Olet täällä

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 23.7.2019 16.38

Lehtopöllö kirjoitti:

Olenko sokea, vai onko etusivulta poistunut etsi-toiminto? 

Taitaa olla poistunut. Mutta se olikin aika huono. Lähes kaikilla sivustoilla incl. ST, kannattaa kirjoittaa googleen sijoitustieto + aihe ja sillä hakea. Toimii lähes poikkeuksetta paremmin kuin omat hakutoiminnot.

Citycon - 23.7.2019 15.48

Juha kirjoitti:

 

#Citycon’in suurin omistaja lunastaa Atrium European loputkin osakkeet ja delistaa sen. pic.twitter.com/y9KkD8wlGI

— Tomi Lahti (@zijoittaja) July 23, 2019

Kuten Zijoittaja huomioi, Katzman lunastelee...

17% preemio ilmeisesti.

Atrium European Real Estate Ltd

3.70EUR

+0.53+16.72%

Mietin päissäni - ei kun selvänä - ett kun Katzman lunastaa toisen kioskinsa pois, se muuten pienentää toisen lunastustodennäköisyyttä. Se, että Katzman on lunastusvalmis, ei ole uutinen. Tämä ei ollut ensimmäinen, itse Gazit-Globekin delistattiin melko hiljan. Mutta rahaa on kuitenkin useimmilla rajallinen määrä käytössään - luultavasti myös Chaimilla.

Huomatkaa uskontovapaa postauscool. Vaati vain vähän deletointia. 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 23.7.2019 13.38

Aki Pyysing kirjoitti:

Kyselivät kertaalleen antamiani tilitietoja Caesarsista. 

"Hello Mr. Pyssing,
>
> We are still unable to complete the wire transfer. Can you also please
> confirm your swift number?"

Vastasin:

"Hello Macky,

swift is NDEAFIHH and IBAN xxxxx, both copypasted. But
my name is Pyysing, not Pyssing, if that might be the problem?"

Ja Macky vastasi:

My apologies Mr. Pyssing. We will try to process again your wire transfer and will update you today if it gets process today.

Thank you,

Macky

Mie luulen optimistisena, että tällä tarinalla on vielä onnellinen loppu. Jos menin phishingiiin, niin olipa taitava sellainen.

Onko joku lähettänyt USA:sta rahaa Nordeaan? Onko siis jotain, jota en ehkä ole huomioinut? 

Tarinalla oli onnellinen loppu. Rahat näkyvät dollaritililläni, eikä niitä ollut kavaltanut sen enempää Macky kuin Nordean henkilökuntakaan. Antti Rinne kyllä vie osan, koska reissu jäi verotuksellisesti plussalle.

Nordea - 23.7.2019 13.20

Istun käsien päällä, etten painaisi koko Nordeanivaskaa pihalle. Nordealta tuli asiakastietojen päivityspyyntö yritykselle. Mie olin hyvällä päällä, joten aloin tekemään. Villu mikä virhe. Nyt olen täynnä negatiivista adrenaliinia. Niiden lähettämät tunnarit toimivat noin seitsemännellä syötöllä, ja tarkastavaan lomakkeeseen partnereitten sotut ja tulevat kassavirrathan saa sisään helposti. Projektiin meni näköjään vain reilu puoli tuntia, mutta kaikki on pois tuottavasta työstä, kuten Hesarin lukemisesta tai päiväunien ottamisesta.

Lisäksi asiassa pidättelee se, ettei kysymyksessä ole Nordea, vaan Fiva (ja pienemmässä mittakaavassa MOT). Mikähän määrä hukattuja työtunteja ja aivoverisuonien ennenaikaisia puhkeamisia on seurannut pankkien kiristyneestä asiakastietojen päivityspyyntökäytännöstä? Ne rahanpesijät, joiden takia yritystilinomistajia kiusataan, kuuluisivat loppuiäkseen pimeään koppiin kuuntelemaan Mattia ja Teppoa.

UPM-Kymmene - 23.7.2019 12.06

Tuomo Pietiläisen elämäntehtävä vaikuttaa olevan paheksua yritysjohdon kovia palkkoja ja hehkuttaa yleishyödyllisyyttä. 

https://www.hs.fi/talous/art-2000006180300.html

"KUN metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen, 58, jäi ruokatunnille kolmantena työpäivänään tammikuussa 2018, hän oli ansainnut työllään 43 000 euroa. Se on yhtä paljon kuin työntekijä saa keskimäärin koko vuonna.

Koska toimitusjohtaja Pesonen maksaa paljon veroja, hänen piti tavallisen työntekijän nettovuosipalkalle päästäkseen työskennellä vuoden ensimmäisen viikon loppuun asti.

Helsingin Sanomien selvityksen esimerkki kertoo, kuinka suuriksi palkkaerot huippujohtajan ja tavallisen työntekijän välillä voivat kasvaa: metsäyhtiö UPM on katsonut, että sen toimitusjohtajalle kannattaa maksaa noin 150 kertaa enemmän kokonaiskorvauksia kuin tavalliselle keskipalkkaiselle työntekijälle.

Tällöin mukaan lasketaan perus­palkka ja mahdolliset raha­bonukset, osake­sidonnainen palkka ja lisäeläke­maksut. Toimitusjohtaja voi saada lisäksi muun muassa työsopimuksen allekirjoitus­palkkioita, miljoonaluokan irtisanomis­korvauksia ja hyvän lähtijän lisää, mutta ne eivät ole tilastolaskuissa mukana niiden satunnaisuuden takia.

