Lainan kilpailuttaminen yhdellä hakemuksella

Rahalaitos mahdollistaa rahoitusyhtiöiden ja pankkien vaivattoman kilpailuttamisen. Yhdellä hakemuksella voit vastaanottaa useita vertailukelpoisia tarjouksia. Tärkeää on, että lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään, ja Rahalaitoksen tarjoama vertailupalvelu on täysin maksutonta sinulle. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Rahalaitos on yhteistyössä jopa 25 eri lainantarjoajan kanssa.

Sambla Group / Rahalaitos
Lainojen kilpailutus tehdään yhteistyössä Sambla Groupin ja Rahalaitoksen kanssa
Aloita täyttämällä pyydetyt tiedot. Nopeimmillaan tämä vie vain pari minuuttia.
Nopeasti ja ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään. Rahalaitos on yhteistyössä jopa 25 eri lainantarjoajan kanssa.
Saat henkilökohtaiset lainatarjouksesi 24h sisällä, ensimmäiset jo minuutin sisällä. Sinä valitset parhaan!
Vertailuun ja kilpailutukseen pääset tästä linkistä

Kuka voi hakea lainaa?

Lainan myöntämisen edellytyksiin kuuluvat vakiintuneet palkka- tai eläketulot sekä moitteettomat luottotiedot. Hakijan on oltava 20–79-vuotias. On hyvä ottaa huomioon, että lainan hakemus voidaan tehdä vain kerran kuukaudessa.

Lainat yhdellä hakemuksella

Rahalaitos -yhteistyömme mahdollistaa lainanhakemuksen tekemisen yhdellä hakemuksella. Käytännössä lainanhakija säästää aikaa ja vaivaa tekemällä hakemuksen verkossa kilpailuttamalla palveluntarjoajat, tässä tapauksessa jopa yli 25 palveluntarjoajan kesken. Hakemus ei sido sinua mihinkään.

Mistä edullisin laina?

Parhaan lainatarjouksen saaminen edellyttää palveluntarjoajien vertailua. Rahoituslaitoksien välillä voi eroja lainasummasta ja muista tekijöistä riippuen. Pankit ja luotonantajat tekevät lainapäätöksen aina asiakaskohtaisesti ja tästä syystä erilaiset arviointimenetelmät voivat vaikuttaa tarjotun lainan korkoon merkittävästi. Vertailutyökalun käyttö lainojen kilpailutuksessa on paras tapa varmistaa, ettei maksa liikaa lainastaan.

Vakuudettomat lainat

Lainavertailulomaketta käyttämällä hakijan on mahdollista hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Kilpailutus mahdollistaa lainan saamisen jopa 24h sisällä hakemuksen jättämisestä.

Vertaa lainoja

Lainojen vertailulaskurissa asetat halutun lainasumman, toivomasi laina-ajan ja näet välittömästi arvion kuukausierästä, kuluista ja koroista kokonaisuudessaan. Kilpailuta laina ja hae lainaa heti. Hakemukseen on tämän jälkeen ilmoitettava yleiset henkilötiedot sekä tietoa asumisesta ja koulutus & työelämä -tilanteestasi. Lainoja vertailemalla varmistat parhaan mahdollisen tarjouksen tilanteestasi riippumatta. Pohdi tarkkaan miksi otat lainaa ja paljonko lainaa tarvitset.

Harkiset tarkasti lainatarpeesi

Ennen lainan ottamista on suositeltavaa harkita tarkoin. Pohdi huolellisesti, kuinka suuri lainasumma on tarpeellinen ja millainen laina-aika olisi sopiva, sillä tällä tavoin varmistat rahan lainaamisen turvallisuuden. Muistathan, että sitoudut lainaan useiden vuosien ajaksi, joten parhaan mahdollisen lainasopimuksen löytämiseksi on järkevää sijoittaa aikaa ja harkintaa. Vertailla manuaalisesti kymmeniä eri luotonantajia voi olla sekavaa ja vaivalloista, minkä vuoksi kannattaa hakeutua lainavertailupalvelun pariin.

Kuka määrittää lainasi hinnan?

Lainan kokonaiskustannukset muodostuvat monista eri tekijöistä, ja nämä samat tekijät vaikuttavat myös lainansaantimahdollisuuksiisi. Lainaa hakiessasi potentiaalinen luotonantaja suorittaa aina arvion riskitasostasi. Tätä prosessia kutsutaan yleisesti hakijan luottokelpoisuuden arvioinniksi. Lainasumma ja lainaehtosi riippuvat suuresti tästä arvioinnista. Hakijan luottokelpoisuuden arviointi perustuu erilaisiin tekijöihin, jotka voivat vaihdella eri luotonantajien kesken. Yleisesti ottaen hakijan työsuhteen vakaus, säännölliset tulot, asumismuoto, perhekoko ja muut velat vaikuttavat arvioon.

Hyvällä taloudellisella hallinnalla olet houkuttelevampi asiakas pankkien näkökulmasta. Lainan hakeminen yhdessä toisen henkilön kanssa voi myös parantaa mahdollisuuksiasi saada myönnettyä luottoa.

Usein kysytyt kysymykset | Huomioi nämä seikat lainaa hakiessasi

Vertaile lainavaihtoehdot ja kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

Lainasumma: Saatat saada tarjouksia eri lainasummilla kuin mitä alun perin hait. Pankit ja luotonantajat voivat tehdä riskianalyysin perusteella muutoksia lainasummaan – lainavertailussa näet suoraan tarjotut summat. Varmista, että valitsemasi lainasumma vastaa todellista tarvettasi, jotta vältät useiden lainojen ottamisen. 

Laina-aika: Tärkeämpää kuin laina-ajan pituus on löytää kuukausierä, joka on sinulle sopiva. Jos mahdollista, suosi kuitenkin lyhyempää laina-aikaa, sillä se pienentää kokonaiskustannuksia.

Kuukausierä: Vertaa lainojen kuukausieriä niin, että tiedät, minkä verran voit maksaa takaisin kuukausittain. Liian suuri erä voi olla haasteellinen, joten valitse realistinen summa. Liian pieni erä voi puolestaan pidentää lainan takaisinmaksua liikaa.

Korko: Korko korostuu erityisesti pitkillä laina-ajoilla. Jos laina-aika on pitkä, koron tulisi olla alhainen kokonaiskustannusten pitämiseksi kurissa.

Todellinen vuosikorko: Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi muut lainan kulut, joten se tarjoaa paremman kuvan eri lainojen kokonaiskustannuksista.

Tilinhoitomaksu: Nykyään lainojen kuukausittainen tilinhoitomaksu on yleisesti pieni, eikä eroja eri pankkien välillä ole suuresti. Jotkut lainat saattavat olla ilman tilinhoitomaksua. Suuremmilla lainoilla tilinhoitomaksun vaikutus kokonaiskustannuksiin on pienempi, kun taas pienemmillä lainoilla se voi olla merkittävämpi.

Avausmaksu: Vuoden 2019 lakimuutoksen jälkeen avausmaksut ovat yleensä kohtuullisia. Jotkut luotonantajat eivät peri avausmaksuja lainkaan, joten vertailemalla avausmaksuja voi säästää rahaa."

Yhteistyössä: