7.2.2020 - 22:57 #31196

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

Sijoitustiedossa on koronan tilannetta puitu perusteellisesti. Sagan tilanteeseen tämä tulee vaikuttamaan lyhyellä periodilla merkittävästi, koska tulevan huutokaupan tila on auki. Saga päättää 14.2 viimeistään pidetäänkö tilaisuutta vai ei. 

Jos huutokauppa pidetään, niin pääseekö ja tuleeko kinuskit ja millä volyymilla. Mitä se vaikuttaa muihin ostaja ryhmiin? Tapetilla on ollut netin kautta oleva tilaisuus, mutta viive on saliin muutama sekunti joka ei toimisi. Odotukset on hinnan aleneminen 20-30%, jos ei vedetä hinnan puolustamisen takia osaa pois. Tämä taas vaikeuttaisi tuottajien tuskaa, kun kesällä vasta ennakot tulee tilille.

Tilanne on mielenkiintoinen, kun on negatiivinen markkinatilanne ja korona. Lisäksi kinuskit poikotoivat tulevaa huutokauppaa siitoseläinkaupan epäonnistumisen takia. Ei voisi huonommin enään mennä.

Huutokaupan perumisen suhteen tuottajat tarvitsevat osalle rahoitusta n.10 milj. kesään asti.

Omistukseni Sagasta on nyt myyty tilanteen takia ja palaan kun tilanne selkiytyy.

 

 

0
0
8.2.2020 - 10:59 #31209

Farseer

+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Vaikuttaa ihan järkevältä näkemykseltä. Onko mitään arviota miten hyvin/huonosti Saga voisi näistä tämän alkuvuoden ongelmista selvitä? Onko konkurssin uhka merkittävä mikäli ongelmat ovat merkittäviä mutta väliaikaisia ja tilanne normalisoituu vuoden sisällä?

Osake kiinnostaa, lyhyellä tähtäimellä odottaisin kurssin laskevan mutta en tiedä uskaltaako lähteä messiin edes 5-6 euron kurssitasolta kun tietoa firmasta on itsellä kovin rajoitetusti eikä ole kosketuspintaa alaan.

0
0
9.2.2020 - 22:59 #31330

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

Farseerilta hyviä kysymyksiä. 

Sagan suhteen on vaikea vastata, kun omistaja pohja on mikä on. Mielestäni Sagan tilanne on kriittinen tulevaisuuden suhteen, mutta ei vielä tällä hetkellä. Minun on erittäin vaikea ilmaista asiaa.Eli annan pari vaihtoehtoa, jotka on ehkä tulevaisuutta.

Edellisen postaukseni mukaan korona ja markkinatilanne ( Kiinan ylituotanto ) vaikuttaa sinin, joka on päätuote Sagalla tulevien kauppojen merkkitävällä hinnan laskulla tai myynnin hidastumisella tulevissa huutokaupoissa. Minkin kohtalo on vielä pahempi, kun pukineitten myynti ja valmistus on miltein loppunut. Pahin skenaario on sinin puolittuminen Sagan tuottajilla 2021 ja minkin jähmettyminen somistepuolelle tähän hinta tasoon, jolloin Sagan tilanne olisi vaakalaudalla.

Toinen vaihtoehto on tulevan huutokaupan epäonnistuminen ja Koronan tilanteen selkiytyminen kesä/syksy menneessä ja minkin maailman tuotannon vähentyminen hinnan suhteen positiiviseksi. Sini alkaisi myymään kesällä ja tilanne normalisoituisi, koska oikeasti turkis on muodissa Kiinassa ja Kiinan omaatuotantoa ei riittäisi markkinoille tai muoti suosisi laadukkaampaa tuotetta.

Saga on mielenkiintoinen osake, kun nytkin maksaa ehkä 0,5 eur ulos, vaikka tilanne on katastrofaalinen.

Luin kirjoittamani ja totesin, et tiedä tulevasta mitään ja siistä syystä olen pelistä ulkona.

