Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa

16.5.2020 - 02:26 #39691

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Itselläni on ollut sanonta alkoholismista, että sen tunnistaa parhaiten tyhjistä pulloista. Alkoholistilla ei viina kaapeissa vanhene. Itselläni on kaapit täynnä viinaa, eikä alkoholi ole tainnut himasta loppua ainakaan vuosikymmeneen. Ei ole myöskään tarvetta tasoitella seuraavana päivänä edellisen illan juominkeja eikä jatkaa kunnes kaikki on juotu.

Toinen tekijä itselläni mikä eroaa oman kokemukseni mukaan suurkäyttäjistä. Juon vain hyvänmakuisia juomia (lähinnä makeita joista Aki sanoisi "hyi helvetti") ja teen drinkkejä ryypätessänikin. Juon siis ainakin jossain määrin maun, enkä pelkän humalatilan vuoksi. Alkoholisteilla tärkeintä tuntuvat olevan voltit ja Lasol six-packikin on hätätilanteessa kuranttia tavaraa.

Ei ole hirveästi mitään puolustettavaa. Esimerkiksi yliopistoluennot jotka oon missannut 10 vuoden aikana juomisen takia voidaan laskea sormilla, vaikka läsnäolopakkoa ei usein ole ollut. Suurin ongelma alkoholin käytössä on lähinnä alkoholin (ja lantringin, tosin drinkit lantraan nykyään lähinnä sokerittomilla) sisältämät kalorit, jotka kertyvät vyötärölle ja ehkäisevät omalta osaltaan painonpudotusta.

Alkoholiongelmaisia ovat myös absolutistit, jotka eivät yksinkertaisesti pysty juomaan yhtään viinaa mopon karkaamatta käsistä. Säälin heitä siinä missä sellaisia alkoholisteja, joilla homma ei pysy ollenkaan käsissä. Alkoholi on etenkin luonnostaan introverteille iloinen asia, kun sen käyttö pysyy kohtuurajoissa.

0
0
16.5.2020 - 05:31 #39693

Bobo36

+132
Liittynyt:
5.10.2019
Viestejä:
231

Nämä keskustelupalstat ovat parhaimmillaan juuri nimensä mukaisia: keskustelua ja fiksua semmoista. Siis parhaimmillaan.

Tuohon alkoholiin: yksi kelattava pointti on se, että juoko iloon vai masennukseen. Jos juo sen takia, että on muutenkin kivaa (hyvät ystävät, kiva fiilis jne) niin en olisi sormi pystyssä.

Ja toi kaksi annosta päivässä: naurettavaa, toihan tulee jo lähes suuvedestä...

Ranskassa aikoinaan ilmavoimien helikopterilentäjät menivät lakkoon, kun lounaalla ei saanut enää sitä 0,5 litraa punaviiniä...

0
0
16.5.2020 - 07:59 #39694

Jack Torrance

-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Ne jotka voivat olla vain täysin raittiita tai muuten ollaan heti aivan pohjalla on tosi marginaaliryhmä. Itse voin joko olla raittiina tai juoda satunnaisesti seurassa ja kaikki on ok. Toinen normaali on sitten se, että juon jatkuvasti milloin mistäkin syystä yksin, seurassa tai erikseen aivan sama. Voin myös olla viikon tai kaksi ilman, mutta aina se juominen on mielessä ja toleranssin kasvaessa määrät kasvaa, riippuvuus kasvaa ja henkinen ja fyysinen kompetenssi ja jaksaminen heikkenee suoraan verrannollisesti. Ihmettelen jos ei tästä löydä itseään noiden edeltävien kirjoitusten pohjalta ;) 

.. Kärsin siis alkoholiriippuvuudesta, uskon että se aiheuttaa riippuvuutta siinä missä muutkin substanssit, nikotiini, kofeiini yms. Yksilöllisiä eroja varmasti on, tupakkaan en koskaan jäänyt oikeasti koukkuun, vaikka tuli sitä harrastettua ja nuuskan kulutus on pysynyt viiden rasian vuosi tasolla ilman ongelmia. 

Pointtini sille, että koskaan mitään kirjoitin on se, että kirjoitat henkilökohtaisista asioista, mutta et ikinä löydä syy- seuraus suhteita oikein millekään tai ole valmis muutoksille.

Henkinen kantti, vahvuus yrittää ja olla valmis epäonnistumaan ja yrittämään taas uudestaan sitä on harvalla. Olen alkoholisti ja voittaja luonne en kaipaa sääliä, minulla on hyviä prosesseja ja etenen niissä vauhdikkaasti. devil

 

 

0
0
16.5.2020 - 10:00 #39699

k70

+245
Liittynyt:
8.2.2020
Viestejä:
154

Alkoholin kanssa oli itselläkin aikaisemmin niin, että joko juotiin kerralla runsaasti tai ei ollenkaan. Ikinä ei ole ollut ongelmia juomisen kanssa. Kyse oli enemmänkin tottumuksesta. Alkuun juominen oli all-in, minkä vuoksi tuosta tavasta piti opetella eroon. Ajan kanssa olen muuttanut omaa alkoholikäyttäytymistä siihen suuntaan, että krapulaan asti juominen on harvinaista. Sen sijaan viikonloppuna saattaa mennä gt tai kaksi. Samoin kaikenlaiset afterwork oluet toimi aika ajoin. Pidän tällaista kultaista keskitietä, jossa viikossa menee välillä muutamia annoksia ja toisinaan ei ollenkaan ihan hyvänä ratkaisuna. Ainakin omalla kohdalla pystyy välttämään alkoholin huonot puolet, mutta myös nauttimaan lievästä nousuhumasta ja hyvistä juomista. 

Jos haluat omakohtaisia kokemuksia, mielestäni helpoin tapa vähentää alkoholin kulutusta on aloittaa esimerkiksi tavoitteellinen kuntosaliharrastus. Tavoitteena ei tarvitse olla sm-kisat, vaan kehittää parempi versio itsestä eli tavallaan haastaa oma kroppa ja lähteä työstämään sitä. Tavoite taustalla motivoi vähentämään kehittymistä heikentäviä tekijöitä kuten alkoholia. Joissain tapauksissa voi olla paikallaan lopettaa alkoholin käyttö kokonaan enkä pidä sitäkään huonona ratkaisuna. Treenaaminen ja alkoholi isommissa määrissä sopii huonosti yhteen. Myös tässä ketjussa mainittu huomio siitä, että alkoholi on parempi yhdistää positiivisiin asioihin kuuluu myös omaan ajatusmaailmaan.

 

0
0
16.5.2020 - 12:01 #39707

JR

+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Suomalaisilla on aina ollut vahvoja mielipiteitä toisten alkoholinkäytöstä.

