4.5.2020 - 12:27 #38856

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Viimeinen erä ennen q1 Aspirea sisään @ 21,00. Eiköhän tätä nyt ole riittävästi, hiukan teki häijyä ostaa +2,7% osaketta päivänä, kun muut ave sen -3%.

Tätä nyt täyty ostaa silleen et oksettaa koska muuten vaarana olis, et jälkikäteen vituttas huolella. Kahdesta pahasta piti valita pienempi ja ainakin vitutukseen voi kuulemma kuolla. Tää oli vähän niinkuin lajin viimeinen juna, joka ei ole kunnolla vielä lähtenyt asemalta, ehkäpä viime vuoden surkeat tulokset vähän seiffas ja Akikaan ei ostele nouseviin...wink.

Isot kysymykset tuskin ratkeavat huomenna (1) mutta halusin olla mukana ennen sitä koska ihmisten tyhmyyttä ei pidä koskaan aliarvioida joten ns. varma hyvä tulos/ohjeistus voi markkinoille olla ylläripylläri ja sky is the limit. Kiva toki, että ne 13ish ostetut on yhdellä tilillä ja 21ish laput toisella - auttaa verohommeleissa.

(1)

- Regulaatiotoimet q2

- "tietääkö juku jotain" - koska muuten 20ish hinta on aikas läppä.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9XEgp9l90Fs

 

0
0
4.5.2020 - 13:38 #38858

N. O. Varakas

+74
Liittynyt:
28.10.2019
Viestejä:
77
PikkuPro kirjoitti:

Tätä nyt täyty ostaa silleen et oksettaa koska muuten vaarana olis, et jälkikäteen vituttas huolella. Kahdesta pahasta piti valita pienempi ja ainakin vitutukseen voi kuulemma kuolla.

Tuo on muuten hyvä periaate valita selkeästi kahdesta pahasta pienempi ja käydä etukäteen loppuun asti asia mielessä, niin sitten ei voi harmittaa kovin käy miten käy. 

Itsellä on myös kohtuullisesti Aspirea ja mielenkiinnolla odottelen huomista. Hiukan on näköjään nousussa tänään toi kurssi.

Kiitokset vielä mielenkiintoisesta blogista. Tykkään seurata ihmisiä joiden ajatuksen juoksu on hiukan erilaista kuin oma ja yrittää oppia siinä samalla jotain.

0
0
4.5.2020 - 14:26 #38860

Haddock

+176
Liittynyt:
17.2.2016
Viestejä:
181

Samassa junassa :D Ainoa mikä huolettaa, että suurimmat nettomyyjät AVA & ENS, eli naapurimaassa myydään. Thumbs up & lovee. edit: nettimyyjä=>nettomyyjä

0
0
4.5.2020 - 14:34 #38861

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Jatketaan tykitystä koska nyt ei varsinaisesti ole kiire. Jännä nähdä tätä median mielipiteiden muokkautumista kriisin vaiheen mukaan. Muutama viikko sitten elettiin akuutissa kriisitunnelmassa ja tilanteeseen ei oikein mahtunut kuin yksi totuus - tavallaan ymmärrän sen - en mäkään olisi 6.12.1040/25.2.1940 tai 14.6.1944 alkanut hirveästi meta-analysoimaan. On aika toimia ja on aika spekuloida.

Nyt tosiaan mediassa on jo tilaa erilaisille äänen painoille ilman, että toimijat kovin pelkäävät pallinsa puolesta jos sanoo puolivahingossa "väärän" äänenpainon. Itse tykkäsin tämänpäiväisestä Superin puheenjohtaja Silja Paavola:n lausunnosta. Kolme viikkoa sitten tämä olisi ollut aikas riskaapeli ulostulo:

 

"Vanhusten telkeäminen huoneisiinsa pitää lopettaa korona­kriisin uhallakin, vaatii hoitajien puheen­johtaja Silja Paavola

Hoivakotien vanhusten lukitseminen huoneisiinsa on epäinhimillistä, ja siitä pitäisi luopua. Näin esittää Suomen lähi- ja perushoitajia edustavan ammattiliiton Superin puheenjohtaja Silja Paavola. Superiin kuuluu noin 90 000 hoitoalan ammattilaista, jotka ovat nyt valmiuslain nojalla velvoitettuja hoitamaan kaikkia, myös koronapotilaita.

Koronavaaran takia eristetty muistisairas voi esimerkiksi alkaa syödä huoneessaan käsillä olevia tavaroita. Hän ei ymmärrä, miksi ovi ei hoivakodissa aukene, ja voi ahdistuksessaan vaikka sotkea itsensä ulosteisiinsa.

Vanhusten vapauttamisen myötä olisi hyväksyttävä, että silloin nykyistä useampi hoivakodin asukas myös kuolee koronaan. Paavola toteaa, että eristäminenkin voi kuitenkin olla vanhukselle vaarallista.

”Kun tätä asiaa ajatellaan inhimillisesti, koronakuolemien lisääntyminen on hyväksyttävä. Koska myös häkissä pitäminen on epäinhimillistä.”".

 

Itse tiedän pari esimerkkiä, missä imo vapautuminen "karanteenin omaisesta tilasta" on no brainer. En kerro tunnistettavasti mutta molemmat siis erittäin vanhoja ihmisiä joilla nyt vielä toimintakyky mutta oletusarvoisesti ehkä 30% ensi vuonna enää ei ja molemmat siis hyvin loppupuolella elämäänsä. Noilla oddseilla imo kannattaa ottaa aika paljon riskiä; esim. itse näkisin lapsenlapsia ilman muuta kesällä koronariskilläkin jos 30% vuoden päästä siinä ei enää valueta anyhow. On kivempikin kaatua saappaat jalassa. 

On todella surullista nähdä vanhuksia telkeytyvän kuuliaisuuttaan mutta vastentahtoisesti yksinäisyyteen kun tietää, että kun korona-aika on "riittävän" ohi niin kyseisen vanhuksenkin merkityksellinen elämä on todennäköisesti myös ohi.

 

0
0
4.5.2020 - 15:10 #38864

mskomu

+1314
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659

Tavallaan tässä lähestytään jo jossain määrin eutanasiaa ja sitä mustavalkoista ajatusmallia, että: "Elämä on niin pyhää, että myös kituvaa potilasta on pidettävä letkuissa kiinni, halusi hän tai omaiset itse sitä tai ei". Koronakriisi on huomattavasti monisyisempi, mutta jos riittävän pitkälle kaivetaan, niin aletaan lähestymään tätä määritelmää.