0
0
14.2.2020 - 14:21 #31760

N. O. Varakas

+74
Liittynyt:
28.10.2019
Viestejä:
77

Olen seurannut alaa sivusta pidemmän aikaa ja mielestäni tämä on poiskuihtuva bisnes. Aikaväli on vaan tietysti vielä auki. Useat suuret muotitalot ovat luopuneet turkiksista ja oma näkemys on että Kiinan kuluttajat voivat tulla yllättävän nopeasti perässä kun länsimaissa turkisvastaisuus lisääntyy. En myöskään ihmettelisi vaikka lopulta Kiina kieltää tuotannon ennen Suomea. Siellä ei keskustella turhia, jos nähdään että jostain syystä halutaan kuvaa kiillottaa tällaisella liikkeellä.

0
0
14.2.2020 - 22:39 #31798

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

Saga ilmoitti siirtävänsä huutokaupan Huhtikuun alkuun,
koska halutaan antaa mahdollisuus Kiinalaisille osallistua 
tilaisuuteen. Tilanne on tietenkin aivan toinen Huhtikuussa.
Kiinalaiset on tervehtyneet koronasta ja kauppa käy. 
Tehtaat pyörii ja muokkaamot sylkevät nahkoja ulos kiivastuvaan 
tahtiin, kun Kiinan kaduilla pukine-ja somistekauppa on 
Ylikuumentunut. Täällä tuottajat ovat tuskissaan, kun suorat 
ostajat Kiinasta kiusaavat jatkuvalla yhteydenotoilla halulla 
ostaa sinin nahkoja huippuhinnoin. 

Huutokauppasalissa taitaa olla melko hiljaista Huhtikuussa!

 

0
0
20.2.2020 - 12:14 #32081

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Päivää vain.

 

Venäjä,Turkki ja "itäblokin" maiden ostajat ovat kääntäneet ostot suomalaisilta, kun Kiina on ollut suljettu maa. Kiinassa ei kauppa käy ulos, eikä sisäisesti.Mitä pitempää rajoitukset siellä on, sitä vaikeammaksi tulee Kiinan tuottajan olo. Jos tilanne jatkuu, niin odotettavissa on Kiinalaisen tuotannon raju leikkaus. Jollain tapaa positiivinen asia pitemmällä juoksulla.

Tämä ei tietenkään auta tämän hetken tilanteeseen, kun Saga tarvitsee Kiinan markkinoita tulevissa huutokaupoissa. Minusta on ratkaisevaa Sagan kannalta, että suomalaiset tuottajat saavat rahoituksen kuntoon, jos tuleva huutokauppa epäonnistuu totaalisesti. Tässä tapauksessa Sagan osinko saattaa olla tapetilla. Omistajat voivat muuttaa hallituksen esitystä, joka oli 0,5 eur. Hallituksen ajankohta oli esitykselle silloisen tilanteen omaava, mutta tilanne on nyt mikä on. Mutu tuntuma 50%, että näin kävisi, mitä on kentällä ollut keskusteluja asiasta.

Huhtikuun huutokaupan merkitys on erittäin suuri, koska jos rahoitus asia on epäselvä, pahimmassa tapauksessa tuottajat joutuvat katkaisemaan siniketun tuotannon, joka vaikuttaisi pentutulokseen merkittävästi.

Minkin suhteen on nyt mentävä laput silmillä, kun huutokauppa siirrettiin. Minkin tuottajat ovat olleet niin syvällä suossa jo pitemmän ajan, ettei niillä ole muuta mahdollisuutta kuin tuottaa ja toivoa paremmasta.

 

0
0
2.3.2020 - 11:29 #32721

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Päivää vain.

Köpikselle tuli tarve aloittaa varastomyynti, kun ostajilla oli pikaista tarvetta nahoille. Köpis avasi varastomyynnin 600 000kpl normi tuotteella. Tästä meni myyntiin 2019 syksyn hinnalla alle 10%. Tämä myyntimäärä näytti minkin markkinoitten tilanteen. Tätä ennen ei huutokauppoja ole pidetty tänä vuonna ja tarve oli tämä.

 

0
0
13.3.2020 - 08:48 #33618

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Huomenta.

Saga heitti eilen pörssitiedotteen. Osinko jäihin ja tulevaisuus harmaata, näkyvyys nolla. Tuottajien osalta erittäin vaikea tilanne, mitä tuottaa ja millä volyymilla jos yleensä pystyy tuottamaan rahoituksen suhteen. Tuotanto tipahtaa pakostakin vähintään 20-30%. 

