26.7.2020 - 17:47 #44823

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

(ei mitään asiaa, varsinkaan sijoitusasiaa).

Tykkään mutuilla sijoitusasioista mutta toinen puoli on lifestylejutut joista haluan myös kirjoittaa välillä. Jotkut ajattelee, että on leuhkimisvaluet haussa (terkkuja vaan A..e) mutta itse kyllä ajattelen, että mulla ei oikein ollut mitään kasvatusta niin koko elämä on aika ihmeellinen paikka mulle ja täytyy ihmetellä sitä välillä ääneen. Tää ei toki tavallaan kuulu "Sijoitustietoon" mutta toisaalta kun on blogi-osiossa niin toivottavasti vähän enemmän siimaa, mun lifestyle kumminkin muotoutuu aika paljon sijoittelun pohjalta ja poikkeaa ehkä jonkin verran normaalista - jos sellaista edes 2020 enää on.

On pari teemaa mistä haluun kirjoittaa mutta sitä ennen: vähän huijasin, sen verran sijoittelusta, että vedot ATH. Tosin nihkeällä tavalla eli eilisissä vedoissa epäonnistuin resultwise ja olivat hyvin tappiollisia, ehkä jotain 95% odotusarvoista palautusta mutta siis todellisuus reilusti yli sadan. Hirveän hyvin ovat vedot(kin) menneet 10/2019 lähtien mutta se toki tässä sitten on, että "laiskistuu". Toisaalta kesä on lyhyt ja lapset kasvavat nopeasti ja haluan olla lapsille olemassa. No, nyt meni taas ohi eli back höpöttelyyn:

1. Oon vuosia hokenut, että "tavarat tykkää, että niitä käytetään". Ja oon aidosti ajatellut niin, harmittaa kun on käyttämätöntä kamaa maailmassa niin paljon. Jotenkin tuo "aivovamma" on varmaan altistanut siihen, että intuitiivisesti tykkäsin KonMari metodista ja kun aloin enemmän tutustua, niin ihastuin siihen ja katsoin koko seasonin Netflix:stä putkeen. Toki jotain filosofia-huttua messissä mutta suhtaudun kuten pokerikirjoihin: ei kannata jumittaa toimimattomaan vaan innostua toimivasta. Esineiden herättely ei niin paljon puhuttanut eikä poisheitettävien tavaroiden kiittäminenkään täysin (osittain kyllä) mutta idea, että poistamalla turhaa kamaa tulee tarpeelliset näkyvimmiksi tuntui oikealta. Hienoa toki myös katsoa, miten minikokoinen Japsineito on kamojen suhteen fanaattinen ja on tehnyt siivoamisella miljoonia.

Seasonin jälkeen sitten kannoin kaikki vaatteeni yhteen läjään ja lajittelin yksi kerrallaan, metodia noudattaen. Kaatikselle meni kaksi säkillistä (vain osaa muistin kiittää mutta joukossa kyllä ihan mulkkujakin vaatteita) ja jäljelle jäi yksi hyllyllinen jotka tuottivat iloa yksitellen hypistellessä...joo, se Marie Kendo:n ilon konseptikin puhuttelee. Löysin käyttämättömien vaatteiden joukosta muutaman mitä oon kaivannut joten siivoominen oli sikäli ihan suoraankin +EV ilman mitään filosofiapuolta. Mutta uskon kyllä, että kuljettamalla elämässä romua mukanaan se on vähän kuin elämässä liikkumista rajoittava raskas taakka joka slow you down.

https://www.youtube.com/watch?v=WvyeapVBLWY&list=PLbl5SteL_noFuv6WSSvYJ…

2. minimalismia toista kautta lähestyy juoksu-etenemiset. Tänä vuonna se goes global (lol) eli lähtö suoraan Tallinnan peleiltä ma 24.8. Kahden kamat taas yhdessä 5 litran juoksurepussa, inc. 2 litraa vettä ja kahdet ravintolan päivälliskamat eli aika hc optimointia kyllä. Siis sillä tasolla, että täytyy juoda itseensä aamuisin varastoa koska reppuun ei mahdu ja että dinneriksi day 2 vain suolapähkinöitä koska muuhun ei tila riitä.

Tuo juoksu-eteneminen on kanssa meditatiivista touhua. Kovin viehättää siinä se, että ei ole mitään lenkkiä tai paluuta vaan aina vain eteenpäin ja aina vain uutta maastoa. Google map @ älypuhelin on aika gamechanger juoksu-etenemiseen - 90-luvulla olisi ollut vähän nihkeämpää tällainen.

Nyt on taas kivan näköinen reitti: Tallinnasta Tabasaluun josta lähtee rannikkoluontoreitti jota joustavasti Keila:n vesiputouksille ja sen jälkeen kylpylään saunomaan ja lämpölillumaan. Day 2 taas tuo matkan varrelle Rummu:n rauniorannan jota Interpol hypetti jo vuosia sitten - kesken juoksun on ihana pulahtaa virkistävälle järvi-uinnille. Day 3 matka jatkuu luontoa mukaillen Haapsaluun jossa on majoituksena parempaa seppälää, korona-alella. Jo 90-luvulla sisäistin matkoihin liittyen sen konseptin, että luksukseen(kin) kyllästyy mutta aina välillä täytyy olla luksus-kiintopiste jotta ei mene reissu grindaamiseski.  Niinpä 9kk maailmanympärimatkalla, pennibudjetilla, aina välillä varsinkin valuuttaromahduksen Indonesiassa "lahdattiin" uima-altaisiin, parvekkeisiin jne. pikku luksukseen kun sitä oli poikkeuksellisen hyvällä valuella saatavissa 1998. 

Luulen, että ton 150km juoksemisen aikana on ihan tarpeen, että voi ajatella pariakin kivaa majoitusta.

Vuosi vuodelta juoksu-eteneminen tuntuu siirtyvän "selviämisestä" ja itsensä ylittämisestä kohti hetkessä elämistä ja nautiskelua. Eka kerralla toki oli aikamoista epäselvyyttä siitäkin, miten jalat day2 aamuna tottelee mutta nyt on tottunut siihen, että paskaltahan herätessä tuntuu mutta hyvälaatuisen aamiaisen jälkeen tokenee kyllä nopsaan. Rakotkin parkkiintuu (tai puhkeaa) kun ei anna kivulle periksi. Tänä vuonna vielä kevyt reitti eli ei yhtään yli 60km päivää.

