30.7.2020 - 20:13 #45219

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Tuli tänään vaihdettua Konecranesit Fiskarsiin, kun yhtiö raportoi 80% vertailukelpoisen EBITA:n kasvusta. Luulen, että DIY tavara on huudossa, myös Q3 ja Q4 on perinteisesti ollut hillotolppa kvartaali Fiskarsille. Tässä on vielä optiona se, että yhtiö saa tähän päälle vielä kulusäästöjä kannattavuus ohjelmastaan. Saa nähdä oliko vaihdossa järkeä. Ainakin lyhyellä aikavälillä Konecranesin kurssi nousu näyttäisi pysähtyneen. Vaihdellaan, sitten taas päittäin tai johonkin muuhun, jos tilanteet muuttuvat. 

0
0
31.7.2020 - 10:01 #45233

Pugilisti

+23
Liittynyt:
9.2.2020
Viestejä:
94

Miksi vaihdoit juuri KC:n pois? Näkisin juuri KC:ssa merkittävää nousupotentiaalia maailman talouden elpymisen johdosta.

0
0
1.8.2020 - 09:07 #45303

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417
Pugilisti kirjoitti:

Miksi vaihdoit juuri KC:n pois? Näkisin juuri KC:ssa merkittävää nousupotentiaalia maailman talouden elpymisen johdosta.

Olen kanssasi samaa mieltä asiasta hieman pidemmällä aikavälillä. 

Lyhyemmällä aikavälillä nousuvaraa tuskin on, koska Konecranes toimitti hyvät Q2 luvut ja antoi vahvan ohjeistuksen Q3, mutta kurssireaktio jäi yllättävän vaisuksi. Fiskars myös toimitti todella vahvan Q2, mutta jätti ohjeistuksen antamatta. Itse laskeskelin, että EBITA tulisi kasvamaan tänä vuonna Fiskarsilla ja he antaisivat ohjeistuksen tästä ennen Q3 raporttia, joten näen tämän paremmaksi pitolapuksi kuin KCR ennen Q3 raportteja. KCR on myös paha tapa syöksyä indeksiä vahvemmin alaspäin. 

Fiskars hyötyy myös lyhyellä aikavälillä Stay at home teemasta, kun ihmiset uusivat puutarha työkaluja yms. investoivat koteihinsa.

0
0
1.8.2020 - 23:08 #45350

hawkofarroyo

+84
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
204

KCn kurssi sekoilee börsässä.

Niillä kun on tehtaita USA:ssa ja Kiinassa.

Niin yksi vaihtoehto on että orastava miekkailu luo varjoaan arvolle. Siihen päälle mahdollisuus että kulutus laskee ja konttiliikenne vähenee.

Toki HML tehdas ja moni muu painaa pikkuista ketjunosturia ulos kuin jaffaa hartwallilla. Mutta mikäli tehtaat ja pajat ei investoi ks. taakan nostimia tarvitaan vähempi.

Lisäksi en tiedä miten synergiat Terex kaupasta on edennyt. 
Jos KC kiinnostaa niin siitä jopa jotain tiedän...(kaiken tietenkin löytää netistä myös)

hawkofarroyo(ät)live.com
 

0
0
6.8.2020 - 20:25 #45677

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Tänään oli mukava pörssipäivä, kun yksi salkun suurimmista omistuksista Revenio tarjoili todella vahvat luvut, minkä johdosta kurssi kirmasi yli 20%.

 

Salkkuun tuli lisättyä pieni rivi Workivaa. Kyseessä on globaali nopeasti kasvava SaaS yhtiö. Yhtiö automatisoi talousraportointia ja tuottaa erilaisia datan käsittely ohjelmia. Yhtiön tuotetta myy tällä hetkellä 3/4 big four firmasta ja euroopan valloitus on juuri alkanut. Jenkeissä yhtiön ratkaisu on erittäin suosittu ja sillä on partneri sopimus mm. Blackline kanssa. Yhtiö tarjoilikin odotukset ylittävät Q2 luvut tällä viikolla. Tämä osake on pitkään holdiin ja sitä on tarkoitus lisäillä, jos ei arvostus karkaa niin kuin Blacklinen kanssa kävi.

0
0
10.8.2020 - 20:49 #45889

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Tänään oli taas hyvä pörssipäivä, kun Gofore teki suhteellisen suuren yrityskaupan hyvään hintaan (EV/EBIT 5,2). Yhtiön arvo nousee varmasti kassavirtamallissa, kun nettokassaa sijoitetaan noin hyvällä tuotto-odotuksella. Kauppa kuulosti muutenkin kaikin puolin järkevältä, kun se täydentää Goforen osaamista ja parantaa heidän kilpailuasemaansa ja mahdollistaa ristiinmyynnin. Markkina palkitsi tämän 5% kurssinousulla. Päivitetään malli perjantaina H1 raportin yhteydessä, kun selviää millaisella kannattavuudella H1 on tehty.

 

"Gofore tarjoaa asiakkailleen niiden digitaalisessa muutoksessa tarvitsemiaan palveluita. Qentinel Finlandin digitaalisen laadunvarmistuksen asiantuntijapalvelut täydentävät Gofore-konsernin asiantuntijapalveluiden kirjoa. Tämän lisäksi testausautomaation ja laadunvarmistuksen huippuosaaminen parantaa Goforen kykyä toimia päävastuullisena toimittajana vaativissa kokonaistoimituksissa."

 

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/gofore-oyj-gofore-oyj-tarkentaa-taloudellista-ohjeistustaan-vuodelle-2020

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/gofore-oyj-qentinel-finland-liittyy-osaksi-goforea

0
0
15.8.2020 - 10:10 #46155

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Heeros H1 2020 – Kuluja karsimassa koronan alla

 

Heeros raportoi H1 tuloksensa ja kertoi merkittävistä uudelleenjärjestelyistä ja kulusäästöistä. Korona iski yhtiön transaktiopohjaiseen liiketoimintaan ja jatkuvan liikevaihto laski -1% Q2 aikana, kun taas Q1 aikana sen kasvu kiihtyi jopa 10%. Yhtiö sai myös nostettua erittäin alhaisen kassan terveelliselle tasolle, mikä laskee riskitasoa merkittävästi. Kertaluontoiset kulut ja koronan sotkema liikevaihto aiheuttivat sen, että oikaisematon tulos jäi merkittävästi ennusteista. Oikaistuna tulos oli hyvä.

Ennuste vs. toteuma:

Kertaluontoisia kuluja H1 oli noin 450 tuhatta euroa. Aktivointien määrä väheni vertailukaudesta, mikä tukee kassavirran positiivista kehittymistä. Kulupuolelta yritys on laitettu nyt hyvään kuntoon kannattavaa kasvua varten. Uusi toimitusjohtaja onkin ryhtynyt järkeviin ja optimoimiin toimenpiteisiin, jotka parantavat pidemmän aikavälin kassavirta näkymää.

