18.11.2021 - 13:07 #77334

HattiWatti

+67
Liittynyt:
10.11.2020
Viestejä:
34

Kunnon valikoima itse askarreltuja heittotähtiä tyynyn alla takaa suloiset unet. Peltisaksia saa jokaisesta K-Raudasta.

0
0
18.11.2021 - 13:05 #77335

Oblomov

+42
Liittynyt:
15.10.2020
Viestejä:
21

Starttipistooli panoksineen. Aidon näköinen ja kuuloinen. Virossa saa ainakin ostettua & tilattua kotiin netistä, ilman lupia. Suomesta en tiedä. Tehokas Maglite, tai vastaava voisi toimia myös.

0
0
18.11.2021 - 13:08 #77336

HattiWatti

+67
Liittynyt:
10.11.2020
Viestejä:
34
Oblomov kirjoitti:

Starttipistooli panoksineen. Aidon näköinen ja kuuloinen. Virossa saa ainakin ostettua & tilattua kotiin netistä, ilman lupia. Suomesta en tiedä.

Pah. Ilma-aseet ovat nykyään todella tehokkaita, haluamme myös satuttaa.

0
0
18.11.2021 - 13:19 #77337

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1898
PikkuPro kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Niinkö? En ole huomannut että olisi mitenkään erityisen haastavaa. Kyllä se tuo paljon lisäturvaa että on hiukan vipuvartta kun lähtee huitomaan. Esim ottaisin mieluummin pesäpallomailan kun puukon jos tappeluun lähdetään mies miestä vastaan.

 

Mä ottasin mielummin nopeat jalat kuin mitään noista. Ja oon pari kertaa ottanutkin, toistaiseksi nolla kertaa ottanut turpaan.

Lisäksi sanoisin, että jos haluaa tappelua välttää niin kannattaa jättää toiselle pakomahdollisuus. Ainut kerta kun on mennyt fyysiseksi niin on juuri, kun mut on ahdistettu konkreettisesti nurkkaan. Pakene/taistele kicks in ja jos toinen on viety niin aika vähän siinä jää. Tämä oli siis naisen kanssa niin ei mennyt tappeluksi mutta siirsin kyllä voimalla sivuun (jäi mustelmia sormistani) ja siirtäisin kyllä uudestaankin vastaavassa tilanteessa. Jos toinen haluaa paeta, niin kannattaa antaa paeta, tätähän harrastetaan sodissakin taktiikkana välillä.

Tämä nyt on itsestään selvää. Tietysti karkuun lähdetään jos mahdollista. Tai annetaan vihun mennä. Jos ei ole mahdollista, niin mieluummin otan pesäpallomailan kun en mitään. Toki pyrin asian aina ratkaisemaan ilman fyysistä konfrotaantiota. Ikinä en ole joutunut tappelemaan, ellei nuoruuden vääntöjä koulun pihalla lasketa.

0
0
18.11.2021 - 13:36 #77339

Casteliero

+5158
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1910

Minä näin tämän keskusteluavauksen lähinnä vapaudenriisto/kiristys aiheisena, en satunnaisena kotimurtona. Itseä ei ainakaan kotimurrot pelota, telkkareita ja muita laitteita saa kyllä uusia, ja jos sillon on itse kotona kun murto tapahtuu, niin joku on tehnyt jotain väärin. Yleensä kotimurrot kuitenkin tapahtuu kirkkaan valon aikaan päivällä, esivalmistelut on tehty niin ettei ketään ole kotona ja sisään tullaan yleensä remppavaatetuksissa esim ettei herätetä huomiota ympäristöön. Todella harvoin kotimurtoja tapahtuu öisin ja silloin yleensä on kyseessä joku huumepäinen äkkinäinen päähänpisto.