Tuleva huutokauppa huhtikuun alussa on vielä avoin, josta Saga ilmoittaa näinä pv. Etähuutokaupaksi pakostakin menee jos pidetään ollenkaan. Tarve nahoille saattaa olla minimaalinen, kuten köpiksen varastomyynti näytti.

Sagan osake tipahtanut alle 7 euron ja tuskin elpyy lähiaikoina. Riskit kasvaneet alalla markkinoitten suhteen kirkkaan punaiseksi.

0
0
25.3.2020 - 22:45 #35508

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja!

Sagan nettihuutokauppa pitkäkarvaisen osalta on 81% tarjonta ja myynti 15%. Huomenna jatkuu tämä kaaos, joka tiputtaa myynnin lähemmäksi 10% . Köpiksen varasto myynnin tasolla mennään. Lyhytkarvaisen myynti alkaa tämän jälkeen ja auta armiasta, jos Saga on luotottamassa Nafan tuottajia jatkossa! Olipa täydellinen peliliike Sagalta. Tuli mieleen Suomalaisen puhelinyhtiön ostot Saksan maalta. No ylihuomenna se nähdään miten asiat  makaa.

Tuottajat on pistämässä tuotantoa jäihin. Vakavaraisimmat tuottajat jättävät ensikauden tuotannon 0:aan. Osat tuottajat vähentävät tuotantoa 50%. Veitsen terällä olevat tuottajat ajautuvat lopetukseen. Tuotannon odotetaan tipahtavan 40-50% ensi kaudelle. No ei eipä tule riskirahoitusta Sagalla jatkossa entiseen malliin.

Tämän tilanteen summa on korona ja ylituotanto Kiinan tuotannossa.

Sagan osake on ollut 7 euron lähettyvillä, mutta odotan tuottajien peliliikettä realisoida omaisuutta, joten saattaa osake ottaa iskuja, eikä 5 euron hinta mikään mahdottumuus olisi.

Tällä hetkellä on vaikea luottaa tulevaisuuteen.

 

 

0
0
26.3.2020 - 10:02 #35559

segesege

+115
Liittynyt:
26.3.2020
Viestejä:
112

Sagaa en sijoituskohteena ole seurannut, mutta jotenkin alkaa tuntua että turkistarhauksen loppuminen Suomessa on lähempänä kuin koskaan, eikä mikään määrä kettutyttöjä ja nettiaddresseja vedä vertoja yhdelle virukselle. Kun alan taloudellinen merkitys kohta muuttuu enempi tukien kerjäämiseksi ja perinne-elinkeinon ylläpitämiseksi, voisi kuvitella poliittisenkin riskin kasvavan samalla huomattavasti. Toki aikaväli on hyvin auki eikä varmasti ihan välittömästä tulevaisuudesta puhuta.

 

N. O. Varakas kirjoitti:

En myöskään ihmettelisi vaikka lopulta Kiina kieltää tuotannon ennen Suomea. Siellä ei keskustella turhia, jos nähdään että jostain syystä halutaan kuvaa kiillottaa tällaisella liikkeellä.

Kyllä minä sentään suuresti ihmettelisin, mutta tavallaanhan tämä korona tarjoaisi insentiivin aloittaa jonkinlainen eläintensuojelukampanja: sieltä jostain koiranlihatoriltahan koko homma lähti liikkeelle ja ihan kaikki Pekingin herrat eivät välttämättä ole sympaattisia köyhän väestön perinteille kun halutaan varmistaa ettei homma saman tien toistu. Mutta tosiaan, turkisteollisuus ei ehkä ihan ensimmäinen ole tulilinjalla vaikka jonkinlainen kiillotus/tiedotuskampanja keksittäisiinkin. (Toki Sagan armonlaukaukseen saattaisi riittää, että eläinten oikeuksista tulisi vähänkin muodikas ilmiö varakkaampien kiinalaisten keskuudessa.)

0
0
26.3.2020 - 18:30 #35645

Farseer

+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Edellisen kommentin vastapainoksi: nyt ei välttämättä olla tieten tahtoen tuhoamassa pitkällä tähtäimellä tuottavaa ja vientituloja tuovaa elinkeinoa, kun työttömyysaste nousee muutenkin.

