24.8.2020 - 11:44 #47125

Slice

+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Nuo voisi laittaa näkyviin ihan kaikille kun näköjään yksityisyydensuojaa ei ole kuitenkaan. Viimeisimmän PP:n yksi alapeukku on minun, en pidä ylimääräisestä terveydellä leikkimisestä. Minutkin voit laittaa samaan syssyyn henkilökohtaiseen vastuuseen, kannan vastuun nimittäin mielelläni. PP:lle toivon hyvää ja luen mielelläni tarinoita jatkossakin.

0
0
24.8.2020 - 11:52 #47126

Haddock

+176
Liittynyt:
17.2.2016
Viestejä:
181

Slicelle peukku ylös eritooten kohtaan "yksityisyydensuojaa ei ole kuitenkaan". Ylläpitoon kuuluu vastuu ja vapaus, ja jos joku asia näkyy vain ylläpidolle, voi sen asian näkymisen kertoa, mutta ei sisältöä. Samasta syystä täytyy muistaa käydä Akille tarjoamassa alapeukkua.

0
0
24.8.2020 - 13:11 #47143

Aki Pyysing

+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Haddock kirjoitti:

Slicelle peukku ylös eritooten kohtaan "yksityisyydensuojaa ei ole kuitenkaan". Ylläpitoon kuuluu vastuu ja vapaus, ja jos joku asia näkyy vain ylläpidolle, voi sen asian näkymisen kertoa, mutta ei sisältöä. Samasta syystä täytyy muistaa käydä Akille tarjoamassa alapeukkua.

En ole tästä eri mieltä. Mutta tässä tapauksessa kun alapeukku oli annettu kahdella eri nikillä ketjuun, johon kyseistä peukuttajaa on kielletty kirjoittamasta, katsoin voivani tehdä poikkeuksen. Lisäksi kun kyseesä on kaveri, joka on yrittänyt tuhota PikkuPron kaikki ketjut sekä Pokeri- että Sijoitustiedossa yli vuosikymmenen ajan, katsoin tarpeelliseksi kertoa PikkuProlle ja muillekin, kuka siellä on asialla.

0
0
24.8.2020 - 13:37 #47148

Lokki

+134
Liittynyt:
1.7.2014
Viestejä:
207
PikkuPro kirjoitti:

Veikkaisin, että tukos joka lähti tällä kertaa omia aikojaan liikkumaan etiäpäin.

Jos tosiaan kokemuksellasi näin arvelet tapahtuneen, niin tulisi mennä kotonakin vielä kuvauksiin/testeihin. Tuo kuulostaa ohimenevältä TIA-kohtaukselta. 10% tuon saaneista saa isomman kohtaukset lähitulevaisuudessa. Ei nuo tukokset kerralla vain poistu, vaan siellä saattaa jokin vielä lymyillä.

0
0
24.8.2020 - 15:07 #47161

Late

+402
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
437
PikkuPro kirjoitti:

 

Merta kirjoitti:

Eiks sulla oo ollu tässä vähän huikka päällä ja ikääkin jo kuitenkin sen jotain 40+? Pata tässä kattilaa soimaa, mutta jos darraa on yhtään, niin kannattaa unohtaa juoksuhommat ja painella suosiolla kylpylään. Ei oo nimittäin eka eikä vika mäntä joka leipoo viinasta kiinni etuajassa yllättäen, jos huonosti käy. Ja sehän on EV- ja 1945 Porkkalan junan luukut pysyis kiinni pysyvästi.

 

Juu, tätä oon kuullu usealta taholta ja tässä tapauksessa varmaan syystä. Ei ollu darra mutta oli takana elimistöä kuluttava kaksiviikkoinen overall ja se varmaan ton laukaisi. Täytyy koittaa ottaa opiksi mutta en löisi vetoa ihan pienellä kertoimella että pystyn siihen kovinkaan hyvin.

Huh, tsemppiä tälläkin saralla jatkoon!

Et nyt lähe ainakaan jalat edellä, vielä mahtuu omaan salkkuun näitä sun vinkkejä, joita on tänä vuonna ropissut ja olen napsinut toteutukseen!!! :) yes

0
0
24.8.2020 - 16:45 #47167

PelleSnuslos

+90
Liittynyt:
25.9.2015
Viestejä:
145
Aki Pyysing kirjoitti:

Melko hilpeää kurkkia, kuka alapeukuttaa sairaskohtauskertomuksia.

Ylläpitäjä nimittäin näkee ne. Sijoitustiedon alt-righthan se sieltä luonnollisesti löytyy.
Jopa parillakin nickillä.

Pelle Snuslosin saatan vielä henkilökohtaiseen vastuuseen masterinsa teoista.
Käymällä pokeripöydässä alt-rightin ajatusprosessin läpi🙃.

Jahas, Pelle ja alt-right mainittu. 

Jos Dharma on mun masteri niin en kai oppipoikana voi olla isännästäni vastuussa
-tarkkuutta ajatusprosessiin!

Joe Biden uhoaa odottavansa innolla julkista väittelyä Trumpin kanssa joten miksei Akikin. 

Itse an aloita keskusteluja politiikasta ja uskonnosta pokeripöydissä sillä siellä on 
tarkoitus ihmisten viihtyä. 

Äkäinen herra setviköön jos siltä tuntuu ja lopuks voit vaikka näyttää taas fäkkiä. 

Ps. Sun Ville Rydman on Kokoomuksen by far alt-rightein edustaja, kokoomuslaisena 
äänestäisin itsekin. 

Kyllähän mä ymmärrän että kun on kalju ja lihava mies Lappeenrannasta niin 
haluaa tehdä pesäeroa juntteihin ja olla hyväksytty pääkaupungin avarakatseisissa piireissä, mut helpompaa ois itselles että tulisit vaan rohkeesti kotiin persuihin niin 
ei tarttis kiehua sapessa ja vihata villiä ja vapaata Pelleä.

0
0
24.8.2020 - 18:10 #47176

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Oliko niin, että nuo sijoituskeskustelujen säännöt ei ole voimassa blogien puolella? Ilmeisesti ei, kun draama saa rikkoa niitä miten huvittaa.

Onko jossain säännöt tänne blogien puolelle?

 

0
0
24.8.2020 - 18:29 #47184

k70

+245
Liittynyt:
8.2.2020
Viestejä:
154

Se on totta, että alkoholin ja urheilun yhdistämisen kanssa on syytä olla tarkkana, jos edellisenä päivänä on maistunut vähänkin enemmän. Jokainen toki tietää omat rajansa ja ulkopuolisen on vaikea lähteä neuvomaan. Omien kokeilujen perusteella muutama annos ei vaikuta mitenkään suorituskykyyn tai seuraavan päivän treeneihin, mutta jos otan enemmän kuin viisi, ei treenaaminen ole kehittävää. Yleensä jätän juomisen korkeintaan pariin olueen ja juon Vichya. Tämä käytännössä siksi, että haluan tehdä seuraavana päivänä hyvän treenin. Aika ajoin saatan ottaa vähän enemmän ja tietoisesti skipata seuraavan päivän treenit. 

