8.9.2021 - 11:53 #74754

LänsiSuomentietäjä

-4
Liittynyt:
9.4.2021
Viestejä:
36

Onneks en omista Viralaa. Ku mökillänikin on uus ilmalämpöpumppu ja kotonakin sellaisia on jo kaks. Purmon pattereita en enää tartte.

0
0
8.9.2021 - 12:17 #74756

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2008

Purmo Groupin taloustiedoista ei helpolla löydy tietoja. Tuorein kuva on Rettig-konsernin Q2 2021 raportissa (esitys):

Lähde: https://www.rettig.fi/fi/sijoittajat-media/raportit-ja-esitykset/

Y-tunnuksilla 0828463-4 (Purmo Group Finland Oy) ja 2908416-4 (Purmo Group Oy Ab, rinnakkaistoiminimi Purmo Group ltd) saa kyllä vähän toisenlaisia lukuja hakemalla. No tässä lienee Rettig-konsernin sisällä tehty paperitöitä Groupin muodostamisessa.

Purmo Groupin rahoituksesta merkittävä osa on tullut Rettig-konsernin myöntämistä osakaslainoista. Nämä ilmeisesti maksetaan konsernille VAC:n tullessa omistajaksi - lähde tietote: "Purmo Groupin historiallinen rahoitus on koostunut lähinnä osakaslainoista Rettig Groupilta ja vuokraveloista ja nettovelka on laskettu lainojen, vuokravelkojen, osakaslainojen summana vähennettynä rahavaroilla. Osana Sulautumista Purmo Group tulee uudelleen rahoittamaan nykyisen velkaantuneisuutensa Rettig Groupille ja se voi maksaa osakkeenomistajilleen Täytäntöönpanoa Edeltävän varojenjaon."

Ei ehkä ole sattuma, että suljetulle tilille siirretty määrä oli 96,75 milj.euroa vastaa osakaslainojen määrää 94,0 milj. En kyllä ihan hahmota nettovelan muutosta (ilmeisesti osakaslainojen maksun jälkeen muuta velkaa lyhennetään), mutta osaakohan joku selventää.

Purmo Group Ltd:llä on sivusto https://www.purmogroup.com/

Osoite siitä löytyy, mutta ei y-tunnusta.

Lyhyesti mistä liiketoiminnan raha tulee selkenee kuvalla:

Kiinteistöjen lämmitystuotteilla on varmasti jatkuva kysyntä eikä toimialassa sinänsä ole mitään vikaa. Saa nähdä mitä uusi omistusrakenne tuo tähän mukanaan.

0
0
11.9.2021 - 12:53 #74873

ersotil

+7
Liittynyt:
19.5.2019
Viestejä:
174
Bingo53 kirjoitti:

 

Y-tunnuksilla 0828463-4 (Purmo Group Finland Oy) ja 2908416-4 (Purmo Group Oy Ab, rinnakkaistoiminimi Purmo Group ltd) saa kyllä vähän toisenlaisia lukuja hakemalla. No tässä lienee Rettig-konsernin sisällä tehty paperitöitä Groupin muodostamisessa.

 

Purmo Group Ltd:llä on sivusto https://www.purmogroup.com/

Osoite siitä löytyy, mutta ei y-tunnusta.

 

Olen seurannut vähän tarkemmin tätä Suomen 1. SPAC -keisiä. Purmo Group Oy Ab (Ltd, postiosoite sama kuin Rettigin emolla eli Bulla 46, Hietalahden vieressä) on Purmo -konsernin emoyhtiö ja luvut ovat vain emon omia lukuja eli ei koko konsernin lukuja . Kaikissa vähän suuremmissa konserneissa on täysin normaalia, että emoyhtiössä on aika vähän toimintaa verrattuna koko konserniin. Esim. Wärressä emolla ei vuonna 2020 ollut mitään liikevaihtoa vaan vain 90 meur (s. 227) Operating tuloa, josta valtaosa oli palvelumyyntiä muile konserniyhtiöille. Purmossa emon liikevaihto/myynti 2020 oli 3,3 meur kun koko koko konsernin liikevaihto oli 671 meur. Eli ei mitään ihmeellistä näiltä osin. 

