Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset

5.10.2018 - 14:07 #21735

Casteliero

+5194
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917
Aki Pyysing kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:
Jos markkinat nyt jostain kauppasota- tai muusta syystä romahtaisivat, vähän ahdistaa tämä porukka joka läpsisi silloin toisiaan selkään "ME TIEDETTIIN"-pohjalta, vaikka perusteensa olivat tähtikartasta repäistyt.

Miten minulle tulikaan mieleen herran oma anti tuonne krypto-keskusteluun ;)

Tämä postaus ja sen tykkäykset ovat ahdistaneet jo pari päivää. Vastaanpa nyt tunteiden vähän jäähdyttyä.

- Olen kaksi kertaa suositellut myymään Bitcoinia - ilman omaa positiota - ja selittänyt myös miksi. Molemmilla kerroilla myynti olisi ollut ällistyttävän hyvä ja shorttikin olisi edelleen tukevalla plussalla.

- Muuten olen kirjoitellut hiljentyneeseen kryptoketjuun miltä kryptomarkkina näyttää kryptoista melko sivistymättömän ja tekniseen analyysiin pääsääntöisesti uskomattoman silmin. Olen vielä tätä omaa vähäistä kompetenssiani aiheeseen allleviivannut ja alleviivannut. Usein ajankohta on osunut laskukauteen, koska silloin kryptopuffaajat vaikuttavat olevan piilossa koloissaan.

Minun omissa intresseissäni olisi kryptojen ikuinen nousu. Olisi nimittäin helvetin hyvät livepokerit ikuisesti. Mutta olen katsellut miten sijoittamisesta täysin pihalla olevat pelurit ovat painaneet pokerissa verellä, hiellä ja kyynelillä tienatut rahansa kryptoihin ymmärtämättä vähäisimmässäkään määrin mitä ovat tekemässä. Mie oon seurannut ihmisten poikki menemistä monenlaisiin tuotteisiin ja kriiseihin ja yleensä juuri ne, jotka eivät halua kuulla mitään kritiikkiä sijoituskohteestaan, menevät iloisimmin poikki.

Opettavaista minulle tässä oli, että tosiuskovaisia riittää vielä. Joten täytyy muistaa varoitella sokkosijoittamisen vaaroista edelleen sinnikkäästi. Eli päivitetty näkemykseni bitcoinista: Jos olisi pakko mennä bitcoinissa longiksi tai shortiksi juuri nyt  hintaan USD 6635, menisin miettimättä shortiksi.

Let's be careful out there. Tämä lainaus on useimmille kryptoihin hurahtaneille varmasti liian vanhasta sarjasta, eli Hill Street Bluesista, mutta aina ajankohtainen.  

Mietin jonkin aikaa viitsinkö tähän edes vastata vai lopetanko vaan kirjoittamisen tälle foorumille kokonaan, mutta kun tuo viesti ja koko tilanne nyt päässä välillä ajatuksena käy niin avaudutaan sitten.

En tiedä ymmärrätkö, että sinulla on alusta, jossa on suomen kiihkottominta ja varmasti eniten teknologiaan ja hinnan muodostumiseen keskittynyttä keskustelua kryptoista, ehkä jopa koko euroopassa tai maailmassa, koska kiihko tulee yleensä helposti tähän aiheeseen mukaan. Sen vuoksi olen myös itse halunnut täällä asiasta keskustella. Jos haluan vittuilua, niin voin mennä Bitcoin foorumeille puhumaan Ethereumista, siellä kun Bitcoin maksimalistit ei oikein tykkää siitä.

Se mikä minua tässä asiassa ärsyttää on tuo sinun yleinen asennoituminen kryptoja ja niiden puolesta puhuvia kohtaan. Välillä naureskellaan teerenpelissä kryptoille Oksaharjun kanssa, välillä piikitellään pokeritiedon- tai sijoitustiedon kolumneissa ja kuten tuossa yllä, niin myös monessa muussa keskustelussa puhut kryptokeskustelijoista uskovaisina, hörhöinä, puffaajina jne, niputat Bitcoinit ja kryptot samoissa lauseissa. Minä ymmärrän jos esim. Eken kaltaiset trollit käy välillä jotain älytöntä kirjoittamassa keskusteluun, minä osaan ne ohittaa, mutta sinä olet sivuston ja foorumin perustaja ja minun tuottama kryptokeskustelu tuo sinulle suoraan arvoa, ja jos sinä et arvosta sitä vähääkään, niin miksi minä sitä sinun alustalle tuottaisin? Jos et halua kryptokeskustelua, niin se on ihan ok, sano vaan niin en minä tänne enää kirjoita.

Ja mitä tulee esimerkkinä tuohon sinun kirjoittamiseen, niin kyllä sieltä voi kaivaa esim. 25.6. kirjoituksen. Vaikka sinä sanoisit, että "jääköön sanomatta mitäs mie sanoin", niin se on juuri se mitä sinä sanoit. Muutenkaan sen viestin sisältö ei paljoa antanut arvoa keskustelulle. Mutta se on ihan sama ja menee juupas-eipäs väittelyksi, jos näistä yksittäisistä viesteistä aletaan hiuksia halkomaan.

Vaaroista on toki hyvä varoitella ja kuplista, mutta niinkun itsekkin sanoit, et ymmärrä teknologiasta mitään. Samaan aikaan, kun sinä varoittelet täällä kryptoista ja puhut Bitcoinista ja kryptoista samassa lauseessa, niin USA:ssa isoimmat sijoitusneuvojat odottavat milloin pääsevät neuvomaan ihmisiä osallistumaan kryptomarkkinoille. Alla video Ric Edelmanin ajatuksista.

Kuten Ric sanoi, niin kryptot EI OLE valuuttoja, ne on virtuaalisia hyödykkeitä. Bitcoin on valuutta-applikaatio lohkoketjussa. Ja kuten Ric sanoi, kryptot on täysin uusi omaisuusluokka. Niitä on coinmarketcapissä jo yli 2000 erilaista listattuna, ja edelleen niistä vain parisen kymmentä on valuuttoja. Ja kuten Ric mainitsi, niin teknologian ymmärtäminen on ensisijaisen tärkeää tässä asiassa. Sen takia on valitettavaa, että sinulla on niin vahvat ennakkoluulot koko omaisuusluokasta ymmärtämättä siitä mitään, ja tuot ne vielä vahvasti esille. Ja tietysti Vuoden Sijoittajana ja palstan ylläpitäjänä sinun sanoilla on iso painoarvo. Se on surullista, jos ihmiset menettää sen takia mahdollisuuden osallistua ja mahdollisesti saada hyviä tuottoja tästä uudesta omaisuusluokasta. Kriittinen saa ja pitää olla, mutta sen voi tehdä asiaan pohjautuen ilman ennakkoasenteita.