Miten hyvin Saga omistajineen mahtaa selvitä tästä kriisistä on se päällimmäinen kysymys, mitä mietin kun harkitsen Saga Fursin osakkeiden hankkimista. Ei ole ainakaan itsellä riittävästi tietoa muodostaa selkeää näkemystä asiaan.

0
0
3.4.2020 - 10:21 #36449

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Sagan huutokauppa pitkäkarvaisen osalta käyty.

Ketun myynti 14%

Supin myynti 9%

Tuotanto tipahtaa ensikaudelle vähintään 30%. Jos tilanne jatkuu näin huonona loppukauden, niin tuotanto tipahtaa, jopa puolella.

Lyhytkarvaisen huutokauppa on n.50% tarjottu.

Sagan minkit 48% myynti.

Nafan minkit 7% myynti.

Nafan myyntilotit on tuottaja kohtaisija ja lähtöhinnoiltaan liian korkeita, joten myynti lähes olematon. Syytä voi vain arvailla, minkä takia Nafan tuottajat ovat pistäneet lähtöhinnat näinkin korkealle. Odottavat parempaa ja talous kunnossa? Pääsääntöisesti Nafan tuottajat ovat vanhoja tuottajia ja erittäin isoja yksiköitä. Osa on tietenkin lopettanut paremmalla taloudellisella hetkellä ja pystyvät nyt kokeilemaan markkinoita, mutta kokonaisuus ihmetyttää.

Lyhytkarvaisen hinta laskeva. Mistä maailmankolkasta löytyy tuotannon jatkamiseksi näillä tasoilla? 

0
0
9.4.2020 - 23:30 #37185

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

Sagan myynti 44% minkillä. Nafan myynti jäi 11%. Kun tietäis tämän Nafan diilin Sagan suhteen, mutta kun ei oo tietoa.No se avautuu lähiaikoina, kun kuohunta on tuottajien suhteen Sagan kohtaan melkoinen.

Sagalla on kassa ongelmaa jatkossa, kun on tämän hetken nahat varastossa, joista on tuottajille maksettu ennakot täysillä ja uusi tuotanto painaa päälle. Saga onkin tiputtanut ennakot kettujen suhteen 50 eurosta 20:iin.Tämä taas aiheutti paniikkia tuottajilla, kun olivat odottaneet ennakkorahoitusta entiseen malliin. Saga katsoo kai tulevaisuutta synkin lasein, kun varautuu näinkin jyrkään tiputukseen. Sagan pääoma oli kiinni tämän kauden nahoissa ja myynti ei pelaa, niin pakostakin on tipautetava tulevaisuuden riskejä. Toisaalta tuottajat omistavat firman, mutta onko nyt tiputus peli käynnissä. Sitä ihmettelen kun minkin ennakot on samat kuin ketun, niin näkeekö,Saga ketun suhteen pelin olevan riskipitoisempi kuin minkin. Jos näin on niin Sagan peli on menetetty. 

Paikallisten pankkien riskirahoituksen suhteen moni tuottaja joutuu kääntymään, kun Saga tiputti ennakot näinkin  alas. 

Tämä korostaa näkemystäni Kiinan ylituotannosta sinin suhteen ja markkinoitten tilasta.

 

0
0
15.4.2020 - 15:15 #37606

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Päivää vain.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/tilaajille-7.140698?aId=1.10…

ja

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/tilaajille-7.140698?aId=1.10…

Minusta Suomalaisten tuotanto on maailman tuotantoon niin mitätön, että onko tällä toivotulla vähentämisellä toivottua merkitystä. Tietenkin jos on rahoitusongelmista kyse Sagalla, niin tähän tämä pätee.

0
0
15.4.2020 - 15:44 #37612

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Iinuppi kirjoitti:

Päivää vain.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/tilaajille-7.140698?aId=1.105...

ja

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/tilaajille-7.140698?aId=1.105...

Minusta Suomalaisten tuotanto on maailman tuotantoon niin mitätön, että onko tällä toivotulla vähentämisellä toivottua merkitystä. Tietenkin jos on rahoitusongelmista kyse Sagalla, niin tähän tämä pätee.

