4.7.2021 - 09:20 #71669

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Käytännön todellinen esimerkki: 

Maantereelta ammutaan maan tasolta ballistinen ohjus. Ohjuksen seuraaminen tutkalla vaatii kuitenkin nopeasti arvioita sen oletetusta lentoradasta. Koska tutkainstallaatiot ovat kaukana laukaisupaikasta, niiden pitää optimoida kapean vahvan säteen ja laajan heikon säteen välillä. Jos säde on liian heikko, ohjus ei erotu tutkakuvassa. Jos säteen kulma on liian kapea, ohjus ei välttämättä mahdu siihen. Prosessin pitää olla hyvin nopea ja tarkka. No nyt oppiva järjestelmä auttaa tutkaa suuntaamaan säteensä todennäköisimpiin kohtiin ja riittävällä tarkkuudella. Alan liikevaihto $10b+.

Pienikin parannus tutkan ohjausjärjestelmän kykyyn suunata energiaa ja kulmaa oikein legitimoi järjestlemän 7-8 fig arvon.

Vastaavasti hajautetussa busineksessa vastaan suuruinen lisäarvo saavutetaan miljardeista yksittäisistä tapauksista yhteenlaskettuna. Esimerkiksi verkkokauppa tai tietoliikenne.

Kyse ei ole psykologisista kikkailuista sairaiden ihmisten kusettamiseksi (kuten esimerkiksi nettipelisoftat) tai suurten tuotannonjärjestelmien vähänkään suuremmista ohjausjärjestelmistä (jotka vaativat satojen ihmisten työpanoksen). Kyse on inkrementaalisesta tehostamisesta valmiiksi massiivisen volyymiin tarkasti rajattavalla palikalla, jonka toiminta perustuu kehittyneisiin algoritmeihin, valtavaaan datamäärään ja suureen laskentatehoon (joka vuokrataan).

Normijamppa tuottaa rattaiston osana suurien tietojärjestelmien perustoimintaan liittyviä osia. Tällainen jamppa on aina riippuvainen muiden työpanoksesta ja roolinsa on rajattu. Lisäksi hänen pitää lunastaa oikeutuksensa (pieneen) palkkaansa lyhyellä aikavälillä. Eipä tästä yleensä synny muuta kuin voita leivän päälle.

Minun ei tarvitse myydä sentilläkään mitään ennen kuin voin myydä kaiken viidellä miljoonalla. Minä en tuota osana koneistoa, vaan myyn koneistolle valmiin/puolivalmiin palikan, jonka se sitten käyttää, miten käyttää. Potentiaalinen kysyntä syntyy volyymibusineksesta, kehittyneistä algoritmeista ja metodologisesta fuusiosta, jolla syntyy edge.

Jatketaan vertaamista nettirahapelitoimintaan. Siinä sairautensa takia vahvasti addiktoituneet asiakkaat muodostavat melko kiinteän suuruisen ryöstösaaliin, josta kilpailevat yritykset taistelevat (ja valtiot). Innovaatiot alalla liittyvät huumeen oikeaan sekoitussuhteeseen, markkinointiin ja uusien huumeiden kehittämiseen. Kun Niko Ranta-Aho istuu vastaavasta 11,5 vuotta linnassa, ovat uhkapelikoodarit "hyviä veronmaksajia". Ihmissaastaa he todellisuudessa ovat.

Adaptiivisessa ja ennakoivassa softassa taasen lisäarvoa haetaan olemassaolevan suurivolyymisen infran tehostamisesta halvoilla "kikoilla", jotka taasen ovat melko monimutkaisia ja vaativat suoraan sanottuna helvetinmoisen koulutuksen. Edge tulee siitä, ettei tällaista monella ole. Ei kykyä, ei aikaa, eikä kiinnostusta. No minulla on.

Sovellusalueet taasen ovat pääosin sellaisia, joista voi olla ylpeä. Ohjuksia torjutaan ja ihmissaastaat saavat ansionsa mukaan.