No mutta, kymmenisen päivää lomaa jäljelle, jos vaikka huomenna saisi viimeinkin ostettua jotain, Cityconia tai Cibus:ta. Kamalan tylsä tämä keskikesän pörssi mutta onneksi elokuu saapuu q2 osareineen ja mahdollisesti myös toisine aaltoineen. Oma salkku on imo aika koronasuojattu pl Citycon mutta toki jos pörssi laskettelee niin omatkin tulee mukana alas....pl Aspire, se varmaan vähän omalatuinen vaikka eka aallossa toki lasketteli niinkuin kaikki muutkin...mutta luulen, että tässä suhteessa toinen aalto on eri asia, se ei tule enää shokkina vaan varmasti on paljon fiksua rahaa joilla on paljon toisen aallon valmistelevaa pohdintaa tehtynä. Tosiaan kun statseja katselee niin kyllähän toinen aalto näyttäisi nyt kolkuttelevan eli eiköhän tämä pörssin kesätylsyys ole pikkuhiljaa läpipelattu.

 

0
0
28.7.2020 - 11:58 #44984

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Cityconia lisää @ 6.11. Viikkoja yrittänyt onkia mut niin hiton tasasta ollut et ei oo napannut.

Yks ammus jäljellä et ihan hirveesti ei tarvis enää laskea.

0
0
29.7.2020 - 15:40 #45082

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Allaoleva video on aika perushuttua mut sellaisena imo ihan hyvä. Oon puhunut "hyperinflan" mahdollisuudesta mut oon ehkä kyllä käyttänyt vähän hämäävää termiä. En viittaa välttämättä Saksan 1920-luvun tai Zimbabwen lukuihin vaan kyllähän sanotaanko 10% infla ja 2% korko olisi vs. viimevuodet aika gamechanger.

 Täytys varmaan kehittää kuvaavampi termi, esim. "reipasinfla".

Tää inflavaara on yhdeltä kantilta se syy, miksi oon jollain aikavälillä siirtymässä osin osakkeista Hki kiinteistöihin (monikko toki näin ei-rikkaalle taas vähän kyseenalainen). Jos infla >> korot niin ihan kiva positio puuhailla airbnb max vivulla. Toinen on toki sit se, että airbnb kiinnostaa koska mulla on nähdäkseni kolme pysyvää kilpailuetua (ja siksi pystyn niistä kirjoittamaan):

1) ei mitään tarvetta "vahvalle Helsinkikodille" eli oon varsin onnellinen siirtäessä rinkkani ja pyöräni siihen kämppään missä sattuu olemaan tilaa ja jos ei ole missään niin joku halpis hotla, mökki tms. Kovin moni varakas ei ole valmis noin kulkurielämään niin siksi on aika pysyvä kilpailuetu. Mä tykkään, kun maisemat vähän vaihtuu ja kun en esim. kokkaa koskaan mitään niin tosiaan rinkkaan menee kaikki tarvittava.

2) KH pystyy hoitamaan käytännön hommat varmasti kun oon reissussa. Osaava aputyövoima on airbnb kriittinen pullonkaula ja KH:n line on aina ollut se, että ei pysähdytä ongelmaan vaan jatketaan suoraan ratkaisuun asti. Tää on tärkeää jos itse polkujuoksee viidakossa, sieltä ei jaksais juosta troubleshoottaamaan,

3) Airbnb prosessit kiinnostaa lähtökohtaisesti. Oon tykännyt kommunikoinnista asiakkaan näkökulmasta airbnb kontekstissa (tykkään kommunikoida tekstitse, en puhelimessa)  ja oon tykännyt vuokrata Hki kämppää 2013 -> ...siis niistä vuokraamisen prosesseista oon tykännyt. Oon mielestäni aika hyvä ihmisten kanssa noissa konteksteissa ja result on tukenut mitä tulee vuokraamiseen/airbnb eli vuokraamisen täyttöaste 100,00% ja vakavia ongelmia 0 samoin kuin luottotappioita. Airbnb taas omat arvioinnit nykyään sitä tasoa, että saan käytännössä joka kämpän instana mitä kysyn. Moni ei tajua, että airbnb asiakkaankin on syytä pitää reittauksistaan huolta - ainakin keski-ikäisen miehen on syytä.

https://www.youtube.com/watch?v=NCejvuLMUjA

0
0
29.7.2020 - 16:17 #45088

Marraskuu

+794
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
881

Normaaleissa vaihteluväleissä liikkuvan inflaation ajuri on palkkojen nousuvauhti, joka mahdollistaa kysynnän kasvun. Mikäli tuotanto ja tarjonta pystyvät vastaamaan kasvaneeseen kysyntään ilman yksikkökustannusten nousua tai peräti yksikkökustannukset alenee, niin inflaatiota ei edelleenkään aiheudu.

Hyperinflaatio on hiukan eri asia kuin normaali inflaatio vaikka teknisesti samasta rahan arvon alenemisesta onkin kyse. Hyperiflaatiossa kyse on enemmänkin  luottamuksen menetyksestä valuuttaan ja yhteiskuntajärjestelmään.

Inflaatiossa ei huomioida pääoman tuottoarvojen muutoksia, joten mittari on tavallaan vaillinainen rahan arvon mittari, koska se mittaa rahan arvoa suhteessa arkikulutukseen. Siis onko osakkeiden arvot nousseet maaliskuusta 30% vai onko sijoitetun pääoman tuottovaade laskenut?

0
0
3.8.2020 - 19:49 #45450

mongeron

+65
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
38
PikkuPro kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

Macin käyttäjä selviää keskimäärin pienemmällä päivittämistarpeella kuin Windows-käyttäjä, mutta kyllä Macissäkin on suositeltavaa päivittää esim.

 

Tiedän, että tarkoitat parasta mutta kun vihaan tehdä ATK:lla mitään jos ei 100% pakko (koska kämmin kuitenkin) niin en taida saada tehtyä. Tai no, vähän kyllä yritin - ei toki onnistunut kun ei mitään tunnuksia (Apple jne) tallella.

Kokeillaas tällaista motivointia:

Joku murtautuu Veikkauksen / NordNetin tilillesi ja nostaa kaikki rahat omalle tililleen. Tämä voi tapahtua puuttuvien päivityksien takia.

Kuinka iso todennäköisyys tälle tapahtumalle pitää olla seuraavan vuoden aikana jotta vaivaudut hoitamaan päivitykset kuntoon?

- mongeron

0
0
3.8.2020 - 22:31 #45455

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
mongeron kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

Macin käyttäjä selviää keskimäärin pienemmällä päivittämistarpeella kuin Windows-käyttäjä, mutta kyllä Macissäkin on suositeltavaa päivittää esim.

