18.9.2022 - 12:13 #90730

Teknokraatti

+1195
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
558
Artsipappa kirjoitti:

Mikä olisi Petterin mielestä siis oikea strategia? Pitää teknolgiapakotteet päälle, mutta ostaa energiaa? 

Suunnilleen noin, niin pitkään kuin siitä on meille hyötyä enemmän kuin ryZZälle. Sotatilanteessa pyritään aiheuttamaan vahinkoa viholliselle. Tilapäisesti voi olla järkevää tehdä kriittisen aseman valtaamiseksi uhraus, jossa menettää itse vastapuolta enemmän, mutta pakotteet ovat hidas ase, joten niitä ei kannata käyttää kuin kohteisiin, joissa vastapuoli kärsii enemmän kuin itse. 

Pelkään pahoin, että Petterin sanomassa ON järkeä siltä osin, että jos venäjältä ostetulla satasella saa resursseja joilla pystyy aiheuttamaan venäjälle kahdensadan tappiot, silloin diili on ollut kannattava. Valitettavasti en tämän kesän tapahtumaketjun nähtyäni itsekään usko Petterin sinänsä täysin rationaalisesti vihjaaman skenaarion mahdollisuuteen Euroopassa. Johtajamme ovat niin arvojensa vankeja, että he reagoivat tunteella eikä laskelmoiden. Sama tilanne on toistunut useasti läpi vuosisatojen, koska demokratiat eivät osaa valmistautua kaukana tulevaisuudessa tai kaukana omasta maasta rakentumassa olevaan kriisiin. Siksi putlerin ja hitlerin odotetaan laantuvan vielä yhden maapalan saatuaan ja siksi korona ei tule koskaan Suomeen ja niin edelleen. Demokratia ei osaa ennakoida muutosta, vaan se osaa vasta reagoida tapahtuneeseen, jolloin valmistautumistoimet ovat kroonisesti aina myöhässä. 

Vaikka näenkin ymmärrettävää logiikkaa tuossa Artsipapan skenaariossa yllä, se olisi pitänyt kyetä toteuttamaan aggressiivisesti reservejä varastoiden saadaksemme ainakin yhden talven yli lisäaikaa rakentaa omaa energiahuoltoamme. En oikein usko, että meidän usein vasta akuuttiin kriisiin reagoivasta poliittisesta järjestelmästämme olisi sen toteuttajaksi? Aivan samalla logiikalla minun omatuontoani ei vaivaisi yhtään ostaa venäjältä aseita, jotka rahdattaisiin suoraan Ukrainaan ampumaan venäläisiä. Aseiden tilalla on energia, mutta muuttaako se periaatetta? 

0
0
18.9.2022 - 12:08 #90732

Kalle

+142
Liittynyt:
6.8.2020
Viestejä:
134

Saksa yritti koko sjan ostaa kaasua ja varastoida talvea varten. Venäjä kiristi kokoajan ruuvia kunnes se meni kiinni.

0
0
18.9.2022 - 12:09 #90733

HC Bailut

+187
Liittynyt:
1.2.2022
Viestejä:
98
TuuriTuuli kirjoitti:

Oletan, että ylläoleva kysymys tarkoittaa nimenomaan "Miten tulisi toimia, jos länneltä tulee pelkästään aseapua, mutta Venäjä sulkee kaasuhanat ja vaatii aseavun lopettamista?"

 

Ei, se oli tarkoitettu juurikin siihen, että länsi asettaa pakotteet teknologialle ja sotatarvikkeille, kuten Petteri aiemmin ehdotti. Aseapua annetaan myös, mutta sitä ei tässä vaadittu lopettamaan, koska se on vaadittu lopettamaan jo sodan alussa.

Valitsin pakotteiden poiston vaatimisen siksi, että se olisi minun kuvitelmissa se mihin helpoiten taivutaan. Lisäksi tämä pakote on sellainen mikä on varmaankin jäisi päälle myös sen jälkeen kun venäjä päättää vetäytyä pois Ukrainasta. Minua kiinnostaa tietää missä kulkee raja myönnytyksille.

0
0
18.9.2022 - 12:16 #90735

Teknokraatti

+1195
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
558
Kalle kirjoitti:

Saksa yritti koko sjan ostaa kaasua ja varastoida talvea varten. Venäjä kiristi kokoajan ruuvia kunnes se meni kiinni.

Kyllä. Ja tämä oli jo keväällä olevan täysin väistämätöntä, mikäli puutumme Ukrainan sotaan millään tavoin. 

Ainoa tapamme säilyttää energiatoimitukset olisi ollut hyväksyä Ukrainan tuho. 

0
0
18.9.2022 - 13:02 #90739

Hesu

-316
Liittynyt:
16.9.2022
Viestejä:
45

En usko, että ihmiset tulevat Euroopassa hyväksymään heidän ajamista ulos kodeistaan energian hinnan noustessa yli kestokyvyn ja/tai energiakatkojen tullessa välttämättömiksi. Monessa Euroopan maassa valtaan nousee puolueita, jotka suhtautuvat Venäjään suopeammin ja ovat valmiita neuvottelemaan tilanteen muuttamiseksi. En usko, että Venäjää tullaan lyömään tässä sodassa kokonaan. Se tullaan ajamaan itäisessä Ukrainassa ulos maasta, mutta etelässä... tuskin. Olen pyöritellyt päässäni erilaisia scenarioita ja vaikka Putin syrjäytettäisiin, niin todennäköisyys sille, että seuraava johto/johtaja suostuu hyväksymään Venäjän syyllisyyden kansainvälisesti tapahtumiin tulee olemaan lähellä 0%. Syyllisyyden tunnustaminen tarkoittaisi massiivisten korvausten maksamista, joka ajaisi Venäjän kaaokseen. Samalla johtaja joutuisi todennäköisesti syrjäytetyksi ja kierre olisi valmis. Itse uskon, että tämä sota jämähtää siihen, että Krimi ja osa etelä-Ukrainasta jää Venäjän miehittämäksi. Tämä on siis "hyvä lopputulos". Huonoa en uskalla edes miettiä pidemmälle, mutta jos Venäjä pitää Krimiä osana itseään, niin se suojelee sitä lopulta tiputtamalla ydinpommin Kiovaan.

