17.1.2021 - 21:51 #63852

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
Merta kirjoitti:

Ehkäpä juuri tuo elementti aiheuttaa sen, ettei korkojen nousupainettakaan ole. Negatiivisella ohjauskorolla operoiva ekp palkitsee pankkeja tästä häilyvästi taustalle piilotetusta mekanismista, jonka avulla tämä edellä maalailtu "köyhempi(kin) keskiluokka" pääsee kiinni "omistusasuntoon" ja saa "tehdä voittoa", jolloin illuusio reilusta pelistä elää vahvana, korkojen korotuspaine säilyy maltillisena ja "talous vetää". Eikä kansa nouse barrikaadeille.

Sitä en kyllä osaa sanoa, että missä vaiheessa talouspolitiikka ja rahapolitiikka mahtoi karata näin isosti omille laukkareiteilleen? Olisiko se ollut jo finanssikriisin jälkimainingeissa. Nythän makrotaloudessa (valtiot, yleiset julkishallinnon toimielimet) ei ole itse asiassa edes aikomusta maksaa velkoja takaisin, ja mikrotaloudessa riskit on mimimoitu siirtämällä "riski pankille", vaikka todellisuudessa pankin ainoa riski on, että tälle keskiluokalle saadaan jatkossakin uskoteltua, että he omistavat asunnon ja tekevät sillä voittoa. Nimellinen keskuspankin kädenojennus on pieni hinta siitä, että saadaan markkina näyttämään vakaalta ja annetaan euroalueen valtioille rauha toimia. 

Uskoakseni finanssikriisin hoito tosiaan meni aivan pieleen ja tein itsekin virheellisiä päätelmiä tyyliin "eivät ne voi olla näin hölmöjä". No, kyllä voi näköjään, mutta uskon edelleen että tätä peliä ei voi pelata ikuisesti ilman merkittäviä haittavaikutuksia. Kuinka pitkään voidaan teeskennellä, sitä en osaa ennustaa. Ehkä viisi vuotta? 2?  Tai ehkä 10 vuotta? En todellakaan tiedä, mutta olen yrittänyt positioida itseni niin että putoan jaloilleni. Ei ole mitään 200ke asuntolainaa, joka sitoisi kohtaloni muiden tahojen päätöksiin.

Nollakorot varmaankin jatkuvat "toistaiseksi" ja sikäli olisi ollut oikein ottaa kunnolla velkavipua ja paina all-in, mutta arvelin että nollakorot eivät lohduta jos käy niin että tulee töistä kenkää ja asettien arvot alkaa pudota.

0
0
18.1.2021 - 16:40 #63889

Aki Pyysing

+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Turms kirjoitti:

Jaahas, herroilla ovat kuukautiskierrot synkronisoituneet.

Tämä oli nähdäkseni vähintään oikeansuuntainen analyysi.

Mutta alkoholi auttaa ongelmiisi. Kävimme PikkuPron kanssa sovinnonjalluilla ja ainakin miun puolesta rauha on maassa.

wunderbra kirjoitti:

Älkää pojat tapelko, kukaan ei enää polta tupakkaa.

Tää muuten vaikuttaa suht hyvältä esimerkiltä keskustelusta, joka olis kapakassa hyvinkin harmoninen mutta menee heti kierroksille, kun väline on keskustelupalsta.

Juurikin näin. Humoristista on, että keskustelemalla ja nyt ketjun uudestaan lukemalla selvisi PikkuPron ottaneen herneen nenään "2222"- lainastani, jonka olin koko ajan lukenut 2022 ja lainannutkin ilman edes obv numerovirheen huomaamista🙄.

Emme olisi ikinä ajautuneet mihinkään konfliktiin kapakassa. Jos pysyy vuosikymmeniä hengissä pokeripöytien hyvin kilpaillussa maailmassa, tietää omien näkemyksiensä olevan joskus enemmän ja joskus vähemmän epävarmoja, mutta yhtäkaikki epävarmoja. Olisimme helposti päätyneet kiistaan joo, mutta saavuttaneet jonkun konsensuksen toisten näkemyksistä ilman mitään sapelien kalistelua.

0
0
18.1.2021 - 18:48 #63902

Turms

-8
Liittynyt:
10.1.2015
Viestejä:
669
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Turms kirjoitti:

Jaahas, herroilla ovat kuukautiskierrot synkronisoituneet.

 

Tämä oli nähdäkseni vähintään oikeansuuntainen analyysi.

Mukava kuulla, että asianosaisilla sentään on huumorintajua. Alapeukkujen valtaisasta määrästä päättelin, että konservatiivinen lynkkausryhmä rasvaa jo hirttoköyttä.

​​​

0
0
19.1.2021 - 04:52 #63913

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Turms kirjoitti:

Jaahas, herroilla ovat kuukautiskierrot synkronisoituneet.

 

Tämä oli nähdäkseni vähintään oikeansuuntainen analyysi.

Mutta alkoholi auttaa ongelmiisi. Kävimme PikkuPron kanssa sovinnonjalluilla ja ainakin miun puolesta rauha on maassa.

