24.2.2021 - 10:18 #66284

ttr

+116
Liittynyt:
7.3.2019
Viestejä:
144
Bobo36 kirjoitti:

 

Turms kirjoitti:

Mitä tuohon koronan jälkeen jatkuvaan kuluttajien käytöksen muutokseen tulee, niin en siihen kyllä oikein usko.

Jos mietitään tulevaisuudessa työpaikkojen toimistotilan tarvetta, niin "kaksi päivää toimistolla / kolme päivää kotitoimistolla" tullee olemaan normi.

Miksi sitten tämä muutos ei näkyisi kuluttajien vapaa-ajan käyttäytymisessä? Yli vuoden nettiostoksia ja kaiken mahdollisen kotiintilaamista, ja sitten hillitön hinku kauppakeskuksiin halimaan muita asiakkaita?

Toki jos tähän uskoo, niin kannattaa sijoittaa Cityconiin.

Mutta voi myös miettiä sitä, että maksaisitko Stockan kiinteistöstä 550 milliä? Ei liity Cityconiin sinänsä, mutta kertoo kivijalan / kauppakeskuksen tulevaisuudesta...

Olen tässä asiassa Turmsin linjoilla, ihminen on sosiaalinen eläin. Kauppakeskuksissa on muitakin toimijoita kuin pelkkiä kauppoja.  

0
0
24.2.2021 - 10:30 #66286

KPV

+88
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
41
Bobo36 kirjoitti:

 

von Fyrckendahl kirjoitti:

Osaako kukaan selittää, miksi kauppakeskuskiinteistöjen arvo laskee jatkuvasti, ja tuleeko se laskemaan myös seuraavina vuosina?

Palstan konsensus on Cityconin olevan varma suoriutuja jatkossakin, ja sitä ei hetkauta verkkokaupan lisääntyvä markkinaosuus eikä myöskään koronan jälkeen jatkuva kuluttajien käyttäytymisen muutos.

 

Jos on Aikuisten Oikeasti sitä mieltä, että Stockan Aleksi/Mansku-kiinteistö on 550 miljoonan arvoinen, niin silloin toki kannattaa sijoittaa Cityconiin...

... muuten ehkä kannattaa miettiä kaupan alalla tulevaisuuden hyötyjiä.

 

Samaa mieltä, että palstan konsensus Cityconista on ehkä yltiöoptimistinen.

Samaan hengenvetoon täytyy kyllä todeta, että mun mielestä syyllistyt tossa nyt muutamaan fundamentaaliseen virheeseen ja yksinkertaistukseen. On totta, että retail tulee hiipumaan tai vähintäänkin muuttavan muotoaan. Kuitenkin omnichannel strategiat yleistyy, ja verkkokauppakin haluaa olla mukana verkossa ja kivijalassa. Lisäksi ihminen on sosiaalinen eläin, kuten moneen kertaan todettu. Kauppakeskukset sisältävät myös paljon palveluliiketoimintaa (esim. Ison Omenan hohtominigolffia ja ravintoloita jne), jota mennään nimenomaan kuluttamaan näille palvelualustoina toimiviin kauppakeskuksiin. Ikään kuin fyysinen "platform malli".

Se yksinkertaisus sitten? Et voi mielestäni puhua kaikkien kauppakeskusten kuolemasta. Nämä luvut on nyt vedetty täysin hihasta helpottamaan asian ymmärtämistä, mutta kuitenkin. Citycon siis keskittyy liikenteen solmukohtiin ja divestoi kuraa. Tällaiset solmukohdat ovat ihmisten kotimatkoilla tai kotien lähettyvillä. Niihin voi mennä viihtymään ja viettämään aikaa esimerkiksi viikonloppuisin, tai sitten hakea paketteja tai nopeita ostoksia kotiin ja ehkä tehdä heräteostoksia matkalla. Sitten asiaan: Jos ajatellaan, että retail markkinasta tippuu 30% pois. On mielestäni täysin oikeutettua ajatella, että tämä retail lähtee heikommilta mikrosijainneilta. Jos ajatellaan, että retail tippuu 30% ja toimijoita tippuu pois vaikka 50% (doomsday scenario) niin mihin ajattelet tämän trafficin ohjautuvan? Oma vilpitön uskomukseni on, että se tulee ohjautumaan näihin solmukohtiin. Näistä ihan prime esimerkkejä ovat mielestäni pääkaupunkiseudulla Tripla ja sitten Cityconin Iso-Omena.