Jutut aukeaa vain tilaajille eli on maksumuurin takana. Referoitko?

0
0
15.4.2020 - 22:26 #37641

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

Jutun juuri on otsikoissa ja vaikeaa on heittää alan tuntevaa infoa syvemmälti, kun lopputulosta ei tiedä kukaan. Tilanne erittäin vaikea. Rahoitus tökkii Sagan puolelta ja paikalliset pankit on äimänkäkenä, miten jatko menisi.

Tiputus peli on mielestäni käynnissä tuottajien suhteen ja Sagan ennakkorahoitus kuvio on tuottanut tuottajilla eri arvoisuutta, josta en voi kertoa. Peli on peliä!

Pinnan alla kuohuu nyt oikeasti ja merkit on synkät, jotka ei osaa pitää puoliaan.

Tämä meni nyt vähän liian syvälle, mutta osa lukijoista ymmärtää asian.

0
0
15.4.2020 - 22:27 #37642

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

Jutun juuri on otsikoissa ja vaikeaa on heittää alan tuntevaa infoa syvemmälti, kun lopputulosta ei tiedä kukaan. Tilanne erittäin vaikea. Rahoitus tökkii Sagan puolelta ja paikalliset pankit on äimänkäkenä, miten jatko menisi.

Tiputus peli on mielestäni käynnissä tuottajien suhteen ja Sagan ennakkorahoitus kuvio on tuottanut tuottajilla eri arvoisuutta, josta en voi kertoa. Peli on peliä!

Pinnan alla kuohuu nyt oikeasti ja merkit on synkät, jotka ei osaa pitää puoliaan.

Tämä meni nyt vähän liian syvälle, mutta osa lukijoista ymmärtää asian.

0
0
26.4.2020 - 22:36 #38425

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

köpiksen myynti hieman positiivinen, mutta hintataso on vielä aleneva. Nafan tuotteet ylihinnoiteltuja vieläkin. Köpis myy mitä myytävissä on ja tämän jälkeen Sagan on turha puolustella hintaa ja otettava mallia köpiksestä. 

Myyty nahka on myyty ja jos jemmaa niin myymättömät nahkojen arvo laskee. Köpikselle nostan hattua, kun saa myytyä tuotteet eteenpäin. Saga taas on puolustanut hintaa jo jonkin aikaa ja taas köpis luo uuden tappiollisen hintatason markkinoille jota Saga on pakostakin seurattava. Tuotteelle ei ole jatkuvuutta suomalaisen, eikä tanskan maalla. Mutta kun varastot pullottavat, niin köpiksen kikka toimii. Raha liikkuu!

0
0
29.4.2020 - 14:34 #38619

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Nyt uskaltaa taas jutella mukavia kettutytöille. Myin loput Saga Fursini maalis-huhtikuussa seiskan haminoihin. Projekti vaati paljon työtä, koska myyntilaidasta haettiin lähes päivittäin pikkumääriä, mutta ostolaidat olivat alhaalla. Myyntilaitaan ykköseksi meneminen johti robotin nokitukseen. Aika paljon sai askaroida.

Tärkeimpänä perusteena myyntiin oli vanha Simpanssitoimiston viisaus: "Kun positio vituttaa, myy kaikki". Noudatin tätä.

Muita syitä on Saga Fursin omistajarakenne. Kun turkistarhaajat ovat vaikeuksissa, joista eivät ihan helpolla näytä selviävän, ei Saga Fursin tuloksenteko ole ykkösprioriteetti, vaan alan yrittäjien selviytymistaistelu. Sagalla on nahkaa sylissä, ja tarhoilla kasvaa koko ajan lisää. En jaksanut lähteä katselemaan, paljonko luottotappioita Sagalle tulee, koska paljon tulee. Nahkanmyyjien rahoitushan on iso osa bisnestä. Olin toivonut alan luonnollista noususykliä, joka siirtyi koronasta vuosilla eteenpäin. Substanssista ei ole mitään iloa, koska se on saamisissa ja Vantaan kiinteistössä, joka soveltuu lähinnä turkishuutokaupan pitämiseen. Olen käynyt paikalla. Substanssin likviditaatiota ei ole tulossa. Olin heittänyt viimeisen toivoni USA:n nahkojen tuloon Sagalle, mutta se saaga ei juuri näytä Sagalle tuloja tuovan.