Rettigin vuosikertomuksesta ilmenee Purmo Group Oy Ab alakonsernin rakenne varsin selkeästi (s.81). Siihen kuuluu yli 20 tytäryhtiöä. Purmo Group Finland Oy Ab (postiosoite on Pietarsaaressa) näyttää Purmo Groupin alakonsernilta, jossa pyöritetään myös joidenkin ulkomaiden toimintaa. Finlandin tyttäriä on esim. Baltiassa, Venäjällä ja Kiinassa. Finland -yhtiön liikevaihto on vain 40 meur eli murto-osa koko Purmo konsernin liikevaihdosta. Voidaan olettaa , etteivät edes sen omien tyttärien vaihdot ole Finlandin luvussa. Summa summarum ei mitään ihmeellistä näiltäkään osin.  

https://www.purmogroup.com/ ei ole y-tunnusta, koska y-tunnusta ei anneta kotisivulle.

 

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/purmo-group-oy-ab/29084164/yri…

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/purmo-group-finland-oy-ab/0828…

https://mb.cision.com/Main/15003/3283475/1370530.pdf

https://media.rettig.fi/file/dl/i/BiTKWg/NkJr2vfY2hFnh5GPomkjVw/Rettig_…

 

 

0
0
11.9.2021 - 21:34 #74878

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2008
ersotil kirjoitti:

https://www.purmogroup.com/ ei ole y-tunnusta, koska y-tunnusta ei anneta kotisivulle.

Domainilla ei voi olla y-tunnusta sen kummemmin kuin sanomalehden sivullakaan. Domain ei ole juridinen henkilö. En kuitenkaan tarkoittanut tätä vaan Purmo Group Ltd:n kotisivun alareunaa, jossa ovat yhtiön osoite- ja yhteistiedot:

Normaalisti tässä kohdassa on lisäksi y-tunnus. Purmolla sitä ei ole merkittynä.

Yritysten välisen kaupan arkipäivää on uuden asiakaskontaktin kohdalla heti etsiä kotisivu ja katsoa sieltä y-tunnus ja laskutusyhteystiedoista sähköisen laskutuksen ohjeet. Y-tunnuksen avulla verrataan PRH:n Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä https://www.ytj.fi/ pitävätkö kontaktin antamat tiedot paikkansa. Samalla katsotaan rekisteritiedot, verovelat ja historia. Muista lähteistä tutkitaan y-tunnuksella talous.

Uuden asiakkaan avaaminen on aikaaviepää ja voi joskus olla tuntien työ tarkistuksineen. Monet yritykset kieltäytyvät avaamisesta, jos ensiostos on pieni ja kate hukkuu taloushallinnon vaivannäköön.

Purmo Group ei periaatteessa ole yhtiö vaan konsernin osan laskentasubjekti eli tässä emoyhtiö Rettig Group Ltd:n osa. Rettig Group Ltd:n emoyhtiö taas on Rettig Capital Ltd ja se omistaa tyttärensä yksin kokonaan.

Rettig Group Ltd (the “Rettig Group” or the “Group”) is a limited liability company domiciled in Helsinki. The registered address of Rettig Group Ltd is Bulevardi 46, 00120 Helsinki, Finland. Rettig Capital Ltd is the ultimate parent company of the Rettig Group. These consolidated financial statements comprise the parent company Rettig Group Ltd (“the Parent”) and its subsidiaries (collectively the “Group” and individually “Group companies”).

Purmo Group laskentasubjektina on joukko Rettig Group Ltd:n kokonaan omistamia yhtiöitä eli tytäryhtöitä, joita voi seurata kuin ne olisivat yksi yhtiö.