 

Tiedän, että tarkoitat parasta mutta kun vihaan tehdä ATK:lla mitään jos ei 100% pakko (koska kämmin kuitenkin) niin en taida saada tehtyä. Tai no, vähän kyllä yritin - ei toki onnistunut kun ei mitään tunnuksia (Apple jne) tallella.

 

Kokeillaas tällaista motivointia:

Joku murtautuu Veikkauksen / NordNetin tilillesi ja nostaa kaikki rahat omalle tililleen. Tämä voi tapahtua puuttuvien päivityksien takia.

Kuinka iso todennäköisyys tälle tapahtumalle pitää olla seuraavan vuoden aikana jotta vaivaudut hoitamaan päivitykset kuntoon?

- mongeron

 

No kyl toi joo motivoi - mut kun tuskin osaan. Kuulemma mul ei oo apple-tunnuksia ni siksi ei päivitus kuulemma onnistu. Vinkiksi annettiin et applekonttuuriin Kamppiin, jos vaikka siellä osaisivat tehdä. Sinällään kyllä joo ehkä kannattas maksaa tosta kun noin laitoit. Kyl tää ihan motivoi.

Samaan yhteyteen pientä päivitystä. 3,5kk lomaa jäljellä kaksi yötä - elokuu onkin sitten aikas liikkuvainen. Lomalla tosin vedot mennyt niin hyvin, että networth ATH tai käytännön niin. Last 10 kuukauteen yksi tappiokuu. Eilinen Bottaksen Hamiltonia aikaisempi rengasrikko oli aika iso juttu, suoraa tuli 6ke ja sit kaikki kausibetsit nyt hyvissä. Ja siis vedot voi musta olla sijoitustoimintaa eli sikäli ihan hyvällä omalla tunnolla näistä välillä sijoitusblogitan. Tosin viime aikoina oon lyöny aika paskoja betsejä, godrun tilt, on osunu mut näin ei jatku loputtomiin.

Osakkeissa ei mitään muutoksia, käytännön kaikki likvidit (ja 100k verovelkaa) on kiinni pörssissä: Aspire, Citycon, Cibus, Sampo - tossa suuruusjärkässä. 

Oli yks kiinnostava ja ihqu kämppä mut meni ennen kuin ehdin mitenkään reagoida.

Tänään polkujuoksin 2h15min noin kakskyt kilsaa metsässä oppaana toimineen läskirengaspyörän perässä, huippua! Välissä parista järvestä vettä mut uimarannalla tuli vähän lapsilta sanomista. Niin se oli tosiaan lasten uimaranta...salmonellaa venatessa. Aivan testoissa tunti lenkin jälkeen, pakko oli tehdä putkeen 35 punnerrusta et vähän rauhottu.

EDIT: niin se tod. näk. no sanotaanko 0,5%. Kuulostaa melko järkevältä vakuutukselta.

0
0
4.8.2020 - 18:10 #45517

tonza

+1080
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
592
mongeron kirjoitti:
Kokeillaas tällaista motivointia:

Joku murtautuu Veikkauksen / NordNetin tilillesi ja nostaa kaikki rahat omalle tililleen. Tämä voi tapahtua puuttuvien päivityksien takia.

Kuinka iso todennäköisyys tälle tapahtumalle pitää olla seuraavan vuoden aikana jotta vaivaudut hoitamaan päivitykset kuntoon?

- mongeron

Päivityksillä tai ilman, niin tilinumeron vaihtamiseenhan tarvitaan Veikkauksella pankkitunnukset?

0
0
4.8.2020 - 19:29 #45526

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
tonza kirjoitti:

 

mongeron kirjoitti:

Kokeillaas tällaista motivointia:

Joku murtautuu Veikkauksen / NordNetin tilillesi ja nostaa kaikki rahat omalle tililleen. Tämä voi tapahtua puuttuvien päivityksien takia.

Kuinka iso todennäköisyys tälle tapahtumalle pitää olla seuraavan vuoden aikana jotta vaivaudut hoitamaan päivitykset kuntoon?

- mongeron

Päivityksillä tai ilman, niin tilinumeron vaihtamiseenhan tarvitaan Veikkauksella pankkitunnukset?

Kerran tehnyt mut en muista. Varmaankin ja toivottavasti. Tosin veikalla ei mulla yleensä oo paljoa suhteessa pelimääriin. Juurikin riskienhallintamielessä pidän Veikan tilin hyvin tyhjänä eli vain satunnaisesti 5fig siellä.

Aikamoinen pörssipäivä, Nordnetin salkku +5,75% kun päivä indekseissä noin BE, Åb salkkukin plussalla. Vedoissa vain yks NHL overi joka ui marginaalilla himaan 700e*2,55.

Jos on uusia lukijoita niin pahoittelen, en kirjottaisi näin hypeä ilman aiempia päiväkirjoja. Kauemmin lukeneet osaa varmaan suhteuttaa että nyt on vain epic runi päällä kaikkialla ja kyllä varmaankin jossain vaiheessa taas menee toiseen laitaan. Tässä on nyt  noin 8kk kaikki osunut ja tämä päivis on ollut koko ajan runia niin menee kohtuuttoman hehkutukseksi mutta kun en halua satuillakaan.

Lähtenyt kyllä kulutkin sen mukaiseen lentoon. Tänään etsin K-kaupassa viis minuuttia jotain halpisvettä (1,08e tms) mutta löysin vain Novellia (2,18e), vitutti oikeasti jonkin verran. Palautus 0,2e huomioiden melkoinen %-tappio. Oon muutenkin huomannut, että nyt kun on tullut likvideitä niin niistä haluaa pitää kiinni, läheiset muistot vielä 2016-2019 likviditaistelusta.

0
0
4.8.2020 - 22:39 #45539

mongeron

+65
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
38
tonza kirjoitti:

 

mongeron kirjoitti:

Kokeillaas tällaista motivointia:

Joku murtautuu Veikkauksen / NordNetin tilillesi ja nostaa kaikki rahat omalle tililleen. Tämä voi tapahtua puuttuvien päivityksien takia.

Kuinka iso todennäköisyys tälle tapahtumalle pitää olla seuraavan vuoden aikana jotta vaivaudut hoitamaan päivitykset kuntoon?

- mongeron

Päivityksillä tai ilman, niin tilinumeron vaihtamiseenhan tarvitaan Veikkauksella pankkitunnukset?

Hyvin mahdollista, ei ole kokemusta aiheesta. Muotoilin esimerkin hieman yliampuvaksi, koska erilaisia uhkia on niin paljon että parempi on vain pitää päivitykset kunnossa kuin todeta jossain vaiheessa että "Oho, joku huvittelija kävi lyömässä tilin tyhjäksi vetoihin." tai: "Joku kävi treidailemassa Nordnetissä.".