Nuo omat ajatukset oli enemmän noita vapaudenriistoja/kiristyksiä vastaan. Pyrkii olemaan tekemättä itsestä kohdetta ja sen jälkeen hyvä hälytysjärjestelmä kotiin. Eikä missään nimessä tee esim mitään hassun hauskoja haastatteluja lähialueen lehteen, jossa kysytään "mikä on suurin pelkosi". Tuollaiset antaa suorat aseet käteen kiristyksille.

0
0
18.11.2021 - 13:37 #77340

Maksakirroosi

+17
Liittynyt:
4.1.2021
Viestejä:
4

Vaikea on nähdä aseen hankkimista itsepuolustustarkoitukseen kovin järkevänä liikkuna suomen olosuhteissa. Ensinnäkin todennäköisyys joutua tilanteeseen, jossa aseesta olisi jonkinlaista hyötyä on varsin pieni. Asuntomurrot pyritään tekemään tyhjillään oleviin asuntoihin. Kidnappaukset ovat äärimmäisen harvinaisia, vain miljoonaomaisuus tuskin riittää kohteeksi valikoitumiseen ja eiköhän tässäkin tilanne suurella todennäköisyydellä eskaloituisi kodin ulkopuolella, jossa ase ei ainakaan laillisesti olisi käyttövalmiudessa mukana. Kiristystapauksissa tekijöillä tyypillisesti on jotain mitä käyttää vipuna uhria kohtaan, jolloin uhriksi joutumisen todennäköisyyteen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan. Lisäksi välitöntä väkivallan uhkaa, joka voisi moraalisesti oikeuttaa aseen käyttöön ei todennäköisesti ole. Katuväkivallan uhriksi joutumista parhaiten ehkäisee oma käytös ja aseen mukana kantamisen laittomuus muodostuu ongelmaksi. Muita uhkakuvia en itse suoralta kädeltä keksi.

Suomen lainsäädäntö myös suhtautuu itsepuolustukseen varsin nuivasti ja aseen käytöllä takaa itselleen jonkinasteiset oikeudelliset seuraamukset. Jotta prosessista selviäisi rangaistuksetta olisi käytännössä pitänyt ensin kokea itse rajua, välittömän hengenvaaran aiheuttavaa, väkivaltaa. Hengenvaaran uhatessa seuraamuksilla ei tietenkään ole kovin suurta merkitystä muiden vaihtoehtojen ollessa vielä huonompia, mutta aseen käyttö pitäisi silti nähdä aivan viimesijaisena keinona.

Mikäli minkäänlaista oikeaa kiinnostusta ampumaharrastukseen ei ole tyssää projekti helposti jo lupabyrokratiaan. Pitkän aseen toki saa metsästysperusteella luvitettua kohtuullisen helposti, mutta ei sekään ihan nimi paperiin ja kaupoille tason juttu ole mikäli harrastaminen ei oikeasti kiinnosta. Käsiaseiden kohdalla harrastustaustaa pitää todistettavasti olla useamman vuoden ajalta ja niitä syynätään huomattavasti tarkemmin.

Lisäksi aseen tehokas ja turvallinen käyttö itsepuolustustilanteessa vaatii harrastuneisuutta. Mikäli homma ei ole hyvin selkäytimessä, aiheuttaa vain ylimääräistä vaaraa itselleen ja sivullisille, eikä haluttu lopputulos ole lainkaan taattu. Oikean elämän aseenkäsittely on aika kaukana toimintaelokuvista. Varsinkin käsiaseen tehokas käyttö paineen alla vaatii pitkää harjoittelua, johon tuskin löytyy motivaatiota jos itse harrastus ei kiinnosta.

Kuten jo aiemmin mainittiinkin, aseiden omistamisen liian avoimella mainostamisella tekee vain itsestään kohteen asuntomurroille ja nostaa riskitasoaan. Tämä oli myös aselupa-asioiden parissa työskentelevän poliisin mielipide.

