8.9.2022 - 23:45 #90440

PikkuPro

+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

[quote=Warre-Karhu]

Eiköhän tässä ole vain pelattu erittäin hyvin GTO:ta. Ukraina kuitenkin valmistelu vaiheessa tuhosi logistiikkaa Khersonissa ja idässä. Painottamalla julkisuudessa vastahyökkäystä Khersonin alueelle Ukraina pakotti Venäjän periaatteessa tilanteeseen, jossa se ei voi voittaa. Ilman joukkojen siirtoja Kherson olisi luultavasti kaatunut ja se päähyökkäys olisi painotettu sinne. Nyt joukkoja siirtämällä on ollut helppo valinta yrittää puskea ohkasia linjoja vastaan idässä.

Mielenkiintoista olisi tietää onko Venäjä tiedostanu tämän ja tehnyt valinnan Khersonista vai onko mennyt tämä päätös tiedostamatta. Tällä hetkellä kun en usko että tuo määrä joukkoja kestää Khersonissa ilman siltojen kautta tulevaa huoltoa talven yli ja voi olla myös että Ukraina pääsee pohjoisen tilanteen tavoin kävelemään melkeinpä ilman vastarintaa Dnieper joelle.

Let's see.

Yksi tämän sodan yleisistä virhekeloista mediassa imo on se perusajatus, että "Venäjä on niin paljon suurempi ja rikkaampi maa, että lopulta voittaa". Musta tilanne on ollut sanotaanko toukokuusta lähtien viimeistään se, että "Venäjällä on paskaksi ja korruptoituneeksi osoittautunut ammatti-armeija kun taas Ukrainalla on alati paremmin aseistettu, (lännessä)koulutettu ja hyvin motivoitunut liikekannellepano-armeija". Liikekannelle-panolla saa vähän eri tavalla joukkoja kuin palkka-armeija voi saada. Venäjä on tähän asti pelannut peliä, jossa iskettiin kovaa mutta paskasti ja kun ei ole toimivaa plan B niin denial ja kuplan sisään. Leikitään, että ei olla sodassa vaikka ollaan ja se hävitään varmasti jos ei siirrytä sota-talouteen (=liikekannallepano). Mobilisoitu ja motivoitunut Lännen tukema Ukraina on sotamielessä voittaja vs. de-moralisoitunut ja läpikorruptoitunut Venäjän ammatti-armeija höystettynä jollain sidekick-joukoilla ja aseistuksella muista boikotoiduista meista (Syyria, Iran, Pohjois-Korea).

Vaikka sitä riskiä ei ole nyt sanottu mediassa viime päivinä, niin kyllähän tässä valitettavasti on nollasta poikkeava todennäköisyys jollekin karmeudelle jonka Venäjän johto vetää hatusta; epätoivoissaan. Jos tämä sota etenee näin niin kauaa ei voi Venäjän kansaa enää sumuttaa erikoisoperaation sujuvuudella. Ilmeisesti 60km peruutettiin joissain kohdissa idässä tänään.

0
0
9.9.2022 - 10:09 #90442

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506

Minä luulen, että Putin on kyllä jo aikoja sitten tajunnut, että resurssit eivät parhaimmillaankaan riitä kuin Donetskin ja Luhanskin oblastien sekä etelässä Dneprin itäpuolen liittämiseksi Venäjään. Donetskin oblastin osalta tämäkin näyttää jäävän vajaaksi. Puuttuvia henkilöresursseja olisi liikekannallepanolla saatavissa, mutta siihen vaihtoehtoon liittyy liikaa sisäpoliittisia riskejä.

Dneprin länsipuolinen alue etelässä sekä Harkovan alue ovat enää vaihtorahaa, samaan tyyliin kuin Suomi kuvitteli jatkosodassa voivansa käyttää miehitettyä Itä-Karjalaa vaihtorahana. Mutta jos häviät sata-nolla, ei vaihtorahoilla tee mitään. Voittaja sanelee ehdot, ja voittaja näyttäisi tulevan lännestä.

Olen hakenut sijoituslaina -lupauksen pankista sitä tilannetta varten, kun Putin tai joku muu toimija Venäjällä tekee peliliikkeen. Sellainen on väistämättä tulossa, sodan päättyminen täydelliseen nöyryytykseen olisi Venäjän hallitsevan luokan loppu. En tiedä vaihtuuko hallitsija, vai paukahtaako ydinlataus, mutta jotakin tulee ennen kevättä järisemään.

0
0
9.9.2022 - 11:36 #90447

mskomu

+1314
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659

Paha sanoa, että miten vainoharhainen tai omassa maailmassaan Putin ja/tai muu ylin johto on. Siis joko niin, että on itse sekaisin tai sitten tuleva informaatio on niin filtteröityä, että tilannekuva on täysin väärä. En siis väitä, että näin on, mutta tätä vaihtoehtoa ei voi poissulkea.