20 vuotta sitten oikea alkoholin käyttömäärä oli arvostelijan oma käyttömäärä, tai vähän yli. Selvästi enemmän käyttävät olivat juoppoja, ja selvästi vähemmän käyttävät muuten hyvin epäilyttäviä ilonpilaajia.

Nykyään jokainen on löytänyt Graalin maljan iloiseen ja ongelmattomaan alkoholinkäyttöön, ja jos joku käyttää useammin, kerta-annoksina enemmän, tai yhteensä enemmän, on hänellä hyvin todennäköisesti jonkinlainen ongelma.

Sekä ongelmatonta (haitat minimaalisia, tai käyttäjän tiedostamia ja hyväksymiä) että ongelmallista alkoholinkäyttöä on tosi monennäköistä, ja aivan ääritapauksia lukuunottamatta pitäisin aika mahdottomana arvioida foorumipostauksista kumpaan ryhmään jonkun toisen käyttö kuuluu. Lisäksi se on täysin hedelmätöntä, koska jos käyttö on ongelmallista, niin sille ei tapahdu mitään ennen kuin käyttäjä itse tunnistaa sen. Eli ironisesti, jos jossain harvinaisessa tapauksessa ihmisten foorumipostaukset saavat jonkun vähentämään alkoholinkäyttöään, se oli hyvin varmasti käytännössä ongelmatonta jo ennen muutosta.

0
0
16.5.2020 - 12:55 #39708

Jack Torrance

-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Niin, harvalla on oikein kykyä kuunnella ja ottaa vastaan ulkopuolista informaatiota, joka on usein paljon lähempänä totuutta, kuin se mitä lähipiiri mistäkin sanoo,.. koska useimmat ihmiset eivät oikein koskaan halua sanoa mitä muut eivät halua kuulla. 

Lähestulkoon kaikki neuvominen tai kokemuksen jakaminen on useimmiten turhaa, herääkin kysymys mikä on vuorovaikutuksen arvo todellisuudessa ihmisille, kun juuri kukaan ei halua muuttaa  juurikaan mitään muiden mielipiteiden perusteella, jos ei neuvoja ole jonkin sortin Suur-Auktoriteetti. Käypänä esimerkkinä sijoitusfoorumilta Aki tai Jenssi tai alkoholiasioista se lääkäri joka sanoo, että sun ei pitäis juoda noin paljon.. 

Ajattelun vähyys ja tämä auktoriteettien jatkuva kumartaminen ja perseen nuolenta on oikeastaan kaikkia yhteisöjä yhdistävä tekijä.

0
0
16.5.2020 - 13:06 #39710

Bobo36

+132
Liittynyt:
5.10.2019
Viestejä:
231
Jack Torrance]Ajattelun vähyys ja tämä auktoriteettien jatkuva kumartaminen ja perseen nuolenta on oikeastaan kaikkia yhteisöjä yhdistävä tekijä.[/quote kirjoitti:

Mielenkiintoinen ja virkistävä näkökulma keskustelupalstoihin liittyen.

Joskus olen ajatellut, että palstoilla ongelma usein on ärripurrimainen vastakkainasettelu, mutta ei se kai niin ole...

0
0
16.5.2020 - 13:51 #39712

Jack Torrance

-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Mainitsemani asiat, välinpitämättömyys ulkopuoliseksi miellettyä informaatiota kohtaan ja usko informaatioon jonka lähettäjä on auktoriteettiasemassa ovat ihan perustavanlaatuisia ilmiöitä. Samoin myös tarve yrittää lähentyä auktoriteettiasemassa olevia ihmisiä. Nämä ovat hyvin vahvasti tämän foorumin elementit. 

Näiden tunnistaminen on muuten avain henkilökohtaiselle kasvulle ja myös loistava ihmissuhde apu - paljon tärkeämpi taito, kuin jonkun sijoitustärpin nappaaminen jostain. Virkistävää kun joku ei kerrankin puhu pelkkää paskaa eikö totta?

0
0
16.5.2020 - 13:55 #39713

Jack Torrance

-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Kehumalla voi joskus saada pillua, muttei koskaan ystäviä.

0
0
17.5.2020 - 01:23 #39737

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566
JR kirjoitti:

20 vuotta sitten oikea alkoholin käyttömäärä oli arvostelijan oma käyttömäärä, tai vähän yli. Selvästi enemmän käyttävät olivat juoppoja, ja selvästi vähemmän käyttävät muuten hyvin epäilyttäviä ilonpilaajia.

Ihmiset heijastavat omaa tilannettaan muihin. 

Sama lähtökohta on edelleen suomalaisessa ilmapiirissä varallisuudesta ja tuloista puhuttaessa. Lähes kaikki, joiden oma varallisuus tai tulot ylittävät merkittävästi omat luvut ollaan valmiita tuomitsemaan platinalusikka perseessä syntyneiksi. Poikkeuksena ehkä hoiva-alat, joille vähän köyhemmätkin soisivat enemmän (muiden verorahoista maksettavaa) palkkaa.

Varallisuuden osalta tilanne on vielä räikeämpi. Ihmiset joilla raha polttaa käsissä ja säästöjä ei ole ovat usein valmiita aina haukkumaan sellaiset ihmiset jotka hoitavat talouttaan kunnolla ja joilla on säästöjä pahan päivän varalle, jotka on usein säästetty yhtä suurista tai jopa pienemmistä tuloista. Ja vähintäänkin jos pientäkin tuloa saa pääomastaan, on paha ihminen jos siitä ei maksaa sataa prosenttia pois veroina tai lahjoituksina. 

0
0
17.5.2020 - 09:08 #39741

PikkuPro

+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
FinnishDGI kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

 

Farseer kirjoitti:

Laskin tuossa varsinaisen alkoholin kulutuksen, 4kk vajaat 200 alkoholiannosta. Helppo laskea kun juo pääosin nyt himassa ja juon lähinnä laivalta ostettuja mietoja lootina. Ei nyt oikesti kovin paljoa jyvitettynä viikoille, suurin ongelma on toistaiseksi noihin sisältyvät kalorit.

 

Omaan korvaan lähes kaksi annosta joka päivä kuullostaa melko paljolta.

 

Jos joskus siirtyisin juomaan vain kaksi annosta päivässä tahtia, kuihtuisin olemattomiin. T. Turmiolan Aki.

 

Huh. Tämä on jo melko paljon riippumatta siitä ottaako mukia joka päivä vai vain viikonloppuisin.