Alla päivitetty vuoden 2020 ennuste:

 

H2 liikevaihdon kasvuennusteeni on 4%. En lähde ennustamaan kvartaalilukuja, vaikka Heeros nyt niiden osalta alkaa joltakin osin raportoimaan Q1 ja Q3. Näen, että yhtiöllä on vielä liikevaihdon osalta mahdollisuus antaa positiivinen tulosvaroitus, jos myynti vetää ja transaktiot pysyvät normaalilla tasolla.

 

Alla 20-22 vuosien ennusteet:

 

2021 odotan 9% kasvua, mitä tukee Q2 laskenut transaktioiden määrä. 2021 Suomen BKT kasvaa, joten tämä tuo transaktioissa takaisin menetetyt palkkiot ja pienen kasvun, tällöin Q2 kasvu pitäisi olla hyvällä tasolla suhteessa vertailukauteen. 2022 kasvu on 8%. 2021 palkkakulut ovat minulla, jopa hieman yläkanttiin, kun oikaistuna ne kasvavat noin 12%. Tästä tulee turvamarginaali, mikäli liikevaihto kasvaisi hitaammin niin oletan, että palkkakulut, myös kasvaisivat hitaammin. Kysymysmerkiksi nousee kuinka nopeasti kehityskulujen aktivoinnit laskevat, joilla on iso merkitys vapaaseen kassavirtaan ja sitä kautta DCF arvoon. Kasvu voi olla ripeämpääkin, jos uusi ostolaskusofta ottaa tuulta alleen ja sitä saadaan myytyä isommille yrityksille esimerkiksi ERP yhteistyön kautta (Heeroksen ohjelmistot ovat modulaarisia).

Päivitetyt 22-24 ennusteet:

 

2023 liikevaihto kasvaa 9% ja 2024 liikevaihto kasvaa 5% tämä on myös oletus seuraaville viidelle vuodelle samalla, kun kannattavuus skaalautuu maltillisesti.

DCF-Malli arvostuksen mittatikuksi

 

 

DCF mallissa on oletuksena vuoden 2024 jälkeen, että tulos kasvaa 10% seuraavat viisi vuotta. Terminaalikasvu oletus on 2%. Terminaaliarvon osuus yhtiön kassavirta arvosta on 64%, mikä on melko vähän tässä kehitysvaiheessa olevalle yhtiölle. Malli ei odota, että kehityskulujen aktivoinnit laskisivat ikinä alle miljoonan euroon per tilikausi, mikäli näin käy on mallissa huomattava nousuvara. 10% tuottovaatimuksella ja yhtiön nettovelat huomioiden malli antaa osakkeen tavoitehinnaksi 3,25euroa, mikä tarkoittaa noin -2% potentiaalia nykykurssiin. On hyvä huomata, että mikäli lähivuosien kasvu kiihtyisi yli kymmeneen prosenttiin on osakkeella huomattava nousuvara. Tikonin päättyminen 2021 tukee kasvun kiihtymistä, mutta ennen kuin tätä voidaan ennustaa, on yhtiön osoitettava se lukuina. Tein pienen tankkauksen osakkeeseen H1 raportin jälkeen hieman yli kolmen euron hinnalla. Nyt odottelen Q3 raporttia, joka julkaistaan lokakuun lopussa ja sitten pohdin seuraavia liikkeitä.

Toimitusjohtajan sanat raportissa valavat uskoa tulevaan kasvuun: ” Uskon, että me Heeroksessa olemme oikealla polulla liiketoiminnan kääntämiseksi kannattavaksi ja palaamaan kasvuyritykseksi. Tästä osoituksena on uusmyynnissä onnistuminen Q2:lla selkeästi paremmin kuin viime

0
0
16.8.2020 - 11:07 #46248

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Kamux Q2 2020 – Kannattavuus optimointia Koronan alla

 

Kamuxin liikevaihto supistui ensimmäistä kertaa sen pörssihistorian aikana. Tämä voidaan kuitenkin lukea 2000 luvun vaikeimman terveyskriisin piikkiin. Kamuxin kannattavuus oli kuitenkin erinomaisella tasolla Koronasta riippumatta ja tämä osoittaa hyvin yhtiön defensiivisyyden, vaikka monet pitävät sitä syklisenä. Syklisyyttä voi verrata konepaja yhtiöihin, missä tulokset tippuivat rumasti. Nyt, kun defensiivisyys on osoitettu käytännössä, on tuottovaateella hieman laskupainetta ja itse laskinkin Kamuxin tuottovaatimuksen kymmenestä prosentista yhdeksään prosenttiin, kun myös samaan aikaan osakkeen likviditeetti on parantunut Interan myyntien takia. Tämän lisäksi yleinen korkotaso on laskenut (USA). Kasvusta en ole huolissani, vaan odotan ensi vuoden olevan eheän kasvun vuosi. Kamuxin kannattavuus ylitti merkittävästi analyytikoiden ja minun odotukseni.

On hyvä huomata, että Q1 aikana kirjatusta 1,6 miljoonan alaskirjauksesta peruutettiin 1,3 miljoonaa Q2 aikana. Vaikka tämän oikaisisi pois olisi bruttomarginaali silti vertailukauden hyvällä tasolla (12,8%). H1 näiden vaikutus kumoaa toisensa ja bruttomarginaali olikin totutulla 12% tasolla. Q2 sisälsi myös 0,9 miljoonan euron veronpalautuksen. Q2 oli voimannäyte, että Kamux pystyy pyörittämään liiketoimintaansa hyvin voitollisesti markkinaolosuhteista riippumatta. Kasvun kerrottiinkin jääneen negatiiviseksi sen takia, koska maalis- huhtikuussa ryhdyttiin merkittäviin varotoimenpiteisiin varaston ja ostojen kanssa kannattavuuden suojelemiseksi. Tämä kertoo, että johto on hyvin ajanhermolla ja heidän analytiikkansa toimii, koska markkinan heikkouteen reagoidaan heti, eikä jälkijunassa. Kamuxin kulut joustavat ihan oikeasti, eikä vain Excelissä. Tästä voisi pohtia, että kun kasvu loppuu, on yhtiöllä mahdollista pieneen EBIT marginaalin nostoon. En tätä kuitenkaan aio mallintaa, mutta hyvin mahdollista se on.

 

Alla odotukseni vuodelle 2020: (odotan n. 7% liikevaihdon kasvua koko vuodelta).

Q3 odotan pientä liikevaihdon kasvua (5%), koska vertailukausi on vahva ja Kamux lähtee siihen liikkeelle pienemmällä varastolla kuin vertailukaudella, mutta liikkeitä on kuitenkin enemmän, joten on mielenkiintoista nähdä, miten nämä kumoavat toisensa. Tämän lisäksi Saksassa Korona rajoitukset vieläkin vaikeuttavat liiketoiminnan harjoittamista ja mahdollinen toinen aalto Suomessa voi sotkea pakettia. Odotan vuoden olevan yhtiön ohjeistuksen mukainen, EBIT jää alle 4% ja liikevaihdon kasvu on alle 10%. Q2 Saksassa liikkeet olivat kiinni kaksi viikkoa viranomaismääräyksistä johtuen.