Ajatusleikkinä voi koittaa, että jos sulkee kaiken inhimillisen tragedian, oikeutukset, jne. pois, niin mikä on Venäjän tavoite tällä hetkellä? Oma biasoitu näkemykseni on, että sota on kääntynyt Ukrainan puolelle, enkä näe käytännössä mitään, millä tilanne voisi kääntyä toisinpäin. Se vaatisi joko Ukrainan taistelutahdon romahdusta (ei ikinä), vallankumousta Ukrainassa (tuskinpa tämäkään ja riittäisikö enää, vaikka saisivat salamurhattua Zelenskyn? En usko) tai länsirintaman täydellistä hajoamista siinä määrin, että Ukrainalle ei lähetettäisi enää aseapua (ei ole tapahtumassa, koska Putinin kaasuase ei osu Yhdysvaltoihin ja Baltian maat tuntuvat olevan todella comittoituneita). Toki Venäjän kannattaa yrittää hajottaa länsirintamaa ja saada kriisin kautta omia tyyppejään maiden johtoon, mutta se ei nyt näytä hirveän realistiselta.

Eli mikäli hommaa ei saada tuolla kuntoon, niin jää vaihtoehdoiksi 1) yrittää tehdä mahdollisimman hyvä diili vielä, kun on jotain vipuvartta; 2) yrittää saada lisää vipuvartta ja saada diili sen kautta. Tuohon voisi kuulua ihan puhdas bluffaaminen vaikkapa ydinaseella tai jollain muulla vastaavalla; 3) eskaloidaan ja koitetaan sitä kautta päästä edullisempaan ratkaisuun; 4) Jotain, mitä en itse keksi. Mikäli siis mitään ei tehdä, niin tilanne näyttää siltä, että Ukrainan armeija läntisen aseavun turvin jauhaa hiljalleen örkit lannoitteeksi tai pakottaa ne palaamaan kotiinsa.

Jos katsoo Venäjän touhua, niin se näyttää lähinnä omaan silmään siltä, että mitään ei oikeastaan yritetä tehdä asian korjaamiseksi. Joka vaikuttaa minusta siltä, että joko johto on täysin sekaisin tai elää omassa maailmassaan, tai sitten organisaation toiminta on vain niin heikkoa, että johdon maailmasta riippumatta mitään ei tapahdu. Suljen tässä sen vaihtoehdon pois, että joku grand manouver on hihassa, jota ovat onnistuneet edistämään kaikessa hiljaisuudessa savuverhon takana. Mun silmään siis näyttää, että Venäjällä ei ole mitään strategiaa päästä ulos tästä tilanteesta, vaan strategia on mallia: "Toivotaan ihmettä" tai "Vituttaa niin ankarasti, että tiltissä vaan hakataan päätä seinään, kun ei muutakaan voida". Kumpikaan ei ole erityisen harvinainen diktatuureissa.

Tältä pohjalta uskon, että ylin johto ei yksinkertaisesti ole tilanteen tasalla ja Venäjän seuraavan siirron spekuloinnit kannattaa tehdä siltä pohjalta. Näin ollen myös uskon, että Venäjän armeija romahtaa jossain vaiheessa ihan täysin. En tosin uskalla arvailla, että milloin tuo tapahtuu.

0
0
9.9.2022 - 12:25 #90448

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506

Venäjä voi esimerkiksi järjestää (ja myöhemmin kiistää) vakavan ympäristökatastrofin tai terrori-iskun Ukrainaan tai Eurooppaan. Venäjän eliitin epätoivon määrää ei kannata aliarvioida.

Venäläiset eivät muuten ole perääntymässä. Ovat vain kääntyneet 180 astetta, ja jatkavat etenemistä.

0
0
9.9.2022 - 13:47 #90450

Humvee

+13
Liittynyt:
27.2.2018
Viestejä:
9

Mikä on veljien ja sisarten mielestä todennäköisyys sille, että Ukrainassa paukku jonkinlainen ydinkärki seuraavan kahden vuoden sisään?

Pari viikkoa sodan alettua tuumailin sen olevan jotain nollasta poikkeavaa. Kesällä kaivoin hihasta 1%. Tuoreimpien uutisten jälkeen hanurissa tuntuu 3%.

Tästä huolimatta sijoitusasteeni on lähes 100% eikä joditablettejakaan ole kaapissa. Jos todennäköisyys todella olisi 3% pitäisi varmaan ryhtyä jo joihinkin toimiin.

0
0
9.9.2022 - 14:01 #90452

JR

+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485
Humvee kirjoitti:

Mikä on veljien ja sisarten mielestä todennäköisyys sille, että Ukrainassa paukku jonkinlainen ydinkärki seuraavan kahden vuoden sisään?

En rupea heittämään mitään lukuja - se tuntuu toivottomalta, mutta näkisin, että todennäköisyys on kesän jälkeen laskenut. Venäjän heikkous on alkanut todennäköisesti selvitä muun maailman lisäksi Venäjälle itselleen. Ydinaseet vois helposti olla semmoinen eskalaatio, joka pärähtää omille sormille, ja esim tää Pietarin Smolnan kaupunginvaltuutettujen aloite henkii semmosta, että Putin nähdään entistä selkeämmin jo heikentyvänä hallitsijana, johon ei kannata kahlita itseään, ja jota ei tarvitse pelätä aivan niin paljon kuin aikaisemmin.

Eli Putin voi toki keksiä mitä tahansa, mutta pidän entistä todennäköisempänä, että yritys eskaloida ydinaseisiin johtaisi välittömään vallankaappaukseen.

