Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.7.2019 17.15

Nyt tilanne on päinvastainen. Valtion velkakirjat on tuomittu epäonnistumaan sijoituksena. Maalaisjärjellä olen niitä shorttina. Position pitäminen ei maksa käytännössä mitään. Bondifutuureissa vakuusvaade on tyyliin 2%, eli miljoonan euron positio syö 20 tuhatta euroa pääomaa.

>> voisitko selittää miten tämä käytännössä toimii amatöörille? Eli millä treidillä teet tuon shortin? Itsekin Big Shortin nähneenä suunnilleen tiedän mistä puhut, mutta miten käytännössä tuo tehdään? 

Basware - 23.3.2019 10.40

"Basware tokeni" - Kauppalehti otsikoi kun kurssi nousi 1,7% ja edellisenä päivänä oli tultu 20% alas. Itse olisin otsikoinut hieman eri lailla :)

Citycon - 15.2.2019 10.52

Amazonin liikevaihdosta taisi n. kolmannes tulla private label -myyjiltä (karkea arvio). Karkea arvio tavallisen tuotteen kustannuksista myyjälle:

Tuotteen hankinta 5€

Tuotteen myyntihinta Amazonilla 15€

Amazon ottaa kauppapaikka- ja muita kuluja tuosta n. 5€ suoraan jokaisesta myydystä tuotteesta. Lisäksi, jotta myyntiä saa aikaiseksi, on siihen helpoin ja käytetyin tapa käyttää Amazonin pay per click -mainoksia --> tähän menee tuollaiset 1-3€ per myyty tuote. Lisäksi AMZ veloittaa mm. varastoinnista (jos tavara ei liiku tarpeeksi nopeasti). Jos AMZ huomaa, että jokin tietty tuote myy private label -puolella hyvin, se saattaa hyvin alkaa myymään tuota itsekin ottaen osan tuon segmentin myynnistä (onhan heillä saatavilla kaikki tieto kilpailijoista ja saavat myös oman tuotteensa aina esille verkkokaupassa). Ja maksaahan myyjä koko ajan myös AMZ-kuukausimaksua :)

Ylläoleva selittää hyvin, miksi Amazonista saa kaikkea ja miten se heille kannattaa.

Private Label myyjälle tämä on huokuttelevaa kaikista kuluista huolimatta, koska pääset myymään heidän kauppapaikallaan, joka on selvästi suosituin ja käytetyin.

Stockmann - 1.2.2019 10.36

Mites tuo osakesarjojen ero on taas ponkaissut noinkin suureksi? Toki A-sarjan vaihto on pientä ja vaihtelu suurta, mutta kuukadessa A on noussut 16% ja B 5%.

Ovaro (os. Orava) - 24.1.2019 15.06

FinnishDGI kirjoitti:

Tässä toki suurin ongelma on se, että omaan käyttöön asuntoa ostavat karsastavat vuokratun asunnon ostamista. Eivät ainakaan maksa niin paljoa kuin tyhjästä. Toisaalta nuo myytävät kämpät ovat jo lähtökohtaisesti sellaisia, että ne tasearvon mukaiseen hintaan tuskin kiinnostavat sijoittajia.

 

Miksi omaan käyttöön ottava karsastaisi vuokratun ostamista? En haasta tällä mitään, mutta onko tästä tutkittua tietoa vai mutua?

Oman kokemukseni puolesta en näe asiaa noin. Jos on itselleen ostava löytää sopivan kohteen, niin kyllä hän siitä tarjoaa mitä ajattelikin tarjoavansa, oli se sitten omistajan tai vuokralaisen asuttama. Vuokrasopimuksenkin saa lopettaa ilman suurempia vaikeuksia jos muuttaa itse asuntoon asumaan. Irtisanomisaikaa toki on, mutta kaikissa kaupoissahan sovitaan vapautumisesta tapauskohtaisesti. Voi jopa arhumentoida, että asutun näköistä kämppää on helpompi myydä kuin tyhjillään muutama kuukausi ollutta, ainakin jos kyse on 70-80 -luvun asunnoista jotka voivat näyttää tyhjillään sangen kolkoilta.

 

 

Sijoitustiedon kirjakerho - 2.1.2019 22.20

Olisko palstalaisilla lukusuosituksia koskien Momentum Tradingia (liekö oikea termi)? Ainakin Daytrader on tuon tyylin maininnut blogissaan. Amazonista löytyy useampi kirja, mutta sijoitusopuksia lukiessa törmää liian usein ohuisiin julistuksiin joiden sanoma on yhtä ohut.

Sijoitustiedon kysymysketju - 1.1.2019 13.36

Kiitos vastauksesta. Taidan itse sijoittaa tänä vuonna vain kohteisiin, jotka ymmärrän hyvin :), kyllä Helsingin/USA osakkeet muutamalla rahastolla höystettynä riittävät.

Sijoitustiedon kysymysketju - 31.12.2018 14.14

Vuoden loppuun vielä ehkä hölmömpi kysymys: mistä näen parhaiten toiminko säännellyillä/ ei säännellyillä markkinoilla? Cake, mainitsit e-min SP500 futuurin, miksi tuo ei ole säännellyillä markkinoilla käyty kauppa?

Loudspring - 31.10.2018 9.39

Katsotaan miten tänään käy - Nocartin tilanteella on tosiaan jo perusteltu Loudspringing kurssin romahdus useaan otteeseen. Nyt kun Nocartin arvo taseessa on nollattu, niin varmaan tästä saadaan taas syy kurssin laskuun?

Mielestäni nämä yhtiön katsaukset ovat aika "turhia", koska eivät voi kovinkaan monen osakkuusyhtiönsä asioista tiedä tarkasti tai voi tiedottaa. Jos taas raportin tärkein osa olisi Nocartin arvon nollaamisesta tiedottaminen, niin eikö näin tärkeä uutinen tulisi tiedottaa markkinoille heti kun päätös on tehty?

Joka tapauksessa tämä osake säilyy salkussani, tosin verovähennykset otan pikkuhiljaa käyttöön verotusta silmälläpitäen.

 

Citycon - 25.9.2018 9.58

Mielestäni taas Koskikeskus ei ole menettänyt asiakkaitaan, ainakaan mitä pystyn itse arvioimaan siellä käydessäni. Itsellä on ainakin tullut tavaksi mennä sekä Ratinaan että Koskikeskukseen (sijaitsevat 100m etäisyydellä toisistaan ja molemmat hyötyvät toistensa parkkipaikoista). Hyötyisivätkö sitten molemmat tarjonnan paranemisesta? Tietty vain aika näyttää kuinka paljon Koskikeskuksen vuokralaiset siirtyvät Ratinaan tai muualle sopimusten päättyessä. Ja onhan Koskari kuitenkin Tampereen paraatipaikalla, joten olisi ihme jos Citycon antaisi sen suosiolla rapistua ja jättää sijaintia hyödyntämättä.