Lähivuosien kasvuennusteisiin jätin pienen korona varan, kuten että 2021 liikevaihto kasvaisi vain 15%. Nostetaan tätä loppuvuodesta, jos tilanne näyttää parantuvan. Loppuvuosina liikevaihto kasvaa noin 11% ja kannattavuus pysyy käytännössä samana. 2024 odotan yhtiön pääsevän lähelle heidän tavoittelemaansa 4% EBITiä.

20-22:

 

22-24:

 

Yrityksen tulos kasvaa tasaisesti liikevaihdon kasvun myötä, mutta toiminta ei skaalaudu, koska Saksan ja Ruotsin heikkokatteisempi bisnes kasvaa nopeammin kuin Suomen.

 

DCF-Malli arvostuksen mittatikuksi

 

 

Malli perustuu edellä esitettyihin ennusteisiin. Vuoden 2024 jälkeen odotetaan 2% terminaali kasvua. Näillä odotuksilla ja 9% tuottovaatimuksella saadaan osakkeen tavoitehinnaksi 9,65 euroa, mikä tarkoittaa noin 7% potentiaalia. Terminaali vaiheen arvo mallissa on vain 53%, mikä on alhainen kasvuosakkeelle. Niin kauan, kun osake jatkaa hyvää tuloskasvuaan aion holdata sitä, eikä arvostus karkaa käsistä. Ensi vuoden ennusteella Kamuxin PE on 15,8. Nyt, kun Kamux on osoittanut defensiivisyydensä voidaan sille hyväksyä noin 15 eteenpäin katsova PE. Tällä kriteerillä Kamuxin hinnoittelu olisi nyt neutraali. Olemme kuitenkin lähempänä jo vuoden vaihtumista, joten osake on hyvä pitolappu näilläkin hinnoilla, koska hyväksyttävä bruttoarvo kasvaa, kun menemme kasvuyhtiön kanssa ajassa eteenpäin. Olen syyskuussa valmis tankkaamaan, mikäli Intera dippi tulee (-5-10%), varmaan moni muukin ajattelee näin, joten dippiä ei välttämättä tule.

Jään mielenkiinnolla odottamaan Q3 raporttia ja miten bisnes rämpätään kasvumoodin nyt puolustuspelin sijasta, olettaen, että Korona ei eskaloidu merkittävästi. Toki voisi olettaa, että lyhyellä aikavälillä Korona kasvattaisi yksityisautoilun määrää, mikä helpottaisi Kamuxia ja näin voisi päätellä tuoreista käytettyjen autojen kaupankäynti luvuista. Julkisen liikenteen maine on kokenut jonkinlaisen kolahduksen ainakin lyhyellä aikavälillä.

 

ps. Tämä ei ole sijoitussuositus

 

 

0
0
16.8.2020 - 18:52 #46281

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Inderesiltä Goforelle 10euron tavoitehinta ja OSTA (ent. lisää) suositus. Huomenna kurssi sitten keulii, kun vaihto on pientä. Päivitellen itsekin tänne yhtiöstä, kunhan kerkiän. Huomenna on kuitenkin salkkuni pääpäivä, kun Aallon Group raportoi H1 tuloksensa. Tällä on suuri merkitys salkun tämän vuoden menestykselle. 

0
0
18.8.2020 - 21:14 #46540

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Aallon Group H1 2020 – Orgaaninen kasvu katosi Koronan alla

 

Aallon Groupin orgaaninen kasvu painui lähelle nollaa Koronan ja tositemäärien laskun takia. (Osa liikevaihdosta on transaktiopohjaista ja uusmyynti käytännössä pysähtyi maaliskuussa). Orgaanisen kasvun painuessa nollaan ja keskusorganisaation henkilömäärän kasvaessa skaalautumista ei nähty. Kulut olivat bruttotasolla hyvin lähellä ennustamaani, mutta kun orgaaninen kasvu jäi saavuttamatta, jäi tulos heikoksi. Näen tämän Koronan aiheuttaman orgaanisen kasvun hidastumisen poikkeusilmiönä ja ennustan, että yhtiö palaa ensi vuonna orgaanisen kasvun tielle, kun tositemäärät normalisoituvat ja yritykset voivat keskittyä tilitoimiston vaihtamiseen ja ulkoistuksiin tulipalojen sammuttelun sijasta.   

Yhtiö jatkaa teknologia kehitystään (kirjanpidon automatisointia), mikä yhdessä kasvavan liikevaihdon kanssa tarkoittaa erittäin messeviä tuloskasvu näkymiä lähivuosille, kun bruttomarginaali % kasvaa samalla, kun liikevaihto kasvaa.

Oletan, että keskusorganisaatiota ei kasvateta enää, joten yhtiö skaalautuu orgaanisen kasvun ja yrityskauppojen myötä. Korona huomioiden tulos ja kasvu olivat ok tasolla, mutta absoluuttisesti heikkoja. Onkin olennaista, että yhtiö palaa Koronan jälkeen orgaanisen kasvun tielle, tälle en näe mitään esteitä, kun yhtiö kasvoi viime vuonna n. 8% orgaanisesti ja historiallisesti orgaaninen kasvu on ollut noin 7,4%.

 

2020 H1 toteuma vs. ennuste

Kuten aiemmin todettu kuluennuste osui hyvin. Bruttomääräisesti kulut olivat noin prosentin suuremmat, kuin ennusteessani. Orgaanisen kasvun puuttuessa tulos jäi kuitenkin heikoksi, kun keskusorganisaation henkilömäärää kasvatettiin. Orgaanisen kasvun puuttumista selittävät uusmyynnin blokannut Korona ja tositemäärien laskeminen, kun taloudellinen aktiviteetti väheni merkittävästi raportointikaudella. (Listautumiskulut on oikaistu pois rahoituskuluista, koska ne eivät ole kassavirtaan vaikuttava erä).

2020 ennuste

2020 H2 odotan orgaanisen kasvun pysyneen nollatasolla. Liikevaihto kasvaa yritysostojen takia n. 14,7% H2. H2 tulos paranee vertailukaudesta, ostetun yrityksen paremman kannattavuuden takia ja siitä, että vertailukaudella on noin 200 tuhatta euroa kertaeriä. En ennusta, että tuo 200 tuhatta tulee täysin läpi tuloskasvuna, koska keskusorganisaation henkilömäärä on kasvanut.

 

Vuosien 20-22 ennuste

 

Liiketoiminta skaalautuu hitaasti EBITDA % marginaalin kasvaessa hitaasti, mutta varmasti. Liikevaihto kasvaa Orgaanisesti 8% 2021, mistä oletan 2% tulevan transaktiotasojen normalisoitumisesta ja 6% olevan orgaanista kasvua. Yritysostosta tulee noin 5% epäorgaanista kasvua vuodelle 2020. Ostetun yrityksen kannattavuus (EBITDA 20%), nostaa Aallon Group EBITDA marginaalia vertailukaudesta (Ennuste 10% 2020 EBITDA marginaali) ja tämän lisäksi orgaaninen kasvu tukee skaalatumista. Vuonna 22 orgaanista kasvua tulee 6%, mikä edes auttaa hieman skaalautumista, kun keskusorganisaatiota ei enää kasvateta.