 

 

Juuh,

Olemme Sahan sanoin "omalla tavallaan" molemmat lämpöön kykeneviä henkilöitä. Mie en ehkä lämpöherkkä mutta jos lämmöt saa päälle niin maailma on varsin punakka kunnes jotenkin saa ventiloitua ja ennen sitä oon aika vaarallinen - lähinnä itselleni. 

Myöskin tuli mieleen joku jäätävän huono leffa, no, nyt muistinkin että "Jerry maguire - elämä on peliä". Leading lady sanoo Tompalle "you had me on hello" joka oli karseaa silloin ja on karseaa nyt mutta vähän silleen tää sunnuntaina tais mennä eli ainakin omasta puolesta asiassa ei oikeen ollut ees mitään puimista enää mutta ainahan se on kiva pikaiset jallut vetää millä tekosyyllä vain - tai enemmän koska kumpikaan ei halunnut jäädä velkaa.

Mä toki lopulta jäin, safkan jälkeen, mutta se on jo defferent story. <3

https://www.youtube.com/watch?v=AyrP-pwDayE

0
0
21.1.2021 - 03:55 #64003

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Pari teemaa,

On ollut vähän hiljaista. Siis silleen, että Koronan takia reissut hiljaisia, HITAS systeemin takia asunnonmyynti hiljaista, pokerit aika hiljaset, vedot semihiljaiset eikä pörssissäkään oikeen mitään. Ilmat toki hiljaiset kanssa ja lasten harrastukset - omat myös pl ulkojuoksu.

Tavallaan jännääkin, että silti oon ihan fine henkisesti. Olosuhteissa on paljonkin tilapäistä haastetta mutta silti, it's all ok, life. On selkeitä suuntia mihin elämää ja hommelointeja nuolittaa mut just nyt vielä vaan vähän tahmeaa ne etenemiset kun Korona-tammikuu. Lapsien näkeminen on iso ilo vaikka sitä ei ehkä ole khoolia tunnustaa. Mutta se juna meni muutenkin jo viimeistään tuollaiset 20 vuotta sitten.laugh

Mieli on aika hyvin balanssissa suhteessa olosuhteisiin, sen päälle on hyvä rakentaa. Kun riittävästi on valmis ottamaan riskiä elämässään ja selviää henkisesti jotenkin koossa niin alkaa luottaa kykyihin klaarata elämän haasteita.

Sellaisen pienen ilon hommelointeihin liittyen huomasin tänään, että mulla on aika paljon ManC Premierin mestariksi ja se näköjään on noussut suosta 1,6 kertsiseksi suosikiksi viime aikoina. Liverpoolia pikku seiffinä (n. 2k) nii jotain voi tulla takas, ManC palauttaisi solid 5fig. SM liigaan on Lukko, Ilves, HIFK ja Tappara, outteja siinäkin ja nää kaikki maksettu 2020 kivasti voitollisesta vuodesta niin näppärät "frollit" eli saada 2021 tuottoa vedoista. Iloinen ylläri - katsoin Premierin tilanteen viimeksi joskus marraskuussa - näytti hiljaisemmalta.

------------------------

Sananen siitä joulukuun (?) sidebet meltdownista. Koskaan tähän mennessä ei ole tullut oikeen mitään henkistä takapakkia. Eka iltana oli tiukkaa välillä ja next day hetkittäin. Siinä se so far. Oon tiennyt, että tipun jaloilleni aika easy usein mutta silti, jopa pelottavan easyä tämä. Jääköhän jotain käsittelemättä? Kumminkin summa sellainen, että kun pro-kollega kuuli niin sanoi "kiva ton jälkeen varmaan jatkaa pelejä ja laskea kauanko kestää tienata back...". Joo, ei olis kivaa mut en vaan tolleen koskaan muutenkaan ajattele. En koskaan oikeen murehdi tappioita tai huonoa runia vaan pelivirheitä. Tuossa tapahtui käsittämätön sekoaminen joten murehdin kovinkin sitä, että noin ei saa koskaan enää käydä, se romuttaisi kyllä uskoa omaan tekemiseen huolella. Kerran voin antaa itselleni anteeksi - kaikki sekoaa joskus - ja tosiaan aina kun tulee vastamäkiä niin automaattisesti laajennan horisonttia enkä missään tapauksessa koita "voittaa häviöitä takaisin". Nyt oon laajentanut horisonttia mm. niin, että ton käsittämättömän sekoamisen vastapainona oon kumminkin koronaan liittyen onnistunut (varmaan paljon onnekkaastikin) tekemään todella todella kovan pörssivuoden 2020 ja vaikka olisi ollut onnekasta, niin ainakin aktiivisia liikkuja ja ne sentään ylikompensoineet sekoamiseni eli 2019 oli käänteentekevä vuosi taloudellisesti ja heti perään 2020 myös eli voisi huonomminkin mennä ja vakaasti elämäntavassa kiinni.