Tässä tapauksessa sijoittavan kotianalyytikon työ vuodesta 2015 palkittiin loppujen lopuksi 128 380,99 suuruisella laskulla. Aina ei voi voittaa😥.

Tiedän tuottaneeni tappioita erityisesti sijoittavalle pokeriyhteisölle. https://www.sijoitustieto.fi/blogit/aki/kolumni-turkista-kiinaan-saga-furs sai monet tietämäni lähtemään turkishuutokauppaan ostopuolelle. Sori siitä. Kannan asiasta poliittisen vastuun, eli en eroa tehtävästäni ja jatkan vanhaan malliin. Oikeasti olen enemmän pahoillani kuin Alexander Stubb sössiessään hallintarekisterilain. Tico oli lähinnä pahoillaan seurauksista itselleen.

Uusiin toimialoihin hyökätessä on aina vähän altavastaajana. Tämä riski toteutui. Megatrendiä turkisten käytön vähenemistä vastaan tiesin jo lähtiessä olevani, tässä ei mitään yllätyksiä. Paskayhtiösijoittajan arkipäivää. Hybridiyhtiöihin sijoittamisessa on aina altavastaajana, tämän riskin näen nyt liian suureksi.

Iinupille kiitoksia päivityksistä, toivottavasti jatkat niitä. Nyt kun on vähän paremmin perehtynyt alaan, seurailen kyllä. Mutta en helpolla hyppää Sagan kyytiin uudestaan. Koronan jäljiltä on tarjolla aika edullisia normaaleja pörssiyhtiöitä, jotka eivät välttämättä edes kamppaile megatrendejä vastaan.

Edelleen, kuten vuonna 2015, vastustan turkisten käyttöä yleensä, mutta näen turkistarhauksen lopettamisen Suomessa järjettömäksi niin kauan kuin kiinalaiset ja venäläiset niitä käyttävät. Miulle Sagan kanssa tunarointi oli business as usual, Pohjanmaan turkistarhaajilla tilanne on paljon pahempi.

0
0
29.4.2020 - 16:07 #38627

PikkuPro

+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Aki Pyysing kirjoitti:

Tärkeimpänä perusteena myyntiin oli vanha Simpanssitoimiston viisaus: "Kun positio vituttaa, myy kaikki". Noudatin tätä.

...Sori siitä. Kannan asiasta poliittisen vastuun, eli en eroa tehtävästäni ja jatkan vanhaan malliin. Oikeasti olen enemmän pahoillani kuin Alexander Stubb sössiessään hallintarekisterilain. Tico oli lähinnä pahoillaan seurauksista itselleen.

Kun kerrankin kuvittelin pysyväni Akin mainioissa ajatus-linkittelyissä messissä mutta kaikki ehkä ei niin muistin tueksi. Aki linkitti myös ajallisesti eli Saga-positio samana vuonna kuin Stubbin laskutoimitukset - on se kova!

https://www.youtube.com/watch?v=ofjj1W1L7DQ

 

0
0
6.5.2020 - 23:06 #39079

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-furs-oyjn-toimitusjohtaj…

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/lisatarjonta-verkossa-13-15-t…

iltoja!

Tämä on uuden alku, sivu kääntyy ja tämä sivu paljastaa tuottajien, liiton ja yleisen toimijoiden saamattomuuden. Jo aikoja sitten, kun tuottajat saivat tuotannosta hyvät siivut oli pettureita, jotka halusivat enemmän ja saivat sitä. Oltiin hiljaa ja odotettiin myynnin pelaavaan, vaikka kaikki tiesi että kun Kiinaan siitoseläinmyynti toisi negaa markkinoille. Silti ei pidetty huolta omasta  pläänistä vaan annettiin mennä vain. Oli lakipykälät, jotka antoivat mahdollisuuden vapaankauppaan. Oletettiin tuotannon olevan niin priimaa Suomessa, ettei siihen Kiinan pojat pystyisi. Tuotanto lisääntyi jopa 18 milj. Sinissä Kiinassa. Eipä hätää, Kiinan pojat tarvii Suomen sertituotantoa jatkossa Euroopan ja rapakon taakse myynnissä, kun sekoittavat omaa tuotantoa reilusti mukaan. Nyt myynti sakkaa totaalisesti näissä kohteissa ja tämä on tulos.

