Olet täällä

Huuhaa-Mulder - 9.8.2019 16.08

Niin pitää tähän vielä hesalaisille selittää että ruuan hinta nousee lähivuosina sen takia kun ilmasto kylmenee -> pienemmät ja harvemmat sadot. Siellä maaseudulla ne pellot.

Huuhaa-Mulder - 9.8.2019 16.07

Suomi mainittu, Turun yliopistossa tutkittu ja hutkittu että ei ole ihmisen aikaansaamaa ilmaston lämpeneminen. Erityisen hienosti Arssi myös erittelee että saastuminen ja saasteet on paha juttu, mutta se että ilmasto lämpiäisi ihmisen toimesta on höpölöpö ja tulemme sen näkemään tulevaisuudessa kun keskilämpötila lähtee laskuun ja ruuan hinta nousee (inflaatio joka tulee ruuan hinnan nousuna, ei demandin kasvaessa).

Tähän voi varautua sillä että lopettaa ilmasto-stressaamisen, kävelee enemmän kuin käyttää autoa, syö vähemmän, ja naattii elämästä.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.8.2019 16.01

Hyviä tavoitteita Farseer. Millä perusteilla aikoinaan ostit osakesalkkusi? Käytitkö jotain mittareita, vai oliko täysin omaa tunne-elämän haku-ammuntaa aka. mutuilua? Kuitenkin Lehto ja Altia, niin ei joka pojan huulilla tai salkussa.

Itse olen aina ostanut under-the-radar lentäviä ei-osinkoa maksavia wannabe tuhkimotarinoita. Joskus on osunut, ja yleensä ei. Long run se niissäkin on tärkeetä kun rupeaa ostelemaan ja holdaamaan, varsinkin jos touhuaa minunkin tapauksessa alle 15 tonnin salkulla. Isot pojat ne ostaa ja myy uutisten mukaan veivaten.

Stockmann - 9.8.2019 15.57

"Clean shirt, new shoes
And I don't know where I am goin' to..."

"...And I don't worry 'cause my wallet's fat..."

Oma veikkaus on että Aki on seuraavana Kauppalehden etusivulla avoauton ratissa kertomassa näkemyksiään, ja se on oikein!

Huuhaa-Mulder - 6.8.2019 12.18

Aiai, kesäloman vietin Suomessa ja hyvä niin!

Otetaas Arssilta tuoreimma kuulumiset:

Inflaatio tulee jyllää, mutta ei johdu että jengi haluis enemmän tavaraa (englanniksi demand) vaan kun ilmasto kylmenee niin ruoan hinta pompsahtaa ylös yes. Puhumme nyt siis aikavälistä vuosina 2020-2024. Ruuan hinnan nousu aiheuttaa inflaation, joka oikeasti on deflaatio vaiko staglaatio koska perusjengin kokonaisposa palkkapäivänä on sama.crying Sinänsä hauska että kaikki suuret mediatalot on kieltäynyt referoimasta Arssia, aika jännä juttu kun miettii mitä muuta lehdistössä mietiskellään.

Arssin mukaan USA:n höpinät että Kiina manipuloi Yuania on bs (bullshit), koska Kiinan vienti USA:aan on 20% koko Kiinan kokonaisviennistä. Miksi 20% takia heiluttaa loppuposaa (jos siis Kiina manipuloisi Yuania). Trump ei ymmärrä että dollari nousee kaikkia vastaan---> dollari kun nousee tarpeeks niin Turkit ja kumppanit jättää dollarilainat maksamatta, ja siitä alkaa seuraava rytkepytke jossa tulee ruumiita vasemmalle ja oikeelle.

Mitäs muuta...avoimempaa maailmaan mennään askel askeleelta se on fakta. Left vs. Right ollaan nähty vasta alkukahinat, vai olisiko oikeampi established vs. muu maailma. Arssia ei pelota Trumpetin toinen kausi, vaan mitä tulee Trumpetin jälkeen. Ihmisyys tulee kasvamaan enemmän empatia, telepatia, ennakkoaavistus, easy life, nomad life, pieniä yhteiskuntia suuntaan. Ja se on hyvä.

Erityskiitos Aki Pyysingille Hesarin haastattelusta, olisi mukava kuulla blogeissasi (Vaikka Ptiedon puolella) seikkaluistasi nettipelien golden dayseinä. Vaikka semmoinen juttu, että teitkö yhtään missclikkiä koskaan?