Suhtaudun asiaan siinä määrin optimistisesti, että korona on ollut tavallisen pulliaisen elämässä vasta vähän reilun kuukauden. Kirjoitukset ja ulostulot ovat muuttuneet jo aika paljon, joten ehkä tunnelataukset tästä hiljalleen hieman hiipuvat ja asioita voidaan käsitellä järjellä. Toisaalta reilu 30 vuotta ei ole riittänyt siihen, että Tshernobyliä voitaisiin käsitellä järjellä, mutta ehkä koronan suhteen pystytään parempaan.

0
0
5.5.2020 - 09:05 #38913

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Tässä muuten juttua AirBnB-yrittäjien ahdingosta, jota pohdiskelit.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006496098.html

Btw kun mainitsit, että saatat taipua pitkästä aikaa nettipokerin puolelle, kiinnostaisi tietää että miten pelit sujuvat. Millä tasoilla nykyään pärjäät netissä ja koetko pelien muuttuneen paljon entisestä? Oma kokemus on, että olen nykyään about breakeven niillä tasoilla joita ennen dominoin. Tämä johtuu osin pelaajien tason selkeästä noususta ja osin siitä, että pelaamillani tasoilla rake lohkaisee voitoista niin suuren osan. Silloin buumin loppupuolella pelatessani rakebackin ja bonuksien kautta sai lähes 100% rakesta takaisin millä oli merkittävä vaikutus winrateen. Nyt saa ehkä sen 20% viiden prossan rakesta takaisin, jolloin rake käytännössä syö sen minkä voitan.

0
0
5.5.2020 - 13:02 #38956

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
Rogue kirjoitti:

Tässä muuten juttua AirBnB-yrittäjien ahdingosta, jota pohdiskelit.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006496098.html

Btw kun mainitsit, että saatat taipua pitkästä aikaa nettipokerin puolelle, kiinnostaisi tietää että miten pelit sujuvat. Millä tasoilla nykyään pärjäät netissä ja koetko pelien muuttuneen paljon entisestä? Oma kokemus on, että olen nykyään about breakeven niillä tasoilla joita ennen dominoin. Tämä johtuu osin pelaajien tason selkeästä noususta ja osin siitä, että pelaamillani tasoilla rake lohkaisee voitoista niin suuren osan. Silloin buumin loppupuolella pelatessani rakebackin ja bonuksien kautta sai lähes 100% rakesta takaisin millä oli merkittävä vaikutus winrateen. Nyt saa ehkä sen 20% viiden prossan rakesta takaisin, jolloin rake käytännössä syö sen minkä voitan.

Kiitti, täytyy lukea, tänään tuleekin niin paljon infoa, että vaikea pysyä mukana.

Kiitos kysymästä, nettipokeri on sujunut ihan hyvin, pientä pelannut. Tosin "moti" niinkuin trendiryhenne kuuluu on aika hiljainen eli olisinko pelannut tyyliin, no, ihan läppävähän mutta siis pari tonnia voitolla pre RB, voi toki olla ihan volaa vaan.

Yleisesti mulla ei ole motivaatiota rakentaa online-toimintaa longrun. Se on sellainen välityökalu tähän aikaan, kun ei ole liveä niin tarjolla. Saa mielekästä tekemistä niihin hetkiin, kun kaipaa täytettä nyt kun niin paljon normitekemisestä on in hold.

Se mistä kieltämättä oon ihan tyytyväinen on se, että vaikka aina ajattelen lähtökohtaisesti, että "nyt muut ovat menneet ohi, nyt kyllä oon ihan jälkeenjäänyt jo varmasti" niin ei se vaan vielä oikein näy tuloksissa ja niin monta käännettä tässä jo 16-17v aikana takana. Jotenkin ite aina ajattelee, että olis niin helppo pelata mua vastaan ja varmasti onkin mut jotenkin vain aina so far pärjää. Toi netti toki niin läppäotos että ei kerro mitään mut ihan hyvä fiilis siitäkin ja tosiaan kun 2011 lopetin niin lopetin voitolla 2-4 blind-tasolla, en mitenkään selkä seinää vasten vaan reippaasti voitollinen. Live vain innosti eikä haitannut, että 2012 oli jäätävän hyvä vuosi Hki kassulla (ja hauska!) niin netti sitten jäi totaalisesti.

Pelaan about samoja tasoja kuin aina. Oikeastaan oon koko 16-17 vuotta pitkälti pelannut samoja tasoja PAITSI ennen pro aikaa pelasin isompaa eli maailman isoimpia sittareita, Betfairin 200 punnan 10-max - välillä myös shottia 500 punnan sittereihin. Kun siirryin pro 2005 niin rollirajoitukset pakottivat pienempiin peleihin ja niitä pitäkälti oon painanut pian 20v. Ei mulla oo mitään motia oikeestaan isompiin, jos jotain kivaa isoa tulee livenä vastaan kuten tuli keväällä Tallinnassa ni sit pelataan mut muuten ihan sama. Mä rakastan tätä elämäntapaa ja mulla on rajallisesti tarpeita kun en tykkää tavarasta. Tavallaan pokerissa oon ehkä "mini Aki" eli samoin kuin Aki ei enää ota riskejä pörssissä niin ei mulle ole valueta ottaa riskejä pokerissa koska mulla on niin tosi paljon hävittävää (elämäntavassa) mutta hyvin rajallisesti voitettavaa mistään oneoff isosta osumasta. Kuulostaa tylsältä mutta ei oo tylsää mulle, rakastan pokerin prosesseja, lopputulos on sitten mitä on ja saan volakiksit vedoista ja pördestä jossa otan isompia riskejä koska musta matikka on erilaista eli economics of scale kun taas pokerissa vakkarit kovenee kun tasot kasvaa. Rake toki sitten vaikuttaa toiseen suuntaan ja jotenkin yhdistelmä näistä on ajanut pelaamaan tyyliin 2-4e blindtasoja sekä netissä että livenä sen pian 20v.

En osaa oikeen sanoa, miten pelit ovat muuttuneet netissä, vielä. Livenä ne on muuttuneet tosi paljon mutta koen, että oon adjustoinut. Isoin ero livessä musta se, että nykyään pelataan enemmän ompussa kaikkia katuja kun taas ennen oli enemmän sitä, että katotaan floppi ja sit jos ok niin mäiskitään ees taas sisään. Yleensäkin mä en tykkää rakentaa kaavoja vaan pyrin pysymään hereillä tilanteissa. Niin myös itse pelaaminen on mielekkäämpää, en tykkää matikka-murskajaisista (boring) vaan enemmän sellaisesta taiteilija-meiningistä.

Mut tosiaan nettiä niin vähän takana, että ei ehkä olis kannattanut vastata mitään. Jos en lopulta pärjää niin fine....tosin täytyy sit pelata tappiollista pokeria niin paljon, että saa 1450h vuosituntitavoitteen täyteen.