Emoyhtiön omistukset ilman niihin liittyviä tytäryhtiöitä:

Lähde, Rettig vuosikertomus, linkki ersotilin viestissä.

Purmon ja VAC:n sulautumisesta on sopimus, jonka lopputuloksena Purmo Groupin nykyiset osakkeenomistajat tulevat omistamaan yhteensä 73,3 % ja VAC:in nykyiset osakkeenomistajat yhteensä 26,7 % Yhdistyneen Yhtiön C-sarjan osakkeista. Yhdistyneen Yhtiön nimeksi tulee Purmo Group Oyj.

Sulautumisen mekanismi on mielenkiintoinen: VAC:in ja Purmo Groupin ehdotettu Sulautuminen toteutetaan osakeyhtiölain mukaisella absorptiosulautumisella, jossa Purmo Groupin kaikki varat, oikeudet ja velat siirtyvät VAC:ille ilman selvitysmenettelyä. Sulautumisen täytäntöönpanon seurauksena Purmo Group purkautuu automaattisesti.

Eli tässä ei ensin Purmo Group jakaudu selvitysmenettelyllä Rettig Groupista ja sen jälkeen sulaudu VAC:iin vaan sulautuminen tapahtuu suoraan.

Tätä on kyllä mielenkiintoista seurata, koska välissä on tytäryhtiöiden merkittäviä osingonmaksuja emoyhtiölle (Rettigille) ennen sulautumista, useita osakesarjoja ja niiden vaihtoja sekä luovutuksen rajoitussitoumuksia ym.

Oma asiansa on vapaasti vaihdettavien osakkeiden eli pörssiin kaupantekoa varten jäävien osakkeiden määrä suhteessa pääomistajille jäävien osakkeiden määrään. Tiedotteesta: Noudattaakseen Nasdaq Helsingin pörssilistan määräyksiä yleisön hallussa vapaasti vaihdettavissa olevien osakkeiden määrästä, jonka tulee olla 25 % sekä tukeakseen Yhdistyneen Yhtiön C-sarjan osakkeiden likviditeettiä ja hinnanmuodostusta ... luovutuksenrajoitussopimus ... voimassaolo päättyy ... etc.

Sanotaanpa näin, että tällä hetkellä on vaikea hahmottaa mitä edessä vielä on, vaikka tiedotteen lukisi moneen kertaan.

En osallistunut osakeantiin, mutta keräilin VACSPAC:ia kun kesällä tukiostot siitä loppuivat ja hinta painui heinäkuussa alle kympin. Myin ne viime viikolla pörssitiedotteen jälkeen hinnan pinkaistessa. Tämä on mielenkiintoinen, mutta ei niin paljon, että antaisin rahan jumittaa odottamassa. Se tekee työtään tältä osin nyt muualla. Aika näyttää oliko se oikea ratkaisu.

0
0
12.9.2021 - 11:45 #74882

ersotil

+7
Liittynyt:
19.5.2019
Viestejä:
174

Pikkasen eri mieltä

Sulatumissopimus on tehty Purmo Group Oy Ab:n ja VACin välillä. Pörssitiedotteen otsikkotekstissä viitataan tähän alakonsernin emoyhtiöön. Jos sulatuminen toteutuu,  Purmo Group Oy Ab lakkaa olemasta ja Purmo -alakonsernin tytäryhtiöt siirtyvät sulautumisessa VACin tytäryhtöiksi. Tämän jälkeen VACin nimi vaihdetaan Purmo Group Oyj Abp:ksi ja homma selvä.  

Hyvä pitää erillään kysymys, miten konserneissa konserniyhtiöiden tilinpäätökset yhdistellään. Kun on lukuisia alakonserneja ja sisaryhtiökonserneja, jokaisen alakonsernin emoyhtiön ei tietenkään tarvitse tehdä konsernitilinpäätöstä vaan konsernitilinpäätöksen tekee yleensä vain yksi yhtiö, pörssiyhtiöissä tyypillisesti Oyj (esim. Wärtsilä Oyj Abp). 