Musta tää ketju alkaa tuoda vähän esiin "normiväestön" ja "pelimaailman" jengin eroja. Ei toi 200 annosta 4kk aikana mustakaan kuulosta paljolta ja itse en koe omaavani alko-ongelmaa koska puolihuolimattomasti voi pitkäksikin aikaa unohtua juominen kokonaan. Mutta siis 200 annosta ja 120 päivää joten joku 1,7 annosta päivssä ja tyyliin joku 12 annosta viikossa. 

Eihän tosta nyt saa suurkulutusta edes thl.

Itse siis puolihuolimattomasti juon heittämällä suurkulutuksen pitkänkin aikaa jos pelaan paljon livepokeria. Esimerkiksi poikkeuksellisen hyvät ja pitkät sessiot ratkaisen yleensä niin, että kun alkaa todella suuresti väsyttämään niin alan vetelemään reippaasti shotteja ihan dobingmielessä. Kokkeli varmaan toimisi paremmin mutta tykkään pysyä tutuissa aineissa, on kivempaa mulle kun käsittää millä tavoin pää menee sekaisin.

Mut niin, ei toi nyt oo mitenkään huolestuttavaa käyttöä ja varsinkin kun OP sitä vähän itse pohtii ja varsinkin varsinkin kun selvästi osin liittyy elämnvaiheeseen eli koronaan - mulla tää on vähentänyt juomista huomattavasti ja siis varmaankin korona on vaikuttanut monien ei-absolutistien juomamääriin huomattavasti. Tavalla tai toisella.

0
0
17.5.2020 - 13:17 #39744

Jack Torrance

-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Vertaus pelimaailmaan on harvinaisen ontuva, pelaan itse keskikorkeiden, - ja korkeiden panostasojen pokeria netissä työkseni ja se on sen verran tarkkuutta ja keskittymistä vaativaa hommaa, että aika iso osa EV:stä jäisi saamatta jos jatkuvasti käyttelee alkoholia. Aivan samalla tavalla se peli kärsii kyllä kolmen kympin turtseissa tai live- pokerissakin, joskin yhtä pöytää joka on usein paisteja täynnä nyt pelaa tietysti kännissäkin ihan ok. 

Muutenkin aiempi (taisi olla blogissasi) vastakkainasettelusi livereguista jonkin sortin neroina, jotka aina biittaavat liveissä nettipelurit on aika heikko. Oikeasti hyvä nettipelaaja on kärsivällinen ja hälle liveregut on käytännön paisteja joita vastaan on aika hyvä edge poikkeuksetta. Paljastaahan sekin, että Macaon ja Vegasin highstakes regut on lähestulkoon poikkeuksetta kovia pelureita myös netin puolella. Harva hyvä nettipelaaja istuu siellä GCH:n 2/2 teksussa muutenkaan koskaan, ei ainakaan selvinpäin tai tosissaan.

Muuten olen samaa mieltä, että alkoholinkulutus määristä on aika turha keskustella monista yksilöllisistä asioista johtuen. Ainut asia mitä alunperin ihmettelin ja ihmettelen ja kannustan edelleen pohtimaan on se, että jos mikään ei kulje/onnistu/ etene voisikohan se johtua alkoholinkäytöstä alkoholinkäytöstä.

0
0
19.5.2020 - 02:29 #39797

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Päivä joka olisi voinut pelastaa paljon. Harmi vain että pelit törmäsivät kuin seinään ja oli tyytyminen vajaan tonnin rahastukseen 11. sijasta (voitosta olisi tullut 15k + pari kiloa leaderboardista). Sain osan alkukuun tappioista sillä kuitattua, mutta karmea viikko takana silti. Nyt enää yksi viikko ja pelaan varmaan vähemmän, kun lisätyn rahan turnauksia ei MPN-verkon sulkiessa enää ole.

Sijoituksetkin jatkavat surkeaa tilaansa siinä, että tänäänkin noustiin paljon vähemmän kuin markkina. Salkku on noussut pahimmista kuopista säälittävät 10 prosenttia, kun markkina on elpynyt yli 20 prosenttia. Melkein tekisi mieli lisätä Altiaa ja Ilkkaa velkarahalla, mutta toisaalta niin tekisi myös montaa muuta firmaa. Ei siis osteta, niin pysytään kultaluotolla hetken pidempään lomalla. Myymään kun ei näillä hinnoilla oikein pääse.

2020 so far on ollut jokaisella mittarilla ihan katastrofi. Suunta vain ylöspäin?

0
0
25.5.2020 - 01:53 #40185

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Doomed if you do, doomed if you don't

Pelit ohi. Katastrofaalinen tulos, ei tullut vedettyä pitkiä sessioita vikalla viikolla ja skippasin kalleimmat. 22$ turbo rebuy-SCOOPissa oli vielä pieni sauma, mutta pikkurahoille.

Jos nyt pelien tulosta katsotaan, niin kuoppa ei ole valtava (etenkin kun yhtään finaalipöytäsijoitusta ei tullut). Lisäksi on noin 400-500 eurolla turnauslippuja ja bonuspisteitä (suurin osa tulee tuosta leaderboardista).

Ehkä parempi kuitenkin näin kuin että olisin jättänyt pelaamatta. Pelit olivat tavallistakin pehmeämmät, ja promot olivat kovat: lisättyä rahaa palkintopoteissa ja pehmeähkö leaderboard missä olisi ollut tonneja otettavissa jos olisi tullut edes jotain osumia (vertailun vuoksi: viime turnaussarjassa voitin kolme turnausta, tällä kertaa en päässyt yhdessäkään edes finaalipöytään). Olisi vituttanut aivan jäätävästi seurata vierestä. 

Pahin downswing koskaan on pokerissa menossa, rahallisesti ei valtava (jotain 4k huipulta), mutta pitkä ja ruma. Mutta nyt ajatukset pokerin grindaamisesta hetkeksi opintoihin ja sitten lomalle, tiistaina on tosin jo parin ystävän kanssa sovittu grillailu-illanvietto. Ensimmäistä kertaa lähes kolmeen kuukauteen jotain sosiaalista kontaktia.

Vähän pitää pelata, koska turnausliput ja livedollarit pitää käyttää. Mutta vain silloin kun on fiilistä, pelaaminen on aivan kauheata pakon edessä kun kyyti on näin kylmää.

Kokonaisuutena vuoden ensimmäiset viisi kuukautta ovat olleet taloudellisesti aika katastrofi, mutta ei anneta sen nyt häiritä. Salkku edelleen -18% Nordnetin kuvaajassa vuoden alusta (todellisuudessa hieman vähemmän, koska sijoitusaste ollut matalampi huipulla), ja jos pokereista olisi napsunut edes jotain niin lisäammuksia olisi mennyt varmaan Citycon-Telia-akselille.

