Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 19.7.2019 13.55

800 Nordeaa ostettu á 6,138. Nyt on yhteensä 4100.

Taas salkun vivu aika tapissa kun pari kiloa pitää varmaan kotiuttaa loppukesästä menoihin, mutta eiköhän tää ole silti selkeä paikka laittaa. Vaikka pelit ovat menneet semihuonosti, on sieltä tarvittaessa irrotettavissa lisää massia jos tarvitsee (kurssit iskee tonttiin tms.).

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 18.7.2019 20.05

Kauhea krapula eiliseltä, salkun luvut näyttävät Red Weddingin jäljiltä lippulaivanaan Nordea, pelit ovat menneet harakoille ja reissuunkaan ei ole vielä päästy. Pokerissa tosin pelin taso yllättävän hyvää, pari 8 tunnin / 40 turnauksen sessiota sain aikaiseksi sunnuntaina ja tiistaina. Nihkeätä kans että kämpässä ylimääräistä tavaraa sisällä kun uusivat taloyhtiön eristeitä ja piti tyhjentää parveke.

Vähän kahden vaiheilla että lisäisinkö salkun vivut maksiin kuitenkin ostamalla vielä lisää Nordeaa. Kurssilaskussa on se "hyvä" puoli että Nordean osuuden ylittäminen (20% salkusta, koska superluotto) taas aika kaukana.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 10.7.2019 23.23

Yksinkertainen on usein toimivaa. Pitkästä aikaa kirjoitin lyhyen tekstin poliittiseen blogiin, tällä kertaa talousasiaa peruskoulutuksen osalta. Pörssisäätiön kyselyn tulos jossa taloustiedolla halutaan korvata uskonto peruskoulussa oli liian mehukas aihe missattavaksi: http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278222-korvataan-uskonto-taloustieteella

Meni poimintoihin ja näkyvyyttä asialle. Pitää teroittaa kynää ja napata vastaavia aiheita teksteihin kun niitä tulee vastaan. Näillä vaikutetaan yleiseen mielipiteeseen miljoona kertaa tehokkaammin ja murto-osalla siitä vaivasta mitä syvällisillä analyyttisilla teksteillä joita jaksaa lukea ehkä 10 prosenttia ihmisistä ja niistäkin suurimmalta osalta menee ohi. 

Peleille oon vähitellen palaillut kun kelit eivät ole olleet hyvät ja toisaalta hyviä reissuja diilihintaan ei ole oikein näkynyt. Pelit pehmeitä, mutta tulokset kehnoja (tosin on vähän pelejäkin). Yksi kesäreissu on silti tarkoitus tehdä: vähän houkuttaisi Sabatonin keikka 1,5 viikon päästä Maarianhaminassa, kun samalla reissulla saisi katsastettua saaren. Elokuussa taas pitää palata opintojen ääreen. 

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 4.7.2019 18.17

tuomas kirjoitti:

Tuo Sharevillen indeksi on aika lukija ystävällinen kun siitä puuttuu maksetut osingot jotka näkyvät omassa käppyrässä. Rehellisemmän kuvan saa jos vertaa vaikka superrahasto Suomeen -> siinä on maksetut osingot mukana.

Jep. Typerää myös että Sharevillen indeksivaihtoehdoissa ei ole ollenkaan mukana kotimaista (tai vissiin muutakaan) osingot mukaan laskevaa indeksiä.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 3.7.2019 23.42

2019

Ekat puoli vuotta. Ihan tyydyttävä kun salkun isoin omistus Nordea ja mukana myös Lehtoa, joiden lyhyen ajan kurssihistoria ei ole ollut kovin jees. 

Nordea - 25.6.2019 20.43

Xman kirjoitti:

ps.  Mitä tuumaa Gardell tänä päivänä.....Sijoituksensa ajoitus ei osunut ihan nappiin.

 

Tuskin Gardell on samanlainen kvartaalisankari kuin eräät. Ja mikäli Gardellin osakkeiden ostohinta on ollut lähelläkään kurssihintoja, ei siellä paljoa kuopassa olla kun osinko huomioidaan (oli luokkaa 7,40 silloin, nyt 6,29 ja välissä 0,69 osinko eli runsaat 5 prosenttia reaalisti laskenut osake).

