1
forum
|

toiveajattelija

Liittynyt:
16.10.2018
Viestejä:
1

Olen tässä nyt tovin yrittänyt opiskella sijoittamisesta. Uskon, että perusalkeet on kutakuinkin hallussa, pitäisi vain saada aloitettua. Kysymykseni siis on: aloittaakko sijoittaminen käyttäen Nordean sijoittajapalvelua vai Nordnettiä? 

Nordeassa minulla on jo pankkitili ja olen tutustunut enemmän Nordea sijoittajapalveluun, joten uskoisin sen helpottavan siellä sijoittamista. Olen myös käsittänyt että kaupankäynti kulut Nordealla ovat matalammat kuin Nordnetillä, mutta onko aloittelevalla, pieniä summia sijoittavalla niin suurta merkitystä kuluilla?

Nordnettiä taas suosittelevat lähimmäiset, jotka ovat siellä aloittaneen sijoittamisen. Tästä olen kuullut sen olevan helppokäyttöinen ja sen sisältävistä (täysin?) ilmaisista rahastoista.

Myös kaikki vinkit aloittelijalle ovat tervetulleita, kiitos jo etukäteen :)

0
0
16.10.2018 - 21:56 #21935

Longrun

+231
Liittynyt:
16.10.2018
Viestejä:
258

Nordea osakkeiden ostamiseen ja Nordnet rahastoja ja ETF:iä varten (kuluttomat superrahastot ja kuluton kuukausisäästäminen rahastoihin ja ETF:iin). Nordeassa on prosentin kulukatto ostoille, eli jos ostat osaketta x esim. kahdella sadalla eurolla, maksat palkkiota 2 euroa. Nordnetillä tämä kulu on vähintään 3€ tai 9€ riippuen kaupankäyntiaktiivisuudesta. Lisäksi Nordean prosentin katto pätee myös ulkomaisiin osakkeisiin, mutta Nordnetillä maksat välityspalkkiota esimerkiksi USAn ostoista vähintään 15€. Itse käytän edellä mainitulla tavalla molempia välittäjiä.

0
0