Kulut ovat olleet sen verran pienet (tässä kuussa Foodorasta ja kesän viinatilauksesta huolimatta pienemmät kuin viime kuussa). Kassut on ennen toukokuuta grindanneet ihan ok ja varmaan jotain vetobonuksia tulee vedettyä kun pelit virkistyvät. Kortteja saatiin maalis-huhtikuussa muutettua sen verran euroiksi ettei ole tarvinnut kultaluottoa downgradeta tai osakkeita "pakkomyydä".

Loppuvuoden tavoitteet maisterin paperit, eikä muuta pitempää tavoitetta.

Kesällä ei säästellä, mutta ei tuhlatakaan typerästi (kuten ei yleensäkään). Joku vuokramökkireissu tai kotimaan reissailua tulee varmaan heitettyä, mutta Las Vegasin reissun peruunnuttua kulut pysyvät varmasti silti alempana kuin mitä vuodenvaihteessa ajattelin. Museokortin ostin jo joskus 1,5 vuotta sitten, nyt lienee hyvä aika aktivoida se? Vai aktivoidaanko 10+ vuotta vanha World of Warcraftin peliaikakortti?

0
0
25.5.2020 - 05:49 #40188

Jack Torrance

-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Arvostan säästäväisyyttäsi ja selvästi järjestelmälliseen tekemiseen nojaavaa pitkäjänteistä työskentelytapaasi. Jälkimmäistä yritän itsekin oppia lisää, kun ei ole tullut luonnostaan.

,,,

Olen yrittänyt käydä museoissa, jotkut ovat olleet mielenkiintoisia, toiset taas eivät, kyllä ne varmaankin ruutu-ajan voittavat, kun sitä kertyy helposti muutenkin liikaa, mutta lähellä 0EV ratkaisua ollaan. 

 

 

0
0
30.5.2020 - 05:07 #40533

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Tulevaisuuden projektointia

 

Tein tuollaisen kuvaajan nopeasti noin kuukausi sitten, kun mietin erilaisia tulevaisuuden taloudellisia polkuja. Kaikissa lähtökohtana 300k alkukassa 2021 alussa ja kaaviossa kassa vuoden lopussa, menot kasvavat tonnilla vuodessa. Näissä simppeleissä janoissa ansiotulot pysyvät joka vuosi ennallaan. Tuotto-odotus on käytössä vuoden alussa olevalle pääomalle, 5% pitäisi olla helppo pitkässä juoksussa, 9% taas jo reippaasti haastavampi. 

TP (tuhlaajapoika) lähtee 18k pienemmillä tuloilla kuin menoilla, AK (ahkera kansalainen / normiduunari lisätuloilla) yhtä suurilla tuloilla kuin menoilla, PP (pokerinpelaaja) 24k isommilla tuloilla kuin menoilla ja Farseer 66k isommilla tuloilla kuin menoilla. Olen vähän ajatellut että kaikissa muissa tapauksissa paitsi viimeisessä menot lähtisivät 36k/vuodessa tasolta, grindatessa kovaa kun olen huomannut että menot pysyvät paremmin kurissa kun ei ole niin paljoa aikaa ja tarvetta kuluttaa. 

Kaikki nämä ovat todella yksinkertaisia mallinnuksia eivätkä tulot ja pääomatulot toki tule olemaan tasaisia. Ei etenkään jos merkittävä osa tuloista tulee jatkossakin turnauspokerista ja kasvavassa määrin osakesijoituksista. Niihin verrattuna viimeisen 1,5 vuoden kasinogrindaus on hyvin tasaista (joskus rajattua) tuloa.

Aiemmin olen lähtenyt siitä, että ainakin muutama vuosi pitäisi grindata kassaa tuolla normitahdilla opintojen päätyttyä. Nyt on vähän fiilis käynyt toisenlaiseksi, ei vähiten sen takia että se rajaa mahdolliset tienaamisoptiot todella vähälle: verollisista normiduuneista ei ole merkittävää tukea tulossa tuolle ja solidin täyspäiväisen 60€/h-tuntipalkan saavuttaminen vuodesta toiseen riskeeraamatta merkittävästi pääomaa ei ole kovin helppoa eikä mielekästä. 5k€/kk + pääomatulot lisäisivät omaisuutta suhteellisen tasaisesti ja se voisi olla tehtävissä suhteellisen helpolla. Mikäli sopiva sauma tulee hakata vaikka satasen tai isompaa tuntipalkkaa grindaamalla vuoden tai kaksi todella kovaa niin siihen lähden mukaan innolla, mutta en edes ajattele siitä pysyvää uraa.

Toisaalta käytännön sapattivuosien pitäminen ei välttämättä tuhoa merkittävästi pääomaa, jos on edes jotain tuloja eikä lähde liikee tuhlaamaan. Tuon 18k€/vuodessa (jos menot ovat 36k€) saa kasaan vaikka freerolleista ja helpoista kasino- ja vetobonareista. OIettaen toki ettei hallitus onnistus koronan jälkeen kieltämään kaikkea.

Blogin kannalta tuo miljoonan tavoite tuskin tulee normimenolla täyttymään, mutta voihan sitä jossain käydä hyvät. Outteja nopeisiin isompiin voittoihin nettipokerista ja kasinopeleistä aina löytyy. Ja voihan sitä pörssissäkin käydä hyvät, vaikka hajauttaisi suhteellisen turvallisesti.

Miljoona euroa kuulostaa kivalta. Mutta jos solidi 7% tuotto-odotus (verojen jälkeen) saadaan tavoitettua osakkeiden puolella, niin elämiseen pitäisi riittää 600k€-700k€ kassa. Tuolloin elinkustannusten nousu huomioden pitäisi jäädä käteen suhteellisen helposti se kolmisen tonnia kuussa. Kannattaako itseään vetää ihan piippuun vaiko nauttia matkalla elämästä, etenkin kun suhteellisen tehokasta työelämää lienee jäljellä vielä pari vuosikymmentä. Siinä ajassa pitäisi miljoonan tulla kasaan jo suunnilleen nykyisellä pääomalla, jos ansiotulot pysyvät edes menojen tasolla.

Itselläni on paha tapa hirttäytyä tavoitteisiin ja reunaehtoihin, jotka eivät ehkä kokonaisonnellisuuden (tai edes tienestien) kannalta ole mitenkään optimaalisia. Ja niitä tavoitteita voi olla liikaa juoksemassa samaan aikaan. Yksi tai kaksi tavoitetta kerrallaan sopivissa annoksissa jättäen riittävästi aikaa hauskanpidolle ja rentoutumiselle voisi toimia paremmin.