Ja sori te, jotka odotitte jotain Aspiresta, tosiaan kiireitä tässä ja jotenkin eksyin nyt vastaamaan tähän. Hold se on, vastaan enemmän later.

0
0
5.5.2020 - 19:00 #38982

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Okei, laita updatea pelien etenemisestä jos saat käsiä alle! Itsellä kutina että live ja netti olis aika eri maailma ja ihan kova suoritus jos tosta vaan pystyt siirtymään nettiin about samojen panoksien peleihin mitä livenäkin vedät. Oletan että pelaat siis lähinnä omppua cash? Ja ilmeisesti ilman mitään trackereita tai HUDeja? Nythän on tosin jonkin verran noita saitteja jotka ei sallia ohjelmia, joten niillä pelaillessa saa otettua vihuilta vähän edgeä pois jos ei jaksa softien kanssa säätää.

Se että ite enää about breakeven ei tietty itsessään kerro juuri mitään, koska oon viimeks opiskellu peliä käytännössä joskus 2007 ja pelailenkin tosi satunnaisesti. Näillä spekseillä olis ehkä vähän liikaa odottaa et pärjäis hirveen hyvin korkean raken maailmassa edes pikkutasoilla.

0
0
5.5.2020 - 22:35 #38988

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
Rogue kirjoitti:

Okei, laita updatea pelien etenemisestä jos saat käsiä alle! Itsellä kutina että live ja netti olis aika eri maailma ja ihan kova suoritus jos tosta vaan pystyt siirtymään nettiin about samojen panoksien peleihin mitä livenäkin vedät. Oletan että pelaat siis lähinnä omppua cash? Ja ilmeisesti ilman mitään trackereita tai HUDeja? Nythän on tosin jonkin verran noita saitteja jotka ei sallia ohjelmia, joten niillä pelaillessa saa otettua vihuilta vähän edgeä pois jos ei jaksa softien kanssa säätää.

Täysin samaa mieltä kanssasi ja ollut samaa mieltä tyyliin vuodesta 2004: netti ja live ovat kaksi hyvin eri maailmaa. Siirtymällä 2020 vaikka PokersStars 2/4d blindeihin tuskin olisi 6max mitään jakoa.

Varsinkin buumiaikana netti/liveammattilaiset puhuivat hyvin ohi toisien koska katsoivat asiaa omien silmälasiensa takaa. Nettiproot ovat aina olleet sitä mieltä, että liveproot ovat paisteja tai ihan minimissään tosi yksinkertaisia pelikirjaltaan. Ja tavallaan ovat oikeassa: nettiproot ovat aina sanotaanko 2007 jälkeen olleet ylivoimaisia teknisesti kuten pelikirjan balanssin suhteen. Se on sitä, kun pelataan apuohjelmien kanssa 100bb deep 6max ja miljoonia käsiä - balanssia tarvitaan. Liveproot ovat aina hymistelleet sisäänpäin nettiproiden "kohkaamista" varsinkin livessä: miten he pikkukännissä jälkikäteen kelaavat käsiä ja livepro on mielessään et "vitun sama, sä pelaat nyt kännissä 100 kättä ja sun on pakko saada action aikaiseksi, tehtävä levelöintiä ja "nero" pelejä koska oot viihteellä ja ego vaatii". Livepro istuskelee rauhassa, kippailee, tekee jonkin pelin mistä ei jää kiinni koska spotti on hyvä ja toisen pelin missä on nutsit ja saa maksimit koska spotti on sellainen, mihin linensä sopii hyvin. Liveprokin on oikeassa: hän ei pelaa tätä iltaa, ei 100 kättä, ei egobattlea sillä hän on nähnyt - ei miljoonaa kättä mutta kymmeniätuhansia pelitunteja liveä - hän on nähnyt satoja teknisesti ylivoimaisia netti-ammattilaisia tulevan pikkukännissä besserwisseröimään biletyksen lomassa. 

Netti ja live on hyvin eri asioita ja ne vaativat melko eri työkalupakkia.

Netti on 100bb, 6max ja rajaton määrä käsiä tunnissa, live on tyyliin 50-5000bb, tyyliin 9max ja 20 kättä tunnissa biletys-ympäristössä - nää in niiiiin eri maailma. 

Mut niin...mitä olin sanomassa. Oot siis oikeessa ja siksi menin netissä paikkaan, joka muistuttaa liveä mahdollisimman paljon: 1) voi pelata vain yhtä pöytää 2) deep peliä 3) aika paljon tuttuja vastustajia. Semmonen hybridi livestä ja netistä, pelataan kännyllä. Mut joo, en harkitse vakavaa elantoa tosta, kunhan sivuhustle/ajankulu koronaTimes.

Mistä tulikin mieleen; emeritusproffa voi laukoa vähän reippaammin: https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006497371.html

0
0
5.5.2020 - 22:49 #38990

majava123

+39
Liittynyt:
22.4.2020
Viestejä:
44

Oon käsittänyt että oot jonkun sortin 5card plo spesilaisti? Winamaxilla pyörii peli aika hyvin 1,2 ja 4€ isolla blindilla ainakin viikonloppusin, kai myös viikolla. Reikki toki isohko mutta pelurit vähän heikompia sitten, koska Ranska saitti. Paljon anonymous pöytiä seassa mut muutamassa orbitissa huomaa kantsiiko jatkaa.

0
0
6.5.2020 - 07:44 #38997

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
majava123 kirjoitti:

Oon käsittänyt että oot jonkun sortin 5card plo spesilaisti? Winamaxilla pyörii peli aika hyvin 1,2 ja 4€ isolla blindilla ainakin viikonloppusin, kai myös viikolla. Reikki toki isohko mutta pelurit vähän heikompia sitten, koska Ranska saitti. Paljon anonymous pöytiä seassa mut muutamassa orbitissa huomaa kantsiiko jatkaa.

Thanks. En kyl mikään specialisti ja toisin kuin moni jotka pelaa 5cards, pelaan ihan mielelläni myös 4cards. Ja vähän kaikkea.

0
0
7.5.2020 - 11:55 #39105

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Tosielämän koronagame

Mä luulen, että ihmismieliä huijaava unelma on "set for life" ja se kaikissa muodoissaan. Tiedättehän, se oravanpyörässä olevan unelma auringosta, palmusta, helmeilevästä juomasta ja omasta saaresta. Ja ajasta, kiireen lopusta.

