13.12.2021 - 23:55 #78603

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

 

Welfare state is already destroyed. We pay very high taxes but don't get services, don't get to see a doctor on time, school system has been ruined, cost of living is sky high. Green Transition is being forced upon people which destroys jobs. Hoping your government will fall soon

— Maria Vilm 🇫🇮 (@vilm_maria) December 13, 2021

 

0
0
14.12.2021 - 10:56 #78620

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Menikö Boreon tapauksessa kaikki ihan protokollan mukaan? Ensin luulisi tehtävän ostotarjouksen ehtoineen hintoineen päivineen ja sen esitettävän vastapuolelle.

Nyt oltiin ostavinaan ja jälkeenpäin kokoustellaan ja katsellaan korvausta. Eihän tuo noin voi mennä. Onko keksitty omia sääntöjä?

Ja nyt kikkelis kokkelis Boreo vetäytyy muina miehinä koko sopasta.

0
0
15.12.2021 - 13:23 #78672

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

JR kirjoitti:

En keksi miksei tää ois voittava betsi pidemmän päälle, kun kaikki covid-uutisvirtakin on omikronin myötä niin puhtaan lupaavaa.

Mitä nyt maailmalla lisätään rajoituksia ja lockdowneja. Tehtaita on laitettu viikonloppuna pariksi viikoksi säppiin.

Vai tarkoittanetko omikronia vain? En minäkään osaa sitä pelätä. Sehän vaikuttaa olevan kuin lämmin lehmän henkäys joka ei tapa mutta vahvistaa.

 

0
0
15.12.2021 - 14:30 #78683

JR

+5056
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1484
Slice kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

En keksi miksei tää ois voittava betsi pidemmän päälle, kun kaikki covid-uutisvirtakin on omikronin myötä niin puhtaan lupaavaa.

 

Mitä nyt maailmalla lisätään rajoituksia ja lockdowneja. Tehtaita on laitettu viikonloppuna pariksi viikoksi säppiin.

Vai tarkoittanetko omikronia vain? En minäkään osaa sitä pelätä. Sehän vaikuttaa olevan kuin lämmin lehmän henkäys joka ei tapa mutta vahvistaa.

 

Näkisin, että omikron tulee ratkaisemaan nää muut ongelmat paljon nopeammin kuin mihin valtiot olis pystyneet.

0
0
16.12.2021 - 11:24 #78718

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

You should be the one behind the wheel

0
0
17.12.2021 - 10:44 #78743

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Aki Pyysing kirjoitti:

Kilppari kirjoitti:

mskomu kirjoitti:

Kun siivotaan inflaatiosta pois energia, vuokrat/asumismenot, puhelinlasku, polttoaine ja osa ruoa'asta, niin huomataan, että oikaistu inflaatio on alle 2 %, eli ei ole syytä nostaa korkoja.

Mitä sinne sitten pitää jättää?

Yksi joka jää on elekrtoniikka. Siinähän inflaatio lasketaan vielä tietoisesti "väärin" kun verrataan samoja vekottimia vaikka olisi parempi verrata samaan tarkoitukseen kulloinkin sopivia laitteita.

Meinaat, että inflaatiolaskelmissa seurataan Saloran 17-tuumaisen telkkarin hintaa vuodesta toiseen🤔? Elektroniikassa käsittääkseni inlaatio lasketaan tietoisesti väärin, mutta toiseen suuntaan. Ei huomioida sitä, että samalla rahalla saa nyt puhelimen internetillä ja kameralla, kun ennen sai sellaisen, jolla voi soittaa ja tallentaa 20 puhelinnumeroakin.

Kun ei ymmärretä mitä inflaatio on, mikä sitä aiheuttaa, lasketaan sitä tietoisesti väärin ja asioihin reagoidaan FEDin Powellin (juristi) ja ECBn Lagarden toimesta soutaa-huopaa menetelmällä yli puolen vuoden horisontilla niin on täysin selvää että tehtävä on mahdoton ja housuun menee.

 

0
0
17.12.2021 - 19:18 #78770

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724
AnonymousBettor kirjoitti:
 
STM: Hallitus ehdottaa, että koronapassin käyttö olisi lain nojalla mahdollista myös, kun rajoituksia ei ole voimassa.
 
