Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset

15.3.2022 - 18:24 #83576

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Makaroonilaatikko kirjoitti:
Tärkeä osa em. strategiaa on se, että se vaatii huomattavan summan käteistä. Jos sinulla on 100K sijoitussalkku em. strategia ei ole sovellettava.

Mihin tämä väite perustuu? Ei salkun koko sinänsä estä tuoton tekemistä niin että biittaat indeksin, vaan treidauksen kulut. Jos kulut pysyy kohtuudessa / treidi, niin kyllä 100 K salkulla pystyy treidaamaan voitollisesti ja biittaamaan indeksin. Vai viittaatko tässä juuri treidauksen kuluihin, että pienellä salkulla ne on suuret?

Vaikka olisi kymppitonnin salkku, niin jos joka treidillä tekee viisi euroa voittoa (*) kulujen jäälkeen, niin 50 treidin jälkeen salkku on kasvanut 2,5%. Kerran päiväsä tehty treidi kahden kuukauden aikana. Kyllä tällä jo biittaa indeksin kirkkaasti (vuotuinen kesituotto 9%). Se että onko tälläinen järkevää eli saako mentetylle vapaa-ajalle riittävän korvauksen onkin eri juttu.

 

(*) Sinulla on salkku 10000 euroa ja sijoitusaste 100%. Ostat osaketta 1000 eurolla. Osake nousee 1,5% ja myyt 1015 eurolla. Tästä kulut pois (Nordnetin peruskulu, ei kohtuullinen), 2 x 5 euroa = 10 euroa eli voitoksi jää 5 euroa. Tämän kun toistat 50 kertaa niin salkkusi koko onkin kasvanut jo 10250 euroon. Salkun kehityksessä on nätti kasvukäyrä joka on biitannut reilusti indeksin. Tämäoli toki teoreettinen lähestyminen, koska salkun muidenkin osakkeiden arvo muuttuu. Kyse oli kuitenkin indeksin biittaamisesta ja jos ne muut osakkeet kuuluu indeksiin, niin ne muuttuu sen mukana, joten ei niitä tarvitse tässä huomioida.

Ps. tämä toimii muillakin osakkeilla kuin Cityconilla. Vaati vain että on volaa ja kurssiliikekitä. Erityisen hyvin toimii mm. Bitcoinilla.

0
0
16.3.2022 - 15:24 #83638

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Olen orastavalla hyvällä tuulella. Hyvin nukuttu yö takana, joten elämä hetken hymyilee. Ja lisäksi hyviä treidejä, parempi mieli. Pokeria kiitän molemmista. Olen palannut peleille -> olen nukkunut paremmin. Yöt telkkarin, kirjojen ja netin parissa eivät tuoneet hyviä yöunia. En kyllä nykytilannetta oleta pysyväksi. Unihäiriöhirviöni väijyvät nurkan takana loppuelämäni, oletan.

Mutta pokeritaustasta on paljon iloa osakemarkkinoilla. Päätöksenteko paineen alaisena on paljon helpompaa. Tosin nyt alkuvuosi on mennyt niin hyvin, että on suurena riskinä alkaa leijua. En nyt sentään usko ottavani ihan jokaiseen kaksi ja puolikuukautiseen 22 pinnaa kaulaa indeksiin. Syytän "menestystäni" enimmäkseen sunnuntaina syntymisestä.

Unta on saattanut parantaa myös koronan jälkeinen varovainen suhtautumiseni salitreeneihin. Poljen yleensä tunnin laiskan miehen pyörää, helisyttelen kolme neljää sarjaa pääliikkeillä pikkupainoja ja venyttelen. Ei kovin stressaavaa, jos ei häpeä lasten painoja. Tästä tosin pääsin kokonaan eroon aikoinaan Töölön Kisahallilla ja Töölö Gymillä. Molemmista löytyi aina äijiä, jotka alkoivat lämmitellä maksimipainoillani. Myös silloin kun olin vielä kunnossa. Tosin tässä iässä ei tärkeää ole, mitä salilla tekee, vaan miten sinne pääsee.

Olisi houkuttelevaa laittaa salkut sileäksi, rahat indeksirahastoihin ja nimetä itsensä indeksinbiittaaja-Akiksi. Mutta toisaalta jotain on hyvä ihmisen askarrella, joten tämä ei ollut vakavamielistä pohdiskelua. Enkä missään nimessä väitä jatkossa biittaavani indeksejä. Trendi kasvusta arvoon on vain kohdellut viime aikoina suopeasti.

Nyt pitäisi saada ajatus, mihin tuupata tulevat Aspire-rahat. Miulla oli ihan suunnitelmakin, mutta Putlerin hyökkäyssota vähän on laittanut pakkaa sekaisin. Onhan tässä aikaa miettiä, ja Nato-hakemuksen tilakin saattaa toukokuuhun mennessä selvitä. Tilillä rahojen pitäminen inflaatio tai jopa stagflaatio-olosuhteissa ei kuitenkaan ole se optio, jonka valitsen. Jos näen polun Natoon selkeänä, luultavasti pidän rahat enimmäkseen edelleen Suomessa ja Ruotsissa. Kotikenttäetua liioitellaan monessa lajissa, mutta osakesijoittamisessa sen merkitystä yleensä vähätellään.

Yleensä murehditaan enemmän tekemättömiä kuin tehtyjä asioita. Yksi miuta vaivaava on, etten ole koskaan ollut Saimaan kanava -risteilyllä. Vaikeahan sellaiselle olisi Lappeenrannasta käsin ollut päästäkin. Jatkossa saattaa olla vielä hankalampaa.

