Lainat

Lainan hakeminen on nykyään helppoa ja se onnistuu verkossa jopa minuuteissa. Edullisilla ehdoilla lainan saaminen voi kuitenkin osoittautua hankalaksi ja hakuprosessiin on syytä käyttää aikaa ja vaivaa. Koska lainantarjoajia on paljon ja jokainen palveluntarjoaja määrittää omat ehtonsa, on tärkeää että kilpailutat lainatarjoukset ennen kuin päätät mistä lainasi otat. 

Kilpailuta laina ja varmistat ettet maksa lainastasi enemmän kuin sinun tarvitsee, selvität samalla mahdollisuutesi saada lainaa heti. Tekemällä yhden kunnollisen lainahakemuksen ja lähestymällä tällä pankkeja ja rahoituslaitoksia, saat kilpailevia lainatarjouksia, joista voit rauhassa valita itsellesi sopivimman. Lainoja vertaillessa kannattaa huomioida erityisesti todellinen vuosikorko sekä palveluntarjoajan luotettavuus.

Lainavertailu

Sijoitustiedon yhteistyö OmaLaina.fi:n kanssa mahdollistaa nyt useiden luotettavien pankkien ja rahalaitosten kilpailutuksen yhdellä lainahakemuksella.

Palvelumme suosituimmat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat alustavan lainapäätöksen jopa tunnin sisällä hakemuksestasi. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Laina-aika

Kulutuslainoissa laina-aikasi määräytyy yleensä summan ja tarpeidesi mukaan. Esimerkinomaisesti 5000 euron lainasummalle yhden vuoden laina-aika tarkoittaisi reilua 400 eron kuukausilyhennystä, kun 10 vuodelle otettu laina laskisi kuukausierän noin 50 euroon. Sijoitustiedon lainalaskurilla voit hakea sinulle sopivan maksuajan ja saada tälle mahdollisimman kilpailukykyisen tarjouksen. Lainahakemukseen on mahdollista asettaa 5000 euron pääomalle seuraavat maksuajat: 12kk, 24kk, 36kk, 48kk, 60kk, 72kk, 84kk, 96kk, 108kk, 120kk, 132kk, 144kk, 156kk, 168kk, 180kk.

Miten lainavertailu toimii?

Sijoitustiedon ja OmaLaina.fin yhteistyö mahdollistaa lainojen vertailun yhdellä hakemuksella yli 30 pankin ja luotonantajan kesken. Käytännössä lomakkeen täyttäjän hakemus välitetään ja kilpailutetaan pankkien ja luotonantajien kanssa, ja hyväksytyn päätöksen tullessa asiakas saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Lainahakemuksen jättäminen on täysin maksutonta ja vastausta voi odottaa yhdeltä tai useammalta yhteistyökumppanilta jopa välittömästi. 

Lainat yhdellä hakemuksella

OmaLaina.fi yhteistyömme mahdollistaa lainanhakemuksen tekemisen yhdellä hakemuksella. Käytännössä lainanhakija säästää aikaa ja vaivaa tekemällä hakemuksen verkossa kilpailuttamalla palveluntarjoajat, tässä tapauksessa jopa yli 30 palveluntarjoajan kesken.

Lainan vaatimuksena ovat vakituinen osoite Suomessa, suomalainen henkilötunnus ja suomalainen pankkitili. Hakijan on oltava täysi-ikäinen. Mikäli edelliset kriteerit täyttyvät, hakija voi toki hakea lainaa myös ulkomailta.

Mistä edullisin laina?

Parhaan lainatarjouksen saaminen edellyttää palveluntarjoajien vertailua. Rahoituslaitoksien välillä voi eroja lainasummasta ja muista tekijöistä riippuen. Pankit ja luotonantajat tekevät lainapäätöksen aina asiakaskohtaisesti ja tästä syystä erilaiset arviointimenetelmät voivat vaikuttaa tarjotun lainan korkoon merkittävästi. Vertailutyökalun käyttö lainojen kilpailutuksessa on paras tapa varmistaa, ettei maksa liikaa lainastaan.

Vakuudettomat lainat

Lainavertailulomaketta käyttämällä hakijan on mahdollista hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Kilpailutus mahdollistaa lainan saamisen jopa 24h sisällä hakemuksen jättämisestä.