Purmon ja VACin sulautuminen on kuitenkin erikoinen siinä suhteessa, että se toteutetaan VACin ja Purmo Group Oy Ab:n välillä absorptiosulautumisena, vaikka VAC ei omista Purmo Group Oy Ab:n osakkeita. Tähän liittynee verokohtelun epävarnuus ja siihen viitataan myös tiedotteessa, ja erikseen vielä rahoituksen edellytysten osalta.

 

 

 https://www.virala.fi/fi/de-spac

"Virala Acquisition Company Oyj (”VAC”), ensimmäinen Nasdaq Helsinki Oy:n (”Nasdaq Helsinki”)
säännellyn markkinan SPAC-segmentille listattu yhtiö, ja Purmo Group Oy Ab (“Purmo Group” tai
”Yhtiö”), yksi kansainvälisesti johtavista ja maailmanlaajuista johtajuutta tavoitteleva kestävien
sisäilmaratkaisujen toimittaja sekä perheomisteisen Rettig Group Oy Ab:n (”Rettig Group”)
tytäryhtiö, ovat tänään solmineet sulautumissopimuksen VAC:in ja Purmo Groupin yhdistämiseksi."

  

 

 .  

 

 

 

 

0
0
13.9.2021 - 09:16 #74904

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2008

Hyviä näkökulmia tulee, se avartaa.

VAC:n osakkeenomistajan kannalta sulautumisessa on oleellista se putsaako Rettig omistamistaan ja sulautumiseen tarjolle annettavista tytäryhtiöistä vapaat omat pääomat pois ennen sulautumista. Tähän ajattelemisen aihetta tarjoaa pörssitiedote: "Purmo Group voi jakaa osakkeenomistajilleen ylimääräisen varojenjaon joko osinkona tai pääomanpalautuksena, tai näiden edellä mainittujen yhdistelmänä, enintään 251 miljoonaa euroa ennen Sulautumisen täytäntöönpanoa (“Täytäntöönpanoa Edeltävä Varojenjako”)."

Tiedotteen liiketoimintatiedot käyttökatteineen ovat tietysti informatiivisia, mutta sijoittajan kannalta tärkeämpi on sulautuksessa syntyvä tase. Sitä ei tietenkään löydy pörssitiedotteesta vaan sen liitteestä.


Lähde: https://storage.mfn.se/21642269-6cc6-4f17-b796-5703ce5b0121/vac-oyj-pg-…

Näinhän siinä käy, mikä näkyy oikaisulaskelmissa. Taseen perusteella näyttäisi kuitenkin jäävän varoja riittävästi niin, että tytäryhtiöt säilyvät toimintakelpoisina ja liiketoiminnoilla olisi edellytykset jatkua sulautumisen jälkeenkin.

Sijoittajan pitäisi tästä laskelmasta päästä eteenpäin tulevan Purmo Group Oyj:n kirja-arvoon (varat - velat) per osake jakamalla tässä vapaa oma pääoma osakkeiden lukumäärällä. Pulmana onkin arvioida mikä tulee olemaan jakolaskun nimittäjä eli osakemäärä. "Sulautumisen yhteydessä liikkeeseen laskettavien VAC:in uusien C-sarjan osakkeiden yhteenlasketun lukumäärän odotetaan olevan 29 594 531, jolloin Yhdistyneen Yhtiön C-sarjan osakkeiden kokonaismäärä on 40 374 531."

Optioehdosta: "Viralan optio 689 576 kpl, hintaan 10,19 eur/kpl" ja muuntoehdosta: "F-sarjan muunto C-sarjan osakkeiksi: Korkein hintaraja edellyttää 140 % kokonaistuottoa osakkeelle, mikä vastaa 24,00 euron osakekurssia VAC:in osakkeelle. Muunto aikaisintan kolmen vuoden kuluttua ja viimeistään 7 vuoden kuluttua. "Huomioiden, että uusien osakkeiden kokonaismäärä ylittää 19,57 miljoonaa osaketta, Viralan osakeomistus laimentuu sen mukaisesti."