Pokeriturnauksia tulee kuitenkin kalenteriin. Patrik Antonius Poker Challenge jää osaltani vähän tyngäksi, kun olen sen viikn keskiviikolle onnistunut buukkaamaan jo parikin tilaisuutta, joihin aion osallistua. Mutta torstai-sunnuntai 7.-10.4. Tallinna saattaa olla maksalle suotuisampi kuin maanantai-sunnuntai🤔. 

0
0
17.3.2022 - 13:53 #83715

Teknokraatti

+1195
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
558

TEESI: treidaamalla ei voi voittaa, koska kulut ja verot syövät tuoton

AKIN TEESI: voipas, katso tapahtumahistoriaa laskevalla osakkeella

MAKAROONIN ANTITEESI: eipäs voi, kun otetaan huomioon vaihtoehtoiskustannus ja inflaatio käteisen hintana

Makaroonilaatikko puhuu siis ihan eri asiasta kuin kaksi edellistä.

Makaroonilaatikko kirjoitti:

Sanoisin kuitenkin, että manipuloitu graafi.  

Graafi on otanta havainnoista. Jos havaintopisteet on merkitty oikein, kuten tässä tapauksessa on kohtuullista olettaa automaattisen tapahtumaloggerin tehneen, silloin tilasto ei osaa valehdella. Tilasto on vain sarja havaintoja, siksi tilastolla ei ole edes kykyä valehdella. Jos joku on eri mieltä, suhtaudu hänen muihinkin mielipiteisiinsä kriittisesti.

Makaroonilaatikko kirjoitti:

Käteisen suuruus on absoluuttisesti suuri ja se on todella suuri suhteessa yksittäiseen ostoon (siniseen palluraan).               

Jos ymmärsin argumenttisi oikein, viittaat käteisen vaihtoehtoiskustannukseen? Ja koska Akin Teesi oli, että treidaamalla voi voittaa, mahdollisen käteisposition vuoksi menetetty muualta saavutettavissa oleva voitto ei millään tavoin estä eikä edes haasta tilaston osoittamaa treideillä saavutettua voittoa. Sitähän tuo myyntien ja ostojen sarja ei takaa, että Akin koko Citycon positio olisi voitolla. Mutta treidit ovat ja sehän tässä olikin pointtina.  

Makaroonilaatikko kirjoitti:

Sama juttu, kun vääntää rulettiaa ja lyö yhtä väriä ja tuplaa aina edellisen panoksen, ellei voita. Molemmat toimii, kunhan ammukset ei lopu.  

Ei, koska vertaat voitolliseksi osoitettua treidaustapaa odotusarvoisesti tappiolliseen rulettiin. Argumenttisi kuulostaa olevan että tarvittavalla käteispositiolla olisi voinut tienata jossain muualla enemmänkin. Sopivampi analogia olisi Makaroonilaatikko perustelemassa kunnan työntekijälle, ettei hänen työssäkäyntinsä ole todellisuudessa voitollista koska hänen palkkatulonsa on manipuloitua siksi että hänen työpanoksellaan olisi muissa töissä tienannut enemmän.

Aivan totta sekin on, mutta ei se tee kunnan työntekijän kannalta hänen omasta työstään tappiollista. Kyse on siis siitä, mitä vertailuindeksiä haluamme käyttää saavutetun tuoton mittaamiseen.   

Makaroonilaatikko kirjoitti:

Painotan kuitenkin (kuten aikaisemminkin olen tehnyt), että ennen kun rummuttaa rintaa ja sanoo, että ”I beat the market”, pitää huomioida se että suuria summia makuutetaan tilillä tässä strategiassa. Näin ollen pitäisi verrata tätä treidailua pitkässä juoksussa passiiviseen osakeomistamiseen.                

Mihin osakkeeseen? Mihin indeksiin? Millä markkinalla? 

Mikä on oikea vertailuindeksi yhden osakkeen treidaukselle? 

 

Edit: talvilomaviikko on selvästi käytetty oikein, kun toinnuin vasta torstaina lukemaan Akin edellisen sunnuntain blogin smiley

0
0
24.3.2022 - 10:49 #84187

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Olen hyvin tyytyväinen itseeni, kun en ole lähtenyt seikkailemaan sen enempää Kiinaan kuin Venäjällekään. Monta kertaa on jossain määrin mieli tehnyt. Enemmän Venäjälle, kun ajattelin, että kankeasta venäjän osaamisestani voisi olla jotain iloa ja lisäksi se kielitaito voisi vaikka vähän kohentua.

Pelin säännöt olisi kuitenkin hyvä osata, ainakin ennen kuin alkaa rahasta pelata.

Olen jatkanut vastakarvan pelaamistani Suomessa ja vähän Ruotsissakin. Myynyt nousseita ja ostellut niitä sitten halvemmalla takaisin. Tämä on toistaiseksi mennyt liian hyvin. Ei tämä pörssipelaaminenkaan ikuisesti suju kuin Strömssössä. Katsoin muuten vahingossa pari kertaa tv-sarjaa hetken. Onpa oksettavaa porukkaa. Tekevät jotain puuhastelua, mikä täysin kykyjeni ja kiinnostukseni ulkopuolella. Sitten vakuuttelevat sen olevan helppoa ja kivaa. Noh, meitä on moneen junaan ja jotkut hyppäävät jopa niiden alle. Jos joutuisin Strösmsöhön pakkotyöleirille, etsisin miekin junaa allehypättäväksi.

Kasino voisi puolestani mennä kahdelta kiinni pitkänkin periodin. Rytmi, jossa mennään kahden maissa nukkumaan ja herätään ennen pörssin aukeamista tuntuu ihan hauskalta. Ymmärrän kyllä eriävän kannan muilta ammattipelureilta oikein hyvin. Mutta kun pelaan vähämerkityksisestä rahasta pokeria, ei hyvien pelien keskeyttäminen ahdista likikään yhtä paljon kuin perheyhtiön kvartaali sitten.