0
0
24.2.2021 - 10:33 #66287

Bobo36

+132
Liittynyt:
5.10.2019
Viestejä:
231
mskomu kirjoitti:
Kauppakeskuksethan ovat jo muuttuneet enemmän hengailupaikoiksi, jonne mennään viettämään aikaa sen sijaan, että se olisi kuin tavaratalo, josta käydään ostamassa tarvittava ja lähdetään pois.

Allekirjoitan tämän.

Itis ei ole Cityconin mesta, mutta käytän esimerkkinä kauppakeskuksista, sosiaalisten suhteiden takia joudun käymään siellä toisinaan.

Viimeksi kun olin odottamassa kaveria kahvilassa (aikataulusyistä olin yli tunnin etuajassa) niin oman kahvikupposen yli oli mielenkiintoista tarkkailla kun "asiakkaat" (ostamatta mitään) osasivat taiteilla mattojen (!) alta sähköpistokkeet esiin ladatakseen virtaa kännyköihin. Hengailua, joo, mutta ei ehkä pisneksen kannalta kovinkaan ookoo...

Hengailuun jos haluaa tutustua, niin Itis (ei siis Cityconin omistama) on ihan opettavainen: arkipäivänä 7 tuntia siellä opettaa paljon.

Nimimerkki "Säästin kympin kun vaihdatin tuulilasin Itä-Helsingissä*"

0
0
24.2.2021 - 10:42 #66291

Anssi A

+440
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
446

Epäilemättä retail siirtyy enemmän ja enemmän verkkoon, mutta ei kaikkea haluta tilata verkosta. Samalla kuitenkin kauppakeskuksiin voi syntyä täysin uusiakin toimialoja, joita tällä hetkellä ei edes ajatella. En itse esim. näe Zaran tai vastaavien bisnesmallia, jossa palautetaan kokeiltuja vaatteita, toimivana, vaan uskon että vaatekaupalle fyysiset tilat ovat edelleen toimivin tapa. Tämän toki voi yhdistää liikkeeseen tuotteiden tilaamiseen.

0
0
24.2.2021 - 10:56 #66292

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

TuuriTuuli kirjoitti:

 

von Fyrckendahl kirjoitti:

Miksi Cityconin käyvät arvot ovat laskeneet jo 4 vuotta peräkkäin? Yhden koronavuoden arvonmuutos ei ole kovin tärkeä, mutta 4 vuodessa on jo 9 % tasearvosta sulanut. Mikä arvoa laskee ja onko syytä olettaa trendin jatkuvan?

Mikä ja miten laskettu tasearvo tarkkaan ottaen? En nyt tähän hätään löytänyt omasta excelistä noin rankkoja sulamisia.

 

Cityconin ilmoittama kiinteistöjen käypä arvo. 

  • Kiinteistöjen käypä arvo keskimäärin 4193 milj. € (taseet 2016-2020)
  • Kiinteistöjen käyvän arvon muutos -384 milj. € (2017-2020)
  • 384/4193 = 9 % arvon lasku
  • Kyse ei siis ole myynneistä vaan arvonalennuskirjauksista.

