aliisan_avaimet

+513
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
521

Soul Maté-juomayhtiö hakee listautumattomana rahaa. Olivat laittaneet etusivun mainoksen päivän kaupusteluaviisiin, niin pitihän se vilkaista.

Maksettu yhteistyö ja markkinointiesite näyttävät ihan kivoilta. Tulevaisuuden Coca Cola tai Monster, luvataan. Hakevat vähän yli milliä Fundun kautta, 290 ja risat per osake.

Lyhyt tutustuminen materiaaliin ja googlettelu myöhemmin totean että varsin huonot ehdot ja huonot mahdollisuudet. Äänivaltaa on annissa jaossa kokonaista 2,2%, joka taitaa alittaa jopa Volvo Carsin alkuperäisen suunnitelman. Osingoista olisi sentään 18% jaossa, siis mikäli sellaisia ikinä pystyttäisiin maksamaan.

Nykyisellä tappiotahdilla kerätyt maksimivarat riittäisivät kahdeksi vuodeksi. Lidlin, VR:n ja ST1:n uudet sopimukset tuovat uutta myyntiä, mutta se voi jäädä kovin hetkelliseksi uutuustestaamiseksi.

Tarkistin tuotteen arvostelut foodie.fi:stä Prisman käyttäjäkunnasta. Siellä on vain minttujuomaa myynnissä, mutta 64% arvostelleista ei tykännyt. Melko erilainen prosentti markkinointiesitteeseen verrattuna, jossa 75% tykkäsi. Esitteen mukaan minttu on toki huonoiten pidetty juoma.

Näitä juomia näkyy olleen Fiksuruoassa useaan kertaan. Se on hävikkiverkkokauppa, eli tarkoittaa että juomat eivät ole menneet kaupaksi, jolloin ne myydään tukkualennuksella sinne vähän ennen parasta ennen-päivää. Tämäkään ei ole ollenkaan hyvä merkki.

Voisin toki testata juomaa itse, mutta sitä en tee kun lopetin kofeiinin käytön jo vuosia sitten. Jo colalasi saa tärinät aikaan, tuollaisen tölkin jälkeen en luultavasti nukkuisi kahteen päivään. Lisäksi 2,75e on aivan liikaa kolmanneslitran tölkistä minun mielestäni, oli sitten kuinka premiumia tahansa.

Jätän väliin.

0
0
2.11.2021 - 07:43 #76709

segesege

+115
Liittynyt:
26.3.2020
Viestejä:
112

Mate-juomilla on valtava potentiaali nousta hyvin trendikkäiksi lähitulevaisuudessa. En usko, että olen ainoa, joka on toisinaan ostanut näitä Soul Mateja ihan vain sen takia että ovat edelleen monessa paikassa ainoa tuote. Kun isot pojat oikein innostuvat lanseeraamaan, niin voi vähän ruveta tekemään tiukkaa siellä mate-hyllyssä näin pahanmakuisella juomalla. Toki tällainen osakeanti on aika kekseliäs ja nykyaikainen tapa vähän sitouttaa tosifaneja. 

Tuo purkki on kyllä kivannäköinen. 

0
0
3.11.2021 - 11:42 #76748

ralliponi

+40
Liittynyt:
21.3.2020
Viestejä:
12

Lahden länsipuolelta löytyy myös toinen nuori energiajuomayhtiö, Lohilo. Lohilo tosin on suuntautunut enemmän fitnessin suuntaan kuin "ihan vaan energiajuomaksi", parempaa kuvailua keksimättä. Lohilo myy oman brändin BCAA juomia ja vähäkalorisia, proteiinipitoisia jäätelöitä, sekä viimeisenä lanseerauksena lisäravinteita. Myös jotain padelhallitoimintaa yhtiö on pyörittänyt Ruotsissa, mutta en ole varma oliko vaan kumppanina vai oliko kokonaan oma halli. Ja tietysti ajan kuvaan kuuluvaa merchiä saa ostettua.

Lohilo piti kovaa kasvua yllä 2018-2020, mutta tänä vuonna orgaaninen kasvu on ollut vaatimattomat 2,4%. Viime kuukausina on Lohilo lanseerattu Britteihin ja Kiinaan. Ongelmia on ollut tölkkipulan ja jakeluverkoston kanssa, sekä kassa alkaa olla tyhjänä ja tulos on todella negatiivinen vaikka tältä vuodelta ilmeisesti odotettiin break eveniä. Red Bullilta tuttu CEO Tyrone Andersson siirrettiin sivuun viime kuussa, ja yhtiö on järjestämässä annin kerätäkseen lisää rahaa. Antihinta on ilmoitettu olevan 9,5 SEK ja tällä hetkellä pörssistä Lohiloa saa 8,52 SEK kappalehintaan.

Eli jos meinaat sijoittaa tähän uuteen Monsteriin, pidä riskit mielessä. Pienellä pohjoismaalaisella bränditalolla voi olla suuria ongelmia matkalla tuottavaan tekemiseen. Itsellä Lohilon rivillä taulussa -75%, syteen tai saveen.

0
0