Olet täällä

Viimeisimmät viestit - Aki Pyysing

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.1.2019 11.30

Osakemarkkinat tulevat tehokkaiksi samana päivänä kun pokeri kuolee.

Eilen ja toissapäivänä kieltäydyin noin seitsemäntoista kertaa tarjotusta diilstä. Kaveri jopa esitteli, miten se on voittanut turnauksia Suomessa ja ulkomailla, eli ettei ole mikään lapanen. Joku WSOP-sormus sillä oli sormessa. Pelasin omahaturnauksen headsupia, ja kuvittelin olevani parempi pelaaja, halusin kovasti pystin pelaamalla ja emme pelanneet miun elämää muuttavasta rahasta. Ajattelin väsyttää vastustajani, mutta toisin kävi. Päädyin tilanteeseen, jossa miulla oli 600.000 pistettä, vastustajalla 2,4 miljoonaa ja blindit olivat 60.000/120.000. Vastustaja kysyi, joko vihdoin suostuisin siirtämään rahaa ykköspalkinnosta kakkospalkintoon. Mie sitten suostuin.

Lopulta voitin turnauksen. Bulgaari sai siis källättyä miulta melkein neljä tonnia.

Rahapelimonopoli voisi maksaa miulle kuukausipalkkaa. Mie annan niille arvokkaampaa mainosta kuin markkinointiosastonsa pystyy. Tosin otan palkkiot pikkuvittuilulla.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/rotat-on-ammuttava-yksi-kerrallaan/

Koska Helsingin livepokeri voi paremmin kuin koskaan, on hyvin tavanomaista alkaa leijailla. Yrittäjä suhtautuisi asiaan yrittämällä optimoida niin vitusti, koska tietää, että bileet eivät jatku ikuisesti. Menossa on siis buumin jälkeen suosituin Helsingin Freezeout, jota ei oltu edes ilmoitettu Hendon Mobiin, ja josta ei ole liveraportointia. Viime vuosisadan monopoli olisi vetänyt johtopäätökset, että ei kannata laittaa ilmaista tiedotetta Hendoniin, eikä hankkia yhtä 200 euroa päivä maksavaa reportteria. Nykyisen luulisin olevan fiksumpi. Ehkä.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 15.1.2019 17.06

Addicted kirjoitti:

Aki, Oletko joskus tutkinut Ruotsalaisia sijoitusyhtiöitä Esim: Investor,Industrivärden, Lundbergsföretagen, Öresund,Svolder ?

Ruotsi on siunattu todella monella sijoitusyhtiöllä kun vertaa vaikka muihin pohjoismaihin, ja sijoittamalla muutamaan isoon sijoitusyhtiöön saa laajan ja ilmeisesti laadukkaankin hajautuksen?

 

Kiitos!

En. Yleisesti totean kuitenkin, että sijoitusyhtiöalennuksia kannattaa hyödyntää, ne eivät ole lakisääteisiä eivätkä ikuisia, vaikka jotkut geelitukat näin antavat ymmärtää. 

Global Gaming - 15.1.2019 15.20

Juha kirjoitti:

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/kasinot-tyrmistyivat-yhdysvallat-kiel...

Mitähän tästä seuraa?

Trump lunastaa vaalilupauksiaan Sheldon Adelsonille. For the first time in a generation, we have a president who is beginning to tell the truth about the crisis on the border. Jännä tosiaan nähdä, saadaanko tällä osavaltiot lopulta sulkemaan nettipelinsä.

Ei heilauta Global Gamingia. 

Ovaro (os. Orava) - 13.1.2019 12.15

petteri kirjoitti:

Ovaron operatiivisesta tuloksesta voi olla montaa mieltä. Se, että on niukasti kassavirtapositiivinen ennen lainanlyhennyksiä ei ihan riitä. 

Toisaalta mitä kannattaa maksaa NAVistä, jonka arvo laskee yhtiössä, joka on erittäin pahasti ylivelkainen ja jonka rahoitus on katkolla joulukuussa 2019 ja huhtikuussa 2020?