Ammunta on hieno harrastus, mutta en toivoisi kenenkään pyrkivän hankkimaan aseita itsepuolustustarkoituksella. Harrastan itse toiminnallista ammuntaa, joten jonkinlaista kutitustuntumaa asiaan pitäisi olla. Omalle kohdalleni en pysty kuvittelemaan tilannetta, jossa olisi tarvetta puhkoa muuta kuin pahvia, sellaisella todennäköisyydellä, että siihen varautuminen olisi millään tasolla mielekästä.

0
0
18.11.2021 - 14:41 #77345

Crusader

-11
Liittynyt:
17.9.2020
Viestejä:
215

Olin itse aloittamassa ampumaharrastusta, liittyminen seuraan edellyttää muutaman henkilön suosituksia, minulla ei näitä ollut niin minut olisi haastateltu, sitten odottelen seuraavaa kurssia mikä voi kestää helposti 6kk noitten alkujuttujen jälkeen. Sen jälkeen harrastan todistetusti 2-3v lajia, sitten on mahdollista anoa lupaa, mikä ei ole todellakaan itsestäänselvyys ja vielä kestää ja muita asioita että saat edes 22 kotiin, mietin mielessä että wau, suoritan lääketieteentutkinnon nopeammin Virossa tai Romaniassa kuin saan ehkä 22 kotiin, tämä on täysin viranomaisen päätös, esim vaikka rikollinen sukulainen voi estää tai olet ollut Jokerit pelissä väärässä aitiossa tai työsi puolesta olet soittanut väärälle henkilölle työasian niin nämä voi estää tämän luvansaannin.

0
0
18.11.2021 - 14:53 #77346

AlterEgo

+57
Liittynyt:
9.9.2019
Viestejä:
103

Onpas viihdyttävän huvittavaa keskustelua.

Tämän avauksen jälkeen jos hommaat ja edes saat sen aseen, niin kaikki mitä tapahtuu tulee olemaan sinun syytäsi.

Ja jos aseen satut saamaan niin vaatii aika paljon myös käyttää sitä.

 

Lopuksi, käsiase ei tarvitse asekaappia.

0
0
18.11.2021 - 14:57 #77347

Pörssimörssäri

+1187
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
819
PikkuPro kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

En ole superrikas, mutta rahalla ostettavat tarpeeni ovat myös melko maanläheisiä.

Like tulevat asumisjärjestelysi...sry, oli pakko, liian hyvä syöttö lapaan laugh

Nyt tama juttu avautuu myos Helsingin hamyisten korttiluolapiirien ulkopuolisille sijoitustietolaisille.

 

0
0
18.11.2021 - 16:06 #77351

KokenutMies

-435
Liittynyt:
18.11.2021
Viestejä:
62

Muutamia mietteitä uhkaan ja aseisiin liittyen. Ainut järkevä, joka nykymiljonäärille kannattaisi tehdä, olisi kidnappaus ja kiristys, jossa kaveri kaapataan kadulta ym. paikasta pakuun ja viedään mökkiin, jossa sitten pahoinpidellään tai sillä uhaten vaaditaan omaisuuden siirtoa bittirahaksi, joka sitten piilotetaan erinäisin keinoin nopeasti. Kun rahat on saatu, niin kidnapattu vapautetaan. Töistä palatessa olisi usein juuri tietokone ja puhelin mukana, josta on varmasti pääsy hoitamaan raha-asioita, joten se olisi plussaa. Tällaista uhkaa vastaan voi jossain määrin tehdä ennakkovalmisteluja, mutta itse hetkellä, kun tulisi uhka tuntemattomien päälle käymisestä on vain muutamia sekuntteja aikaa toimia. Lähinnä yrittää juosta pakoon, huutaa ja rimpuilla. Jos tekijät ovat osaavia, niin homma tehtäisiin paikassa, jossa pakenemiselle on huonot mahdollisuudet ja paku saadaan lähelle, jonne kaapattu viedään. Vaikka tällainen uhka kohdistui tunnettuun pankkiirialan pokerin pelaajaan, niin ihan tavalliseen miljonääriin uhka on hyvin, hyvin pieni. Nopeasti bittirahaksi muutettavaa omaisuutta pitäisi olla kymmeniä miljoonia, jotta riski kannattaisi ottaa.