0
0
18.9.2022 - 13:00 #90740

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Keski-Eurooppa, erityisesti Saksa on kussut omiin muroihinsa, mutta Suomi ei niinkään. Mehän oltaisiin hyvin lähellä omavaraisuutta sähköstä, mutta me kärsitään vain koska markkina on Euroopan laajuinen. Jos vaikka olisi pelkkä pohjoismainen sähkömarkkina niin eihän me maksettaisi sähköstä näin älyttömiä hintoja. Tässä tulee mieleen, että tällaiset kriittiset toiminnot voisi olla kokonaan valtion hallussa. Eikö se huono juttu olisi jos siirtoverkkokin olisi 🤓 sen sijaan on uniper! Kyllä kelpaa!

Luulen, että putin olisi energian pistänyt poikki joka tapauksessa. Ellei länsi sitten olisi suostunut käytännössä kaikkien pakotteiden poistamista. Tiedä vaikka olisi laittanut ilman pakotteitakin jos aseapu jatkuu. Ja jatkuuhan se, niin kauan kun täytyy. 

 

0
0
18.9.2022 - 13:11 #90741

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Suunnitellut sähkökatkot on aika lepi homma vielä. Ei tunnu missään ainakaan täällä. Kyllä me ollaan menty pullamössöiksi jos parin tunnin suunniteltu sähkökatko on liikaa. 

Asiasta hiukan poiketen, jotenkin tuntuu että sukupolvet on aina edellistä sukupolvea löysempiä/saamattomampia/laiskempia. Sitä se hyvinvointi teettää. Liian helppo elämä tekee laiskaksi.

Ehkä olen tästä samasta ennekin kirjoitellut, mutta taas sitä mietin kun Hesarissa oli juttu incel-yhteisöstä. 

HS: jutusta 

"Seksittä eläminen on Henkan mielestä iso epäkohta – eikä pelkästään yksilön asia. Seksin saamisen ei tulisi olla kenenkään omalla vastuulla, hän näkee.

”On aika kohtuutonta vastuuttaa yksilöä siitä, jos hän jää ilman. Kaikista ei ole lähestymään naisia. Ja kyllähän yhteiskunta tukee muitakin ihmisten tarpeita, kuten asumista”, Henkka vertaa.

”Julkinen terveydenhuolto on toteutettu verovaroin, ja myös seksi voisi olla peruspalveluiden piirissä. Kelasta voisi saada erillisen tuen, tai tarjolla voisi olla valmiiksi maksettuja aikoja tietylle seksityöntekijälle."

 

Toki ilmiö on pieni(onko?) Mutta jos ajatellaan, että on kohtuutonta vaatia että pukille pääsy olisi omalla vastuulla niin mitä näiltä sitten voi vaatia? Tuntuu, että monet ajattelee että itsellä on valtavasti oikeuksia, mutta ei mitään velvollisuuksia. Kyllä viime aikoina oikeasti alkanut miettimään mihin Suomen hyvinvointivaltio on menossa. Edessä on varmaan ankeammat ajat.

 

0
0
18.9.2022 - 14:04 #90744

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429
HC Bailut kirjoitti:

Ei, se oli tarkoitettu juurikin siihen, että länsi asettaa pakotteet teknologialle ja sotatarvikkeille, kuten Petteri aiemmin ehdotti. Aseapua annetaan myös, mutta sitä ei tässä vaadittu lopettamaan, koska se on vaadittu lopettamaan jo sodan alussa.

Valitsin pakotteiden poiston vaatimisen siksi, että se olisi minun kuvitelmissa se mihin helpoiten taivutaan. Lisäksi tämä pakote on sellainen mikä on varmaankin jäisi päälle myös sen jälkeen kun venäjä päättää vetäytyä pois Ukrainasta. Minua kiinnostaa tietää missä kulkee raja myönnytyksille.

Ops. Minulta jäi rekisteröimättä että puhuit nimenomaan pakotteiden poistosta. Sen jälkeen kysymys jäi minulle niin epäselväksi että ajattelin selkiyttää kysymystä siihen olennaiseen, mikä lopulta jouduttaisiin kysymään.

Minuakin kun kiinnostaa miten Petteri on ajatellut myönnytykset. Ja minkälainen suunnitelma hänellä tarkkaan ottaen on Venäjän tuottaman uhan hoitamiseksi, jos siihen kuuluu ikuinen sopiminen, ja ei kuulu sellaiset pakotteet jotka saavat Venäjän katkomaan kaasutoimituksia.

Onko edes sellaista toimea Venäjään vastaan, joka ei saisi Venäjää turvautumaan energia-aseeseen jos se kokee olevansa alakynnessä? Ja jos sovitaan niin, ettei Venäjä koe olevansa alakynnessä, niin mitä sitten tehdään jos Venäjä siitä rohkaistuneena vain jatkaa parikymmentä vuotta jatkunutta Suur-Venäjän rakentamista? Minun on vaikea nähdä että asiat olisivat voineet kehittyä millään toisella tavalla muuten kuin sopimalla etupiirijaosta, mikä ei näin suomalaisena minua houkuttele.

0
0
18.9.2022 - 19:33 #90749

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Vuonna 2014 länsi asetti liian kevyet pakotteet Venäjälle, kun se valtasi Krimin ja hyökkäsi Ukrainan kapinalisalueille. Tämän jälkeen vielä NS2 putkikin rakennettiin Venäjältä Saksaan (syksyllä 2015 Gazprom ja viisi eurooppalaista energiayhtiötä sopivat Nord Stream 2:n rakentamisesta) ja länsi jatkoi energian ostamista Venäjältä ihan kun Venäjä ei olisi Krimiä vallannut. Ja seuraus nähtiin nyt helmikuussa 2022, kun ei heti laitettu tarpeeksi kovia pakotteita. Oli todella huono päätös silloin 2014 olla ottamatta energiaa pakotteiden piiriin.