Mitä käyttämääni kieleen ja muuhun tulee, niin ne ovat idioottifilttereitä, joilla ehkäisen ongelmia idioottien yhteiskunnassa. Mitään kehitystarpeita minulla ei ole forumin suhteen, miksi olisi? Lainaukset erotan muusta tekstistäni, joskaan en aina jaksa kaikkeen laittaa linkkiä. Enkä täällä nyt niin hirveästi aikaani kuluta. Saan tyypillisesti bannit melko nopeasti kaikkialta, missä ihmisten todellinen taso ei vastaa heidän itsestään ylläpitämää kuvaa (johon yleensä liittyy myös korkea palkka). Olemassaoloni herättää näissä alitajuista (aiheellista) pelkoa omasta huonoudesta ja kehittynyt reaktionsa on bännit.

Sandwichissa voisikin käydä vähän tuulettumassa. Pelaan ensi viikolla (ainakin) kolmesti näillä kentillä:

St. Georgeen en pääse, kun The Open pelataan siellä (paraikaa, pääturnaus reilun viikon päästä).

Sikäli hyvä aika mennä tuonne nyt, että The Openin pääviikolla pitää ostaa koko lähtö Royal Cinque Portiin ja se maksaa £980. 

Vaimo vuokrasi pohjoisrannalta jonkun melko hienon näköisen talon, joka on suoraan rannalla. Tuuli näyttää tulevan koko viikon etelästä, joten lienee oikein mukava spotti.

UK.ssa on oikein kiva asua ja matkustaa nyt, kun turisteja ei ole. Golf ja majoitukset ovat halpoja ja kaikkea saa heti. Tosin britit kyllä kansoittavat itse tietyt spotit, mutta nämä turistien suosimat, pienimuotoiset alueet sekä Skotlannissa että Englannissa ovat kyllä nyt juuri nuts!

Suosittelisin turismia tänne suuntaan, jos ei tarttisi olla 10 vrk karanteenista Suomesta tullessa.

0
0
4.7.2021 - 09:21 #71670

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

”Tunnustus­kuulustelu” saattaa nousta keskeiseen asemaan Viking Sallyn veri­teon mahdollisessa hovi­oikeus­käsittelyssä

Tanskalainen syytetty antoi vuonna 2016 ymmärtää olevansa tekijä. Miehellä ei ollut avustajaa, joten käräjäoikeus määräsi, ettei kuulustelua saa hyödyntää. Korkein oikeus on viime vuosina suhtautunut tiukasti ilman avustajaa tehtyihin kuulusteluihin.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008098525.html

 

Jokainen, joka puhuu sanankin esitutkinnan aikana, ansaitsee tuomionsa.

0
0
4.7.2021 - 09:32 #71671

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

 

Sinnemäki ja Razmyar jatkavat apulaispormestareina – tässä ovat Helsingin uudet johtajat

Pääkaupunki saa uuden pormestarin ja kaksi uutta apulaispormestaria.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3da200c2-b1cc-4916-802e-8989ecfc2…

 

Anni Sinnemäellä ei muuten ole ajokorttia. Vuosikausien irvailu siitä, ettei Helsingin liikennesuunnitelusta vastaavalla virkamiehellä ollut ajokorttia on nyt neljä vuotta ollut jo astetta parempi. Lontoossa asukaspysäköinti maksaa puolet siitä, mitä Hesassa ja Wienissä kymmenosan. Autoilun rajoittaminen koskee lähinnä typpipäästöjä, jotka heikentävät paikallista ilmanlaatua. Hesassahan kukaan ei ole kiinnostunut ilmanlaadusta eli pienhiukkasista ja typestä, vain hiilidioksidista. Mutta niinhän se aina fasisteilla on, ettei oma kansa kiinnosta, vaan globaali periaate. Bussit, rekat ja laivat ne Hesan ilmanlaatua eniten heikentävät. 

Jos 2014 vm. volkkarini olisi diesel, joutuisin  maksamaan £12.50 joka ajopäivä. Mutta kun on bensa, niin en maksa mitään. Tietullit ovat vain aivan ytimessä, jonne nyt harva koskaan muutenkaan ajaisi. Minua ne ovat sen verran rajoittaneet, että pari lapsieni kaveria asuu siellä ja en aja sinne.

Liikenne Lontoossa ja UK:ssa yleisestikin on erittäin kohteliasta ja rauhallista. Vain pyöräilijät muodostavat minkäänlaisen harmituksen, etenkin sähköpyöräilijät, joiden nopeus ja hiljaisuus luo vaaratilanteita. Top-3-autoilumaa itselleni. Itävalta ollut paras. 