0
0
9.9.2022 - 14:49 #90453

TL

+1095
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
849

Todennäköisyyksiä tai edes niiden muutossuuntaan en uskalla arvata mutta rohkeita kavereita nuo kaupunginvaltuutetut ihan riippumatta siitä kuinka heikoksi tai vahvaksi Putte koetaan. Venäjällä tuntuu kuitenkin yllättävän helposti joutuvan onnettomuuteen, jossa esimerkiksi putoaa kerrostalon ikkunasta.

0
0
10.9.2022 - 12:43 #90479

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326
stocksman kirjoitti:

Sokea silminnäkijä

Venäjän kansa on vuosikymmenestä toiseen viaton. Se ei ole kuullut mitään eikä se ole nähnyt mitään, kirjoittaa Jari Tervo kolumnissaan.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008977303.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

Jatkona tälle Venäläisten ajatuksia turistiviisumikiellosta

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6861bac0-7b97-4098-b5cd-02ef952e191b

Onhan toi melko käsittämättömän apaattinen ajatusmaailma näin länsimaiselta kantilta katsottuna.

0
0
10.9.2022 - 13:26 #90480

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326
TL kirjoitti:

Todennäköisyyksiä tai edes niiden muutossuuntaan en uskalla arvata mutta rohkeita kavereita nuo kaupunginvaltuutetut ihan riippumatta siitä kuinka heikoksi tai vahvaksi Putte koetaan. Venäjällä tuntuu kuitenkin yllättävän helposti joutuvan onnettomuuteen, jossa esimerkiksi putoaa kerrostalon ikkunasta.

Ydinaseen  käyttö vaatisi varmaankin jonkun härskin lavastuksen, esim. tuhansia venäläisiä kuolisi tapahtumassa, josta sitten voisi syyttää ukrainalaisia terroristeja.

0
0
10.9.2022 - 14:11 #90483

Stu

+94
Liittynyt:
28.12.2015
Viestejä:
65
stocksman kirjoitti:

 

stocksman kirjoitti:

Sokea silminnäkijä

Venäjän kansa on vuosikymmenestä toiseen viaton. Se ei ole kuullut mitään eikä se ole nähnyt mitään, kirjoittaa Jari Tervo kolumnissaan.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008977303.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

 

Jatkona tälle Venäläisten ajatuksia turistiviisumikiellosta

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6861bac0-7b97-4098-b5cd-02ef952e191b

Onhan toi melko käsittämättömän apaattinen ajatusmaailma näin länsimaiselta kantilta katsottuna.

Näistä tuntuu aina paistavan sama apaattisuus. Ei ymmärretä syy-seuraussuhteita vaan toistetaan samaa mantraa ettei syitä hyökkäykselle voida tietää ja ettei kansalla ole osaa eikä arpaa valtionjohdon toimiin.

Puuttuu täysin halu ymmärtää vastakkaista osapuolta ja minkä takia EU on laittamassa visuumihakemukset jäihin. Mentaliteetti on, että kunhan ei oma elämä hankaloidu niin se on ihan sama mitä Putin ja kumppanit touhuavat.

Saisi Suomi ottaa mallia nyt muista Baltian maista ja laittaa viisumit jäihin kokonaan.

0
0
12.9.2022 - 19:41 #90560

Bingo53

+2781
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2011

Siirrän tämän Ukraina-ketjusta tähän kommentoitavaksi, kun siellä on enemmän sodan kulun seurantaa

Hynägrande kirjoitti:

Pidän silti Putleria edelleen rationaalisena toimijana, joka ei toimi täysin satunnaisesti hetken mielijohteesta. Tekee kyllä virheitä ja selvästi ei ole aina tilanteen tasalla. Hänen "hyöty" laskelmansa ovat erilaisia kuin meillä, koska ihmishengillä tai inhimillisellä kärsimyksellä ei ole niissä arvoa. Mutta hänen omalla hengellään on ja ehkä Venäjän kohtalolla valtiona, joten niiden kautta pitäisi argumentoida ja painostaa.

Vladimir Putin on läpeensä paha ihminen

Henry Kissinger luonnehti Putinia dostojevskilaiseksi ihmiseksi, mikä arvattavastikin huvitti Venäjän presidenttiä. Dostojevski matkusteli laajasti Euroopassa, mutta oli epäluuloinen sen suhteen ja halveksi vallankumouksellisia sekä heidän kumoustoiveitaan. Dostojevskin mielestä Venäjä tuhoaisi itsensä lännen salakähmäisellä tuella. Romaanien taustalla on sanoma siitä, kuinka Venäjä on hyvä ja Länsi paha - varoituksia myös siitä, mitä tulisi tapahtumaan, jos Venäjä ei palaa Pietarien aikaisiin lähtöasemiinsa. Oikea tie eteenpäin ovat askeleet taaksepäin.

The way forward is actually the way backward—all the way to the ancient, Russian sobornost, the spiritual community that, in the Slavophile mind, used to bind Russia together. This, all these years later, is Putin’s Russia.

Putinin dostojevkilaisen käsityskannan mukaan ainoa tapa pitää länsi poissa Venäjältä on voittaa se. Mitä enemmän läntiset johtajat puhuvat suhteiden luomisesta Moskovaan, sitä vähemmän Putin luottaa heihin - ja itse asiassa vihaa heitä.

