Olet täällä

Viimeisimmät viestit - Aki Pyysing

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 25.3.2019 13.32

Rogue kirjoitti:

Oliks sulla jokin erityinen syy uskoa päinvastaista, eli että tuon aloitteen läpimeno jotenkin parantaisi pelaajien tilannetta vai lähinnä tuo ohdakkeidentyöntelymotiivi? Vai ehkä jopa vilpittömästi eläköityneen ongelmapelaajamummon asialla tässä? cheeky

Hävetäkseni täytyy myöntää, että ensisijaisesti olen peliongelmaisten asialla. On melko selvää, että jos automaattien pelaaminen koetaan normaaliksi kaupassakäymistapahtumaksi, se saa helpommin ajautumaan ongelmapelaajaksi.

Mutta aktiivisuuttani on lisänyt toki kummasti, että olemme ottamassa pataan nettiblokkisodassa. RKP + osa Kokoomuksesta + osa Persuista ei vain riitä. 

Nämä käsitellään molemmat seuraavassa eduskunnassa, jos käsitellään. Kansalaisaloite luultavasti nopeammin, ei tarvitse perustaa työryhmiä yms. Nummikoskella on 18K kuukausipalkallaan hyvin aikaa ja motivaatiota käydä selittämässä uusillekin kansanedustajille miten ulkomaisilla saiteilla pestään rahaa ja harjoitetaan ihmiskauppaa. Olennaista on, että kansanedustajat joutuisivat kuuntelemaan ensin muitakin tahoja kuin pelkkiä asianosaisia. Tämän jälkeen Veikkausen uskottavuus olisi sillä tasolla mille kuuluu, eli Sergei Lavrov.

Näin voisimme ehkä sitten saada vakuutettua uudelle arpajaislakityöryhmälle, että ulkomaille pelaamisen rajoittaminen on housuihin kusemista, joka lämmittää hetken, mutta sitten on entistä kylmempi. Mikseivät Sare- ja Nummikoski tätä itse tajua, beats me. Ainoa peruste jonka olen keksinyt on, että vedetään bonukset kotiin vuosi kerrallaan.

Tässä on olemassa realistinen vaihtoehto, että pelikoneet lähtevät kaupoista ja blokit tulevat. Oletan osan pelureista silloin syyttävän miuta tapahtumasta. Mutta jos kansalaisaloite ei edes täyty, blokit ovat tulossa joka tapauksessa. 

Ja jos käy niin, että blokit tulevat, saan kyllä henkilökohtaista iloa, että olen ainakin ollut yrittämässä työnnellä ohdakkeita edunsaajien petivaatteisiin.

Jos mie saisin päättää, Veikkaus jäisi olemaan ainakin toistaiseksi ihan valtiolle rahankeräämistarkoituksessa, automaatit kuitenkin työnnettäisiin pelisaleihin, Veikkauksen rahat menisivät valtion budjettiin ja pelaaminen säilyisi vapaana.

Inission - 25.3.2019 12.04

Yleiseti ottaen en erityisesti pidä hehkutusviesteistä ilman muuta sisältöä.

Toki omistaan kaikki tykkää.

Joten totean, että Inission on all time high:ssa @64,00 jaettuaan Incapinsa osinkoina.

Heja Olle! Heja Pelle! Heja Sverige!

Enkä ole keventämässä alle seitsemänkympin ja tuskin silloinkaan ainakaan paljon.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 25.3.2019 11.55

Aamunsa voi avata huonomminkin, kuin ostamalla Nordeaa takaisin halvemmalla kuin mitä edellisellä viikolla on myynyt. Tosin voisin tästä liikusta jääneet rahat maksaa moninkertaisena, jos pääsisin eroon ikävän sitkeästä flunssastani. Olen kroonisesti pahantuulinen, ja olen jakanut tunnetta lähinnä twitterissä Veikkaukselle edunsajineen yleensä ja Veli-Pekka Nummikoskelle erikseen. Nämä tosin ovat ansainneet kaiken aktiivisuuteni.

Tämä on itsestäänselvä seuraus korvamerkityn rahan vaikutuksista. Toiminnan sijasta keskitytään hakemusten täyttämiseen. Kimmo Suomelle ehdotan Valkoisen Ruusun suurristiä Suomi-konepistooleineen. Helppohan miun on taloudellisesti riippumattomana huudella, mutta Suomi otti kantaa työpaikkansa kustannuksella.

Ja käykääpäs allekirjoittamassa kansalaisaloite Rahapeliautomaatit pois kaupoista. Olematta edunsaaja, tätä on objektiivisesti vaikea vastustaa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3933

Tässä olennaista olisi se, että tällä kertaa kansanedustajat joutuisivat kuuntelemaan muitakin kuin Velipekkaa joka pystyy taikomaan veden viiniksi, juottamaan sen kuuntelijalle ja ajamaan itse Skodalla kotiin. Numpilla ei ole mitään moraalisia ongelmia väittää ulkomaisia pörssiyhtiöitä laittomiksi, jos arvelee sen bonuksiaan edistävän.

Nordea - 25.3.2019 10.51

Aloin ostaa myytyjä takaisin @7,89. Tässä kannattaa olla hereillä, kun 0,69€ osinko irtoaa 29.3. eli yhtiökokouspäivää seuraavana päivänä.

Nordnet tai datantoimittajansa on muuten siirtynyt vähän fiksumpiin yhtiötietoihin ja useassa lapussa on mainittu sekä yk-päivä että osingonirtoamispäivä juuri tällä nimellä. Tosin harmillista on, että tämä johtaa markkinoiden tehostumiseen, kun harvemmat ostavat lahje kovana lappua, josta eivät ole huomanneet kupongin lähteneen. 

Nokia - 22.3.2019 12.59

Mie luin Kauppalehden jutun ja ostin tällä analyysillä myytyjä takaisin @5,13. Olen halvemmalla takaisinostamisaddikti. Nokiapositioni on joka tapauksessa pieni, mutta pikkutreidit pitävät pirteänä. Liikettä lapusta ei ainakaan puutu. Nokiasta olen varmasti huonommin informoitu kuin markkina keskimäärin, joten beesaaminen olisi hyvin vaarallista.

Citycon - 21.3.2019 10.25

Velho kirjoitti:

Mikä tätä nostaa, onko vaan pääomistajan ostopaine? Mietin pitäisikö keventää, vai onko kivijalan kuihtuminen jo peruttu, ja kukaan ei ole vain muistanut ilmoittaa siitä? cheeky

Ei ainakaan pääomistajan ostopaine. Ei ole tällä ostokierroksella näin paljon maksanut.

Arvailla voidaan: 1.) Johto vakuutti yhtiökokouksessa jonkun rahaston konseptin toimivuudesta 2.) Joku on keksinyt, että korkojen nousu on peruutettu 3.) Joku on hermostunut irtorahan päällä istumiseen.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 21.3.2019 9.17

Kansalaisaloite pelikoneiden poistamiseksi kaupoista julkaistiin nimipäiväni kunniaksi, eli eilen.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/patrik-antonius-poker-challengessa-...

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3933

Veikkaus vaikeni, koska edes Nummikosken on paha jyrätä peliongelmaisia julkisesti. Hoitaa sen sitten Myllypuron baareissa. Mutta jotain piti kuitenkin tehdä: Julkaistiin statsit, joiden mukaan peliongelma Suomessa on helpottanut.

https://www.veikkaus.fi/fi/yritys#!/article/tiedotteet/vastuullisuus/201...

Tästä voikin nyt sitten päätellä, että mitään nettiblokkejahan ei tarvita. Kun selittää yhdelle porukalle yhtä, ja toiselle toista, on riskinä, että jonain päivänä nämä ryhmät tapaavat.