Pokerissa voittaminen maistuu kuitnekin edelleen paremmalta kuin pörssirahat. Enemmän merkitseviä päätöksiä ja vaikeampi voittaa. Enää en ehkä ole niin lapanen, kuin rinkeihin palatessani. Opiskellut en kyllä ole yhtään🤨. Aavistuksen ovat kuitenkin käteisvarat lisääntyneet.

 

0
0
25.3.2022 - 18:55 #84267

schwimmwagen

+3
Liittynyt:
21.3.2018
Viestejä:
12

Mitens Lauritsalan kasvatti ohjeistaisi Kiviharjulaista, kun kovasti tekisi mieli perustaa firma, jonka funktiona:

- pienimuotoinen holdari (ei ehkä näillä pääomilla vielä todellista tarvetta)

- satunnaisten laskutettavien duunien hoito (mahdollisuus laajentaa liiketoiminnaksi, jos tarve)

- ihan vain yritystoimintaan perehtymistä (tekemällä oppii)

 

Onko tolkkua vai onko se (tolkku) parhaillaan uppoamassa tehtaan mukana Kaukaanselälle?

0
0
4.4.2022 - 17:16 #84776

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
schwimmwagen kirjoitti:

Mitens Lauritsalan kasvatti ohjeistaisi Kiviharjulaista, kun kovasti tekisi mieli perustaa firma, jonka funktiona:

- pienimuotoinen holdari (ei ehkä näillä pääomilla vielä todellista tarvetta)

- satunnaisten laskutettavien duunien hoito (mahdollisuus laajentaa liiketoiminnaksi, jos tarve)

- ihan vain yritystoimintaan perehtymistä (tekemällä oppii)

 

Onko tolkkua vai onko se (tolkku) parhaillaan uppoamassa tehtaan mukana Kaukaanselälle?

On tolkkua. Pääsee 20 pinnan (ja vähän alle) verotuksen piiriin ja sivistys on aina hyvästä. Siitä sitten vaan pikku hiljaa sivistymään ja kasvattamaan kioskia.

Kielipoliisien ryssä-vouhottamisessa ei myöskään ole mitään tolkkua. Sama homma tosin kuin neekereitten kanssa, kielipoliisit lopulta vallanhimossaan voittavat, kun alakoulujen opettajat tottelevat kiltisti. Sitten kun omat tähtisilmät alkavat pyöritellä silmiään iskän puhuessa, jää synnyinkielen puhuminen pelkäksi oman ikäluokan touhuksi. Se, että eri kansat ja ikäluokat puhuvat eri kieliä on vähintään hankalaa. Pahimmillaan vaarallista, kun toisiaan ei enää oikeasti ymmärretä.

Jihuu, pokeria. Huhujen mukaan tulossa on paljon väkeä ja ratkiriemukkaat kekkerit. Tosin turskat ovat Irlannissa, mutta yli yhdeksän kanssa samaan aikaan on vaikea pelata. Mie vaan menen torstain PYN:nin tilaisuuteen vinoilemaan hyvesignalijoijille ja sen jälkeen Maustetyttöjen keikalle Tavastialle, joten pääsen vain pe-su tai ehkä ma asti. Harkitsin vähän, jos olisi laittanut matkapäiväkirjan pystyyn vanhaan Pokeritiedon malliin. Mutta ehkä kaksi tai max kolme yötä on vähän turhan lyhyt pätkä pokerielämää? 

0
0
4.4.2022 - 17:59 #84778

Juha

+1231
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1397
Aki Pyysing kirjoitti:

Harkitsin vähän, jos olisi laittanut matkapäiväkirjan pystyyn vanhaan Pokeritiedon malliin. Mutta ehkä kaksi tai max kolme yötä on vähän turhan lyhyt pätkä pokerielämää? 

Kyllä pokerielämäpäivityksille! Ahkeraa päivittämistä niin reissun lyhyys korvautuu. Tänne piti itsekin lähteä mutta päädyin sittenkin lähtemään Leville.

0
0
21.4.2022 - 11:12 #85349

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

allinnan pokerireissuni meni aavistuksen liikaa viihteen puolelle. Viime vuosina olen pyrkinyt pelaamaan turnaukset absolutistina. Tällä kertaa oli niin kivaa, että piti hankkia vielä lisäviihdettä.

En sitten loppujen lopuksi pelannut kuin pääturnauksen, koska hyppäsin siihen perjantaina mukaan heti paikalle saavuttuani ja pussitin ihan kivan nipun.

Kivan pussituksen ja pitkän päivän päätteeksi on mukava mennä viinidinnerille ja hyvissä ajoin nukkumaan. Näin sitten teinkin, jotta seuraavana päivänä pirteänä ja virkeänä pystyisi jatkaa paraatimarssia Uralille.

Muuten pelasin kuin enkeli, mutta yksi jako nemesistäni Juha Helppiä vastaan meni muuten hyvin, mutta pelasin huonosti vain kaikilla streeteillä. Sitten survaisin bubblessa kympit UTG:stä (=ensimmäisenä) ja löysin takaa kallet. Tässä ei ollut mitään, mie pelaan enemmän voitosta, kuin raha-EV:stä. Toki se kolme kiloa olisi kivempi taskussa kuin taululla. Mutta sitten bubblen jälkeen vodka maistui paremmin kuin alakerran kuulemma messevät käteispelit tai pieni yökänniturnaus. Annan pelistäni arvosanan 8+ ja ammattimaisesta otteestani 5-. Jos olisin ollut selvänä, Helppi ei olisi tosiaankaan pottiamme voittanut. Tai toinen vahtoehto olisi ollut, että en olisi hävinnyt kuin blindin.