Toinen uhka olisi asuntoon murtautuminen, joka omaisuuden anastus tai samasta syystä, jolloin voisi harkita jonkin puolustusvälineen käyttöä, mutta mitä? Ase pitäisi olla heti saatavilla ja valmius/kyky käyttää sitä. Ei välttämättä onnistu siinä tilanteessa, kun ulko-ovi murretaan tai tiirikoidaan auki. Parempi olisi minusta hälytysjärjestelmä, josta lähtee viesti jonnekin (tai useaa paikkaan) ja kova hälytysääni, jota ei saada hetkessä hiljennettyä. Pieni kaliberinen pistooli olisi kätevä, mutta sen käyttöä pitäisi opetella, jotta sen saa nopeasti toimintavalmiuteen ja pystyy sitä tarvittaessa käyttämään uhkasanojen ja varoituslaukauksien kerä. Jos rosvo/kaappaaja tulee päälle pampun tai kaasusumutteen kanssa, niin ampumisesta saa todennäköisesti tuomion. Pahimmassa tapauksessa lähtee itseltä henki, jos ampuminen epäonnistuu ja ammattirikolliset raivostuvat. Oveen voisi asentaa myös fyysisen avausesteen, jota ei hetkessä ohiteta. Este aina paikoillaan, kun on itse kotona. Siinä jäisi useita minuutteja ottaa ase käteen, ehkä antaa sumutteesta oven rakoon kaasua ja hälyttää viranomaiset apuun. Samalla, jos hälytinlaite huutaisi, niin voisi saada rikolliset perääntymään yrityksistään.

Sumute/kaasu voisi olla hyvä mukana myös kadulla, mutta sen käyttöä pitäisi myös opetella etukäteen.

0
0
18.11.2021 - 16:17 #77353

Bingo53

+2774
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2007
JR kirjoitti:

Mietintöjä yön pimeinä tunteina - jos miljonääri, jonka kotiosoite on suunnilleen googlattavissa, hankkii kotiinsa käsiaseen, niin mikä on dominantti strategia?

Haulikko ja suolapatruunat olivat pätevä omenavarkaiden karkoittaja 60-luvun Munkkiniemessä pelkkänä huhunakin. Toisaalta se oli haaste. Pitihän sitä syys-lokakuun iltana porukalla hiiviskellä, mutta kauhulla juostiin karkuun kun pihaovi kolahti ja pappa karjui niin, että Tiilimäenpuisto raikui. Kaikki eivät selvinneet kuivin housuin. Aseista ei ollut pulaa sodan jälkeen.

Ohje suolapatruunan valmistamiseen löytyy netistä vieläkin: "Ota haulikonpanos ja poista haulit, laita tilalle karkeaa ns. merisuolaa, sulje patruunan styykkaus. Ammu haulikollasi vaikka naapurisi kattia enintään 10 m matkalta. Ei tule toiste pihaasi! Pitemmällä matkalla suola hajoaa niin, ettei tehoa. Jos matka on alle 5 m niin katti kuolee ! Muista ampua sylinteripiipulla tai edes sillä horommalla! Eikä saa ampua ihmisiä !!! Niin, kannattaa myös putsata haulikko melko pian!!!!!!"

Lisää aiheesta: https://keskustelu.suomi24.fi/t/1168083/suolapatit-haulikkoon

Aseella uhkailu pelkkänä suupuheenakin taitaa nykyisin olla syyteharkintaan johtavaa asianomistajarikoksena: "rikoslaki asettaa laittoman uhkauksen erikseen rangaistavaksi teoksi, kun esimerkiksi uhataan väkivallalla, mutta pahoinpitelyä ei toteuteta."