Putinin tavoitteena ei ole valloittaa lisää maa-alaa, sillä sitä hänellä on yllin kyllin. Putinin tavoitteena on sekasorto, voitto koko läntisestä järjestyksestä. Putinin pommittaessa Aleppoa, kyse ei ollut ISIS:stä tai Bashar al-Assadista, vaan siitä, että hän halusi alleviivata Venäjän hegemoniaa ja vähätellä Amerikkaa. Tämä ilmenee siinä, ettei Venäjällä ollut Syyriassa mitään intressejä puolustettavinaan, mutta monia Amerikan intressejä tehtiin tyhjäksi.

Also, it fits a pattern: Putin’s Russia creates chaos wherever possible and then seeks to take advantage of that chaos.

Linkki Vanity Fair: https://www.vanityfair.com/news/2017/01/the-secret-source-of-putins-evil

Brittien pääministeriltä Boris Johnsonilta kysyttiin kesäkuussa, onko Putin paha? Johnson said: "I think that what he has done is evil. And I think it probably follows that if you are what you do, then certainly."

Linkki Reuters: https://www.reuters.com/world/uks-johnson-what-putin-has-done-ukraine-i…

Pahuutta ei pidä sekoittaa älykkyyden tai muun järjenjuoksun kanssa eikä erehtyä pitämään Putinia hulluna. Putinin tunkeutuminen Ukrainaan on vaikuttanut heti kolmeen muuhun palopesäkkeeseen: Syyrian sotaan, Iranin ydinasesopimukseen ja jenkki-kiina valtataisteluun.

Sanktioiden paineessa Venäjä vetää rahaa ja sotilaallista voimaa pois Syyriasta, mutta pyrki samalla pitämään sen otteessaan satelliittivaltiona Valko-Venäjän tapaan. Jenkkejä houkuttaa alkaa tukea al-Assadin vastaisia voimia, mikä ennen pitkää sytyttää konfliktin tällä herkällä alueella.

Iranin ydinasesopimus siirtyi ylivaihteelle, sillä jenkkien on epätoivoisesti saatava sopimus aikaan yhden nurkan rauhoittamiseksi ja samalla saatava Iranin öljy markkinoille tasaamaan Ukrainan invaasion synnyttämää energiakriisia.

Kiina seuraa tarkasti lännen toimia. Sillä on mahdollisuus asettaa Venäjä riippuvaiseksi itsestään tarjoamalla taloudellisen pelastusliinan, mutta se ei tartu välttämättä tilaisuuteen vaan haluaa välttää lännen mahdolliset syytökset olla vastuussa Venäjän tekosista. Välissä luovii lisäksi Intia, jota USA on pitänyt kumppaninaan.

All in all, there are indications that Russia’s war in Ukraine may heighten tensions in various conflict zones, trigger new confrontations, and put the entire planet on a trajectory towards further violence.

Now, therefore, is not the time to complain about what an “evil madman” Putin is, or how “irrational” his actions in Ukraine are. It is not the time to invest in narratives that firmly frame our side as “good” and the other as “evil”. It is time to emphasise de-escalation, intensify confidence-building mechanisms, invest in peace-building and collectively work towards a global armistice with the help and guidance of multilateral organisations. 

The alternative could be deadly for us all.

Linkki: https://www.aljazeera.com/opinions/2022/3/19/this-is-not-the-time-to-br…

Ukrainan sota on myös paljastanut Venäjän armeijan todelliset kyvyt, kuluttanut sen resurssit ja tuonut esiin kehnon moraalin: The hardware’s poor performance, including the misses of supposedly precision-guided munitions, may be linked to endemic corruption in Russia’s military sector. Official auditors have suggested that a fifth of the Russian defense budget is defrauded every year; this may still be an underestimation.

Linkki: https://www.gisreportsonline.com/r/russian-military-power/

Putinin pahuus ei välttämättä kohdistu ilkeytenä naapuria eli Ukrainaan kohtaan vaan sen oikeana kohteena voi olla myös sisäpolitiikan pahin uhka eli armeijan asema. Todellisuus on tällä hetkellä se, että Putin on entistä pelottavampi Venäjän sisällä sen armeijan menetettyä johtonsa, miehistönsä ja kalusteensa.

Kuka uskoisi, että tällä hetkellä tankit voisivat vyöryä Moskovaan ja kenraaleita olisi jäljellä valtaa haastamaan. Ei ketään, sillä Putin on läpeensä paha ihminen.

0
0
13.9.2022 - 09:54 #90574

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
Bingo53 kirjoitti:

Putinin pahuus ei välttämättä kohdistu ilkeytenä naapuria eli Ukrainaan kohtaan vaan sen oikeana kohteena voi olla myös sisäpolitiikan pahin uhka eli armeijan asema. Todellisuus on tällä hetkellä se, että Putin on entistä pelottavampi Venäjän sisällä sen armeijan menetettyä johtonsa, miehistönsä ja kalusteensa.

Kuka uskoisi, että tällä hetkellä tankit voisivat vyöryä Moskovaan ja kenraaleita olisi jäljellä valtaa haastamaan. Ei ketään, sillä Putin on läpeensä paha ihminen.

Oli muuten erittäin hyvä postaus kaikkineen.

Venäjän sisällä yksi Putinin haaste on armeijan taipumus olla uskollinen sisäisen valtakamppailun voittajalle. Armeija perinteisesti ei siellä tee vallankaappausta, vaan katsoo sivusta kuka on pääsemässä uudeksi tsaariksi. Pienehkölläkin määrällä aseistettuja joukkoja on aiemmin voinut onnistua, koska armeija tai KGB eivät välttämättä asetu esteeksi kun tsaaria vaihdetaan.