Venäjä saa suurimmat verotulot öljystä.

Eurooppa on ollut suuri Venäjän öljyn ostaja. Tätä on hankala muuttaa, koska suurimmat öljysatamat mistä öljyä Eurooppaan ollaan kuskattu on Suomenlahden pohjukassa (kaukana Aasiasta jne) ja suuri osa öljystä Europpaan myydään myös kiinteää öljyputkea pitkin. 

Mielestäni on huono ajatus, että Eurooppa jatkaisi energian ostamista ihan kun ennen ja sota päätetään tukemalla Ukrainaa aseellisesti ja taloudellisesti. Tämä aiheuttaisi sodan pitkittymistä, se tulisi länsimaille siten paljon kalliimmaksi. Ja lisäksi se tuottaisi paljon siviiliuhreja ja kärsimystä. Kyllä VEnäjä niitä energiatuloja tarvitsee sodan käyntiin, sota on kallista puuhaa.

MAAKAASUN HINTA

Maakasun hinta lähti laukalle jo syksyllä 2021, puolivuotta ennen Venäjän uutta hyökkäystä. MW/h hinta nousi 5 eurosta yli 80 euroon jo ennen Venäjän hyökkäystä. Eli ei hinta ole nousut pelkästään sodan takia. Hintahan on lähtenyt laukalle vasta kesäkuussa 2022, jolloin Venäjä alkoi rajoittamaan NS1 putken toimituksia.

 

Energiapakotteet ovat purreet. Keskuhallinto on käskenyt tehdä 10% leikkaukset budjetteihin, kun rahaa ei enää virtaa hallinnon kassaan samalla tavalla kuin ennen, Lisäksi 45% Venäjän teollisuudesta on riippuvaisia länsimaiden tuotteista ja koneista, joita ei enää viedä Venäjälle.

Minne venäjä voisi toimittaa maakaasua jos Eurooppa ei sitä osta?

Kun Veänäjä sulki NS1 kaasuputken, se ei pysty korvaamaan tätä menetystä myymällä muualle  kaasua, koska sillä ei ole mahdollisuutta toimittaa sitä minnekkään muualle. Putki puuttuu mm. Aasian suuntaan (Kiina). Alla olevassa kuvassa Venäjän kaasuputket.

Asiaa on hyvin pohdittu twitter-ketjussa:

 

Can Russia shift its European natural gas exports to China?

Short answer: No

Long answer: Nope

Deciding to stop natural gas exports to Europe will prove to be another massive own goal for Russia.https://t.co/Pxuz7mYWjs

— Oliver Alexander (@OAlexanderDK) September 11, 2022

 

Can Russia Shift Natural Gas Exports to China?

https://oalexanderdk.substack.com/p/can-russia-shift-natural-gas-exports

"Construction of the original Power of Siberia pipeline was a decade long process that started with the approval of the Eastern Gas Program by the Russian Ministry of Industry and Energy in September 20076. Construction on the 2200km pipeline began in September 2014 and it was completed in December 2019, with construction taking just over 5 years.

The Power of Siberia 2 pipeline will be longer at 2800km and is currently scheduled to begin construction in 20247. The current completion date is in 2030, but as with many current Russian natural gas infrastructure projects, western sanctions may have a large impact on the timeline, delaying the project further into the future.

The best case scenario for Russia is that they are able to export the same approximate volume as the Nord Stream 1 pipeline to China in 8 years through the Power of Siberia 2 pipeline. In the scenario where both the Power of Siberia and Power of Siberia 2 pipelines export natural gas to China at full planned capacity they will combined be able to export 88 billion cubic meters of natural gas to China per year. This is still only just over half of the 155 billion cubic meters of Russian natural gas that the European "

0
0
19.9.2022 - 08:19 #90756

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203

Sellaista tilannetta ei nyt ole, jossa Venäjän kanssa voitaisiin sopia jostain asiasta sitovasti. Sopimuksia he eivät tule kunnioittamaan, vaan ne revitään yksipuolisesti auki heti kun heille sopii. Mikäli jotain sopimuksia tehdään niin pitää huomioida tämä riskinä.

Kaikenlainen länsimaiden heikkous pakotteissa tai halukkuus palata sopimaan energiasta on Venäjälle heikkoutta, jota pitää hyväksikäyttää. 2014 jälkeen Venäjä pelasi hienosti Paavo Lipposet ja Saksankin sosiaalidemokraatit omaan pussiinsa. Maksettiin kivoja konsulttipalkkioita kaasuputken lobbaamisesta, jolla saatiin sidottua Eurooppaa riippuvaiseksi Venäjästä, vaikka he olivat jo osoittaneet olevansa agressiivinen ja sodanhaluinen osapuoli. 

Missään tapauksessa nyt ei pidä tehdä paluuta tuollaiseen. 

Venäjä ei kunnioita sopimuksia, mutta rautaa ne kunnioittaa. Tarpeeksi monta kuollutta neukkusotilasta niin Suomikisin sai pitää lopulta itsenäisyytensä 40-luvun mähinässä. Ukrainassa on nyt sama tilanne - rauha kyllä tulee, mutta vasta kun tarpeeksi monta Venäjän sotilasta on tapettu. Länsimaiden pitää vauhdittaa sitä kaikin tavoin. Sen jälkeen meillä on uusi kylmän sodan kaltainen asetelma, mutta se on parempi kuin antaa alueluovutuksia ja sopimuksia, jotka Venäjä ja Putin tulkitsevat voittona heikosta lännestä ja alkavat suunnitella seuraavaa valloitusretkeä.

