27.11.2022 - 16:11 #93265

Karikostian

-2
Liittynyt:
17.11.2020
Viestejä:
19

On enemmän syitä omistaa kuin olla omistamatta Orionia: hyvä kumppani (Bayer), vahva kotimainen asema, osaaminen, brändi, vakaa tuloksentekijä, uusittu strategia. Joku voisi sanoa että kallis, korkea p/e, hankala vallata eikä pääomistajat myy ikinä ja päälle geneeristen uhka. Ostin 3v tyttärelle ensimmäisen kerran 3/2009. Maksoi finanssikriisin laineilla joku 16€ muistaakseni. Osingot uudelleen sijoittaen toiminut ihan kivasti. Matkalla ahvenanmaalaisen pankin edustaja ehdotteli jossain vaiheessa poismyyntiä Siellä on kuitenkin pysynyt ja taitaa pysyä vielä pitkään ellei jälkikasvu tee omia virheitään ja laita lihoiksi.  

0
0
9.2.2023 - 13:31 #95328

Aki Pyysing

OP
+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Orionin tulos oli kuulemma pettymys. Kun kurssi tuli alas 6% -> 46,92, mie osaria yhtään lukematta ostin vähän myytyjä takaisin. Lisätäydennykset sitten, jos ehtii jossain vaiheessa perehtymään. Mutta en mie jostain Orionin osareista juuri viisaannu. Orion on miulla ajatuksella kolmen vuoden pito pienillä treideillä maustettuna. Tosin ajatukseni ovat muuttumaan taipuvaisia.

0
0
13.2.2023 - 11:44 #95482

Aki Pyysing

OP
+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Luin vanhan kolumnini https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/bensa-mursu-ja-orion ja yritän ostaa @44 takaisin 10/22 myyntini @45,49.

Pääperusteena vanha tiedote 17.2.2022:

"Orionin yhteistyökumppani Bayer nostaa arviotaan Nubeqa®-tuotteen myyntipotentiaalista

Orionin yhteistyökumppani Bayer on nostanut arviotaan Nubeqa®-tuotteen (darolutamidi) myyntipotentiaalista. Bayerin uuden arvion mukaan Nubeqan vuotuinen maailmanlaajuinen myynti voisi parhaimmillaan ylittää 3 miljardia euroa. Aiemmin Bayer on arvioinut, että Nubeqan vuotuinen maailmanlaajuinen myynti voisi parhaimmillaan ylittää miljardi euroa.

Bayerilla on darolutamidin kaupalliset oikeudet maailmanlaajuisesti ja Orion on oikeutettu saamaan vuosittain porrastettua rojaltia darolutamidin maailmanlaajuisesta myynnistä. Vuotuinen rojaltin taso on noin 20 % sisältäen tuotemyynnin Bayerille. Alkuvaiheessa rojaltin vuotuinen taso on hieman alempi ja myynnin kasvaessa vuotuinen rojaltin taso kasvaa. Orion vastaa tuotteen valmistuksesta maailmanlaajuisille markkinoille ja edistää myyntiä Euroopassa yhdessä Bayerin kanssa.

Rojaltien lisäksi Orion on oikeutettu saamaan Bayerilta asteittain kasvavia kertasuoritteisia etappimaksuja, jotka voivat olla yhteensä 280 miljoonaa euroa riippuen Nubeqan myynnin tulevasta kehityksestä"

20% X 3Mrd = 600M€. Orionin markkina-arvo on 6,6Mrd.

Ensimmäinen kunnollinen lääkeyhtiösijoitukseni. Mistä sitä metallimiehen ja sairaanhoitajan poika tietää, mikä molekyyli vetää. Mutta onneksi kouluttivat lapsestaan sisälukutaitoisen. Onko ko. pörssitiedote totta, jätän jokaisen omaan harkintaan.

Lisäksi on olemassa myös eturauhassyöpä-arpa:

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/orion-yhteistyohon-msdn-kanssa-uuden-…

Imo nämä molemmat tiedotteet on unohdettu, koska Q4 ei kaikille kelvannut. Meinasin kirjoittaa tästä sunnuntaina, mutta tuntui vähän työläältä. Nyt vähän kaduttaa, koska olisin saanut Orionin jutun kasaan helpommin kuin Sammon, ja lisäksi hyvin positiivisen näkemyksen. Tosin sellaisissa on riskinsä, sillä ne otetaan ostosuosituksina - ja voivat olla väärässä.

0
0
23.3.2023 - 13:11 #97012

Aki Pyysing

OP
+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Tämä oli oikein. Yhtiökokouksissa saa harvoin varsinaista lisäarvoa, mutta silloin kun saa, voi sitä tulla tosi paljon. Virtuaalikokouksissa yksityiskeskustelut hallituksen jäsenten kanssa ja puheenvuorojen käyttäminenkin jäävät väliin. Puhumattakaan liveriideistä.

