*** Lue eToron riskeistä täällä - Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 67 % sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

eToro on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman työkaluja pääomamarkkinoille sijoittamiseen. Muodosta salkkusi kryptovaluutoista, osakkeista, hyödykkeistä, ETF:istä ja muista omaisuuseristä.

 

Etoron käyttöä seuraavassa tekstissä pohtii Johannes Ankelo:

Israelissa vuonna 2007 perustetulla eTorolla on yli 13 miljoonaa käyttäjää yli 140 eri maassa. Se on tunnettu erityisesti copy- ja social trading-ominaisuuksistaan.

Välittäjä on säännelty tiukempien valvojien toimesta, esimerkiksi Isossa-Britanniassa se on FCA:n valvovan silmän alla. eToro nauttii sekä ammattimaisten että amatööritreidereiden suosiota käyttäjäystävällisen sovelluksensa ansiosta.

eToro tarjoaa monia eri kaupankäyntikohteita kuten osakkeita, valuuttapareja, hyödykkeitä, ETF-rahastoja ja kryptoja. Kauppaa voi käydä myös CFD-tuotteilla.

Palvelussa voit myös treenata treidaamista ilman tappioriskiä virtuaalisalkun, eli demo-tilin, kautta.

eToro on ensiluokkainen välittäjä sijoittajalle, joka etsii osakekaupankäyntiä ilman välityspalkkioita. Välittäjä tarjoaa kilpailukykyisiä välityspalkkioita, mainion mobiilisovelluksen, suuren valikoiman treidattavia kohteita sekä copy- ja social trading-ominaisuudet.

Yksi eToron tärkeimmistä ominaisuuksista on sen tarjoama copy-treidaus. Toiminnon ansiosta kuka tahansa voi kopioida eToron parhaiden treidereiden kauppoja ja strategioita reaaliajassa.

eToro oli yksi ensimmäisiä välittäjiä, joka tarjosi “social trading”-ominaisuuden. Social trading on sosiaaliseen mediaan verrattavissa oleva virtuaalinen ympäristö, jossa treidaajat keskustelevat ja seuraavat toisiaan. Voit seurata toisten treidaajien salkun suoriutumista ja millä instrumenteilla he käyvät kauppaa.

Nettisovellus

eTorolla tarjoaa selainpohjaisen ja mobiilisovelluksen.

Välittäjän alusta on moderni ja helppokäyttöinen. Varjopuolena selainsovelluksessa ei näkymää voi muokata mieleisekseen.

Mobiiliappi

Sekä selainpohjaisessa että mobiilisovelluksessa kirjaudutaan sisään kaksivaiheisesti, mikä parantaa käyttäjän turvallisuutta. Sovellusten hakufunktiot tarjoavat ehdotuksia ja mahdollistavat kaikkien tuotteiden näppärän selaamisen mobiiliappissa.

Uutisfeedistä näkee sosiaalisen treidaamisen parhaita puolia.

Molempiin sovellusversioihin sisältyy reaaliaikaiset hintatiedot ja hintahälytyksiä voidaan lähettää push-ilmoitusten kautta.

Raportit löytyvät Salkku-valikon alta. Sieltä treidaajat voivat löytää yhteenvedon kaupoistaan, niiden markkina-arvon ja maksetut palkkiot. Tiliote on myös saatavilla, sillä voidaan tarkastella tilin kehitystä tietyllä aikavälillä.

Minimisijoitukset

Minimisijoitus sisältää vivun. Jos eToron kautta treidaava haluaa avata position öljyssä, jonka minimisijoitus on $1 000, voidaan positio avata 100 dollarilla 10-kertaisen vivun kautta. Treidereiden kopioimiselle minimi on 200 dollaria ja minimi yksittäiselle kopiotreideille on yksi dollari.

Jos teet kauppaa isoilla volyymeillä ja isoilla positioilla, ei eToro ole sinulle paras vaihtoehto kauppojen maksimikokojen takia.

Kaupankäyntikulut

eToron veloittamat kaupankäyntipalkkiot ovat toimialan halvimmasta päästä.

Esimerkiksi osakekaupasta jenkkiosakkeilla välittäjä ei ota mitään palkkiota.

Osakeindekseistä S&P500-CFD:n spreadi, eli palkkio, on 0,75 indeksipistettä.

Kryptoissa spreadit ovat 0,75 ja 4,5 prosentin välillä. Saat krypton omistukseesi sen ostaessasi, kyse siis ei ole “paperikryptosta”.