Mie huomautan vielä kerran, että pelaajille olisi hyvin käynyt, että ei tehdä mitään. Enkä ymmärrä, miten voi samaan aikaan ajaa nettiblokkeja https://www.pokeritieto.com/kolumnit/veikkauksen-sare-ja-nummikoski-kaan..., lopettaa kannattavan bisneksen ja irtisanoa 400 työntekijää https://www.pokeritieto.com/kolumnit/veikkauksen-johto-pesee-kasiaan-tyo... ja olla  neliraajajarrutuksessa peliautomaattien pakollista tunnistautumista vastaan ja laittaa päänsä tyynyyn hyvillä mielin.

Tässä ei ole mitään järkeä, koska blokeista ei tulisi edes juuri mitään rahaa. Jos ulkomaille pelataan 300 miljoonaa, blokeilla tästä konvertoituu korkeintaan kymmeniä miljoonia ja sekin vain hetkeksi. Jos blokit tulevat, sen jälkeen poliisihallitus, peliongelmaväki ja mie ajamme kaikkia mahdollisia rajoituksia Veikkauksen toiminnalle, jossa menee se pienikin hyöty ja paljon enemmän.

Mie en ymmärrä, mitä ihmettä Sare- ja Nummikoski miettivät. Mutta se ei ainakaan ole miten rajoitetaan ongelmapelaamista tai jätetään peliammattilaisille mahdollisuus harjoittaa ammattiaan Suomessa. 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 21.3.2019 9.03

luxa kirjoitti:

 

Onko Aki seurannut Timon listaa?

https://www.piksu.net/analyysit/timon-lista

En ollut törmännyt.

Nordea - 19.3.2019 13.49

Aki Pyysing kirjoitti:

On tää nyt kyllä ollut jotenkin liian helppoa.

Jep, ei tää nyt niin helppoa ollutkaan. Nordea on soitellut analyytikoille, että pitäkääs ennusteet kurissa. Mie kevensin 15% ja twitterin mukaan Mikko Mäkinen painoi kaikki Nordeansa menemään. 

 

"Nordea har ringt runt till aktörer på aktiemarknaden med syftet att skruva ned förväntningarna på bankens första kvartalsrapport för 2019, för att undvika att bomma aktiemarknadens förväntningar. Det erfar Dagens Industri. Enligt tidningens uppgifter har Nordea kontaktat aktörer på aktiemarknaden med syftet att sänka förväntningarna på kvartalsrapporten som ska publiceras den 30 april. Nordeas budskap ska bland annat ha varit att intäkterna från både aktie- och räntehandeln går fortsatt trögt, ett tema som känns igen från Nordeas telefonkonferens i samband med bokslutsrapporten. Nordeas ir-chef Rodney Alfvén uppger för Dagens Industri att banken har varit i kontakt med analytiker. Men vi har inte kommit med något nytt budskap utan vi har upprepat det som vi sa i samband med fjärde kvartalsrapporten, säger Rodney Alfvén. Vi har också påmint om att det gjordes en del försäljningar under 2018 som inte kommer att upprepas 2019, vilket man måste ta i beaktande när man jämför åren. Det är något som vi talat om tidigare och som vi nu upprepat, tillägger han. Att Nordea ringer runt till aktörer på aktiemarknaden och masserar förväntningarna så här pass tidigt när första kvartalet ännu inte är stängt, och dessutom innan den sedvanliga telefonkonferensen för analytiker som planeras den 29 mars, är något som har tolkats som en negativ signal, skriver tidningen." 

Citycon - 19.3.2019 12.55

Sinappikaasu kirjoitti:

Oikea irtoamispäivä on tuo 21.3. Joissain osinkokalantereissa on ollut virheitä. 

Yhtiöiden pitäisikin alleviivata irtoamispäivää. Osakkeenomistajalle loppu on semantiikkaa, paitsi jos likviditeetti on kireä, on maksupäivälläkin väliä.

Citykanin reverse splitistä en erityisesti ilahtunut. Paljon muistirasitetta, kun pohtii mitä kurssi oli viisi vuotta sitten suhteessa nykyiseen. Uusi hinta jaetaan kuitenkin viidellä ja ymmärtääkseni 0,20 euron kuponki irtoaa ylihuomenna 9,18 (1,835 vanhaa hintaa) hintaisesta lapusta.