Kirja-arvo jää alle listatumishinnan, mutta osakkeen käypää arvoa laskiessa sen päälle tulisi diskontata liiketoimintojen tuottoarvo per osake. Koska kaikki laskelmat ovat vasta arvioita ja luvut perustuvat kesäkuun lopun välitilinpäätöksiin on käytettävä peukalotuntumaa: paras hiha-arvio on, että osakekohtainen arvo ehkä voisi olla jossakin optioehdon hintarajan ja muuntoehdon hintarajan rajoissa.

Näkisin mielelläni muitakin laskelmia tähän eikä ylläolevaa tule missään tapauksessa pitää osakkeen arvolaskelmana, vaan pohdiskeluna. Markkina kyllä hinnoittelee.

0
0
13.9.2021 - 11:29 #74907

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203

Tän casen isoin turn-off itselleni on koko ajan ollut se miten tavattoman vaikea on ymmärtää papereista mitä olisin ostamassa ja mihin hintaan. Kuten tästä ketjusta näkyy, en ole lainkaan ainoa jolle asia on epäselvä edelleen, vaikka nyt jo tiedetään mitä ollaan listaamassa :) 

Mahdottoman vaikeaa arvioida mikä olisi "oikea" hinta kun en edes kykene ymmärtämään mitä ihan tarkalleen olisin ostamassa.

Jos tämä SPAC-malli yleistyy niin toivoisin seuraavalta caselta kansantajuisempaa yhtiörakennetta ja viestintää.

0
0
13.9.2021 - 11:35 #74908

TL

+1089
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
848

Oma hiukan negatiivissävyinen epäilyni on ettei tuo vaikeaselkoisuus ole suinkaan vahinko....

Katsotaan muutamien vuosien kuluttua kuka on rahastanut ja olenko oikeasta kun epäilen ettei rahastaja tule ole olemaan piensijoittaja vaan joku ihan muu.

0
0
13.9.2021 - 12:05 #74909

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Hynägrande kirjoitti:

Mahdottoman vaikeaa arvioida mikä olisi "oikea" hinta kun en edes kykene ymmärtämään mitä ihan tarkalleen olisin ostamassa.

Eikö tämä ongelma ole ollut olemassa jo ihan alusta saakka eli jo VAC:n listautuessa. Eihän silloin edes tiennyt sitä vähääkään mitä nyt eli tiennyt mihin kohteeseen VAC aikoo keräämänsä rahat käyttää.

0
0
13.9.2021 - 12:25 #74910

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
Tinggeli kirjoitti:

 

Hynägrande kirjoitti:

Mahdottoman vaikeaa arvioida mikä olisi "oikea" hinta kun en edes kykene ymmärtämään mitä ihan tarkalleen olisin ostamassa.

Eikö tämä ongelma ole ollut olemassa jo ihan alusta saakka eli jo VAC:n listautuessa. Eihän silloin edes tiennyt sitä vähääkään mitä nyt eli tiennyt mihin kohteeseen VAC aikoo keräämänsä rahat käyttää.

Juu, siksi skippasinkin. Sen lisäksi ettei tietenkään tiennyt mitä VAC tulee ostamaan, koko rakenne oli mahdoton hahmottaa kun oli monia eri osakesarjoja ja erilaisia optioita. Tulkitsin niin että monimutkainen rakenne jättää hyvin vapaat kädet valita myöhemmin onko piensijoittaja lopulta samassa junassa kuin isommat herrat. Arvelin että ei ne ainakaan minun etuani siinä tule priorisoimaan jos saavat vapaasti päättää :) 

 

 

0
0
13.9.2021 - 12:44 #74912

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Juuri näin. Yksi sijoittajan vanhoista viisauksista pätee tässäkin: "Mitä monimutkaisempi tuote, sen kauempana siitä on hyvä pysyä. "

0
0
5.1.2022 - 11:29 #79611

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2008

Virala SPAC >>> Purmo Group - ja yhtiössä alkaa tapahtua:

PURMO GROUP OYJ PÖRSSITIEDOTE 31.12.2021 KLO 13:45

Ilmoitus koskee E-sarjan osakkeiden automaattista konvertoimista F-sarjan osakkeiksi sulautumisen täytäntöönpanon yhteydessä.