Aaa, tuo... Nyt muisti palailee pätkittäin. Olen ihmetellyt aikoinaan ihan samaa. Etenkin kun nuo käyvän arvon muutokset tulosrivillä ei tunnu koskaan täsmäävän taseessa olevan kiinteistöjen arvostuksen kanssa (kun niistä on yrittänyt todella puutteellisilla tiedoilla siivota pois kiinteistöjen ostojen ja myyntien, kehityshankkeiden ja neliömäärien muutosten vaikutukset). Päätin lopulta luovuttaa, kun ei ole koulutusta kirjanpitoon eikä tietoa miten arvonalennukset tuloksessa on laskettu, ja keskittyä katsomaan vain niinkin karkeita lukuja kuin kiinteistöjen arvostus per neliö, vuokratuottoprosentit per arvostus per neliö jne. Excelin piilotettujen rivien joukossa on vähän mainitsemasi suuntaisia laskettuna...

Kuittasin epäsuhdan aikoinaan jonkinlaisena verosuunnitteluna, sillä kunhan vain kassavirrat ja EPRA-tulokset säilyvät, niin ei-realisoituneet miinukset tuloksesta ovat firmalle kotiinpäin. Yleensä tuloslaskelma on se, joka on "vähän sinnepäin" jos haluaa numeroita säädellä lain sallimissa rajoissa, joten päätin olla pitämättä tuota hälyttävänä ja keskittyä taseeseen ja kassavirtaan luottamiseen.

Pitäisi alkaa uudestaan käyttää aikaa tämän (ja excelin) pureksimiseen kun nyt muutamassa vuodessa on toivottavasti tullut uusia ajatuksia miten raportointiin tulisi suhtautua. Yleensä koen noin pikkutarkan työn turhaksi kun lopputulos on silti sama kuin arpoisi P/E:n perusteella, mutta nyt tässä voisi olla syytäkin sukeltaa syvemmälle. Olisi kiva ymmärtää mihin on sijoittanut.

Jos tuohon kysymykseesi saataisiin vastaus, oloni olisi paljon turvallisempi (tai sitten pahemmin peloissaan, jos tasearvot eivät oikeasti olisikaan niin hyvät kuin väittävät). Oravan osasin jättää aikoinaan väliin (tosin enemmän onnella kuin varsinaisella asiantuntemuksella, vaikkakin tiedostin että arvonnousuihin perustuvalla tuloksen teolla oli jotain kestämätöntä), mutta tässä houkutteli aikoinaan luottamus tuloskäänteeseen ja paluun entisiin voittoihin kunhan portfolion uudelleenjärjestelyt saataisin valmiiksi.

0
0
24.2.2021 - 10:48 #66293

Bobo36

+132
Liittynyt:
5.10.2019
Viestejä:
231
KPV kirjoitti:
Jos ajatellaan, että retail tippuu 30% ja toimijoita tippuu pois vaikka 50% (doomsday scenario) niin mihin ajattelet tämän trafficin ohjautuvan? Oma vilpitön uskomukseni on, että se tulee ohjautumaan näihin solmukohtiin. Näistä ihan prime esimerkkejä ovat mielestäni pääkaupunkiseudulla Tripla ja sitten Cityconin Iso-Omena.

Olet ihan oikeassa. Tulevaisuudessa tulee olemaan niitä kauppakeskusvoittajia ja -häviäjiä.

Mutta mielestäni kyseessä on kuitenkin tuottojen saaminen auringonlaskun alalta, mikä on sinänsä erinomainen taito...

0
0
24.2.2021 - 11:51 #66299

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Yhtiökökouskutsusta:

Hallituksen puheenjohtaja, hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja, muu yhtiön johto ja tilintarkastaja eivät osallistu varsinaiseen yhtiökokoukseen eikä verkkolähetystä toimiteta. Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Chaim Katzmanin, toimitusjohtaja F. Scott Ballin ja talousjohtaja Eero Sihvosen ennakkoon nauhoitetut esitykset julkaistaan yhtiön internetsivuilla 22.3.2021.

Tämä on ✋🏼 naamaan piensijoittajille. Itse asiassa olisi paljonkin kyseltävää, mutta jännempäähän se on vähän sumussa ajaa.