- mongeron

0
0
6.8.2020 - 13:49 #45658

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

No niin, kesälomat lusittu.

Ei vaan, oli mahtista aikaa lasten kanssa täysihoidossa, päätyöni taisi olla metsässä juokseminen. Jos toinen aalto kovasti puhkeaa eli menee koulut kiinni niin sitten varmaan back vaikka toki kesä on mökkeilyyn kivointa....mutta tilaa joku 400m2 niin kestää siellä paremmin talvellakin kuin kaupunkiboxeissa.

Siitä saan kiksit, että mökkiä hommeloidessa oli 5% side-ideanani, että pientä doomsday prepping eli jos kaupungissa tulee jostain syystä nihkeää niin voi paeta tonne...ja sitten se toteutui! Meinaan en usko, että kovin usein doomsday prepping on kovinkaan tehokasta touhua mutta se 5% mitä noi oli syynä mökkikompleksille niin osu hyvin. Doomsday prepping tykkää, ettei se oo tyhjän panttina!

Nyt kuitenkin liikkuvainen elokuu, jos korona suo. Eilen hihittelin kaverille sitä, että mulla ei tosiaan oo mihinkään näköjään kiire kun viime vuodesta on likvidit tyyliin 10 kertaistuneet ja painan ihan samankokoisia NHL-betsejä silti. Mut niinkun vuosia oon jo ajatellu, ei mun kiinnosta niinkään rikastuminen vaan nää prosessit, lifestyle.

Mökillä keskimmäinen halusi reilata pokeria koko ajan ja vanhin taas inostui pörssistä ja betseistä. Nimenomaan statsipuolesta ja matikasta. Tuli välillä sänkystäkin vielä olkkariin ja kysy "by the way, have you made bets today?" tai "do you have any stock-charts I could watch?". 3kk jälkeen sitten tokaisi mietteliäänä "so...you don't actually have a job. You just went like, "nah, I skip this work think altogether"".

"Quess pretty much so, but this is no easy road". Yritän kertoilla asioista kehitystasoisesti facevalue, valmiiksi pureksimatta. Seuraava sukupolvi ei valmistu 7-16 40h vakiduuneihin joten sinällään musta ok, että skidit näkee hyvin erilaisia lifestylejä kunhan ei vääristy kuva, että ne on helppoja tapoja paeta laiskuuteen. Yleensä vähemmän poljettu reitti on vaivalloisempi edetä.

No mutta, innolla Korona II syksyyn. Oma salkku on hyvinkin koronasuojattu toiminnallisesti mutta saattaa toki silti laskea muiden mukana. Silloin kyllä ainakin Aspirea voisi tulla lisääkin vaikka on salkun suurin. Plan toisen aallon nyt hieman uhkaillessa on pitää entistä tiukemmin Aspireista kiinni, oikeastaan vituttaa, että ei ole enemmän mutta juuri nyt ei vituta yhtään se, että verosyistä en jokatapauksessa haluaisi myydä. Vaikka mihinkään lockdowneihin ei mentäisi niin ihmiset self-reguloi jonkin verran joka jättää aikaa painaa nettislotteja. q2 ei taida jäädä tähdenlennoksi, varsinkin, kun q3 tulee enemmän vedonlyönti-actionia Aspirellekin.

Cibus on kanssa koronasuojattu toiminnallisesti mutta toki sekin voi hieman muita peesailla jos lasketellaan. Toinen aalto tuo syksyyn mahdollisuuksia tai ainakin mahdollisuuksia mahdollisuuksiin. Mielenkiinnolla odotan esimerkiksi asuntomarkkinoiden kehitystä, uusrakentaminen on jo rommannut joten kiinnostaisi kyllä investoida kun sopiva kohde nasahtaa, en oikeen jaksa uskoa hintojen rommaamiseen mutta infla+uudiskohteiden puute+rokote voi parin vuoden päästä tuoda aikamoista hintojen nousua primeen eli sitä ennen voisi olla hyvä jotain olla ja sen seuraksi maksit halpaa lainaa.

Ymmärrän, että korona on vittumainen kaveri mutta tässä blogissa keskityn sen taloudellisiin vaikutuksiin ja pahoittelut, jos joku kokee moraalittomaksi yrittää hyötyä koronasta maxit. Musta ei ole, ei pörssissä vastassa ole hoivakodin koronapotilaat vaan algorytmit, suurpääoma jne. joilta ilomielin voitan kaiken mahdollisen vaikka sitten koronan voimalla.

Erä II alkakoon, In Shallah.

0
0
6.8.2020 - 14:45 #45662

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900
mongeron kirjoitti:

Hyvin mahdollista, ei ole kokemusta aiheesta. Muotoilin esimerkin hieman yliampuvaksi, koska erilaisia uhkia on niin paljon että parempi on vain pitää päivitykset kunnossa kuin todeta jossain vaiheessa että "Oho, joku huvittelija kävi lyömässä tilin tyhjäksi vetoihin." tai: "Joku kävi treidailemassa Nordnetissä.".

- mongeron

Mulla kävi Unibetin tilin kanssa kerran niin että joku pääsi sisään ja kävi painamassa tilin tyhjäksi vetoihin. En tiedä mitä iloa hän siitä sai. Olisi voinut dumpata pokerissakin kaverille tms. Mutta huvittavinta oli se, että jäin vedoista voitolle :D

 

PP:lle, eli anna palaa vaan ja pistä ideoita miten koronasta hyödytään maksit. Luulisi sijoitustietoa lukvien ymmärtävän että tässä jokainen koittaa taloudellisesti tehdä hyviä liikkeitä. Ja tässä tilanteessa korona nyt vaan pitää ottaa huomioon ja miettiä miten siitä voi rahallisesti hyötyä.

0
0
9.8.2020 - 07:46 #45810

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Ei sijoitushommia, lisäksi degen gamblinghommia joten valuelukijat next ketju please.

Ei niin superyllättäen 3,5kk käytännön juomattomuuden ja laajan sporttailun jälkeen jopa itseä vähän jännittävää viihdettä. Täysin en myöskään muista mitä tapahtunut mut jotain.