Joskus nuorempana on tullut otettua ihan kunnolla ja seuraavana aamuna miltei kuolemattomana tehty koviakin treenejä. Nykyään on toivottavasti vähän fiksumpi tai ainakin osaa tilata ravintolassa kivennäisvettä. Vielä jos joskus oppisi laittamaan ne kivennäisvedellä säästyneet rahat hyvätuottoisiin sijoituskohteisiin kuten PikkuPro Aspireen. 

Tiedän niitäkin tapauksia, joilla viikonloppuun kuuluu aina alkoholia, mutta urheilevat ahkerasti. Loppujen lopuksi tämä kaikki on tasapainoilua hyvien ja huonojen valintojen välillä. Lienee kuitenkin parempi, että elämään kuuluu myös sitä urheilua eikä vain pelkkää alkoholia. Asia erikseen, jos tavoitteet on urheilun suhteen korkealla. Tuollainen kokemus varmasti säikäytti ottamatta kantaa siihen oliko alkoholilla mitään merkitystä asiaan. Hyvä kuulla, ettei käynyt huonosti. 

0
0
28.8.2020 - 11:23 #47660

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Terveisiä Haapsalu:sta, erittäin viehättävä pikkukaupunki, yllätti, ei ollut mitään odotuksia. Sanoisin, että kiinteistösijoittaminen ko. mestaan ei välttämättä olisi huono tikki, paikassa on potentiaalia. Pärnu monilta jo läpinähty ja kunnes korona on kunnolla selätetty, niin lähimatkailu jyllää. Erityisesti näkisin valueta sellaisena varakkaiden seniorikansalaisten kesäkotimestana. Tuollaiset viehättävät pikkupaikat varmaan nousevat suhteellisesti kun netti ja etätyön normalisoituminen vapauttaa ihmisiä paikkasidonnaisuudesta - varsinkin jos Haapsalu:n tapaan pääsee halutessaan tunnissa Tallinnan sykkeeseen. Voisiko myös Porvoon ja Raaseporin tyyppiset hyötyä koronan aiheuttamasta etätyön normalisoitumisesta?

Pörssiin ei ehtinyt luontomatkaillessa keskittyä. Näköjään on taas ollut perusmeininki eli 1. Cibus kertoo, että aikoo siirtyä kuukausiosinkoon ja täälläkin me monet ennakoimme sen nostavan kurssia - kuukausiosinko tuli ja kurssi hyppäsi merkittävästi vs. toimiala 2) Redeye:ltä odotettiin hypeanalyysiä q2 jälkeen ja Aki etukäteen kertoi sen nostavan kurssia - hypeanalyysi tuli ja kurssi ponkaisi. Täydelliset markkinat...

Itsehän vähän mokasin Cibus:ssa. Oletin ja kirjoitinkin kuukausiosingon nostavan kurssia mutta silti päädyin keventämään 28% ennen julkaisua. Koin sillä hetkellä Cityconin houkuttelevammaksi mutta samalla kyllä taisin taas vähän liikaa uskoa markkinoiden kykyyn laskea edes 1+1. Ei toi nyt rakettitiedettä varsinaisesti olisi ollut.

Cibus on edelleen musta keeper mutta ei se nyt superhalpa enää ole. Itseä ei kuukausiosinkolapussa kiinnosta niinkään arvostus vaan "korko" joka siis Cibus:ssa on nyt tyyliin 7,5 senttiä per kuukausi eli 90 senttiä per vuosi eli noin 9,5 kruunua per vuosi eli noin 6% 155 sek kurssista. Kun sijoituslainaa saa nyt ja varmaan lähitulevaisuudessakin sillä pinnalla per vuosi niin kuusi pinnaa kuukausiosingoista+testattu koronakestävyys luulisi tukevan kurssia. Ja juu, ei sillä oikeasti ole mitään väliä onko kuukausiosinko vai vuosiosinko mutta ensimmäinen alleviivaa paperin/toimialan vakautta ja lapun kassavirtaluonnnetta...ja toki on jonkinlainen sokkivaikutuskin niin kauan kuin juuri muut firmat eivät kuukausiosinkoja harrasta. 

Citycon on kanssa keeper samoin kuin on Aspirekin. Tilanne on todella tylsä kun ei näin nouseviin kiinnosta enää ostaa mutta ei vielä myydäkään. Ei nää laput ole kalliita mikään nollakorkoaikana (Citycon on halpa) mutta toki laskevat (Aspire pl, se painaa omia latujaan) muiden mukana jos tuuli kääntyy.

Aspiressa mulla vielä on joku henkilökohtainen vamma eli haluaisin jonkun naurettavan megatilin eli tyyliin 500% tms. Tulee ehkä siitä, että kovin usein irrotan liian aikaisin niin nyt on jotenkin halu ei-tehdä-niin. Ja ehkä siitä, että maaliskuussa oli niiiin vahva näkemys niin haluaisi rahastaa sillä megasti (tarkoitan prossia, en euroja). Mutta tiedostan, että toi halu megaprossiin ei ole mitenkään rationaalista toimintaa.

Tosin niin ei ole mitenkään moni osa muustakaan toiminnastani.

0
0
30.8.2020 - 14:17 #47914

Cooler

+14
Liittynyt:
26.6.2020
Viestejä:
2
Aki Pyysing kirjoitti:

Melko hilpeää kurkkia, kuka alapeukuttaa sairaskohtauskertomuksia. Ylläpitäjä nimittäin näkee ne. Sijoitustiedon alt-righthan se sieltä luonnollisesti löytyy. Jopa parillakin nickillä.

Pelle Snuslosin saatan vielä henkilökohtaiseen vastuuseen masterinsa teoista. Käymällä pokeripöydässä alt-rightin ajatusprosessin läpi🙃.

 

Hieno juttu, että palstan ylläpitäjällä on henkilörekisteri kuka peukuttaa mitenkin. Tämä nykyisestä yhteiskunnasta tuttu "väärän mielipiteen" omistavien maalitus ja suoraan nimeäminen palstalla on saapunut tännekin. Ja toki ylläpitäjä ei näe mitään ongelmaa tuossa, koska on "oikean mielipiteen" puolella ja pahoille saa tehdä mitä tahansa.

0
0
30.8.2020 - 15:47 #47921

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Mentaalin merkityksestä, pari casea.

 

Vedoista tulee elokuussakin profittia varmasti ja pörssisalkut yhteensä ATH. Kaikki ei silti mene putkeen niinkuin elämässä yleensä ei. Pokerissa olen romahtanut tasollisesti toukokuusta lähtien. Tämä menee täysin yhteen sen kanssa, miten muut hommeloinnit ovat menneet eli pelitaso romahti kun ei enää ollut taloudellinen pakko pelata hyvin tai edes sillä tasolla millä aiemmin pelasin. Oon vetänyt aika autopilotilla ja pienillä pinoilla eli tosi ABC ja mulla on huono imago pelkkään ABC peliin. Lähinnä oon mennyt peleille vain viihtymään ja se näkyy: netti ja live on toukokuusta lähtien tappiolla kun taas siihen asti kuukausia vain plussaa ja vuositasolla aina 9-10 plussakuukautta. Paitsi tänä vuonna.