Purmo Group Oyj - Johdon liiketoimet
____________________________________________

Ilmoitusvelvollinen
Nimi: Virala Oy Ab
Asema: Lähipiiriin kuuluva henkilö
(X) Oikeushenkilö

(1): Liikkeeseenlaskijassa johtotehtävissä toimiva henkilö
Nimi: Ehrnrooth, Alexander
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen

Liikkeeseenlaskija: Purmo Group Oyj
LEI: 743700JHE9365SIHRE72

Ilmoituksen luonne: ENSIMMÄINEN ILMOITUS
Viitenumero: 743700JHE9365SIHRE72_20211229220647_5
____________________________________________

Liiketoimen päivämäärä: 2021-12-31
Kauppapaikka ei sovellu
Instrumenttityyppi: OSAKE
ISIN: FI4000507470
Liiketoimen luonne: VAIHTO (MUUNTAMINEN TOISEKSI RAHOITUSVÄLINEEKSI)

Liiketoimien yksityiskohtaiset tiedot
(1): Volyymi: 627 826 Yksikköhinta: 0,0 EUR

Liiketoimien yhdistetyt tiedot
(1): Volyymi: 627 826 Keskihinta: 0,0 EUR

Linkki: https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/purmo-group-oyj-johdon-liik…

PURMO GROUP OYJ PÖRSSITIEDOTE 5.1.2022 KLO 11:00

Kuten Virala Acquisition Company Oyj tiedotti 8.9.2021, Virala Oy Ab:lla on ollut optio hankkia 689 576 C-sarjan osaketta Rettig Group Oy Ab:lta sulautumisen täytäntöönpanon jälkeen. Ilmoitus koskee kyseisen option käyttämistä.

Purmo Group Oyj - Johdon liiketoimet
____________________________________________

Ilmoitusvelvollinen
Nimi: Virala Oy Ab
Asema: Lähipiiriin kuuluva henkilö
(X) Oikeushenkilö

(1):Liikkeeseenlaskijassa johtotehtävissä toimiva henkilö
Nimi: Ehrnrooth, Alexander
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen

Liikkeeseenlaskija: Purmo Group Oyj
LEI: 743700JHE9365SIHRE72

Ilmoituksen luonne: ENSIMMÄINEN ILMOITUS
Viitenumero: 743700JHE9365SIHRE72_20211229142400_6
____________________________________________

Liiketoimen päivämäärä: 2022-01-05
Kauppapaikka: NASDAQ HELSINKI LTD (XHEL)
Instrumenttityyppi: OSAKE
ISIN: FI4000507488
Liiketoimen luonne: TOTEUTTAMINEN (OIKEUDET, MYYNTI- JA OSTO-OPTIOT)

Liiketoimien yksityiskohtaiset tiedot
(1): Volyymi: 689 576 Yksikköhinta: 10,19 EUR

Liiketoimien yhdistetyt tiedot
(1): Volyymi: 689 576 Keskihinta: 10,19 EUR

Linkki: https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/purmo-group-oyj-johdon-liik…

Lisäksi:

Virala Acquisition Company Oyj (“VAC”) ja Purmo Group Oy Ab toteuttivat Purmo Group Oy Ab:n sulautumisen VAC:iin 31.12.2021, muodostaen yhdistyneen yhtiön Purmo Group Oyj:n. Kuten VAC tiedotti 8.9.2021, Virala Oy Ab:lla on ollut optio hankkia 689 576 C-sarjan osaketta Rettig Group Oy Ab:lta sulautumisen täytäntöönpanon jälkeen. Virala Oy Ab on käyttänyt kyseistä optiotaan 5.1.2022 ja Rettig Group Oy Ab on siten luovuttanut 689 576 omistamaansa C-sarjan osaketta Purmo Group Oyj:ssä Virala Oy Ab:lle.