 

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 6.8.2019 12.04

Farseerilla on posiprobleema, mutta fiksuna miehenä tietysti miettii tarkkaan mihin oikeisiin töihin lähtee ja näin se kannattaakin miettiä tarkasti.Mitä jos otat 5000e sivuun ja yrität päräyttää ison upswingin 100+ peleissä niin saat actionia? :D

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 5.8.2019 13.21

Nyt vaan tsemii Farseer, älä tiputa hanskojaangel Pyri pitämään pää pinnalla ja funtsimaan mitä haluat eurooppalaiselta työelämältä - vai haluatko siltä mitään. Erittäin hyvät posat oot jo saanut kasaan kun -87 syntyneistä oliko 30%lla maksuhäikkä ja 10% kirkkomullissa, mutta jätkä se vaan porskuttaa vaikka sun osakesijoitukset on totaali-erilaiset kuin mitä itse tekisin: Nordeassa ei tulla lattiaa näkemään ihan hetkeen ja Altia on parasta kossun muodossa raakana. Jos haluat $$$ niin pidä USA isosti ylipainossa high-tech osakkeissa jotka on tutkan alapuolella (esim. FICO Nasdaqista), tai Ruotsista gämbööl sovellusten rakentajat.

Saisitko motia peleihin, jos ottaisit muutaman saitin ja iskisit niillä sun nickin joka MTT-pelurin takaraivoon (välittämättä onko mitään rakeracea käynnissä)? Vois kuvitella että pelkästään rahan perässä juoksemisesta ei saa nautintoa, kun sun tapauksessa paalua riittää. En myöskään usko että olet hold'emiä oppinut insideout ajatellen juuri niitä turnauksia mitä pelaat.

T:Mansesterin mietiskelijä

 

 

Huuhaa-Mulder - 13.5.2019 11.59

Pakkohan tänne on taas tulla kirjoittamaan kun muualla kähistään vain kuumenemisesta. Kiitos myös Farseerille kehuista että jatkaisin kirjoittamista, tai sitten ymmärsin väärinangel

Suora linkki Arssin kirjoitteluihin:

https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/agriculture/are-we-heading-into-a-food-shortage/

Arssin tietokoneen mukaan ajaudutaan kohti kylmempää ajanjaksoa, joka huipentuu vuonna 2024 ruuan hinnan ottaessa huiput. Enemmänhän nämä Arssitukseni on sijoitusvinkkejä koska ei täällä Suomessa mitään tapahdu, leipäjonot pitenee jos jogurtti maksaa enemmän mutta isossa kuvassa jengi pysyy kotona eikä lähde kadulle. It's all about confidence. Niin pitkään kun jengi kokee että mikäs tässä, niin sama ralli jatkuu.

Itse otin ennen nämä ennusteet että maailma muuttuu ASAP mutta ei se isossa kuvassa mihinkään muutu. Jos on Suomessa valtion leipä ja katto pään päällä niin vuoden -44 jälkeen ollut kaikilla samaa murtomaahiihtoa, välillä öljy piikannut välillä tanskalainen kinkku ollut halvinta joulupöytään mutta yksilön vastuu, geenit, moti ja vapaus on määrännyt löytääkö itsensä hampaattomana katuojasta vai Volvon X70:n ratista liikennevaloissa.

Huuhaa-Mulder - 16.3.2019 17.33

Ekelle kiitos kommentoinnista. Suomessa pienin viljasato 26 vuoteen. Ollaan kylmässä aikakaudessa joka huipentunee 2024/2025. Lukekaa täältä jos kiinnostaa: https://www.armstrongeconomics.com/

Pördet nousee USA:ssa kun Arssin konservatiivisimmatkin EU-instikat nostaa USA-sijoitusten määrän 5 prossasta jopa 40:neen prossaan (tammikuussa EUläiset kiitti ja kuittaisivat kun saivat halventuneita osakkeita US:sta). TESLA:n perässä on SEC ja ilmeisesti joku New Yorkissa haluaa Muskin firman, koska niin kovaa ammutaan Muskia alas ja NY-pankit ottavat firman haltuun pilkkahinnalla. Näin on käynyt monelle firmalle ennenkin koska NY-alueen isot ja paksut pankkiirit vie muita kuin pässiä narusta. Paikallinen SEC-finanssivalvonta katsoo muualle, koska diili on että myöhemmin saavat New Yorkin alueen pankista työpaikan kun katsovat pari vuotta muualle. Suomessahan paikallisen Finanssivalvonnan chiiffi ottaa joku 13-15 keilaa kuussa palkkaa, joten Suomessa ei ole 3000e+ työläisillä hirveää hinkua pankkialan muutaman satasta isompiin hommiin - kiitos vielä progressiiviselle verotuksellemme. Kolme hurraata! Hurraa, Hurraa, Hurraa Peruna-Suomi! Pysy sellaisena kuin olet.