Vertaa lainoja

Lainojen vertailulaskurissa asetat halutun lainasumman, toivomasi laina-ajan ja näet välittömästi arvion kuukausierästä, kuluista ja koroista kokonaisuudessaan. Hakemukseen on tämän jälkeen ilmoitettava yleiset henkilötiedot sekä tietoa asumisesta ja koulutus & työelämä -tilanteestasi. Lainoja vertailemalla varmistat parhaan mahdollisen tarjouksen tilanteestasi riippumatta.

Lainojen kilpailutus

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu yhdellä hakemuksella Sijoitustiedon ja OmaLaina.fin yhteistyön mahdollistamana. Lainahakemustyökaluamme käyttämällä kilpailutat lainasi mm. POP Pankin, Nordax Bankin, Bank Norwegianin, Resurs Bankin, Bigbankin, Avidan, Collector Bankin, Instabankin, Kaarnan, Komplettbank.fin, Brabankin, TFBankin, Halinon, Ferratumin, Fellow Financen, GF:n myLenderin, mobifyn, Lainaamon, Credigon, Credit24:n ja Easycreditin välillä.

Lainahakemuksesi lähetetään kerralla, yhdellä hakemuksella yllä oleville pankille ja luotonantajalle sen sijaan, että täyttäisit itse erillisen hakemuksen yli 30 paikkaan. Lainavertailu onnistuu näin yhdessä paikassa ja löydät edullisen lainan helposti. Kilpailuttamalla lainasi varmistat parhaan mahdollisen tarjouksen lainatarpeellesi.

Lainalaskuri

Suunnittele lainaasi lainalaskurillamme. Työkalulla voit vertailla lainamäärien maksueriä ja maksuaikoja. Lainalaskelmiesi tekeminen onnistuu vaivatta verkossa käyttäen OmaLaina.fi kanssa yhteistyössä luotua laskuriamme. Lainapäätöksen saaminen on mahdollista jopa alle tunnissa.

Korkosi määrittyy aina asiakaskohtaisesti. Yhteistyökumppanillamme Omalaina.fi:llä on SSL-suojatut yhteydet luotonantajiin, joten lainahakemukset voidaan käsitellä reaaliajassa. Alustavat lainapäätökset on mahdollista saada välittömästi, jonka jälkeen saat sähköpostitse tiedot lainanhakusi etenemisestä.

Laskurilla kilpailutat kaikki lainahakemukset luotonantajien välillä ja ja pystyt valitsemaan sinulle sopivimman tarjoajan, joka hyväksyy hakemuksesi.

Todellinen vuosikorko

Luoton hinta määräytyy lainan lisäksi koroista, kuluista ja muista maksuista, joita ovat esimerkiksi nimelliskorko, joka koostuu tavallisesti markkinakorosta (esim. 12kk euribor tai pankkisi prime korko) ja koron päälle laskettavasti marginaalista, joka vaihtelee asiakaskohtaisesti. Muita mahdollisia maksuja ovat esimerksi luoton perustamiskulut, jatkuvan luoton vuosimaksut, käsittelymaksut ja muut maksut, kuten osamaksulisä. Luottojen kustannuksien pääperiaatteena voidaan sanoa, että mitä pidempi luottoaika on, sitä kalliimpi laina sen ottajalle on lainan lisäksi tulevien korkojen ja kulujen osalta.

Lainaa hakiessasi on syytä kiinnittää huomiota ensisijaisesti todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää myös muut lainaan liittyvät, kuten mahdollisen avausmaksun tai tilinhoitomaksun. Lainaa hakiessa kannattaa myös huomioida mahdolliset muut lainan hankkimiseen ja ylläpitoon liittyvät kustannukset. EU-direktiivi 98/7/EY ja kuluttajansuojalain 7 luvun 6 § edellyttävät todellisen vuosikoron ilmoittamista lainailmoituksen yhteydessä.

Sijoitustiedon ja OmaLaina.fi:n laskuria käyttämällä laskettu esimerkkitapaus alla:

"Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€."