Omenissa haahuilulla oli aikanaan yhtä yllytyshullu tarkoitus kuin siihen aikaan esiteininä beesata nelosen ratikan vaunukytkimessä roikkuen leveäpohjaisilla monoilla jäiseltä Hollantilaisentieltä Puistotielle. Harva pysyi kyydissä edes kentsun ohi. Joku onneton päätyi tsirralla Meikkuun.

Pankeilla on tallelokerot siksi, ettei kotonansa tarvitse Kason kassakaappia pitää ja arvokasta omaisuutta tai asiakirjoja säilyttää. Lokeroihin ei ole muilla asiaa. Lokeropalveluita on myös yrityksillä.

Albertinkadulla voi käydä paukuttelemassa Osuvan toisella radalla lyijyä mielin määrin, jos aseharrastukseen tuntumaa haluaa. Se rauhoittaa kummasti - myös kumppania, vaikka aseet pysyisivätkin radan kaapeissa. Varautua aina voi.

Jutun pointti ja vastaukseni dominanttiin strategiavalintaan on se, että uhka on haaste, johon aina riittää ääliöitä - oma nuoruus mukaan lukien - tarttumaan. Julkisen uhan käyttöä on hyvä harkita etukäteen ennen kuin sanoo siitä tai aseesta julki sanaakaan. Harmia, mustelmia ja päiväsakkoina maksettavaa voi tulla ihan turhaan.

0
0
18.11.2021 - 16:21 #77354

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1484
Bingo53 kirjoitti:

Jutun pointti...

Ei noin hyvässä tarinoinnissa tarttis edes olla mitään pointtia.

0
0
18.11.2021 - 18:06 #77362

Juha X

+470
Liittynyt:
28.12.2020
Viestejä:
182

Kysymykseen on jo tullutkin kommentteja ja neuvoja monelta kantilta.

Viime kädessä on varminta luottaa omaan harkintaan ja ongelmanratkaisukykyyn, kun parhaat tiedot tilanteesta ja ”kohteeksi” joutumisen todennäköisyydestä tai mahdollisuudesta on itsellä. Ulkopuoliset voivat vain arvailla vaihtoehtoja – ja ehkä parempi niin.

Mutta kokemusten jakamisesta ei ole varmaan haittaa. Aloitetaan vaikka aseesta. Mutkan hankkiminen oli mutkatonta 1990-luvun puolivälissä. Sain silloin kolmikymppisenä aseluvan .22 kaliiberin pistooliin tarkkuusammuntaa varten (J. Mutkan innoittamana, mutta se on jo eri tarina). Metsästyskin olisi kelvannut luvan perustaksi, mutta itsepuolustus ei – ellei ollut sellaisessa ammatissa, jossa ase tarvitaan ja työnantaja tämän todistaa.

Helsinki Shooting Clubin (HSC) jäsenenä olin harjoitellut jo aikaisemmin tarkkuusammuntaa laina/vuokra-aseilla. Oman aseen ostoon poliisi myönsi luvan nopeasti ja sen jälkeen vielä tarkasti, että sovitunlainen ase oli hankittu. (Nykyisin pelkkä ajanvaraus poliisille uutta henkilökorttia varten vie yli kuukauden; silloin sai toisen passinkin kädenkäänteessä pätevästä syystä.)

”Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu”, sanoo biblia. Koin sen kolme kertaa.

Uuteen aseeseen ostin vanhat luodit – tai asekauppa myi vanhan varastonsa tms. Kun laukaisin radalla pistoolin, nalli syttyi mutta ruuti ei. Ase jäi vireeseen luoti piipussa. Albertinkadulta kävelin asekauppaan viritetty ase kainalossa. Kauppias poisti luodin ja antoi uudet tilalle. Harrastus omalla aseella ei alkanut hyvin.

Itsepuolustuskäyttö kävi mielessä vähän myöhemmin. Steen Christensen ampui kaksi poliisia kuoliaaksi 22. lokakuuta 1997 Tehtaankadun ja Kapteeninkadun risteyksessä. Asuin silloin parin korttelin päässä paikasta. Kun uutinen tuli TV:stä, pohdin, pitäisikö ase ottaa esiin ja lipas panostaa. Ajattelin kuitenkin niin, että ehtii sen tehdä sitten, jos joku yrittää ampumalla tulla sisään ovesta.