Ovaron osalta voi toki ihmetellä miksi yritys ei kerro mitään vuokratulojen kehityksestä samojen asuntojen kohdalta (esim. same door NOI) tai uudelleen vuokrausten kehityksestä(re-leasing spreads). 

Laskin sitten bruttovuokria. Osareista laskettuna Ovaron bruttovuokratuotot vuokrattua neliötä kohden laskivat Q3 2017 -> Q3  2018 -2,8 % 11,18 eurosta neliöltä kuussa 10,87 euroon neliöltä kuussa. Tämä samaan aikaan kun tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 2,4%. Toki on huomioitava, että Ovaro myi asuntoja, jos niissä oli firmaan jääneitä paremmat vuokrat niin samojen asuntojen vuokrien kehitys ei ehkä ollut ihan noin huono. Kuitenkin myyntejä oli vuodessa vain 2,8% neliöistä, joten ero on tuskin kovin merkittävä.

Ovaron omistaman asuntoportfolion bruttovuokrat kehittyivät vuodessa 5,2% yleistä vuokratasoa huonommin. Tämä luku on aivan järkyttävä. Kannattaa myös huomioida, että esimerkiksi Satolla keskineliövuokra oli q3:lla 16,77 euroa neliöltä kuussa ja nousua tuli vuodessa 0,7%. 

Petterin ansiokkaasta analyysistä sen verran, että se suuntautuu menneisyyteen ja vanhan hallinnon aikakauteen. Uudella on ollut kaikki avaimet käsissä jo kohta kuukauden. CMD:ssä kiinteistöjohtaja sanoi vuokria korotettavan. Oravan vuokrat olivat (niukkojen) otantatutkimusteni mukaan lievästi alle markkinatason ja vuokralaishallinto ulkoistettu eli veltosti hoidettu. Vuokravälittäjä yrittää ensisijaisesti saada uuden sopparin mahdollisimman vähällä vaivalla. Tyhjistä kuukausista tai vuokratasosta ei ole niin väliä, kunhan on soppari taskussa tehdä uusi. Petteri analysoi entistä rahantekokonetta, joka jauhoi tasaista tuottoa hallintoyhtiölle ja vuosisopimusvälittäjille. Tämä touhu on nyt loppu ja tällä hetkellä yritetään luoda arvoa myös osakkeenomistajille.

Mie pelaan näitä pelejä Wayne Gretzkyn ohjeiden mukaisesti: Yritän mennä sinne mihin kiekko menee, enkä sinne missä se on ollut. Joskus sitten ei vaan tulekaan kiekko lapaan. Lisäksi saattaa jäädä vielä maalikin tekemättä, vaikka syöttö tulisikin. Oravassa olisin jo voinut monta kertaa skorata, mutta jäin naattimaan ja yrittämään murskavoittoa.

Rahoitusongelmista huomautan uudelleen, että jos Ovaron nähdäkseni täysipäinen nykyjohto näkisi rahoituksen uudistamisen samanlaisena mörkönä kuin Petteri, miksi ne polttivat 200.000 euroa käteistä rahaa omien ostoon? Itse itselleni vastaten: Joko ne uskovat rahoituksen hoituvan (kuten miekin uskon) tai eivät ole täysipäisiä (mitä miekään ainakaan aina en ole).

Mainittakoon vielä, että suhtaudun erittäin positiivisesti Ovaroonkiin suuntautuviin kriittisiin pohdiskeluihin. En ole mitenkään vauhtisokeusvapaa, eivätkä aiemmat kiinteistösijoitusyhtiöonnistumiseni todellakaan ole tae tulevista, pikemminkin päinvastoin. Keep up the good work!

 

Ovaro (os. Orava) - 13.1.2019 11.54

Kiinteistöpro kirjoitti:

Ajatus siitä, että yhtiö ostelee omia osakkeitaan niin kauan, että osakekurssi lähestyy NAV:ia ei vain toimi käytännössä.

Samaan aikaan pitää toki myydä omaisuutta, jotta saadaan rahaa omien ostoon. Toimii kuin vanhojen junien vessa, edellyttäen toki, että saa omaisuutta kaupaksi.