Tulin kylille ke ja siitä jotenkin isot viihteet tulille ja shottirallia 5am asti. To oli sovittu juoksut niin sit juostaan, 2h ja joku 17km Vantaanjokea ylös, upeaa. Ei_todellakaan_fiksua...mutta oli sovittu. Pe ystävien kanssa syömään ja juomaan ja siitä sitten viihteelle ja kotiin 6-7am. La, mitäs, no betseistä pataan muutama kilo, sightseeing-juoksentelua ja viihteelle jossa mm. kävi niin, että kutsuttiin seurueeseen pelaamaan joka oli varsin maistissa. Ei oo reilua pelata semiselvänä maistipelejä joten kyselystä snäppäsin shotin ja se kasvoi lärvilaudaksi. Kun se tuli, niin ei jotenkin kulunutkaan muiden toimesta niin huitaisin siitä 7/9 10 minuutissa.

Jep. Sit alko vähän mietityttää.

Kerroin ystävälle ja ensimmäistä kertaa elämässä sain sen seurauksena juomakiellon. Kiitos. Hämyä, että ei ne seitsemän shottia 10 minuutissa niin tuntuneet. Mitä vittua? Kysyin kaverilta mitä näissä oikein on ja kuulemma ave ihan 38 kamaa. Kai sitten elimistö flipannut näin eli kun ollut juomatta mutta sportannut niin kestää kukkakeppiys huomioiden jäätävästi. Otin sitten vielä kolme? shottia ja muutaman loiventavan koska huomiseksi (su) on sovittu ulkosalitreeni eli ei ole terveellistä kovin paljon juoda.

Varsinkaan kun sen jälkeen on tiedossa juomista ja maanantaina on tiedossa enemmän juomista. Tiistaina on juomista, keskiviikkona, niin, vapaapäivä mutta to vähän juomista ja pe-su paljon sitä, Pohjoisessa. Sitten onkin Tallinnaviikko - tuskin kauhean selvin päin.

Niin että 3,5kk aikana oon ite ottanut riidit, että alko-ongelmaa ei ole koska semihuolimattomasti on käytännön selvä mutta toisaalta 1) kyllä tässä tarkkana saa nyt olla terveyden kanssa ja 2) ..no en muista, joku toinen pointsi. Lähinnä, että äkkiä saa lyödä jarrua kaupungissa, näköjään.

Ja toki toi juominen ja sporttaaminen on nyt out of control, näin ei voi jatkaa...se ehkä se toinen pointsi. No joo, ainakin huomioitavaa se että mieli balansoi eli 3.5kk käytännön juomattomuuden jälkeen näköjään maistuu.

No ehkä tän kirjoittamisen idea oli ainakin se, että nyt selvästi itse näkee, että valikoivaa jarrua on nyt painettava, lähtenyt vähän laukalle. Aivojen juominen peukku alas, rahoilla leikkiminen peukku ylös. Ja se vaatii jotain hengissä olevia aivon-osia.

EDIT: ai niin, on tullut flippailtua. Ei niinkään selvinpäin ja siksi muistan vasta nyt. Tyyliin tonnin-parin flippejä aikas monta, varmaan aika breikkiin mennyt mutta tosiaan nyt vähän jarrua syytä painaa. En sano että "ei näin" koska tavallaan ymmärrän irtiotto-halukkuuden mutta kyllä tätä täytyy pikkuhiljaa himmailla tai menee liian degen-touhuksi. Vielä on kuitenkin lumettomia polkuja juostavaksi.

0
0
9.8.2020 - 16:10 #45821

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Hyvin nukutun yön jälkeen tiukka 1,5h vetorypistys ja nyt vähän jännittää, on normia enemmän kiinni Formula-sijoituksissa tänään.

Ja muutenkin. Vetopäivä...mutta ei sellainen, mistä viimeksi kirjoitin...

0
0
10.8.2020 - 17:57 #45877

PelleSnuslos

+90
Liittynyt:
25.9.2015
Viestejä:
145
PikkuPro kirjoitti:

Erä II alkakoon, In Shallah.

Mikähän saa suomalaisen miehen toivottelemaan Insh Allahia, kirjoittaen sen ilmeisen tahallisesti väärin? Siitä on Pellellä teoria mutta vain Pikku voi tietää.

0
0
10.8.2020 - 18:56 #45878

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
PelleSnuslos kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Erä II alkakoon, In Shallah.

 

Mikähän saa suomalaisen miehen toivottelemaan Insh Allahia, kirjoittaen sen ilmeisen tahallisesti väärin? Siitä on Pellellä teoria mutta vain Pikku voi tietää.

Älkäätte yliarvioiko kykyjäni. Tahi laiskuuttani eli kirjoitusasu suoraan 1996 Pakistanin-vaihtovuoden suusanallisen kuulopuheen perusteella. 

Häiritsi muuten lievästi silloin kun tuo liitettiin kaiken sellaisenkin loppuun tuo "jos Jumala suo" mihin mun käsittääkseni voi ihan itse vaikuttaa kuten että Karakorum Highwayn bussikuski käytti tuota fraasia reitin kertomisen lopuksi, ennen kuin lähti ajamaan...

https://en.wikipedia.org/wiki/Karakoram_Highway

0
0
12.8.2020 - 01:59 #45976

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Ehkä toi aiempi degen-viestini auttoi itseäni sillä oon himmaillu juomista noin mitä voinut eli ryhtiliike. On ollut haastavaa kun kaikenlaisia rientoja ja esim. kun näin tosi hyvää ystävää pitkästä aikaa su illalla niin ei siitä Kalasataman elokuisesta kuunvalosta halunnut lähteä yhtään aiemmin pussikaljoittelemasta kuin vihu oli ready to home. Mutta ma join minimit happeningissä, johon alkoholi kuuluu oleellisesti ja nyt ti en juonut yhtään vaikka noin kaikki muut seurueessa joi. Hu en juo mitään ja to minimeillä niin eiköhän tää pysy ihan kuosissa vaikka vkl tuleekin olemaan raskas A-tarvike mielessä Pohjoisessa.

3,5 streittailun jälkeen huomaa kyllä selkeästi, että alkoholi on aika vahva myrkky. Vie sitä pirteää elämäniloa vielä kolmantenakin päivänä.

Nyt oon saanut vähän vedoissa viimeinkin pataan, olisiko joku 5-10k last viikon aikana. Jotkut jutut ei vaan toiminut resultwise, happens. Tarkkana vain eteenpäin.