Yhtiön rekisteröityjen osakkeiden kokonaismäärä on 41 939 748 osaketta. Jokainen osake tuottaa yhden (1) äänen.

Tarkemmin: https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/purmo-group-oyj-arvopaperim…

0
0
1.7.2023 - 13:34 #99680

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2008

Avoimien valtakirjojen SPAC-huuma romahti 2022

Jenkkimarkkinalla oli 86 SPAC IPO:a viime vuonna 2022, mikä oli merkittävästi vähemmän kuin ne 610, jotka olivat meneillään vuonna 2021. Käänteen syynä pidetään lisääntynyttä valvontaa ja nousevia korkoja.

"I would expect the slowdown to continue," said Bob Tull, president of investment advisor ProcureAM, in an interview. "I really don't see any change until 2024."

Linkki: https://www.spglobal.com/marketintelligence/en/news-insights/latest-news-headlines/spac-ipos-deals-fell-in-2022-73994241

Voi olla, että uuteen nousuun menee pidempi aika, kun vertaa näiden yleisyyttä vuosituhannen vaihteen tienoilta asti.

Number of special purpose acquisition company (SPAC) IPOs in the United States from 2003 to May 2023

Linkki Statista: https://www.statista.com/statistics/1178249/spac-ipo-usa/

Viralan kohdalla tapahtumat päätyivät Espalla pyörittyään Purmo Groupin y-tunnuksen vaihtoon ja uusiin vaatteisiin.

Jotenkin ei voi välttyä tuumaamasta, että tässä on vain vanhaa lämmitelty.

Purmo Groupin kurssikehitys sen sijoittajasivulta - perjantain puolivuosi päätyi kurssiin 7,20 eur eli kurssi on pudonnut 12 kuukaudessa -28 %. Kaikkien aikojen alin on 6,90 euroa.

Linkki Purmo Group: https://investors.purmogroup.com/

Alun haahuilun ja tukiostojen jälkeen markkina on alkanut menettää uskoaan. Eipä juuri uutisiakaan näytä yhtiöstä olevan vai luulenko väärin. Pahitteeksi ei olisi, että tämän kiinteistöjen energia-alan yhtiön tulevaa voisi arvioida uudelleen sen hinnan painuttua pohjiin.

Linkki KL: https://www.kauppalehti.fi/porssi/porssikurssit/osake/PURMO

Oma pääoma per osake on kuitenkin 9,58 eur Q1/23 ja markkinahinta on kirja-arvosta kolme neljäsosaa.

5
0
15.4.2024 - 11:09 #107281

Juha

OP
+1231
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1397

https://investors.purmogroup.com/fi/tiedotteet/purmo-group-solmii-sopimuksen-kastelli-talot-oyn-kanssa/

"Johtava kestävien sisäilman mukavuusratkaisujen toimittaja Purmo Group on solminut sopimuksen Suomen suurimman talonrakentajan Kastelli Talot Oy:n kanssa. Sopimuksen myötä Purmo Group toimittaa Kastellille lattialämmitysratkaisuja, putkia ja venttiilejä vuosien 2024 ja 2025 aikana. Sopimuksen yhtenä merkittävimpänä osana on yhtiön toteuttama lattialämmityssuunnittelu."

Purmo onkin vastustellut seiskassa jo pidempään, jota tasoa olen itsekin hakannut. Jos kuun vaihteessa ilmenisi kuka tai ketkä tuossa ovat myyneet.

0
0