 

Vuosien 22-24 ennusteet

 

Yhtiön tarina jatkaa samaa rataa kuin vuosina 20 ja 21. Liikevaihto kasvaa ja EBITDA% marginaali paranee hitaasti, kirjanpidon automatisoinnin takia. Liikevaihdon kasvu on 6% 2023 ja 6% 2024. Vuonna 2024 Aallon EBITDA marginaali nousee lähelle vuoden 2018 kannattavuutta (EBITDA % 16%), tämän jälkeen en odota skaalautumista käytännössä ollenkaan. On hyvä huomata, että absoluuttinen kannattavuustaso oletus on matala ja laskin orgaanisen kasvun ennusteita yhdellä prosentilla edellisestä päivityksestä. Nyt kuitenkin Korona heikennyksen takia otin odotuksiani alaspäin.

 

DCF malli mittatikuksi arvostukselle

 

Malli pohjautuu edellä mainittuihin ennusteisiin. Vuoden 2024 jälkeen odotetaan tuloskasvuksi 5% seuraavat 5 vuotta. Terminaali arvossa kasvuoletus on 2% (mikä on alle tilitoimistomarkkinan historiallisen kasvun). Terminaali arvo on 55,2% kassavirtojen arvosta, mikä tarkoittaa vielä melko maltillista arvostusta kasvuyhtiölle. (Verraten yleisesti kasvuyhtiöiden terminaaliarvoihin). Näillä oletuksilla ja 9% tuottovaatimuksella malli antaa osakkeen arvoksi 12,45 euroa, mikä tarkoittaa noin 19% potentiaalia nykykurssiin. (Arvo laski, kun vuoden 2020 jälkeisistä tulosennusteista leikkautui noin 15%.)

Odotan, että yhtiö julkaisee muutaman yrityskaupan ennen H2 raporttia, johon menee vielä tovi. Näistä on sitten tarkoitus tankkailla, jos kurssi on paikallaan ja kauppojen arvostus miellyttää. Yhtiöllä on tähän varattu rahoitusta ja yhtiön nykyinen tuottovaatimus on korkea, kun velkavipu saadaan käyttöön, laskee yrityksen koko pääoman tuottovaatimus, mikä yhdessä kasvavien tulosennusteiden kanssa nostaa DCF arvoa mukavasti. DCF malli ei huomioi mitenkään tulevia yrityskauppoja vaan perustuu täysin orgaaniseen kasvuun ja toteutuneisiin yrityskauppoihin. Sen antaman arvon päälle voi laskea haluamansa suuruisen option potentiaalisista yrityskaupoista.

Odotukset Aallon Groupille ovat nyt absoluuttisesti matalalla tasolla, joten yhtiöllä on hyvä paikka päästä yllättämään vuonna 2021.

Aallon Groupista tuskin on tänä vuonna vuoden osakkeeksi, joten se betsi meni mönkään.

Yhtiön kuluvan vuoden arvostus on koholla, mutta Koronan takia oletan, että markkina katsoo tätä sormien läpi. Ensi vuoden tuloksella yhtiön arvostus on neutraali.

Ps. Tämä ei ole sijoitussuositus

0
0
20.8.2020 - 21:18 #46772

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Gofore H1 2020– Hyvää kannattavuutta Koronan alla

 

Gofore raportoi vahvan kannattavuuden ja kasvun Koronan alla, vaikka rekrytointeja tehtiin etupainotteisesti haipakkaan tahtiin. Etupainotteiset rekrytoinnit tukevat tulevien vuosien orgaanista kasvua. Kertaeristä oikaistut luvut olivat todella vahvat:

Goforen Korona ajan raportissa ei näkynyt mitään merkkejä pandemiasta ja yhtiölle voikin antaa todella hyvän arvosanan Korona ajan suoriutumisesta. Kannattavuus oli todella vahva huomioiden melko nopean rekrytointitahdin H1 aikana.

Alle 2020 H2 ennusteeni:

H2 kannattavuus on melko alhaisella tasolla ja kasvua leikkasin myös, mutta jätin pientä turvamarginaalia Qentinel yrityskaupan sulatteluun. Liikevaihto kasvaa orgaanisesti n. 12% ja loput ovat Qentinel kaupasta tulevaa kasvua. Liikevaihto ennusteeni on yhtiön oman ohjeistuksen ylälaidalla.

 

Lähivuosille odotan pientä marginaali parannusta, mitä pääsääntöisesti ajaa Iso-Britannian tappiollisen toiminnan lopettaminen. Liikevaihto kasvaa 2021 n. 17,6%, mistä 7% on orgaanista kasvua ja loput epäorgaanista. Näen mahdollisuuden orgaanisen kasvun nostolle, mutta katsotaan ensin, miten Korona kehittyy Suomessa.

Vuoden 2021 H1 marginaali parannusta ajaa myös Iso-Britannian tappiollisen toiminnan puuttuminen luvuista. 2021 kasvua tukee myös Qentinelin kanssa tapahtuva ristiin myynti, mistä mahdollisesti yhtiö saa synergioita.

Liikevaihto kasvaa 2022 9%. EBITA skaalautuu hitaasti, mutta en odota sen nousevan yhtiön tavoittelemalle 15% tasolle, vaan jäävän 13,2-13,5% väliin lähivuosina. Tästä tulee mukavasti turvamarginaalia, jo valmiiksi huokeasti hinnoitellulle kasvuyhtiölle.

 

Vuodet 22-24 noudattavat samaa kaavaa:

 

DCF-malli arvostuksen mittatikuksi

DCF mallissa odotetaan vuoden 2024 jälkeen 2% terminaalikasvua. On hyvä huomioida, että toimialan on arvioitu kasvavan 2020 luvulla huomattavasti nopeammin lähemmäs 10%. Malli antaa osakkeen nettokassan huomioiden arvoksi 9,92 euroa, mikä tarkoittaa noin 10% potentiaalia, 10% tuotto-odotuksella. Yhtiön tuottovaatimus on korkea, koska osakkeen likviditeetti on olematon päivinä, milloin yhtiökohtaisia uutisia ei ole ollut. Tuottovaatimuksessa on laskuvaraa, mikäli osakkeen likviditeetti paranee tai tulevissa yritysostoissa hyödynnetään velkavipua. Terminaalivaiheen arvo on vain 46% prosenttia mallissa, mikä huokea arvostus kasvuyhtiölle. Mielestäni yhtiö tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä halpaan hintaan mukaan menossa olevaan digitalisaatio murrokseen ilman tuoteriskiä.

Jään mielenkiinnolla odottamaan H2 raporttia ja tankkaan lisää osaketta, mikäli kannattavuus on lähellä odotuksiani eikä kurssi karkaa tai Q3 liiketoimintakatsaus on todella vakuuttava.

 

ps. Tämä ei ole sijoitussuositus.