0
0
4.7.2021 - 09:42 #71673

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Tunnen aika huonosti käytännön yritysteknisiä asioita, mutta se, mitä tiedän kertoo, että yritys kannattaa perustaa Viroon. Ymmärtääkseni Virossa oleva yritys ei maksa voitoistaan veroa, ainoastaan kun ne maksetaan yrityksestä ulos. Lisäksi KHO:n parin vuoden takainen päätös oikeuttaa virolaisen sijoitusyhtiön suonmalaisen (osa)omistajankin ajamaan Viroon rekisteröidyllä henkilöautolla pysyväisluontoisesti Suomessa ilman autoveroseuraamuksia, koska omistaja rinnastetaan työntekijään.

Suomen verovelvollisuudesta voi sitten hankkiutua eroon, kun yrityskauppa häämöttää. Verojen maksaminen on moraalitonta totalitarismissa.

0
0
4.7.2021 - 09:58 #71674

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Buukkasin tänne vielä huomisaamuksi, kun kerran olen aivan vieressä:

https://www.northforeland.co.uk/

Nyt on neljä teetimea sitten viiteen päivään. Pitänee vähän venytellä. Sääkin näyttää suosivan. Ehtinen pelata kierrokseni ennen kuin esikoiseni herää.

0
0
4.7.2021 - 10:14 #71676

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Holhottaviksi joutuneiden vanhusten asuntojen myynti­luvat viipyvät virastossa kuukausi­tolkulla: ”Tilanne on suorastaan järkyttävä”

Digi- ja väestötietovirasto myöntää, että käsittelyajat pitäisi saada lyhyemmiksi. Myös perukirjoihin tarvittavien virkatodistusten saamisessa menee viikkoja.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008101729.html

 

Suomalaisen totalitarismin kukkasia ovat mm. lapsien 20ke bruttovarallisuusraja, jonka ylittessä pitäisi hakea edusvalvoja maistraatista. Lol. Lisäksi lapselleen ei saa ostaa ETA-alueen ulkopuolisia assetteja. Lol.

Tätäkään ei varmaan kaikki palstalaiset tiedät, mutta lapsiltaan rahan lainaaminen on automaattisesti petos. Tästä on oikeuskäytäntöä menneiltä vuosilta ja tuntuu olevan selvä juttu. Olisin maksanut asuntolainani vikan satkun pois, jos näin ei olisi, mutta parikymppiä jäi vajaaksi. Säästöpankkini näet nosti palvelumaksuni kuudesta eurosta 20 euroon kuukaudessa. No soitin sinne ja pyysin varata kolme 1,5 tunnin aikaa kolmelle perättäiselle perjantaille klo 15.30 alkaen keskustellakseni sopimusehdoista. Eka aika olisi seuraavana päivänä, kun tulen Britanniasta, josta minun ei tarvitse Suomen kansalaisena olla karanteenissa. Poistivat palvelumaksuni vuodeksi. Katsotaan ensi vuonna uudestaan.

0
0
4.7.2021 - 10:49 #71678

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

NYT Kaleva on nousemassa eduskuntaan varasijalta, kun Juhana Vartiaisesta (kok) tulee Helsingin pormestari. Kalevan keskeisiä teemojaan ovat talous, turvallisuus ja maahanmuutto.

Jos Kaleva saisi tehdä maahanmuutolle mitä tahansa, hän loisi koko EU:n laajuisen turvapaikkajärjestelmän. Turvapaikkaa haettaisiin leireillä, jotka perustettaisiin EU:n ulkorajoille tai jopa rajojen ulkopuolelle.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008089653.html

Soros on pistänyt ykkösketjun jäälle. 

Mitäs jos Pohjois-Afrikassa olisi näitä EU:n vastaanottokeskuksia? Montako kymmentä miljoonaa ihmistä lähtisi ympäri Afrikkaa vaeltamaan niihin? Sanoisin, ettei 100m ole ihan tuulesta temmattu arvio.

Vauhti sen kuin kiihtyy! WP! 

 

 

0
0
4.7.2021 - 11:09 #71679

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Neljä tusinaa palloja merkattu, joten valmis neljään kierrokseen! Sen verran optimisti olen, että jätän merkkausvälineet kotiin.