 

0
0
19.9.2022 - 10:35 #90760

PikkuPro

+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Hynägrande kirjoitti:

Sellaista tilannetta ei nyt ole, jossa Venäjän kanssa voitaisiin sopia jostain asiasta sitovasti. Sopimuksia he eivät tule kunnioittamaan, vaan ne revitään yksipuolisesti auki heti kun heille sopii. Mikäli jotain sopimuksia tehdään niin pitää huomioida tämä riskinä.

 

 

Yhdellä tarkennuksella kaikesta mitä kirjoitit oon samaa mieltä. Koska asiat on näin, niin musta Putinille ei pidä antaa mitään voittoa eli lisä-alaueita. 2014 valloitetut alueet ovat pelinappuloina vaikka se ei Ukrainalle reilua olekaan mutta mitään uutta ei. Koska se on virtuaalivaluuttaa laajentumishimoisten diktaattorien voimaan muuallakin. Jos "rauha" tulee 2014 rajoilla niin sitä voi olla Putininkin vaikea jo kääntää voitoksi eli jos mikään ei parantunut mutta vaikka 100k ukkoa meni ja 10% BKT:sta.

Ja koska Venäjän nykyhallinnon kanssa sopiminen on "sopimista" eli tasan yksi puoli kunnioittaa, niin se pitää musta nähdä niin, että taistelemalla hankitaan tilanne jonka kanssa voidaan elää ja sitten voidaan lopettaa tappaminen jos Venäjä siihen halukas. Silloin ei siis ole kysymys oikeasta sopimisesta vaan vain siitä, että nakkikiskan känniääliön kanssa lopetetaan toistaiseksi hakkaaminen jos sekin lopettaa. Ei ole epäselvää, etteikö känniääliö riehuisi jatkossakin - jos ei kuole. "Sopiminen" nykyVenäjän kanssa ei ole mitään muuta ja "sopimisen" seurauksena toki uusi kylmä sota, nyt myös sitten Ukrainan ja Venäjän välille.

Toivottavasti jossain vaiheessa Venäjällä muuttuisi hallinto/meno. Mutta sitä ei voi tietää eikä "regime change" ole toiminut ydinaseettomienkaan maiden kanssa. Kova kovaa vastaan ja tappamisen voi toistaiseksi lopettaa 2014 rajoilla tai paremmin - Ukrainan näkökulmasta.

EDIT: tarkennus Summarynä siis: Ei ole "riski" vaan fakta.

0
0
19.9.2022 - 11:01 #90763

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506

Venäjä on henkisesti ja yhteiskunnallisesti 100 vuotta läntisiä demokratioita jäljessä, jämähtänyt jonnekin siirtomaavallan aikakauteen. Meno ei ole muuttumassa, eivätkä tule jatkossakaan uskomaan muuta kuin voimaa.

0
0
21.9.2022 - 08:21 #90855

Heikin Ashi

+2389
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
835

"Venäjän valtioduuman puolustuskomitean puheenjohtaja Andrei Kartapolov sanoi venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan tiistaina, että pelot liikekannallepanosta ovat ”perusteettomia”.

– Yleistä liikekannallepanoa ei tule, Kartapolov sanoi."

Kuten tiedetään, asiat Venäjällä tapahtuvat aina juuri päinvastoin kuin etukäteen kerrotaan. Näin ollen liikekannallepano lienee  tulossa.

Se voi aiheuttaa pientä turbulenssia markkinoille, kun vertikaalisen eskalaation lisäksi horisontaalisen eskalaation riski kasvaa merkittävästi.

Kuten olen todennut, simpanssien ja normaalin ihmisen geenit ovat 99 %:sti samat ja Venäjän johdossa tuo prosenttiluku on kutakuinkin 100 %.

Kypärät päähän.

0
0
21.9.2022 - 09:24 #90860

Juha X

+470
Liittynyt:
28.12.2020
Viestejä:
182

Putte on aamulla tiettävästi julistanut osittaisen liikekannallepanon. Julistus on eri asia kuin toteutus.

Jos mennyt kertoo tulevasta, LKP epäonnistuu. Tynnyrinpohja kumisee tyhjyyttään. Aseet ruostuvat museoissa. Kouluttajat ovat (kaatuneet) Ukrainassa. Logistiikka pätkii. Miehet pötkii matkoihinsa tilaisuuden tullen.

Jos Venäjä järjestää ”kansanäänestyksen” separatistialueiden liittämisestä federaatioon, Ukraina voisi lähettää oman kansansa äänestysliput HIMARSilla Donbasin äänestyskoppeihin.

0
0
21.9.2022 - 09:31 #90862

tonza

+1080
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
592

Sieltähän se sitten kuitenkin tuli. "Osittainen" liikekannallepano. "Osittainen" voi tilanten kehittyessä ja Kremlin logiikalla olla mitä tahansa. 

Nyt aletaan mittaamaan Venäjän kansalaisten todellista lojaliteettia. Kun reserviläisiä pakotetaan rintamalle sotimaan sotaa, jota ei pitänyt edes olla, ja jonne he eivät halua, vastarinta Kremliä kohtaan tulee nousemaan automaattisesti. Jokaista rintamalle lähetettyä reserviläistä kohden kotiin jää useampi läheinen, joista osa ihmettelee, että mitähän vittua täällä tapahtuu. Ja jokainen, jonka läheinen ei enää palaa kotiin tulee ihmettelemään samaa. 

0
0
21.9.2022 - 09:38 #90863

mskomu

+1314
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659

Voidaankohan näitä reservejä käyttää muuallakin, kuin Ukrainassa? Nythän Venäjän rajamailla, jotka ovat tyypillisesti olleet lähes vasalleja, ovat alkaneet rimpuilemaan irti ja siellä on alkanut tulemaan kahakkaa, kun Venäjän joukot eivät ole olleet enää pitämässä jengiä ruodussa, koska nuo joukot on pitänyt lähettää lihamyllyyn Ukrainaan.