Mä luulen, että useimpien kohdalla se on illuusiota, ei olisi kivaa pitkän päälle. Se tuntuu kivalta ajatukselta koska omassa elämässä on liikaa kiirettä, liian vähän aurinkoa jne. Tulee tarpeita ja tarpeista syntyy unelmia jotka kuitenkin kantavat long run kuin pilvi kun laskuvarjohyppääjä tulee sen läpi ilman varjoa. Ihmismieli huijaa: niin se huijasi muakin viime kesänä kun day3 juoksu-etenemisessä mentiin huimana hellepäivänä 54km ja vesi loppui 30km kohdalla. Järvi osoittautui kuivuneeksi ja olimme skutassa keskellä ei mitään - varsinkin keskellä ei-vettä. Unelma vedestä tuli varsin kaiken kattavaksi: "olisipa vain vähän vettä niin kaikki olisi elämässä hyvin". Ja kun sitä vettä sai 8.15pm - kun yhä mittari näytti 25c - niin olihin se mieletöntä...ja varmaan arvaattekin, oliko elämä sen jälkeen Happy Ever After.

Kyse ei ole siitä, että "set for life" ratkaisisi "onnellisuushaasteen". Se vain ratkaisisi jonkin taloudellisen oleellisen puutteen mutta kun se puute olisi ratkaistu, tulisi tilalle muita haasteita. Sellaista se elämä on - kuin korona-tanssahtelu - ei vain ole isoja ratkaisuja, ennemminkin pieniä askelia eri suuntiin.

Mulla on kunnia tuntea - ehkä jopa olla ystävä - joidenkin hyvin varakkaiden ihmisten kanssa. Jotka siis ovat set for life and then some. He voisivat nauttia helmeilevää auringossa loppuelämänsä ja mitä he haluavat yleensä tehdä. No sitä mitä aina ovat tehneet - ehkä pikkasen stressittömämmin ja saavat nautintoa siitä, että jos jotain haluavat niin voivat hankkia. Ja harvoin hankkivat, tieto mahdollisuudesta riittää. Se ehkä pitää paikkansa usein, että "raha rauhoittaa". Ei ole hätä, syytä hötkyillä. Mutta iso harha on se ajatus, että "kun vain saisin set for life niin kaikki olisi onnea after". Kovin kauaa ei Kirsti Paakkanenkaan jaksanut avoautollaan Ranskan maaseutuja huristella, tervitsi eläkepäivien ratoksi jotain muutakin - konkurssikypsän Marimekon. Koska valta-osa ihmisistä nauttii prosesseista, olla mukana jossain. Olla oleellinen ratas jossain mielekkäässä kuviossa. 

Harrastettuani vuosia katkeamisriskiä likvideistä (2016-2019) nautin nyt aktiivisesti tästä hetkestä, kun likvidit eivät ole juuri nyt loppumassa. Enemmän kuitenkin taidan nauttia siitä vaikka, että esimerkiksi tunnun edelleen 2020 pärjäävän nettipokerissakin, tuossa kilpaillussa prosessissa. Paljon hauskempi peleilla pientä ja pärjäillä, kuin loputtomasti siemailla yksin helmeilevää palmun alla.

Oliko tässä joku pointti: no, itse en kyllä tiedä. Kirjoittaminen kannattaa aina?

EDIT: no yks tavoite sentään saavutettiin tänään eli se +100% tuotto RuotsiSlotti-osakkeista. Tosin tavoittelin sitä 6kk aikana ja 20.3. ostoista on kulunut vasta n. 1,5kk mutta kuitenkin. Net Ent on noussut 15,8 -> 37 sek tms. ja pari treidiäkin on onnistunut Net Ent <-> Aspire. Itse Aspire vasta joku + 60% mutta onhan tässä vielä aikaa ja tosiaan tavoite oli Net Ent/Aspire combon tuotosta...tosin en aio myydä positioita joten on tässä vielä aikaa kosauttaakin.

Seuraava tavoite voisi olla back to basics eli 2020 vuosituntitavoite 1450h maaliin. Se on muuttunut "pikkasen" haastavammaksi koronan takia - mutta haasteet ovat kivoja - mielekkäitä prosesseja.

0
0
8.5.2020 - 11:55 #39201

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Mitä keksis?

Siis kaikki mihin nyt koskee menee hyvin mutta ei vaan tiedä mihin enää koskis, en löydä oikein mitään innostavaa ostettavaa/sijoitettavaa.

Myin 20% Net Ent 37,85 ja siitä joku 120% pikavoitto mutta vähän jäi harmittamaan: eilen ei just ja just mennyt kaupaksi ja mietin illalla et pitäis nostaa myyntihinta 38 -> 39 koska aamusta tulee aamuvolaa niin tyhmää imo pitää myyntihintaa käytännön siinä mikä oli closing. Sen 38,85 olisin saanut eli ihan laiskuuttani oikeestaan poltin rahaa. Myyty nyt 60/100 eli 40% jäljellä.

Aspire:kin oon keventänyt huimat 6% 21,90. Saatan keventää totaalina 26% jos hinnasta sovitaan, Ålandsbankenin Aspiret on huomattavasti tiukemmassa kun nään upsideä ja niissä kans hitosti voittoja sisällä.

Jotain ostettavaa pitäs keksiä kun tuli veronpalautuksiakin pari kiloa ja jotain velanlyhennystäkin kai tänään. Niin ja nettipokasta voitin, taas.

Mut ku ei tää tyydytä! Haluisin käyttää ajan hyödyks, tehdä päätöksiä mut kun ei löydä mitään.

Kai nää vaan sit menee seiniin: rakastan Helsinkiä ja kai sitten ostetaan vain sieltä seiniä kun siihen saattaa aueta lähikuukausina spotteja. Prime seinät kestänee aikaa ja koronaa long run koska tuotteita on rajallisesti myynnissä. Oikeestaan yksi kiinnostava olisi juuri nytkin myynnissä mutta en vain jaksa yrittää ostaa, en mitenkään näe, että ei tule uusia tilaisuuksia enkä ennen syksyä tee kämpällä mitään niin vaikka seiniä voi ostaa niin ei sentään tyhjyyttään kumisevia seiniä.

Ihan tyhjästä kiinnostus ei polkase: oon vuokrannut 2013 lähtien aika isoa penthousea Helsingissä vaikka ei ihan keskustassa - on ollut kivaa puuhastelua, pari kertaa toki vituttanut mut tyhjiä kuukausia 0 ja pidän ihan oivana sijoituksena - ei se vuokratuotto suoraan mut nään hinnassa upsideä. Koen, että "ammattiosaamista" on vähän jo kertynyt kun muistaakseni viidennet vuokralaiset nyt menossa. 

Mitä hittoa sitä keksis, kaipaa action...

 

0
0
9.5.2020 - 10:05 #39278

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765

Tämmönen case, tuleeko jollekin mieleen jotain oleellista, esim. Hauturi?

Eli siis näyttäisi vähän siltä, että KaikenHoitaja ei kumminkaan saa riittävää lainaa tähän hätään pankista. Ei se nyt varmaa toki vielä ole, yksi pankkicase oli tosi lupaava ja sitten riverille tuli punainen kortti.