Tästä varoiteltiin jo aiemmin. Nyt koronapassista on tulossa kontrollijärjestelmä normaaliin elämään osallistumiseksi. Tartuntoja passilla ei estetä, kuten on havaittu laajalti sekä Suomessa että muualla, jossa passia vaatineiden kohteiden, kuten ravintoloiden, konserttien ym. tapahtumien on havaittu aloittaneen suuria tartuntaketjuja. Vaikka ilman koronapassia olevilta on evätty oikeus osallistua edellä mainittuihin ja moneen muuhun julkiseen ja yksityiseen tilaan, on tartojen lukumäärä Suomessa suurempi kuin koskaan aiemmin tämän epidemian aikana.
 
On selvää ettei passi toimi epidemian tukahduttamiseksi. Huolimatta tästä ja terveysalan ja muiden asiantuntijoiden lisääntyneestä kritikiistä, passia ollaan ajamassa yhä tiiviimmäksi osaksi yhteiskuntaa. Kun sillä ei ole ollut toivottua lopputulosta, niin mikä on syy jatkaa kansan syvempää kahtiajakoa, ihmisten eristämistä ja  jo ennestään taloudellisessa ahdingossa olleiden yritysten kurittamista?
 
Koronapassin mahdollistama laki tuli siis voimaan 16.10 vahvoilla saatesanoilla:
 
Vain väliaikainen ratkaisu vuoden 2021 loppuun.Vain vaihtoehtona niille alueille, joilla on rajoituksia.
 
Ensimmäinen viesti käytännössä kumottiin alle 2vk päästä lain voimaantulon jälkeen, kun hallitus ja virkamiehet vaativat koronapassille jatkoa pitkälle vuoteen 2022.
 
Nyt toinen.
 
 
 
 
0
0
19.12.2021 - 10:10 #78861

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Viina on surkea päihde ja turmeltaa ihmistä.

Legalize marijuana.

0
0
20.12.2021 - 16:03 #78931

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

HUS kapasiteetti on vedetty äärimmilleen, irtisanoutumiset on oven takana, henkilöstöstä vedetään kaikki irti. Leikkausjonot on pitkät ja kiireellisetkään tapaukset eivät pääsi nopeasti hoitoon.

Ja HUS hallitus näyttää tältä:

https://www.hus.fi/tietoa-meista/hallinto-ja-paatoksenteko/hallitus-ja-…

Kyllä, hallituksessa on vain poliitikkoja. Jos et ole huolissasi vielä, niin mikä saisi sinut huolestumaan asiasta?

0
0
20.12.2021 - 17:24 #78944

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

mskomu kirjoitti:

petteri kirjoitti:

Monikaan ei ole minusta julkisuudessa mitenkään ole perustellut epidemian pitkittämistä kolmosrokotuksilla. Pikemminkin vaaditaan vaan paniikissa kaikkea kiinni heti. Eikä niitä kolmosia epidemiologisesti niin suuria määriä ehditä enää antaa kuitenkaan ja kolmosten vaikutus on suhteellisen pieni. Epidemiahuippu tulee kuitenkin sen verran nopeasti. 

Toisaalta kun verrataan Suomen julkista keskustelua Ruotsiin tai Viroon vaikuttaa, että Suomi on naapureihin verrattuna nyt varsinainen koronapanikoijien ihmemaa. 

Mun mielestä julkisessa keskustelussa halutaan viimeiseen asti vältellä ikävien tosiasioiden sanomista, niinpä keskustelu joudutaan hoitamaan ilman niitä. Halutaan ylläpitää illuusiota, että päätöksillä ja teoilla voidaan kontrolloida tilannetta. Ymmärrän kyllä taustalla olrvat syyt, vaikken niitä hyväksykään tai olen niistä eri mieltä.

Eli vielä Omikronin lyödessä isommin läpi, eli useampi viikko sen jälkeen, kun siitä jo tiedettiin, niin alettiin julkisuudessa puhumaan, kuinka matkustusta Etelä-Afrikkaan/sta pitäisi rajoittaa, koska Omikron. Tämä siis siinä vaiheessa, kun Omikron oli jo levinnyt todistettavasti laajalle Eurooppaan ja oli hyvin oletettavaa, että se on jo Suomessa, muttei ole ehtonyt vielä lukuihin. Eli matkustusrajoitukset E-Afrikkaan eivät tekisi enää mitään, mutta antavat kuvan, että kyllä tässä ollaan Omikronin leviämistä Suomeen estämässä.