0
0
30.5.2020 - 06:23 #40534

Branchoa

+59
Liittynyt:
15.5.2020
Viestejä:
79

Hyviä laskelmia ja samoja ajatuksia pyöritellyt. Ootko kelaillut siltä näkökulmalta, että haluatko jättää perintöä kun täältä lähdet? Itse oon tehnyt laskelmia sillä ajattelulla, että en varsinaisesti halua päätyä 85 vuotiaaksi papaksi jolla on miljoonaomaisuus ja ei oikein muistoja elämästä. Eli siis käytännössä sun ei tarvitse päästä tilanteeseen, jossa osakkeet tuottaa kaiken kulutettavan rahan vaan voit alkaa syömään osakepääomaa aikaisemmin. Omien laskelmien mukaan 40 vuotiaana n. 500ke osakesalkun pitäisi riittää takaamaan loppuelämälle 2800 euroa kuukaudessa jolloin 85 vuotiaana voisi ottaa pikavipin vetääkseen viimeiset kunnon kännit!

 

0
0
30.5.2020 - 07:18 #40535

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566
Branchoa kirjoitti:

Hyviä laskelmia ja samoja ajatuksia pyöritellyt. Ootko kelaillut siltä näkökulmalta, että haluatko jättää perintöä kun täältä lähdet? Itse oon tehnyt laskelmia sillä ajattelulla, että en varsinaisesti halua päätyä 85 vuotiaaksi papaksi jolla on miljoonaomaisuus ja ei oikein muistoja elämästä. Eli siis käytännössä sun ei tarvitse päästä tilanteeseen, jossa osakkeet tuottaa kaiken kulutettavan rahan vaan voit alkaa syömään osakepääomaa aikaisemmin. Omien laskelmien mukaan 40 vuotiaana n. 500ke osakesalkun pitäisi riittää takaamaan loppuelämälle 2800 euroa kuukaudessa jolloin 85 vuotiaana voisi ottaa pikavipin vetääkseen viimeiset kunnon kännit!

Onhan sitä kaikkea mietitty. Varsinaista perintö-perintöä en niinkään eikä ole omien mukuloiden hankinta suunnitelmissa (isoveljet ovat hoitaneet sen homman munkin puolesta), mutta enemmän sitä että ihan aktiivisena aikana voi tukea esimerkiksi suvun junnuja ja toisaalta osallistua aktiivisesti esimerkiksi politiikkaan sekä yhteiskuntaan ja esimerkiksi heittää tukea vaaleihin lupaaville hepoille osana sitä.

Tuossa osakesalkun syömisessä on vähän se ongelma, että jos ei ole jättämässä vikaa kymppitonnia (tosin sen saisi varmasti nykyaikana kulutusluottona) siihen että hommautuu sveitsiläiselle klinikalle hankkimaan sen viimeisen drinkin kun siemenviljat on syöty niin elämän kestoa on vaikea arvioida. Kuluilla on kans pahana tapana nousta, etenkin kun ilman (tuottavaa) tekemistä voi olla liikaakin vapaa-aikaa.

Lisäksi usein noissa laskelmissa se on varsin pieni ero millä voi säilyttää pääoman. Jos esimerkiksi 500k€ tuossa sun laskelmassa riittää loppuelämäksi syömällä pääoman 45 vuodessa, todennäköisesti 600k€ pääoma riittää samalla kaavalla siihen että sulla on vielä se pääoma tallella 45 vuoden päästä eikä mene niin tiukille jos iskee pahempia kuoppia matkan varrelle. 700k€ pääomalla taas tulee myös suojaa inflaatiolta.

Toisaalta 300k€ pääoma järkevästi sijoitettuna tekee jo sen, että sen tuotoilla maksaa suhteellisen ison osan keskivertoihmisen menoista. Tosiaan tässä matkalla olisi syytä nauttia myös elämästä, vaikka 33-vuotiaana tuntuu välillä jo että parhaat vuodet ovat takanapäin. 

0
0
30.5.2020 - 10:43 #40541

Branchoa

+59
Liittynyt:
15.5.2020
Viestejä:
79
Farseer kirjoitti:

Onhan sitä kaikkea mietitty. Varsinaista perintö-perintöä en niinkään eikä ole omien mukuloiden hankinta suunnitelmissa (isoveljet ovat hoitaneet sen homman munkin puolesta), mutta enemmän sitä että ihan aktiivisena aikana voi tukea esimerkiksi suvun junnuja ja toisaalta osallistua aktiivisesti esimerkiksi politiikkaan sekä yhteiskuntaan ja esimerkiksi heittää tukea vaaleihin lupaaville hepoille osana sitä.

Tuossa osakesalkun syömisessä on vähän se ongelma, että jos ei ole jättämässä vikaa kymppitonnia (tosin sen saisi varmasti nykyaikana kulutusluottona) siihen että hommautuu sveitsiläiselle klinikalle hankkimaan sen viimeisen drinkin kun siemenviljat on syöty niin elämän kestoa on vaikea arvioida. Kuluilla on kans pahana tapana nousta, etenkin kun ilman (tuottavaa) tekemistä voi olla liikaakin vapaa-aikaa.

Lisäksi usein noissa laskelmissa se on varsin pieni ero millä voi säilyttää pääoman. Jos esimerkiksi 500k€ tuossa sun laskelmassa riittää loppuelämäksi syömällä pääoman 45 vuodessa, todennäköisesti 600k€ pääoma riittää samalla kaavalla siihen että sulla on vielä se pääoma tallella 45 vuoden päästä eikä mene niin tiukille jos iskee pahempia kuoppia matkan varrelle. 700k€ pääomalla taas tulee myös suojaa inflaatiolta.

Toisaalta 300k€ pääoma järkevästi sijoitettuna tekee jo sen, että sen tuotoilla maksaa suhteellisen ison osan keskivertoihmisen menoista. Tosiaan tässä matkalla olisi syytä nauttia myös elämästä, vaikka 33-vuotiaana tuntuu välillä jo että parhaat vuodet ovat takanapäin. 

 

Aika samanlaisia keloja ja samaa ikäluokkaa ollaan. Itse en toki usko, että vaikka pääsisin ns. taloudellisesti riippumattomaan tilaan, niin jättäisin kokonaan työelämää. Enemmänkin tavoitteena olisi päätyä tilanteeseen jossa työnteko ei ole pakko. Silloin ei tarvitsisi kaikkea kattaa salkusta vaan voisi esim siirtyä ilman pahempia tunnontuskia 3 tai 4 päiväiseen työviikkoon tai vaikka ruveta pitämään pientä kahvilaa. (Kahvilan kulut tosin saattais ajaa nopeutetusti vararikkoon) Mutta joo, inflaatiosuoja on hyvä pointti ja varmaan tosiaan joku 650k-750k sijoitussalkku olisi periaatteessa riittävä jossain 45 vuoden hujakkeilla loppuelämän kattamiseen. Se on sitten eri asia, että pysyykö nää nykyiset taloussysteemit sun muut pystyssä meidän loppuelämän ajan, mutta siitä puhuessa menee helposti folioiden puolelle niin jätetään se yhtälöstä pois. :D

0
0
30.5.2020 - 12:49 #40546

Arto

+1057
Liittynyt:
31.3.2020
Viestejä:
287

Työn lopettaminen tuo niin paljon aikaa ja energiaa, että menot kasvavat toimeliaisuuden mukana helposti ja reilusti.