Mutta ei tuollaista enää ikinä, se olisi vain ammatillinen tai siis puuhastelullinen itsemurha. Vaikka vapauden tunne on itselle tärkeää, niin vapauden käyttäminen rakastamansa elämäntavan tuhoamiseen ei tunnu testaamisen arvoiselta. Varsinkaan kun - let's face it - vaikka so far olen pärjännyt pokerissa niin kyllähän aivot vanhenevat ja muutenkin tuhoutuvat eli kyllä siinä osassa paras ansaintapotentiaali on varmasti takanapäin vaikka kampoihin aion yrittää entistä enemmän laittaa.

 

0
0
28.1.2021 - 12:15 #64496

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Warning: Vain avautumisjuttua. Siksikin, että menee infot sitten samana kaikille oleellisille ihmisille, lähes kaikki heistä kumminkin tätä varmaan lukee.

Tuli taas aivoinfarkti, maanantaina. Lähtö oli nihkee kun ilman jalkoja, ilman kunnon motoriikkaa ja ilman puhekykyä sekavana yritti yksin saada lanssia mutta lopulta tälläkin kertaa varmaan pääsee lähinnä säikähdyksellä. Näitä nyt vain tulee nihkeän paljon, kolmas kahden vuoden sisällä. Kokoustelevat että mitäs sitten, aina ei käy näin hyvin, oddsit ei oo puolella. Tutkiskelevat. Sydänaseman lekuri juuri vihjaili tekoläpän vaihdosta joka kuitenkin suuri leikkaus omine riskeineen. Et täs saa nyt tehdä pokerinpelaajalle tuttua riskianalyysiä. Eka fiilis, että ainakaan ens kesänä en halua leikkausta et johonkin paskavuodenaikaan voikin.

Laitan nyt vähän elämäntapoja terveellisemmäksi. Alkon suhteen en ala absolutistiksi mutta muutenkin fiilis, että kiva vähän laskea kuormaa. En puhu näistä muutoksista etukäteen vaan 1) päätän ja 2) teen. Kun päätän niin sitten myös muuten tapahtuu.

Muita elämänmuutoksia? No, aika vaikea keksiä mikä on hyvä. Elän itteni näköistä elämää ja sitä aion myös jatkaa eli esim. juoksemista en löysää enkä matkustamista. Jos reissulla saa kohtauksen ja halvaantuu kun ei lähellä sairaalaa niin se on sitten niin - enemmän pelkään sitä, että himmailisin ja vanhana sitten katuisin asioita, mitä ei uskaltanut tehdä. Mielummin riskiä kuin fold preflop.

Positiivista tällaisessa tilanteessa on se, että aktiivisesti iloitsee likvidien liikkumavarasta. Mikäs täällä meikussa lomaillessa, täyshoidossa. Betsejä ja...no ei ehkä kauheesti pörssihommia kun valta-osa Aspiressa ja niitä en näihin hintoihin keventele. Nokiaa voisi harkita shortata..laugh

0
0
28.1.2021 - 16:20 #64540

Jallua Pikelle

+2
Liittynyt:
20.1.2021
Viestejä:
13

Ois kyllä kiva kuulla mitä se sekoamisveto koski, kun tuollainen asian ympärillä tanssiminen ei oikein anna mitään sisältöä. Toki ymmärrän, jos ei kiinnosta kertoa omista mokistaan, mutta ihan yhtä turhaa tuollainen vihjailu on. Kyseessä kuitenkin julkinen päiväkirja, niin parasta olisi olla rehellinen itsensä lisäksi muille.

0
0
28.1.2021 - 17:07 #64556

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Jallua Pikelle kirjoitti:

Ois kyllä kiva kuulla mitä se sekoamisveto koski, kun tuollainen asian ympärillä tanssiminen ei oikein anna mitään sisältöä. Toki ymmärrän, jos ei kiinnosta kertoa omista mokistaan, mutta ihan yhtä turhaa tuollainen vihjailu on. Kyseessä kuitenkin julkinen päiväkirja, niin parasta olisi olla rehellinen itsensä lisäksi muille.

Voin toki kertoa mut 1) se vedon kohde ei oikeastaan ollu se pointti vaan miten voi kuka vaan eeppisesti seota kun olosuhteet nappaa.

Pelattiin siis 2-2 dc ja oli 100e sokkopanos. Mä olin bb eli vika ja näytin tietyn käden ja sanoin, tyyliin, "en viitti tällä ottaa kun rake" johon vihu, tyyliin, "mitä, mä kyl olisin ottanu"...ja siitä sit tyyliin 30sec niin kädet oli keskellä pöytää kättelemässä. Ja sit ajettiin se tilanne 10.000 kertaa, kumpikaan ei tajunnu mitä se merkkaa vaikka Kimi ei tuu koskaan tätä uskomaan.

Mut kuten oon sanonut, toi ei tuu enää koskaan toistumaan. En väitä, et on 100% mut tiedän kuinka vaikee olisi toipua jos tapahtuisi ja tossa musta oddsit on puolellani. Pienempiä sekoiluja aivan varmasti tapahtuu - jos en katkea ennen ja tuskin. wink

ps. semiraskasta täällä sairalassa kyl se, et nää muut on Aivan Sekaisin. Yks huorittelee hoitsut, toinen lähtee koko ajana kävelemään eli kaatuilemaan ja kolmas jo laitettiin lepositeisiin kun hiippaili koko viime yön ympäri huonetta inc. mun sängyn vieressä. Nyt just mutisee, että kiva kun katto on laitettu kuntoon, et aiemmin puuttu monta palasta...mitään ei toki oo tehty...vai olisko Vesku kuitenki kävässy...wink.