Pörssissä vähän tekisi jopa mieli nostaa panoksia vaikka kurssitaso tavallaan korkea...mutta Citycon tai Cibus velkavivulla pitäisi olla aika no brainer. Myös vähän kyseenalainen olo siitä, että pari viime kuuta on ollut niin jäätävä luotto Aspireen, että oikeastaan koko ajan olisin halunnut ostaa lisää mutta en ole sitä tehnyt. Vaikeaa se enää on kun on ostanu 5kk sitten 13 kruunulla ja nyt on 30. Mutta edelleen on jäätävä luotto, että nousu jatkuu ja sentään ei kyllä ole käynyt mielessäkään keventää. Ostin siis ison osan Aspirea 13sek ja sitten loput 18sek...tämä 18sek tosin mennyt viimeisen 5kk vieläkin paremmin koska ostin noi 18 sek Aspiret kruunuilla, jotka sain kun myi 2 kuukaudessa yli tuplaantuneet Net Ent eli yhteensä toi osa on nyt noussut yli 300% alle 5kk: Net Ent osto 20.3. 17sek (100 yksikköä), myynti 34-38sek (pyöristetään et saatiin 200 yksikköä). Nää sitten Aspireen 18 sek (200 yksikköä) joka nyt 30sek eli alkuperäinen 20.3. 100 yksikköä on alle 5kk noussut reilusti yli 300 yksikköön, johonkin 330 - tulevat verot toki. Lisäksi 20.3.-nyt kruunu on vahvistunut euroon nähden merkittävästi eli se huomioiden 100 yksikköä -> 360 yksikköä alta 5kk.

https://www.ecb.europa.eu/stats/policy_and_exchange_rates/euro_referenc…

Semi sairasta. Ja uskon, että Aspiren nousu yhä jatkuu. Aion pysyä kelkassa 100%....toisaalta tiedostan, että olen onnekkuuden johdosta varmaan nyt yli-itsevarma ja tätä kompensoidakseni en uskaltanutkaan nostaa panoksia Aspiressa vaikka koko ajan on takaraivossa huutanut "allin Aspire!".

Ei oo kovin liiottelua sanoa, että korona on ollut mulle taloudellinen onnenpotku. Saas nähä miten töhöilen sen menemään. En mä mitään max seiffailijaa ole vielä sisältäni nimittäin löytänyt - en kyllä etsinytkään.

-------------

Katselin Formuloiden kausibetsejä, ne on aika isot kaikkinensa ja hyvissä mutta kautta on paljon jäljellä. Mulla on siis isolla Hamiltonin voittoa (pieni kilon seiffi Verstappenille), sit aika isolla Hamilton-bottas-Verstappen/hamilton-verstappen-bottas/hamilton-bottas-lecgarc supertriplat ja sitten isohkolla tuplaa, jossa Kimi on >15 ja Bottas 1-3 - painottuen kakkoseen. Tämä vika on varmaankin jo saletissa jotenkin osua jos Bottas ei kuole. Jos menisi kausi putkeen niin saisi verojen eka osan maksettua about noilla voitoilla, muuten sitten täytyy varmaankin myydä jotain.

Nyt pari päivä lomaa (lol, mistä!) ja sitten tiukka 10 päivän rypistys livepokeria. Saas nähä miten maittaa ja miten säännöt muistuu mieleen. Tallinnassa aion nauttia Kylpylän ja Piritan treeneistä enemmän kuin kassun ilmaisista viinoista. Toki niitäkin otan, ilmainen viina tykkää, että ne juodaan.

 

0
0
12.8.2020 - 18:34 #46012

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Ostettu iShares MSCI Brazil UCITS ETF 28,110 taalaa.

-> lähinnä mutu siitä, että Brassien koronastatsit alkaa pikkuhiljaa tasaantua ja laantuminen tavallaan varmempaa kun rajoitustoimet olleet niin heikkoja. Maa ottanut "fuck the korona" linjan ja kun kuolleet old heavy niin tuskin kauheita rakenteellisia ongelmia syntyy jos yhteiskuntarauha ei kovasti järky. Reippaat dalausluvut (kakkonen maailmassa, +100k) ovat saaneet pörssin niiaamaan eikä oo toipunut vielä niin vähän mutua siitä, että toipuis.

Mut tosiaan todella todella mutu, ei nyt oikeen mitään Suomestakaan keksi. Pieni betsi, sellainen, että jaksaa lueskella alueen uutisia.

0
0
13.8.2020 - 12:59 #46066

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Aspiren nousun kulmakerroin tuntuu kiihtyvän kun lähestytään 20.8.

#Pitäis olla enemmän. 

Osa näistä on yli tuplannut 5kk ja loput noussut sen perus 365% tms (kuvio jonka avasin muutama postaus sitten).

Tavoitteeksi otin (*) > 100% nousu Ruotsisloteista 6kk, taitaa epäonnistua surkeasti eli varmaankin tulee tyyliin +200% koko Ruotsislottien nousu 20.3.-20.9. Aika surkeaa ennustus ja tavoitetoimintaa tarkkuuden puolesta.

Vedoissa nyt käännettä parempaan, elokuusta saattaa kuitenkin tulla plussakuu.

Nyt #TienPäälle

 

(*) tavoitteen pointti oli estää itseä keventämästä liian aikaisin. Joka on (yksi) helmasyntini

0
0
13.8.2020 - 17:09 #46084

keijokepuli

+364
Liittynyt:
16.12.2014
Viestejä:
283

Kiva, kun on kohtalon tovereita helmasynneissä. Paskoja (fingerprint, saga furs yms) oon osannut kyllä hyvin pidättää, mutta kunnon bullmarkettiin on laukeaminen ollut premature, esim....

NetEnt  sisään 18 —-> ulos 32 jeee, (kävi jossain 90 ☹️)

penn national gaming sisään n.5 ——> ulos 12 omasta ja lasten salkusta (nyt 52😳 🤯)

Nyt olen istunut oman sijoitushistoriani suurimman possan (Aspire) päällä, vaikka nousu on ollut melkoista. Jotenkin tää ei vieläkään tunnu kalliilta vaan tekis mieli lähinnä ostaa. Omat mietinnöt ja varsinkin täällä käydyt pohdinnat ovat niin linjassa niin maltti on pitänyt. Q2 pitäis olla hyvä ja Koronan leviäminen vaan sataa Aspiren laariin... joten nautin matkasta ja naulaan kädet persiiseen 🔨✋😎

0
0
16.8.2020 - 21:47 #46294

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Kohtuullisen reipas viikonloppu takana Kuopion seudulla. Alkoholia melkoiset määrät to-nyt ja väleissä mm. kolme lenkkiä. Ei todellakaan viisasta jälkimmäinen mutta viisaus ei aina asu meissä. Nuoriso makaa nyt sohvilla ja lattioilla, meitsi on lähinnä notta missä bileet? Juokseminen kannattaa aina.

Pokereissa hävisin vaikka voitinkin yhden 500e sököturtsin...mutta muut oli hieman isompia niin totaali pari k miikkaa. Vedot ylikompensoi, painoin pikku krapulassa reippaat Formulabetsit ja ne tällä kertaa osu 4500e -> 10.500e. Kausivedot eteni kanssa.