0
0
4.9.2020 - 18:41 #48661

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Inderesiltä tuli tänään Goforesta uusi laaja raportti missä nostivat tavoitehinnan 11 euroon ja toistivat OSTA suosituksen.

https://www.inderes.fi/fi/kasvu-kannattavuus-ja-uudistumiskyky-vakuutta…

Osake sulkikin +8,55%, mikä tekee salkulle hyvää, kun Gofore on yksi suurimmista positioista. Osake vaikuttaisi olevan nyt hyvässä momentumissa ja ensi vuoden arvostuskertoimet ovat kasvuyhtiölle erittäin alhaiset, kuten EV/EBIT noin 10.

 

0
0
14.9.2020 - 21:13 #49929

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Tuli tänään kevennettyä Revenion paino salkussa kymmeneen prosenttiin kurssi nousun jälkeen. Pidän osaketta yliarvostettuna lyhyellä aikavälillä - ts. kertoimissa on varaa tulla alaspäin. 

Tämän lisäksi tuli vaihdettua Blackline Intelligent systemsiin (INS), joka on lupaava fintech. Blackline on hieman yliarvostettu, sekä sain tästä hyvät tuotot melko lyhyellä aikavälillä ja market cap turhan iso omaan makuuni. INS on jenkkien mittakaavassa taas small cap lupaavalla track recordilla. Olen valmiina palaamaan blackline omistajaksi, mikäli kurssi laskee tai arvostus maltillistuu kasvun myötä.

0
0
15.9.2020 - 11:20 #49993

Pugilisti

+23
Liittynyt:
9.2.2020
Viestejä:
94

Reveniossa on vähän samaa vikaa kuin KONEessa. Kuplaa on hinnassa mutta silti nousee.

0
0
15.9.2020 - 14:03 #50010

Nagamorich

+121
Liittynyt:
28.9.2015
Viestejä:
167
Pugilisti kirjoitti:

Reveniossa on vähän samaa vikaa kuin KONEessa. Kuplaa on hinnassa mutta silti nousee.

Reveniossa on vähän samaa vikaa kuin KONEessa. Kuplaa hinnassa mutta silti lunastaa odotukset ja hinta nousee.

FYP

0
0
15.9.2020 - 16:44 #50020

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Näinhän se on ollut. Toki nyt poikkeuksena kertoimet ovat historiallisen korkeat ja yhtiön koon kasvaessa uuteen kokoluokkaan kasvukin tulee hidastumaan, joten ennätys korkeat kertoimet näyttävät tästä vinkkelistä pahalta. Luulen siis, että tässä voi olla jonkin aikaa kertoimien sulattelua edessä.

0
0
19.9.2020 - 15:15 #50809

jiikoo

+46
Liittynyt:
26.10.2017
Viestejä:
75

Kiitos loistavasta blogista, toivottavasti jaksat vääntää analyysiä jatkossakin. Olisin kysynyt kahdesta yhtiöstä, jos haluat avata valintoja. Miten vertaisit Aallon Groupia Talenomiin ja miten päädyit Goforeen kaikista IT-kusettamoista? Unohdetaan tässä arvostus, kiinnostaa näkemykset laadusta ja strategiasta.

Tilitoimistoja en tunne, joten kiinnoistaisi näkemykset Aallon ja Talenomin strategioista. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin Talenom tuottaa vakiomuotoista palvelua liukuhihnalta, jolloin voittaja on se, joka tekee riittävän hyvää laatua pienimmillä kustannuksilla. Palvelua ei kustomoida asiakaskohtaisesti, jolloin tuote joko kelpaa sellaisenaan tai sitten ei. Aallon taas ymmärtääkseni harrastaa enemmän asiakaskohtaisia ratkaisuja ja perustuu paikallisuuteen, jolloin esim. ostettu tilitoimisto jatkaa palveluntuottamista niillä järjestelmillä ja prosesseille mitä käyttöön on sattunut valikoitumaan. Näin ollen Talenomin touhu skaalautuu mutta riski on ainakin se, että joku iso jenkkifirma tekee saman vielä halvemmalla. Aallonin konsepti taas ei voi skaalautua mutta paikallisuus, asiakaskohtaiset ratkaisut ja henkilökohtaiset suhteet voivat taas olla iso etu. Tämä siis alaa tuntemattoman arvailua. Mitä sanovat alaa tuntevat, riittääkö molemmille kakkua jaettavaksi, vai miten tämä menee?

Goforesta ja IT:stä taas tiedän jotain kun päivittäinen leipä tulee alalta. Goforeen olen itse päätynyt nimenomaan julkishallinnon ison osuuden takia, sekä siksi, että heillä(kin) on osaamista ja hankkeita, joissa touhutaan myös ylimmän johdon eikä pelkästään nörttien parissa. Jos esim. julkishallinnossa halutaan sähköistää prosesseja ja aidosti järkeistää tekemistä, kyse ei ole pelkästään tekniikasta ja koodareista, vaan pitkistä organisaation läpi menevistä muutoshankkeista, joissa tarvittavaa osaamista Goforeen tuli SilverPlanetin(kin) ostossa. Tällaisiin, mahdollisesti ylimmän johdon lempilapsiin, kun pääsee sisään, on kannattavaa työtä tarjolla pitkäksi aikaa. Lisäksi nämä julkispuolen hommat ovat sellaisia, joissa kysyntään vaikuttaa realitaalouden huono kvartaali eipä juuri mitenkään. Teknologiariippumattomuus on periaattessa hyvä, mutta vaikea jotain Innofactoria on moittia Microsoftiin panostamisesta. Goforella raha tulee työstä, mikä on tietysti riski, jos työtä ei ole. Tämä on mun mielestä pienempi paha kuin esim. Vincitin panostaminen kapasiteettiin, jossa voi vain hävitä, jos asiakas hakee aggressiivisesti halvinta hintaa (=pilvipalvelut). Hyviä firmoja on muitakin joten mitä ajatuksia Goforen positioitumisesta sektorilla?

0
0
20.9.2020 - 09:44 #50864

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Hyviä kysymyksiä ja pointteja. Vastaan ensin Talenomia ja aallonia koskevaan kysymykseen.

Mielestäni on hyvä lähteä siitä, että molemmat yhtiöt myyvät kirjanpitoa palveluna. Talenomillakin on toimiala kohtaisia tiimejä yms. mutta softa on toki sama kaikille asiakkaille ja se on vähän sellainen hate or like it juttu. Aallon taas tarjoaa vain asiakasrajapintaa/portaalia mihin voidaan kytkeä mikä vain asiakkaan haluama softa, joten tästä näkökulmasta se on kustomoidumpi eikä samanlaisia skaalaetuja saada kuin Talenomin omasta softasta. Aallonin konsepti kyllä skaalautuu, esim kirjanpitäjien työtä automatisoimalla, koska suurin kuluerä tällä toimialalla on palkat, joten kasvattamalla kirjanpitäjän kapasiteettiä tulos skaalautuu. On myös hyvä huomioida, että Talenom noudattaa IFRS ja Aallon FAS. Tulokset eivät siis suoraan ole vertailukelpoisia vaan Talenom aktivoi paljon enemmän kuluja kuin Aallon esimerkiksi softakehitys ja myynninkulut. Näin Talenomin raportoitu tulos onkin paljon vapaata kassavirtaa parempi (Operatiivinen kassavirta - investoinnit ). Aallonilla tämä on taas toisin päin. On hyvä muistaa kuitenki, että kirjanpito on palveluammatti ja softa on vain yksi osa sitä. Kaikki asiakkaat eivät välttämättä käytä softaa ollenkaan vaan kirjanpitäjän kanssa käyty viestittely on ainoa mielikuva yhtiöstä. 