Valuuttakaupan tekemisestä eToro ottaa 3 prosenttipisteen palkkion.

Markkinat ja tuotteet

eToro tarjoaa satoja eri markkinoita treidattavaksi. Nämä sisältävät valuutat, indeksit, ETF-rahastot ja eri kryptot. Valikoima on riittävä nälkäisimmänkin treiderin nälän selättämiseksi.

eToron kautta käyt kauppaa suoraan osakkeilla ja kryptoilla. Välittäjä tarjoaa myös laajan valikoiman ETF-rahastoja ja nollakuluista kaupankäynti USA:n pörssiosakkeilla. Treidaaja voi ostaa osakkeesta halutessaan vain murto-osan.

Välittäjän kryptovalikoimasta löytyvät muun muassa seuraavat:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ripple (XRP)
 • LiteCoin (LTC)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Cardano (ADA)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Aave (AAVE)
 • ...ja monta muuta.

Copy-portfoliot

CopyPortfolios ja CopyTraders ovat innovatiivisia varainhoitoratkaisuja.

CopyPortfolios ryhmittelee eri treidaajia yhteen salkkuun, jota muut treiderit voivat kopioida. CopyPortfolios on toimiva ratkaisu niille, joilla on passiivinen lähestymistapa sijoittamiseen. Se auttaa sijoittajia kopioimaan voittavien treidaajien strategioita. eToron alusta ottaa haltuunsa sijoittajan tilin ja muokkaa sijoittajan salkkua kopioidun portfolion muutosten mukaisesti.

CopyTraders-treidaajat voivat selata listaa toisista treidereistä ja kopioida parhaiten menestyviä treidaajia. Tämä on houkutteleva vaihtoehto passiivisimmille treidereille ja vasta-alkajille, sillä ominaisuuden avulla voi yhdistää sekä kopioimista että oman treidaamisen oppimista. Menestyviä treidaajia seuraamalla voi oppia paljon.

Copy-treidaaminen on manuaalista eToron palvelussa. eToro ei tarjoa täysin automatisoitua treidaamista, joten kopioitavan salkun treiderikin toteuttaa kauppansa manuaalisesti.

Analyysityökalut

eToron palvelusta löytyy teknisen analyysin työkalujen lisäksi suosituksia analyytikoilta. Kuvaajatyökalut on hyvät, tarjolla on yli 70 teknistä indikaattoria.

Informaatiota löytyy myös talouskalenterin, uutisten, analyysiraporttien, podcastien ja tulosraporttien muodossa.

Jokaisella sijoitusinstrumentilla löytyy oma sentimenttidata. Se kertoo instrumenttien ostavien ja myyvien treidereiden suhteen. Sentimenttidata lasketaan vain eToron huipputreidaajilta. Suositummissa instrumenteissa löytyy myös analyytikkojen kommentteja.

Uutissyöte on rajoitettu twiitteihin ja kommentteihin eToron ekosysteemin treidaajilta. Informaatio tulee siis eToron käyttäjien keskuudesta, eikä suurista uutispalveluista.

Kryptoihin eToro tarjoaa treiding-ideoita, mahdollisuuden kopioida yksittäisiä treidaajia tai joukkoa treidaajia 94 kryptovaluuttaparin joukosta.

eToron vahvuutena on sen ajatuksia vaihtava, aktiivinen yhteisö.

Tallettaminen

eToro ei veloita palkkiota talletuksista, kuten ei valtaosa muistakaan välittäjistä.

Tallettaminen on ilmaista ja onnistuu helposti pankkosiirron debit- tai luottokortin, PayPalin, Skrillin tai Netellerin kautta.

Minimitalletus on 50 dollaria.

Asiakkailta veloitetaan vaihtopalkkio, mikäli talletus tehdään muussa valuutassa kuin dollareissa. Palkkio on noin 0,46 prosenttia talletussummasta. Talletus voi tapahtua vain sijoittajan omalla nimellä olevalta tililtä tai kortilta.

Nostopalkkio

Nostoista treidaajan pankkitilille eToro veloittaa 5 dollarin palkkion. Tämä on linjassa alan muihin toimijoihin.

Toimettomuuspalkkio

eToro veloittaa 10 dollaria per kuukausi jokaisesta joutilaasta kuukaudesta mikäli treidaaja ei kirjaudu tililleen viimeisen 12 kuukauden aikana.