Josta muuten pääsin ajankohtaiseen aiheeseen, internetin killswitchiin (oikeasti Internettiä pitää pystyssä muutama serveri jotka pystyisi kaatamaan). Anna kun arvaan, kun luet tätä keskittyneesti niin myöhästyt jostain, oli se sitten straddle, sovittu meno tai vaimolle vastaus. Huomaat että tässä tekstissä on totuus koska luet tätä niin keskittyneesti. Älä huoli, kaikki järjestyy aikanaan.

Noh, simsalabim sano Simo-taikuri 90-luvulla kun kyyhkysen löysi laatikostaan. Puhutaan nettiblokkauksesta eli siitä jos iso-Veikka saa tahtonsa läpi ja suomalaisilta blokataan pääsy ulkomaisille pelintarjoajille. Olen itse elämäni aikana ollut vihreän veran molemmilla puolillla,  pelipöydän alla boikkimenneenä sekä jungerimaisesti ominut verkkopokeripöydät niin poikkeuksellisesti taidokkaasti että olen joutunut miettimään pystynkö enää jatkamaan harrastustani.

Luettelen oman näkemykseni mahdollisen blokin hyvistä ja huonoista puolista. Jos tämä ei ole Sijoitustiedon sikariportaan mieleen niin poistakaa koko viesti, onhan sekin jonkinlaista sensurointia eli mini-blokkausta.

Mahdollisen Internetblokkauksen hyvät puolet:

-Uskon vakaasti että aivan raiputirai-rai burnoutit jotka vetää omat ja lainatut 5 miljoonaa euroa Maltan pelikoneeseen tulevat vähentymään (huom! luet näistä vain lehtien sivuotsakkeissa joka on harmi). Oli jännä juttu tässä muutama vuosi sitten kun Swedbankenin työntekijä joka oli painanut 20 miljoonaa eekua sisään Maltan koodareille, niin YHDEN KERRAN oli joku soittanut hänen käyttämistään pelifirmoista ja kysynyt että onko homma OK aka. pelaatko liikaa? Jos omalle pikku-Veikallemme painaisi esim. 20k €/kuukausitahtia niin HALUAISIN USKOA että joku tarttuisi puhelimeen Veikan päässä ja soittaisi ihmiselle ja kysyisi että onko kaikki OK, tai edes saatko kaikki talletukset onnistumaan?

Tämä seuraava menee plusmiinusnolla-osastolle: haluaisin nähdä miten paljon niistä noin 200 miljoonasta jotka suomalaiset painaa maailmalle tulisi Veikalle, ja miten se piristäisi pelikulttuuriamme? Tänään kävin Citymarketissa niin kaupan sisällä myytiin kovassa muovisessa varashälytin-laatikossa 10 eskolla arpoja. Samoin liukuhihnat on monessa kaupassa liidutettu ja kysytään paistoksilta että vieläkö Reino tai Liisa jaksat unelmoida? Pointtina on se että jos pumpataan 200 miljoonaa eekua pelaamiseen, niin näkyykö se riehakkaampina Rovaniemen Feelin käteispeleinä ja pitääkö rakentaa uusia tuplapotteja jotta jonotusaika lyhenee? Kyllähän se suomalainen kulttuuri- ja ravintolaelämä saisi lisäpiristystä kun Savonlinnan kaupunginteatterille löytyisi lisäannettavaa, mutta haluammeko olla Suomessa, ex-Nokialaisessa, jossa blokataan internettiä pelitarjojien kohdalla? Me keksittiin sentään WAP-yhteys kännykkään!

Mahdollisen blokkauksen huonot puolet:

-Ei ole paluuta. Jos nämä blokit kerran saadaan voimaan, niin sen tietään Hämeenlinnan mummokin että neva bäck entiseen kun junat vaan puksuttaa ohi entisestä rautateiden keksijä-kaupungista. Samahan se on ajoneuvoveron kanssa joka tuotiin vuodeksi. Amazonin työntekijöillä 2000-luvulla joulukampanjassa työnantaja järjesti kilpailun että extra +2 asiakasviestiä per tunti hoidatte niin kalkkunaa ja vodkaa pöytään. Kaikki asiakaspalvelijat pääsi tavoitteeseen, ja Amazon loi seuraavalle vuodelle kovemmat tavoitteet asiakasviestien hoidossa.