Olen kuitenkin palannut pokeriradalle. Tiistaina voitin tasan tonnin. Ja myös keskiviikkona. Siviilit eivät ymmärrä, mutta tämä on hyvin vaikea osuma, kun en edes tasannut stäkkejä esimerkiksi tippaamalla ylimenevät hilut. On siis harvinaista päätyä voitoon, jossa on kolme nollaa viimeisenä. Ja seuraavana päivänä sama tuskin toistuu enää tässä elämässä.

Osakemarkkinoilla olen vähän kotiutellut voittoja, enkä lähtenyt aggressiivisesti ostamaan mitään. Olen melko huolissani Kiinasta. "Kommunistit" (= oligarkit) vaan vetää nollatoleranssilinjalla, joka on aivan älytön. Ellei sentään mellakoita, niin ainakin toimituskatkoja on tulossa. Ja kysyntäongelmia suomalaisillekin konepajoille. Vähän isommat mellakatkaan eivät ole mahdottomia. Jos 1,4 miljardista lähtee yksi promille kadulle, on siellä 1,4 miljoonaa tankkien yliajettavana.

Olin vähän ajatellut painaa tähän sotatilanteeseen konepajoja semi-isosti, mutta vielä ei ole liipasinsormi jäykistynyt. Tai no, Konecranesia on, mutta varsin maltillisesti. Kuralla ja ennen fuusion kaatumista ostettuna. Onneksi olen vähän treidaillut, niin kuoppa on varsin matala.

0
0
26.4.2022 - 14:57 #85471

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Tarkoitus oli juhlistaa tätä tapahtumaa, mutta sitten unohtui koko juttu sen verran, että huomasin yhden kuukausimaksun poistuneen pari päivää myöhässä. Tarkoitukseen varaamani samppanjapullo on edelleen jääkaapissa.

Olin vähän yllättynyt, kun kukaan ei twitterissä kysynyt selvennystä mystisiin merkintöihini. Selvennän kuitenkin, vaikka kukaan ei kysynyt:

Ostin ensimmäisen omistusasuntoni puolikkaani 1998. Mauri Kunnas oli irtisanonut meidät Munkkiniemen kivasta 100m2 kolmiostamme, joten etsin uutta vuokra-asuntoa. Mutta törmäsin myynnissä olevaan paritaloon Ruskeasuolla, jossa mukana tuli myös rakennusoikeutta. Näin selkeän kiinteisönkehityskohteen, tosin tarvittiin vielä kehittäjä. Grynderikaverini lämpeni kohteeseen ja ostimme sen sitten kimppaan.

Kehitys kehittyi sikäli, että vuonna 2000 erosin ja osituksessa asunto jäi exälle ja asuntovelat miulle. Tontin puolikkaan myin grynderikaverilleni. Tämä oli ihan kohtuullista koska ensimmäisen exäni ensimmäiset varsin hyvät nettoliksat 1990-luvun alussa menivät enimmäkseen korkoihini. Ilman sitä kassavirtaa olisin hyvin voinut mennä poikki. Ensimmäisen asuntolainani sain maksettua loppuun 2013ish. Tämä on muistinvarainen, mutta muistaakseni laina oli 15-vuotinen ja se otettiin varmasti 1998. Sain lainan ja kilpailutinkin sen kerran Meritasta ossuuspankkiin pokeriammattilaisen statuksella.

Menin uudelleen naimisiin 2014 ja ostimme neliön Kulosaaresta. Erosin taas 2020 ja totuttuun malliin asunto jäi exälle ja velat miulle. Toisen kerran naimisiin meno ilman avioehtoa voi kuulostaa vähän hölmöltä, mutta itse asiassa naimisiin mennessä mie olin se vähävaraisempi osapuoli. Ja onhan se jännempää ja sitoutuneempaa. Tosin sitten 2004-2010 pärjäsin pörssissä ja pokerissa sen verran siedettävästi, että liiton sisäiset taloudelliset painoarvot vaihtuivat. Toisessa erossa sitä paitsi meni vain suuruusluokkaa kolmannes varallisuudestani. Ja tämä asuntolaina tuli nyt sitten loppuun maksettua.

Laskeskelin kahden asuntolainan, nykyisen vuokrakämppäni, ruokkojen ja muiden elinkustannusten olleen 2010 noin seitsemän tonnia kuussa ja varmojen tulojen suuruusluokkaa nolla. Teinkin sitten 2010-luvun alkupuolella töitä 1990-luvun malliin, eli vain suuruusluokkaa valveillaoloaikani. Päivällä pörssiä ja muita sijoituksia ja öisin pokeria. Enää tuskin menisi, mutta nuorena (=alle viisikymppisenä) vielä jaksoi.

Jaa, taisin vähän liioitella työinnokkuuttani, sillä palasin punttisalille ja tämä on kantanut tähän päivään asti. 1996 (lopetettuani pöhköpallon) - 2010 aloitin säännöllisen saliharjoittelun uudelleen kymmenkunta kertaa. Säännöllisesti löpsähti viimeistään kymmeneen kertaan. Muistan tämän siitä, koska käytin Töölö Gymin kymmenen kerran sarjalippuja, ja niiden käyttämisessä kolmeen kuukauteen oli joka kerta ihan oma hommansa. Useita kertoja neuvottelin Junnulta vähän jatkoaikaa.

Osituksiani en itke yhtään, koska nyt finanssini ovat terveellä pohjalla ja onhan miulla keskimääräistä parempi tarina kerrottavana:

Suomi on täynnä sukuja, joissa kerrotaan papan pelanneen ainakin talon, ellei sitten kartanoa. Mie pelasin itselleni kaksikin taloa ja nussin molemmat menemään. Ja olen nyt lopulta maksanutkin molemmat.