Minusta on mielekkäämpää miettiä, miten saisi saman vähemmällä vaivalla kuin sen, miten saisi kaiken joskus tulevaisuudessa ilman vaivaa.

0
0
2.6.2020 - 14:54 #40679

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Ostin Fondiaa 252 kpl á 7,1.

Firmasta ollut annista saadut 48 kpl salkussa alussa asti, kun ei suunnittellusti tullut myytyä kun käytiin 15 eurossa (laiskasta päästä kärsii koko salkku). Firmalla ollut hitosti ongelmia etenkin johtoportaassa, mutta näen potentiaalia joten lisätään omistusta tässä sen sijaan että ostaisin tuttua kuraa (Teliaa katsoin lähinnä) lisää salkkuun.

Ei iso omistus, 1,5% salkusta. Mutta pikkufirmoihin mielestäni tuollainen omistusosuus on aivan sopiva. Toisin kuin annista saadut 0,25%.Samaa kokoluokkaa esimerkiksi Aspiren kanssa. Kun salkun saisi 200k€ suuruiseksi, niin tuollaiset osuudet saisi huomattavasti kustannustehokkaammin niin tulisi salkkua hajautettua enemmänkin.

Koko alkuvuoden huonoa tulosta osin selittää se, että olen sijoittanut vanhoihin tuttuihin firmoihin uusien tuttavuuksien sijaan (tähtäimessä ollut Fortum, Cargotec, Sampo, Scandic, Norwegian Cruises, peliyhtiöt yms.-akseli on sieltä noussut kymmeniä prosentteja kun katsoin). Tosin olisi siellä varmasti ollut jotain kehnompaakin heppaa tarjolla, ei vain löydy mitään :D

11% salkun graaffi alhaalla vuoden alusta, nykyiseen pääomaan nähden 8%. Ollaan ylhäällä vrt. elokuun 2019 kuopasta. Elpynyt kohtuullisen hyvin nyt viime päivinä, mutta suhteellisen tasaisesti kautta laidan ei vieläkään kama ole myyntihinnoissa.

Pääomistusten osalta ajatuksena salkun vipu purkaa jotenkin näin: Cityconin ja Nordean keventäminen 7 euron haminoissa, Ilkan 3,50 euron yläpuolella ja Telian vasta lähempänä 4 euroa. Altiasta en todennäköisesti irroita tässä skabassa kovinkaan helposti, kun sen omistusmäärä on samalla tasolla pre-koronan kanssa ja tässä on hyvin defensiivinen. Elisa saa jäädä perinnöksi tuleville sukupolville, kun ei uskalla myydä salkun parhaiten menestynyttä käsittämättömän hintaista perintöosaketta. Pienemmät omistukset aika kaukana myyntihinnoista.

Toivottavasti 2021 pelitkin alkavat luistaa niin, että ei tarvitse aina myydä että voisi ostaa jotain uutta.

0
0
2.6.2020 - 19:41 #40720

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Seuraava sijoitus voisi olla lenkkikengät. Vanhat superstarit eivät 10 000 askeleen kävelylenkille olleet enää optimaaliset (tuli askelia kun vain sai itsensä ulos näin mukavilla keleillä). Enemmän askelia kuin viime kahden viikon aikana yhteensä.

0
0
4.6.2020 - 10:01 #40822

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Eilen oli salkussa kova plussapäivä, mutta kaksi samanlaista vaatii että ollaan rahallisesti plussan puolella (kolme että myös prosentit muuttuisivat punaisesta vihreiksi).

Noilla liikkumisilla alettaisiin olla suunnilleen keventämishinnoissakin, mutta toisin kuin Mikael Jungner en ole myymässä kaikkia pois ellei jotain ihan koomista tapahdu markkinoilla.

0
0
4.6.2020 - 10:25 #40825

Laskupäivä

-34
Liittynyt:
8.3.2016
Viestejä:
110

Moi! Jos mulla ois sun salkku niin en tekis enää päivääkään tukitöitä, en jumatsuka päivääkään. Sun pitää ymmärtää isoo kuvaa ja lopettaa toi jonninjoutavien osakkeiden ostaminen ja niitten kurssiliikkeiden ihmettely. Ensinnäkin Telian netti on niin surkea että katkoo jotain Ylen propaganda-uutisiakin. Ihmettelin pitkään miksi Elisa hipoo pilviä ja Telialle menee suhteellisen huonosti, noh sitten tilasin mukavalta puhelinmyyjältä Telian nopeemman netin ja Telia Viihteen. Enää en ihmettele yhtään miks Elisa pilvissä ja Telialle menee vähän huonommin. Olen heille antanut palautteen mikä Telia Viihteessä häviää Elisa Viihteelle, joten en sitä nyt käy avaamaan sen enempää. Sitä vaan päissään toivoo että vuonna 2020 netti toimis langattomasti edes himassa uusimmilla modeemeilla.

Back to the point, sun pitää haistaa tulevat kurssit. Noi Ilkat ja Alkot ihan konkurssikypsiä kääpiä, kuka niitä oikeesti ostaa tänä päivänä? Nehän on vaan työntekijöiden rahastuskeino. Päätä se iso kuva ja sitten rupee napsii firmoja. Esim. Alarm.com Nasdaqista. Pistoolivalmistajat, nää tulee nousee ihan sikana seuraavat 6kk:tta. Sit hae vielä isompaa aikajanaa (5v.), moni tuotantoketju on sekaisin Koronan jäljiltä. Osta marjoja pakkaseen, älä rupee itkee. Osta orange juicee pördestä, osta lämmitysöljyy pördestä, osta ja osta ja myy noi vanhat ruput sun salkusta.

Ootsä voittaja vai häviäjä. Jos mulla ois 200k niin mä antasin sijoitusneuvoja Kauppalehdessä. MINÄ! Tesla hyytyy pakkaseen, jos omistaisin Teslan osaketta Kelan tuilla niin myisin instana! INSTANA! Ilmasto kun kylmenee niin ne "Designated in Sunny California, Enginetöttöröö in Germany and Made in Chinat" hyytyy tonne Turun motarille. Sähkönjakeluun tulee ongelmia niin ne on tuolla tien poskessa ensimmäisenä. 200k€ ja lopettaisin hommat heti. Ottaisin vaan näkemystä ja olisin oikeassa.