0
0
4.7.2021 - 11:20 #71680

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Yksi iso tavoite on tullut jo maaliin: lapseni eivät halua opiskella Suomessa. Kun ei ole koskaan oikein asunut kunnolla Suomessa, niin miksipä sinne erityisesti mielessään kaipaisi? Tein tämän valinnan lapsieni puolesta. Voivat sitten myöhemmin kiittää tai syyttää.

Lapseni tekevät valtavasti töitä koulussaan saadakseen parhaat arvosanat ja tätä kautta mahdollisuuden parhaisiin yliopistoihin ja stipendeihin. Halunsa eivät siis ole vain puhetta, vaan tietävät, mitä se vaatii. 

Jos olisin nyt 14 vuotta nuorempana samassa tilanteessa kuin olin, niin tuskin tekisin lapsia Suomeen lainkaan. Lykkäisin asiaa niin, että hoitaisin koko homman valmiiksi muualla. Ei sitä 29-vuotiaalla miehellä nyt niin kiire asian suhteen olisi.

Keskiluokkainen todellisuus on rajusti muuttunut muutaman vuosikymmenen aikana ja suuresti elämäni aikana. Velkapumppu on estänyt tämän läpimenon käytännön elämään, mutta tekohengitys ei kestä ikuisesti. Kyse ei ole vain rahallisista riskeistä, vaan kulttuurisista, poliittisista, sotilaallisista ja sisäisestä vakaudesta. 

2030-luvun hyväosainen keskiluokkainen on joko trust-fund-taustainen tai sitten äärisopeutuvainen globalisti, eikä tuo globalisaatio ole enää länsimaista liberalismia. Tulonsiirtoihin perustuvat ammatit ovat valtava riski. Ammatillinen osaaminen pitää olla tulonsiirroista riippumatonta. 

Suomi on sellainen umpio, että siellä lapsensa kasvattaminen edellä mainittuun maailmaan on erittäin vaikeaa. Riskinä ovat myös tunnesiteet palavaan taloon, josta ei sitten ymmärrä lähteä ajoissa ulos.

Minulle Suomessa tulee aina olemaan sidoksia. Ei kukaan täysin mielessään voi jättää paikkaa, jossa vietti alkuosan elämästään ja pitkälle aikuisuuteen. Tämän takia suhtaudun asiaan realistisesti ja pyrin hankkimaan Suomesta muutaman tukikohdan. Esimerkiksi juurikin Porkkalasta ja Lapista. Voin siellä sitten nuuhkia mäntykangasmetsän raikkautta ja katsella monitoreistani sähköaidan jännitevaihteluita. Jos sellaisia ilmaantuu, pitää käydä siivoamassa raato pois, jottei houkuttele haaskansyöjiä.

 

 

 

0
0
4.7.2021 - 11:56 #71681

Slice

+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Kotikentälläni normaalisti pelatessani nettona en häviä pallon palloa. Jos yksi hukkuu niin löydän sitä etsiessäni yhden tai kaksi.

Maksat aivan turhaan uusista palloista. Golfklubeilta ja liikkeistä voi ostaa hyviä käytettyjä srixoneita murto-osahintaan.

0
0
4.7.2021 - 12:04 #71682

Slice

+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724
Dharma kirjoitti:

Anni Sinnemäellä ei muuten ole ajokorttia. Vuosikausien irvailu siitä, ettei Helsingin liikennesuunnitelusta vastaavalla virkamiehellä ollut ajokorttia on nyt neljä vuotta ollut jo astetta parempi. 

BUFFETT: That, that we learned a long time ago is that you can't make a good deal with a bad person. Just forget it. Now, if you think you can draw up a contract that, that is going to work against a bad person, they're gonna win. But one thing, they, they probably enjoy litigation but ah, Berkshire Hathaway as an entity, or me personally, or anything, we don't wanna spend our life, you know, doing that sort of thing. And, and besides, the bad guys win. They know more games. They may lose eventually in the but, but it's no way to spend your life.

0
0
4.7.2021 - 12:41 #71683

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Slice kirjoitti:

Kotikentälläni normaalisti pelatessani nettona en häviä pallon palloa. Jos yksi hukkuu niin löydän sitä etsiessäni yhden tai kaksi.

Maksat aivan turhaan uusista palloista. Golfklubeilta ja liikkeistä voi ostaa hyviä käytettyjä srixoneita murto-osahintaan.