Ei kovin vaikeeta grindata itelleen favopojan roolia tällä fieldillä...

0
0
28.1.2021 - 19:50 #64595

Makaroonilaatikko

+14
Liittynyt:
19.11.2020
Viestejä:
142
PikkuPro kirjoitti:

ps. semiraskasta täällä sairalassa kyl se, et nää muut on Aivan Sekaisin. Yks huorittelee hoitsut, toinen lähtee koko ajana kävelemään eli kaatuilemaan ja kolmas jo laitettiin lepositeisiin kun hiippaili koko viime yön ympäri huonetta inc. mun sängyn vieressä. Nyt just mutisee, että kiva kun katto on laitettu kuntoon, et aiemmin puuttu monta palasta...mitään ei toki oo tehty...vai olisko Vesku kuitenki kävässy...wink.

Ootko Niuvanniemessä vai missä sairaalassa oikein lymyilet kun on tuollaisia huonekavereita?

0
0
28.1.2021 - 20:41 #64604

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Makaroonilaatikko kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

ps. semiraskasta täällä sairalassa kyl se, et nää muut on Aivan Sekaisin. Yks huorittelee hoitsut, toinen lähtee koko ajana kävelemään eli kaatuilemaan ja kolmas jo laitettiin lepositeisiin kun hiippaili koko viime yön ympäri huonetta inc. mun sängyn vieressä. Nyt just mutisee, että kiva kun katto on laitettu kuntoon, et aiemmin puuttu monta palasta...mitään ei toki oo tehty...vai olisko Vesku kuitenki kävässy...wink.

 

Ootko Niuvanniemessä vai missä sairaalassa oikein lymyilet kun on tuollaisia huonekavereita?

Niuvanniemeen aikanaan lähettelin, sossuna. Vissiin vänkä mesta. Tää on neuro-osasto niinkuin aivo-infarktista osa varmaan päättelikin.

ps. nyt toi yks "seko" on alkanu piereskelemään reippahasti, saiskohan ton oven pysymään auki. Aha, ja nyt toi toinen puhekykynsä menettänyt karkaa taas pois sängystään...kohta muuten osuu Juhaa leukaan...

#AnotherZoo

https://www.youtube.com/watch?v=S-2aGSJVmss

0
0
28.1.2021 - 22:34 #64629

FOMOPOK

-120
Liittynyt:
18.9.2020
Viestejä:
41

"Tilanne ajettiin 10000 kertaa". Aivan järjetöntä. Et kai sinä dogina ehdottanut tälläistä?

Parantumisia! Parhaimpia blogittajia ever. Mikä on stressitasosi? Maallikkona aattelisin, ettei ehkä järkevintä ole pelata öitä, nukkua vähän ja juosta, tehdä betsejä, olla jännän äärellä ja hommeloida alituiseen. Luetunymmärrykseni mukaan sinulla on rahaa ja muita omaisuuseriä jo ihan tarpeeksi. Mikä ihme ajaa miehen tuolla sairaushistorialla kiristämään ruuvia noin kireälle? Olet monesti maininnut, että pitkän elämän oddsit ovat heikot. Eikö järkevintä olisi maksimoida noita oddseja omalla toiminnallasi? 

0
0
28.1.2021 - 23:49 #64633

callo

+66
Liittynyt:
6.4.2020
Viestejä:
44

Varmaan 10K ajoa viittaa (monte carlo) simuloitiin miten kädessä olisi käynyt, kun se toistetaan riittävän monta kertaa. Eli poistetaan onnen vaikutus lopputulokseen.  

Sokkopanoksella on siis random käsi. Ja ilmeisesti kukaan muu ei ollut maksanut, joten PP puskee kaiket ja sokko maksaa jotain tiettyä tasoa paremmat kädet. Mielenkiintoista on kuinka tämä määritettiin simulaatioon, mutta se ei nyt ole tärkeää. 

Lukuina jos PP pointti oli että oddsit on 50%/50% jolloin raken kanssa saa voittaessa €490 ja hävitessä -€500 eli EV = -5. Jos taas noi oddist oli oikeasti 48%/52% EV = 15. Jos on sovittu, että oikeassa oleva saa simuloitijen käsien voitot/tappiot niin kerroin tolle EV:lle on 10000. Toi heitto coin flipistä 48/52 tilanteeseen, johtaa €150K tappioon PP:lle. Jos pinkat oli isommat, kuten 2-2 DC taitaa usein olla, niin ei tarvitse olla oddseissa noin "isoa" heilhdusta niin ollaan kuusinumeroisissa.  

Ymmärän miksi blogin isäntä on kutsunut tätä sekoamiseksi. PP vahvistaa menikö oikein ja tarkentaa jos haluaa.