Parhaimmillaankin tuo olisi ollut toki pelkkä hidaste, koska ei kai yksikään Euroopan maa ole pystynyt estämään yhtäkään varianttia. Mutta halutaan välttyä sanomasta, että: "Viimeisen vajaan 2v aikana emme ole rajoituksista ja kaikista muista toimista huolimatta onnistuneet pysäyttämään yhdenkään variantin tuloa, joten olisi hyvin epätodennäköistä, että onnistuisimme siinä nytkään. Varsinkaan kevyemmillä rajoituksilla, mitä on aiemmin kokeiltu ja samaan aikaan, kun merkittävä osa kansalaisista on niin kypsyneitä tilanteeseen, että rikkovat tietoisesti rajoituksia"

Tämä varmaan siksi, että jos joku sanoisi jotain tuohon viittaavaa, niin leimattaisiin suoraan tunteettomaksi hirviöksi, joka ei halua pelastaa ihmishenkiä. Tämä sama ilmiö näkyy monessa muussakin asiassa. Kun puhutaan ihmishengistä, niin on tunteetonta ja väärin pelastaa maksimaalinen määrä henkiä siten, että päätöksenteossa hyödynnetään numeroita ja tieteellistä metodia. Se taas ei ole tunteetonta, jos haaskataan enemmän ihmishenkiä, mutta kunhan päätökset tehdään niin, että ei välitetä faktoista. Vähän kärjistettyä, mutta kuvaavaa.

Siksi koronastrategian keskiössä Suomessa, ja varmaan monessa muussakin maassa on, että mikä tuntuu ja näyttää siltä, että tehdään oikeita asioita. Asiat menee huonompaan suuntaan, niin reagoidaan siihen jämäkästi tekemällä asioita, jotka kurittavat ihmisiä. Se antaa aina oikean signaaliin.

Ei ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussakaan ole sijaa asioille, jotka vähentävät merkittävästi päästöjä, mutta eivät tunnu kunnolla kenenkään kukkarossa tai elämässä. Ei sellainen voi toimia, joka ei satu, vaan oikeiden toimien on aina pakko kirpaista. Mitä pahemmalle lääke maistuu, sen tehokkaampaa se on. Hyvältä maistuva yskänlääke ei voi toimia.

Meni nyt vähän politiikkaan, mutta mun mielestä koronatoimet ymmärtää kaikista parhaiten tästä näkökulmasta. Sen sijaan, että päivittelisi jatkuvasti, että miksi taas tehtiin näin, kun eihän se oikeasti auta mitään?!

Leikkausjonot, työttömyys, konkurssit, syrjäytyminen, opiskelun haasteet yms. kasvavat räjöhdysmäisesti kun valtio sanelee Neuvostoliittomaisesti.

Yritykset verotetaan hengiltä ja pakotetaan sulkemaan ovensa. Lintilä sanoi ettei valtio korvaa yrityksille enää mitään.

Ei ole tunteeton hirvio, jos sanoo, että rajoitukset eivät auta ja em. asioiden takia loppujen lipuksi enemmän ihmisiä kuolee tai joutuu ikävempään asemaan.

 

0
0
21.12.2021 - 12:06 #78984

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Find your passion and then don't let anything stop you

0
0
21.12.2021 - 19:26 #79000

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Kahta en vaihda. Yksi on Veikkaus ja toinen Ammattiyhdistysliike. Kolmas on SosiaaliDemokraattinen Puolue.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n lopettamaan Keitele Groupiin kohdistuneet saartotoimet miljoonan euron sakon uhalla.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1689638

0
0
22.12.2021 - 09:51 #79014

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

KuplaSalkku kirjoitti:

Voimia kaikille ravintola ja tapahtuma-alan yrittäjille. Takaisin löysään hirteen ilman takarajaa ja nyrkin johdossa Krista.

0
0
23.12.2021 - 13:51 #79091

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Yrittäjillä ei ole enää nenä pinnalla, joten heitä sopii kohta haastatella valtion toimesta.  ¯\_(ツ)_/¯

 

-Iltauutisissa pyöritään S-osuusryhmän ja Keskon tiloista jouluruuhkissa kuvaa - illuusio elinkeinoelämän sujuvasta toiminnasta kuvaamalla vain pyörivää osaa bisnestä.

-Näytetään kuvaa THL:n, ministerien ja muiden asiantuntijoiden huolestuneista puhevuoroista ja arvailuista - illuusio siitä, että ollaan kiinni tilanteessa ja korjaillaan

Meanwhile back in the jungle laput on luukulla, rahat on loppu ja leikkaukseen pitäis päästä. Hyvää joulua huora.

0
0