0
0
21.9.2022 - 10:07 #90866

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
mskomu kirjoitti:

Voidaankohan näitä reservejä käyttää muuallakin, kuin Ukrainassa? Nythän Venäjän rajamailla, jotka ovat tyypillisesti olleet lähes vasalleja, ovat alkaneet rimpuilemaan irti ja siellä on alkanut tulemaan kahakkaa, kun Venäjän joukot eivät ole olleet enää pitämässä jengiä ruodussa, koska nuo joukot on pitänyt lähettää lihamyllyyn Ukrainaan.

Toki voidaan. Ongelma on silti sama: joukot eivät ole kovin motivoituneita, eivät osaa juuri mitään ja varusteet ovat huonoja. 

Joukot voidaan myös tuupata johonkin varuskuntaan, jossa on nyt rippeet ammattisotilaista jäljellä ja irrottaa hieman lisää ammattisotilaita Ukrainaan. Kuka ne varusmiehet sitten kouluttaa ja varustaa siellä tukikohdassa.. ja myös tukikohdan funktio kärsii. Jos alkaa oikeasti tulla joku hätätilanne ja varuskunta on täynnä pakkovärvättyä spedeä niin miten ne hoitaa oikean hätätilanteen?

Ei pääty hyvin Venäjälle tämä touhu.

0
0
21.9.2022 - 11:03 #90873

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Näyttää siltä, että mitä pidempään sota jatkuu, niin sitä huonompi Venäjälle, koska resurssit loppuu ja välit hyviin kumppaneihin alkaa rakoilla.
Eli Putinin pitää saada homma pakettiin asap ja nyt sitä koitetaan sitten liikekannallepanolla.

Eiköhän sieltä joku hyvä perustelu löydy omalle kansalle, että miksi konflikti onkin vakavampi. Kai siellä nyt voidaan "kansanäänestyksellä" piirrellä hiukan rajaa uusiksi, jonka sitten Ukrainan poika loukkaa tms.

0
0
21.9.2022 - 11:22 #90874

tonza

+1080
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
592

Meuro, kyllä se on ollut päivästä yksi täysin selvää, että putlerin sotatoimista Ukrainassa ei ole Venäjälle muuta kuin haittaa. Ja tietenkin sitä enemmän haittaa koituu, mitä pidemmälle Kremlin sekopää sotaa vie. 

Nyt niitä Venäjän poikia vasta alkaakin kaatumaan. Tai siis sitten, kun nämä nollamotivaation ja heikon osaamisen reserviläiset saadaan rintamalle tykinruoaksi. 

0
0
21.9.2022 - 13:02 #90879

Kekkoslovakki

+511
Liittynyt:
2.4.2018
Viestejä:
332

Olen ihan vakuuttunut, että nämä Shoigun tilaamat 300 000 treenaamatonta, vailla kunnon varusteita sotimaan lähetettyä solttua kääntävät sodan kulun täysin, kunhan joskus muutaman kuukauden päästä ehkä rintamalle pääsevät. Taistelutahtoakin tässä ensin varmaan onnistuneesti rakennetaan venäläiseen tapaan huonolla ja vähäisellä ruualla sekä "Beatings will continue until morale improves" -sotilaskasvatuksella.

0
0
21.9.2022 - 14:58 #90893

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429

Muutamassa päivässä on tapahtunut nyt kolme merkittävää käännettä: Mielikuvitusdemokratioiden äänestys, lain muutos joka mahdollistaa sotilaiden rankaisun pelkuruudesta, antautumisesta, kieltäytymisestä yms. sota-ajan ulkopuolella, sekä rajoitettu liikekannallepano.

En voinut olla kiinnittämättä huomiota, että Putin teki mahdollisimman pienen liikkeen kahdessa viimeksi mainitussa, jotta vallitseva tilanne ei muuttuisi mihinkään ja venäläiset voivat jatkaa kuin sotaa ei olisikaan.

Ei julisteta sotaa tai poikkeustilaa. Sen sijaan lain muutoksella poimittiin poikkeuslaista pari rusinaa, joilla yritetään saada kuriin sotilaiden haluttomuus jatkaa sotimista, ja mahdollistaa pakkovärväys ilman poikkeustilaa ja sodan julistusta. Ja ennen kaikkea jatkaa sopimussotilaiden sopimusta vastoin näiden tahtoa. Joku twitterissä kommentoikin, että onkin sopivasti sopimussotilaiden sopimusten raukeamisaika.

Sotateollisuuden pakkotyölaki puskettiin läpi jo aikoja sitten, joten siihenkään ei tullut muutosta, kunhan Putin vain koki tarpeelliseksi mainita sen.

Sodan päämääriin tuli peräti alasskaalaus kun Putin puhui tällä kertaa vain Donbasin vapauttamisesta.

Koska liikekannallepano on kuuma peruna, Putin erikseen ilmoitti ja painotti, ettei rintamalle ole joutumassa yliopisto-opiskelijat (rikkaat kakarat Moskovasta ja Pietarista) eikä alokkaat (kokemattomien asevelvollisten huijaaminen Ukrainaan herätti jo sodan alussa tarpeeksi närää). Näin alustavasti lähtee lähinnä aikaisempaa taistelukokemusta omaava henkilöstö. Eli jo nyt rintamalla olevat vapaaehtoiset jäävät jumiin rintamalle, ja seuraksi tuodaan sellaista porukkaa jonka venäläisten on helpompi ajatella omaavan velvollisuuden osallistua tähän sotaan kun osallistuivat sotiin jo aikaisemminkin.

Nyt puhuttu 300 tuhatta ei tuota ajan kanssa kuin sen verran väkeä, että saadaan pidettyä yllä puolustustaistelua. Taitaa Putinin pääsuunnitelma yhä olla pelata aikaa ja katsoa kyllästyykö länsi Ukrainan sotaan talven aikana. Hänen pitää vain huolehtia että rintamat kestävät talven yli eikä kotirintaman tunnelmat sodasta huonone entisestään.