Tämän ehkäisemiseksi Putin on pelannut muutamia kortteja, kuten oman vanhan kaverinsa turvajoukkojen komentajaksi ja Kadyrovin tiktok-sotilaita Kremlin viereen. Näiden avulla saattaa pystyä hoitamaan pienehkön aseistetun joukon, joka yrittää tulla yöllä makuuhuoneen ovelle. Isompia joukkoja ei voi kenraalit koota huomaamattomasti ja salaa. 

Tilanne on kaikenkaikkiaan silti Putinille hyvin hankala nyt. Häntä toki pelätään edelleen ja ihan syystä, mutta ilman armeijaa hän on vähemmän pelottava. 

Venäjän sisäiset selvittelyt voivat ilmetä muullakin tavoin kuin suorana uhkana Putiniin itseensä kohdistuen. Esimerkiksi Armeinia aloitti eilen illalla sodan Venäjän reunalla. Todennäköisesti se tapahtui juuri nyt, koska siellä tiedetään että Putlerilla ei ole tällä hetkellä armeijaa ja resursseja puuttua asiaan. Voi hyvin olla että muillakin reuna-alueilla nähdään samaa kohta.

0
0
13.9.2022 - 10:37 #90576

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429

Oikeastaan väkivaltaisuudet alkoivat jo viime kuun alussa kun Azerbaidzan aloitti täyden hyökkäyksen syytettyään Armeniaa heidän sotilaansa tappamisesta. Sitä ennen Azerbaidzan oli siirrellyt joukkoja alueelle ja esittänyt närkästyksensä siitä että Armenia ei ollutkaan vetäytynyt Vuoristo-Karabakhista kuten vuoden 2020 tulitaukosopimuksessa oli sovittu. Syyttivät Venäjää ja Armeniaa yhteisesti sopimusrikkomuksesta. Nyt konfliktia nähtävästi vain laajennetaan. Varmaan siksi että Venäjä näyttää yhä vain vähemmän kykenevältä puuttumaan. Azerbaidzan on tässä luultavasti vahvoilla.

Tämän lisäksi odotetaan ja katsotaan miten Transnistriassa ja Ossetiassa asiat vielä etenevät kun Venäjä ei enää olekaan ns. rauhaa turvaamassa.

 

0
0
13.9.2022 - 13:02 #90585

tonza

+1080
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
592

On kyllä kova "Natoa vastaan suuniteltu panssariarmeija", kun on hapoilla jo Ukrainaa vastaan.

Britannia: Moskovan puolustamiseen tarkoitettu panssariarmeija kärsinyt raskaita tappioita

Venäjän armeijan arvostetuimpiin lukeutuva 1. kaartin panssariarmeija on kärsinyt Ukrainan vastahyökkäyksen vuoksi niin raskaita tappioita, ettei se tule palautumaan ennalleen vuosiin. Näin arvioi Britannian puolustusministeriö tuoreimmassa tiedusteluraportissaan.

Raportissa sanotaan osan Harkovan alueelta viime viikolla vetäytyneistä venäläisjoukoista olevan osa kyseistä Venäjän läntiseen sotilaspiiriin kuuluvaa armeijaa. 1. kaartin panssariarmeija kerrotaan olevan tarkoitettu puolustamaan Moskovaa sekä johtamaan vastahyökkäyksiä, jos Venäjä ajautuisi sotaan Natoa vastaan.

Tiedustelutietojen mukaan tämä Natoakin vastaan suunniteltu, nyt kovia kokenut arvostettu armeija, ei tule kapasiteettinsa puolesta olemaan entisensä moneen vuoteen.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b250ecc0-4f6d-4084-b712-50668d37a227

0
0
13.9.2022 - 18:16 #90602

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326

"Venäjän kommunistisen puolueen johtaja Gennadi Zjuganov vaatii liikekannallepanoa.

Venäjä tarvitsee "ennen kaikkea voimien ja resurssien maksimaalista mobilisointia" voittaakseen "sodan" Yhdysvaltoja, Eurooppaa ja Natoa vastaan, Zjuganov sanoi puolueen verkkosivuilla julkaistussa lausunnossaan.

Virallisesti Venäjä kuvaa hyökkäystään Ukrainaan "erikoisoperaatioksi".

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters."

 

Liikekannallepanon väistämätön lopputulos, Ukraina häviää tai ww3.?  Ei Venäjä jätä käyttämättä kaikkia aseitaan jos liikekannallepanokaan ei  tuota haluttua tulosta.  Tohon loppunäytelmään olis aikaakin varmaan ainakin 2 vuotta jos liikekannallepano tulis. Toivottavasti Putlerin erovaatimukset lisääntyy entisestään, kommarit varmaan laskee että liikekannallepano voi olla ainut vaihtoehto kansan kurissa pitämiseksi.

0
0
16.9.2022 - 10:39 #90654

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506
Meuro kirjoitti:

Pakotteet purevat, mutta eikö tuota venäläistä öljyä saa Kiinan kautta jatkossakin?