Niin mä sitten lainaan mitä tarvii. Tehdään ihan paperit toki koska jos vaikka KH kuolee niin siinä kämpässä on vakuus lainalle. 

Mut mitä tällaisessa olis oleellista tietää ja kirjoittaa siihen lainapaperiin? Ja tarviiko laina/paperi todistajat? Basicly siis kaikki vinkit kiitollisena vastaan, oma line siis se, että luotan KH 100% mutta aina ihminen voi vaikka kuolla tai tulla työkyvyttömäksi tms. tosiaan niin sen takia tarvii miettiä etukäteen. Vakuushan tossa on se HITAS-kämppä Jätkäsaaresta.

Sivukommentteja:

1. Ei tää siis oo miksikään 25v lainaksi tarkoitettu vaan "siltarahoitus" eli uudella firmalla on vaan haasteita saada pankkilaina korona-aikana kun liikevaihto on rommannut tilapäisesti. Mulla ei sinällään ole mitään epäilystä KH:n ansaintapotentiaalista, se on jo todistettu ja sitäpaitsi täydet asumiskulut lainan lyhennyksineen on vähemmän kuin nykyiset vuokrakulut ja nyt kun vielä saa varainsiirtoveron pois ja on hyvä HITAS-arpa osunut niin näillä mennään.

2. Haluan vaan for the record sanoa, että KH ei toki ole pyytänyt lainaa vaan mä oon puoliväkisin pakottanut koska nyt täytyy se push tehdä vuokra-asuminen -> oma kun on vielä alle 40v.

 

Mutta mitä siis olisi hyvä ottaa huomioon mm. lainapaperia kirjoittaessa? (korkoa ei tarvitse kommentoida, se puoli on hoidossa).

0
0
9.5.2020 - 11:52 #39287

hauturi

+3084
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2263

Vaikka minut mainittiin, niin ei minulla ole mitään erityistä tietoa tähän liittyen. Mielestäni tuollaiseen velkakirjaan kannattaa kirjata

- velallinen/velalliset (nimi, henkilötunnus tai syntymäaika jos ei suomalaista hetua)

- velkoja(t) (kuten edellä)

- lainamäärä

- korko ja sen määräytymis- ja tarkistusperusteet

- mahdolliset muut kulut (näitä nyt ei yleensä yksityishenkilön välisissä lainoissa ole)

- takaisinmaksu (jos esim. tasaerä/annuiteetti on hyvä idea laskea koko maksuerätaulukko vaikka liitteeseen)

- viivästyskorko

- ennenaikainen lyhentäminen (onko sallittua, maksullista jne)

- mahdolliset vakuudet (jos oikeasti pantataan jotain omaisuutta velan vakuudeksi, pitänee jokaisesta pantista tehdä erikseen panttaussopimus/sitoumus, mutta yksityishenkilöiden välisissä velkasuhteissa tämä menee kokonaan osaamiseni ulkopuolelle, ks.  myös alla)

- velkojan oikeus irtisanomiseen

- velan alkamispäivä

Nämä nyt äkkiä tulee mieleen. Todistajat eivät ole pakollisia, mutta suositeltavia. Jos todistajia käytetään, pitäisi heidän olla esteettömiä (ei esim. velallisen eikä velkojan lähisukua, puolisoa jne)

Oma juttunsa on tietysti se, että jos KH lainaa myös pankista, niin periaatteessa lainaajapankillekin pitäisi kertoa asiasta ja se voi taas vaikuttaa pankkilainaan. Toinen asia on tietysti se, kuka niin tekee. Mutta, mainitset että kämpässä on vakuus - jos oikeasti haluat että kämppä on laillinen vakuus ja sama kämppä on myös pankkilainan vakuutena niin sitten homma on kyllä pakko tehdä hyvässä yhteisymmärryksessä pankin kanssa. Muutenkin asunto-osakkeiden panttaaminen yksityishenkilöiden välisen lainan vakuudeksi menee kokonaan meikäläisen osaamisalueen ulkopuolelle. Jos kuitenkin tarkoitit vain mahdollisen kuoleman yhteydessä eteentulevaa tilannetta, niin silloinhan kämppä ei varsinaisesti ole lainan vakuutena, vaan kuolemantapauksessa kämppä on osa kuolinpesän varoja, joista sitten maksetaan kuolinpesän velat.

e: ja aina kannattaa muistaa, että kaikki velkakirjat ja sopimukset tehdään niitä tilanteita varten, kun luottamus onkin syystä tai toisesta lakannut. On siis parempi kirjata asiat liian tarkasti kuin liian väljästi

0
0
9.5.2020 - 20:51 #39307

alosuutos

+43
Liittynyt:
23.12.2017
Viestejä:
160

Pankille ei kannata kertoa missään nimessä. Sitähän tässä kait juuri vältellään. 

 

0
0
9.5.2020 - 21:13 #39308

Velho

+1412
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
544
alosuutos kirjoitti:

Pankille ei kannata kertoa missään nimessä. Sitähän tässä kait juuri vältellään.

Jos pankki myöntää jotain lainaa, mikä ei kuitenkaan ihan riitä, niin sen jälkeen se osakekirja on pankin holvissa panttina, eikä sitä voida enää käyttää panttina Pikkupron myöntämään lainaan. Jos pantissa olisi vakuutta jäljellä pankin myöntämän luoton jälkeen, niin pankki voisi periaatteessa myöntää siihen jälkipanttauksen, mutta miksi se tekisi niin? Pankin näkökulmasta jälkipantti olisi vähintäänkin ylimääräinen vaiva ja jossain määrin myös rasite, vaikka pankin saatava onkin etuoikeutettu. Tässä tilanteessa olisi myös pakko tehdä selko pankille lainanhakijan velasta Pikkuprolle, joka pankin silmissä heikentäisi lainanhakijan maksukykyä, pitäähän tämän lyhentää pankin lainan lisäksi Pikkupron lainaa. Tosin kyllähän jo lainaa haettaessa asiakkaan on selvitettävä pankille tulonsa ja velkansa rehellisesti, tai jonkinlaiseen petokseen syyllistytään, jos pimitetään lainaa myöntävältä pankilta jokin asiakkaan maksukyvyn kannalta olennainen rasite.

Olenkohan ihan mielikuvitukseton, kun mielestäni ainoa keino Pikkuprolle luotottaa tämä asuntokauppa on luotottaa se kokonaan, jolloin hän myös saa lainalle täyden vakuuden, eli huoneiston osakekirjan? Muuten voi toki luotottaa vain osan kaupasta, mutta vakuutta ei silloin saa.