Sielun Veljien Laulua hyräilemällä olen joskus yrittänyt nukuttaa lapsia. Lopulta ymmärsin, että lapsia ei kannata nukuttaa, ainakaan miun lauluäänellä.

Kun kukkoaurat lentävät länteen
Kyyhkyset hiljaa leijailee öisen järven yllä
Ja lokit laulaa viimeistä sävelmää

Yö on keltainen ja musta
Sininen katse ihmettelee
Kuka meitä huijaa, kuka huiputtaa
Kun sinipunainen on maa

Totuus on revitty riekaleiksi
Jokainen meistä tietää sen
Pois laki on lakaissut totuuden tomun
Olen puhdas ja valehtelen

Myös tämä uljas urbaani unelma
On osa hurjaa luontoa
Ei ole rajaa, ei turvapaikkaa
Kaikki on katoavaa

Kuolleet nukkuvat kaupungeissaan
Kynttilämeren alla
Ja meillä on aikaa joka Joulu
Itkeä haudalla

Minä kietoudun suruni sisään
On niin kaunista, kaunista, kaunista
Tätä minulta ei kukaan voi riistää
olen maksanut kaiken

Kuka nyt uskoo tähän kaikkeen
Kuka vielä uskoo käärmeeseen
Joka kahdella kielellä myrkkyä iskee
Unelmien eteiseen

Vaikken mä aina jaksa
Uskoo ja rakastaa
Niin on täällä vielä helvetisti
Kaunista katseltavaa

0
0
26.4.2022 - 15:51 #85473

joeplotter

+364
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
209

Uutta matoa koukkuun! wink

(Taisit muuten typottaa tossa 2014 - 2020 uudelleennaimisissa kohdassa. )

Pelasitko muuten 2010-luvun alussa vielä nettiä vai olitko jo palannut kasinoille?

0
0
26.4.2022 - 18:07 #85479

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
joeplotter kirjoitti:

Uutta matoa koukkuun! wink

(Taisit muuten typottaa tossa 2014 - 2020 uudelleennaimisissa kohdassa. )

Pelasitko muuten 2010-luvun alussa vielä nettiä vai olitko jo palannut kasinoille?

Jep. En korjaa vielä, koska sitten menee twitter-upotus vituiksi. Palasin kasinolle pitkälti sitä myöten, kun 2010 toukokuussa muutin kilometrin päähän saluunasta. Yritin räpistellä nettiä, mutta se ei oikein enää maistunut ja olisi vaatinut paljon työtä. Livet sujuivat niin hyvin, että luovutin vakavissani netin pelaamisen 2011.

0
0
10.5.2022 - 16:34 #85945

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Siviilit eivät välttämättä huomaa, että tässä kuvassa väännetään hauiskääntöä päin villua. Kyynärpäät ovat iloisesti irronneet kyljistä. Puolustuksekseni sanon, että väännän yleensä scott-penkkiä, jossa kyynärpäät eivät voi liikkua ja olin tohkeissani esittelemässä yhden hengen suuruselle naisfanilaumalleni massiivisia voimiani.

Empiiristen tutkimusten perusteella viihdyn erittäin hyvin ulkomailla pelaamassa pokeria. Lisäksi jaksan pelata pitkiäkin päiviä selvänä possunnotkeasti. Suunnitelmissani onkin alkaa raivokkaasti kerätä lisää hendon mob -lippuja.

Ostelin Tanskasta käsin maanantaina osakkeita jo melkein yhden kioskin limiitin tappiin. Tänään sitten hommasin lisää käteistä käytettävissä olevalle tilille. Limiitit pohjassa ajelemisen jätän lyhyemmän eliniändotuksen väelle.

Tanskalaiset ovat muuten paljon huonompia pokeriturnauspelaajia kuin suomalaiset. Tässä siis vertailu Casino Helsinki vs. Casino Copenhagen. Vaikka sainkin matkaltani haluamani, eli Tanskan lipun, aion palata Kööpenhaminaan pelailemaan peliseuran lisäksi jo pelkästään hotellisalin vuoksi. Oli aika hilpeää, että kasinohotellin sali on suunnattu kohderyhmälle vapaaottelijat. Lisäksi Köpis on kiva kaupunki, joskin kuivaa siideriä on vaikea saada. Löysin kuitenkin Strongbow-hanan The Dublinersista, joten täysin makea kylä ei ole kyseessä. Mistään kaupasta en löytänyt kuin Somersbytä, jota ei juo akikaan vinkumatta.

Lähipäivinä miulla erääntyy Stockan bondeja, Aspiren lunastuksia ja PHP:n osinkoja. Joten antaa syöksyä niin saatanan tavalla, jos on syöksyäkseen. Olen kyllä melkoinen Hannu Hanhi, kun ajoin nykykuoppaan vain 70 pinnan sijoitusasteella. Normisettiä olisi ainakin joku 90 pinnaa. Mie niin biittaan kymmenen vuoden kisassa koko ajan sadalla pinnalla ajelleet, että oikein hymyilyttää. Pitäisi kai kiittää Kilpparia siitä, että vittuili miut vertailemaan salkkujeni kehitystä indekseihin. Tosin teen tätä täysin tuottamatonta työtä nykyisin aivan liian usein, joten taidan jättää väliin. Liika kiitteleminen on lisäksi kovin epäsuomalaista. Vittuilu sen sijaan ei.  

