Facebook alustasta julkaisijaksi ja ongelmiin?

7
forum
|

PelleSnuslos

+90
Liittynyt:
25.9.2015
Viestejä:
145

Yhdysvalloissa on vahva sananvapauden suoja lain edessä (ei suojele potkuilta ja muilta seurauksilta) ja alustat, kuten keskustelupalstat, eivät ole vastuussa siitä mitä muut siellä kirjoittavat. Samaan aiheeseen liittyy Kim Dotcomin Mega fileiden vaihto, se oli juuri tällä perusteella sallittua.

Sosiaalisen median jättiläisiä kohdellaan toistaiseksi tavallisina yksityisinä yrityksinä, jotka luonnollisesti saavat valita asiakkaansa jne mutta varsinkin Facebookin voisi myös katsoa olevan "public square" eli yleistä tilaa jota koskevat eri säännöt.

Konservatiivit ovat pitkään syyttäneet Facebookia puolueellisuudesta heidän sensuurissaan, ja voin henkilökohtaisesti sanoa että oikeutetusti. Tämä kyseenalaistaa Facebookin aseman alustana jolloin se ei nauttisi myöskään samaa suojaa. Idea on käsittääkseni että jos sensuroidaan yhtä mutta ei toista niin silloin alusta ottaa kantaa eikä ole enää vain alusta.

Nyt kuitenkin Facebook itse vetosi oikeuksiinsa julkaisijana bännättyään konservatiivi Laura Loomerin koska tämä on "vaarallinen henkilö joka levittää vihaa". Facebook tässä vaihtaa statustaan miten sille parhaiten sopii.

 

Ite en usko että yksi oikeusjuttu ja kenties moka siinä yksistään tekee ratkaisevaa vahinkoa mutta näin vaikutusvaltaisen sosiaalisen median jättiläisen poliittinen toiminta voi hyvin johtaa ongelmiin jos republikaanit pärjäävät vaaleissa. Vähintäänkin vihamielistä suhtautumista lainsäätäjältä on odotettavissa silloin. Sinänsä asia olisi helppo korjata muuttamalla käytäntöjä mutta sitten ollaankin ongelmissa oman henkilöstön kanssa kun kulttuuri Silicon Valleyssa on kovin "vasemmisto-liberaalia". Zuckerbergillä on myös itsellään paljon valtaa ja kukapa tietää hänen ajatuksiaan. Joukko isoja sijoittajia yritti aiemmin kammeta häntä pois johtopallilta mutta ei onnistunut.

Konservatiivien joukkopako Facebookista on tietysti myös uhka mutta toistaiseksi ei ole noussut vaihtoehtoa joka saisi massaa mukaan, haluja poistua kuitenkin on.

Sitten on vielä se pelko että muu maailma alkaa karsastaa Facebookia ihan vaan USA hegemonian pelossa, Kiinalla ja Venäjällä taitaa ollakin omat versionsa.

 

Niin että näen Facebookin osakkeessa poliittista riskiä. Itse olen vain politrukki, mitä mieltä sijoittajat ovat?

 

https://reclaimthenet.org/facebook-laura-loomer-lawsuit-first-amendment/?fbclid=IwAR0mNUnFuCJ9m3nTK2cMBXWuvzizsE7SBvEhVFnILWex44XLGCZaUbzihZ8

0
0
7.8.2020 - 03:11 #45703

ItiksenKiekko

+306
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
216

Olen seurannut osaketta ja uutisvirtaa sillä silmällä jonkin aikaa. Uskon vahvasti SoMen jatkuvaan kasvuun, jonka ympärille rakentuu ja laajentuu näitä niin kutsuttuja "ekosysteemejä"(?).