0
0
24.2.2021 - 11:58 #66300

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
Aki Pyysing kirjoitti:

Yhtiökökouskutsusta:

Hallituksen puheenjohtaja, hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja, muu yhtiön johto ja tilintarkastaja eivät osallistu varsinaiseen yhtiökokoukseen eikä verkkolähetystä toimiteta. Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Chaim Katzmanin, toimitusjohtaja F. Scott Ballin ja talousjohtaja Eero Sihvosen ennakkoon nauhoitetut esitykset julkaistaan yhtiön internetsivuilla 22.3.2021.

Tämä on ✋🏼 naamaan piensijoittajille. Itse asiassa olisi paljonkin kyseltävää, mutta jännempäähän se on vähän sumussa ajaa.

Onkohan tuollainen ihan laillista? Kuulostaa aika erikoiselta. Osakeyhtiölaissa on pykälä 25, Kyselyoikeus, joka käsittelee tätä nimenomaista asiaa:

"Hallituksen ja toimitusjohtajan on yhtiökokouksessa osakkeenomistajan pyynnöstä annettava tarkempia tietoja seikoista, jotka voivat vaikuttaa kokouksessa käsiteltävän asian arviointiin." ja niin edelleen. 

Nythän tää kuulostaa siltä että tätä kyselyoikeutta ei käytännössä ole. En ole juristi, mutta tämä kuulostaa lain hengen vastaiselta ja ehkä vähän lain kirjaimenkin vastaiselta toimintatavalta.

0
0
24.2.2021 - 12:04 #66301

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Hynägrande kirjoitti:

Onkohan tuollainen ihan laillista? Kuulostaa aika erikoiselta. Osakeyhtiölaissa on pykälä 25, Kyselyoikeus, joka käsittelee tätä nimenomaista asiaa:

"Hallituksen ja toimitusjohtajan on yhtiökokouksessa osakkeenomistajan pyynnöstä annettava tarkempia tietoja seikoista, jotka voivat vaikuttaa kokouksessa käsiteltävän asian arviointiin." ja niin edelleen. 

Nythän tää kuulostaa siltä että tätä kyselyoikeutta ei käytännössä ole. En ole juristi, mutta tämä kuulostaa lain hengen vastaiselta ja ehkä vähän lain kirjaimenkin vastaiselta toimintatavalta.

Käytännön varmasti on. Emme ole kumpikaan juristeja, mutta Cityconilla on varmasti hyvät juristit. Koronan varjolla voi halutessaan heittää näkymät roskiin ja mitä ilmeisimmin pitää yhtiökokouksen ilman turhia häiriköitä kyselemässä.

0
0
24.2.2021 - 12:15 #66305

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009

Cityconin osakkeen omistajalla on oikeus paitsi osinkoon myös ääneen yhtiökokouksessa. Se mietityttää miten yhtiökokouksesta saadaan laillinen, jos ei ole puoltavia ääniä tilinpäätöksen vahvistamiseksi ja johdon vapauttamiseksi vastuusta.

Yhtiökokouksen pitämisestä säädetään Citycon Oyj:n yhtiöjärjestyksessä pykälässä §11:

Yhtiökokous voidaan pitää yhtiön kotipaikan, Helsingin, lisäksi Espoossa (Suomi), Tukholmassa (Ruotsi), Oslossa (Norja) tai Kööpenhaminassa (Tanska) siten kuin hallitus päättää.

Lähde: Yhtiöjärjestys | Citycon

Nettiä ei ole mainittu yhtiökokouksen pitopaikaksi ja lailliseksi kokousta tulee olemaan vaikea siellä saada.

0
0
24.2.2021 - 12:50 #66307

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
Bingo53 kirjoitti:

Cityconin osakkeen omistajalla on oikeus paitsi osinkoon myös ääneen yhtiökokouksessa. Se mietityttää miten yhtiökokouksesta saadaan laillinen, jos ei ole puoltavia ääniä tilinpäätöksen vahvistamiseksi ja johdon vapauttamiseksi vastuusta.