Laitan vielä tähän linkin projektiin, joka kuvaa hyvin Ethereumin potentiaalia pelisegmentissä. Voitko käyttää 15 minuuttia aikaa päivästäsi ja käydä tutustumassa siihen, ja lukea vaikka sivu läpi. Siinä jokainen kortti on tokeni Ethereum verkossa, eli krypto. Niitä voidaan siirtää, vaihtaa, myydä jne. Ethereum ketjussa automaattisesti. Kortteja on myyty jo nyt reilusti yli miljoona kappaletta ja Beta launch on vasta tulossa myöhemmin. Potentiaali tälläisessä projektissa on iso. Ja mietippä nyt sama teknologia esim. Nasdaqin alustaksi, jossa jokainen tokeni on yksittäinen osake. Siinä alkaa tulla ketjulle siirtoja ja tarvetta Ethereille.

Linkki: https://godsunchained.com/
 

0
0
5.10.2018 - 14:24 #21741

Aki Pyysing

OP
+11705
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6544

 

 

Kun yksi vassariystävistäni vuosi pari sitten sitten kertoi tilanneensa Suomen Kuvalehden, tiesin lehden siirtyneen kuivalehdestä propagandalehdeksi. Ko. tapaus ei esimerkiksi Kauppalehteä avaisi kuin melko pienestä rahasta.

Twiittailin eilen Salla Vuorikosken, Satu Hassin tyttären (järkivihreän ainakin äitiinsä verrattuna) Kaisa Hernbergin ja uuden tuttavuuden SK:n toimittajan Mikko Niemelän kanssa.

SK on ottanut asiakseen ajaa alas tulossa olevan tilintarkastusrajojen noston. Vuorikoski ja Niemelä ovat selkeästi sitoutuneet täysillä projektiin, koska sivuuttavat kaikki argumentit ja siirtyvät yleiseen vihervasemmistopropagandaan, kun fakta-argumentit loppuvat. Salla tekee tämän fiksusti, Niemelä on öykkäröivä moukka, joka luultavasti tekee enemmän haittaa ajamilleen asioille kuin hyötyä. Hernberg yrittää vilpittömästi pohdiskella asiaa, mutta on saanut aika paljon propagangasuihkutusta jostakin.

Itse asia on aika no-brainer, ellei pidä SAK:n ja Suomen Kuvalehden kuvaamaa rikollista yrittäjäkuvaa todellisena. Jos yhtiöllä on pätevä kirjanpitäjä, tilintarkastaja on täysin turha kuluerä.

Vuorikosken ja Niemelän linjan mukaan oikeistohallitus ja Suomen Yrittäjät ajavat tässä harmaan talouden edistämistä. Tämä väite on niin absurdi, etten pysty asiallisesti kommentoimaan.

Jos twiitin upottaminen onnistui, lisään Vuorikosken ja Niemelän parhaat twiitit aiheesta.

0
0
6.10.2018 - 21:07 #21756

alosuutos

+43
Liittynyt:
23.12.2017
Viestejä:
160

Aki ei kestä kritiikkiä lainkaan ja on parempi ihminen kuin muut. Vittuillaan sitten joukolla täällä kun coinit up ja citycon down. Älä Cliero välitä tosta keulivasta, tietämättömästä ja vittuilevasta urposta. Hienoa sisältöä Cliero ja laittaisin jo ihan vittuillakseni Akille poikki sisällön tuottamisen tänne.

0
0
6.10.2018 - 22:00 #21758

Casteliero

+5194
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917
alosuutos kirjoitti:

Aki ei kestä kritiikkiä lainkaan ja on parempi ihminen kuin muut. Vittuillaan sitten joukolla täällä kun coinit up ja citycon down. Älä Cliero välitä tosta keulivasta, tietämättömästä ja vittuilevasta urposta. Hienoa sisältöä Cliero ja laittaisin jo ihan vittuillakseni Akille poikki sisällön tuottamisen tänne.

No ei se nyt noinkaan mene, eikä tuollainen kommentti ainakaan auta parantamaan kryptosijoittamisen asemaa. Enkä minä toivo monttua kenellekkään, en Cityconille, enkä kryptoille. 

Ja kunnioitan Akia kovasti sijoittajana, kolumnistina ja pokeriammattilaisena. Nimenomaan tuossa järjestyksessä. Eri mieltä saa olla asioista, mutta keskustelu pitää pystyä hoitamaan kriittisesti, vastapuolta kunnioittaen, ei halveksivasti. Oli kyse sitten sijoittamisesta, tai keskustelusta yleensä. Ja niinkuin sanoin, niin isoin ongelma on siinä, että tuotetaan sisältöä hänen perustamalleen alustalle, muuten todennäköisesti ohittaisin kommentit suurimmaksi osaksi. Eikä tämä muuten ongelma olisi edes, mutta oma keskustelumotivaatio tippuu tälläisestä ja keskustelu on ollut laadukasta tällä alustalla ja antanut itselle myös paljon arvoa.

0
0
7.10.2018 - 10:56 #21760

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Pakko kyllä nyt ottaa kantaa siihen että kyllä suurinosa krypto-sijoittajista kyllä "huutelee" enemmän kuin Aki. Kyllähän sen nyt näkee ihan aktiivisuudesta vaikka sijoitustiedossa, kun viimevuoden lopussa ja vielä vuoden alussa oli huuma niin kyllä löytyi ihmisiä jotka olivat sijoittaneet kryptoihin ja kun alkoi lasku niin oli hiljaista. Ja aina kun joku asiantuntija(yleensä vahvasti kyrptoissa mukana oleva) kertoo jotain posiitiivista niin kyllä linkkejä tulee mutta kun tulee negatiivisia uutisia kuten vaikka viime viikolla se että coinbasen instituaalisen treidaus-ohjelman johtaja lähtee niin ei siitä puhuta. Toki on myös hyviä kirjoittajia kuten Casteliero jonka linkit ja jutut yleensä luen koska niissä perustellaan omat näkemykset kun yleensä perusteluna käytetään jotain linkkiä uutisen missä ei oikein mitään kerrota.

0
0
7.10.2018 - 15:45 #21762

Aki Pyysing

OP
+11705
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6544
Casteliero kirjoitti:

En tiedä ymmärrätkö, että sinulla on alusta, jossa on suomen kiihkottominta ja varmasti eniten teknologiaan ja hinnan muodostumiseen keskittynyttä keskustelua kryptoista, ehkä jopa koko euroopassa tai maailmassa, koska kiihko tulee yleensä helposti tähän aiheeseen mukaan. Sen vuoksi olen myös itse halunnut täällä asiasta keskustella. Jos haluan vittuilua, niin voin mennä Bitcoin foorumeille puhumaan Ethereumista, siellä kun Bitcoin maksimalistit ei oikein tykkää siitä.

En ollut ymmärtänyt, kun en ole kryptokeskusteluja muualla seurannut. Tosin kiva, jos totta - ja melko kiihkeitä ovat sitten muut palstat. Kryptoketju kuitenkin Sijoitustiedon kepeästi kiihkein.