Pelaan nykyään AD333:lla, joista maksan £18/tusina eli halpispallot.

Pallokeskustelun joskus kävimmekin hauturin kanssa. Ei siihen ole sen enempää lisättävää.

0
0
4.7.2021 - 12:56 #71684

Slice

+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Low-handicapper tarvitsee parempia palloja koska työstää pallon lentorataa ja siihen ei halpojen pallojen ominaisuudet riitä.

Ihminen haluaa tietenkin lapsilleen(itselleen) vain parasta. Ihminen hankkii.. saa.. hankkii lapset koska haluaa itselleen parasta. Tämä ollaksemme itsellemme täysin rehellisiä. Ja miksemme olisi.

Kengät haisee pahalle nurmelle autossa. Oletko keksinyt niksiä ongelmaan?

0
0
4.7.2021 - 12:59 #71685

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Slice kirjoitti:

Low-handicapper tarvitsee parempia palloja koska työstää pallon lentorataa ja siihen ei halpojen pallojen ominaisuudet riitä.

Ihminen haluaa tietenkin lapsilleen(itselleen) vain parasta. Ihminen hankkii.. saa.. hankkii lapset koska haluaa itselleen parasta. Tämä ollaksemme itsellemme täysin rehellisiä. Ja miksemme olisi.

Kengät haisee pahalle nurmelle autossa. Oletko keksinyt niksiä ongelmaan?

Ei kaikki halua parasta lapsilleen. Itse pääosa ei hirveästi asiaan kiinnitä huomiota. Lapset tulevat siinä mukana. Suurin osa suomalaisista tuhoaa lapsiensa tulevaisuuden. Toki tähän vaikuttaa paljon kyvyttömyys muuhun.

Tuon yleensä kengät sisälle ja otan pohjalliset pois. Nurmet poistan pääosin jo kentällä. Tiillä lähtee, jos ei muulla. Golfkenkiä voi hyvin pestä saippualla ja astiaharjalla.

0
0
4.7.2021 - 13:01 #71686

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

In the words of the great Sam Snead: "If you're not thinking about pussy, you're just not concentrating."

 

0
0
4.7.2021 - 13:16 #71687

Slice

+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Kiitos vinkistä! Loput nurmet lähti itsestään pohjista kuumassa saippuavedessä. Pohjallisten alla oli likaa mikä oli hyvä harjata pois. Ei siinä kauaa mennyt ja valmista tuli!

0
0
4.7.2021 - 15:56 #71691

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Vastaanotto auki. Rikkaille alennusta!

0
0
4.7.2021 - 17:52 #71692

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

1960-luvulla usalaisia peloiteltiin "missile gapilla". Neukut uhkasi tulla ylivoimaiseksi ydinohjusten määrässä. 1980-luvulla pelotteena oli Japanin nousu. Japani ostaisi USA:n. Ja nyt ilmastonmuutos. Kun luen samaa aikaan Kuuban kriisistä ja Hesaria ilmastonmuutoksesta, niin samat valheet, 60 vuotta välissä.

0
0
4.7.2021 - 18:08 #71694

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Huomiselle golfklubilleni on 10 min ajo.

0
0
4.7.2021 - 18:11 #71695

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Huomisaamun sää: puolipilvistä, +16-+17, pieniä sadekuuroja 31-43 % tn/h. Tuuli 11mph lounaasta eli mantereen puolelta. Melko ideaali. Kenttä lienee kuiva.

0
0
4.7.2021 - 18:57 #71696

Turms

-8
Liittynyt:
10.1.2015
Viestejä:
669

Supertrollien supertrolli seksitukassaan saa Tytti Yliviikarinkin vaikuttamaan miellyttävältä ja maanläheiseltä. Onnea miljoonajahtiin!

0
0
4.7.2021 - 19:01 #71697

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Turms kirjoitti:

Supertrollien supertrolli seksitukassaan saa Tytti Yliviikarinkin vaikuttamaan miellyttävältä ja maanläheiseltä. Onnea miljoonajahtiin!

Tietäsitpä vaan. Oli meinaan tällä viikolla päivä, kun en olisi enää pannut, vaikka Tina Kay olis nuorena ollut vuorossa.

0
0
4.7.2021 - 19:23 #71698

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

En ole muuten koskaan trollannut. Aina tosissani ja asiassa. 