Pokereista ei nyt kyllä tule mitään, ei jaksa keskittyä mut kai se on short run positive problem. Keskityin niin kauan kun se oli kriittistä, nyt voi vähän hengähtää. Ehkä ensi viikolla paremmin, ehkä...eli hu siirtymä Kuopio -> Tallinna. Viime päivien kuuma kysymys tuntuu olevan, että tuleeko jengi turnausviikolle vai eikö tule. Mä en ihan ymmärrä paniikkia, eiköhän sinne yksi +5-5 omaha tule ja käsittääkseni vain yhtä livepöytää voi pelata kerrallaan. Sitäpaitsi näin asunnottomalle viikko Hiltonissa on ihan jees optio, kiva kylpylä ja salikin. Ei oikeastaan haittaa vaikka ei pelejä olisikaan. 

0
0
18.8.2020 - 11:44 #46442

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Kevennetty lisää Cibusta 146,8 ja myyntitoimareita pipelinessä jos nousu jatkuu. Ottaa siis nousua nyt ennen osaria; huvittavaa kyllä miettiä mitä ihmeellistä tuollainen firma voisi taikoa. No, sen kuukausiosingon varmaan nykyisen 4* vuodessa sijaan joka profiloisi sitä entistä enemmän "osakkeiden korkotiliksi". Mä kyllä irrotan välillä liian kevyesti mutta onneksi nyt vain marginaalisesti eli so far mennyt n. 20% ja niillä Citycon/Brassi-indeksiä. Päivän hinnalla näen Cityconin innostavampana mutta molemmat laput ovat lähtökohtaisesti salkussa longina. Mieli toki voi muuttua rivakastikin ja välikikkailuja voi aina tehdä.

Aspiret syväholdissa, koskaan ei sitten kuitenkaan tullut lisättyä (pl se kun myi Net Ent -> aspire) vaikka koko nousumatkan on mieli tehnyt. 20.8. on mielenkiintoinen päivä - eikä siksi, että silloin tulee Cibuksen q2.

0
0
20.8.2020 - 17:04 #46747

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Cibukselta kyllä ihan kiva tulos, vähän yllätti. Tässäkään, kuten Aspiressa, ei jäänyt hirveesti viivan alle mutta kiinteistöjen arvostuksen muutokset (Korona) vaikeutti vertailua ja siis itse business rullaa mainiosti. Osinko kai tippunee (en ihan varma päätöksen statuksesta pelikiireisenä, luulin ettei tarvi ite selvitellä vaan Aki kertoo cheeky). Mut siis itse toiminta puksutti vahvasti.

Myin Sampot kun ei kauheesti irtorahaa ja niillä laskin Brassien EFT:n keskihintaa. What could go wrong; koskaan ei oo nettislottirahoja blancona Brasseihin tungettu mut kerta se on ensimmäinenkin. Sampo nyt on vaan kovin tylsä vaikka ei kauheen kallis. Kelasin, että pidemmällä aikavälillä voi olla vähän nihkeetäkin jos oikeesti Suomi jne. menee Japsilinelle tai siis businekset ei laajene, ehkä pienempi joukko tekee enemmän jne...siis maksimutua siitä, että mikä on overall vakuutusbusineksen tulevaisuus: random nerot jotka tuottaa paljon kotonaan (niitä on täälläkin ainakin yksi) vaatii varsin paljon vähemmän vakuutuksia kuin vaikka saha...siis se saha mikä tekee puuhommia. Perinteinen massiivinen teollisuus antaa tilaa kaikenlaiselle nanoteknologialle, luulis ettei voi olla hyvä vakuutusbusinekselle. 

Nordeaankaan en kauheesti luota; kyllä luottotappiot voi nousta aika pysyvästi siitä, mihin on totuttu vaikka ollaankin 0-korko ympäristössä. Koronakin tuo muutoksia jotka taas tuo luottotappioita sekä Nordealle että Sammolle kun mm. kivijalkaketjuja kaatuu. Eli jotenkin Sammon long run ydinliiketoimintojen volyymi ja kannattavuuskin vähän mietityttää. Voin kyllä ostaa back myös jos tilanteet vähän muuttuu mut Brasseissa vähän enemmän elämän makua kuin Sammossa.

Pokerit ja vedot on tällä viikolla menneet hyvin. Tulee sellaista fiilistä, että haluu painaa päälle nyt kun sujuu, onnex tää kesä on pian lusittu niin viihtyy varsinkin pokereissa paremmin. Mulle käy oikeestaan aina näin: kun menee hyvin niin on vain hyvä fiilis ja haluu keskittyä entistä enemmän siihen, mikä sen hyvän fiiliksen on tuonut. Kaikenlaisia oravanpyöriä. laugh

EDIT: Aspiressa siis jatkan max hold linjalla. En oo herkästi keventämässä mutta rehellisyyden nimissä vielä vähemmän lisäämässä. Aspire-junaan vain ikkunoihin vahvat verhot kuten Porkkalanniemen läpi meneviin 1945-> ja palataan astialle tammikuussa.

0
0
23.8.2020 - 08:06 #46988

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Run from hell

Aattelin, että en niin paljon kirjoittaisi enää yksityiselämästä mutta ainakaan itseni kohdalta se ei taas näköjään tule onnistumaan.

Oli iltapäivästä vähän väsy olo ja ajattelin piristäytyä juoksemalla ja sen jälkeen kylpylöimällä. Alkuun tyyliin kilometri meni ok, tosin väsynä edelleen. Sitten jalat alkoivat töksähdellä maahan. Hitto. Nostelin enemmän ja keskityin mutta aina vaan. Hetken päästä alkoi olemaan sivusuunnassakin vaikeuksia. Sitten enters kaatuilu. Tässä vaiheessa mietin eka kertaa ambulanssia mutta tavallaan edelleen päästiin eteenpäin jotenkin eikä mulla toki ollut mitään numeroa tai ihmisiä ympärillä. Paitsi se yksi nainen, joka kysyi onko kaikki ok? Ja toki vastasin että on, että ei tässä mitään...en tiedä miksi, ehkä kun en tiennyt itsekään mitä tapahtuu niin vaikea sanoa mitä apua haluaisin. Tai finnish men syndrome.

Takaisin tullessa aloin tärmätä rakennuksiin, useisiin. Tämä tavallaan yllätti itsenikin. Näkee rakennuksen ja tosta sen ohittaa...ja pam. Ja välissä kaatuilua yms. Mutta se matka lyheni yhä, kai sitä menee aika putkiajatteluun ja oli vain jotta must-go-Hiltoniin ja turva. Lopulta olin kuulemma 2h lenkillä johon normaalisti menee 40 minuuttia.