Casteliero kirjoitti:
Se mikä minua tässä asiassa ärsyttää on tuo sinun yleinen asennoituminen kryptoja ja niiden puolesta puhuvia kohtaan. Välillä naureskellaan teerenpelissä kryptoille Oksaharjun kanssa, välillä piikitellään pokeritiedon- tai sijoitustiedon kolumneissa ja kuten tuossa yllä, niin myös monessa muussa keskustelussa puhut kryptokeskustelijoista uskovaisina, hörhöinä, puffaajina jne, niputat Bitcoinit ja kryptot samoissa lauseissa. Minä ymmärrän jos esim. Eken kaltaiset trollit käy välillä jotain älytöntä kirjoittamassa keskusteluun, minä osaan ne ohittaa, mutta sinä olet sivuston ja foorumin perustaja ja minun tuottama kryptokeskustelu tuo sinulle suoraan arvoa, ja jos sinä et arvosta sitä vähääkään, niin miksi minä sitä sinun alustalle tuottaisin? Jos et halua kryptokeskustelua, niin se on ihan ok, sano vaan niin en minä tänne enää kirjoita.

Totta kai haluan maailman kiihkottomimman kryptokeskustelun jatkuvan Sijoitustiedossa. Tämän toki tiesitkin. Tyylini ilmaista asiat saa tyttäreni ja äitini väistelemään seuraani julkisilla paikoilla tai kavereidensa ollessa kuuloetäisyydellä. Kryptokansan yleinen närkästyminen ei tule yllätyksenä. En kuitenkaan aio alkaa kirjoittamaan kuin Osuuspankin tiedotusosasto, eli varoa suututtamasta yhtään ketään, kun koko Suomi on asiakkaana. Sijoitustieto on miulle ideologinen seikkailu, mutta hauskaa pitää olla matkalla. 

Casteliero kirjoitti:

Vaaroista on toki hyvä varoitella ja kuplista, mutta niinkun itsekkin sanoit, et ymmärrä teknologiasta mitään.

Laitan vielä tähän linkin projektiin, joka kuvaa hyvin Ethereumin potentiaalia pelisegmentissä. Voitko käyttää 15 minuuttia aikaa päivästäsi ja käydä tutustumassa siihen, ja lukea vaikka sivu läpi.

Vastaaminen hetken kesti, koska katsoin velvollisuudeksi katsoa tuota, ennen kuin kirjoitan mitään. Nyt katsoin. Ehkä jopa vähän sivistyin.

Yritän vielä yhden kerran selittää, miksi en tämän enempää aio käyttää aikaani kryptojen tutkimiseen: Tunnen paljon ammattisijoittajia, sekä isoissa organisaatioissa että yksinäisiä susia ja kaikkea tämän väliltä. Sijoittamalla rikastuneista ja ennen finanssikriisiä aloittaneista yhdelläkään ei ole krypton kryptoa. On erittäin vaikea kuvitella, että mie teknologiakammoisena löytäisin sieltä valon, jota nämä, joilla osalla on organisaatiokin tukenaan, ei olisi jo löytänyt.

Sitten tunnen paljon pokeriammattilaisia. Näistä osa on tosiaan sijoittanut kryptoihin. Näistä kukaan - ei kukaan - ole pystynyt kertomaan järkevää perustelua miksi on sijoittanut. Argumentit "pitkäaikainen sijoitus", "kun muillakin on" ja "lohkoketjuteknologia voi tuoda ihan mitä vaan" eivät vakuuta.

Tämä mikrotason havainto jo kertoo miulle riittävällä varmuudella, että kryptoissa on paljon tyhmää rahaa eikä juuri lainkaan ajan testaamaa fiksua rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, että oli kyseessä mikä tahansa hyödyke, se on ylihintainen. Miuta ei juuri kiinnosta väittävätkö jenkkigurut tai -instituutiot sijoittavansa tai sijoittaneensa tai ei. En luota niiden ilmoituksiin pätkäänkään. Totta kai kryptomarkkinoilla on monilla metodeilla paljon rahaa tehtävissä, ja Atlantin takana turha totuudenpuhuminen ei ole erityisesti arvossa.

Olen tehnyt "teknistä analyysiä" kryptoketjussa, koska juuri Bitcoinin kaltaiseen hyödykkeeseen se voi toimia. Jos hinta määräytyy markkinapsykologian pohjalta, voi pelkästään käppyrää tuijottelemalla vetää ainakin jossain määrin relevantteja johtopäätöksiä. En nyt sano, että analyyseilläni on ollut kovin paljon arvoa, mutta ei se nyt mahdotonta ole, että jotain olisi ollut. Luulen omaavani muutakin kuin kutistustuntumaa markkinapsykologian tulkinnasta.

Keskustella toki pitäisi asiallisesti, erityisesti miun. Pyydän anteeksi mielipahaa aiheuttaneita ilmaisujani. Tosin luultavasti niitä tulee lisää, koska en aio ryhtyä valehtelemaan näkemyksistäni. Toki siinä on pointti, että kryptoissa otan kantaa aiheeseen, josta ymmärrän kovin vähän. Mutta silti miulla on ainakin itselleni kelpaava argumentti, miksi en niihin sijoita.

Mutta keskityn enemmän, että en vaikuttaisi kryptovittuilevalta. Jos vaikuttaa ylimieliseltä mulkulta, ei aja mitään omaa asiaansa kovin tehokkaasti. Tämä tosin on hankalaa, jos esimerkiksi sattuu olemaan ylimielinen mulkku. David Sklansky 2+2:ssa aikoinaan ajoi oikeaa asiaa, mutta teki sen niin, että vaikutti juuri siltä mitä on. Nuoriso varmaan tästä syystä ei juuri arvosta Sklanskyä, vaikka hänen pokerianalyysinsä oli 1.) uraauurtavaa 2.) virheetöntä, toisin kuin esimerkiksi Doyle Brunsonin.

Lisäksi ymmärrän, että on hyvin mahdollista, että olen väärässä ja Ethereumiin kannattaisi laittaa kaikki omat ja lainarahat juuri nyt. Miun täytyy kuitenkin tyytyä niihin tuottoihin, mitä saan sieltä, missä ymmärrän aiheesta jotakin.

0
0
7.10.2018 - 16:33 #21763

PPP123

+12
Liittynyt:
7.12.2017
Viestejä:
17
Casteliero kirjoitti:
Mietin jonkin aikaa viitsinkö tähän edes vastata vai lopetanko vaan kirjoittamisen tälle foorumille kokonaan, mutta kun tuo viesti ja koko tilanne nyt päässä välillä ajatuksena käy niin avaudutaan sitten.