Ja tärkeimpänä, pikaista toipumista, olet taistelija ja selättänyt ton infraktihomman jo monta kertaa aikaisemminkin! Kyllä se siitä!

0
0
29.1.2021 - 03:21 #64656

heimo77

Liittynyt:
29.1.2021
Viestejä:
1
callo kirjoitti:

Varmaan 10K ajoa viittaa (monte carlo) simuloitiin miten kädessä olisi käynyt, kun se toistetaan riittävän monta kertaa. Eli poistetaan onnen vaikutus lopputulokseen.  

Sokkopanoksella on siis random käsi. Ja ilmeisesti kukaan muu ei ollut maksanut, joten PP puskee kaiket ja sokko maksaa jotain tiettyä tasoa paremmat kädet. Mielenkiintoista on kuinka tämä määritettiin simulaatioon, mutta se ei nyt ole tärkeää. 

Kyseessä oli siis 100e pimeä all-in ja kysymyksenä kuuluuko PP:n se viimeisenä ottaa, kun potissa pimeän lisäksi 4 euroa blindeja ja rake on 10e. Kätenä oli xxxxx.

Tuon kun ajaa 10k kertaa, niin tulee summaksi xxx.

OP saa täyttää x:t halutessaan. Vaikka ne suuri osa Helsingin pokeriskenestä tietääkin, niin täällä ei niitä nähdäkseni vielä mainittu. Saattaisi myös aiheuttaa toiselle osapuolelle ikäviä veroseuraamuksia, vai onko lahjaveron kiertäminen näin helppoa?

0
0
29.1.2021 - 04:05 #64657

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
callo kirjoitti:

 

 

Ymmärän miksi blogin isäntä on kutsunut tätä sekoamiseksi.

Joo, on ollut ihan syynsä, miksi tätä olen kutsunut eppiseksi sekoamiseksi. Mä en halua enää jauhaa tätä, syynä se, että itse oon jo käsitellyt enkä halua juuttua menneeseen turhan takia. Eteenpäin, next. Tärkeintä, että ei toistu ja imo oli ihan semihyvä teko varoittaa omalla naamalla, että melkein kuka vain voin seota eeppisesti kun olosuhteet ovat tietynlaiset joten careful out there.

Nyt keskityn ottamaan tästä täysihoidosta irti mitä saa. ihan hyvään vuodenaikaan ja korona-aikaan tuli. Nyt on lupa levätä. Ja miettiä elämäntapamuutokset ja muutenkin linettää, että lähdetäänkö leikkurilinelle vai mitä. Saa sitten jatkossa taas keskittyä elämään kun on semiselvät sävelet. Otan tän tosiaan aika paljon loman kannalta.

 

0
0
29.1.2021 - 20:34 #64747

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Crusader kirjoitti:

Paljon siulla on ikää?

Sry, tuntuu liian intiimiltä sanoa. Läpällä et 29...sanoo Tinder...;D. No ei sano, mitään.

 Ei niin etteikö kaikkea voi kaivaa jos haluu mut en esim. halua, et joku lääkäri lukee tätä ja iän perusteella yksilöi tietokannasta. Kumminkin oon jumissa täällä ja kun ei ole normia vapautta niin kaipaa ees tälleen hengittelytilaa. Yleisesti mä välillä avaudun mut kaikesta en; en saa tästä mitään rahallista korvausta niin päätän linen just niinku tunnen hyväksi. smiley

---------------

Tänään kipeempi, kuumetta ja jotain tulehdusta kai mut no biggy, chillaillaan ja aikasintaan ens viikolla pois. Kipeenä ostin 5pm isohkon määrän osaketta sukulaiselle joka ei niin itse enää pärjää nappuloiden kanssa. Se vaan, että mulla ei täällä paljon yksityisyyttä enkä saa tietoja kirjallisesti koska se It-taitogap. Menin potilaiden taukohuoneeseen joka tyhjä, hoitaja kävi laittamassa valot päälle. Otin puhelun ja kun ei muuta mahista niin kyselin tiedot siinä ja määrät sovittiin ihan selkokielellä kans, euromääräisesti. Hoitaja oli viereisessä huoneessa, huomasin kun vähän kuuntelee ja hienovaraisesti tuli laittamaan aulan oven kiinni jotta saan privacy. Seminoloa: tyypit kuitenkin hoitaa mua 24/7 niin vihoviimeiseksi haluaisin indikoida jotain joka tulkittavissa: "tilaa, Köyhät!".

