Olet täällä

Relais Group - 14.10.2019 8.59

Firman varojen käyttö on hieman leväperäistä, kun aamun Kauppalehdestä oli ostettu koko etusivun ilmoitus koskien antia vaikka anti on jo yleisöltä suljettu :) Mahtaako instikat tarvita moista muistusta...

Lehto Group - 11.10.2019 14.58

Voisiko saada nopeammin rahat sijoittajalta kuten HS jutussakin mainitaan? Yksityiset maksavat valmistumisen mukaan, olisiko sijoittaja valmis maksamaan muka etupainoitteisemmin?

Vai voisiko tuo kohde olla osa jotain muuta pakettia? Lehto lisää tämän muihin kohteisiin ja sijoittaja saa tarpeeksi suuren potin kerralla. Ja onko yhsittäisen sijoittajan kanssa vain helpompi toimia kuin kymmenien yksityisten? Näin koko prosessin on hiukan leanimpi.

 

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 20.8.2019 18.27

Olenko väärässä, mutta muistaakseni näihin Hitas-asuntojen hintoihin voi indeksikorotusten lisäksi lisätä myös itse tehdyt asunnon tasoa selvästi nostavat remontit? Eli myydessä mainitaan, että tässä "Hitas-hinta" ja sen jälkeen lisäsin keittiöön kivitason ja muuta kivaa, joten päälle tulee vielä 40k€ extraa. Näin myyjä saa "laillisesti" itselleen markkinahinnan.

Ovaro (os. Orava) - 8.8.2019 9.00

Itse ajattelen korjausvelan näissä kohteissa tarkoittavan suuremmilta osin taloyhtiön korjausvelkaa. Eli onko isompia remppoja tehty ajoissa kun ne voidaan vielä tehdä edullisemmin, kuin että odotellaan ensimmäiset 5 vesivahinkoa tai katon vuotoa.

Korjausvelka, jonka voi ajatella kohdistuvan osakkeenomistajan vastuulle on selvästi pienempi kuin yhtiölle kohdistuva velka. Jos katsotaan osakkeiden myynnin kannalta, niin ostaja arvostaa paljon enemmän hoidettua yhtiötä kuin hoidettua asuntoa. Suurin osa ostajista tietää yhtiöremppojen maksavan 700€/m2 ylöspäin kun taas asunnon remppa jotain 100€ per neliö (esimerkkejä, mutta ei varmaan ihan metsässä).

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.7.2019 17.15

Nyt tilanne on päinvastainen. Valtion velkakirjat on tuomittu epäonnistumaan sijoituksena. Maalaisjärjellä olen niitä shorttina. Position pitäminen ei maksa käytännössä mitään. Bondifutuureissa vakuusvaade on tyyliin 2%, eli miljoonan euron positio syö 20 tuhatta euroa pääomaa.

>> voisitko selittää miten tämä käytännössä toimii amatöörille? Eli millä treidillä teet tuon shortin? Itsekin Big Shortin nähneenä suunnilleen tiedän mistä puhut, mutta miten käytännössä tuo tehdään? 

Basware - 23.3.2019 10.40

"Basware tokeni" - Kauppalehti otsikoi kun kurssi nousi 1,7% ja edellisenä päivänä oli tultu 20% alas. Itse olisin otsikoinut hieman eri lailla :)

Citycon - 15.2.2019 10.52

Amazonin liikevaihdosta taisi n. kolmannes tulla private label -myyjiltä (karkea arvio). Karkea arvio tavallisen tuotteen kustannuksista myyjälle:

Tuotteen hankinta 5€

Tuotteen myyntihinta Amazonilla 15€

Amazon ottaa kauppapaikka- ja muita kuluja tuosta n. 5€ suoraan jokaisesta myydystä tuotteesta. Lisäksi, jotta myyntiä saa aikaiseksi, on siihen helpoin ja käytetyin tapa käyttää Amazonin pay per click -mainoksia --> tähän menee tuollaiset 1-3€ per myyty tuote. Lisäksi AMZ veloittaa mm. varastoinnista (jos tavara ei liiku tarpeeksi nopeasti). Jos AMZ huomaa, että jokin tietty tuote myy private label -puolella hyvin, se saattaa hyvin alkaa myymään tuota itsekin ottaen osan tuon segmentin myynnistä (onhan heillä saatavilla kaikki tieto kilpailijoista ja saavat myös oman tuotteensa aina esille verkkokaupassa). Ja maksaahan myyjä koko ajan myös AMZ-kuukausimaksua :)

Ylläoleva selittää hyvin, miksi Amazonista saa kaikkea ja miten se heille kannattaa.

Private Label myyjälle tämä on huokuttelevaa kaikista kuluista huolimatta, koska pääset myymään heidän kauppapaikallaan, joka on selvästi suosituin ja käytetyin.

Stockmann - 1.2.2019 10.36

Mites tuo osakesarjojen ero on taas ponkaissut noinkin suureksi? Toki A-sarjan vaihto on pientä ja vaihtelu suurta, mutta kuukadessa A on noussut 16% ja B 5%.

Ovaro (os. Orava) - 24.1.2019 15.06

FinnishDGI kirjoitti:

Tässä toki suurin ongelma on se, että omaan käyttöön asuntoa ostavat karsastavat vuokratun asunnon ostamista. Eivät ainakaan maksa niin paljoa kuin tyhjästä. Toisaalta nuo myytävät kämpät ovat jo lähtökohtaisesti sellaisia, että ne tasearvon mukaiseen hintaan tuskin kiinnostavat sijoittajia.

 

Miksi omaan käyttöön ottava karsastaisi vuokratun ostamista? En haasta tällä mitään, mutta onko tästä tutkittua tietoa vai mutua?

Oman kokemukseni puolesta en näe asiaa noin. Jos on itselleen ostava löytää sopivan kohteen, niin kyllä hän siitä tarjoaa mitä ajattelikin tarjoavansa, oli se sitten omistajan tai vuokralaisen asuttama. Vuokrasopimuksenkin saa lopettaa ilman suurempia vaikeuksia jos muuttaa itse asuntoon asumaan. Irtisanomisaikaa toki on, mutta kaikissa kaupoissahan sovitaan vapautumisesta tapauskohtaisesti. Voi jopa arhumentoida, että asutun näköistä kämppää on helpompi myydä kuin tyhjillään muutama kuukausi ollutta, ainakin jos kyse on 70-80 -luvun asunnoista jotka voivat näyttää tyhjillään sangen kolkoilta.

 

 

Sijoitustiedon kirjakerho - 2.1.2019 22.20

Olisko palstalaisilla lukusuosituksia koskien Momentum Tradingia (liekö oikea termi)? Ainakin Daytrader on tuon tyylin maininnut blogissaan. Amazonista löytyy useampi kirja, mutta sijoitusopuksia lukiessa törmää liian usein ohuisiin julistuksiin joiden sanoma on yhtä ohut.