En tiedä ymmärrätkö, että sinulla on alusta, jossa on suomen kiihkottominta ja varmasti eniten teknologiaan ja hinnan muodostumiseen keskittynyttä keskustelua kryptoista, ehkä jopa koko euroopassa tai maailmassa, koska kiihko tulee yleensä helposti tähän aiheeseen mukaan. Sen vuoksi olen myös itse halunnut täällä asiasta keskustella. Jos haluan vittuilua, niin voin mennä Bitcoin foorumeille puhumaan Ethereumista, siellä kun Bitcoin maksimalistit ei oikein tykkää siitä.

Se mikä minua tässä asiassa ärsyttää on tuo sinun yleinen asennoituminen kryptoja ja niiden puolesta puhuvia kohtaan. Välillä naureskellaan teerenpelissä kryptoille Oksaharjun kanssa, välillä piikitellään pokeritiedon- tai sijoitustiedon kolumneissa ja kuten tuossa yllä, niin myös monessa muussa keskustelussa puhut kryptokeskustelijoista uskovaisina, hörhöinä, puffaajina jne, niputat Bitcoinit ja kryptot samoissa lauseissa. Minä ymmärrän jos esim. Eken kaltaiset trollit käy välillä jotain älytöntä kirjoittamassa keskusteluun, minä osaan ne ohittaa, mutta sinä olet sivuston ja foorumin perustaja ja minun tuottama kryptokeskustelu tuo sinulle suoraan arvoa, ja jos sinä et arvosta sitä vähääkään, niin miksi minä sitä sinun alustalle tuottaisin? Jos et halua kryptokeskustelua, niin se on ihan ok, sano vaan niin en minä tänne enää kirjoita.

Vaikka tulee harvoin kirjoiteltua tänne niin pakko kommentoida tätä.

Maailma ei pyöri Castelieron ympärillä. Moni täällä saa paljon valueta Pyysingin kirjoituksista, joissa nimenomaan suorat mielipiteet ja huumori ovat tärkeitä elementtejä. Pikkaisen itsekästä ehdottaa, että hänen tulisi rajoittaa mielipiteidensä julkaisua (tai tyyliä julkaista niitä) koska ne ärsyttävät sinua.

Itsekin mainitset että ”…sinun yleinen asennoituminen kryptoja ja niiden puolesta puhuvia kohtaan.” Edustat siis koko omaisuusluokkaa, josta tulee puhua kunnioittavasti, jotta et lopettaisi kirjoittamista? Jotenkin tuntuu, että otat keskustelun turhan henkilökohtaisesti.

IMO nuo Pyysingin kryptokirjoitukset ovat olleet kaukana trollaamisesta/kiihkoilusta. Enemmän tuo sinun avautumisesi vaikuttaa kiihkoilulta. Vielä erikoisempaa, että itse ”piikittelit” kryptokeskustelun liikkeelle tässä ketjussa.

0
0
7.10.2018 - 20:00 #21766

Casteliero

+5194
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917
PPP123 kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:
Mietin jonkin aikaa viitsinkö tähän edes vastata vai lopetanko vaan kirjoittamisen tälle foorumille kokonaan, mutta kun tuo viesti ja koko tilanne nyt päässä välillä ajatuksena käy niin avaudutaan sitten.
En tiedä ymmärrätkö, että sinulla on alusta, jossa on suomen kiihkottominta ja varmasti eniten teknologiaan ja hinnan muodostumiseen keskittynyttä keskustelua kryptoista, ehkä jopa koko euroopassa tai maailmassa, koska kiihko tulee yleensä helposti tähän aiheeseen mukaan. Sen vuoksi olen myös itse halunnut täällä asiasta keskustella. Jos haluan vittuilua, niin voin mennä Bitcoin foorumeille puhumaan Ethereumista, siellä kun Bitcoin maksimalistit ei oikein tykkää siitä.

Se mikä minua tässä asiassa ärsyttää on tuo sinun yleinen asennoituminen kryptoja ja niiden puolesta puhuvia kohtaan. Välillä naureskellaan teerenpelissä kryptoille Oksaharjun kanssa, välillä piikitellään pokeritiedon- tai sijoitustiedon kolumneissa ja kuten tuossa yllä, niin myös monessa muussa keskustelussa puhut kryptokeskustelijoista uskovaisina, hörhöinä, puffaajina jne, niputat Bitcoinit ja kryptot samoissa lauseissa. Minä ymmärrän jos esim. Eken kaltaiset trollit käy välillä jotain älytöntä kirjoittamassa keskusteluun, minä osaan ne ohittaa, mutta sinä olet sivuston ja foorumin perustaja ja minun tuottama kryptokeskustelu tuo sinulle suoraan arvoa, ja jos sinä et arvosta sitä vähääkään, niin miksi minä sitä sinun alustalle tuottaisin? Jos et halua kryptokeskustelua, niin se on ihan ok, sano vaan niin en minä tänne enää kirjoita.

Vaikka tulee harvoin kirjoiteltua tänne niin pakko kommentoida tätä.

Maailma ei pyöri Castelieron ympärillä. Moni täällä saa paljon valueta Pyysingin kirjoituksista, joissa nimenomaan suorat mielipiteet ja huumori ovat tärkeitä elementtejä. Pikkaisen itsekästä ehdottaa, että hänen tulisi rajoittaa mielipiteidensä julkaisua (tai tyyliä julkaista niitä) koska ne ärsyttävät sinua.

Itsekin mainitset että ”…sinun yleinen asennoituminen kryptoja ja niiden puolesta puhuvia kohtaan.” Edustat siis koko omaisuusluokkaa, josta tulee puhua kunnioittavasti, jotta et lopettaisi kirjoittamista? Jotenkin tuntuu, että otat keskustelun turhan henkilökohtaisesti.

IMO nuo Pyysingin kryptokirjoitukset ovat olleet kaukana trollaamisesta/kiihkoilusta. Enemmän tuo sinun avautumisesi vaikuttaa kiihkoilulta. Vielä erikoisempaa, että itse ”piikittelit” kryptokeskustelun liikkeelle tässä ketjussa.

No niin, puretaas nyt tämä osiin, ettei tämä koko keskustelu karkaa liian isoihin mittasuhteisiin. Eli ensimmäisen hieman piikikkään kommentin heitin puolihuumorilla, mitä tuollaiset one-linerit yleensä netissä on, ja korostin sitä myös silmää iskevällä hymimöllä. Se toinen puoli mikä siitä ei sitä huumoria ollut, oli esim. tuo aiemmin mainittu kommentti keskustelussa ja muut Akin ketjuun kirjoittamat varoittavat kommentit, jotka on yleensä osunut niihin kaikkien punaisimpiin ajan jaksoihin, eli tästä on helppo ottaa fiilistä tälläisestä "I told you so" asenteesta. Eli on siinä piikikkäässä puolihumoristisessa kommentissa myös tiettyä totuuden siementä.