Pahempaa seurasi. HSC:n vastaanottohuone ja ampurata olivat erillään välissään betoniseinä ja metalliovi. Mutta ampuradan puolella viisi (?) ampumapaikkaa oli erotettu vain lauta/vanerilevyillä omiksi looseikseen. Kopit olivat takaa avoimia. Etupuolella oli avoin ampuma-aukko. Vahinkolaukaus naapurikopista sivuseinän läpi oli mahdollinen. Viereisistä kopeista pääsi myös helposti ja huomaamatta muiden ampujien taakse, kun nämä kuulosuojaimet korvillaan keskittyivät omaan suoritukseensa. Varasin siksi omat ampuma-aikani niin, ettei muita juuri paikalla ollut. Paikalle tuli 21. helmikuuta 1999 Sanna Sillanpää, joka surmasi ampumalla kolme miestä ja vammautti neljännen. Viides pääsi pakoon taulujen suuntaan aseensa ja lipas mukanaan.

Lyhyestä virsi kaunis: ase on kaksiteräinen miekka.

0
0
18.11.2021 - 19:09 #77367

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Nykyään käytäntö, että pitää käydä kahden vuoden ajan ja vähintään 10x ampumassa jolloin aseluvan saa melko helposti. Tuo siis laillinen tie, laittomat ovat nopeampia ja niitä en tietenkään suosittele.

Lisäksi tarvitset tietenkin kassakaapin jossa voit säilyttää sitä asetta kullan ja seteleiden seassa.

0
0
18.11.2021 - 19:32 #77368

tonza

+1080
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
592

Golfbägissä löytyy eri mittaista laillista astaloa ja svingi rautaseiskalla polvilumpioon pitää päällekarkaajan nuhteessa. :) 

0
0
18.11.2021 - 19:51 #77370

hauturi

+3078
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2259

Asekaappi vaaditaan vasta kun ampuma-aseita on vähintään viisi (tai jos on erityisen vaarallisia aseita), eikä silloinkaan jos poliisi on hyväksynyt muun säilytyspaikan. Muuten ase(et) voidaan säilyttää lukittuna, tai siten että aseen osa (esim. kiväärin lukko) on lukittuna ja muu ase ei ole.

Ampuma-aselaki 106§ 2-3. mom.

0
0
20.11.2021 - 13:30 #77486

hauturi

+3078
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2259
Oblomov kirjoitti:

Starttipistooli panoksineen. Aidon näköinen ja kuuloinen. Virossa saa ainakin ostettua & tilattua kotiin netistä, ilman lupia. Suomesta en tiedä. Tehokas Maglite, tai vastaava voisi toimia myös.

Starttipistoolit eivät ole kovin aidon näköisiä (riippuu toki mitä katsoja tietää aseista). Vaativat nykyään Suomessa kaasuaseluvan. (minulla on yksi lupa 9mm starttipistoolille)

0
0
20.11.2021 - 13:47 #77487

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Mites teleskooppipamppu? Sen saa tarvittaessa mukaankin otettua. Laillista se ei taida olla kanniskella, mutta aika hankala siitä on kiinni jäädä kuin tilanteissa joissa sitä on tarvinnut käyttää.

0
0
20.11.2021 - 15:34 #77488

joeplotter

+364
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
209

Telari on ammattilaisten työkalu, siihen ei kannata sotkeutua ellei ole valmis panemaan tunteja sisään. Ulkoilmoissa mieluummin vaikka suihke taskuun ja pyrkiä suihkutuksen jälkeen juoksemaan turvaan.

0
0
29.11.2021 - 13:39 #77921

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1484

Naputtelin viimeviikolla Nordnetiin anomuksen korkeammasta luottolimitistä, koska miksipä ei, ja ajattelin että se tulisi aika helposti tilin nykyisillä saldoilla.