0
0
26.1.2024 - 09:55 #104778

Aki Pyysing

OP
+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Aki Pyysing wrote 16.1.:

Orion nousee vastavirtaan. Täytyy olla joku uutinen, mutta mikä?

Eiköhän se ollut tämä: 

Lisää tuloksia ODM-208/MK-5684:llä tehtävästä vaiheen II-tutkimuksesta esitelty ASCO-GU 2024 -symposiumissa

Orion esitteli eilen Yhdysvaltain kliinisen onkologian yhdistyksen urogenitaalisia syöpiä käsittelevässä symposiumissa (ASCO GU) lisää tuloksia vaiheen II CYPIDES-tutkimuksesta, jossa arvioidaan kehitysvaiheessa olevan, suun kautta otettavan CYP11A1:n estäjän ODM-208:n (tai MK-5684) turvallisuutta ja tehoa potilailla, joilla on levinnyt kastraatioresistentti eturauhassyöpä (mCRPC), joilla joko on tai ei ole AR-LBD -mutaatioita ja jotka ovat jo käyneet läpi useita erilaisia syöpähoitoja. Aiemmin julkaistut tulokset ovat keskittyneet potilaisiin, joilla on androgeenireseptorissa mutaatio (AR-LBD -mutaatio) siinä osassa reseptoria, johon sitoutuu androgeenireseptorin toimintaa sääteleviä hormoneja (androgeenireseptorin ligandeja). Uusissa tuloksissa raportoidaan ensimmäisiä tuloksia laajennetusta tutkimusryhmästä, joka koostui pääasiassa potilaista, joilla ei ole AR-LBD -mutaatiota yhdistettynä aiemmin raportoituihin vaiheen 2 tietoihin (vain AR-LBD-mutaatiopositiiviset potilaat).

Steroidihormonit säätelevät eturauhassyöpää edelleen myös kastraatioresistentissä taudissa. Vaiheen II CYPIDES-tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että ODM-208/MK-5684 estää tehokkaasti kaikkien steroidihormonien biosynteesiä ja syöpäsolujen kasvua useita erilaisia syöpähoitoja läpikäyneessä levinnyttä kastraatioresistenttiä eturauhassyöpää sairastavassa potilaspopulaatiossa. Erityisesti tämä on huomattu potilailla, joilla on AR-LBD -mutaatio.

Nyt raportoitujen tietojen keräyshetkellä vaiheen II CYPIDES-tutkimuksessa yhteensä 134 aiemmin muita syöpähoitoja saanutta mCRPC-potilasta sai kahdesti päivässä 5 milligrammaa ODM-208/MK-5684-tutkimuslääkettä yhdessä glukokortikoidi-/mineralokortikoidikorvaushoidon ja tavanomaisen hormonihoidon (ADT) kanssa. Näistä potilaista 66:lla oli AR-LBD -mutaatio ja 68:lla ei ollut AR-LBD -mutaatiota. PSA-vasteita (prostataspesifinen antigeeni) esiintyi miehillä, joilla ei ollut AR-LBD-mutaatioita, mutta ne olivat yleisempiä miehillä, joilla oli tällaisia mutaatioita. Vähintään 50 %:n PSA-arvon lasku todettiin 55,6 %:lla potilaista, joilla oli AR-LBD -mutaatio, ja 16,7 %:lla potilaista, joilla ei ollut AR-LBD -mutaatiota. Vähintään 30 %:n PSA-arvon lasku todettiin 69,8 %:lla potilaista, joilla oli AR-LBD -mutaatio, ja 30,0 %:lla potilaista, joilla ei ollut AR-LBD -mutaatiota. Vaikka useimmat potilaat sietivätkin hoitoa hyvin, hoitoon liittyvä lisämunuaisen vajaatoiminta oli yleisin turvallisuushavainto.

Muita päämuuttujia koskevat tulokset eivät ole vielä valmistuneet, ja ne raportoidaan myöhemmin. ODM-208/MK-5684:n haittavaikutukset olivat kliinisesti hallittavissa, ja vakavan lisämunuaisen vajaatoiminnan määrä pysyi hormonikorvaushoidossa alhaisena (3,0 %), vaikka monet potilaat jatkavat hoitoa ja uudet tapahtumat ovat mahdollisia. Uudet tiedot tukevat aiemmin raportoituja tuloksia ja ovat johdonmukaisia niiden kanssa.