Harkitsen lisäostoja. Jos Nordean tulos pysyy edes lähes samalla tasolla kuin viimeisinä aikoina niin osakkeessa on reippaasti nousunvaraa nykykurssista.

Lehto Group - 20.6.2019 11.33

Lehto Group näyttää saavan tilauksia koulujen rakentamisesta: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/3500f0a5-8185-445a-a431-e3160a764267

Voi olla tällä hallituskaudella hyvä sauma iskeä noiden rakentamisen kautta takaisin kannattavaan kasvuun.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 17.6.2019 23.21

kabu kirjoitti:

Millä kasinobonareilla oikein olet tuollaiseen ROIhin päässyt? Vaikuttaa näin asiaan perehtymättömälle aika kovilta lukemilta.

Olen merkannut noi niin että kunkin session tulos menee taulukkoon (en esimerkiksi 40€ talletus 50€ kotiutus vaan tuo olisi 10€ voittoa). Tämä siksi että kirjanpito menee helpommin. Eli tuota prosenttimäärää kannattaa katsoa siinä valossa.

Muuten olen valinnut lähinnä pienen varianssin, rajatun downsiden ja hyvän edgen promoja. Ei mitään 35x kierrätyksen vaativia, vaan pääosin 3x-7x kierrätyksen vaativia promobonuksia ja sitten kierrätysvapaita bonuksia. Pienistä puroista kertyy hyvä summa kun jaksaa grindaa.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 17.6.2019 20.08

Tapaus Glaston

Heitänpä tänne, ettei Jeansin blogiin tule off-topiccia: https://www.sijoitustieto.fi/comment/26353#comment-26353

Lähinnä siis kyse firmaan tutustumisen vaivasta + siitä etten halua kesällä joutua seuraamaan osakemarkkinaa tarkemmin. Sen verran suuri osa varoista on jo osakkeissa, ettei tähän kovin suurta panosta olisi voinut irroittaa kun pelitileiltäkään massit eivät siirry instana. 7%-10% arbitraasi (kurssiriskillä) oli tarjolla ilmeisesti siinä vaiheessa, eikä tuolla taivaaseen lennetä vaikka heittäisi oman kultaluoton tappiin. Ihan eri asia toki jos olisi valmiina heittää luokkaa 20k+ suoraan tuohon, silloin firman tutkimiseen ja homman ajamiseen panostetuille tunneille saisi kunnon vastinetta.

Valuespotteja löytyy aina. Pitää valita ne mitä jaksaa / ehtii tekemään.

Mitä kesälomaan tulee, niin täytyy myöntää että ilman reissua on ollut aika vaikeata päästä lomamoodiin, etenkään ilman alkoholia. Kolme noin 18-19 aikaan aloitettua kosteaa iltaa keskimäärin aamuneljään asti sinänsä ihan mukavina iltoina alkaa tällä iällä ja näillä keleillä käydä vähän hapokkaaksi. Mainittakoon valuespot musiikin ystäville: puolustusvoimien soittokuntien konsertti ja etenkin varusmiessoittokunnan osuus lauantaina oli mahtava ja nuo tapahtumat ovat pääosin ilmaisia.

Pitää harkita haluaako tuota 30 min - 60 min kuluttaa päivässä edes noiden bonarien pelaamiseen tässä loman yhteydessä, näillä keleillä voisi olla järkevämpi ainakin osan ajasta skipata ja keskittyä pelkästään nauttimaan kesästä vaikka pieni ja keskimäärin tuottoisa hommahan tuo on.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.6.2019 3.27

Minullekin vinkattiin Glastonia, mutta jätin väliin koska 1) firma ei ole tuttu ja 2) varianssiriski koska kurssi voi mennä ties minne. Keskimäärin varmasti menetin valueta, mutta ei tee keskikesällä mieli seurata tiiviisti salkkua. Sen sijaan oppimiskokemuksena tästä voisi vielä tulla hyvät valuet kun seuraa loppuun asti.