No kuten yleensä, niin nettikeskusteluissa huumori, sarkasmi ja ironia on vaikeita lajeja, ja se myös varmaan vei tämän keskustelun väärälle polulle. Ilmeisesti Aki otti asiasta liikaa itseensä ja kommentoi asiaa niin kuin kommentoi. Minä taas osaltani näin Akin kommentin niin, että kun siinä puhuttiin tosiuskovaisista ja muista hörhöläisistä, eikä siinä eritelty kenestä puhutaan ja kommentti oli vastaus minulle, niin tietysti oletan, että tällä tarkoitetaan minua.

Nyt ollaan tilanteessa, jossa henkilö joka omien sanojenkin mukaan ei ole teknologiasta perillä, eikä muutenkaan niin kiinnostunut aiheesta, sanoo minua käytännössä idiootiksi, kun olen sijoittanut tälläiseen teknologiaan ja uskon vielä siihen. Ja minä olen kuitenkin opiskellut aihetta satoja tunteja ja suurin osa työhistoriasta ja opiskeluista tukee tätä osaamista. Rahallisesti olen myös tehnyt tuottoja, joita en koko elämäni aikana saisi aikaan osakemarkkinoilta. Tottakai minä tälläisessä tilanteessa otan kommentista vähän itseeni ja puolustan itseäni.

Minä en missään nimessä oleta maailman, tai edes Sijoitustiedon kryptokeskustelun pyörivän minun ympärillä. Kirjoitin nuo kommentit täysin omasta näkökulmasta ja siitä miten asiat on minuun vaikuttanut. Minulla on ollut viimeaikoina esimerkiksi 2-3 hyvää aihetta lohkoketjuteknologian tiimoilta ja jossain vaiheessa olen miettinyt myös, että jos avaisin oman blogin, jossa voisin aiheesta kirjoittaa. Mutta itselle ainakin tulee helposti "why bother" fiilis, jos mennään turhanpäiväiseen kritiikkiin. Mutta Akilla on todella hyvää kryptoaiheista sisältöä myös, kuten esimerkiksi tammikuussa kirjoitettu artikkeli kryptoista, joka pääasiassa sisältää täyttä asiaa ja varmasti asiat näkyy noin, jos keskustelee kryptoista pokeripiireissä.

Aki Pyysing kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:
En tiedä ymmärrätkö, että sinulla on alusta, jossa on suomen kiihkottominta ja varmasti eniten teknologiaan ja hinnan muodostumiseen keskittynyttä keskustelua kryptoista, ehkä jopa koko euroopassa tai maailmassa, koska kiihko tulee yleensä helposti tähän aiheeseen mukaan. Sen vuoksi olen myös itse halunnut täällä asiasta keskustella. Jos haluan vittuilua, niin voin mennä Bitcoin foorumeille puhumaan Ethereumista, siellä kun Bitcoin maksimalistit ei oikein tykkää siitä.

En ollut ymmärtänyt, kun en ole kryptokeskusteluja muualla seurannut. Tosin kiva, jos totta - ja melko kiihkeitä ovat sitten muut palstat. Kryptoketju kuitenkin Sijoitustiedon kepeästi kiihkein.

Ilman muuta varmasti on palstan kiihkein keskustelu, siitä ei varmaan ihan heti eroon pääse. Täällä on kuitenkin keskustelu säilynyt tosi hyvin teknologiassa ja arvon fiksussa määrityksessä, joitain poikkeuksia tietysti lukuunottamatta, kun muissa kanavissa se helposti menee ideologisen keskustelun puolelle ja mukaan tulee pahat valtiot, keskuspankit, FIAT valuuttojen romahdusteoriat jne. hyvin nopeasti. Kryptojen keskuudesta löytyy todella paljon näitä ideologisia kiihkoilijoita, varsinkin Bitcoin piireistä, jotka on ollut mukana 4-5 vuotta tai enemmän. Täällä varmaan tekee paljon tuo perinteisemmän sijoittamisen pohjatieto sen, että keskustelu pysyy ainakin suht järkevissä rajoissa.

Aki Pyysing kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:
Se mikä minua tässä asiassa ärsyttää on tuo sinun yleinen asennoituminen kryptoja ja niiden puolesta puhuvia kohtaan. Välillä naureskellaan teerenpelissä kryptoille Oksaharjun kanssa, välillä piikitellään pokeritiedon- tai sijoitustiedon kolumneissa ja kuten tuossa yllä, niin myös monessa muussa keskustelussa puhut kryptokeskustelijoista uskovaisina, hörhöinä, puffaajina jne, niputat Bitcoinit ja kryptot samoissa lauseissa. Minä ymmärrän jos esim. Eken kaltaiset trollit käy välillä jotain älytöntä kirjoittamassa keskusteluun, minä osaan ne ohittaa, mutta sinä olet sivuston ja foorumin perustaja ja minun tuottama kryptokeskustelu tuo sinulle suoraan arvoa, ja jos sinä et arvosta sitä vähääkään, niin miksi minä sitä sinun alustalle tuottaisin? Jos et halua kryptokeskustelua, niin se on ihan ok, sano vaan niin en minä tänne enää kirjoita.

Totta kai haluan maailman kiihkottomimman kryptokeskustelun jatkuvan Sijoitustiedossa. Tämän toki tiesitkin. Tyylini ilmaista asiat saa tyttäreni ja äitini väistelemään seuraani julkisilla paikoilla tai kavereidensa ollessa kuuloetäisyydellä. Kryptokansan yleinen närkästyminen ei tule yllätyksenä. En kuitenkaan aio alkaa kirjoittamaan kuin Osuuspankin tiedotusosasto, eli varoa suututtamasta yhtään ketään, kun koko Suomi on asiakkaana. Sijoitustieto on miulle ideologinen seikkailu, mutta hauskaa pitää olla matkalla. 

Tähän on varmaan hyvä avata sitä asemaa, jossa teknologiaan pohjautuvat kryptobullit käytännössä on. Muistan lukeneeni jonkun sinun Pokeritiedon kolumnin, jossa kerroit, että olet tuhansia kertoja yrittänyt oikoa pokerin osalta sitä väärää olettamaa, että kyseessä olisi tuuripeli. Sanoit myös, että et välttämättä yleensä enää edes kerro olevasi pokeriammattilainen, mutta jos asia tulee puheeksi, niin rakkaudesta lajiin yrität muuttaa asenteita. Tästä on myös itsellä kyse. Tosin kerrottuna ainakin kymmenellä, koska taistelet käytännössä noita Bitcoin ideologisia tyyppejä vastaan, ja toisella laidalla on sitten teknologiasta mitään tietämätön porukka, joilla kuitenkin on vahvat mielipiteet rahasta, markkinataloudesta jne. Eli todella paljon tulee turhautumista ja todella paljon joutuu ohittamaan keskusteluja, koska ne ei johda mihinkään.

Aki Pyysing kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:
Vaaroista on toki hyvä varoitella ja kuplista, mutta niinkun itsekkin sanoit, et ymmärrä teknologiasta mitään.