Taloudellisesti tämä ei ole vielä kriittistä short run mutta pidän enemmän voitollisesta pelaamisesta kuin aivottomasta vuotamisesta joten rahan lisäksi häviän myös life-valueta. Tähän täytyy tulla muutosta ja vaikka kaikkea en vielä tiedä niin ainakin juomista pelatessa pitää vähentää. En lopeta mutta vähennän.

 

Toisen casen mentaalin merkityksestä huomasin jo buumi-aikana. Meillä oli neljä-viisi kaveria joiden kanssa lyötiin eri comboilla sivubetsejä. Näistä me kolme olimme selvästi köyhempiä kuin kaksi silloista "upper-middle" pokeriproota. Sivuvedoissa korrelaatio näkyi niin, että rahaa vuosi kahdelta rikkaimmalta merkittävästi muille, korrelaatio oli valtava networthin ja sivuvetojen palautusprossan suhteen. Valitettavasti 2010-2012 itsekin vaurastuin eka kertaa enemmän ja aloin hävitä sivareihin pohjanoteerauksena 6ke triathlonbetsi jossa puin märkäpuvun väärin päin päälle ja meinasin hukkua.

Uskon vakaasti, että keskimäärin köyhempi osapuoli voittaa reikittömistä sivuvedoista ceteris paribus, nälkä on hyvä motivaattori. Väittäisin voittavimman strategian olevan ostaa osuuksia täysjärkisistä hepoista, jotka lyövät itselleen isoa betsiä merkittävästi varakkaampaa vastaan. Näissä voittaa varmaankin sokkona kunhan ei tipahda kusetukseen.

Mentaali on rahapeleissä paljon tärkeämpi asia kuin ihmiset pystyvät hahmottamaan. Mulla on 16 vuoden seuranta pokereista ja käyrät korreloivat vahvasti elämäntapahtumien kanssa. Nyt on aika ottaa pokeri haltuun: jos jatkan tappiollista pelaamista niin seuraavaksi menee motivaatio pelata ja itselle rakas asia elämässä eli livepokeri on vaarassa jäädä sivuraiteelle joka taas olisi --EV elämiseen.

0
0
30.8.2020 - 17:20 #47927

PelleSnuslos

+90
Liittynyt:
25.9.2015
Viestejä:
145
Cooler kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Melko hilpeää kurkkia, kuka alapeukuttaa sairaskohtauskertomuksia. Ylläpitäjä nimittäin näkee ne. Sijoitustiedon alt-righthan se sieltä luonnollisesti löytyy. Jopa parillakin nickillä.

Pelle Snuslosin saatan vielä henkilökohtaiseen vastuuseen masterinsa teoista. Käymällä pokeripöydässä alt-rightin ajatusprosessin läpi🙃.

 

 

Hieno juttu, että palstan ylläpitäjällä on henkilörekisteri kuka peukuttaa mitenkin. Tämä nykyisestä yhteiskunnasta tuttu "väärän mielipiteen" omistavien maalitus ja suoraan nimeäminen palstalla on saapunut tännekin. Ja toki ylläpitäjä ei näe mitään ongelmaa tuossa, koska on "oikean mielipiteen" puolella ja pahoille saa tehdä mitä tahansa.

Minä EN muuten sitten ole alapeukuttanut sairaskertomuksia eikä tämä liity muhun mitenkään. Tietenkin assosiaatio jää silti, varmaan Akilta ihan vahinko.

0
0
30.8.2020 - 17:30 #47928

PelleSnuslos

+90
Liittynyt:
25.9.2015
Viestejä:
145
PikkuPro kirjoitti:

Uskon vakaasti, että keskimäärin köyhempi osapuoli voittaa reikittömistä sivuvedoista ceteris paribus, nälkä on hyvä motivaattori. Väittäisin voittavimman strategian olevan ostaa osuuksia täysjärkisistä hepoista, jotka lyövät itselleen isoa betsiä merkittävästi varakkaampaa vastaan. Näissä voittaa varmaankin sokkona kunhan ei tipahda kusetukseen.

Täs on mulla ainakin ihan selvä idea että köyhempien kanssa "pienistä panoksista" ihan tahallani ottanu betsejä mis tiedän et oon pahasti dogina mut tietty niin et kuitenkin realistinen mahis. Sehän on vain kivaa. Rikkaampien kanssa ja isommista sit pitää jo uskoo olevansa +EV. Köyhempi ei myöskään herkästi hyväksy vain pientä etua.

Pääsääntöisesti myös se joka ehdottaa pystyvänsä tekemään jotain myös pystyy siihen.

0
0
30.8.2020 - 19:17 #47935

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
PelleSnuslos kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Uskon vakaasti, että keskimäärin köyhempi osapuoli voittaa reikittömistä sivuvedoista ceteris paribus, nälkä on hyvä motivaattori. Väittäisin voittavimman strategian olevan ostaa osuuksia täysjärkisistä hepoista, jotka lyövät itselleen isoa betsiä merkittävästi varakkaampaa vastaan. Näissä voittaa varmaankin sokkona kunhan ei tipahda kusetukseen.

 

Täs on mulla ainakin ihan selvä idea että köyhempien kanssa "pienistä panoksista" ihan tahallani ottanu betsejä mis tiedän et oon pahasti dogina mut tietty niin et kuitenkin realistinen mahis. Sehän on vain kivaa. Rikkaampien kanssa ja isommista sit pitää jo uskoo olevansa +EV. Köyhempi ei myöskään herkästi hyväksy vain pientä etua.

Pääsääntöisesti myös se joka ehdottaa pystyvänsä tekemään jotain myös pystyy siihen.

Oikeestaan kaikesta samaa mieltä. Ite oon harrastellut sellaista, että selkeesti köyhempi mutta hauska kaveri on halunnut aina välillä buukkailla mulle pikkubetsejä (tarvii buukkeria koska yleensä ei oo rahaa betsata saiteille suoraan mut on aina maksanut pikkuvelat kyllä mulle aika tunnollisestikin) niin oon yleensä antanut vähän yli markkinatopin eli käytännössä antanut 100% palautusta ihan vaan kun kiva kaveri eikä itselle isot rahat kyseessä. Et value on tullu siitä kun on saanu jännittää vieressä osuuko kaverin betsi, on aikas gamblinghimoinen. Sensijaan jos urheilubetsejä oon tehnyt niin kaikkeni oon yrittänyt vaikka köyhempi vastassa - tuntemasi PainomoMestari ne silti harjannut niinkuin varmasti sultakin. frown

0
0
30.8.2020 - 20:01 #47938

Aki Pyysing

+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Cooler kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Melko hilpeää kurkkia, kuka alapeukuttaa sairaskohtauskertomuksia. Ylläpitäjä nimittäin näkee ne. Sijoitustiedon alt-righthan se sieltä luonnollisesti löytyy. Jopa parillakin nickillä.