"Nämä tulokset tukevat hormonipohjaisten hoitojen merkitystä prostatasyövässä ja ODM-208/MK-5684:n potentiaalia eturauhassyövässä AR:n ajaman kasvun uutena estäjänä myös pitkälle edennyttä tautia sairastavilla ja jo useita erilaisia syöpähoitoja läpikäyneillä potilailla. Mielenkiintoista on, että myös potilaat, joilla ei ole AR-LBD-mutaatiota, hyötyvät ODM-208/MK-5684:stä, vaikkakin PSA:n lasku näkyi useammin AR-LBD-mutaatiota sairastavilla potilailla. Odotamme mielenkiinnolla lisätietoja sekä AR-LBD-positiivisilla että -negatiivisilla potilailla meneillään olevissa vaiheen 3 -tutkimuksissa", toteaa Orionin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja sekä Innovative Medicines -tulosyksikön johtaja, professori Outi Vaarala .

ODM-208/MK-5684

ODM-208/MK-5684 on Orionin kehittämä tutkimusvaiheessa oleva, suun kautta otettava, steroideihin kuulumaton selektiivinen CYP11A1-entsyymin estäjä hormoniriippuvaisten syöpien kuten eturauhassyövän hoitoon. ODM-208/MK-5684-tutkimuslääkettä kehitetään yhdessä MSD:n (Merck & Co., Inc. Rahway, NJ USA:n kauppanimi) kanssa. Tutkimuslääkettä arvioidaan kahdessa keskeisessä vaiheen 3 kliinisessä tutkimuksessa yhdessä hormonikorvaushoidon (HRT) kanssa tiettyjen levinnyttä kastraatioresistenttiä eturauhassyöpää (mCRPC) sairastavien potilaiden hoidossa. Potilaita otetaan nyt mukaan tutkimuksiin, joiden nimet ovat OMAHA1 (NCT06136624) ja OMAHA2a (NCT06136650).

Ei sikäli, että ymmärtäisin onko boldaamani kohta jotenkin erityisen hyvä tulos 134 hengen otannalla. Mutta olettaisin aika monella olleen tieto tutkimuksen tuloksista jo ennen niiden julkaisemista. Joten kai se on hyvä.

Mikähän olisi hyvä verrokki-indeksi Orionille? Tai mitkä?

Tämä ei välttämättä ole se relevantti? https://www.spglobal.com/spdji/en/indices/equity/sp-500-health-care-sector/#overview

Tosin näissä lääkeyhtiöissä se indeksi ei välttämättä ole se merkitsevin juttu, vaan juurikin kehitteillä oleva(t) molekyylit yms.

https://www.spglobal.com/spdji/en/indices/equity/sp-500-health-care-sec…

1
0
29.1.2024 - 11:50 #104865

Aikku

+3
Liittynyt:
7.3.2022
Viestejä:
5

Markkinoilta ei ainakaan vielä kummoista reagointia tähän klo 11 julkaistuun uutiseen. Pitäisiköhän sitten olla?

Orion Corporation and Newel Health enter into licensing agreement for a digital therapeutic (DTx) ODD-403 (“Rohkea”) in pain

Orion Corporation (“Orion”) and Newel Health (“Newel”) have entered into a license agreement regarding ODD-403 (“Rohkea”), a digital therapeutic (DTx) developed by Orion for patients suffering from chronic pain and particularly from fear of movement and re-injury. Under the terms of the agreement, Newel will have the exclusive global rights to develop, manufacture and commercialise ODD-403. Orion is entitled to receive royalty from the sales of the product as well as sales milestone payments.

“Newel is one of the frontrunners in digital therapeutic (DTx) applications, and we are pleased to have them as our partner in this indication area. We believe Newel has the best expertise to further develop and bring ODD-403 to patients,” says Sammeli Liikkanen, Director of Digital Medicine at Orion Corporation.

“Orion Corporation’s commitment to address medical needs through digital innovation has been the driving force behind our ongoing collaborations. Today we are excited to welcome ODD-403 under our wing for further development and introduction to market, adding Virtual Reality modalities to our growing portfolio of partner-ready DTx solutions,” says Gerry Chillè, Chief Strategy Officer at Newel Health.

About ODD-403
ODD-403, designed to be a software as medical device (MDSW / SaMD) under EU MDR and FDA, is built for virtual reality (VR) devices to provide an immersive gamified therapeutic treatment program for chronic pain patients. The product has a selection of psychological and therapeutic modules, from which a treatment package is composed according to the needs of the patients. The product is designed to be flexible and to be used as a part of multiple different treatment approaches. It also provides information for patients and healthcare professionals. As an example, gamified physical movements with proven safety targeted to encourage movement can lead one to overcome the fear of movement, and so increase activity. As showcased in the 'VIRPI' study, ODD-403 marks a statistically significant advancement in chronic pain management. The study revealed a notable reduction in the Tampa Scale for Kinesiophobia scores (-4.7 points, p=0.046) and substantial improvements in Patient Clinical Global Impression of Change and quality of life at the end-of-intervention, compared to placebo sham controls. Newel Health is well poised to leverage ODD-403’s compelling clinical findings, underscoring its commitment to delivering validated and impactful digital health solutions.