Strategia mielessä Aallon keskittyy epäorgaaniseen kasvuun eikä sillä ole edes omaa myyntiorganisaatiota. Talenom on taas viime vuodet kasvanut orgaanisesti sen myyntiorganisaation voimin. Inderes onkin kommentoinut, että aikaisemmin tilitoimistot eivät ole harrastaneet aktiivista myyntitoimintaa ja voisinki olettaa, että tästä on alhaalta roikkuvat hedelmät nyt syöty. Tämän lisäksi Talenomilla on kallista ja hidasta integroida toista tilitoimistoa sen omaan softaan ja nythän ne jättävätkin ne pyörimään omalla alustallaan ainakin hetkeksi. Aallonilla taas uusi hankittu yritys voidaan kytkeä suoraan heidään asiakasrajapintaan, joten integraatio/hyöty näkökulmasta tämä strategia istuu heille paljon paremmin. Tämän lisäksi he ovat hankkineet itseään kannattavampia tilitoimistoa, joten vaikka he eivät niille mitään ikinä tekisikään vaan antaisivat liiketoiminnan jatkua samanlaisena niin koko ryhmän kannattavuus tulee nousemaan tätä kautta. Strategia mielessä tässä on tärkeää havaita se, että kun kasvu loppuu Aallonilla ei ole kasvusta aiheutuvia jatkuvia kuluja, kun taas Talenomilla on "jättimäinen" myyntiorganisaatio ruokittavana. 

Toinen fundamentti ero on se, että Talenomissa kannettaan teknologia riskiä sillä heidän omaan softaan on investoitu kymmeniä miljoonia ja heillä on iso tekki tiimi. Aallon taas ei ole sitoutunut mihinkään softaan vaan voisi rajapintansa avulla vaihtaa kaikki softat, mikäli ylivertainen tuote ilmestyisi markkinalle. Tämä tarkottaisi talenomille laskevia marginaaleja ja softan alaskirjausta yms. organisaation uudelleen muokkausta. Toki sitten taas Talenom tällä hetkellä nauttii korkeista marginaaleista oman softansa takia.

Näitä vertaillessa pitää muistaa että ainakin vielä kirjanpitopalvelut ovat nimenomaan palvelun myyntiä, missä yritys/yrittäjä ostaa mielenrauhaa verottajan ja raporttien suhteen, eikä softaa. Onhan teknologia jo sillä tasolla, että melkein kuka vain pienellä harjoittelulla pystyisi täyttämään esimerkiksi ALV ilmoituksen omaveroon ja jättää vaikka ainostaan vuositilinpäätöksen tilitoimiston hoidettavaksi, kuitenkaa moni ei tätä tee, koska se varmaan koetaan inhottavaksi, eikä luoteta omaan tekemiseen, joten mielummin ostetaan palvelu missä varmistetaan, että nämä asiat ovat kunnossa. En siis usko, että softa tulee ikinä poistamaan kirjanpitäjän tarvetta, vaan ehkä tästä tulee enemmän konsultatiivinen rooli, kuten alalla on uumoiltu. Kakkua siis riittää molemmille, kunhan yritykset pitävän huolen, että asiakkaat ovat tyytyväisiä palvelun tasoon. Molemmathan nimittävät isommille yrityksille palveluvastuullisen ja oman kirjanpitäjän tai jopa tiimin ks. Aallon Framery case esittely.

 

Goforessa viehätti alhainen arvostus ja se, että he tarjoavat end to end muutosprosessia digitalisaatioo (koodarit, liikkeenjohdonkonsultit, arkkitehdit, muutosjohtaminen yms.) verrattuna siihen, että kilpaltaisiin vain koodari resurssien myynnistä. He ovat myös positioituneet parhaiten julkisella sektorilla verrattuna muihin listattuihin verrokkoihin, mikä tekee heistä mielestäni vähiten riskisen. Tuloksen tasaisuuskin puhuu tämän puolesta. Olen kuitenkin nyt myynyt suurimman osan kurssin kohottua lähelle 11 euroa, koska näen, että yhtiö on nyt aikalailla käyvässä arvossaan. Konsultti/koodari palveluthan eivät suuremmin skaalaudu. Nyt kun taloutta aletaan elvyttämään pitääkiin uudestaan perehtyä heidän syklisempii verrokkeihinsa, kuten esim vincint.

0
0
24.9.2020 - 22:20 #51586

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Tuli myytyä kaikki Goforet välillä 10-10,7 euroa ja kevennettyä hieman Aallonia. Ostetaan Aallonia takaisin, jos yrityskauppoja tulee.

Gofore on mielestäni käyvässä arvossaan ja orastava 2. aallon riski, joten päätin nostaa käteispainoani,  toki olen valmis sen heti sijoittamaan, jos kiinnostavia yhtiöitä löytyy.

0
0
25.9.2020 - 00:14 #51597

Fooler

+29
Liittynyt:
9.2.2020
Viestejä:
40

Miten paljon teet omaa analyysiä? Tuntuu, että aika paljon on otettu suoraan Inderesiltä. Kysyn, koska olen itse päättänyt opetella kassavirtamallejen saloja ja mietin että jos onnistuisi saamaan Inderesin kassavirtamallit omaan exceliin, niin se olisi jo hyvä alku.

0
0
26.9.2020 - 09:28 #51825

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

En kopioi Inderesin analyysia vaan teen omani itse. Ainakin nuo, missä time stamp on ennen Inderesin vastaavaa julkaisua on helppo todistaa :). Toki seuraan heitä aktiivisesti, koska heidän suositus muutokset aiheuttavat microcapeissa suuria kurssi muutoksia ja näitä fronttaamalla pystyy parantamaan salkun tuottoa. Salkustani iso osa on microcapeissa.

Inderesin käyttämä kassavirtamalli ei ole heidän keksimänsä vaan kassavirtamalli lienee käytetyin arvostusmalli rahoitusmaailmassa ja tunnetaan paremmin nimellä DCF. Netistä löytyy myös suoraan ilmaisia Excel pohjia niin ei tarvitse manuaalisesti yrittää replikoida Inderesin Exceliä, jos et jaksa. Kassavirtamalli opetetaan yksityiskohtaisesti rahoituksen kurssilla Corporate finance yliopistossa. 

Youtubessa on paljon aineistoa siihen liittyen. Linkkaan tähän todella laadukkaan Damodaran oppitunnin kassavirtamallista, jos sen opiskelu kiinnostaa. 

https://www.youtube.com/watch?v=Pj19yJQgId8

Ainoa idea, minkä olen suoraan kopioinut Inderesiltä on Kamux. Aloin tutkimaan sitä, kun he ostivat mallisalkkuunsa. Peesaan yleisesti häpeämättä fiksuina pitämiäni sijoittajia, jos mielestäni heidän ideansa ovat hyviä. Toki teen niille oman DD:n. 