0
0
9.5.2020 - 21:46 #39312

Aki Pyysing

+11689
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540
Velho kirjoitti:

 

Olenkohan ihan mielikuvitukseton, kun mielestäni ainoa keino Pikkuprolle luotottaa tämä asuntokauppa on luotottaa se kokonaan, jolloin hän myös saa lainalle täyden vakuuden, eli huoneiston osakekirjan? Muuten voi toki luotottaa vain osan kaupasta, mutta vakuutta ei silloin saa.

Olet. Pankki antaisi luultavasti jälkipantin ihan sovinnolla, ellei käytäntö ole täysin muuttunut kymmenessä vuodessa. Tosin sitäkään ei tarvita, jos luotetaan, että KH ei kanita kämppää lisää PikkuPron luvatta. Osakkeet voi pantata PikkuPron velan vakuudeksi, vaikka niitä ei ole PikkuProlla hallussa. Velan jäädessä hoitamatta (=KH kuolee tms.) voi sen kanssa marssia pankkiin ja kämppä realisoidaan ja pankki saa ensin omansa ja PikkuPro loput.

Eli osakekirjaa ei tarvitse olla hallussa voidakseen myydä tai pantata asunnon. Useimmat eivät vain suostu ostamaan tai antamaan velkaa ilman osakekirjaa. 

0
0
9.5.2020 - 21:49 #39313

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Eiköhän pankille kannata kertoa, muuten tosiaan jonkinlainen petos tms. koska pankki varmasti kysyy muista lainoista. Eiköhän asian voi jotenkin hoitaa niin että pankki on ensisijainen jolle velat maksetaan jos asunto pitäisi joskus realisoida? Ja pikkupro siis toissijainen. Tästä syystähän pankit eivät tykkää isoista taloyhtiölainoista, koska jos omaisuutta aletaan realisoimaan niin pankki on vasta toissijainen saaja, ensin maksetaan pois taloyhtiölaina.

Ostin juuri sijoitusasunnon ja oli ilmeisesti vakuudet sen verran tiukalla että pankin vaatimus oli että taloyhtiölaina maksetaan pois ja syy oli juuri tämä.

 

0
0
9.5.2020 - 21:57 #39314

Kommervenkki

+23
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99

Kuoleman varalle vakuuden voi ottaa eism. henkivakuutuksena jonka edunsaaja on PikkuPro (tällöin tulee huomioida korvauksen verotus korvaussumaa määriteltäessä). Maksaa joitain satasia vuodessa. Työkyvyttömyydelle myös saa vakuutuksia, mutta en ole varma voiko siinä edunsaajan määrittää vai meneekö aina vakuutetulle?

Jälkipanttauksessa (mikäli menee oman pankkiryhmän ulkopuolelle) vakuusarvo on ihan susipaska eli pankki vähentää jonkin riskikertoimen tyyliin 1.3 vapaasta vakuusarvosta. Käytännössä siis jos sulla on 100k kämppä josta 30k lainaa jäljellä ja asunnon vakuusarvo on 70% = 40k pitäisi olla vapaata vakuutta niin jälkipanttina pankki vapauttaakin vaan (100k * 70% / 1.3) - 30k = 23,8k jälkipanttiarvoa.

0
0
9.5.2020 - 22:15 #39315

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
Velho kirjoitti:

 

alosuutos kirjoitti:

Pankille ei kannata kertoa missään nimessä. Sitähän tässä kait juuri vältellään.

 

Jos pankki myöntää jotain lainaa, mikä ei kuitenkaan ihan riitä, niin sen jälkeen se osakekirja on pankin holvissa panttina, eikä sitä voida enää käyttää panttina Pikkupron myöntämään lainaan. Jos pantissa olisi vakuutta jäljellä pankin myöntämän luoton jälkeen, niin pankki voisi periaatteessa myöntää siihen jälkipanttauksen, mutta miksi se tekisi niin? Pankin näkökulmasta jälkipantti olisi vähintäänkin ylimääräinen vaiva ja jossain määrin myös rasite, vaikka pankin saatava onkin etuoikeutettu. Tässä tilanteessa olisi myös pakko tehdä selko pankille lainanhakijan velasta Pikkuprolle, joka pankin silmissä heikentäisi lainanhakijan maksukykyä, pitäähän tämän lyhentää pankin lainan lisäksi Pikkupron lainaa. Tosin kyllähän jo lainaa haettaessa asiakkaan on selvitettävä pankille tulonsa ja velkansa rehellisesti, tai jonkinlaiseen petokseen syyllistytään, jos pimitetään lainaa myöntävältä pankilta jokin asiakkaan maksukyvyn kannalta olennainen rasite.

Olenkohan ihan mielikuvitukseton, kun mielestäni ainoa keino Pikkuprolle luotottaa tämä asuntokauppa on luotottaa se kokonaan, jolloin hän myös saa lainalle täyden vakuuden, eli huoneiston osakekirjan? Muuten voi toki luotottaa vain osan kaupasta, mutta vakuutta ei silloin saa.

Mihis mä ton vastauksen onnistuin hukkaamaan, no, nopsemmin sama.

Kiitti ensinnäkin kaikille.

Ja joo, panttia ei toki voi olla samaan aikaan mulle ja pankille. Ideani on, että lainaan eka ja vaihtaa pankkilainaan later kun korona taputeltu ja saa sen - KH:lla on hyvä ansaintapotentiaali ja se on tested. Ja sit kun vaihtaa pankkiin lainan niin vakuus siirtyy toki sit sinne. Jos jää mulle velkaa tyyliin 20ke siinä vaiheessa - ilman vakuutta - niin ei haittaa. Tiedän, että maksaa jos terveys kestää ja terveysriskiä vastaan voin ottaa tyyliin 20ke luottotappioriskin tossa.

Miksi? No ehkä mä oon aika periaatteellinen. Tyyppi on aina ollut mua kohtaan luottamuksen arvoinen ja on käytännön pelastanu mun elämän pikkulapsivaiheessa. Fair is Fair. Meillä on sellanen yhteistyökuvio ollut vuosia, että ei nähdä ongelmia vaan suoraan ratkaisuja et jos on joku ongelma niin hän esittää mulle sen vasta, kun on keksinyt jo ongelmaan ratkaisun. Mikä tavallaan on hauskaa....siis kuulla haastava ongelma mutta samalla jo tietää, että toisella on siihen valmis ratkaisu. Niin mä oon tästä asunto-asiasta sanonut kun on tullut ongelmia, et me ei nytkään pysähdytä ongelmaan vaan se on vaan haaste ja etsitään ratkaisu. Sit tuli tosiaan korona ja firmalta toki leikkautu liikevaihtoa väliaikaisesti ja kun tuore firma niin se saattaa estää nyt lainan...tavallaan siirtolaisuus III-maailman maasta ei myöskään helpota ison asuntolainan saamista.