Olenkin vähän suunnitellut jenkkiteknosijoittajille suunnattua kolumnia "Siitä saitte ja siitä". En kuitenkaan tee sitä, koska puolittuneiden osakkeiden päällä istuvien kiusaamisessa ei ole mitään herrasmiesmäistä. Sen kuitenkin huomautan, että kun Nikolan markkina-arvo on vieläkin 2,5 miljardia dollaria, on markkinoilla edelleen kavereita, jotka pelaavat osakemarkkinoilla rulettia, eivätkä niinkän visioi omistavansa osuuksia yrityksistä.

Yllätyksekseni ymmärsin ripauksen puhuttuakin tanskaa tvångsvenskani turvin. Kävin pari tanskankielistä keskusteluani. Omat käyttämäni lauseet olivat "Ja" sekä "Tak".

 

0
0
11.5.2022 - 14:09 #85996

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Pohdiskelen tässä junassa, että mahtaakohan tämä Suomi-nousu pitää. Silloin kun "tietävä" väki alkaa kertoa karhumarkkinasta, niin usein kyllä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kuinka-kauan-helsingin-porssin-karhu…

Karhumarkkinan pituuden päätteleminen edellisten kestoista on täysin pseudotiedettä. Jokainen tilanne on uniikki. Aika monella tuntemallani sijoittajalla on cashia odottamassa dippiä. Miullakin, tai siis cashiin verrattavaa tavaraa. Jos markkina kesäkuussa kyykkää, kuten toivon, laitan ainakin neljä megaa lisää kaikenlaiseen Orion, Sampo, Citycon yms. pappaosakkeisiin. Epäilen vastaavia ajatuksia olevan muillakin. Joten kylmä kesäkuu ei välttämättä toteudukaan.

Nordea voisi ihan vähän vielä laskea. En pysty näillä hinnoilla  vielä halvemmalla ostamaan. Myin viimeksi @8,199, tarkistin. Taisin ostaa rahoilla Citykania🙄. Joten jos luulette miun olevan Roald Dahlin Taikasormi, olette väärässä. Silti oli hauska nähdä, että Nordea-projekteistani on jäänyt hanskaan 600K ja 25.000 lappua. Joten ihan kaikki ei ole mennyt viluiksikaan.

Pankit nimittäin printtaavat rahaa taseillaan, kun euriborit nostavat nollakorkoisia lainoja korollisiksi ja uudetkin lainat alkavat tuottaa muutakin kuin marginaalia. Tapauksessani tämä tarkoittaa, että en irroita helpolla sen enempää nykyisistä Ålandsbankeneista kuin Nordeoistakaan.

Se, etten osta ainakaan helpoin perustein kalliimmalla takaisin kuulostaa myös pseudotieteeltä, ja toki sitä onkin. Mutta tämä ohjenuora pitää kurinalaisena. Ei tule fomoiltua niin herkästi.

0
0
11.5.2022 - 15:06 #86003

mskomu

+1314
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659
Aki Pyysing kirjoitti:

Pankit nimittäin printtaavat rahaa taseillaan, kun euriborit nostavat nollakorkoisia lainoja korollisiksi ja uudetkin lainat alkavat tuottaa muutakin kuin marginaalia. Tapauksessani tämä tarkoittaa, että en irroita helpolla sen enempää nykyisistä Ålandsbankeneista kuin Nordeoistakaan.

Kaikessa on riskinsä, mutta jo Nordean osingonmaksu- ja omien osakkeiden ostokielto EU:lta (tai EKP:lta, ei voi muistaa) oli viesti siitä, että muroihin voidaan kusta, jos se näyttää poliittisesti järkevältä. Vitutus- vaan ei riskiaversiivisena jokseenkin hirveintä, mitä voin keksiä on, että lukee, miten politiikot löytävät jälleen uuden tavan työntää kaktusta perseeseen, kun vielä samaan aikaan menee rahat sijoitusten muodossa.

0
0
11.5.2022 - 15:49 #86010

B4D455

+72
Liittynyt:
9.6.2017
Viestejä:
86

Laitoit Aki kuvan Tanskan finaalipöytäläisistä viime kolumniisi. Onko siinä jokin kuvakulmavinoutuma vai onko ne kaikki tanskalaiset vaan noin pitkiä? 🤔 Eikös sunkin varrella oo kuitenkin keskivertoa enempi mittaa?

0
0
11.5.2022 - 15:57 #86011

Farseer

+1989
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1565

Pankkisektorilla on vähän pelkona että korkojen noustessa ja jäävuorien huippujen paljastuessa voi alkaa Italian + naapurien pankit kaatumaan urakalla. Kukapa muu ne maksaisi kuin rikkaat pohjoismaiset pankit? Ei ainakaan italialaiset.

0
0
13.5.2022 - 10:42 #86110

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
B4D455 kirjoitti:

Laitoit Aki kuvan Tanskan finaalipöytäläisistä viime kolumniisi. Onko siinä jokin kuvakulmavinoutuma vai onko ne kaikki tanskalaiset vaan noin pitkiä? 🤔 Eikös sunkin varrella oo kuitenkin keskivertoa enempi mittaa?

Tanskalaiset ovat maailman kolmanneksi pisin kansa, miehet 182,6cm. https://www.rantapallo.fi/matkailu/taalla-et-erotu-joukosta-naissa-mais…. Etelä-Karjalassa olen pitkä mies, 6'1''. Vähän yli kuitenkin tanskalaisten keskipituuden, mutta liian lyhyt vakavasti otettavaksi lentopalloilijaksi. Elämäni ensimmäistä kertaa olin finaalipöydän eturivissä, Helsingissä olen mielestäni aina ollut takarivissä tai ainakin olisin kuulunut siihen.