Mut joo, päivän hyvä työ. Asiakas itse otti yhteyttä ja joltain tililtä löytyi "vähän" extraa jotka olleet siellä 2012 asti nollakorolla. Oon ostellu aiemmin syksyllä mm. 33e Sampoa, 4,90 Suomista...mitä nyt ostin en kerro koska kaikki ei vielä tullut, semi-iso määrä. Asiakkaalla itsellä on muuten jotain 15 eri osaketta...UPM osuus noin 60%...jos yli kymmeneen hajauttaa niin on PAKKO olla kattavasti hajautettu, right.wink

Aina hihitelly näille kuvioille, kun joku superriskiseltä näyttävä ei musta oo ja toisinpäin. Aikanaan mm. oli yli 80% alihintaisessa Technopolissa. En nukkunut öitäni hyvin...koska en pystynyt ostamaan lisempää, en kokenut minkäännäköistä stressiä riskistä vaikka olin köyhempi silloin. Sitten taas tällaiset pitkät listat jossa valta-osa masseista kuitenkin yhdessä syklisessä...what could go wrong... Anyhow, musta tollasissa vanhojen auttamisissa on se, että usein parempi on pitää superyksinkertaisena vaikka missaisikin valueta. Vanhat sekoilevat details ja sitten ahdistuvat ja ovat et "nyt menee kaikki varmaan!". Et 80% hommasta on saada 0%koroista vaikka Sampoon ja vikat 20% olis sit se kaikki hifistely jossa ei vaan järkeä kun joku helposti suuttuu ja auttaja on se pahis. Cash is NOT king.

Mut hyvä fiilis siis, että rahaja "pelastettu" vuosien 0koroilta johonkin ok peruspapereihin. Ei tarvi nousta, 6% osinko on 1000000000000000000000 kertaa enemmän kuin 0% tilillä...enpä viitti laskea, paljonko arvoa tuhoitui 2012-2020...sad

0
0
29.1.2021 - 21:04 #64750

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Eikö tuo osinkoläppä ole sinusta itsestäsikin liian paksu? Kurssihan tippuu silloin saman verran, joten rolli ei muutu.

Tuossakin lapussa voi tietenkin siis tulla voittoa tai tappiota, mutta eihän tuolla osingolla ole siis sen kanssa oikeasti mitään tekemistä. Saman sitäpaitsi voi heilahtaa suuntaan tai toiseen jonain muunakin päivänä.

 

0
0
29.1.2021 - 21:45 #64754

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Kilppari kirjoitti:

Eikö tuo osinkoläppä ole sinusta itsestäsikin liian paksu? Kurssihan tippuu silloin saman verran, joten rolli ei muutu.

Tuossakin lapussa voi tietenkin siis tulla voittoa tai tappiota, mutta eihän tuolla osingolla ole siis sen kanssa oikeasti mitään tekemistä. Saman sitäpaitsi voi heilahtaa suuntaan tai toiseen jonain muunakin päivänä.

 

Ei oo liian paksu tai paksu yhtään. Mä osaan mieheksi imo ihan ok asettua toisen asemaan. Jos asiakas haluaa apua ja sille osinko on tärkeetä niin sitten otan sen huomioon yhtälöissä. En mä siinä toteuta omia halujani, ei mun rahat. Haluan vain jeesaa vähän eteenpäin ja hyvin moni oikeasti haluaa "ostaa ja unohtaa" koska monesta se seuraaminen on tylsää ja sitäpaitsi imo -EV eli tyypillisesti tulee joku huono uutinen ja kurssi laskee niin myyvät kaiket koska "tuli huono uutinen ja kurssi laski ja on tappiolla...ja pian menee KAIKKI".

Jos asiakaalle osinko on tärkeää niin se on psyykkinen fakta ja sen ohittaminen on musta joko tyhmyyttä tai vääryyttä. Ei kaikki mittaa kaikkea rahassa tai edes osaa sitä - monille mielenrauha tai kuviteltu sellainen on paljon tärkeämpää. En mä pyri siis saamaan makseja vaan merkittävästi edistämään tilannetta jonka tänään imo tein.

Omat rahat on eri homma - niillä leikitään koska tykkään prosessista ja tulokset on ollut hyviä - vaikka voikin olla vain kohinaa.

0
0
29.1.2021 - 22:11 #64756

Pörssimörssäri

+1187
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
819

^ Tama on loistava nakokulma jonka toivoisin ihmisten ottavan nykyista useammin. Liian usein suvun tietokoneguru tulee asentamaan 71v papalle linuxia yms.

0
0
30.1.2021 - 04:21 #64771

Malcolm X

-32
Liittynyt:
9.7.2016
Viestejä:
22
Crusader kirjoitti:

Paljon siulla on ikää?

 

Vanhoista Arvopaperi-lehdistä näköjään löytyy, jos niitä sattuu lukemaan.

0
0
30.1.2021 - 09:41 #64783

Crusader

-11
Liittynyt:
17.9.2020
Viestejä:
215

Lähinnä olin kiinnostunut kun kolmas kerta kun tulee vakava sairaskohtaus, en ollut kiinnostunut paljon penkki ja paljon tuomio.

0
0
30.1.2021 - 11:05 #64792

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Crusader kirjoitti:

Lähinnä olin kiinnostunut kun kolmas kerta kun tulee vakava sairaskohtaus, en ollut kiinnostunut paljon penkki ja paljon tuomio.

No siis eihän tämä optimitilanne ole, keski-ikäinen teknisesti, ehkä 23v ajattelultani eli en kauheen konservatiivi. Kohtauksesta sinällään tokenee mutta läppä ampunee tukoksia aivoihin ja aina ei ehkä käy yhtä hyvä tuuri. Ja menihän nytkin peukun kokoinen pala aivoista taas pois pelistä.