0
0
30.9.2020 - 21:01 #52360

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

2020 Q3 – Tasaista menoa

Salkun nousu jatkui tasaiseen tahtiin, kun markkinat alkoivat hinnoittelemaan riskittömän korkotason laskua ja talouden elpymistä. Mitään ihmeellistä ei salkku yhtiöille tapahtunut Q3 aikana ja moni salkun yhtiö on arvostettu lähelle käypää arvoaan. Käteispainoa olen nostanut, kun kurssit ovat nousseet ja tarkoituksena olisi saada ne takaisin kiertoon Q3 tuloskauden myötä.

Alla OP tuottoluvut:

 

 

Alla Nordnetin tuottoluvut (Sis. OST tilin myös nykyään):

Salkussa osakkeen tuottivat seuraavanlaisesti kolme kuukauden tarkastelu periodilla. Salkun luuseri osakkeet: Aallon Group (-5,42%), Admicom (-9,79%). Salkun sankari osakkeet: Gofore (+27,76%), Heeros (+39,34%), Kamux (+38,00%), Revenio Group (+37,59%). Osakevalinta korostuu, kun vertailu indeksin YTD tuotto on matala (+5,56% OMXH GI) ja oma salkku reilusti plussalla. Ei ole täysin hukkaan mennyt osaketutkimukseen käytetyt tunnit. Tuotto voisi olla huomattavasti parempi, jos Aallon Group ei olisi ollut isoin betsi salkussa. Odotan, että yhtiölle on nyt latu pedattu ensi vuodeksi. H2 odotukset ovat niin matalat, että niistä on pakko päästä yli tai osake lähtee vaihtoon.

Uusi tulokas salkkuun Q2 aikana oli Gofore, kyseessä oli halpa kasvava julkisenpuolen palvelija isolla nettokassalla. Tästä aliarvostus purkaantui nopeasti Q3 aikana, joten se myytiin pois. Aliarvostuksen purkautumista vauhditti yrityskauppa ja Inderesin osta suositus. Aallon Grouppia ja Reveniota olen keventänyt hieman. Olen valmis ostamaan AG osakkeet takaisin, mikäli yrityskauppa putki saadaan taas auki. Blacklinen myin kokonaan. Uudet tulokkaat salkkuun katsaus kaudella oli ScandBook, Fellow Finance ja Intelligent Systems. ScandBook on pitkästä aikaa arvo-osake salkkuuni. Uskon, että yhtiössä voi olla arvoa, koska kyseessä on microcap eikä sillä ole analyytikko seurantaa. Tarkoitukseni on kirjoittaa yhtiöstä tänne sen Q3 raportin jälkeen. Tällä hetkellä salkun tuottokehitys on hyvä, joten suuriin muutoksiin ei ole tarvetta, toki uudet kasvucaset aina kiinnostavat ja käteiset odottavat Q3 mallioppilaita.

 Alla salkun jakauma:

 

Tuloskausi starttaa pian, kun Admicom raportoi Q3 tuloksensa. Mielenkiintoista kuulla miten Tocoman integraatio on edennyt ja saada tarkempi ennuste loppuvuodelle. Palataan siihen Q3 raportin yhteydessä. Q3 on merkitys ei ole niin suuri salkulleni, kun suurin omistus Aallon Group ei raportoi Q3 tulosta vaan vasta H2. Kamuxillakin pitäisi olla kelpo Q3 putkessa, kun rajoitukset ovat hellittäneet Saksassa ja Suomessa.

Vuoden osake kisassa Aallon on pärjännyt vielä vaatimattomasti. Hieman vertailuindeksiä heikommin, mikä on heikko saavutus. Vuoden osakkeeksi siitä ei ole, mutta katsotaan vuosi raportissa, miten se pärjäsi suhteessa guruihin. 2020 H2 Rima on kuitenkin vedetty sille hyvin alas, joten positiivisten yllätysten sarja voi olla seuraavaksi vuorossa.

0
0
3.10.2020 - 10:26 #52706

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Admicom Q3 – Kova tulos Koronassa

Admicom julkaisi todella vahvan Q3 raportin, koronasta huolimatta. Yhtiö kertoi uusmyynnin vaikeutuneen Koronan takia, koska ERP myyminen vaatii face-to-face tapaamisia ja tämä todennäköisesti tulee heijastumaan lähikvartaalien kasvuun. Tästä johtuen laskin hieman orgaanista kasvua lähikvartaaleille.  Tocoman integraatio oli edennyt ja yhtiö kertoi, että suurimmat synergiat nähdään ensivuoden puolella. ” Suurimmat integraation hyödyt realisoituvat vasta vuoden 2021 puolella, kun Tocomanin pilvipohjainen kustannuslaskenta ja määrälaskenta lanseerataan ja tuoteintegraatio syvenee.” Koronan poistuessa voidaan olettaa, että yhtiö palaa ensi vuonna normaalille kasvu-uralle, kun digimurros on Koronan takia ottanut kertaloikan eteenpäin. Positiivista raportissa oli kannattavuustavoitteen nosto.

Q3 raportin liikevaihdon kasvu osui täysin ennusteeseeni, mutta kulupuoli oli positiivinen yllätys. (Olen oikaissut liikearvopoistot, ei kassavirta vaikutusta).

*Luvut olen päätellyt Admicom ei näitä erittele Q3 raportin yhteydessä
 

2020 vuoden ennuste näyttää tältä laskeneiden kulujen jälkeen:

 

FY Liikevaihdon kasvu % ja EBITDA % ovat 40,51% ja 45,32%. Liikevaihdon kasvu perustuu Admicomin antamaan haarukkaan Tocomanin kasvu kontribuutiosta. Mielenkiintoista nähdä paljonko uusmyynti hidastuu Q4 osalta. Tämän lisäksi yhtiö antaa todennäköisesti vuoden lopussa tavoitteensa uudelle strategiakaudelle 21-23, koska vanha päättyy tänä vuonna. Tällä tiedolla on isoja vaikutuksia osakkeen arvoon.

 

Lähivuosien ennusteet näyttävät nyt tältä:

 

Vuosille 21-24 odotan liikevaihdon kasvua seuraavanlaisesti 25%,24%,20% ja 15%. Yhtiö luultavasti ohjeistaa 21-23 vuosille tavoitekasvunsa loppuvuodesta. Tämä on erittäin mielenkiintoinen tieto osakkeen arvostuksen kannalta. Yhtiön kannattavuus voi skaalautua enemmänkin, mikäli Tocoman saadaan hiottua lähelle Admicomin kannattavuus tasoja. Tämä onkin jo osittain tapahtunut, kun katsoo Q3 alhaisia kuluja ja yhtiön tekemiä tehostamistoimenpiteitä, kuten YT neuvottelut. Tämän lisäksi yhtiö lupasi positiivisia vaikutuksia ensivuodelle Tocoman integraatiosta. Jäämme odottamaan näitä.