Yhtiökokouksen pitämisestä säädetään Citycon Oyj:n yhtiöjärjestyksessä pykälässä §11:

Yhtiökokous voidaan pitää yhtiön kotipaikan, Helsingin, lisäksi Espoossa (Suomi), Tukholmassa (Ruotsi), Oslossa (Norja) tai Kööpenhaminassa (Tanska) siten kuin hallitus päättää.

Lähde: Yhtiöjärjestys | Citycon

Nettiä ei ole mainittu yhtiökokouksen pitopaikaksi ja lailliseksi kokousta tulee olemaan vaikea siellä saada.

Niinpä. Vastuuvapautta ei voi itselleen esittää ja jos kyselymahdollisuuttakaan ei ole niin tästä voi tulla kyllä tarpeetonta sotkua jos yksikin osakkeenomistaja hermostuu tähän. Minä en ajatellut nyt hermostua tästä isommin, mutta en ymmärrä miksi tätä järkätään tähän tapaan.

En usko että mitään kieroilua siellä on taustalla, mutta toivon että tästä ei tule mitään yleistä tapaa. Yhtiökokous on kuitenkin osakkeenomistajan ainoa virallinen paikka käyttää sitä omistajan valtaansa ja siksi mm. kyselyoikeudesta on erikseen laissa pykälä.

 

0
0
24.2.2021 - 13:26 #66308

hm

+114
Liittynyt:
12.2.2021
Viestejä:
47

Kokouskutsun mukaan yhtiökokousta ei järjestetä netissä, vaan "ilman osakkeenomistajien tai näiden asiamiesten läsnäoloa yhtiön pääkonttorissa, osoite Piispansilta 9 A, 02230 Espoo." Eli kokous on paikan päällä, mutta osallistujia ei oteta mukaan. Äänestykset tehdään ennakkoäänestämällä.

Cityconin yhtiökokouskutsussa kyselyoikeus on mahdollistettu ohjeistamalla lähettämään kysymykset kirjallisina etukäteen 9.3.2021 mennessä:

"Osakkeenomistajalla on oikeus esittää osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:ssä tarkoitettuja varsinaisen yhtiökokouksen asialistalla oleviin asiakohtiin liittyviä kysymyksiä. Tällaiset kysymykset tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen legal [at] citycon.com (legal[at]citycon[dot]com) viimeistään 9.3.2021 klo 16.00, mihin mennessä kysymysten tulee olla perillä.

Tällaiset osakkeenomistajien kysymykset, yhtiön vastaukset niihin sekä muut kuin äänestykseen otetut vastaehdotukset ovat nähtävänä yhtiön internetsivuilla osoitteessa citycon.com/fi/yhtiokokous2021 viimeistään 12.3.2021. Kysymysten esittämisen yhteydessä osakkeenomistajien tulee esittää riittävä selvitys osakeomistuksestaan."

Se voi olla hyväkin asia, että vastaukset tulevat julkisesti nähtäville. Vastaukset tulevat silloin myös niiden nykyisten ja potentiaalisten sijoittajien saatavilla, jotka eivät yhtiökokoukseen paikan päälle normaalisti menisi. Jos muutkin yhtiöt alkavat tehdä samoin, ja jos kysymyksiin annetaan yksityiskohtaisempiakin vastauksia, kohta pörssiyhtiöiden nettisivuilta voi löytyä monenlaista kiinnostavaa tietoa tutkittavaksi.