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo todellisen vuosikoron ilmoittamisesta tällä sivulla

Kulutusluotto on kuluttajalle tarjottava laina, johon ei tarvita vakuutta. Kulutusluottoa voi anoa kertaluottona suoraan pankista tai muulta luottoja myöntävältä taholta. Tässä tapauksessa saat luoton kertasummana tilillesi, käytät rahat oman harkintasi mukaan ja lyhennät sitten velkaa kuukausittain.

Tyypillisiä käyttötarkoituksia ovat kodin hankinnat ja remontit, pienlainojen uudelleenjärjestely, lomamatkat tai muut tarkoitukset, usein tietysti myös kulutushyödykkeiden hankinta.

Kulutusluotto- ja pikalainamarkkinat ovat nykyään hyvin laajat ja ne kasvavat jatkuvasti. Yritysten joukkoon mahtuu monenlaisia toimijoita, joten huolellinen pikalainavertailu kannattaa suorittaa ennen lainan ottamista.

Pikalainojen korot ovat korkeat ja niiden lisäksi kokonaiskustannuksiin lisätään mm. käsittelykuluja ja mahdollisia tekstiviestimaksuja. Nämä yhdessä muodostavat todellisen vuosikoron, joka pikalainojen tapauksessa saattaa nousta useisiin satoihin prosentteihin. Siksi ei tulekaan lainata isompaa summaa kuin tarvitsee. Vertailemalla eri yritysten tarjoamien lainojen todellisia vuosikorkoja voit helpommin päättää, mikä on sinulle sopivin pikalaina.

Pikalainat ovat saaneet mediassa paljon huonoa mainosta, osittain syystäkin. Markkinoilta löytyy kuitenkin monia luotettavia, jo pitkään toimineita yrityksiä. Epäluotettavat yritykset eivät yleensä pysy markkinoilla pitkään, sillä sana kulkee nopeasti eteenpäin. Lisäksi julkinen säännöstely on voimakkaasti lisääntynyt.

Pikalainavertailu auttaa lainanhakijaa myös yritysten monipuolisuuden havannoimisessa. Kokeneilla toimijoilla on yleensä erilaisia lainasummia erilaisilla maksuajoilla. Jotkin yritykset ovat myös joustavampia maksuehdoissaan mahdollisten ongelmien ilmetessä.

Pohdi tarkkaan miksi otat lainaa ja paljonko lainaa tarvitset. Mitä suurempaa lainaa haet, sen todennäköisemmin pankit vaativat vakuuksia, ja tämä asettaa tietyt reunaehdot lainaehdoille. Vakuuksien lisäksi lainantarjoaja saattaa vaatia henkilötakauksia lainallesi. Yleisin vakuus on asunto-osake, muina vakuuksina voivat toimia esimerkiksi sijoitukset ja säästöt.

Lainoja vertaillessasi tärkeintä on pohtia palveluntarjoajan luotettavuutta, sekä varmistaa että ymmärtää kaikki lainaan liittyvät kulut. Lainojen vertailua helpottamaan on syytä laskea lainasi todellinen vuosikorko, joka kuvaa lainan todellista vuotuista korkoprosenttia, joka luotosta aiheutuu perittyine korkoineen, ja muine maksuineen.

Lainoissa ja luotontarjoajissa on selkeitä eroja, tämän takia lainoja kilpailuttamalla voit saada merkittäviä taloudellisia hyötyjä. Mitä suurempaa lainaa haet, sen merkittävämpää on tehdä oikea valinta. Asuntolaina hankitaan tyypillisesti suuremmista pankeista, kun taas kulutuslainoille löytyy satoja palveluntarjoajia.

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa, oli sitten kyseessä asuntolaina, kulutusluotto, tai mikä tahansa laina. Erityisesti kulutukseen otettu kertalaina kannattaa kilpailuttaa, sillä korot vaihtelevat niissä huomattavasti asuntolainojen korkoja enemmän.

Yhteistyössä OmaLaina.fi
Ilmoita lainasummasi ja laina-aikasi ja saat arvion kuukausierästä ja hoitokuluista
Saat parhaan tarjouksen yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta kilpailuttamalla
Säästä aikaa ja vaivaa. Kilpailutus onnistuu yhdellä hakemuksella.
Lainapäätös ja rahat tilillesi jopa tunnin sisällä hakemuksestasi
Lainavertailu