About Orion
Orion is a globally operating Finnish pharmaceutical company – a builder of well-being. We develop, manufacture and market human and veterinary pharmaceuticals and active pharmaceutical ingredients. Orion has an extensive portfolio of proprietary and generic medicines and self-care products. The core therapy areas of our pharmaceutical R&D are oncology and pain. Proprietary products developed by Orion are used to treat cancer, neurological diseases and respiratory diseases, among others. Orion's net sales in 2022 amounted to EUR 1,341 million and the company had about 3,500 employees at the end of the year. Orion's A and B shares are listed on Nasdaq Helsinki.

About Newel Health
Newel Health, a leader in digital health, develops advanced digital medicine and therapeutic solutions, emphasizing behavioural science and user-centred design to enhance patient care. The company has broadened its expertise in digital, data, and scientific fields through key acquisitions. Newel's expertise in patient-centred healthcare drives strategic partnerships, enabling stakeholders to leverage its digital health solutions portfolio to accelerate the development of new applications in various therapeutic areas. Newel’s proprietary H.Core framework ensures rapid adaptation and deployment, optimizing investment and enhancing innovation and collaboration.

https://www.globenewswire.com/news-release/2024/01/29/2818533/0/en/Orion-Corporation-and-Newel-Health-enter-into-licensing-agreement-for-a-digital-therapeutic-DTx-ODD-403-Rohkea-in-pain.html

1
0
30.1.2024 - 13:02 #104902

Aki Pyysing

OP
+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Aikku wrote:

Markkinoilta ei ainakaan vielä kummoista reagointia tähän klo 11 julkaistuun uutiseen. Pitäisiköhän sitten olla?

Orion Corporation and Newel Health enter into licensing agreement for a digital therapeutic (DTx) ODD-403 (“Rohkea”) in pain

Ei kai. Inderesiltä:

Orion tiedotti maanantaina solmineensa lisenssisopimuksen Newel Healthin kanssa koskien Orionin kivun hoitoon kehittämää ODD-403 digitaalista terapiaa. Lisenssisopimus tukee Orionin strategista painotusta kivun hoitoon ja edistää yhtiön digitaalisen lääketieteen aluetta. Konsernitasolla arviomme sopimuksen pienikokoiseksi, joten uutinen ei tuo muutospaineita ennusteisiimme.

 

1
0
3.4.2024 - 11:53 #106963

Aki Pyysing

OP
+11672
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6533

Orion on löpsähtänyt.

En tiiä miksi. Joten olen bullerona ostellut, kuten viime vuosina aina näissä hinnoissa. Kurkkasin Inderesin analyysiäkin. Voinemme ennustaa targetin 42€ laskevan seuraavassa päivityksessä, koska pörssikurssikin on laskenut😎.

Osui silmään viimeisin Shareville-postaus: "Maailmalla lääkkeistä on aina pulaa. Orionin tuottamien tuotteiden kysyntä ei tule koskaan loppumaan. Orion on varma sijoituskohde pitkällä tähtäimellä."

Tässä on tyyliin kaikki väärin. Lääkkeiden erityisesti tarjontatilanne vaihtelee. Orionin tuotamien tuotteiden patenttisuojat loppuvat joskus ja uusien kehittäminen on kalllista mutta epävarmaa. Lääkeyhtiötä epävarmempaa bisnestä on vaikea hakea ts. isot kiinteät kulut vs epävarmat tulot. Toki jos löydät toimivan laihdutuslääkkeen, olet rahariihellä, mutta sitten siut hinnoitellaan P/S 200, joten ostaminen ei silloinkaan ole täysin riskivapaata.

Onko jollain joku parempi arvaus osakkeen lörpsähtämiseen kuin 21.3. tapahtunut 0,81€ osingon irtoaminen?

4
0
3.4.2024 - 23:54 #106985

isipappa

+60
Liittynyt:
23.12.2019
Viestejä:
55

Orionin tulospäivään (13.2.) asti Nordean näkemys oli varsin härkämäinen (osta, 49). Tulospäivän myötä Nordea pudotti Orion-ennusteitaan ja suositustaan rajusti lähinnä sen vuoksi, että Orionin antama ohjeistus vuosille 2024–2028 oli Nordealle pettymys. En toki tiedä, onko tämä kuinka merkittävä selitys sille, että kurssi lähti valumaan saman tien. Tänään julkaistussa tuoreimmassa analyysissään Nordea viilasi Orion-ennusteitaan edelleen hieman alaspäin. 

2
0