Jos haluaa jotain äänestettäväksi, pitää saada vähintään sadasosan edustus yhtiön kaikista osakkeista vastaehdotuksen taakse, jotta se pääsee äänestettäväksi:

"Osakkeenomistajilla, joilla on vähintään yksi sadasosa (1/100) yhtiön kaikista osakkeista, on oikeus tehdä äänestykseen otettavia vastaehdotuksia varsinaisen yhtiökokouksen asialistalla oleviin päätösehdotuksiin. Tällaiset vastaehdotukset on toimitettava yhtiölle sähköpostitse osoitteeseen legal [at] citycon.com (legal[at]citycon[dot]com) viimeistään 1.3.2021 kello 16.00, mihin mennessä vastaehdotusten tulee olla perillä. "

Aänestysaika alkaa ennen kuin on kysymyksiin vastaamisen takaraja, ja päättyy kysymyksiin vastaamisen takarajan jälkeen:

"Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on rekisteröity hänen suomalaiselle arvo-osuustililleen, voi ilmoittautua ja äänestää ennakkoon tiettyjen yhtiökokouksen asialistalla olevien asiakohtien osalta 3.3.2021 klo 9.00 — 16.3.2021 klo 16.00 välisenä aikana"

 

Mitä tilinpäätökseen tulee, niin itseäni siinä lainojen osalta kiinnittää huomiota se, miten vanhoja matalakorkoisempia velkoja on korvattu uusilla korkeakorkoisemmilla. Keskikorot eivät ole paljoa muuttuneet, koska pääosa lainakannasta on pitkäaikaista, mutta siltä osin kuin lainakanta on muuttunut, korot vaikuttavat olleen joukkolainojen osalta korkeampikorkoisia kuin takaisin maksetut joukkolainat. Yritystodistusten korkotasoja ja niiden kehitystä ei ole kerrottu. Citycon näkyy vuonna 2020 nostaneen 4,5 %:n korkoista euromääräistä joukkolainaa 184,1 miljoonaa eräpäivällä 10/2024 ja Norjan valuutalla lainaa 76 miljoonan tasearvoeuron edestä korolla 3 M Nibor + 2,8 %. Eroon on vuoden 2019 jälkeen päästy euromääräisestä 75,5 miljoonan euron joukkolainasta korolla 3,83 % ja 101,1 miljoonan euron tasearvolla olleesta syndikoidusta lainasta korolla 3 M Nibor + 1,30 %. Lainamarkkinat näyttäisivät hinnoitelleen vuonna 2020 Cityconin lainojen korkovaatimuksia ylöspäin aiempaan verrattuna. Esimerkiksi tuohon kehitykseen liittyen voisi esittää kysymyksen yrityksen johdolle.

0
0
24.2.2021 - 21:58 #66348

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142
TuuriTuuli kirjoitti:

Jos tuohon kysymykseesi saataisiin vastaus, oloni olisi paljon turvallisempi (tai sitten pahemmin peloissaan, jos tasearvot eivät oikeasti olisikaan niin hyvät kuin väittävät). 

En epäile, että Cityconin taseessa olisi ilmaa. Sen sijaan haluaisin tietää, miksi arvot laskevat monta vuotta peräkkäin tällaisena aikana (jo ennen koronaa), jolloin kiinteistöt käyvät kaupaksi hyviin hintoihin. Cityconhan käy myös aktiivisesti kauppaa keskuksillaan ja kehittää niitä. Onko se sujunut huonosti niin, ettei Citycon ole onnistunut myymään laskevia keskuksia ja hankkimaan nousevia keskuksia tilalle?

Vai onko niin, että kauppakeskusten pyörittäminen on nykyisin niin matalakatteista puuhaa, että operatiivinen tulovirta ei tahdo kattaa kiinteistöjen vanhenemista ja sijaintien heikkenemistä?

0
0
24.2.2021 - 22:31 #66351

Bobo36

+132
Liittynyt:
5.10.2019
Viestejä:
231
von Fyrckendahl kirjoitti:
Vai onko niin, että kauppakeskusten pyörittäminen on nykyisin niin matalakatteista puuhaa, että operatiivinen tulovirta ei tahdo kattaa kiinteistöjen vanhenemista ja sijaintien heikkenemistä?

Osaat kysyä täysin oikeita kysymyksiä.