Pelle Snuslosin saatan vielä henkilökohtaiseen vastuuseen masterinsa teoista. Käymällä pokeripöydässä alt-rightin ajatusprosessin läpi🙃.

 

 

Hieno juttu, että palstan ylläpitäjällä on henkilörekisteri kuka peukuttaa mitenkin. Tämä nykyisestä yhteiskunnasta tuttu "väärän mielipiteen" omistavien maalitus ja suoraan nimeäminen palstalla on saapunut tännekin. Ja toki ylläpitäjä ei näe mitään ongelmaa tuossa, koska on "oikean mielipiteen" puolella ja pahoille saa tehdä mitä tahansa.

Toistan aiemmin sanomani: Katsoin voivani leikkiä Jumalaa, kun löysin kahdella nickillä alapeukuttaneen saman kaverin, jolta on kielletty myös ja erityisesti PikkuPron ketjuun kirjoittamasta. Tämä oli jälkikäteen tarkateltuna todennäköisesti virhe. Koska alt-right on uhriutujana lähes yhtä hyvä kuin vihervasemmiston kovimmat kairaajat. Pellen en väittänyt alapeukuttaneen mitään, vaan kerroin aikovani vielä yhden kerran jutella kanssaan idolinvalintansa loogisuudesta, kun pokeripöydässä todennäköisesti taas kerran kohtaamme. Tämäkin kyllä oli vähän hönöä🙄.

 

0
0
30.8.2020 - 21:43 #47948

Haddock

+176
Liittynyt:
17.2.2016
Viestejä:
181
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Cooler kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Melko hilpeää kurkkia, kuka alapeukuttaa sairaskohtauskertomuksia. Ylläpitäjä nimittäin näkee ne. Sijoitustiedon alt-righthan se sieltä luonnollisesti löytyy. Jopa parillakin nickillä.

Pelle Snuslosin saatan vielä henkilökohtaiseen vastuuseen masterinsa teoista. Käymällä pokeripöydässä alt-rightin ajatusprosessin läpi🙃.

 

 

Hieno juttu, että palstan ylläpitäjällä on henkilörekisteri kuka peukuttaa mitenkin. Tämä nykyisestä yhteiskunnasta tuttu "väärän mielipiteen" omistavien maalitus ja suoraan nimeäminen palstalla on saapunut tännekin. Ja toki ylläpitäjä ei näe mitään ongelmaa tuossa, koska on "oikean mielipiteen" puolella ja pahoille saa tehdä mitä tahansa.

 

Toistan aiemmin sanomani: Katsoin voivani leikkiä Jumalaa, kun löysin kahdella nickillä alapeukuttaneen saman kaverin, jolta on kielletty myös ja erityisesti PikkuPron ketjuun kirjoittamasta. Tämä oli jälkikäteen tarkateltuna todennäköisesti virhe. Koska alt-right on uhriutujana lähes yhtä hyvä kuin vihervasemmiston kovimmat kairaajat. Pellen en väittänyt alapeukuttaneen mitään, vaan kerroin aikovani vielä yhden kerran jutella kanssaan idolinvalintansa loogisuudesta, kun pokeripöydässä todennäköisesti taas kerran kohtaamme. Tämäkin kyllä oli vähän hönöä🙄.

 

Kyllä. Tämä oli erittäin hönöä, ja tämä itsensä hönöilyn puolustelu lähes yhtä hönöä. Helpompaa olisi nostaa käsi ylös ja todeta virheen tapahtuneen. - Huolimatta, että virheen osapuoli ei itseä miellytä.

Asiasta ei tietääkseni huomauttanut alter egonsa, eikä näin ollen kukaan uhriutunut kuin siun puhhees. Joten rinta kohti leukaa ja kohti uusia pettymyksiä. Näitä sattuu, vaikkei toki pitäisi. 

0
0
31.8.2020 - 09:08 #48002

Turms

-8
Liittynyt:
10.1.2015
Viestejä:
669

Minusta on hauskaa että erään pitkäaikaisen kirjoittajan haamu leijailee foorumin yllä, ja niin on kammottava kalmo, ettei nimeäkään enää uskalleta mainita. Seuraavaa ylösnousemusta odotellessa.

0
0
31.8.2020 - 11:19 #48015

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Häiritsen taas ketjun pääteemaa, sry. laugh

Viikonloppuna kysyin tunnetulta sijoittajalta "miten tässä susta tulee käymään?" mutta joku muukin kuin mie taisi olla vähän hönössä joten vastausta ei koskaan tullut.

Nyt uuden viikon aluksi tulee hetki, että teinien sanoin "mä en vaan kestä", mitä vittua, oikeesti. Jotenkin oon tähän asti ollut mielestäni kartalla mutta pikkuhiljaa alkaa jotenkin olemaan taas enemmän pihalla. What is the big picture? Tervettähän tämä ei ole. Siis keskuspankit ja nollakorot saattavat ainakin osittain selittää arvostuskertoimien perusteltua muutosta ja venymistä mutta ne ovat selittävien tekijöiden lisäksi myös osa ongelmaa, osa epäterveyttä. Let's print money, lot's of it...what could go wrong? Let's make rahanlainaamisesta kannattavaa, korot alle inflan kun painetaan infla nousuun...what could go wrong?

Jopa käy vähän sääliksi duunareita, eihän tää nyt yhteiskuntarauhan näkökulmasta ihan jeppiksenä ole mennyt kun koronassa tulee isoja voittajia ja valtaosa kärvistelee - lisää sitten kun infla lähtee liikkeelle ja luulen että se lähtee. Esim. pe kuulin, miten joku oli saanut Business Finlandilta 100ke+100ke+10ke ja kun viimeiselle kympille ei löytynyt enää mitään käyttöä niin palkkasi katkenneet kaverinsa "tekemään jotain".

On täs nyt jotain outua. Mut no can do, Marin ja kumppanit päättäköön ja me muut sätkitään parhaan kykymme mukaan.

Et sellanen pään pyörittely, syvään henkeä ja focusta takaisin. En tiedä, mitä tapahtuu tai mitä pitäisi tehdä mutta tiedän, että fiilistellä voi vain rajallisesti ja täytyy yrittää saada järki mukaan touhuun. Pörssissä kaikki osakkeet nousi plussalle kun Brassien indeksikin vaihtoi väriä vihreäksi, ostelin aiemmin käytännön pohjilta pari erää. Aspire puhkoi 35e rajan ja lähestyy 200% tuottoa - nousun kulmakerroin on elokuussa jyrkentynyt ja muutenkin jos trendistä haluaa ystävää niin tossa osakkeessa se on ehkä nähtävissä. Näkisin, että on niin paljon voittojen kotiutuspainetta että se jarruttaa nousua mutta suunta on selvä jos ei negatiivisempia uutisia tule.