Laitan vielä tähän linkin projektiin, joka kuvaa hyvin Ethereumin potentiaalia pelisegmentissä. Voitko käyttää 15 minuuttia aikaa päivästäsi ja käydä tutustumassa siihen, ja lukea vaikka sivu läpi.

Vastaaminen hetken kesti, koska katsoin velvollisuudeksi katsoa tuota, ennen kuin kirjoitan mitään. Nyt katsoin. Ehkä jopa vähän sivistyin.

Yritän vielä yhden kerran selittää, miksi en tämän enempää aio käyttää aikaani kryptojen tutkimiseen: Tunnen paljon ammattisijoittajia, sekä isoissa organisaatioissa että yksinäisiä susia ja kaikkea tämän väliltä. Sijoittamalla rikastuneista ja ennen finanssikriisiä aloittaneista yhdelläkään ei ole krypton kryptoa. On erittäin vaikea kuvitella, että mie teknologiakammoisena löytäisin sieltä valon, jota nämä, joilla osalla on organisaatiokin tukenaan, ei olisi jo löytänyt.

Sitten tunnen paljon pokeriammattilaisia. Näistä osa on tosiaan sijoittanut kryptoihin. Näistä kukaan - ei kukaan - ole pystynyt kertomaan järkevää perustelua miksi on sijoittanut. Argumentit "pitkäaikainen sijoitus", "kun muillakin on" ja "lohkoketjuteknologia voi tuoda ihan mitä vaan" eivät vakuuta.

Tämä mikrotason havainto jo kertoo miulle riittävällä varmuudella, että kryptoissa on paljon tyhmää rahaa eikä juuri lainkaan ajan testaamaa fiksua rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, että oli kyseessä mikä tahansa hyödyke, se on ylihintainen. Miuta ei juuri kiinnosta väittävätkö jenkkigurut tai -instituutiot sijoittavansa tai sijoittaneensa tai ei. En luota niiden ilmoituksiin pätkäänkään. Totta kai kryptomarkkinoilla on monilla metodeilla paljon rahaa tehtävissä, ja Atlantin takana turha totuudenpuhuminen ei ole erityisesti arvossa.

Olen tehnyt "teknistä analyysiä" kryptoketjussa, koska juuri Bitcoinin kaltaiseen hyödykkeeseen se voi toimia. Jos hinta määräytyy markkinapsykologian pohjalta, voi pelkästään käppyrää tuijottelemalla vetää ainakin jossain määrin relevantteja johtopäätöksiä. En nyt sano, että analyyseilläni on ollut kovin paljon arvoa, mutta ei se nyt mahdotonta ole, että jotain olisi ollut. Luulen omaavani muutakin kuin kutistustuntumaa markkinapsykologian tulkinnasta.

Keskustella toki pitäisi asiallisesti, erityisesti miun. Pyydän anteeksi mielipahaa aiheuttaneita ilmaisujani. Tosin luultavasti niitä tulee lisää, koska en aio ryhtyä valehtelemaan näkemyksistäni. Toki siinä on pointti, että kryptoissa otan kantaa aiheeseen, josta ymmärrän kovin vähän. Mutta silti miulla on ainakin itselleni kelpaava argumentti, miksi en niihin sijoita.

Mutta keskityn enemmän, että en vaikuttaisi kryptovittuilevalta. Jos vaikuttaa ylimieliseltä mulkulta, ei aja mitään omaa asiaansa kovin tehokkaasti. Tämä tosin on hankalaa, jos esimerkiksi sattuu olemaan ylimielinen mulkku. David Sklansky 2+2:ssa aikoinaan ajoi oikeaa asiaa, mutta teki sen niin, että vaikutti juuri siltä mitä on. Nuoriso varmaan tästä syystä ei juuri arvosta Sklanskyä, vaikka hänen pokerianalyysinsä oli 1.) uraauurtavaa 2.) virheetöntä, toisin kuin esimerkiksi Doyle Brunsonin.

Minä uskon pystyväni perustelemaan, miksi Ethereumilla tulevaisuudessa olisi arvoa ja miksi siihen olen sijoittanut. Se tosin vaatii paljon keskustelua ensin teknologiasta ja sen jälkeen vasta arvon määrittelystä, eikä se silloinkaan ole vasta kuin hyvä arvio tulevaisuuden potentiaalista. Hintaan vaikuttavia asioita on Etherin kaltaisessa alustatokenissa niin paljon, ettei kukaan osaa vielä arvoa sille laskea, ja varsinkin kun teknologia on vielä kehitysvaiheessa.

Ja kryptoissa on tooooodella paljon tyhmää rahaa. Ne on käytännössä täysin retail-markkinat. Prosentuaalisesti ollaan varmaan vielä jossain 10-15% tienoilla institutionaalisen rahan kanssa, eikä markkinat rauhoitu ennen kuin sitä fiksua rahaa tulee reilusti sisään. Se näkyy tietysti korkeana volatiliteettinä ja silloin joko uskoo omiin tutkimuksiin teknologiasta ja markkinoista tai ei.

Nyt kesän ja syksyn aikana on kuitenkin uutiset Jenkkien institutionaalisen rahan infran rakentamisen ja erilaisten sijoitusten määrissä lisääntynyt merkittävästi, eli siellä tehdään paljon töitä asian eteen. Ensivuonna varmasti aletaan nähdä jo sen tulosta. Eli tuo video minkä linkitin ylle oli vaan yksi monista. Tajusin sen eilen itsekkin, kun mietin miten Jens on tuolla ketjussa noita joitain linkkejä lytännyt, että ulkopuolisen silmiin ne yksittäiset linkit ei näytä mitenkään erikoisilta ja ne on helppo järkeillä merkityksettömiksi, mutta itse kun seuraan uutisia ja niitä tulee useita viikottain ja sieltä poimii aina jonkin esimerkiksi, niin olettaa jotenkin sen vastapuolen myös näkevän sen isomman kuvan.

Ja syy tuohon miksi esim. Suomessa ei nuo ammattisijoittajat ole lähtenyt kryptoihin mukaan, johtuu varmasti myös paljon siitä, että Suomeksi ei vaan saa hyvää tietoa aiheesta. Ja muutenkin kaikista asiantuntevimmat keskustelut käydään Redditin tai Slackin jne. tapaisissa alustoissa, joita tuskin ammattisijoittajat seuraa. Tietysti siihen vaikuttaa myös moni muu asia ja muutenkin ensimmäinen on aina vaikea olla, mutta sen jälkeen kun korkki on auki, niin muiden on helpompi aina lähteä mukaan. Mutta tuskin Suomessa isommin ainakaan parin vuoden sisään lähdetään kryptomarkkinoille, voi viedä vaikka 10 vuottakin. Nyt tosin onneksi verottaja heräsi keskusteluun, kun tajusi, ettei kaikki kryptot olekkaan kuin Bitcoin, vaan niillä on ihan omia käyttötarkoituksia. Sieltä todennäköisesti tulee päivitystä keväällä tulleeseen ehdotukseen siinä määrin, mitä he voi lain puitteissa sitä muuttaa.