Tilinpäätöstä kun katsoo, niin näitä voi miettiä...

 

Laitan tähän vielä disclaimerin: vaikka pääsääntöisesti suhtaudun kriittisesti esim Citycon ja Noho, niin se ei tarkoita sitä ettenkö toivoisi kyseisille pörssiyhtiöille kaikkea hyvää. Se että ne olisivat vaikka tenbäggereitä ei olisi meikäläiseltä penniäkään pois, ja kaikkien kannalta (Suomen valtiontaloudessa) olisi hyvä että ne menestyisivät. En vain itse usko...

0
0
10.3.2021 - 12:15 #66982

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203

Tyhmä kysymys mutta mitä tämä ostotarjouksen tulos tarkoittaa firmalle käytännössä? 

0
0
10.3.2021 - 12:42 #66984

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009
Late kirjoitti:

Citycon Group announces indicative results of tender offer | Citycon

7,80 kurssi nyt.

Hynägrande kirjoitti:

Tyhmä kysymys mutta mitä tämä ostotarjouksen tulos tarkoittaa firmalle käytännössä? 

Ei mitään.

Citycon Treasury B.V. eli yhtiön velkakirjoja hoitava tytäryhtiö tarjoutui ostamaan Citycon Oy:n takaamia, ensi vuonna eräätyviä velkakirjoja (ISIN: XS1291367313 / Common Code -tunnus: 129136731) noin 253 miljoonan edestä ja sai tarjouksia 93 miljoonan edestä. Normaalia velkakirjojen revolverihommaa - ostetaan vanhat, lasketaan liikkeelle uudet, korko muuttuu.

Lähde suomeksi: Citycon julkistaa ostotarjouksen alustavan tuloksen | Citycon

Kertoo tarkan tuloksen iltapäivällä. Jos jollakulla on muu tulkinta niin kertokoon.

0
0
16.3.2021 - 21:53 #67306

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009

Kanadalaiset myivät puolet omistamistaan Cityconin osakkeista: Kanadalainen CCP Investment Board tarjoaa myytäväksi 13,3 miljoonaa Cityconin osaketta.

No se on toiseksi suurin omistaja Gazit-Globe Ltd.:n jälkeen, jolla on 48,9% yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä (87 029 497osaketta 28.2.2021).  

Luettelo: CPP Investment Board European Holdings S.à.r.l. 15,0 % yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä (26 699 778 osaketta 28.2.2021). Heidän osakeomistuksensa on hallintarekisteröity, minkä vuoksi yllä olevia osakeomistuksia ei ole mainittu alla olevalla listalla.

Kyllä osakkeella eloa on ja lista päivittyy kuukausittain. Viime kuussa Nordea vähensi ja Citibank lisäsi, itse asiassa lukumääräisesti enemmän kuin tuossa kaupassa. Ostaja löytyi heti kanadalaistenkin osakkeille - miksi kirota?

Lähde: Osakkeenomistajat | Citycon

0
0
16.3.2021 - 23:02 #67315

Bobo36

+132
Liittynyt:
5.10.2019
Viestejä:
231
Bingo53 kirjoitti:
... Gazit-Globe Ltd.:n jälkeen, jolla on 48,9% yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä (87 029 497osaketta 28.2.2021). Ostaja löytyi heti kanadalaistenkin osakkeille - miksi kirota?

Ottamatta (tällä kertaa) kantaa Sitikanin pisnesideaan, niin itseäni on häirinnyt _myös_ tuo pääomistajan omistusosuus.

Selvästi pääomistaja uskoo omistusarvonsa säilyvyyteen/kasvamiseen, mutta toi 50 % raja on täysin trefa.

Minne se muu omistus sitten menee, niin en tiedä...

0
0
16.3.2021 - 23:40 #67324

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Hintaindikaatio @7,30. Pitkä matka nousta kasiin takaisin, kun on ensin ostettava joku 13,3M osaketta  välissä😪.

