Olet täällä

Halmslätten Fastighets AB

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2891

Tuli biittiä. Ajattelin, että on tullut joku ostotarjous tai vastaava, kun salkku oli +2,8%. Toisin kuin vanhemmat sijoitushurut, en vetele ranteita auki, jos joku narikka ostetaan käsistä ja pääsee osallistumaan yritystukiin ja narkkarien majoittamiseen.

Mutta ei. Sen sijaan Halmslätten Fastighets oli tullut listalle. Saisi pienen pikavoiton, kun merkitsi satasella ja bidi on 102. Tosin salkussa on poikkeuksellisen paljon rahaa ja tämä on sellainen holdailtava lappu, eli hyvätuottoinen kiinteistösijoitusyhtiö. Pareton meklarin mukaan tässä oli satasella 8% tuotto, joka tulee osinkoina käteen. Jotain teollisuuskiinteistöjä tällä on siellä, missä armeija käydään hiuspussi päässä, jos sitenkään.

Teen tästä jotain syvällisempää analyysiä joskus, jos hinta nousee tai tulee rahapulaa.

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2891

Kurssi on noussut satasen merkintähinnasta 112:een. Ilmeisesti kahdeksan rähmän osinkoehdotus toi osingonmetsästäjät paikalle. Tulokseen en jaksanut perehtyä. Ehkä joskus jaksan.

Käyttäjän petteri kuva
Liittynyt: 26.6.2014, 13:39
Viestejä: 321

Firma vuokraa kahta teollisuuskiinteistöä ja vuokrasopparit ovat voimassa vuosiin 2031-33. Hyvin lyhyt tuloskausi firmalla. Ei noista tulostiedotteen luvuista vielä järin luotettavaa analyysiä saa irti. Kassavirta on oudon matala, onkohan kiinteistöt olleet omistuksessa vain osan aikaa? Nettovuokratuotto 2,3%?  No, uudella yrityksellä alussa luvut voivat kyllä olla ihan solmussa luonnollisistakin syistä. 20.3 ilmestyvä vuosikertomus voi antaa lisätietoja.

Firmassa on kyllä heti kiinteistöjen hankintojen jälkeen tasekirjailtu pikavoittoja, joista heti jaetaan muhevat osingot. Velkaakaan ei ole kuin aivan piripintaan 59,1% kiinteistöjen arvosta, ennen osingonjakoa. Varsin epäilyttävää. 

Osakkeen kurssi on nyt yli 106,5 kruunun NAVin. Yleensä tuollaisella minifirmalla hallintokulut ovat myös ikävän korkeat. Tässä tilanteessa menevät listautumisvoitot maistuisivat ainakin minulle.

 

 

Mainos: Nordnet Traders' Club -videosarja
Parhaat ideat ja työkalut aktiiviseen kaupankäyntiin
Katso 1. jakso