Oon painanut tähän asti kaikilla pörssissä ja käytännön velkavivulla kun oon painanut verovelat ineen. Kai se hyperventilointia aiheuttava asia nyt on, että tavallaan haluaisi tehdä JOTAIN, kotiutella, vaihtaa heppoja tms. mutta en vaan keksi mitä. Hepat on musta vaan niin hyviä että en keksi mitään liikkua paitsi että verovelkoja voisin ihan näihin kursseihin vaikka maksella mutta eräpäivät ikävän kaukana.

Vedot vaihteeksi osui eilen ja yöllä ja lisäksi kymppikilojen Formulakausibetsi eteni. Paras mulle olisi siis jos Hamilton voittaisi mestaruuden, Bottas ja Verstappen olisi 2/3 kummassa järkässä vaan ja Kimi olisi huonompi kuin 14. Et pistetaulukon valossa outteja ihan on mutta kerran ennen kosauttanut Hamiltonin kymppikiloilla kun sen olisi saanut seiffattua Betfairilla (lay) kertsillä 1,02. Nyt on MM-line Hamiltonilla 1,05-1,07 eli historian valossa huonoissa ollaan ja oikeastikin voi kosahtaa. Formuloissa voi kumminkin loukkaantua/delata ja muutenkin kolme keskeytystä niin se on sitten siinä. Happens ja on siis tapahtunut silloin kun Nico vei (vääryydellä). Mut toki ei seiffata, ei niitä komissioita jaksa maksaa.

Vedot voitollisia 10/11 last 11 kuukautta ja tosiaan freerollina toi formulabetsi eli se on jo maksettu voitoista. Veikkaus laskee niin enkä jaksa laskea uudestaan itse. Sit päälle tää pörssi eli että myin kaikki helmikuussa ja ostin 20.3. Net Ent ja Aspire. MITÄ VITTUA, oikeesti. 2020 on kuulemma paska vuosi, ok.

Ja anteeksi uudet lukijat, teillä ei ole perspektiiviä eli täähän on ollut vaan tuulettelua ja lesoilua tää päivis mut kun en halua valehdella tai piilotella tunteita koska se että saa ventiloida tunteita tänne on se mun "palkka" ollut 15v. Mut melkein lupaan, et kyl täs joku käänne huonompaan tulee, ei tää nyt näin voi jatkua. Mut mitä tosta pörssistä pitäisi oikeen ajatella? Happea.

Jatkakaa. laugh

EDIT: ai niin joo, kruunuhan on vahvistunut 20.3. -> nyt aika reippaasti eli kyl se 200% tuotto on Aspiressa jo ylittynyt ja tosiaan ostin lisää 18e rahoilla, jotka sai kun myi tuplaantuneet Net Ent:it eli sekin osa Aspireista mennyt säällisesti. Pakko lähtee ventiloimaan lenkille.

EDIT 2: oliko se niin, että Nordnettiin voi saada privatebanking-statuksen ja kulujen laskun jos on yli 200ke siellä ja pyytää?

Jos ei kykene tekemään mitään järkevää sijoitusallokaatiota voisi yrittää vaikka pienentää kuluja sillä kuten Eno-vainaani toistuvasti sanoi: "rahan tuloa ei voi estää....mutta kuluja voi aina pienentää!". En tiedä keksikö itse tuon mutta musta aika hauska, tykkään absurdista huumorista. Tosin Eno-vainaani ei toiminut kuten saarnasi, maksoi loppuun asti 1% välityspalkkioita kun halusi hoitaa toimeksiannot livenä. Mutta jengi tekee niin kuin jengi tahtoo.

https://www.youtube.com/watch?v=j5P283x60-M

 

0
0
31.8.2020 - 11:19 #48019

Velho

+1412
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
544

Joo, lähetä meiliä privatebanking [at] nordnet.fi (privatebanking[at]nordnet[dot]fi)

0
0
31.8.2020 - 11:33 #48020

Lokki

+134
Liittynyt:
1.7.2014
Viestejä:
207

Minkä ETF:n olet Brasseista valinnut ja otitko ihan kustannusten perusteella?

Business Finlandin tuista on varmasti hyötyä monelle, mutta hieman itseäkin mietityttää esim. käyttämäni kasvava ja vuosia voitollisena ollut firma, jonka tuloista iso osa tulee kuukausimaksuista eikä tietääkseni asiakkuuksia juurikaan lopetettu, jotkin ottivat varmaan vapaakuukauden (mutta firma ei edes tarjonnut mahdollisuutta pitkään paussiin). Sai kuitenkin 100k+100k tukea. No ehkä se hyvin käytetään.

0
0
31.8.2020 - 12:45 #48024

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Lokki kirjoitti:

Minkä ETF:n olet Brasseista valinnut ja otitko ihan kustannusten perusteella?

Otin kun joku suositteli tässä ketjussa. surprise.

iShares MSCI Brazil UCITS ETF (DE) (Acc)

 On siinä jotain kulujakin, vuosihallinnointi 0,33% ja spread päälle et ei ees kunnon EFT - ei hirveesti treidata tota. Kuulostaa taas fiksulta hommeloinnilta mut melko ainahan mä näin teen eli eka liikutaan ja sit mietitään (helmi ja maaliskuu oli osin poikkeuksia sääntöön: Ruotsislotit tutkin etukäteen aivan tiloissa ja painoin 50% likvideistä eka bullettiin...joka jäi myös viimeiseksi). Sinällään musta mutuna markkina on kiinnostava, kunnolla yhä painunut ja varmaan pitkälti koronan seurauksena eli toki en oo vielä lähtenyt uutisvirtaa kunnolla perkaamaan. Mut mutuna kyl tykkään, pitäis toki vähän tutkia jos lisää painan. Toi nyt on tyyliin viimisiä spotteja, että voi betsata "koronaan ylireagoidaan" puolesta niin pakko oli painaa kannatusbetsiä, sehän on kylmästi ajatellen taloudelle vaan hyvästä, kun vanhat tiputetaan pressan toimesta kalliolta jos yhteiskuntarauha ei mene mukana.

Otin tähän väliin -EV betsin läppänä. u/o siitä, koska Aspire ylittää 40sek "haamurajan" (vai ylittääkö koskaan?). Mulla se puoli, että kestää kauemmin ja line on lokakuun loppu. Toivon todellakin, et häviän koska 200e läppä ja -EV koska määritin linjan.

EDIT: tarkennetaan sen verran, että kaveri oli saman 200e velkaa niin toi vähentää säätöä (voitan 400e tai raha ei liiku eli 50% et säätö nollautuu). Säätö on -EV elämälle niin jos vaikka säätö -EV ylittäisi betsin EV kustannukset. Ja toisaalta teoriassa kaveri voi valita väärän puolen mut long run tuskin tekee rahaa jos järjestelmällisesti määrittää linen jota tarjoaa...