Toimeksiantotyypit

 • Market: Market-toimeksianto toteutetaan noteerattuun hintaan toimeksiannon asettamishetkellä.
 • Limit: Limit-toimeksianto määrä maksimi- tai minimihinnan, jolla kauppa tulisi toteuttaa.
 • Stop-loss: Toimeksianto toteutuu, kun sijoituskohde saavuttaa tietyn hintatason.
 • Trailing stop-loss: Tämä toimeksiantotyyppi mahdollistaa treidaajan lukitsevan tietyn määrän voittoja, sillä se toteutuu vain hinnan pudotessa (treidaajan ollessa longina) tietylle tasolle. Toimeksianto ei ole aktiivinen hinnan liikkuessa treidaajalle myönteiseen suuntaan.

Miten avata tili?

Tilin avaaminen eToroon on yksinkertaista ja se tapahtuu netissä. Rekisteröitymiseen menee muutama minuutti.

Sijoitustiedon kautta saat avattua tilin vaivatta tästä linkistä.

Tilejä on kahdentyyppisiä - tavallisia ja ammattilaisille tarkoitettuja. Tavallisen sijoittajan tilillä pääsee käsiksi kaikkiin tuotteisiin sekä copy- tai manuaaliseen treidaamiseen. Vivun määrä on rajoitettu.

Ammattimaisten sijoittajien tulee läpäistä testi osoittaakseen tietotaitonsa. Ammattimaisena sijoittajana saat enemmän vipua käyttöösi.

Demotili

Sijoittaja voi harjoitella treidaamista demo-tilin, eli virtuaalitilin, kautta. Tilille on talletettu 100 000 dollaria leikkirahaa, joiden avulla voi tutustua sekä treidaamiseen että ottaa tuntumaa kaupankäyntialustaan.

Popular Investor Program

Menestyville treidaajilla eTorolla on tarjota ohjelmassa nimeltään Popular Investor. Ohjelmaan hyväksytty treidaaja voi tienata extraa antamalla muille mahdollisuuden kopioida trading-strategiaansa.

Onko eToro turvallinen?

eToro toimii monien huippusääntelijöiden piirissä, kuten FCA, ASIC, CySEC ja FinCen. eToron asiakkaiden varat pidetään luotettavissa pankeissa ja yksityisyystiedot on turvattu SSL-sertifikaatilla. eToro ei jaa asiakkaidensa tietoja kolmansien osapuolien kanssa.

Eurooppalaiset sijoittajat eToro Europen alla on turvattu 20 000 euroon asti Customers of Cypriots Investment Firmsin Investor Compensation-rahaston kautta.

eToro ei ole listattu mihinkään pörssiin eikä se ole julkisesti treidattava yhtiö. Yhtiö suunnittelee listautumista Nasdaqiin.

Miten eToro tekee rahansa?

eToro tekee tuottoa kolmella eri tavalla.

 1. Se toimii markkinatakaaja-välittäjänä käyttämällä NDD-STP-hybridimallia.
 2. CFD-palkkiot ja komissiot
 3. Nosto- ja käyttämättömyyspalkkiot

Yhteenveto

eToro on turvallinen ja tarkkaan säännelty välittäjä, joka tarjoaa kaupankäyntiä alhaisilla välityspalkkioilla. Sillä on yksinkertainen ja helposti käytettävä treidausalusta ja erinomainen treidaamiseen tarkoitettu mobiiliappi.

eToron kautta voi treidata osakkeita, CFD-tuotteita, valuuttapareja, kryptoja ja ETF-rahastoja.

Välittäjä tarjoaa sosiaalista kanssakäymistä ja treidaamista. Parhaiten eToro sopii juuri sosiaaliseen ja copy-treidaamiseen. Tilin avaaminen on helppoa ja asiakaspalvelu toimivaa.

eToro toimii yli 140 maassa ja sillä on yli 13 miljoonaa asiakasta.

Graafien työkaluihin kuuluu yli 70 indikaattoria ja analyysityökalut tarjoavat muun muassa raportteja, ideoita ja uutissyötteen.

eToro on erinomainen välittäjä aloitteville treidaajille, mutta isolla volyymillä treidaavien kannattaa etsiä muita välittäjiä, sillä treidien maksimikoot voivat tulla nopeasti vastaan.

- Johannes Ankelo, 2021

*** Lue eToron riskeistä täällä - Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 67 % sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.