"Rajumpi pudotus on vielä edessäpäin, sillä EU:n järein talouspakote eli raaka-öljyn tuontikielto astuu voimaan vasta joulukuussa."

https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-108139

Kiinapa ei Putinille öljystä kovin kallista hintaa maksa, Venäjältä jatkossakin kehittyneemmät valtiot kuppaavat luonnonvaroja, mutta hinta vaan on vähän eri kuin eurooppalaisten kupatessa, koska vähemmän kysyjiä meinaa matalampaa hintaa.

0
0
16.9.2022 - 14:47 #90664

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368

Aikaisemmin Eurooppa on ostanut öljyä Venäjältä ja Kiina, Intia ja Afrikka Persianlahdelta. Jatkossa Venäjän öljyä rahdataan Kiinaan, Intiaan, Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan ja Eurooppa tuo öljyä Persianlahdelta. 

Kunhan tankkerit riittävät, Venäjä myy saman verran öljyä, mutta Euroopan pakotteiden vuoksi saa siitä vaan kovemman hinnan ja energianpulan vuoksi Euroopan talous romahtaa.

Euroopan öljy- ja kaasu- ja monet muutkin pakotteet ovat koko ajan olleet omaan jalkaan ampumista. Venäjän pakotteet olisi ollut syytä rajoittaa teknologiaan ja sotatarvikkeisiin. Ukrainalle on toki syytä toimittaa riittävästi sotatarvikkeita ja rahaa, joilla se voittaa sodan.

0
0
16.9.2022 - 15:53 #90665

Riki

+272
Liittynyt:
8.3.2018
Viestejä:
130
petteri kirjoitti:

Aikaisemmin Eurooppa on ostanut öljyä Venäjältä ja Kiina, Intia ja Afrikka Persianlahdelta. Jatkossa Venäjän öljyä rahdataan Kiinaan, Intiaan, Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan ja Eurooppa tuo öljyä Persianlahdelta. 

Kunhan tankkerit riittävät, Venäjä myy saman verran öljyä, mutta Euroopan pakotteiden vuoksi saa siitä vaan kovemman hinnan ja energianpulan vuoksi Euroopan talous romahtaa.

Euroopan öljy- ja kaasu- ja monet muutkin pakotteet ovat koko ajan olleet omaan jalkaan ampumista. Venäjän pakotteet olisi ollut syytä rajoittaa teknologiaan ja sotatarvikkeisiin. Ukrainalle on toki syytä toimittaa riittävästi sotatarvikkeita ja rahaa, joilla se voittaa sodan.

Tämä pakotteiden huonous (osittain tai kokonaan) on se viesti, mitä Venäjän propagandakoneisto syöttää jatkuvasti länteen. Kyllä se öljyyn ja kaasuun kohdistuvat pakotteet osuvat myös Venäjään. Venäjän kaasun myynti on vähentynyt merkittävästi ja öljyäkin se joutuu myymään alennuksella. Lisäksi öljyn myyntiin ja kuljetuksiin liittyvät kustannukset ovat kohonneet. Venäjän tuotantokustannukset öljyn suhteen eivät ole sieltä halvimmasta päästä. Öljyn hintahan oli nousussa jo ennen Venäjän hyökkäystä, joten öljyn osalta on vaikea sanoa mikä hinnan noususta on hyökkäyksen aiheuttamaa ja mikä muuta. Nyt, jos öljyn hinta (ennusteiden mukaan) rauhoittuu ja Eurooppa oppii elämään ilman Venäjän kaasua, Venäjä on siltäkin osin enempi kuin kusessa.

On totta, että me maksamma myös hintaa Venäjän pakotteista, mutta mielestäni se on sen arvoista. Lisäksi en ymmärrä intoa heikentää Venäjään kohdistuneita vastatoimia esimerkiksi poistamalla osaa pakotteista. Viime aikoina esitetyt tutkimukset mielestäni tukevat sitä, että pakotteet vaikuttavat Venäjään, vaikkakin hitaasti kuten asiantuntijat jo alussa sanoivat. Pidetään pakotteet täysimääräisenä (ja kannatetaan pakotteiden pitämistä), eikä toisteta Putinin trollien sanomaa meille totuuksina (en epäile Petteriä trolliksi, huomautettakoon). Kyllä se Venäjä sinne Pohjois Korean seuraan ajautuu. Kehitysmaaksihan se kai YK:ssa on jo luokiteltu aikaisemminkin.

0
0
16.9.2022 - 16:17 #90666

Olpa

+81
Liittynyt:
5.9.2022
Viestejä:
34
petteri kirjoitti:

Euroopan öljy- ja kaasu- ja monet muutkin pakotteet ovat koko ajan olleet omaan jalkaan ampumista.

Eiköhän ole parasta, että venäjä riisutaan energia-aseista ennen kuin se rupeaa käyttämään niitä. Ainakin olemme tällä tavoin tietoisija siitä missä takarajat menee ja ei tule niin ikäviä yllätyksiä sinisilmäisille eurooppalaisille.

0
0
16.9.2022 - 16:24 #90667

tonza

+1080
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
592
petteri kirjoitti:
Euroopan öljy- ja kaasu- ja monet muutkin pakotteet ovat koko ajan olleet omaan jalkaan ampumista.