0
0
31.8.2020 - 18:39 #48069

Merta

+300
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
214

"Nyt uuden viikon aluksi tulee hetki, että teinien sanoin "mä en vaan kestä", mitä vittua, oikeesti. Jotenkin oon tähän asti ollut mielestäni kartalla mutta pikkuhiljaa alkaa jotenkin olemaan taas enemmän pihalla. What is the big picture? Tervettähän tämä ei ole. Siis keskuspankit ja nollakorot saattavat ainakin osittain selittää arvostuskertoimien perusteltua muutosta ja venymistä mutta ne ovat selittävien tekijöiden lisäksi myös osa ongelmaa, osa epäterveyttä. Let's print money, lot's of it...what could go wrong? Let's make rahanlainaamisesta kannattavaa, korot alle inflan kun painetaan infla nousuun...what could go wrong?"

Tähän +1. Mitäköhän helvettiä tässä tapahtuu. Suurena oraakkelina ennustan kullan hinnan nousevan kovaa loppuvuodesta, kävi miten kävi. Tää rahan printtaaminen ja kaikki epämääräinen rahapolitiikka ja epävarmuus ei vaan voi johtaa mihinkään muuhun. 

0
0
2.9.2020 - 11:30 #48275

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Uus yritys

Eilinen kirjoitus koski Jaakobinpainia jota tässä oon matsaillut. Kuulostaa tikku ja asia hommelilta mutta ei ole ja käytän blogia jotta pääsisin eteenpäin. 

Mulla on siis ollut vuosia pokerissa vuosituntitavoite joka on served me well ja jota juuri kukaan ei ymmärrettävästi ole ymmärtänyt. Se tavoite on ollut noin 1500h tasoa - 2020 tavoite on 1450h livepokeria. Toki ne laatutunnit on ollut mullekin se juttu mutta mulla ei ole ollut haaste yrittää pokeripöydässä parhaani kun taas on ollut haasteita pelata säännöllisesti ja riittävästi vs. likvidit. Tavoite on siis ollut jotta en katkeaisi ja se on muuten toiminut ja väitän, että on toiminut paremmin mulle kuin jos olisi ollut joku laadullinen tavoite - likvidiköyhyys on hoitanut sen puolen.

Tänä vuonna likvidiköyhyys ei enää ole hoitanu automaagisesti laatupuolta ja olenkin pelannut viimeaikoina heikosti. Määräpuoli on myöskin tippunut mutta sillä ei enää väliä...niin, tavoite on served well mutta aikansa elänyt. Mutta...kun on tämä päävamma ja siksi Jaakobinpaini. Tiedän, että tuntitavoitteessa ei enää järkeä MUTTA mulla on jäätävän kova pää ja kun jotain päätän niin sitten kanssa päätän. On vaikeuksia pystyä lopettamaan dysfunktionaaliseksi muuttunut tuntitavoite ja sitä tällä kirjoituksellakin haen. Jatkossa pokeripöydässä kuulemani vittuilu (tyyliin häviän potin ja vastustaja huikkaa "no, tuntejahan me tänne tullaan hakemaan")  osuu paremmin ja se ehkä auttaa lopettamaan.

Hei, olen PP ja mulla on riippuvuus. Help.

----------

Toisella sektorilla yhtiöllämme menee paremmin ja nostamme ohjeistusta. Vedoissa aiempi ohjeistus vuodelle 2020 oli, että "vuoden 2020 voitot saattavat ylittää aiemman ennätysvuoden" mutta nyt se kuuluu "yhtiömme odottaa, että vuoden 2020 vetovoitot ylittävät aiemman ennätyksen". Eilen tuli 4847,03 euroa nettoa eli syyskuu kohtuullisesti käyntiin. Elokuussa palautus oli 112% mutta 10/2019 - nyt ajanjaksolla se on sentään parempi. Oon pelannut vetoja Veikkaukselle alusta asti eli vuodesta 1993 lähtien, 27 vuoden aikana tälläistä vetorunia en ole kohdannut vaikka voitollinen vedonlyöjä olen ollutkin. Yhtiömme ei ole nyt törmännyt mihinkään yksittäiseen isoon osumaan (pl Formulat) vaan pienistä puroista. Olemme kuitenkin ylpeitä henkilökuntamme aherruksesta ja kiitämme onnetarta tuesta. Tulos osoittaa, että jotain yhtiömme mutuilee oikeinkin. 

Yhtiömme on myös varmaankin lukenut Aspiren osavuosikatsauksia ja Redeye:n hyperaportteja liikaa... laugh

0
0
2.9.2020 - 11:53 #48281

Aki Pyysing

+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
PikkuPro kirjoitti:

Mulla on siis ollut vuosia pokerissa vuosituntitavoite joka on served me well ja jota juuri kukaan ei ymmärrettävästi ole ymmärtänyt. Se tavoite on ollut noin 1500h tasoa - 2020 tavoite on 1450h livepokeria.

...

On vaikeuksia pystyä lopettamaan dysfunktionaaliseksi muuttunut tuntitavoite ja sitä tällä kirjoituksellakin haen. Jatkossa pokeripöydässä kuulemani vittuilu (tyyliin häviän potin ja vastustaja huikkaa "no, tuntejahan me tänne tullaan hakemaan")  osuu paremmin ja se ehkä auttaa lopettamaan.

Mie en kuulu ryhmään ei ole ymmärtänyt. Kuulun ryhmään, joka ei ymmärrä ei-ymmärtäjiä. Joita on oikeasti vähemmän kuin luuletkaan. Paisuttelet määrää muutaman villuilunhaluisen kommenteista johtuen. Ei-ymmärtäjät ovat siis niitä, jotka eivät ymmärrä voittavan pokerin olevan tuntityötä.

En usko tavoitteen olevan osaltasi kokonaan dysfunktionaalinen, joskin sen orjallinen noudattaminen on. Vaihdat muuten jatkossa hyvät pelit Australian au-paireihin (been there seen that). Koska olet sellainen sarvikuono kuin olet, 2020 osalta voisit reivata tavoitteen korona-excusella 1000 tuntiin. Ja laittaa saman tavotteen seuraavalle vuodelle. Jää hyvin tilaa laadukkaiden tuntien tavoittelulle. Kolme tuntia päivä on surviving pokeriammattilaiselle naurettavan vähän, mutta sie et enää olekaan sellainen kuin terveytesi osalta.

Ei ole mitään erityistä syytä pysyttäytyä härkäpäisesti jossain fiksaatioissa. Miekin olen joustanut painonpudotustavoitteissani, eli en ole muutaman kerran rypistänyt tarvittavaa muutamaa sataa grammaa, vaikka olisin helposti pystynyt - koska siinä ei ole mitään varsinaista järkeä. Tavoitteiden pitää palvella matkaa, eikä olla se oikea tavoite. Hauska matkahan se on se lopullinen päämäärä, eikö?