Sagan ja tuottajien hätä on niin reallistinen, että haetaan uutta valmentajaa joukkueelle. Tämän valmentajan ensisijainen tehtävä on rahan liikkuminen jatkossa. Kaikki mahdollisuudet on käytettävä hyväksi ja aika ratkaisee. On saatava nahka liikkumaan. Veikkaan tulevassa nettimyynnissä vasaran paukuttelevan, niin alhaisia hintoja, että  tuottajat vähentävät tuotantoa radikaalisesti.

Sagan pääoma on kiinni suuresti varastossa olevissa nahoissa ja uutta puskee päälle. Sama on tuottajan asema, kun on edellisen kauden tuotantoa myyty 10% ja uusi katras on kasvamassa. Mietinnän paikka. 

Tämä on käänne Sagan historiassa hyvään tai pahaan ja nyt käännetään kaikki kivet ja kannot,jos elanto säilyisi.

 

0
0
7.5.2020 - 18:44 #39145

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Saga vaihtoi toimitusjohtajaa. Vuodesta 2009 puikoissa ollut Pertti Fallenius jättää tehtävänsä. Yhtiö on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Magnus Ljungin.

En tunne kumpaakaan, enkä näyttöjen perusteella paljon turkisten huutokauppaamisesta ymmärräkään. Mutta pörsiyhtiöitä olen seurannut pitkään.

Yleensä kun pitkäaikainen toimitusjohtaja lähtee talosta, seuraavassa raportissa putsataan tase. Saga julkaisee puolivuosikatsauksensa 29.6.

 

0
0
7.5.2020 - 19:30 #39147

hauturi

+3084
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2263

Fallenius oli talossa (vasta tulleena) jo 1987-88 kun itse pyörin liiton puolella. Pitkän linjan turkismies siis.

0
0
13.5.2020 - 10:41 #39507

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Olinpa väärässä Toukokuun huutokaupan myyntipolitiikan suhteen. Saga ei laske lähtöhintaa, kuten köpis.

Myynti alkoi tänä aamuna ja n.160k tarjottu, myynti 0%

Saga ei mene lähtöhinnaltaan ennakoiden alle, joten tulos on tämä. Huutokauppa on vasta alussa, mutta suunta tuskin muuttuu. 

 

0
0
13.5.2020 - 18:21 #39533

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

Tämän päivän saldo minkin myynnissä Sagalla. Tarjottu 49% kokonaistarjonnasta ja myynti 0%. 

0
0
15.5.2020 - 10:57 #39658

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Sagan minkit, myynti 1%

Nafan minkit, myynti 1%

Sinikettu tarjottu nyt 75%, myynti 1%

Ja sama kaava jatkuu läpi huutokaupan.

En ymmärrä Sagan myyntipolitiikkaa! Miksi puolustetaan hintoja? Köpis alentaa hintatasoa, vaikka kesken huutokaupan. Onko syy ostajien varastojen arvonlasku, jos myyntihintaa lasketaan. Jos näin on, niin silloin suojellaan ostajien tulevaisuutta, eikä tuottajien. Varsinkin kun Saga ilmoitti lopettavansa ennakoiden maksamisen tuottajille ja perivän vanhoista ennakoista kunnon % tuoton. 

Minusta ostajia tulee uusia markkinoille, kun joku tekee konkan. Mutta tuottajia on vaikeampi korvata uusilla.

Sagan osake jo hipoo 6 pintaa ja mielenkiintoista seurata, milloin alkaa paniikkimyynti. Vai suojaako haiseva kiinteistö arvonlaskua?

0
0
18.5.2020 - 22:15 #39789

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-fursin-uudet-huutokauppa…

 

Iltoja.

En panisi nyt isoja odotuksia tulevaan. Jos huutokaupan järjestäminen onnistuu perinteisesti, niin tottakai sillä on merkitys kaupan lisääntymiseen. Minusta Sagalla on, niin pelissä rahoittajien luottamus ja tulevaisuus nyky maailmassa. Tämä kesä ja syksy näyttää mihin ala menee. 