Missään nimessä eivät ole olleet omaan jalkaan ampumista. Ne ovat satsaus tulevaisuuteen, jossa Euroopan maat kunnostautuvat omavaraisempaan ja laajempaan energiapolitiikkaan, josta seuraa, että Venäjällä on tulevaisuudessa yhä vähemmän kiristystyökaluja ja mahdollisuuksia lähteä perseilemään. Venäjä tietenkin perseilee jatkossakin jos haluaa, mutta mitä vähemmän sillä on siihen työkaluja, sitä parempi kaikille. 

Oikeastaan täysin käsittämätöntä, että joku ajattelee että olisi ollut parempi jatkaa energiabisnestä Venäjän kanssa kuten ennenkin. Että olisimme käytännössä rahoittaneet Venäjän sotaa Ukrainassa. Se olisi pidentänyt sotaa huomattavasti ja aiheuttanut sitä kautta Euroopalle hintalapun, jota maksettaisiin paljon pidempään kuin nyt, kun Venäjälle on osoitettu, missä kaappi seisoo. 

0
0
16.9.2022 - 16:37 #90668

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368

Nämä pakotteet ovat vaan Euroopalta täyttä idiotismin absoluuttista huumaa. Turha sitä on mitenkään kaunistella. 

Eurooppa tarvitsee kaasua ja energiaa, on vaan kyse olemmeko riippuvaisia Persianlahden rauhattomista maista kuten Saudi-Arabiasta vai Venäjästä. 

Suomi on toki tässä idiotismin huumassa mallioppilas lopettamalla kaasun ja sähkön tuonnin Venäjältä ihan omilla teoilla, kieltäytymällä maksamasta energiasta ruplissa. 

On sitä helvetin hauskaa maksaa sähköstä 30 senttiä per Kwh ihan ilman mitään muuta  syytä kuin kollektiivinen inho Venäjän sotatoimia vastaan. 

Jo pitkään huhtikuusta alkaen on ollut selvää, että Ukraina voittaa sodan kunhan länsiliittouma toimittaa Ukrainaan länsiarmeijoiden koko poistokaluston, vähän uutta kalustoa ja riittävästi rahaa että Ukraina pysyy pystyssä sekä odottaa riittävän pitkään. 

Edellä mainittujen oikeasti Ukrainan sodan voittoon vaikuttavien tekijöiden sijaan Eurooppa kuvittelee, että eristämällä ja pakotteilla Venäjä muka kärsisi enemmän ja  samassa idiotismissa Eurooppa tuhoaa taloutensa. 

 

0
0
16.9.2022 - 17:22 #90671

Olpa

+81
Liittynyt:
5.9.2022
Viestejä:
34
petteri kirjoitti:

Eurooppa tarvitsee kaasua ja energiaa, on vaan kyse olemmeko riippuvaisia Persianlahden rauhattomista maista kuten Saudi-Arabiasta vai Venäjästä. 

Suomi on toki tässä idiotismin huumassa mallioppilas lopettamalla kaasun ja sähkön tuonnin Venäjältä ihan omilla teoilla, kieltäytymällä maksamasta energiasta ruplissa. 

Idiotismia on myös luulla, etteikö venäjä tulisi käyttämään energiaa aseenaan. Voihan sitä sinisilmäisenä toivoa, että kauppa kävisi kuin Strömsössä ja alkaa sitten ihmetellä, kun Euroopan energiahanat suljetaan keskellä kylmintä talvea.

0
0
16.9.2022 - 17:27 #90672

Marraskuu

+793
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
881
petteri kirjoitti:

Nämä pakotteet ovat vaan Euroopalta täyttä idiotismin absoluuttista huumaa. Turha sitä on mitenkään kaunistella. 

Eurooppa tarvitsee kaasua ja energiaa, on vaan kyse olemmeko riippuvaisia Persianlahden rauhattomista maista kuten Saudi-Arabiasta vai Venäjästä. 

Suomi on toki tässä idiotismin huumassa mallioppilas lopettamalla kaasun ja sähkön tuonnin Venäjältä ihan omilla teoilla, kieltäytymällä maksamasta energiasta ruplissa. 

On sitä helvetin hauskaa maksaa sähköstä 30 senttiä per Kwh ihan ilman mitään muuta  syytä kuin kollektiivinen inho Venäjän sotatoimia vastaan. 

Jo pitkään huhtikuusta alkaen on ollut selvää, että Ukraina voittaa sodan kunhan länsiliittouma toimittaa Ukrainaan länsiarmeijoiden koko poistokaluston, vähän uutta kalustoa ja riittävästi rahaa että Ukraina pysyy pystyssä sekä odottaa riittävän pitkään. 

Edellä mainittujen oikeasti Ukrainan sodan voittoon vaikuttavien tekijöiden sijaan Eurooppa kuvittelee, että eristämällä ja pakotteilla Venäjä muka kärsisi enemmän ja  samassa idiotismissa Eurooppa tuhoaa taloutensa. 

 

Samoilla linjoilla olen ollut keväästä asti. Ukrainalle pitää toimittaa aseita siten, että he pystyvät jahtaamaan venäjän alueeltaan. Pakotteet ovat putinille lähinnä hyttysen ininää vaikka kansaa ne toki vaivaavat.