0
0
2.9.2020 - 13:13 #48303

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Aki Pyysing kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Mulla on siis ollut vuosia pokerissa vuosituntitavoite joka on served me well ja jota juuri kukaan ei ymmärrettävästi ole ymmärtänyt. Se tavoite on ollut noin 1500h tasoa - 2020 tavoite on 1450h livepokeria.

...

On vaikeuksia pystyä lopettamaan dysfunktionaaliseksi muuttunut tuntitavoite ja sitä tällä kirjoituksellakin haen. Jatkossa pokeripöydässä kuulemani vittuilu (tyyliin häviän potin ja vastustaja huikkaa "no, tuntejahan me tänne tullaan hakemaan")  osuu paremmin ja se ehkä auttaa lopettamaan.

 

Mie en kuulu ryhmään ei ole ymmärtänyt. Kuulun ryhmään, joka ei ymmärrä ei-ymmärtäjiä. Joita on oikeasti vähemmän kuin luuletkaan. Paisuttelet määrää muutaman villuilunhaluisen kommenteista johtuen. Ei-ymmärtäjät ovat siis niitä, jotka eivät ymmärrä voittavan pokerin olevan tuntityötä.

En usko tavoitteen olevan osaltasi kokonaan dysfunktionaalinen, joskin sen orjallinen noudattaminen on. Vaihdat muuten jatkossa hyvät pelit Australian au-paireihin (been there seen that). Koska olet sellainen sarvikuono kuin olet, 2020 osalta voisit reivata tavoitteen korona-excusella 1000 tuntiin. Ja laittaa saman tavotteen seuraavalle vuodelle. Jää hyvin tilaa laadukkaiden tuntien tavoittelulle. Kolme tuntia päivä on surviving pokeriammattilaiselle naurettavan vähän, mutta sie et enää olekaan sellainen kuin terveytesi osalta.

Ei ole mitään erityistä syytä pysyttäytyä härkäpäisesti jossain fiksaatioissa. Miekin olen joustanut painonpudotustavoitteissani, eli en ole muutaman kerran rypistänyt tarvittavaa muutamaa sataa grammaa, vaikka olisin helposti pystynyt - koska siinä ei ole mitään varsinaista järkeä. Tavoitteiden pitää palvella matkaa, eikä olla se oikea tavoite. Hauska matkahan se on se lopullinen päämäärä, eikö?

Kiitos, tässä oli imo paljon pointtia ja laitan vahvaan harkintaan jos onnistuisi. Tavallaan korona-excusen tajusin itsekin mutta auttaa, kun siekin sen hyväksyt - itse olin liian härkäpäinen.

Ainut oikeestaan tarkennus, mistä saatan olla kanssasi eri mieltä. "Villuilunhaluiset vihut" nähdäkseni aidosti eivät tajua niin usein kuin ajattelet, toki voin olla väärässä mutta oon siis istunut siinä vieressä ja musta on ollut aitoa ymmärtämättömyyttä myös välillä ammattilaisten taholta. He ovat hihitelleet tavoitteelle ja mä oon hihitellyt sisäänpäin heille. Sinälläänhän villuilu on välittämistä pokeripöydässä ja tässä nahka on vuosien varrella kyllä kehittynyt semikovaksi. Hyvin moni asia ei tunnu miltään (ei edes slowroll-huutelut enää jos ei kovin vieraita vihuja pöydässä), ainoastaan sellaiset integrity-villuilut on aika redflag yhä päälle mutta niitä aika harvoin nykyään tulee. 

Lopullisesta päämäärästä täysin samaa mieltä, kirjoitin eka "100%" mut ei sentään niin paljon. Itelle se "hauska matka" on lähes 100% mut päälle tulee se, että vanhemmiten höperöityessä jotenkin aiempaa tärkeämmäksi nousee se, että olisi positiivinen vaikutus johonkin - lähinnä muihin ihmisiin, yhteiskuntaa en jaksa yrittää muuttaa. Mutta jos puhtaasti omia elämäntavoitteita ajattelee niin täysin noin - kyllä sitä lopussa mielummin olisi tyhjätasku jolla olisi kirjoitettavaa kuin rikas joka ei ole juurikaan elänyt oman näköistä elämää. 

0
0
3.9.2020 - 13:42 #48502

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Mopo 

Sehän taas lähti käsistä. Eka kertaa sain (kaverin viritetyn) mopon käyttööni 13-14v enkä tosiaan osannut kääntää sitä hiekkatiellä mutkassa vaan ajauduin vastaantulijoiden kaistalle jossa toinen mopopoika ja täysi nokkakolari. Ilmassa päät meni vähän ohi toisistaan mikä ihan kiva koska kypäriä ei toki ollut. Kaverilta käsi poikki ja multa ensimmäinen erä mopolla keulimista.

Sen jälkeen oon seurannut äkkirikastuneiden (terkkuja Tarminaattorille) keulimista pokeripöydissä tuhansia tunteja. Valitettavasti en ole itsekään immuuni. Eilen peleillä ja niin hiljaista, että jotain actionia on keulittava. Ruotsin ravit! Siellähän 2,3 miltsiä extraa. Viimeksihän painoin ravia juuri 80-luvulla. Painoin 8600 rivin järkän ja lähetettyäni luin, että 5000 riviä on mksimi. Jaa, pitävätköhän rahat ja myös mahdolliset voitot, no, painoin sitten varmistukseksi 3800 rivin järkän perään ja hienosti nabsui 8 oikein ja 255 euroa...700e panoksella. Ei se raha mutta se vitutus, näinkö narkki sitä sitten on, olisinko nauttinut edes miltsistä täysin siemauksin kun tietäisi, millaisella narkkaamisella tullut ja että kaikki rahat on helppo painaa takaisin.

Tätä mä oon tehnyt AINA, kun menee hyvin niin mopo lähtee käsistä, ikuinen tappelu asian kanssa, goodrun tilt. Hei olen PP ja pelinarkki kun hyvin menee.

------------

Oon mutustellut Akin ideaa ja voisi hyvinkin toimia. Onhan se korona ihan aidosti vähän este pelitunneille, tähän asti ajatellut, että vain heikot sortuu tollaseen mutta ehkä siitä saisi ihan aidon excusen. Jatkan mentaali-harjoituksia.

-----------

Lisää epäonnistumisia. Sellaiselta tuntuu se, että Cibusta ei ole enempää ja että kevensin 28% pari viikkoa sitten ja ostin rahoilla Cityconia. Cibus on niin supertylsä ja niin vahva ehdokas nollakorko-ajan voittajaksi. Vähän niinkuin isännöinti: kaksi (2) buumin pokerikollegaa ovat nykyään isännöitsijöitä koska fieldi on pehmeä ja kaverit skarppeja - hyvin menee molemmilla, yllättävän hyvin. Siivous, isännöinti, hautaustoimistot ja tilojen vuokraus ruokakaupoille. Nää ei vetoa tämän maailman Kyllösiin ja siksi niissä on suhteellisesti helpompi tehdä ylituottoja. Saas nähdä mihin asti kuukausivuokrat jaksavat nostaa Cibusta, musta aika timanttisen tylsä kunhan eivät ala sekoilemaan ja laajentamaan toimintojaan, siellä nyt arvostuksiin diskontataan nollakorkoja ja ihan syystä. Keep it boring, kuuden pinnan osinko noin vakaalla alalla ei ole kestävää, liian hyvä rahantekokone jotta arvostus ei kipuaisi...mutta nyt ei oikein voi tehdä mitään, kipusi ohi suun kuten niin monelta huhti-toukokuussa, ei tätä voi 160sek ostaakaan mutta ei huvita oikein myydäkään...verokiilaa tässäkin liikkuihin.