Kattoo nyt saadaanko oddseja mitenkään up going forward ja vaihdetaanko läppä. En oo ollut bucket listien ystävä mutta se on lähellä eli mitään mitä haluaa tehdä, ei enää ole varaa siirtää. En kyllä oikeastaan olekaan mutta esim. että kesällä en mene leikkaukseen, tässä vaiheessa yhdenkin kesän menetys on aivan liian suuri riski, pojat kuitenkin just nyt siinä iässä, että niiden kanssa haluun telmiä. Sit varmaan on syytä tehä testamentti in case menee siihen kuntoon, että ei pysty kommunikoimaan eikä oikeustoimikelpoinen - mutta jää teknisesti henkiin.

Mut siis ihan hyvä tällaiset mulle, mulla on hyvä mentaali näihin. Masennun 0% ja vaan kelaan, että "elämän kredittien oddsit vähän muuttu ja miten huomioin sen elämässäni". Toisaalta elämäntavoissa MUTTA myös siinä miten jäljellä olevat laatupainotetut kriditit käyttää. Musta elämän tekee elämisen arvoiseksi sen rajallisuus ja epävarmuus, olis ahistava ajatus, että no, sulle arvotaan nyt 100.000 vuotta elämää. Enough is enough, kybällä tai kamat kassissa laugh.

ps. aion juosta täältä pois, 98% eli kunhan ei kuumetta oo.

0
0
30.1.2021 - 12:22 #64797

Haddock

+176
Liittynyt:
17.2.2016
Viestejä:
181

Btw. Sori realismi, tulee ehkä muualtakin, mutta kurkkaa edunvalvontavaltuutus.

Jotenkin kuvittelen, ettet halua mahdollisesti pidempiaikaisessa toimenpiteiden kyvyttömyydessä, josta sitten vielä palautuu, että Veikkauksen voitot ja Aspiresta kotiutetut varat on jätetty tilille makaamaan :-o Ja selviää vielä että myyty laitaan at any price :D

Joku asiaa enemmän osaava voi sitten kertoa voiko talouden ja muista asioista päättämisen eriyttää eri ihmisille.

Ja testamentissa no-brainer asettaa ettei niihin varoihin ole skidien puolisoilla avio-oikeutta. Joitain kuoppia worst case skenaarioihin kuolemisjärjestyksessä esim. onnettomuustilanteissa jää lähes väkisin. Kuten kaiken omaisuuden valuminen exälle tai exän uudelle puolisolle. 

Käytä lakimiestä siis, kun tiedät mitä tahdot. Tulee varmasti sairaalaankin käymään ja saa hyvää sijaistekemistä näiden muiden osastojeppejen keskellä ihmettelyyn :p

 

0
0
30.1.2021 - 13:45 #64803

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858
Crusader kirjoitti:

Lähinnä olin kiinnostunut kun kolmas kerta kun tulee vakava sairaskohtaus, en ollut kiinnostunut paljon penkki ja paljon tuomio.

Minä taas tiedän iän, mutta kiinnostaisi tuo penkki ja tuomio 😁

0
0
30.1.2021 - 13:55 #64804

Hospitaali

+12
Liittynyt:
11.4.2016
Viestejä:
25

Ei olisi pahitteeksi lukea Suomen lakia, jos haluaa tietää miten perintö jaetaan tms. Sen verran oikaisen, että testamentilla ei voi ohittaa avioehtoa tai sen puutetta. Eksän sotkeminen perintöön on pelkkää mielikuvitusta tai sen uusi puoliso saisi muka jotain on ihan haloo. Lisään sen, että jonkin  perinnön Pro on tainnut saadakin, joten tietää tasan tarkkaan miten se menee.

0
0
30.1.2021 - 15:30 #64810

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Hospitaali kirjoitti:

Ei olisi pahitteeksi lukea Suomen lakia, jos haluaa tietää miten perintö jaetaan tms. Sen verran oikaisen, että testamentilla ei voi ohittaa avioehtoa tai sen puutetta. Eksän sotkeminen perintöön on pelkkää mielikuvitusta tai sen uusi puoliso saisi muka jotain on ihan haloo. Lisään sen, että jonkin  perinnön Pro on tainnut saadakin, joten tietää tasan tarkkaan miten se menee.