Ja niinkun kerroin, niin arvostan sinua kolumnistina, ja en halua sinun tietenkään muuttavan kirjotustyyliä tai -tapaa, enkä minä ole mieltäni pahoittanut. Enemmänkin vaan turhautunut väärinkäsityksiin kryptoista ja teknologiasta, ja niinkun itsekkin sanoit, niin rakkaudesta lajiin tätä tehdään. Tietysti olisi mukavaa, jos osallistuisit välillä kryptokeskusteluun niinä hyvinäkin päivinä (joita ei hinnan puolesta ole kyllä aikoihin ollut) ja keskustelisit teknologiasta. Tietysti teknologia on aihe, joka ei vaan välttämättä kiinnosta, se on ihan ymmärrettävää.

Aki Pyysing kirjoitti:

Lisäksi ymmärrän, että on hyvin mahdollista, että olen väärässä ja Ethereumiin kannattaisi laittaa kaikki omat ja lainarahat juuri nyt. Miun täytyy kuitenkin tyytyä niihin tuottoihin, mitä saan sieltä, missä ymmärrän aiheesta jotakin.

Minunkaan tarkoitus ei ole houkutella ketään sijoittamaan kryptoihin tai Ethereumiin. Minä en siitä hyödy mitään. Tarkoitus on nimenomaan avata aihetta niin hyvin kuin vaan itse osaan ja näkemyksiä mihin se voi tulevaisuudessa mennä ja kannustaa ihmisiä ottamaan selvää, koska näissä voi olla todella iso potentiaali tehdä rahaa. Ja tietenkään niihin ei sijoittaa kannata, jos ei aiheesta mitään ymmärrä ja saa tarvittavan tuoton rahoilleen muualta.

Toivottavasti tämä on tästä aiheesta nyt viimeinen vääntö ja kukaan ei mieltään pahoittanut. Tämä on vaan aihe, jossa jokaisella tuppaa olemaan mielipide ja useimmilla vielä hyvin vahva sellainen, eikä kiivailta keskusteluilta voi välttyä. Jatketaan kuitenkin kryptokeskusteluista tuolla omassa keskustelussaan, paitsi jos Aki haluaa vielä aihetta blogissaan jatkaa.
 

0
0
8.10.2018 - 17:11 #21786

Aki Pyysing

OP
+11705
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6544
Casteliero kirjoitti:

Minä taas osaltani näin Akin kommentin niin, että kun siinä puhuttiin tosiuskovaisista ja muista hörhöläisistä, eikä siinä eritelty kenestä puhutaan ja kommentti oli vastaus minulle, niin tietysti oletan, että tällä tarkoitetaan minua.

Ei tarkoitettu. Olen kryptoketjussa tai jossain suositellut lukemaan Castelieron kryptokirjoituksia. En koskaan suosittele lapsille vaarallisina lukemaan tosiuskovaisten, muiden hörhöläisten tai Laura Huhtasaaren kirjoituksia, vaikka itse niitä seuraankin.

En tiedä henkilöllisyyttäsikään, joten keskustelupalstatekstien ulkopuolinen arviokaan ei voinut olla kyseessä.

Kryptokeskustelu tässä ketjussa voitaneen katsoa päättyneen ainakin meidän kahden osalta sopuun. 

 

0
0
11.10.2018 - 16:44 #21852

Aki Pyysing

OP
+11705
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6544

Mie oon muuten sunnuntaina syntynyt. Technopoliksen ostotarjousrahat suurimmalta osalta käyttämättä ja kurssit droppaa.

Aion ostella joka laskupäivä niin kauan kuin niitä riittää. Mistä näitä tietää, mihin asti putoavat. Voin olla ostoksilla monta vuotta etuajassa, mutta näen kyllä kaikenlaista kivaa, mitä voisi ihan hyvin pitää syklin yli. Vuodenvaihteessa yritän saada sijoitusasteen osakkeisiin jotenkin yli sadan, tosin voi vaatia lisälimiittejä.

Eilen meinasin siirtää keskiviikkokolumnia, kun aamulla jouduin menemään lääkäriin, kun ei henki enää oikein kulkenut. Mutta onnistuin nilkuttamaan saamaan relaksantteja ja tulehduskipulääkkeitä ja illalla vaikutti että olen kunnossa.

Luin uudelleen tänään ja ihan siedettävästi kirjoitettu ottaen huomioon, että olin aika hyvissä relaksanteissa - ja silti hengittäminen ja istuminen olivat vähän tuskallisia. Voi olla, että jätän pakkotoistot pois saliohjelmasta. Tätä en kyllä enää edellisen lauseen puolessavälissäkään uskonut.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/aki-pyysing/puolen-miljoonan-punna…

En ole muuten eläissäni tehnyt yhtään PowerPointtia. Sen sijaan puhekorttia käytin ensimmäisen kerran Poker Awardseissa tänä vuonna, ja nehän ovatkin sikanäppäriä. Valmistuvat kätevästi liimaamalla puolikkaita A4:sia A5-pahvikortin päälle.

Palkkatyöläisenä olisin saikulla. Mutta illan pro bono-esitelmään olisi ollut varmasti aika nihkeää löytää korvaajaa. Onneksi on olemassa moderni lääketiede ja teknologia, joiden avulla alustuksen ja paneelin kaikki av-materiaalini valmistui melko kivuttomasti.

 

0
0
16.10.2018 - 15:08 #21927

Aki Pyysing

OP
+11705
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6544

Hivenen muuten pelotti, kun luin Ylen kulttuuritoimittajan Sara Rigatellin opintovapaalta lähetelleen sähköpostia BBC:lle savustaakseen Aku Louhimiehen BBC-tuotannosta ulos ja ilmeisesti myös onnistuen. Tosin kun elokuvaväestä on kysymys, voi totuus olla myös, että Aku ei olisi pestiä saanut kuitenkaan. Mutta Ylen tarkoitus oli selvä. Kuten Rigatellin esimies Tuomas Ferm sanoi,  "Ihan perusuutistyöstä tässä on ollut kysymys". 

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/1494a85c-a69b-4f86-8289-4f01c2a5…

Rigatelli opiskelee parhaillaan Los Angelesissa USC Annenbergin yliopistossa lukuvuoden mittaisessa opinto-ohjelmassa Helsingin Sanomain säätiön stipendiaattina. Säätiön sääntöjen mukaan stipendiaattiaikana ei voi tehdä töitä, vaan stipendiapuraha on tarkoitettu kokopäiväistä opiskelua varten. Eli kyseessä on tavanomainen kulttuuritoimittajien vaino = ihan perusuutistyötä Ylessä.  

