4
forum
|

TimWai

Liittynyt:
4.3.2022
Viestejä:
0

Kysyisin kiinteistösijoituksen mielekkyyttä seuraavassa tapauksessa:

Kysymyksiä:

  • Mitä pitää ajatella kohteesta yleisesti?
  • Miten tuollaisen kohteen arvonmääritys tapahtuu?
  • Onko asunto- ja kiinteistösijoituskella arvoa tässä tapauksessa?
  • Muutamissa taloissa asuu köyhiä taitelijoita, mitä tästä?
  • Jos 3-5 kaverusta ostaa sen kesäpaikaksi, miten tulee toimia?
  • Onko taidekeskuksilla tulevaisuutta?
  • Ostaako joku firma tai kunta tällaisia?
  • Ostaako joku toinen mesenaatti Järvilinnan?

On se hieno kohde, ja rahaakin saisi kerättyä, mutta kannattaako osto?

 

0
0
6.3.2022 - 03:36 #82896

Aki Pyysing

+11746
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6559

Kassavirrapositiiviseksi kohteen saaminen lienee likipitäen mahdotonta.

Kunnat eivät yleensä osta tällaisia, eivätkä enää oikein firmatkaan, mutta joku toinen taidemesenaatti myöhemmin saattaa hyvinkin ostaa. Ennen vanhaan rahaa oli vain rahamiehillä, nykyisin sitä on kaikilla hampeillakin.

Kaveriporukalle kesämökiksi ostaminen johtaa yleensä kaveriporukan keskinäisiin kiistoihin. Jos tämän riskin haluaa ottaa, niin kiinteistöyhtiö hyvin mietittyine osakassopimuksineen pystyyn.

Arvonmääritys on neuvottelukysymys. Millään arviokirjoilla ei ole mitään arvoa, kun markkina on yksittäisten ostajien varassa.

Taidekeskuksilla on imo tulevaisuutta, mutta tämä on subjektiivinen näkemys, koska tykkään sellaisissa vierailla. 

Kannattanee budjetoida ostopäätöstä tehdessä kulutukseksi, jolla kuitenkin saattaa olla myyntiarvoakin. Ja voi toki tehdä tiliäkin. Tällaisia saa sota-aikaan halvalla ja olojen rauhoituttua voi saada myytyä jollekin startupinsa myyneelle kallliimmalla.

0
0
6.3.2022 - 10:10 #82900

hauturi

+3084
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2265

Vaikea uskoa, että ostoksella voisi voittoa tehdä. Ylläpitokulutkin lienevät melko kovat. Kaveriporukalle kesämökiksi löytyy tuolla rahalla paljon parempiakin kohteita.

0
0
6.3.2022 - 10:34 #82903

Kekkoslovakki

+511
Liittynyt:
2.4.2018
Viestejä:
332

Veikkaan että tähän pätee varoitus, jonka olen tutuille muutamaan kertaan (pienemmistä kaupoista tosin) antanut: Tämä voi olla hyvä ostos monella tapaa, mutta älä huijaa itseäsi miettimällä sitä sijoituksena.

 

0
0
6.3.2022 - 11:06 #82907

segesege

+115
Liittynyt:
26.3.2020
Viestejä:
112

Olen kokolailla tismalleen samaa mieltä kaikkien aiemmin vastanneiden kanssa. Vähän turha kommentti tällainen tietysti lähtökohtaisesti on, mutta kun se on totta. Hieno ja potentiaalisesti "edullinen" kohde, jolla joku älykäs ja onnekas saattaa tehdä voittoa, mutta älä huijaa itseäsi sijoitus-ajattelulla ellet ole todella varma omasta näkemyksestäsi/asiantuntemuksestasi. Ja tämä on niin spesiaali ja näkemystä/mielenkiintoa vaativa kohde etten jaksa uskoa kaveriporukkasi kaikkien jäsenten olevan siitä pitkällä tähtäimellä yhtä kiinnostuneita, mikä ennemmin tai myöhemmin johtaa ristiriitoihin. Joten ostaisin tämän ainakin yksin, tai sitten kaveriporukalla jotain ihan muuta. Kyllä minäkin taidekeskuksiin uskon, mutta yhtä lailla uskon että likviditeetin merkitystä aliarvioidaan kroonisesti sijoituskohteita valittaessa. Mieti sitä hetkeä kun sitä ollaan myymässä: jokaisella kaveriporukasta on oma arvionsa oikeasta hinnasta, yksi on niin köyhä että tarvii homman maaliin asap, toinen niin rikas ettei mitään väliä kunhan rakas kesäpaikka säilyy suvussa. Kolmas niin laiska ettei jaksa ajatella koko asiaa, mietitään sitten joskus paremmalla ajalla. 

0
0