Hiltonissa pääsen huoneeseen ja huonetoverini nimim. Hirvi paikalla. Hirveesti en muista mutta kuulemma olin ainakin laittamassa dödöä ja laitoin sitä sitten suuhuni. Muistan itsekin kun kertoi, ei kummoinen maku. Etsin kännykän laturia ja otin tietsikan vastaavan, otin kahta lääkettä mukaan tuplat ja kolmatta en ollenkaan. 

Näitä kohtauksia on ollut ennenkin since 1999 niin kovin kauan odottelin, että menisi ohi. Ei mennyt. Alakerrasta ambulanssi ja pääkuvaukseen.

Siinä laitetaan varjoainetta suoneen, ei tunnu muuten kuin että voi tuntua lämpimältä tai kylmältä, riippuen nesteen lämpötilasta. Tällä kertaa tosin sattui äärimmäisesti ja eka kertaa tuli paniikki - tässäkö tää oli. Hakkasin jaloilla mangneettikonetta kunnes hoitajat tuli huutamaan, kohtuullisen kallis kone. Otettiin uusiksi ja sanoivat, että nyt ei ehkä satu. Sattui aivan helvetisti, ohjeiden mukaan nostin nyt vain käden ylös mutta kun kahteen sekuntiin ei mitään tapahtunut, niin aloin sätkiä myös jaloilla ilmaan.

Kolmas kerta otettiin vasemmasta käsivarresta, ei tuntunut missään. Vilkaisin oikeaa jonka alla lakana oli punainen samoin kuin paitani. Emme juuri puhuneet asiasta, happens, tekevälle sattuu, maito maassa, tuskin tahallaan jne. Sain vaivihkaa komian siteen oikeaan kyynärtaipeeseen.

Kuulemma päässä ei ollut uutta vikaa ja olokin koheni nopeaan verenvuodatuksen myötä. Veikkaisin, että tukos joka lähti tällä kertaa omia aikojaan liikkumaan etiäpäin. Koronatestikin oli negatiivinen. Kysyivät haluanko jäädä sairaalaan vai lähteä yöksi pois ja tiesin 5-5 ringin olevan tulilla joten kiitin. Muistoiksi jäi 125e lasku, kipeä oikea kyynärtaive, kipeä oikea perse, tulehtunut oikea kämmen ja rupiset polvet. 

Aika monen mukaan olisi pitänyt valita muu line kuin suoraan sairaalasta pelipöytään mutta tuollainen on aika on/off-juttu. Kun homma ratkesi niin se ratkesi ja olin omasta mielestäni pelikuntoinen vaikka edelleen väsy. Viikon ensimmäinen tappiosessio tuli mutta mielestäni vain sattumaa.

Sensijaan vähän tarkemmalla korvalla voisi kuunnella kommentteja siitä, missä kunnossa kannattaa lähteä juoksemaan. Kyseiselle lenkille olisin kyllä lähtenyt.

0
0
23.8.2020 - 12:20 #47008

Slice

+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Aika sick! Nuo on elämänmakuista hommaa joten kirjoita pois. Tsemppiä peleihin ja toipumiseen.

0
0
23.8.2020 - 16:30 #47056

WD40

+26
Liittynyt:
15.2.2015
Viestejä:
48

Olit röntgen -koneessa, et magneetissa. Sulla oli oikeessa kädessä kanyyli liian pienessä suonessa. Ekalla kertaa tuli kipu sen suonen pienuuden takia ja toisella kertaa kanyyli lähti suonesta irti. Varjoaine tuutataan 5ml / sekunnis ja jos se tuutataan liian pieneen suoneen tai kudokseen, niin sattuu isosti.

0
0
23.8.2020 - 16:48 #47057

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
WD40 kirjoitti:

Olit röntgen -koneessa, et magneetissa. Sulla oli oikeessa kädessä kanyyli liian pienessä suonessa. Ekalla kertaa tuli kipu sen suonen pienuuden takia ja toisella kertaa kanyyli lähti suonesta irti. Varjoaine tuutataan 5ml / sekunnis ja jos se tuutataan liian pieneen suoneen tai kudokseen, niin sattuu isosti.

Thanks hei. laugh Oli magneetin näköinen mut ehkä sit röntgen. Noi kanyylijutut varmaan noin, hitonmoinen kipu siitä ainakin tuli.

0
0
23.8.2020 - 20:35 #47074

Merta

+300
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
214

Eiks sulla oo ollu tässä vähän huikka päällä ja ikääkin jo kuitenkin sen jotain 40+? Pata tässä kattilaa soimaa, mutta jos darraa on yhtään, niin kannattaa unohtaa juoksuhommat ja painella suosiolla kylpylään. Ei oo nimittäin eka eikä vika mäntä joka leipoo viinasta kiinni etuajassa yllättäen, jos huonosti käy. Ja sehän on EV- ja 1945 Porkkalan junan luukut pysyis kiinni pysyvästi.

0
0
23.8.2020 - 23:00 #47083

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
Merta kirjoitti:

Eiks sulla oo ollu tässä vähän huikka päällä ja ikääkin jo kuitenkin sen jotain 40+? Pata tässä kattilaa soimaa, mutta jos darraa on yhtään, niin kannattaa unohtaa juoksuhommat ja painella suosiolla kylpylään. Ei oo nimittäin eka eikä vika mäntä joka leipoo viinasta kiinni etuajassa yllättäen, jos huonosti käy. Ja sehän on EV- ja 1945 Porkkalan junan luukut pysyis kiinni pysyvästi.

Juu, tätä oon kuullu usealta taholta ja tässä tapauksessa varmaan syystä. Ei ollu darra mutta oli takana elimistöä kuluttava kaksiviikkoinen overall ja se varmaan ton laukaisi. Täytyy koittaa ottaa opiksi mutta en löisi vetoa ihan pienellä kertoimella että pystyn siihen kovinkaan hyvin.

0
0
24.8.2020 - 11:28 #47118

Aki Pyysing

+11689
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Melko hilpeää kurkkia, kuka alapeukuttaa sairaskohtauskertomuksia. Ylläpitäjä nimittäin näkee ne. Sijoitustiedon alt-righthan se sieltä luonnollisesti löytyy. Jopa parillakin nickillä.

Pelle Snuslosin saatan vielä henkilökohtaiseen vastuuseen masterinsa teoista. Käymällä pokeripöydässä alt-rightin ajatusprosessin läpi🙃.

0
0