Isossa kuvassa ei ole oikein mikään muuttunut, kunhan vain keksitty keino saada lisää lihaa myllyyn rajoitetulla poliittisen riskin lisäyksellä (toivon tosin että "rajoitettu" ei tarkoita "liian pienellä tuottaakseen vallankumousta").

Sen sijaan tuo äänestys on pelottava. En ainakaan haluaisi uskoa että kukaan Venäjällä oikeasti ajattelee että kun kesken sodan julistetaan joku alue Venäjään kuuluvaksi, se yhtäkkiä muuttuisi niin kiistattomaksi osaksi Venäjää että sotiminen siellä olisi perusvenäläiselle niin eksistentiaalinen uhka että sen takia pitäisi riskeerata henki (eli täydestä mobilisaatiosta tai ydinaseen käytöstä ei tule sen suositumpi vaihtoehto kuin nytkään).

Olisi tosin hienoa jos Putin yllättäisi, ja grand plan olisikin, että kaikki miehitetyt alueet äänestäisivätkin täysin viritetyssä äänestyksessä haluavansa kuulua Ukrainaan, jolloin Putin voisi kunnialla vetää joukot Ukrainasta ja sanoa kansan tahdon toteutuneen ja ettei mitään tappiota ole kärsitty. frown

 

0
0
21.9.2022 - 15:21 #90894

hauturi

+3084
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2263
TuuriTuuli kirjoitti:

Olisi tosin hienoa jos Putin yllättäisi, ja grand plan olisikin, että kaikki miehitetyt alueet äänestäisivätkin täysin viritetyssä äänestyksessä haluavansa kuulua Ukrainaan, jolloin Putin voisi kunnialla vetää joukot Ukrainasta ja sanoa kansan tahdon toteutuneen ja ettei mitään tappiota ole kärsitty. frown

Olisihan se kivaa, mutta jos tämä olisi suunnitelmissa, niin mihin sitä liikekannallepanoa tarvittaisiin?

0
0
21.9.2022 - 16:26 #90896

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
TuuriTuuli kirjoitti:

Nyt puhuttu 300 tuhatta ei tuota ajan kanssa kuin sen verran väkeä, että saadaan pidettyä yllä puolustustaistelua. Taitaa Putinin pääsuunnitelma yhä olla pelata aikaa ja katsoa kyllästyykö länsi Ukrainan sotaan talven aikana. Hänen pitää vain huolehtia että rintamat kestävät talven yli eikä kotirintaman tunnelmat sodasta huonone entisestään.

Ymmärsin, että luku 300000 on se suurin mahdollinen määrä jonka Venäjä ylipäätä voi saada liikekannallepanolla. Tämä on siis se joukko, joka on saanut edes jonkilaisen sotilaskoulutuksen eli ovat olleet esim. varsumiespalveluksessa. Toki enemmänkin voidaan saada, mutta niillä ei ole mitään sotilaskoulutusta taustalla. Missä nämä koulutettaisiin ja kenen toimesta?

Ensimmäisessä aalossa mobilisoidaan:

  • Sotilaat, matruusit, aliupseerit max 35v
  • Upseerit max 50v
  • Majurit, podpolkovnikit ja kapteenit max 55v
  • Muut esiupseerit max 60v
  • Kenraalikunta max 65v
Venäjähän ei edes kykene laajaan yleiseen liikekannallepanoon, koska sillä ei ole enää liikellepanojärjestelmää (lopetti sen1990-luvun lopussa liian kalliina). Sotilaskomissariaatit eivät myöskään pysty ottamaan sisään ja ohjaamaan joukko-osastoihin kuin noin 100 - 150 000 miestä nyt parin kuukauden aikana (lähde Matti J Kari). Kaikille ei riitä edes kouluttajia eikä oikein varusteita. Joukon koulutus vie kuukausia ja sille ei ole jakaa kuin rajallisesti 1970-80 -luvun huonokuntoista kalustoa. Ei ole jakaa edes henkilökohtaisia suojavarusteita.
 
Eli kun nämä on tuotu tykinruuaksi, niin enempää ei ole saatavilla.
TuuriTuuli kirjoitti:

Sen sijaan tuo äänestys on pelottava. En ainakaan haluaisi uskoa että kukaan Venäjällä oikeasti ajattelee että kun kesken sodan julistetaan joku alue Venäjään kuuluvaksi, se yhtäkkiä muuttuisi niin kiistattomaksi osaksi Venäjää että sotiminen siellä olisi perusvenäläiselle niin eksistentiaalinen uhka että sen takia pitäisi riskeerata henki (eli täydestä mobilisaatiosta tai ydinaseen käytöstä ei tule sen suositumpi vaihtoehto kuin nytkään).

äänestys on kyllä paha, koska sen jälkeen kansalle voidaan sanoa että länsi on hyökännyt Venjän alueelle. Putinin puhe oli kyllä sellainen, että sen tarkoitus on juuri saada kansa sodan kannattajaksi. Venäjän tulevaisuus kun on uhattuna ja länsi uhkaa ydinaseella ja haluaa pilkkoa Venäjän palasiksi. Kai tuon narratiivin osa kansasta uskoo. Pari otetta Putinin puheesta:

" Kyse on välttämättömistä ja kiireellisistä toimista Venäjän itsenäisyyden, turvallisuuden ja alueellisen koskemattomuuden turvaamiseksi. "

" Lännen tavoitteena on heikentää, hajottaa ja tuhota loppujen lopuksi meidän maamme. He puhuvat jo avoimesti siitä, että vuonna 1991 he onnistuivat jakamaan Neuvostoliiton ja nyt on tullut aika Venäjän, että sen on aika hajota useisiin toistensa kanssa taisteleviin seutuihin ja alueisiin. He ovat kehitelleet sellaisia suunnitelmia kauan. "

"... ja he ovat siirtäneet Naton hyökkäysinfrastruktuuria meidän rajojemme tuntumaan. "

" Ukrainan kansasta he ovat tehneet tykinruokaa ja työntäneet heidät sotaan meidän maamme kanssa sitomalla heidät tähän sotaan jo vuonna 2014, kun he käyttivät asevoimia siviilejä vastaan, järjestivät kansanmurhan, eristyksen ja terrorin niitä ihmisiä vastaan, jotka kieltäytyivät tunnustamasta vallanpitäjiä, jotka nousivat Ukrainassa vallankaappauksen tuloksena. "

Mitenköhän kenelläkään on pokkaa sanoa tuollaista paskaa suustaan. Aivan täynnä valheellista tietoa.