Nyt on paikka sijoittaa Sagaan, jos uskoo yhtiön tulevaisuuteen. Hinta on niin matala ja jos myynti palaisi normitasolle Saga olisi 10 luokkaa vähintään. Itse en tähän usko ja olen pelistä ulkona, koska näen riskien olevan alalla suuri. Toivon alalle pikaista toipumista, kun vaikutukset näkyy tänne merkittävästi, niin pahassa kuin hyvässä.

0
0
19.5.2020 - 22:40 #39875

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

 

Edellisen postaukseni mukaan korona ja markkinatilanne ( Kiinan ylituotanto ) vaikuttaa sinin, joka on päätuote Sagalla tulevien kauppojen merkkitävällä hinnan laskulla tai myynnin hidastumisella tulevissa huutokaupoissa. Minkin kohtalo on vielä pahempi, kun pukineitten myynti ja valmistus on miltein loppunut. Pahin skenaario on sinin puolittuminen Sagan tuottajilla 2021 ja minkin jähmettyminen somistepuolelle tähän hinta tasoon, jolloin Sagan tilanne olisi vaakalaudalla.

iltoja.

Tämä alkuvuoden postaus taitaa toteutua, jolloin annoin kaksi vaihtoehtoa. Ikävää kylläkin, kun korona vei loputkin hapen lähitulevaisuudesta. Moni ajattelee, mitä sitten jos nyt ei myynti pelaa, niin ala palautuu kun Kiinan markkinat normisoituvat. Tottakai ne jossain vaiheessa palaavat normitasolle, mutta tuottajilla on pelimerkit loppu. Moni vakavarainen tuottaja miettii, ottaako pakkasesta monivuotisen tuotannon myyntiin jos saisi liikevaihtoa. Onko jatkettava tarhausta, jolloin liikevaihto on tärkeää vai lopettaako ja jättää nahat pakkaseen. Arvoitus kaikille.

Tämä on minun näkemys asiaan ja se voi olla virheellistä tietoa.

Turkisala menee sykleissä. On nousukautta ja laskukautta. Tuote joka myy ja josta saa voittoa,sen tuottokäyrä on nouseva ja nopeasti laskeva. Tuotanto taas kulkee siten, että kun tuotannosta saa voittoa,niin lisäys markkinoilla on nopea ja vaikka tuotannosta saava voitto hiipuu, niin tuotanto puskee uutta tuotantoa päälle. Tämä on ollut turkistuotannon vitsaus mitä muistan. Tuotanto on aina jälkijunassa, kun markkinat tarvitsevat tuotantoa tai markkinat on tukossa tuotannosta, joka sylkee uutta ylituotantoa. Tämä taas aiheuttaa hinnan nopean nousun ja laskun. Esim. Siniketun tuotanto Kiinassa on nostanut tuotannon, jopa 18 milj kun suomalaiset on ruokkinut siitoseläintä miltein kymmenenvuotta sinne. Tuotanto kasvaa kasvamista ja kun kulutus markkinoilla hiipuu, niin tuotanto puskee ylituotantoa 1-3 vuotta markkinoille. 

Nyt lupaan olla kirjoittamatta vähään aikaan tänne, kun koen hieman turhaksi nämä kirjoitukseni.. Ehkä hieman vanhanaikaista tämä ala ja ymmärrän hienosäädön asiassa.

0
0
19.5.2020 - 22:46 #39877

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540
Iinuppi kirjoitti:

Nyt lupaan olla kirjoittamatta vähään aikaan tänne, kun koen hieman turhaksi nämä kirjoitukseni.. Ehkä hieman vanhanaikaista tämä ala ja ymmärrän hienosäädön asiassa.

Emme suutu, vaikka rikkoisitkin lupauksesi. Jännähän tätä on seurata ja meillä Sijoitustiedossa on lavea sydän kaikille toimialoille.

0
0
20.5.2020 - 03:00 #39885

Farseer

+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Mielelläni ainakin itse jatkaisin Iinupin kirjoitusten lukemista Saga Fursista.

0
0