Muuten loppuvuodesta 2020 tulee messy. Nousut ja laskut tulee olee hirveitä. Kertokaa kuka antaa Antifalle ilmaset tiilit USA:ssa. Kuka shippaa tiilejä valmiiksi heiteltäväksi? Onkohan Buffetin tiilifirmasta.

0
0
4.6.2020 - 12:18 #40850

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900
Laskupäivä kirjoitti:

Moi! Jos mulla ois sun salkku niin en tekis enää päivääkään tukitöitä, en jumatsuka päivääkään. Sun pitää ymmärtää isoo kuvaa ja lopettaa toi jonninjoutavien osakkeiden ostaminen ja niitten kurssiliikkeiden ihmettely. Ensinnäkin Telian netti on niin surkea että katkoo jotain Ylen propaganda-uutisiakin. Ihmettelin pitkään miksi Elisa hipoo pilviä ja Telialle menee suhteellisen huonosti, noh sitten tilasin mukavalta puhelinmyyjältä Telian nopeemman netin ja Telia Viihteen. Enää en ihmettele yhtään miks Elisa pilvissä ja Telialle menee vähän huonommin. Olen heille antanut palautteen mikä Telia Viihteessä häviää Elisa Viihteelle, joten en sitä nyt käy avaamaan sen enempää. Sitä vaan päissään toivoo että vuonna 2020 netti toimis langattomasti edes himassa uusimmilla modeemeilla.

Back to the point, sun pitää haistaa tulevat kurssit. Noi Ilkat ja Alkot ihan konkurssikypsiä kääpiä, kuka niitä oikeesti ostaa tänä päivänä? Nehän on vaan työntekijöiden rahastuskeino. Päätä se iso kuva ja sitten rupee napsii firmoja. Esim. Alarm.com Nasdaqista. Pistoolivalmistajat, nää tulee nousee ihan sikana seuraavat 6kk:tta. Sit hae vielä isompaa aikajanaa (5v.), moni tuotantoketju on sekaisin Koronan jäljiltä. Osta marjoja pakkaseen, älä rupee itkee. Osta orange juicee pördestä, osta lämmitysöljyy pördestä, osta ja osta ja myy noi vanhat ruput sun salkusta.

Ootsä voittaja vai häviäjä. Jos mulla ois 200k niin mä antasin sijoitusneuvoja Kauppalehdessä. MINÄ! Tesla hyytyy pakkaseen, jos omistaisin Teslan osaketta Kelan tuilla niin myisin instana! INSTANA! Ilmasto kun kylmenee niin ne "Designated in Sunny California, Enginetöttöröö in Germany and Made in Chinat" hyytyy tonne Turun motarille. Sähkönjakeluun tulee ongelmia niin ne on tuolla tien poskessa ensimmäisenä. 200k€ ja lopettaisin hommat heti. Ottaisin vaan näkemystä ja olisin oikeassa.

Muuten loppuvuodesta 2020 tulee messy. Nousut ja laskut tulee olee hirveitä. Kertokaa kuka antaa Antifalle ilmaset tiilit USA:ssa. Kuka shippaa tiilejä valmiiksi heiteltäväksi? Onkohan Buffetin tiilifirmasta.

Miks se että sulla ois 200k€ salkku tarkottaisi että pääset antamaan sijoitusneuvoja kauppalehteen? 

Se miksi tulin kommentoimaan oli toi että tiiliä viety heiteltäväksi. Se taisi olla fake news. Ne tiilet on ollut siellä kuukausitolkulla (Käy ilmi googlen kuvista). Rakennustyömaan kamaa.

0
0
4.6.2020 - 12:42 #40854

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

200k pääomalla pitäisi saada vähintään 30 pinnan tuotto (riskit huomioiden vielä isompi) omalle pääomalle että edes harkitsisin tuolle tielle lähtemistä. Saa olla melkoiset taidot ja puhelahjat kun siihen hankkii riittävät vivut ja alkaa tuota tekemään, asuntomarkkinoilla voisi vielä toimia mutta se on paljon muutakin kuin sijoittamista.

Gämbööl-strategiaan pitäisi panostaa koko hereilläoloaika, eikä sitä ole ainakaan tiedossa runsaaseen puoleen vuoteen. Lisäksi se vie enemmän hermoja kuin useimmat pelurit kehtaavat myöntää. En missään tapauksessa lähtisi riskeeraamaan elantoani pelkkien osakemarkkinoiden varaan kun en sitä koskaan halunnut tehdä pelkän pokerinkaan suhteen. Riskinä on että elinkustannuksiin syödään suden hetkellä siemenviljat ja pahimmillaan jää vielä velkaakin.

Itellä tosin ymmärrys todennäköisyyksistä ja tausta vähentää riskinottohalukkuutta merkittävästi. Kun on lamassa nurin menneen yksinhuoltajayrittäjän lapsi ja ollut itekin intin jälkeen täysin poikki (intti ei varsinaisesti taloutta parantanut) monilla tavoin niin arvostaa sitä että on tietty taloudellinen varmuus elämässä. Toki Suomessa optio on aina jättäytyä valtion elätettäväksi, mutta nyt kun on näinkin pitkälle päässyt niin ei sinne oikein enää kaipaa.

Lukioajan tutuista (olin matematiikkalukiossa ja tutut suoraan tai välillisesti sitä kautta) uutisissa näkee juttuja kryptomiljonääristä ja yhdestä pelialan johtajasta, mutta ei siitä lahjakkaasta kaverista joka hyppäsi junan alle jo yli 10 vuotta sitten (tositarina). Pokeripiireissä juttuja ei näe niistä katki menneistä ja pulloon siirtyneistä tapauksista (paitsi muutamista "pokeriammattilaisista") tai niistä jotka päätyivät elämään suhteellisen normaalia elämää, ja oikeasti miljoonia peleistä tienanneet ovat suunnilleen yhtä harvinaisia kuin miehet Naisasialiitto Unionin kokouksessa.

Pelkästään viimeisessä koronaromahduksessa (joka oli ennennäkemättömän nopea ja syvä, vaikka palautui nopeasti) meni varmasti monta peluria poikki ja lähti kälppimään markkinoilta. Voittajat muistetaan, mutta hävinnyt tai heikommin menestynyt massa ei. Toki pörssissä voittajia on enemmän kuin nollasummapelissä, josta talo vielä vetää isomman osuuden kuin osakemarkkinoiden välittäjät.