Nään tässä spotin missä on "järkevää" jeesata vaikka puoliväkisin koska muuten tosiaan palais toi 2% ja lisäksi se on hyvä HITAS arpa joka kandee poimia talteen. Korona-joutsen vei jo käytännön sovitun pankkilainen niin hyvä spotti jeesata niin KH saa ittensä lähemmäksi Set For Life. Niin, se on musta tosi joustava käsite, käytännössähän minkä vaan rahan voi tuhota, vaikka miljardin. KH:lle mä näkisin, että jo muutama 100k on set for life, se on oikeestaan siinä, kun rahat riittää, asuu mukavasti eikä tarvi tehdä ihan hirveesti tunteja. Ei hänkään sinällään taida eläkkeelle hinkua, tykkää prosesseista.

Hänenlaiselle, jolle satelee avunpyyntöjä on imo tärkeää, että "pakkosäästää" ja siinä mielessä asuntolaina on nuts: ylimääräiset "palaa" asuntolainojen maksuun mutta samalla puolivahingossa säästää. Tää ei siis mitenkään tarkoita, että asuntolaina olisi kaikille nuts mutta hänelle musta on.

0
0
9.5.2020 - 22:29 #39318

Aki Pyysing

+11689
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540
Artsipappa kirjoitti:

Eiköhän pankille kannata kertoa, muuten tosiaan jonkinlainen petos tms. koska pankki varmasti kysyy muista lainoista. Eiköhän asian voi jotenkin hoitaa niin että pankki on ensisijainen jolle velat maksetaan jos asunto pitäisi joskus realisoida? Ja pikkupro siis toissijainen. Tästä syystähän pankit eivät tykkää isoista taloyhtiölainoista, koska jos omaisuutta aletaan realisoimaan niin pankki on vasta toissijainen saaja, ensin maksetaan pois taloyhtiölaina.

Ostin juuri sijoitusasunnon ja oli ilmeisesti vakuudet sen verran tiukalla että pankin vaatimus oli että taloyhtiölaina maksetaan pois ja syy oli juuri tämä.

Ei pankin asemaa haittaa toissijaiset velkojat yhtään. Tämä on ihan loogista, koska pankki saa saatavansa ensin. Kassavirtalaskelman voinee tehdä vähän optimistisesti, eikä vielä välttämättä olla petoksen puolella. Ainakin se naurettava kuuden prosentin korkojen nousun herkkyystesti täytyy läpäistä. Omani olen aina tehnyt niin, että on lähdetty siitä, mitä pitää saada kasaan, ja sitten täytetty luvuilla, mitkä yliriittävät. En kyllä ole varsinaisesti valehdellut, mutta pokeri- ja sjoitustuotot nyt eivät voi olla kuin arvioita.

0
0
9.5.2020 - 22:35 #39319

Aki Pyysing

+11689
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540
Kommervenkki kirjoitti:

Jälkipanttauksessa (mikäli menee oman pankkiryhmän ulkopuolelle) vakuusarvo on ihan susipaska eli pankki vähentää jonkin riskikertoimen tyyliin 1.3 vapaasta vakuusarvosta. Käytännössä siis jos sulla on 100k kämppä josta 30k lainaa jäljellä ja asunnon vakuusarvo on 70% = 40k pitäisi olla vapaata vakuutta niin jälkipanttina pankki vapauttaakin vaan (100k * 70% / 1.3) - 30k = 23,8k jälkipanttiarvoa.

Näin, jos hakisi pankista jälkipantilla lainaa. Mie olen joskus hakenut ja saanutkin, tunnen logiikan hyvin. Siltarahoittaja voi laskea sen suoraan vakuuden arvo miinus velat ilman mitään kertoimia. Näin olen taas siltarahoittajana toiminut. Enkä ole myöntämässä tuntemattomille mitään siltarahoituksia. Perimisessä liikaa puuhaa ja olen laiska tekemään oikeudessa pitäviä papereita ja liian sniidu maksamaan juristille 300€/tunti.

0
0
10.5.2020 - 00:23 #39322

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Eiköhän pankille kannata kertoa, muuten tosiaan jonkinlainen petos tms. koska pankki varmasti kysyy muista lainoista. Eiköhän asian voi jotenkin hoitaa niin että pankki on ensisijainen jolle velat maksetaan jos asunto pitäisi joskus realisoida? Ja pikkupro siis toissijainen. Tästä syystähän pankit eivät tykkää isoista taloyhtiölainoista, koska jos omaisuutta aletaan realisoimaan niin pankki on vasta toissijainen saaja, ensin maksetaan pois taloyhtiölaina.

Ostin juuri sijoitusasunnon ja oli ilmeisesti vakuudet sen verran tiukalla että pankin vaatimus oli että taloyhtiölaina maksetaan pois ja syy oli juuri tämä.

 

Ei pankin asemaa haittaa toissijaiset velkojat yhtään. Tämä on ihan loogista, koska pankki saa saatavansa ensin. Kassavirtalaskelman voinee tehdä vähän optimistisesti, eikä vielä välttämättä olla petoksen puolella. Ainakin se naurettava kuuden prosentin korkojen nousun herkkyystesti täytyy läpäistä. Omani olen aina tehnyt niin, että on lähdetty siitä, mitä pitää saada kasaan, ja sitten täytetty luvuilla, mitkä yliriittävät. En kyllä ole varsinaisesti valehdellut, mutta pokeri- ja sjoitustuotot nyt eivät voi olla kuin arvioita.

Ei toki pankkia varsinaisesti haittaa, mutta tuskin pankki haluaa antaa lainaa jollekin joka koronkiskurille velkaa 500k€. Ei siis kohdistu kommentoi PP:n vaan ääriesimerkkinä miksi olemassa olevista veloista olisi jees kertoa totuudenmukaisesti ja miksi pankkia saattaisi kiinnostaa. Ei ole pankin intressi että joudutaan lätemään asuntoja realisoimaan. Siis jos pankki kysyy muista veloista (multa ainakin kysyttiin ja piti selvittää muissa pankeissa olevat velat ja muut mahdolliset luottokortit) niin meinaatko että ei kannata kertoa?

En puhu siis tuloista jotka piti toki myös selvittää pankille, vaan muista lainoista. Ne pitäisi kai olla tiedossa, eivät siis ole arvioita. 