---------

Musta tuntuu entistä vahvemmin, että prime-kiinteistöt nousevat. Et se on sellainen 5-10v trendi suhteessa BKT ja muuhun talouteen. Aina riittää jengiä, joka haluu asua primessä ja entistä enemmän jengille tulee merkittäviä perintöjä kun suuri ikäluokka alkaa delailemaan. Lähes loputtomilta tuntuvat nollakorot antavat tilaa nousulle. Ei näitä ehkä nytkään eikä tulevaisuudessa ainakaan palkkatuloilla ostella mutta siitä ei olekaan kysymys vaan kysynnästä ja tarjonnasta, rahamiehiä alkaa olla suhteessa enemmän kuin primeä ja kun jengi asuu yhä enemmän yksin niin ne eivät halua hautautua lähiöihin. Ei tätä mikään korona käännä isossa kuvassa. Lisänä toki se, että kun se infla kunnolla lopulta iskee, niin hyvä siinä vaiheessa olla primeseinissä kiinni. Tää on nyt vaan game, että koska hypätään pörssistä seiniin. 

Ei vielä. Teknoihin puhaltuu kuplaa mutta Cityconin, Cibuksen ja Aspiren fundat ovat ihan solidit ja enemmänkin kun arvostuksiin ruvetaan 0-korkomaailmaa ihan kunnolla puhaltamaan. Toki ne short run laskee muiden mukana mutta jossain vaiheessa fundat kyllä painaa läpi, Cityconissa on rajallisesti laskuvaraa.

https://www.youtube.com/watch?v=6aLb6vJ_TkI&list=RD6aLb6vJ_TkI&start_ra…

 

0
0
3.9.2020 - 15:54 #48534

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Pakko floodaa vielä tämä. Lämpenee musta loppua kohti kaskustelu josta täytyy sanoa, että oon hyvin samaa mieltä johtopäätöksistä ja itsehän liputtanut "hyper"inflan perään jo jonkin aikaan. Hyper voi siis olla näissä oloissa vaikka 10%, laittaa palloja reippaasti liikenteeseen kun korot ei voi nousta vastaavasti.

Koska se musiikki loppuu on se iso kysymys. Tyypillisesti se loppuu pörssissä myöhemmin kuin kuvitellaan eli ääriheilunnat pörssissä on ylirajuja molempiin suuntiin ja nyt on kaksi isoa ajuria vielä eli aika pysyvää 0-korkomaailmaa hinnoitellaan pörssiin ja samaan aikaan "Aku Ankka" rahaa tiputetaan taivaasta (*) eli kyllä mä oletan, että mennään iloisesti överiksi ennenkuin musiikki tällä kertaa loppuu. Sitten kun se loppuu niin ite oon sillä hetkellä mielummin kiinteistöissä kuin pörssissä tai cash koska hitostako tietää, mikä sen cashin arvo on kun musiikki taas alkaa. Seinät hyvillä sijainneille kestävät enemmän.

Overall musta pörssi ei ole vielä bubblessa huomioiden korkomarkkinan suuri muutos mutta vauhdilla sinne ollaan menossa ja eiköhän tää överiksi mee.

(*) Kertoo jotain ajasta ja meininkin fundamenttisestä terveydestä, että samaan aikaan ollaan tukevasti 0-koroissa ja tungetaan paperi(rahaa) joka taskuun. Jeppis tervettä tää, solid..

https://www.youtube.com/watch?v=5jscbvVtYeg&t=1664s

0
0
4.9.2020 - 13:36 #48632

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Eilen harrastepäivä. Nyt on varaa harastaa niin oon vähän pelaillut tauon jälkeen kinkkiä. Ei se tappiollista ole aiemminkaan ollut mutta köyhälle liikaa volaa eikä niin kannattavaa, että oikeuttaisi pokerituntien uhrauksiin. Ainut vaan, että aivot oli eilen poikkeuksellisen huonossa kunnossa enkä saanut niitä auki lenkilläkään. Puoliavopuoli meni ihan ok, hahmotti aika normisti hommeleita mutta umpikinkkikädet...not so much. Meillä oli käytössä 2-4 jokeria ja 13-15 korttia joten onhan siinä hahmotettavaa mutta tein siis illan aikana ehkä neljä isoa tai massiivista umpikinkki-virhettä ja normisti kyllä en. Isoimmassa tein umpikinkkikäden niin, että missasin 12 bonaria ja yhteensä aivopieruihin meni 30-40 pistettä eli 300-400 euroa.

Aivovammat on jänniä, tietyt asiat luistaa yhtä hyvin kuin aina mutta sitten vähän vieressä oleva homma ei suju yhtään. Pystyn hahmottamaan yhden kortin dynamiikkoja mutta kun pitäisi miettiä 15 korttia ja vaikka 2 jokeria niin aivot ei vain yhdistä. Toki se on kaikille haastavampaa mutta eri asia, aivot vain menee maximum overdrive ja homma puuroutuu täysin. Tästä syystä en esimerkiksi aja Helsingissä koskaan autoa, liikaa samanaikaisia tapahtumia mutta landella oon mielestäni ihan ok kuski. Samasta syystä jätän myös tietyt pokerivariantit väliin eli esimerkiksi Tumputusta oon pelannut kaksi jakoa elämässäni ja molemmissa oon kesken jakoa unohtanut, että käytössä on jokereita.

Anyhow, illan mittaan tuli testattua taas kinkin volaa. Umpikäsi-sekoiluista huolimatta voitin 328 pistettä eli 3280 euroa minkä voi reippaasti todeta koska vastapuoli oli paitsi parempi pelaaja niin myös sen verran varakas, että lain määrittelemän uhkapelin puolelle ei menty.

https://www.youtube.com/watch?v=kuB5ja5UZTY

EDIT: lisätty vähän Citycon 6,61e. Tykkään tästä näissä korko-oloissa ja kestää myös inflan tullessa. Kurssit ovat nousseet mut tää on yhä halpaa - alkaa olla jo jonkin verran. On lappu, jota voisi vetää velka-vivullakin; ei tuplaile mutta ei myöskään mene puoliin tästä herkästi ja hyvä kassavirta vivullakin niin mikä on holdaillessa. Suojaa vähän siltäkin, jos Helsingin kiinteistöt karkaisivat alta ja olisi loppuelämän asunnoton. ;D

0
0