-On totta että ne voitolliset pelaajat; niin tuovat Suomessa viivan alle rahaa koska muuten täällä sama raha pyörii edestakaisin. Huomaan tämän itse kun yleisöpuhelin ottaa vain euroja vastaan, niin useimmiten 1e ulkomaankolikot ovat Italiasta. Onko kansa siellä löysempää vai rikkaampaa kun riittää jaettavaksi tänne pohjoiseen asti?

- Mikä tappoi Neuvostoliiton 70-vuotiaana: farkut, rock-musiikki ja sukkahousut. Kun blokki tullessaan jatkuisi vuosia niin se väistämättä köyhdyttäisi pelitarjonnan. Veikan pelikehittäjät ovat suuresti kehittäneet pelejä vikan kahden vuoden aikana, kiitos heille, mutta en millään jaksa uskoa että he pysyisivät multinational-pelikehittäjien pulkassa joissa parhailla koodareille maksetaan se 20k€+ lapaan. Jarttu84 sanoi että Netentit ovat menneen talven lumioita, ja olen samaa mieltä. Netent jonka kanssa Veikka teki sopimuksen on kuin vuoden 2010 Nokia. Netentin kurssi ottanut muuten osumaa viime vuosina, kilpailijoita (yksityisiä pikkupuljuja) on tullut kuin sieniä sateella ja huomaan että niiden integrointi nettikasinoille taitaa olla helpompaa vuosi vuodelta? Noppakysymys loppuun: mikä yhdistää aikuisviihdettä ja uhkapelejä? Samat käyttäjät, + Molemmissa aina uusin teknologia mukana, monesti uusimmat grafiikkasydeemit ynnä muut on otettu käyttöön juuri nettiuhkapeleissä, josta ne leviää perus nettisivustojen käyttöön. Esim. VR:n istuinpaikkahaku, kuka vielä muistaa Thunderstruck II:n?

-Pokeri ja vedonlyöntikulttuurin rapautuminen. Nytkin Pokeritiedossa puolet foorumin entryistä on venäläisten hakkereiden viestejä, ja blokki on lopullinen kuolinisku monelle foorumille. Se on suoraan serveristä 31.12. kello 00.00 johdot seinästä ja neva bäck. Ei mitään happea millään muulla kuin jos Veikka jaksaa harjoittelijan palkata kirjoittamaan prizepoolit nettiin, niin on edes jotain pokerikulttuuria.

-Laillisen tekemisen estäminen. Jos ihminen haluaa rahoillansa gämblätä EU:n alueella, niin tehköön sen. Jännä Amerikassa kun Stars, Ultimatebet ja FTP löytiin lukkoon, niin American cardroom jatkoi pelien tarjoamista ilman lisenssiä. Nyt taitaavat kerran kuussa, vai jopa kerran viikossa, järjestää 1million guaranteedin. Pointti: uskottavat varmat peliyhtiöt heittävät suomalaiset ulos, jos Suomen laissa niin seisoo mutta sitten jäisi aivan pikimustat tarjoajat jäljelle. Mikään blokkiosasto Elisalla, DNA:lla tai Soneralla (kieltäydyn kirjoittamasta ruotsiksi Telia) ei pysy uusien saittien perässä jotka pystyisi anyway halventuneeseen hintaan mainostamaan palveluitaan netissä ja nettilompsat toimisivat kuten ennenkin. Tämä on oikeasti suuri riski, että kymmeniä miljoonia menisi aivan totaali rikollisten rahoittamiseen johon nyt menee hiluja koska ihmiset voi pelata luotettavissa pörssiyhtiöissä (Betsson, Unibet, Leovegas, Stars, Party ym.)

Mitä tekisin Suomen kansanedustaja: miettisin tarkasti plussat ja miinukset. Omassa mielessäni siirtäisin koko Veikan tuloksen valtionbudjettiin josta ne jaettaisiin kuten parhaaksi nähdään. Olen itse seurannut läheltä kun järjestö haki RAY-tukea ja toiminnanjohtaja oli erittäin stressaantunut parin kuukauden ajan, tottakai kun parinkymmenen ihmisen + perheiden leipä on pöydällä. Mitä tässä maassa tarvitaan on enemmän käytännön tekijöitä, enemmän ihmisiä tietokoneelta käytännön toimiin. Käytännön työt ovat esim. jalkakäytävien puhdistus, kassaneiti, asiakaspalvelija, vanhusten auttaja, kissojen silittäjä, u name it! Totuus on tietokoneen ruudun ulkopuolella, aina.

   -Mulder

 

Huuhaa-Mulder - 26.2.2019 21.03

Kylmin helmikuu 82 vuoteen, Vegasissa tullut lunta, mannerjäätiköt laajentuneet vuodesta 2015...