Niin siis ei mulla on mitään kaunoja mihinkään suuntaan lähipiirissä, todellakaan, et lähinnä haluis sitä varmistaa, et homma menee järkevästi eli esim. jos oon tyyliin vege ja sit teknisistä syistä ei saisi rahaa irti kun ne vaikka olis aspiressa tms ja poikien mökki pitäis siksi myydä niin tosi tylsää. Ja et jotain kivoja ihmisiä vois ehkä haluta vähän jeesiä/muistaa/kiittää ja isommat velatkin olis hyvä luetteloida...tai siis kaikki velat kun niitä on tasan yks. laugh. Niin ja pitäis varmaan sekin määritellä, miten haluan et KH velan kanssa toimitaan niin ei tuu nihkeitä neuvottelutilanteita. Jos jotain positiivista, niin rahaa on silleen et ei tarvi niukkuutta jakaa mut just säästyisivät muut nihkeiltä säätöhommilta - jotka lisäksi teen paljon paremmin kuin he. Mut siis käyttämäni sana testamenttihan oli ensinnäkin väärä, jos delaa niin kaikki menee suurinpiirtein oikein (kunhan velkoja perii) mut just jos jäisi vegeksi, niin hommat vois olla nihkeempiä. Ja siis kun näiden osastojen potilaita kattoo, niin hyvin harvahan täällä on oikeustoimikelpoinen, aikas sekasin olevaa porukkaa. En sit tiiä, miten saavat kuntoutettua.

Parasta toki olis pysytellä pelikunnossa koska just noissa raha-hommeleissa mulla on osaamista jota ei helposti korvattavissa lähipiirissä eli se olis tosi hyvä tolleen seuraavaa sukupolvea ajatellen. Mä en oo eka joka pitää rahoja 9 vuotta 0-korolla makoilemassa.

0
0
30.1.2021 - 15:59 #64813

Haddock

+176
Liittynyt:
17.2.2016
Viestejä:
181
Hospitaali kirjoitti:

Ei olisi pahitteeksi lukea Suomen lakia, ...

Luit ja ymmärsit lukemasi?

Auttaa paljon jos perintöjuristilla on aikaa ja kärsivällisyyttä pohtia worst case scenario kera muutaman oluen ;) omalla kohdalla vaatii 3 perfect storm onnettomuutta, jotta tämä oma ja puolisoni omaisuus päätyisi 100%-verot exän puolisolle. Toki siis vaatii sen, että exän kanssa yhteinen lapsi/lapsia.

Vege-skenaariossa hyvä edunvalvontavaltakirja luotetulle henkilölle.

Lasten osalta avio-oikeuden rajaus perintöön, jotteivät tulevat puolisot erotilanteissa hyödy, jos omat lapset hönöilleet naimisiin mennessä. Vähän kuin tekisi avio-ehdon lapsen puolesta sen omaisuuden osalta, jonka lapsi perii.

https://www.minilex.fi/a/aviopuolison-oikeus-puolison-perint%C3%B6%C3%B…

'Puolison saama perintö kuuluu avio-oikeuden alaiseen omaisuuteen, ellei avioehdossa tai testamentissa ole toisin määrätty'

Yksinkertaista, not. Etenkin alaikäisten ollessa tässä mukana vielä. 

Lapsille myös ns. täysi-ikäistymisen kirje toimitettavaksi on hyvä, koska esim. lapsen edunvalvoja oli eräässä tapauksessa juuri käyttänyt rahat ja oliko 3 vuotta aikaa tms.täysi-ikäistymisestä, kun näitä olisi pitänyt vaatia. En löytänyt juttua keltaisista lehdistöstä nyt.

Long story short. Miettii mitä haluaa ja käyttää muutaman satasen ammattilaisen apuun.

End of spam.

0
0
30.1.2021 - 17:34 #64826

Hospitaali

+12
Liittynyt:
11.4.2016
Viestejä:
25

Lukutaito oli hukassa. Nyt ymmärän mitä tarkoitetaan, eikä ole omaa mielipidettä kummenpaa sanottavaa.

0
0
30.1.2021 - 21:58 #64860

FOMOPOK

-120
Liittynyt:
18.9.2020
Viestejä:
41

Tsemppiä paranemiseen ja pysytään terveinä. :) Vaikka en kaikkia tekemisiäsi arvostakaan ja toivoisin ihmisen ajattelevan terveyttään ensisijaisesti kaikkien hommelointien edellä, niin arvostan kyllä sinua ihmisenä. Se, mikä minua välillä kummastuttaa, on se tietynlainen "brägäily" täällä blogin puolella. Livenä ollaan lyöty korttia useaan otteeseen ja koskaan pelipöydässä sinulla ei ole ollut tarvetta toimia näin. Uskoisin, että moni non-pokerlainen sijoitustietolainen yllättyisi PP:n livenä nähdessään. Henkisesti pari-kolmekymppinen, fyysisesti tikissä ja hyväkäytöksinen. Koskaan en ole kuullut PP:n arvostelevan huonompien pelaajien suorituksia tai muutenkaan ilkeilevän. Joku tässä yhtälössä kuitenkin mättää, kun blogin mukaisesti massia on ja kuluja on saatu alas vuosien saatossa, niin silti halutaan leikkiä tulella koko ajan. Ymmärrän tuon laatupainotettujen elinvuosien merkityksen, ajatuksella "nyt tai ei koskaan". Jotenkin tuntuisi järkevältä yrittää omalla toiminnalla maksimoida niiden vuosien mahdollisuus ja tämän myötä myös se aika, kun on lasten elämässä ja kasvussa mukana. Tämä koskee sinun lisäksesi myös meitä kaikkia muita ihmisiä, koska huomisesta ei voi kukaan tietää. 

0
0