0
0
4.7.2021 - 19:44 #71699

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Tässä Tytti-casessa mielenkiintoista on lähinnä se, millaisen älämölän asia aiheutti. Tytti oli aidosti siitä ihmeissään, koska virkansa puolesta tiesi tarkkaan (tarkemmin kuin kukaan muu itse asiassa), että teki just, kuten tuhannet ja tuhannet muutkin.

Suomi on läpeensä korruptoitunut maa. (Mikä ei olisi?)

0
0
4.7.2021 - 19:49 #71700

Artsipappa

+2037
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900
Dharma kirjoitti:

Suomessa on tapana tehdä välttämättömyydestä hyve ja siksi Suomessa hoetaan, että "lapselle on hyvä oppia tekemään töitä ja tienata itse". Ei ole. Jokaisella on rajallinen määrä aikaa ja energiaa. Jos jokainen sukupolvi hukkaa sen käpyjen keräämiseen, niin saavat mitä tilaavat eli eivät mitään.

.

.

.

Lapseni tekevät valtavasti töitä koulussaan saadakseen parhaat arvosanat ja tätä kautta mahdollisuuden parhaisiin yliopistoihin ja stipendeihin. Halunsa eivät siis ole vain puhetta, vaan tietävät, mitä se vaatii. 

Joku ristiriita? Onneksi lapsesi ovat jostain oppineet tekemään töitä menestyksensä eteen. Ei kuitenkaan ilmeisesti isältään(?) 

Kai ymmärrät että kaikille raha ei ole itseisarvo? Jotenkin käy sääliksi kun keski-ikäinen mies unelmoi miljoonista ja puhuu pillunsaannista :/

0
0
4.7.2021 - 19:52 #71701

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Artsipappa kirjoitti:

 

Dharma kirjoitti:

Suomessa on tapana tehdä välttämättömyydestä hyve ja siksi Suomessa hoetaan, että "lapselle on hyvä oppia tekemään töitä ja tienata itse". Ei ole. Jokaisella on rajallinen määrä aikaa ja energiaa. Jos jokainen sukupolvi hukkaa sen käpyjen keräämiseen, niin saavat mitä tilaavat eli eivät mitään.

.

.

.

Lapseni tekevät valtavasti töitä koulussaan saadakseen parhaat arvosanat ja tätä kautta mahdollisuuden parhaisiin yliopistoihin ja stipendeihin. Halunsa eivät siis ole vain puhetta, vaan tietävät, mitä se vaatii. 

 

Joku ristiriita? Onneksi lapsesi ovat jostain oppineet tekemään töitä menestyksensä eteen. Ei kuitenkaan ilmeisesti isältään(?) 

Kai ymmärrät että kaikille raha ei ole itseisarvo? 

Raha ei ole sellaisille itseisarvo, joilla on sitä tarpeeksi. Sosialistisessa Suomessa harva tajuaa, mitä keskiluokkainen elämä todellisuudessa (ja tulevaisuudessa) maksaa. Minä olen nähnyt laskut.

Lapseni ovat itse valinneet työmääränsä ja asettaneet tavoitteensa. 

Mitä työmoraaliin tulee, niin olen hoitanut itselleni tärkeät hommat aina mahdollisimman hyvin. Siksi olenkin hyväkuntoinen, varakas ja vapaa ja nussin kauniita naisia. Vaadittu panos haluttuun lopputulokseen on toki hyvin erilainen eri ihmisillä. 

0
0
4.7.2021 - 21:52 #71706

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Unohdin vastata tuohon "miljoonista unelmointiin". Kuten kerroin, tajusin noin 4-5 vuotta sitten, että minulla on tarpeita, joihin rahani eivät tule riittämään. Tämä kannattaa jokaisen aikaista eläköitymistä etsivän muistaa: tarpeet muuttuvat.

No mietin sitten, miten voisin tarpeeni tyydyttää ja vastaus löytyi. En oikein tiedä, mikä kohta tässä on unelmointia? Onko se unelmointia, että tarvitsee vessapaperia aamupaskalla? Unelma vessapaperista?

Jokaisella on toki omanlaisensa tarpeet. Joillekin riittää vessapaperi.

Pillun takia minun ei tarvitse niskaani jumittaa monitorien edessä eikä kirjapinoja kannellessa.

0
0