Suomen verojärjestelmä ja sen kehittäminen.

4.2.2021 - 09:31

Bingo53

+2797
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2017

Kaikki huonot ideat alkavat hyvinä ideoina.

Veronkuluttajien ylimielisyys on mennyt liian pitkälle. Verohallinto tähtää ajantasaiseen alv-verotukseen pyytämällä joka ikisestä kauppatapahtumasta on-line raportoinnin. Eli käydessäsi R-Kioskilla, verohallinto on siellä kassakoneessa heti nappaamassa neljänneksen eurostasi ja utelemassa kuka osti, mitä osti ja oliko sillä vielä rahaa.

Kruunulle riitti ennen kymmenykset ja sekin kerättiin vasta kun sato oli kypsynyt.

Verohallinto on muuttanut käytäntöä vuosi-ilmoituksista kuukausi-ilmoituksiin ja nyt haluaa ajantasaiseksi. Viittaa siihen, että veronkuluttajien kassa on tyhjä eikä heillä ole mistä ottaa. Valtion tulisi pysyä lestissään, suunnitella mitä tehdään seuraavan kymmenen vuoden aikana eikä rakennella verotukseen mitään lotto-konetta, jolla arvotaan ensi viikon veroprosentti.

Kuka puolustaa veronmaksajaa - ei kukaan. Verohallinnon tulisi keskittyä siihen, että veronmaksaja voisi tallentaa vähennykset jo verovuoden aikana eikä hätäpäissään silloin, kun verohallinto kertoo arvauksensa veroehdotuksessa.

Johtaako tämä ajantasa siihen, että seniilit setämiehet alkavat saada tekstiviestejä verohallinnolta: "Mene kauppaan ja keksi ostettavaa. Ikäluokasi alv-kertymä ei ole vielä tavoitteessaan."

Lähde: Näin verokarhu perustelee pelättyä alv-raportoinnin laajennusta: ”Se on tietosisällön rikastamista”, sanoo Verohallinnon pääjohtaja | Kauppaleht

Lähde: Alv-raportoinnin kiristys tuo yrityksille jättilaskun: ”Ainoa järkevä ratkaisu on lopettaa tämä haahuilu heti”, sanoo tilintarkastuksen veteraani | Kauppalehti

0
0
4.2.2021 - 09:54

Jack Reacher

+673
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
401

Ihan sairas ajatus, etenkin pienille yrityksille. Lopputulema: Jumalaton määrä turhaa, tuottamatonta työtä mitättömän verokertymän vuoksi.

Maksumuurin takana taisivat nuo linkit olla joten en ihan selvää mitä kaikkea raportoitaisiin lasku/kuittitasolla. Ymmärrän kyllä hyvin jos ulkomaankaupan alv, käännetyn verovelvollisuuden alv jne. raportoitaisiin laskukohtaisesti, mutta jos tavanomaisessa kotimaan kaupassa niin epäilenpä vastarinnan olevan sen verran kova, että verokertymä pienenee kun on helpompi tehdä pimeänä :)

EDIT: Linkki josta lueskelin asiasta: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/verotuksen_muutok…

0
0