Tänään mulla sattui olemaan puhelin päällä, ja soittivat Nordnetistä. Tajusin kyllä heti mitä olin onnistunut unohtamaan - asiakaspalvelija selitti, että periaatteessa luottohäirimerkinnän kanssa eivät myönnä luottoa ollenkaan. Kysyi kuitenkin selitystä merkintääni, ja sanoi että saattavat tehdä poikkeuksen, ottaen huomioon luottohäiriömerkintäni koon, ja tilini saldon. Ei uhkaillut myöskään vanhan limitin poistolla, mikä varmaan olisi myös ollut mahdollinen tulos sääntöjä tarkkaan seuraamalla. Tämän takia oli multa todella typerää unohtaa toi, ja hakea korotusta.

Hirveän vähän tuosta merkinnästä on ollut vaivaa, vaikka sillä kovasti pelotellaan. Ei ole ollut ongelmaa saada mitään vakuutuksia yms. Niemi halusi maksun etukäteen, ja tämä oli nyt eka kerta kun se mahdollisesti oikeasti torppasi jonkun palvelun saannin. Asuntolainaa pankista ei varmasti olisi herunut, mutta uudisasunnossa on niin paljon yhtiölainaa, ettei juuri harmita.

0
0
29.11.2021 - 14:54 #77934

Velho

+1412
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
544

Ymmärtäähän tuon, mutta toisaalta on hassua että luottotiedoilla olisi mitään merkitystä vakuudellisen arvopaperiluoton kannalta. Nordnetillähän on varmasti mekanismit pakkomyydä arvopapereita jos luoton määrä on ylittämässä vakuusarvot, joissa on vielä reilu turvamarginaali käypiin arvoihin.

0
0
29.11.2021 - 15:58 #77952

Late

+402
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
437
JR kirjoitti:

Naputtelin viimeviikolla Nordnetiin anomuksen korkeammasta luottolimitistä, koska miksipä ei......

 

Hienoa! smileyyes

Pistä sitten (tai nyt jo) pikku tärppi minkälaiseen lappuun rahat menevät/menivät, olisi hienoa. Eikä tarvitse niitä lopun disklaimereita joista muutaman postaajan joka jutun perästä lukiessa nousee näppylöitä... :)

0
0
29.11.2021 - 16:56 #77958

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1484
Late kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

Naputtelin viimeviikolla Nordnetiin anomuksen korkeammasta luottolimitistä, koska miksipä ei......

 

 

Hienoa! smileyyes

Pistä sitten (tai nyt jo) pikku tärppi minkälaiseen lappuun rahat menevät/menivät, olisi hienoa. Eikä tarvitse niitä lopun disklaimereita joista muutaman postaajan joka jutun perästä lukiessa nousee näppylöitä... :)

Näissä ei oo mitään mielenkiintoa kyllä varmaan tän palstan väelle, hyvin samat laput kun muillakin setämiehillä. Cityconia on muualla lisää.

0
0
29.11.2021 - 18:14 #77973

RaimoRaitis

+148
Liittynyt:
4.9.2019
Viestejä:
120

Nyt kun sielläkin näyttää Evolutionia löytyvän, kiinnostaisi mikä pelialan sisältä katsottuna on mutu noiden Evon syytösten suhteen? Oliko jotain yllättävää, vai vain käytännössä odotettavissa olleita harmaan alueen tulkintakysymyksiä joihin on mahdollisesti ylireagoitu?

Kiitos blogin uudelleenaktivoimisesta, aivoituksiasi lukee aina mielellään!

0
0
29.11.2021 - 18:23 #77974

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1484
RaimoRaitis kirjoitti:

Nyt kun sielläkin näyttää Evolutionia löytyvän, kiinnostaisi mikä pelialan sisältä katsottuna on mutu noiden Evon syytösten suhteen? Oliko jotain yllättävää, vai vain käytännössä odotettavissa olleita harmaan alueen tulkintakysymyksiä joihin on mahdollisesti ylireagoitu?