 

0
0
16.9.2022 - 18:15 #90674

HC Bailut

+187
Liittynyt:
1.2.2022
Viestejä:
98

Aseapu Ukrainalle tullaan tulkitsemaan venäjällä euroopan ja USA osallistumisena Ukrainan sotaan viimeistään siinä vaiheessa kun venäjä tämän häviää. Kostoksi siitä kaasuhanat menevät kiinni. Ei tässä mun silmiin ole mitään vaihtoehtoa jossa autetaan Ukrainaa ja samalla käytetään venäläistä kaasua.

0
0
16.9.2022 - 18:25 #90675

tonza

+1080
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
592
petteri kirjoitti:
Eurooppa kuvittelee, että eristämällä ja pakotteilla Venäjä muka kärsisi enemmän

Siitä nyt ei ole mitään epäselvää, etteikö Venäjä kärsisi huomattavasti niin eristämisestä kuin pakotteista. Eikä kyse ole vain tämän hetken tilanteesta. Oikeudettoman sodan aloittajan tulee kärsiä rangaistuksista vielä pitkään sodan jälkeenkin, ja juuri siihen pakotteet osuvat. Pakotteet eivät ole mikään lyhytkestoinen rankku, niillä on hyvin pitkäaikaiset vaikutukset Venäjän talouteen.

Ja toki pakotteet ovat purreet Venäjän talouteen merkittävästi jo nyt.

Monet ovat tulkinneet tilanteen niin, etteivät lännen Venäjää vastaan asetetut pakotteet pure vaan vahingoittavat enemmän länttä itseään. Teoriaan sopii myös vahvistuva ruplan kurssi ja Venäjän puheet maan taloudellisesta vakaudesta.

Tällaiset väitteet eivät pidä paikkansa, kertoo Suomen Pankin Nousevien talouksien laitoksen tutkimuspäällikkö Iikka Korhonen.

– Venäjän valtiontalous on laskenut kesän aikana selvästi alijäämäiseksi, kun maan etenkin öljystä saamat verotulot ovat laskeneet, Korhonen sanoo.

Korhonen torjuu väitteet siitä, ettei lännen Venäjää vastaan asettamilla pakotteilla olisi merkittävää vaikutusta maan talouteen.

– Päinvastoin, vaikutus on merkittävä. Lyhyellä aikavälillä vientikielloilla on iso vaikutus etenkin Venäjän teollisuustuotantoon, Korhonen sanoo.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008997601.html

https://www.consilium.europa.eu/fi/infographics/impact-sanctions-russia…

0
0
16.9.2022 - 20:23 #90677

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368
HC Bailut kirjoitti:

Aseapu Ukrainalle tullaan tulkitsemaan venäjällä euroopan ja USA osallistumisena Ukrainan sotaan viimeistään siinä vaiheessa kun venäjä tämän häviää. Kostoksi siitä kaasuhanat menevät kiinni. Ei tässä mun silmiin ole mitään vaihtoehtoa jossa autetaan Ukrainaa ja samalla käytetään venäläistä kaasua.

Kyllä tässä on ollut paljon vaihtoehtoja matkalla. 

Energian tulo Venäjältä on hyytynyt pitkien pakote- ja vastapakoteketjujen seurauksena ja EU-maat ovat olleet pakotepuolella aktiivisempi toimija.

Jos Venäjän osalta pakotteita ei olisi viety äärimmäisyyksiin energia virtaisi yhä eikä Euroopan talous kärsisi rajusta energiapulakriisistä. Energian saannin heikentyminen Venäjältä on ollut EU-maiden oma poliittinen valinta. Huono, äkkipikainen ja ajattelematon valinta. 

Kun on ollut jo pitkään selvää, että riittävillä sotakalustotoimituksilla ja rahansiirroilla Ukraina voittaa ajan kanssa sodan on vaan ollut tyhmää rampauttaa Euroopan talous voimakkaalla pakote- ja vastapakotekierteellä. 

 

0
0
16.9.2022 - 20:50 #90679

tonza

+1080
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
592
petteri kirjoitti:
Kun on ollut jo pitkään selvää, että riittävillä sotakalustotoimituksilla ja rahansiirroilla Ukraina voittaa ajan kanssa sodan on vaan ollut tyhmää rampauttaa Euroopan talous voimakkaalla pakote- ja vastapakotekierteellä.

Voit tietenkin jankuttaa tätä harhaa niin kauan kuin haluat, mutta tässä ei ole kyse sinun sähkölaskuistasi, vaan kaikkien meidän tulevaisuudesta. Lastesi ja lastenlastesi tulevaisuudesta. Ihmisoikeus- ja sotarikoksia tekevää maata pitää lyödä kaikin mahdollisin keinoin niin että tuntuu pukamissa asti. Talouspakotteet ovat aivan keskeinen keino tässä. Pakotteiden ansiosta Putinin seuraajat tietävät, että jos alkaa perseilemään, vastassa on yhteinen rintama niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa, niin rintamalla kuin lompakossa. 

Tietenkin on ihmisiä, jotka ajattelevat vain omia laskujaan. Sellaisille on aika vähän tehtävissä. 

0
0
16.9.2022 - 21:25 #90680

Kalle

+142
Liittynyt:
6.8.2020
Viestejä:
134

Saksahan yritti jatkaa kaasun ostoja Venäjältä kuten aina ennenkin. Siinähän meni tosi mallikkaasti.

Olisin erittäin huolissani makuupussi ostoksilla jos Suomen sähkön riittävyys olisi saman töpselin varassa ensi talvena.

0
0