Pelisalkkua oon harkinnut, ja että käyttäisin siihen tuota osakesäästötiliä. Aikoinaan kun aloitin sijoitustaipaleen niin mietin myös "osakepelin" aloittamista, tallettamalla esimerkiksi tonnin tai pari Nordeaan (missä on tuo prosentin maksimikulukatto) ja sillä lähteä kokeilemaan miten pelailu oikealla rahalla mutta sellaisilla summilla joiden häviäminen ei muuta talouttaa suuntaan tai toiseen onnistuisi. Sitä suosittelisin osakegämbläystä harkitsemille: pääoman myöhemmin saa kasaan vaikka kulutusluotoista jos luotto on niin kova omaan tekemiseen sen jälkeen.

Teliasta aika pitkälle samaa mieltä. Mutta perseilystä huolimatta silti firma tekee positiivista tulosta vuodesta toiseen, ja uskon että potentiaalinen upside Teliassa on todella kova jos joskus saavat pakettinsa edes jossain määrin kuntoon. Elisa taas on niin vitun kallista, että vaikka hommat jatkuisivat nykyisellä priimalla huippuun öljytyn koneen-tasolla niin vaikea nähdä millä taikakonstein he voisivat saada tulostaan ylös esimerkiksi 50 prosenttia parissa vuodessa.

Ja se on Altia, ei Alko. Pieni mutta merkittävä ero, käsidesiinkin tarvittavaa etanolia valmistavat.

0
0
4.6.2020 - 14:35 #40875

Laskupäivä

-34
Liittynyt:
8.3.2016
Viestejä:
110

Pahoittelut viestistäni, jäi aamupäivällä lääkkeet ottamatta kun tuli kiire bussiin.

Pointtini on tämä, jos mulla ois 200k niin ostaisin orange juice, lämmitysöljy ja Asiakastieto Suomesta. Mä sanon että +30% vuodessa nämä. Sitten vuoden päästä tuumisin uudestaan 200k kassalla (ottaisin 60k€ elämiseen vuodeks). 

Kun sulla kuitenkin pää toimii ja MTT:stä tulee jotain niin voit huoletta nostaa riskikerrointa. Itse olen lahjoittanut omaisuuttani reilusti hyväntekeväisyyteen vuosien varrella (todennäköisesti 5 figs, en oo laskenut tarkasti). Pitää miehen tiukassa kunnossa, kun koko ajan vähän 5050 että saako leipää pöytään.

0
0
4.6.2020 - 15:21 #40880

Jack Torrance

-64
Liittynyt:
14.4.2015
Viestejä:
256

Mun mielestä 200ke on liian suuri omaisuus riskeerattavaksi, koska tuolla summalla jo varovainen sijoittaminen tuottaa kohtuullisesti ja siitä on iloa muutenkin pitempään, kuin esim. omista (40-70k) pääomista. Toinen merkittävä tekijä miten riskikkäästi kannattaa vetää on ikä, kun täytän 30 vuotta on pakko kohdata realiteetit, joko mulla on 2-300k ja voin ottaa jonkinlaisen low risk linen ja tyytyä tai sitten näitä rahoja ei ole ja joudun joko tyytymään siihen mitä on kasassa, kouluttautumaan johonkin mikä todennäköisesti työllistää seuraavat 35 vuotta ja sitä kautta säästämään ne varmat massit ettei joudu kusiseen tilanteeseen. todennäköisimmin riskeeraisin (hallitusti) pääomat saadakseni oiketietä pitkin em. rahat, koska tästä seuraava aikajänne 30-50v jos sinne kerkiää vedellä on enempi sellainen "joko on tai ei" ajanjakso elämässä monella tapaa jos on perhe se sitoo aikaa, jos ei ole rahaa on pakko olla duunissa, eli jos haluaa perheen ja enemmän vapautta on pakko olla ne massit tai sitten painetaan hommia .Jos ei hanki perhettä voi tulla aika vähän pitkäksi joka tapauksessa... sama pätee mun mielestä kyllä työntekoon, mutta jotkut viihtyy joutilaana pitkään yms. 

----

Tosta kun kovalla riskillä vetäisi 200ke johonkin Farseerin asemassa, niin saisi sitten ehkä 500k-1m omaisuuden tai menettäisi merkittävästi, voin hyvin ymmärtää jos ei houkuttele riskeerata kun varovaisesti ne sijoitukset nousee tod. näk ja tuottaa sen verran että tarttee tehdä duunia aika kohtuullisesti jos ei huvita. Mun mielestä ehkä kannattaisi reissailla ja ottaa rennosti, suunta kohti Aasiaa tai Meksikoa jahka tästä koronat helpottaa, Pina colada käteen, Senjorita kainaloon ja kämppä Airbnb vuokralle on mun neuvo laugh 

 

0
0
4.6.2020 - 16:03 #40886

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900
Laskupäivä kirjoitti:

Pahoittelut viestistäni, jäi aamupäivällä lääkkeet ottamatta kun tuli kiire bussiin.

Pointtini on tämä, jos mulla ois 200k niin ostaisin orange juice, lämmitysöljy ja Asiakastieto Suomesta. Mä sanon että +30% vuodessa nämä. Sitten vuoden päästä tuumisin uudestaan 200k kassalla (ottaisin 60k€ elämiseen vuodeks). 

Kun sulla kuitenkin pää toimii ja MTT:stä tulee jotain niin voit huoletta nostaa riskikerrointa. Itse olen lahjoittanut omaisuuttani reilusti hyväntekeväisyyteen vuosien varrella (todennäköisesti 5 figs, en oo laskenut tarkasti). Pitää miehen tiukassa kunnossa, kun koko ajan vähän 5050 että saako leipää pöytään.

Et sä voi saada keskimäärin 30% tuottoa vuodessa. Eli jos aina syöt kuormasta 60k€ vuodessa niin oot todella nopeasti katki :/

0
0
4.6.2020 - 20:24 #40898

Farseer

OP
+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Mainittakoon että rollia on sinänsä nettona noin 300k (bruttona eli lainat päälle about 450k). 

100k tosin lukittuna kämppään, joka on ollut toistaiseksi ylivoimaisesti paras sijoitus, pörssin otettua osumaa. Säästetyt vuokrat ja arvonnousu vähennettynä koroilla ja vastikkeilla ovat tuoneet noin 20% vuosituoton sijoitetulle omalle pääomalle (ja lainakin huomioiden jotain 8%). Uskottava taso lienisi 2% arvonnousulla nykyisellään sijoitettuna olevalle pääomalle 11%, kunnes korot nousevat ja oman pääoman osuus kasvaa. Toki en tällaisessa kaksiossa Matinkylässä varmaan asuisi, ellei olisi ollut suhteellisen hyvä (ja semipakollinen koska ASP) diili.

Jos olisi GÄMBOOL niin kämppä myyntiin vain ja vuokralle, kun markkinoilta saisi paremman tuoton laugh

0
0