0
0
17.3.2021 - 07:30 #67331

ttr

+116
Liittynyt:
7.3.2019
Viestejä:
144
Aki Pyysing kirjoitti:

Hintaindikaatio @7,30. Pitkä matka nousta kasiin takaisin, kun on ensin ostettava joku 13,3M osaketta  välissä😪.

Siis onko CPP:n myyvien osakkeiden arvioitu hinta 7,30 €/osake, vai mihin viittasit edellisellä? Itse en atk:sta löytänyt mitään tietoa.

 

edit: muokattu CCP -> CPP.

0
0
17.3.2021 - 07:51 #67332

PikkuPro

+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
ttr kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Hintaindikaatio @7,30. Pitkä matka nousta kasiin takaisin, kun on ensin ostettava joku 13,3M osaketta  välissä😪.

 

Siis onko CPP:n myyvien osakkeiden arvioitu hinta 7,30 €/osake, vai mihin viittasit edellisellä? Itse en atk:sta löytänyt mitään tietoa.

 

edit: muokattu CCP -> CPP.

Itsekin mielellään kuulisin lisempää eli jos voisit Aki avata?

 

0
0
17.3.2021 - 08:13 #67333

ttr

+116
Liittynyt:
7.3.2019
Viestejä:
144
PikkuPro kirjoitti:

 

ttr kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Hintaindikaatio @7,30. Pitkä matka nousta kasiin takaisin, kun on ensin ostettava joku 13,3M osaketta  välissä😪.

 

Siis onko CPP:n myyvien osakkeiden arvioitu hinta 7,30 €/osake, vai mihin viittasit edellisellä? Itse en atk:sta löytänyt mitään tietoa.

 

edit: muokattu CCP -> CPP.

 

Itsekin mielellään kuulisin lisempää eli jos voisit Aki avata?

 

Jos hinta notkahtaa tonne 7,30:n, niin sullahan onnistui keventelyjen ajoitus mainiosti :)

0
0
17.3.2021 - 08:20 #67334

PikkuPro

+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
ttr kirjoitti:

 

 

Jos hinta notkahtaa tonne 7,30:n, niin sullahan onnistui keventelyjen ajoitus mainiosti :)

Heh, joo!

En voi sanoa, että kävi mielessä koska en nyt usko, että noin hyvin käy mutta se kävi kyllä mielessä, että likvidiä just nyt olisi. Eiköhän tollaset mällit jotenkin fiksusti ulosteta mutta tosiaan jos Aki voisi avata yhtään niin kiitos!

EDIT: hmm, uutinen tullut eilen pörssipäivän jälkeen. Kai tässä joku nollasta poikkeava aamupaniikin poikanen voisi olla mahdollinen? devil

0
0
17.3.2021 - 09:23 #67339

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Tässä lähteeni. Yleensä nämä Blomman hintaindikaatiot ovat olleet lopullisia.

Hinnan luulen roiskahtavan ihan kunnolla. Valtaosa @7,30 ostaneista on hakemassa pikiksiä.

Eilen kehuskelin avokille, miten näppärä treideri olenkaan, kun osasin keventää hyvin marginaalisesti @8,10 ja otin takaisin @7,98. Olisi parempi mieli, jos olisi jäänyt ottamatta.

Citycon on vaivihkaa noussut miulla salkun suurimmaksi, joten siinä mielessä sangen kiusallista. 

0
0
17.3.2021 - 09:38 #67342

PikkuPro

+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Mä muuten jätin keventämättä eilen 8,08e eli siirsin to 8,19e etten (taas) myy liian halvalla kaikkea... laughsurprise

Ei varmaan tänään tarviikaan kevennellä eli sikäli meni hyvin! yes

0
0
17.3.2021 - 10:04 #67346

Turms

-8
Liittynyt:
10.1.2015
Viestejä:
669

Voihan vittu. Myin ison position pois @7,47.

0
0