0
0
13.5.2022 - 13:34 #86152

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Farseer kirjoitti:

Pankkisektorilla on vähän pelkona että korkojen noustessa ja jäävuorien huippujen paljastuessa voi alkaa Italian + naapurien pankit kaatumaan urakalla. Kukapa muu ne maksaisi kuin rikkaat pohjoismaiset pankit? Ei ainakaan italialaiset.

Nordea maksamassa Etelä-Euroopan pankkien vastuita on ihan relevantti pelko. https://yle.fi/uutiset/3-12056014

En kuitenkaan tämän riskin takia olisi räkimässä pankkiosakesijoitusten päälle. Oma pääskenaarioni on, että eteläeurooppalaisa pankkeja ei vain päästetä kaatumaan. Korkojen nousu tuo niillekin tuottoja. Kai niillä on joku tervekin asiakas.

0
0
13.5.2022 - 13:39 #86153

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
mskomu kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Pankit nimittäin printtaavat rahaa taseillaan, kun euriborit nostavat nollakorkoisia lainoja korollisiksi ja uudetkin lainat alkavat tuottaa muutakin kuin marginaalia. Tapauksessani tämä tarkoittaa, että en irroita helpolla sen enempää nykyisistä Ålandsbankeneista kuin Nordeoistakaan.

 

Kaikessa on riskinsä, mutta jo Nordean osingonmaksu- ja omien osakkeiden ostokielto EU:lta (tai EKP:lta, ei voi muistaa) oli viesti siitä, että muroihin voidaan kusta, jos se näyttää poliittisesti järkevältä. Vitutus- vaan ei riskiaversiivisena jokseenkin hirveintä, mitä voin keksiä on, että lukee, miten politiikot löytävät jälleen uuden tavan työntää kaktusta perseeseen, kun vielä samaan aikaan menee rahat sijoitusten muodossa.

Matti Vanhanen työnsi mielellään kaktusta pankkien perseeseen valviovarainministerinä ollessaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4225f9dd-4952-4007-b896-1295662e3…

Kuulin eilen Tampereella, että Sökö-Elvis oli aikoinaan osuvasti sanonut, että hän ymmärtäisi, jos mies kännissä sössii asiansa. Mutta että absolutisti laittaa omat hommansa yhtä sekaisin kuin Matti Vanhanen, sitä hän ei ymmärrä. Tämä oli lautakasa-, Nuosisosäätiö- ja Susanna Ruusunen -kohujen aikaan. 

0
0
15.5.2022 - 13:39 #86251

FOMOPOK

-120
Liittynyt:
18.9.2020
Viestejä:
41

Hei Aki,

Katsoin tässä sunnuntain ratoksi televisiota. Suurimmassa Pudottajassa näin tutun miehen, huijari-taikurin. Vaakaa hän ei taida pystyä huijaamaan. 

Saisiko Sijoitustietoon häntä koskevan ketjun, jotta väki osaa varoa häntä? Yritin luoda sellaista, mutta en onnistunut. Toki hän on rangaistuksensa kärsinyt, mutta epäilen kikkailujen jatkuvan. Jos vaikka jengi tietäisi jotain hänen edesottamuksistaan viime ajoilta. 

0
0
15.5.2022 - 14:43 #86256

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858
FOMOPOK kirjoitti:

Hei Aki,

Katsoin tässä sunnuntain ratoksi televisiota. Suurimmassa Pudottajassa näin tutun miehen, huijari-taikurin. Vaakaa hän ei taida pystyä huijaamaan. 

Saisiko Sijoitustietoon häntä koskevan ketjun, jotta väki osaa varoa häntä? Yritin luoda sellaista, mutta en onnistunut. Toki hän on rangaistuksensa kärsinyt, mutta epäilen kikkailujen jatkuvan. Jos vaikka jengi tietäisi jotain hänen edesottamuksistaan viime ajoilta. 

Lienee vähän laitonta ja jos olisi sallittua, niin löytyyhän pokeriskenestä tuoreempia ja härskimpiäkin huijareita joista pitäisi varoitella.

0
0
15.5.2022 - 15:21 #86258

FOMOPOK

-120
Liittynyt:
18.9.2020
Viestejä:
41

Ketä muita huijareita meillä Suomen pokeriskenessä on? On vähän OT vetää tähän joitakin maailmantähtiä, jotka pyörii aivan eri piireissä ja eri puolella maapalloa. Siellä on niin pienet marginaalit ja netissähän kuka tahansa voi tehdä mitä tahansa. On aina riski tulla huijatuksi. Mutta tämä on yhteiskunnallisesti tärkeä asia meillä Suomessa tämä taikuri-huijari, koska hän on vapaaehtoisesti julkisuudessa ja hänen mahdolliset huijaukset tapahtuvat livemaailmassa.

0
0
15.5.2022 - 16:34 #86261

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203

Henkilöiden syyttäminen huijariksi on äkkiä kunnianloukkausjuttu. Varovaisuutta. (Eikä kyllä kuulu sijoituskeskusteluun joku korttihuijari)

0
0
16.5.2022 - 12:13 #86300

GHearst

+436
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
506

Ajatuksia Ålandsbankenin kurssin alamäestä, oletko ostamassa lisää hiki hatussa?

0
0
16.5.2022 - 12:40 #86302

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
FOMOPOK kirjoitti:

Hei Aki,

Katsoin tässä sunnuntain ratoksi televisiota. Suurimmassa Pudottajassa näin tutun miehen, huijari-taikurin. Vaakaa hän ei taida pystyä huijaamaan. 

Saisiko Sijoitustietoon häntä koskevan ketjun, jotta väki osaa varoa häntä? Yritin luoda sellaista, mutta en onnistunut. Toki hän on rangaistuksensa kärsinyt, mutta epäilen kikkailujen jatkuvan. Jos vaikka jengi tietäisi jotain hänen edesottamuksistaan viime ajoilta. 