 

DCF mallista mittatikkua arvostukselle

 

Yllä olevilla tiedoilla ja vuosien 25-30 10% kasvulla ja 2% terminaalikasvu oletuksella kassavirtamalli antaa osakkeen arvoksi 77,62 euroa 8% tuottovaatimuksella, mikä tarkoittaa -15% potentiaalia. Tulen seuraamaan tarkasti rakentamisen lukuja ja mikäli ne alkavat laskemaan tulen keventämään osaketta. On hyvä huomioida, että mikäli rakennusalan taantumaa ei tule ja yhtiö ohjeistaa yli 30% liikevaihdon kasvua 21-23 on mallissa reilusti nousuvaraa. Malli ei myöskään ota huomioon mahdollisia yrityskauppoja/kasvuinvestointeja, mitä Admicom on kertonut kartoittavansa ja joita markkina tuntuu maltillisesti fronttaavan. Mielenkiinnolla jään odottamaan miten hyvään kannattavuuteen Admicom Tocomanin saa, tästä on jo ensiviitteet saatu.

Admicomin tulevaisuus näyttää valoisalta kasvun suhteen:

” Kolmannen vuosineljänneksen aikana veimme organisaatiossa läpi laajoja sisäisiä muutoksia ja tehostamistoimia. Näillä ei ole ollut välitöntä vaikutusta liikevaihtoon tai kannattavuuteen mutta pitkällä aikavälillä uskomme niiden vievän toimintaamme oikeaan suuntaan. Resursseja on lisätty tuotekehityksessä ja toisaalta sopeutettu asiakasrajapinnassa. Strategiatyön yhteydessä käynnistynyt uudelleenorganisoituminen on vielä tuoreessa vaiheessa ja strategiatyö jatkuu edelleen loppuvuoden aikana.

Kannattavuutemme puhkaisi kolmannella neljänneksellä kuluvan vuoden 35–45 % EBITDA-tavoitteen ja kumulatiivinen Q3 toteutunut EBITDA oli 46 %. Kustannustehokkuutemme parantuessa odotamme hyvän kannattavuuskehityksen säilyvän tai parantuvan. Admicomin tase on erittäin vahva ja Admicom etsii edelleen aktiivisesti uusia kasvuinvestointikohteita.”

 

ps. Tämä ei ole sijoitussuositus

pps. mukava alku Q4 kun torstaina INS nousi n. 15% ja eilen Admicom n. 17%

0
0
3.10.2020 - 20:24 #52802

Runopoika

+1
Liittynyt:
30.8.2018
Viestejä:
10

Itsellekkin INS tarttui salkkuun maaliskuussa Inderesin evankelistan beesissä ja lyhyen oman tutkimuksen jälkeen. Kovasti ihmetytti torstain nousu, kun ei mitään uutisia löytynyt. Perjantaina otettiinkin jo ihan kivasti myös alas. Olisi kiva nähdä sinulta syvempi analyysi firmasta. Sitodin conferens call avasi firman toimintaa ihan mukavasti, mutta en todellakaan voi väittää ymmärtäväni toimialaa tai firmaakaan läpikotaisesti. Riittävän hyvin kuitenkin omaan yksinkertaiseen makuuni. 

0
0
4.10.2020 - 12:44 #52895

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

En tiennytkään Inderesin evangelista myös omisti. Itse törmästin yhtiöön Alta Fox Capitalin tutkimuksessa parhaiten tuottaneista pienosakkeista. 

En itse ole kovin tekninen henkilö, joten en voi väittää ymmärtäväni syvällisesti tätä B2B maksunprosessointia/kortti bisnestä.

https://intelsys.com/download/companies/270117a/Transcript/Investor%20P…

Mielestäni heidän IR presis on ihan hyvä, joskin osa jutuista menee yli oman hilseen.

Sen verta olen Excelissä pyöritellyt lukuja, että nykyinen hinta ei kovin suuria odottele osakkeelta vaan noin 10% vuotuinen kasvu skaalautumisen kera riittää. Itse uskon taas, että Goldman Sachs ei jäänyt ensimmäiseksi ja viimeiseksi isoksi asiakkaaksi, vaan näitä olisi vielä tulossa ja ne siivittäisivät osakkeen kovaan kasvuun (tätä osake ei hinnoittele, joten päädyin ostamaan).. Tämä on melko pienellä osuudella salkussa, koska en ymmärrä syvällisesti toimialan kilpailuetuja yms. mutta Goldman Sachs Apple card keissi antaa luottoa tulevaisuuden suhteeen. Onhan tämä erinomainen referenssi.

0
0
12.10.2020 - 19:56 #54333

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Vähän jälkijunassa tänne kirjoittelua, mutta tuli viime viikolla purettua käteispainoa Aallon Grouppiin. Perusteluina lähinnä se, että en oikein löydä muuta ostettavaa ja H2 odotukset ovat absoluuttisesti matalat ja tämän lisäksi DCF mallissa on nousuvaraa. Myös mahdollinen yrityskauppa voi tulla, joka aiheuttaisi kurssinousua. Tämän lisäksi pieni tankkaus ScandBookkia, kun namuttelu erä oli tarjolla alle 15SEK. Nyt ScandBookin osalta odotan Q3 ennen seuraavia liikkeitä. Ensi viikolla tuleekin, jo Revenion tulos ja saadaan kunnolla vauhtia pörssiin, kun tuloskausi starttaa kunnolla.

0
0
13.10.2020 - 19:07 #54536

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Hyvä suoritus etenkin kannattavuuden osalta ja orgaaninen kasvukin oli muutaman prosentin odotuksiani korkeampi. EBITA % noin prosentin korkeampi. Nostin malliin hieman EBITA % ja Orgaanista kasvua tälle vuodelle ja sain hieman päälle 11 euroa DCF:stä ulos. (Kun oletan, että korkeampi kannattavuus myös heijastuu tulevaisuuteen). Kurssia, kun katsoo voi todeta, että myin liian aikaisin.

0
0
14.10.2020 - 12:49 #54690

Pugilisti

+23
Liittynyt:
9.2.2020
Viestejä:
94
Accounting 101 kirjoitti:

Hyvä suoritus etenkin kannattavuuden osalta ja orgaaninen kasvukin oli muutaman prosentin odotuksiani korkeampi. EBITA % noin prosentin korkeampi. Nostin malliin hieman EBITA % ja Orgaanista kasvua tälle vuodelle ja sain hieman päälle 11 euroa DCF:stä ulos. (Kun oletan, että korkeampi kannattavuus myös heijastuu tulevaisuuteen). Kurssia, kun katsoo voi todeta, että myin liian aikaisin.

Inderes päätyi 13,5 € tavoitteeseen per lappu. Mistä tuo ero?

Itse lisäilin Goforea eilen ja tänään ei kaduta. Vähän tekisi mieli vieläkin lisätä, mutta odotellaan nyt viikko pari, josko joku hermoilisi omasta salkustaan näitä ulos.

0
0
14.10.2020 - 20:40 #54806

Accounting 101

OP
+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Suurin osa erosta selittyy sillä, että he käyttävät minua alempaa tuottovaatimusta. Taisivat juuri laskea sitä kautta linjan yhtiöillä, kun riskitön korko laski.

0
0