Ei saa Putinin LKP kannatusta kadunmiehiltä. Videolla moni haastateltu haistatttaa paskat.

 

#WindofChange has reached the #RussianPeople. This is how they feel about #Putin's #fascist regime, #mobilization, & war crimes in Ukraine. Please share with everyone - the world must see this. pic.twitter.com/9o2FKhWDws

— Igor Sushko (@igorsushko) May 11, 2022

 

Vahvistamattomien tietojen mukaan Moskovassa sotilaspoliisit kerää kadulta nuoria miehiä ja vie heidät värväystoimistoon

 

Russian military police now detains young men right on the streets of Moscow and takes them to recruiting offices.

— Fuat (@lilygrutcher) September 21, 2022

Kun länsi on kovasti pelännyt tilanteen eskaloitumista ja antanut hintsusti Ukrainalle sotilaskalustoa (mm. Saksa ei anna panssarivaunuja), niin tällä ei ole ollut mitään merkitystä. Putin on nyt itse eskaloinut tilannettta ja tulee eskaloimaan lisää. Ei se tilanne pahemmaksi voi enää mennä, vaikka Ukrainaan annetaan tehokaampaa rautaa ja aseistusta lisää. Tämä on samaa jatkumoa mitä Putin on tehnyt jo 22 vuoden ajan, Putin menee koko ajan yhden askeleen eteenpäin.

0
0
21.9.2022 - 22:18 #90921

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326
TuuriTuuli kirjoitti:

Koska liikekannallepano on kuuma peruna, Putin erikseen ilmoitti ja painotti, ettei rintamalle ole joutumassa yliopisto-opiskelijat (rikkaat kakarat Moskovasta ja Pietarista) eikä alokkaat (kokemattomien asevelvollisten huijaaminen Ukrainaan herätti jo sodan alussa tarpeeksi närää).

Tämän päiväisten mielenosoitusten vaisuuden perusteella voi jo sanoa että kansa on edelleen Putlerin hyppysissä. Yleensä näiden diktatuurien kaatuminen kansantoimesta vaatii vuosien tyytymättömyyden elinoloihin yms. Voi kai sanoa että vielä 9kk sitten lähes kaikki venäläiset olivat tyytyväisiä elämäänsä. Ei tässä ole ehtinyt riittävästi kertyä pohjaa vaikuttavalle kansannousulle, hienoa kyllä nähdä rohkeita kansalaisia kaduilla mutta valitettavasti heitä on aivan liian vähän. Tietty voi tästä lähteä asioita kytemään ja tod.näk voimakkaampaa hajaannusta/kansannousua Venäjällä tapahtuu vasta Putlerin kuoltua.

0
0
21.9.2022 - 22:25 #90923

Hesu

-316
Liittynyt:
16.9.2022
Viestejä:
45
Tinggeli kirjoitti:

" Ukrainan kansasta he ovat tehneet tykinruokaa ja työntäneet heidät sotaan meidän maamme kanssa sitomalla heidät tähän sotaan jo vuonna 2014, kun he käyttivät asevoimia siviilejä vastaan, järjestivät kansanmurhan, eristyksen ja terrorin niitä ihmisiä vastaan, jotka kieltäytyivät tunnustamasta vallanpitäjiä, jotka nousivat Ukrainassa vallankaappauksen tuloksena. "

Mitenköhän kenelläkään on pokkaa sanoa tuollaista paskaa suustaan. Aivan täynnä valheellista tietoa.

Ei tuo täyttä valhetta ole. Maidan oli osittain länsirahoitettu kansannousu, joka syrjäytti väkivaltaisten mellakoiden jälkeen Ukrainan laillisesti vaaleilla valitun presidentin. Maan parlamentti käytännössä pakotettiin mellakoiden jälkeen erottamaan hänet. Presidentin kannatus oli suurta niissä osissa Ukrainaa, jossa sitten näitä "spontaaneja" itsenäistymisiä" tapahtui. Ne olivat kuitenkin sen verran nopeita ettei kaikki ollut Venäjällä suunniteltu, vaan siellä oli oikeasti venäläismielisiä ukrainalaisia, joiden pinna katkesi tuosta kansannoususta. Wikipediasta voi katsoa mitä Maidanista on seurannut. Kummasti on kuollut hämärissä oloissa niitä syrjäytetyn presidentin lähipiiriä.

0
0
22.9.2022 - 08:18 #90925

Marras

+133
Liittynyt:
27.3.2021
Viestejä:
87
Hesu kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

" Ukrainan kansasta he ovat tehneet tykinruokaa ja työntäneet heidät sotaan meidän maamme kanssa sitomalla heidät tähän sotaan jo vuonna 2014, kun he käyttivät asevoimia siviilejä vastaan, järjestivät kansanmurhan, eristyksen ja terrorin niitä ihmisiä vastaan, jotka kieltäytyivät tunnustamasta vallanpitäjiä, jotka nousivat Ukrainassa vallankaappauksen tuloksena. "

Mitenköhän kenelläkään on pokkaa sanoa tuollaista paskaa suustaan. Aivan täynnä valheellista tietoa.