0
0
10.5.2020 - 00:13 #39323

Velho

+1412
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
544

Tässä muuten näkee miten hienosti Sijoitustiedon kaltainen foorumi parhaimmillaan toimii! Tietoa jaetaan ja väärät käsitykset tulee korjattua. Kiitos Aki yes

Eli ilmeisesti pankki jälkipantin sitten myöntäisi. Käsittääkseni jälkipanttaus tuottaa kuitenkin tiettyjä velvollisuuksia alkuperäiselle pantinsaajalle, ehkä vähän teoreettisia velvollisuuksia, mutta velvollisuuksia kuitenkin. Ja koska pankin ei ole pakko myöntää jälkipanttia, niin mietin kait sitä, että miksi se sitten niin tekee, jos siitä ei ole varsinaisesti pankille mitään hyötyä. Ehkä toimenpiteestä voi periä sopivan suuruisen palkkion kattamaan vaiva?

Komppaan vielä Artsipappaa siitä, että velat pitää rehellisesti ilmoittaa lainaa haettaessa, koska jos takaisinmaksu joskus kusee, niin tästä voi seurata ylimääräisiä ongelmia. Jonkun olemassa olevan velan ilmoittamatta jättäminen on kiistatta petoksellista, toisin kuin muutenkin epävarmojen tulojen väärinarviointi. Eipä tosin kukaan tainnut esittääkään, etteikö velkoja tulisi ilmoittaa rehellisesti. Jälkipanttauksen tapauksessa tämä velka olisi joka tapauksessa tuotava ilmi. Pankin näkökulmasta se kyllä heikentää velallisen maksukykyä, sillä kyllä tuon toisen velan lyhentäminen yhtä lailla syö velallisen kassavirtaa, kuin jos pankki myöntäisi vastaavasti isomman lainan. Ero on siinä, että Pikkupron lainasta pankki ei kanna luottotappioriskiä, mutta jos velallisen maksukyky kaikki velat huomioiden näyttää heikolta, niin onhan se huono asia pankin kannalta, ja tekee todennäköisemmäksi sen että velallinen ajautuu maksuvaikeuksiin. Vaikka pankilla olisikin täysi vakuus omalle saatavalleen, niin olen käsittänyt että pankit joka tapauksessa mieluummin jättävät tällaiset luotot myöntämättä.

0
0
10.5.2020 - 00:46 #39325

Manialöytyy

+11
Liittynyt:
22.12.2017
Viestejä:
178

Miksi ostaa joku yksi "kusinen/ylimääräinen" sijoituskämppä vaivoiksi, jos haluaa actionia. Jos halua tuottoa ja actionia pidemmällä tähtäimellä, niin sijoita vaikka Bitcoiniin. Jos haluat vaan jännitystä, niin onhan noita Afarakkeja..

0
0
10.5.2020 - 07:29 #39328

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
Velho kirjoitti:

Tässä muuten näkee miten hienosti Sijoitustiedon kaltainen foorumi parhaimmillaan toimii! Tietoa jaetaan ja väärät käsitykset tulee korjattua. Kiitos Aki yes

Näin juuri. Tosi monessa spotissa on 2005-2020 saanut jeesiä forumeilla kun on vain osannut avata suunsa.

Tuntuu jo aika paljon selkeemmältä ja Hauturin tosiaan mainitsin nimeltä koska oli riidit, että hänellä tämäntyyppiseen hyvä forumprofiili vaikka ei välttämättä ole alan erityisasiantuntija. Lähinnä mun kysely targetoi sitä tilannetta, että KH:lle tulee joku este maksaa (=sairaus tms) ja jollain muilla sit ei oo niin haluja maksaa, se on se minkä haluun koittaa välttää koska vitutus-spotteja kannattaa koittaa välttää ennaltakin imo. Niin siinä mielessä ihan toi Hauturin lista mitä asioita on syytä olla paperilla jotta paperi pitävä oli hyvä.

Tässä on itselle sekin lisä-arvo, että pääsee seuraamaan vieläkin astetta lähempää pienyrittäjän kehitystä, se on kiinnostavaa. Ja tosiaan kun osto on musta erittäin fiksu niin imo järkevä spotti edistää sen toteutumista. Siitä saa ihan itse kiksejä kun jeesii asioita jotka itse kokee jeesimisen arvoiseksi.

Sidenote. Oon vähän pelaillut edelleen nettipokkaa. On mennyt erittäin hyvin, pystysuoraan ylöspäin, lol. Ei toki taloudellisesti mikään lifechanger, sellaisia ehkä pokerissa ei enää tuleekaan mutta tosi tosi mukavaa huomata, miten edelleen pärjää. Varmaan runannutkin hyvin mutta silti saa kovat kiksit.

 

Loppuun yleis-sivistystä. Alla olevassa korkeakulttuuri-pläjäyksessä on sekin mielenkiintoisuus, että ko. orkesterilla on mies ja naisvokalisti...se nainen ei vain markkinoille riittävän nätti joten pääosin hänet on korvattu esityksissä muodollisesti pätevämmällä. Videolla esiintyvät molemmat naiset eli tasa-arvo täyttyy, kyllä ne Ruotsalaiset osaa.

https://www.youtube.com/watch?v=5GmsFSNUnFg

 

0
0
10.5.2020 - 15:36 #39350

Manialöytyy

+11
Liittynyt:
22.12.2017
Viestejä:
178

Anteeksi yöllinen kielenkäyttöniangel. Arvasin kyllä alapeukkuja tulevan, mutta itse en saa minkäänlaista actioinia/jöpötystä muutamista sijoituskämpistäni, mitä PikkuPro oli käsittääkseni etsimässä. Tiedän kyllä luonteeni poikkeavan perussijoitustietolaisesta. Jos tietysti tekee itse pintapokan ostamaansa kämppään, niin siitä nyt saa hetkeksi sitä oikeaa kunnon actioinia.

0
0
10.5.2020 - 17:21 #39352

PikkuPro

OP
+5673
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2765
Manialöytyy kirjoitti:

Anteeksi yöllinen kielenkäyttöniangel. Arvasin kyllä alapeukkuja tulevan, mutta itse en saa minkäänlaista actioinia/jöpötystä muutamista sijoituskämpistäni, mitä PikkuPro oli käsittääkseni etsimässä. 

For a record: en oo etsimässä sijoituskämppää. Eka pitäs saada varmaan itelle enkä silläkään näe erityistä kiirettä. Asunnottomana on kivaa, ei jämähä. Luulin syksyllä et testailisin tyyliin puol vuotta mut en näe mitään syytä lopettaa kiiruulla. On aika paljon tavaraa mitä ihmisillä normisti on mutta mitä en kaipaa: kello, auto ja näköjään myös asunto.

No siinä mielessä semisti etin, et sit kun ostan niin osaksi aikaa menee Airbnb käyttöön...joo, tiiän...palaan aiempaan, että varsinaista kiirettä ei ole mut näkisin et jossain vaiheessa jotain taas ytimen Airbnb:stä saa... laugh. Lähinnä siis se pointti, että tulee reissattua, jos on 100% omassa käytössä niin helpommin jämähtää paikalleen ja haluun vielä reissata.

0
0