1
forum
|

RdyToFlow

+8
Liittynyt:
27.6.2014
Viestejä:
8

En löytänyt mistä kommentoida artikkeliin suorana joten laitetaan ketju pystyyn artikkelista keskustelulle. 

Perusidea artikkelissa oli kunnossa. Tähän oli vain pakko tarttua koska artikkelissa esitetty malli jäi hiukan kesken:

Sama pätee yrittäjyyteen, jossa on kolmenlaisia vipuja:

  • Velka
  • Työvoima
  • Tuote

Näistä olisi ollut hyödyllistä avata kunkin vipuvoiman hyvät ja huonot puolet sekä asettaa ne tällä perusteella järjestykseen. Yritetäänpä seuraavaksi tätä:

Työvoima on vivuista vanhin, heikoiten skaalautuva ja vaikein hallinnoida. Raha/velka on jo paremmin skaalautuva ja helpompi hallinnoitava, ja monet miljardöörit ovat tehneet omaisuutensa velkavivun avulla sijoittamalla. Tuote ei kata kaikkia jäljellä olevia merkittäviä vipuvoimia jotka ovat päässeet oikeuksiinsa vasta viime vuosikymmenillä, media ja koodi.

Median ja koodin tunnuspiirre on että kaikki kuluttajat ja käyttäjät saavat yhtä laadukkaan kokemuksen riippumatta siitä, montako kertaa koodia tai mediaa on jo kulutettu (joskin ajan myötä mitä suurempi joukkko kuluttaa mediaa tai käyttää jotain softaa, sitä enemmän resursseja sen kehittämiseen voidaan ohjata jolloin kokemuksen laatu paranee asteittain). Media ja koodi siis skaalautuvat portaattomasti jos ei oteta huomioon tiettyjä käytännön rajoitteita kuten serverin kapasiteetti yms. Toisin kuin velka ja työvoima, media ja koodi eivät vaadi keneltäkään käyttölupaa - kuka tahansa voi olla media tai kirjoittaa koodia.

Tuotteessa voi olla sekä median tai koodin avulla sisäänrakennettu vipuvoima, mutta niitä pystytään hyödyntämään myös muissa asioissa, kuten markkinoinnissa ja myynnissä sekä yrityksen eri prosessien automatisoinnissa. Yrittäjät jotka pystyvät yhdistämään kaikki nämä neljä vipuvoimaa tehokkaaksi kokonaisuudeksi, voivat luoda todella suuren omaisuuden verrattain lyhyessä ajassa (tästä artikkelin alussa varoitettiinkin ettei tech startupin tekeminen ole realistista kaikille).

Mikä sitten on vielä näitä neljää vipuvoimaakin tärkeämpää? Kyky hahmottaa pitkän aikavälin seuraukset toimenpiteistä joissa käytetään näitä vipuvoimia. Ilman tätä hahmotuskykyä ei synny korkoa korolle ilmiötä yrittämisessä, tai jos syntyy, se tapahtuu vahingossa.

ugh.

0
0
23.10.2020 - 12:51

Haddock

+176
Liittynyt:
17.2.2016
Viestejä:
181

Juu, perusajatus oli oikein. Mutta kertoimia oli laskettu kieli poskessa ja ehkä realitetti lopputulemssa nyt unohtui ja mahdollisesti pilasi muutoin asiallisen oloisen vertailun. Niitä 16h päiviä jne ei kuitenkaan loputtomiin jaksa eikä pysty ja muutama muu kohta jotka eivät ihan realismia kohdanneet.

 

0
0