Kiinteistöpro kirjoitti:
Mitään pysyvää ja kestävää arvonluontia tuolla ei saada aikaan. NAV:ista, joka ei tuota mitään, ei kannata kovin paljon maksaa, jos ylipäätään kannattaa maksaa mitään

Mie ja Benjamin Graham olemme eri mieltä. Jos NAV ei tuota mitään, se pitää myydä pois ja jakaa rahat osakkeenomistajille. Kun ostetaan omia osakkeita alle NAVin ja myydään omaisuutta NAViin, jää osakkeenomistajille enemmän jaettavaa.

Nähdäkseni yhtiössä on tällä hetkellä täysipäinen johto ja pääomistajat, jotka askartelevat juuri tähän suuntaan.

Powercell - 11.1.2019 15.17

Jatkoin "Ota neljänkympin päällä myydyt Powercellit takaisin" -ohjelmaani ja ostin @38,00. Tosin tästä on yleensä liuttu reilusti alaspäin, kunnes tulee taas tiedote jostain nappikaupasta.

Aspire Global - 11.1.2019 10.46

MentallCase kirjoitti:

Mitä Aki sanoo tästä? Ei ainakaan näy kurssissa, vaikka tästä on tiedetty jo tovi. Juttelin pelialan kaverinini kanssa ja tämä on yleisempää kuin luullaan. Etenkin UK:n markkinalla on vedetty regulaattoria ihan kunnolla. 

Mie en tiennyt. Enkä tiennyt sitäkään, että tämä on yleisempää kuin luullaan, koska porttarin itselleen ottaneiden pelaamaan päästämisestä lähtee lisenssi, joten se ei ole oikein hyvä betsi. Mihin tai millä sitä regulaattoria oikein on vedetty?

Epäilen vahvasti kyseessä olleen teknisen vian uuden lisenssin alla. Aspire nimesi uuden CTO:n toissapäivänä. Voi olla, että joku sai kenkääkin, Mossadissa ei kauaa vitkutella syyllisten teloittamisessa. Eikä tosin sitten tiedotetakaan operaatiosta.

Jos Aspire arvelisi Ruotsin lisenssin olevan vaarassa, sen pitäisi antaa tiedote. Tosin koska kaikki on uutta, voi olla että siellä jännätään vielä Spelinspektionin vastausta.

Ja lisäksi näkyy imo kurssissa, vaikka mie en ollut huomannut. Markkina alkuvuodesta ylös, Aspire alas.  

Citycon - 10.1.2019 22.52

Hynägrande kirjoitti:

Mites - jos gazit tekee ostotarjouksen sillä 6kk keskiarvolla joka ei ole paljoa yli sen päivän kurssin niin.. ihmiset eivät välttämättä myy. Mutta onko se Gazitille ongelma? Ts. onko realistista että Gazit tekee lunastustarjouksen siten että heille kelpaa myös se että koko potti ei valu heille? 

On. Ostavat mielellään hintaan x, eivät halua maksaa x + y. Kun omistus menee yli 50%, joutuvat tekemään pakollisen tarjouksen. 

Ovaro (os. Orava) - 10.1.2019 18.47

petteri kirjoitti:

Merkittävästi ylihinnoitellulta tämä raskaasti ylivelkaantunut firma vaikuttaa riskeihin ja tuottopotentiaaliin nähden.

Millä hinnalla ottaisit?

Citycon - 10.1.2019 18.36

petteri kirjoitti:

Cityconin osalta uskoisin; jos Gazit Globen menee yli lunastusrajasta se tapahtuu niin, että merkittävää preemiota ei tarvitse maksaa. Pakollisessa lunastustarjouksessahan lunastajan pitää maksaa korkein kuuteen kuukauteen ostajan maksama hinta. Eli Gazit Globe ehkä ostaa itsensä hyvin lähelle lunastusrajaa ja odottaa sitten oikeaa hetkeä kunnes ostaa ratkaisevat laput.

Tämä on nähdäkseni itsestään selvää.