 

Ei tuo täyttä valhetta ole. Maidan oli osittain länsirahoitettu kansannousu, joka syrjäytti väkivaltaisten mellakoiden jälkeen Ukrainan laillisesti vaaleilla valitun presidentin. Maan parlamentti käytännössä pakotettiin mellakoiden jälkeen erottamaan hänet. Presidentin kannatus oli suurta niissä osissa Ukrainaa, jossa sitten näitä "spontaaneja" itsenäistymisiä" tapahtui. Ne olivat kuitenkin sen verran nopeita ettei kaikki ollut Venäjällä suunniteltu, vaan siellä oli oikeasti venäläismielisiä ukrainalaisia, joiden pinna katkesi tuosta kansannoususta. Wikipediasta voi katsoa mitä Maidanista on seurannut. Kummasti on kuollut hämärissä oloissa niitä syrjäytetyn presidentin lähipiiriä.

 

Ainoa "länsi"rahoitus tuli Briteistä Venäjää paossa olevilta oligarkeilta, pääasiassa Bereshovskilta joka oli Putinin arkkivihollinen kunnes onnistuttiin tappamaan Kremlin toimesta.

0
0
22.9.2022 - 09:07 #90926

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
Hesu kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

" Ukrainan kansasta he ovat tehneet tykinruokaa ja työntäneet heidät sotaan meidän maamme kanssa sitomalla heidät tähän sotaan jo vuonna 2014, kun he käyttivät asevoimia siviilejä vastaan, järjestivät kansanmurhan, eristyksen ja terrorin niitä ihmisiä vastaan, jotka kieltäytyivät tunnustamasta vallanpitäjiä, jotka nousivat Ukrainassa vallankaappauksen tuloksena. "

Mitenköhän kenelläkään on pokkaa sanoa tuollaista paskaa suustaan. Aivan täynnä valheellista tietoa.

Ei tuo täyttä valhetta ole. Maidan oli osittain länsirahoitettu kansannousu, joka syrjäytti väkivaltaisten mellakoiden jälkeen Ukrainan laillisesti vaaleilla valitun presidentin. Maan parlamentti käytännössä pakotettiin mellakoiden jälkeen erottamaan hänet. Presidentin kannatus oli suurta niissä osissa Ukrainaa, jossa sitten näitä "spontaaneja" itsenäistymisiä" tapahtui. Ne olivat kuitenkin sen verran nopeita ettei kaikki ollut Venäjällä suunniteltu, vaan siellä oli oikeasti venäläismielisiä ukrainalaisia, joiden pinna katkesi tuosta kansannoususta. Wikipediasta voi katsoa mitä Maidanista on seurannut. Kummasti on kuollut hämärissä oloissa niitä syrjäytetyn presidentin lähipiiriä.

Tarkoittanet sitä samaa "laillisesti vaaleilla valittua" presidenttiä, joka pakeni Venäjälle ja jonka piti nyt tulla takaisin hallitsemaan Ukrainaa kun Venäjä valloittaa Ukrainan.

Ukrainan sisällä oli 2014 isoja sisäisiä jännitteitä. Maan piti tehdä lopullisia valintoja halutaanko olla osa länttä vai osa Venäjän kaveripiiriä. On hyvin todennäköistä, että 2014 tilanteeseen sekaantuivat sekä Venäjä että länsimaat tukemalla itselleen sopivia tahoja. Mutta sitten meneekin vähän villiksi, koska eivät länsimaat ole pitäneet Ukrainaa 2014 jälkeen missään talutusnuorassa. Kyllä Ukrainan kansa on ihan itse valinnut Zelenskyn ja ihan itse valinnut, että haluavat tehdä pesäeron venäjään ja heidän johtonsa on täysin itsenäisesti tehnyt päätökset tämän vuoden sotatoimien osalta.

Venäjälle on suuri kauhistus ja ongelma, että joku entinen "veljeskansa" haluaa eroon venäläisestä korruptiosysteemistä ja tekee itsenäisiä päätöksiä ja vieläpä menestyy hienosti länsimaisella pelikirjalla. Näyttää Putler Khuylon näkökulmasta ihan vääränlaista esimerkkiä. 

 

0
0
22.9.2022 - 09:23 #90927

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429
Hesu kirjoitti:
Maidan oli osittain länsirahoitettu kansannousu, joka syrjäytti väkivaltaisten mellakoiden jälkeen Ukrainan laillisesti vaaleilla valitun presidentin. Maan parlamentti käytännössä pakotettiin mellakoiden jälkeen erottamaan hänet. Presidentin kannatus oli suurta niissä osissa Ukrainaa, jossa sitten näitä "spontaaneja" itsenäistymisiä" tapahtui. Ne olivat kuitenkin sen verran nopeita ettei kaikki ollut Venäjällä suunniteltu, vaan siellä oli oikeasti venäläismielisiä ukrainalaisia, joiden pinna katkesi tuosta kansannoususta. Wikipediasta voi katsoa mitä Maidanista on seurannut. Kummasti on kuollut hämärissä oloissa niitä syrjäytetyn presidentin lähipiiriä.

Tinggelin aiempi kirjoitus aiheesta ei ole vanhentunut yhtään: https://www.sijoitustieto.fi/comment/86266#comment-86266

Vasta-argumentaatiota?

hauturi kirjoitti:

 

TuuriTuuli kirjoitti:

Olisi tosin hienoa jos Putin yllättäisi, ja grand plan olisikin, että kaikki miehitetyt alueet äänestäisivätkin täysin viritetyssä äänestyksessä haluavansa kuulua Ukrainaan, jolloin Putin voisi kunnialla vetää joukot Ukrainasta ja sanoa kansan tahdon toteutuneen ja ettei mitään tappiota ole kärsitty. frown

 

Olisihan se kivaa, mutta jos tämä olisi suunnitelmissa, niin mihin sitä liikekannallepanoa tarvittaisiin?

No sehän onkin se nerokkain osa. Sillä luodaan levottomuuksia kotimaassa, jotta sotahaukoille voidaan selittää että juuri nyt armeijaa tarvitaan Venäjällä eikä Ukrainassa.

0
0