#FB on taitavasti sulauttanut tämän hetken kuumimman appin, Instagramin, sisälle monia eri toimintoja, joista uusimpana "Reels" eli korvaaja Tik Tokille. Eikä ollut ensimmäinen kerta. Maaliskuussa 2017, Instagram kopioi ja paransi #Snap'in MyStoryt onnistuneesti itselleen Stories'ksi. Tämän vuoden maaliskuussa, kun tiktokkeja jaettiin ympäri somealustoja (karanteenin aikaan varsinkin), toivoin facelta appia / toimintoa kilpailijaksi. Tällä viikolla Instagramissa ensimmäiset "Reelsit" nähtyäni, sijoituspäätös oli viimein selvä. Luulen viimein ymmärtäneeni kuinka taitavia FB heput ovat oikeasti työssään. Reelsit todistavat toistamiseen, että Fb on taitava kopioimaan somen kuumimmat trendit itselleen.

Trump myös uhonnut bannaavansa Tik Tokin (lähde) Yhdysvalloista. Microsoft oli ostoaikeissa, heillä on nyt 45 päivää aikaa tehdä päätös. Olisipa mukava Reelsin suosion kasvaessa luovalla tuholla kuihduttaa Tik Tok. En ole ainakaan henkilökohtasesti varsin luottavaisin mielin, Kiinan valtio-omisteisia, mm. ByteDancea ja Huaweita kohtaan vakoilusta kiinni jäätyään. Kiinassa valtiohan on blokannut toistaiseksi mm. sellaisia yhtiöitä kuin Google, YouTube, Facebook, Netflix, Instagram, Twitch jne. Myös Intia aloitti vastataistelut bannaamalla Tik Tokin jo kesäkuussa.

Netflixissä, Black Mirror'ssa K03J01 kuvaa karrikoidusti, tai miksei joskus jopa paikkaansa pitävästikin, somen kasvua ja sen koukuttavuutta. Ehkä joku päivä; toivottavasti ei minun somekäytökseni tällaiseksi muutu.

Screen timet puhelimissa ovat jatkuvasti nousussa ja korona karanteineen toi tähän mahtavaa boostia. Facebook on huippuunsa viritetty mainoskoneisto, jonka mainostulot paisuvat älypuhelimien käytön yleistyessä ja "facen" ja "ig:n" vieden näistä suurimmat prosenttiosuudet.

Maassa on asukkaita jotakuinkin 7,5mrd, joista yli kolmannes ja/tai 1,1mrd ovat facen ja instan kuukausittaisia aktiivisia käyttäjiä (MAU). Huh. Siihen vielä WhatsApp ja Messenger.

Arvostuksesta en osaa niin sanoa, ostohetkellä P/E 31. Q2 näkee muutkin luvut, myös mahtavan kassan. Vaikka kurssinousu olisi jo kattanut tiktokin tulot, 3mrd$, mielummin oon kyydissä kun katselen sivusta. Eihän nää kertoimet oo vielä mitään muita FANGeja kohtaan, kuten Netflixiin verrattuna arvostus voisi vielä tuplaantua.

Salkkuun peruslaakilla avauksesta @250 USD. Hyvä momentum päällä.

0
0
28.12.2020 - 11:20 #62497

Indrid Cold

+457
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
620

EU voisi ottaa kovemmat keinot käyttöön ja vaikka väliaikaisesti kieltää Facebookin toiminnan EU:n alueella. Firman toiminta alkaa muistuttaa mafiaa, kuvittelevat olevansa kaiken lain saavuttamattomissa.

Facebook moves key assets out of Ireland | Ireland | The Times

vuonna 2018 Facebookin  Irlannin holdingyhtiö maksoi 101 miljoonaa taalaa veroja 15 mrd:n voitosta,  holdingyhtiö oli juuri Irlannissa pelkästään veronkiertotarkoituksessa

0
0
5.10.2021 - 00:01 #75660

Bingo53

+2785
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2013
Indrid Cold kirjoitti:

Downdetector

 Facebook&Co ja paljon muuta nurin

Nordean tunnuslukusovellus ei ole myöskään toiminut muutamaan tuntiin.

Miten muilla?

0
0