UPM:N toimitus­johtaja on 6,4 miljoonan euron vuosi­korvauksel­laan selvityksen kärkikastissa, mutta erot pörssiyhtiöiden johdon ja työntekijöiden välillä ovat myös keskimäärin muutenkin huomattavia."

Jussi tuli toimitusjohtajaksi finanssikriisin kynnyksellä. https://www.upm.com/fi/sijoittajat/ Tuolta voi lukea aika jäätävää jälkeä. Kyllä sille varmasti maksetaan liikaa. Mie en aina ymmärrä, miten nämä kansaa kadulle lietsovat pystyvät elämään itsensä kanssa. Aloitetaan aamu agendalla "koitanpas vähän tuohduttaa vähäosaisia" ja sitten katsellaan tyytyväisenä raflaavaa juttua tuloeroista maassa, jossa on pyöreästi maailman pienimmät tuloerot. 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 23.7.2019 11.38

JP kirjoitti:

Nordean työntekijä on siis itsekseen käynyt vilkuilemassa Akin pankkitilin saldoa ja se on aiheuttanut hälytyksen järjestelmässä (uudistettu IT on menestystarina?). On vaan harmillisen suppeasti ilmaistu tuo rikoksen valmistelu! Jää nyt mietityttämään onko jopa tilisiirtoa yritetty saada aikaiseksi pelkillä työntekijän oikeuksilla, vai miten tämä rikoksen valmistelu on näytetty toteen? Olisiko pelkkä epämääräinen pällistely luettu rikkeeksi ja peruste rikostutkinnalle?

Soiton perusteena on varmastikin GDPR säännös, joka velvoittaa yhtiötä ilmoittamaan henkilökohtaisen tiedon vuodosta vuodon kohteelle liikaa viivyttelemättä, oli kyse sitten varsinaisesta tietomurrosta tai pelkästä sisäisestä väärinkäytöksestä.

Täsmennetään nyt vielä, että se joku oli käynyt tutkimassa muidenkin tilitietoja, joka oli tavallaan hyvä asia. Aiheesta tulee vielä joku kirjallinenkin ilmoitus. 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 23.7.2019 11.36

Peltinen kirjoitti:

Siis joku soittaa ja kysyy tunnuslukua? No ilmeisesti et kumminkaan antanut sitä. Muuten kuulostaa ihan mustalaisten kujeilta, vähän samaa sarjaa kuin tunnuslukua kaipaavat "poliisit", jotka soittelevat vanhuksille ja vaativat pankkitunnuksia kun joku on muka tyhjännyt tiliä. 

Ei soittanut ja kysynyt tunnuslukua, vaan sähköistä tunnistautumista, mikä on eri asia. Soitto tuli Nordean keskuksen kautta ja soittaja aktivoi tunnuslukusovelluksen, joten se oli joko oikealla asialla tai Casper von 6dick tuoliin teipattuna.

 

Nordea - 22.7.2019 18.27

Tänään sai taas keskihintaa alas @6,01. Nyt on enemmän Nordeaa kuin koskaan. Lisäksi on aika hyvä kuoppa täytettävänä, vaikka aika paljon voitollisia treidejä on tässä perääntymistaistelussa kuitenkin tullut.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 22.7.2019 18.23

Vastasin puhelimeen, kun totesin Nordeasta soitettavan. Heti alkuun kertoi asian olevan tärkeä ja vaativan tunnistautumista. Eli siis juippi soittaa miulle ja vaatii tunnistautumaan. Vedin pienet lämmöt ja lisäksi jupisin avokkaalle homman typeryydestä ääneen siten, että soittajakin varmasti kuuli.

Olin henkisesti valmistautunut  rahastojen myyntiyritykseen ja ajattelin, että "Älä huuda, älä huuda, töitäänsähän se vain tekee".

Mutta oli muuta asiaa. Joku Nordean työntekijä oli tutkinut tilitietojani ja oli valmistellut rikosta. Tilanne oli kuitenkin jo ohi, eikä mitään vahinkoa ole käynyt. Kaveri on tietysti jo saanut kenkää. Näköjään noudattavat nykyisin lakia, koska ilmoittivat. Takavuosien Nordeassa olisi asia haudattu niin syvälle pankkiholviin, että paluumatkalla tulisi ilman evästä nälkäkuolema.

Vähän tuli mieleen, että pitäisikö tietoturvaani upgreidata. Toisaalta mitä turhaa, eihän tässäkään käynyt kuinkaancool.

DNA - 19.7.2019 9.51

Mie jännäsin jokaista DNA:n tulostiedotetta jo kauan ennen listautumista. Paitsi tätäcool.

Vieläkö joku on oikeasti kiinnostunut?

Ensimmäistä kertaa en taida nimittäin jaksaa lukea.

https://corporate.dna.fi/documents/94506/120813/DNA_Q2_2019_suomi_final.pdf/a7e09939-6496-3027-f46f-cd9e823422f5?t=1563512708059

Eli Telenor siis tarjosi tästä 20,90 per osake ja PHP ja Finda (joita on salkussa) ovat tarjouksen hyväksyneet jo iäisyys sitten eli käytännössä huhtikuussa. Ei osarit niin jänniä ole, että niitä viitsisi huvikseen plärätä.