Edesottamuksistaan viime ajoilta en tiedä muuta kuin nähnyt kerran Barcelonassa, jossa selitti jotain täysin epäuskottavaa paskaa. Joskin samaa, jota yksi kerrallaan selitti Helsingin pokeriscenelle heti kiinnijäätyään. Pahoin pelkään, että jotkut uskoivat, koska Christian on hyvin taitava. Miekin epäilen kikkailujen jatkuvan, koska ne olivat jatkuneet vuosikausia jo ennen kiinnijäämistäkin. Ymmärsin tämän noin 15 vuotta liian myöhään. Mutta Sijoitustieto ei siti ala Mitä Vittua -lehdeksi, joka yrittää tuomita ja lynkkauttaa ihmisiä ilman turhia oikeudenkäyntejä.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/jumala-armahtaa-mina-en/

0
0
16.5.2022 - 14:10 #86308

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
GHearst kirjoitti:

Ajatuksia Ålandsbankenin kurssin alamäestä, oletko ostamassa lisää hiki hatussa?

Vastasin Ålandsbanken-ketjuun, jos sinne tulisi vaikka jotain elämää.

https://www.sijoitustieto.fi/comment/86306#comment-86306

Ettei menisi tylsäksi, liitän viimeaikojen suosituimman eilisen twiittini. Imo juttu ei ollut ihan näin hauska kuin ilmeissti suuren yleisön mielestä.  

Eilinen päiväkävely Töölönlahden ympäri ei ollut lainkaan tylsä. Ensin törmäsimme "Ei Natolle, kyllä rauhalle" -punalippuihin ja paluumatkalla Elokapinan jameihin. Kevät toi kevät toi muurarin, kevät toi kevät toi maalarin ja Manskulle miekkarit. Täytyy muistaa tarkkailla miekkarien pitämisiä, ne ovat parasta liveviihdettä. Voi aina pohdiskella minkälaisella kotikasvatuksella riuhtaisee kaapista sirppi- ja vasaralipun ja lähtee marssimaan Mannerheimintielle. 

Itse en ole osoittanut mieltä kuin sukulaisille, kavereille ynnä muille sellaisille. 

0
0
16.5.2022 - 17:32 #86317

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Huolimatta vähän matkailun yhteydessä ylimitoitetusta nestehuollosta nykäisin tänään 2013ish polvileikkauksen jälkeiset sarjaennätykset jalkapäivänä💪🏼.

Voimanostokyykky: 10x20 5x (50+70+80)

Jälkaprässi 90° istuen: 10 x (157+181+181)

Leg curl: 10 x (45+50+50)

Tarkoitukseni ei ole kertoa, että nämä tulokset olisivat 114 kiloiselle jotenkin hyviä. Mutta nousussa ovat kuitenkin. Loppuelämäntavoitteeni on kyykätä vielä 5 x 100 kg. Tämä ei ole ennätyksiäni lähelläkään. Muistaakseni kyykkäsin pöhköpalloaikana ykkösen 170 kiloa. Jotain kymppejä tein ainakin 140 kilolla. Nykyisin pää ei oikein hyvin kestä ainakaan toistaiseksi kymppejä, joten teen vitosia.

Tänään vähän keventelin, jos nämä kurssit nyt suostuisivat laskemaan. Ihan sellaisia hyvän mielen myyntejä, joissa tarkoitus ostaa takaisin halvemmalla, jos suinkin mahdollista. Tässä kuussa ostettuja Nokiaa, Sampoa ja Citykania meni pienellä tilillä. Kauppa se on mikä kannattaa. Tilanteeni on sikäli kiva, että 70 prosentin sijoitusasteella miulle käy sekä kurssinousu että -lasku. Melkein tosiaan mieluummin ottaisin vähän drop'n'rollia vastaan.  

.

0
0
17.5.2022 - 12:53 #86341

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Täytyy laittaa rivakka snippi, kun yksi sijoitusyhtiöistä hyökkäsi ATH:hon. Huomennahan voi olla, ettei enää ole.

Tämän yhtiön omat pääomat olen tuhonnut kaksi kertaa. Kolmannella uskon pidon riittävän, koska tuplavipuakaan ei enää käytetä.

Tänään keventelin tästä vähän Citykania ja Tietoevryä, kahta salkun ylivoimaisesti suurinta. Otin paria pikkukiskaa tilalle, että pysyisi limiitti edes vähän miinuksella ja pysyisi elämä jännänä. Näissä ostot vielä kesken, joten itsekkäästi en mainitse nimiä.

Pitää ottaa iloa irti, ennen kuin lähden iltapäivän vaaralliseen lääketieteelliseen operaatioon. Poistatan nimittäin pari kolme luomea. Kun Kööpenhaminassa ei ollut kuin yksi crosstrainer, lämmittelin ja palauttelin juoksumatolla. Reiden sisäpinnassa oleva irtoamassa oleva luomi ärtyi niin pahasti, että kävelen manspreadissä. Reiden hankautuminen juostessa sisäpinnoilta on näillä läskeillä tuttua huttua. SIlloin kun lenkkeilen, laitan nivusiin talkkia aina kun muistan. Jos ei edellisella kerralla muistanut, seuraavalla kyllä muistaa, koska hankautuminen on varma.

Köpöttelen kuitenkin ensin salille, koska operaatiostahan voi tulla treenitaukoa päivä taikka pari. En kuitenkaan rasita yleisöä vinopenkkiennätyksillä, koska niitä ei ole tähän hätään tulossa. Otin nimittäin Lappeenrannassa pari viikkoa sitten pienet lipat, ja ranne vähän haittaa työntävissä liikkeissä, enkä uskalla puristaa sarjoja loppuun.

 

 

0
0