Evolutionin vastaus täysin asiallinen, eli että kyse pohjimmiltaan kasinon eikä pelintarjoajan murheesta. Kai jos toimis joidenkin todella avoimen törkeiden kasinoiden kanssa, niin se vois jossain vaiheessa jotenkin heijastua pelintarjoajaankin, mutta tossa ei nyt mun mielestä vielä ollu mitään.

Evolution on todella hyvin johdettu firma, jonka strategiset liikkeet on ollu nerokkaita. Hankitaan netent, joka on pelinvalmistajana hiipuva, mutta jolla on valtava jakelu. Sitten hankitaan Big Time Gaming, joka oli ehdottomasti laadukkain pelistudio joka ei vielä ollut jotenkin todella suuri, ja näin varmaan saadaan hyötyä siitä jakelusta jossain vaiheessa. Eiköhän strategisesti hyviä hankintoja tule jatkossakin.

Se mistä olen vähän huolissani, on että miten niin monien palikoiden yhdistely samaan taloon ostamalla toimii, henkilöstön pitää kuitenkin viihtyä, ainakin pelistudiot ovat helposti paljolti muutaman lahjakkaan tyypin varassa.

Innostuin nyt kuitenkin alesta ottamaan tunnusteluerän, vaikka periaatteessa vältän lisäsijoituksia pelialalle.

RaimoRaitis kirjoitti:

Kiitos blogin uudelleenaktivoimisesta, aivoituksiasi lukee aina mielellään!

Kiitos kiitoksista!

0
0
29.11.2021 - 20:13 #77980

Pörssimörssäri

+1187
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
819

Kiitos kommenteista Evoon liityen. Opin tasta uutta.

Kysymys: olet varovainen panostamaan liikoja pelialalle, mutta samalla vaikuttaa, Helsingin arvoasunnon ja massiivisen Cityconposition takia, ettet kanna vastaavaa huolta kiinteistoalan ylipainosta. Miksi?

0
0
29.11.2021 - 20:57 #77981

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1484
Pörssimörssäri kirjoitti:

Kiitos kommenteista Evoon liityen. Opin tasta uutta.

Kysymys: olet varovainen panostamaan liikoja pelialalle, mutta samalla vaikuttaa, Helsingin arvoasunnon ja massiivisen Cityconposition takia, ettet kanna vastaavaa huolta kiinteistoalan ylipainosta. Miksi?

Mulla on ennestään pelialalla isompi paino vieläkin kuin kumpikaan noista mainitsemistasi, relaxin earnouttien ja muiden kannustusohjelmien myötä. Kämppää en myöskään ole valinnut lähtökohtaisesti sen arvolla spekuloidakseni.

0
0
30.11.2021 - 09:50 #77996

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1484
JR kirjoitti:

Kämppää en myöskään ole valinnut lähtökohtaisesti sen arvolla spekuloidakseni.

Sen verran vielä tarkennan, että vaikka en pitäisi itse asuntoa spekulatiivisena sijoituksena, tai murehtisi niin sen arvonkehityksestä, niin sen mukana tullutta yhtiölainaa pidän erittäin hyvän odotusarvon sijoituksena.

Asuntolainat on sen verran kivoja, että antaa anteeksi vaikka vähän huonompaakin itse asuntojen arvonkehitystä. :)

0
0
7.12.2021 - 16:18 #78338

JR

OP
+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1484

On tähän isoon salkkuun vielä totuttelemista.

Viimeviikon to-pe salkku putosi jotain 37k. Tänään se on noussut 35k.

Joudun aktiivisesti muistuttelemaan itselleni, että nämä eivät ole mitään isoja swingejä, vaan ihan normaalia liikahtelua, vaikka summat tuntuvat valtavilta.

Miltähän joku aidosti raju swingi tuntuu?

0
0