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005865830.html

Onnekseni kulttuuritoimittajat tuskin lukevat Pokeri- tai Sijoitustietoa. Tästä kirjoituksesta olisi hyvin voinut joutua vainon kohteeksi:

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/aki-pyysing/kirjastonhoitajana-oli…

Varmaan sitäkin pitäisi vähintään hävetä, että tykkäsin Akun uudesta Tuntemattomasta:

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kolumni-voiko-aapiskukk…

Tosin huolena on, että joku vanhojen tai tulevien kirjoitusteni suututtamista ziljoonista maalittaa miut sopivan ahkeralle toimitustyötä tekevälle ja sitten ei enää BBC tarjoa miullekaan töitäcrying.

 

0
0
17.10.2018 - 01:14 #21939

eke

-788
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504
Aki Pyysing kirjoitti:

Hivenen muuten pelotti, kun luin Ylen kulttuuritoimittajan Sara Rigatellin opintovapaalta lähetelleen sähköpostia BBC:lle savustaakseen Aku Louhimiehen BBC-tuotannosta ulos ja ilmeisesti myös onnistuen.

Myös Timo Hännikäinen on savustettu ulos Helsingin kirjamessuilta, animalian aktivisti Veikka Lahtisen vaatiessa ”turvallista tilaa”.

https://www.suomenuutiset.fi/eipa-siina-kauaa-mennyt-animalian-aktivist…

0
0
17.10.2018 - 15:06 #21948

Aki Pyysing

OP
+11705
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6544

"Tuore väitöstutkimus osoittaa, että pörssiosakkeilla voittoa tehneet, keskimääräistä markkinakehitystä paremmin pärjänneet sijoittajat ostavat keskimääräistä riskisempiä osakkeita ottaen näin enemmän riskiä pelatessaan voittamillaan ”talon rahoilla”.

Ilmiö on erityisen voimakas osakesijoittamisen vastikään aloittaneiden piensijoittajien keskuudessa."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/aloitteleva-mutta-menestyva-piensijo…

Tämä ei ole nollatutkimus, vaikka mie tiesin tuloksen jo 80-luvulla. Olin yksi monista, jotka tekivät jotain pientä (tai silloin isolta tuntunutta) rahaa osakemarkkinoilla ja halusivat paljon lisää. Niinpä otin kaikki lainat, mitä suinkin sain neuvoteltua. Sain aikaiseksi 90-luvun alkaan 800.000 markkaa nettovelkaisen yksityistalouden, aika paljon sai silloin neuvoteltuasurprise.

Miulla oli tosin takana ajatus, että lainoja ei tarvitse maksaa, vaikka tulisi laskukausi, vaan aina voi odotella nousukautta. Mutta minuutit oli melko pitkiä sitä odotellessa ja aika jänniä neuvotteluja sai käydä pitääkseen huonovakuuksisista lainoista kiinni.

Varotaan sitä vauhtisokeutta!  

0
0
18.10.2018 - 12:59 #21979

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Nyt tuli tuomia MV-lehdestä ja kuten täällä oli jo aiemmin vähän puhetta niin laitan tähän lainauksen tuomiosta:

" Julkaisujen toiminnassa on lisäksi toistuvasti, pitkäkestoisesti ja säännönmukaisesti julkaistu lainvastaisesti muille oikeudenhaltijoille kuuluvaa sisältöä sekä suhtauduttu täysin piittaamattomasti salassapitosäännöksiin sekä rahankeräystä ja rahapelejä koskevaan sääntelyyn"

Ei nyt ole tarkempaa tietoa vielä tuomiosta mutta osa siitä tuli kun MV-lehdessä oli ulkomaalaisten peliyhtiöiden mainoksia niin saa nähdä miten tämä vaikuttaa moniin sivustoihin/henkilöihin jotka mainostavat peliyhtiöitä. Toki tuomiosta vielä valitetaan mutta nyt on linjattu että ei saa mainostaa ulkomaalaisia peliyhtiöitä nettisivuilla. Voin vain kuvitella mikä määrä rikosilmoituksia tehdään nettisivuista joilla mainostetaan ulkomaalaisia peliyhtiöitä kunhan ylilaudan jonnet sekä Iljan fanit aktivoituu.

0
0
18.10.2018 - 14:19 #21982

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237
Jmakela kirjoitti:

Nyt tuli tuomia MV-lehdestä ja kuten täällä oli jo aiemmin vähän puhetta niin laitan tähän lainauksen tuomiosta:

" Julkaisujen toiminnassa on lisäksi toistuvasti, pitkäkestoisesti ja säännönmukaisesti julkaistu lainvastaisesti muille oikeudenhaltijoille kuuluvaa sisältöä sekä suhtauduttu täysin piittaamattomasti salassapitosäännöksiin sekä rahankeräystä ja rahapelejä koskevaan sääntelyyn"

Ei nyt ole tarkempaa tietoa vielä tuomiosta mutta osa siitä tuli kun MV-lehdessä oli ulkomaalaisten peliyhtiöiden mainoksia niin saa nähdä miten tämä vaikuttaa moniin sivustoihin/henkilöihin jotka mainostavat peliyhtiöitä. Toki tuomiosta vielä valitetaan mutta nyt on linjattu että ei saa mainostaa ulkomaalaisia peliyhtiöitä nettisivuilla. Voin vain kuvitella mikä määrä rikosilmoituksia tehdään nettisivuista joilla mainostetaan ulkomaalaisia peliyhtiöitä kunhan ylilaudan jonnet sekä Iljan fanit aktivoituu.

Lisätään tähän vielä tarkennukset:

"Janitskin on Uberuutiset.fi -nimisen verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana markkinoinut internetissä toimivia rahapelisivustoja vastoin arpajaislain 11§:ssä ja 62§:n 2 momentissa säädettyä kieltoa.
Janitskin on joko julkaissut tai sallinut julkaista sivustalla tekstillä"Ilmaista pelirahaa 5 euroa"linkin, jonka takana on ollut Maltalla toimivan LuckyDino Gaming Limited-nimisen yhtiön operoima pelisivusto"
 
"Janitskin on markkinoinut rahapelia vastoin arpajaislaissa säädettyä kieltoa.
Janitskin on MV-Lehti nimisen verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana sallinut julkaistavan MV-lehden sivuilla ainakin InstaCasino-,LuckyDino-,PetersCasino ja Kotikasino-nimisten internetissä toimivien rahapelisivustojen mainoksia. Mainokset on julkaistu suomenkielisillä ja sisällöltään suomalaisille suunnatuilla internet-sivuilla ja siten on kohdistettu suomalaisille"
 
Varsinkin tuo viimeinen alleviivattu lause on mieleenkiintoinen tulkinta ja voi aiheuttaa päänvaivaa monille jos tuomiosta tulee lainvoimainen.
 
0
0
18.10.2018 - 20:25 #21993

Casteliero

+5194
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917

Tuo .fi -päätteinen domain on tuossa iso vaikuttava tekijä. Todennäköisesti myös silloin palvelimet ovat sijainneet fyysisesti Suomen maaperällä. Com domainit ja palvelimet ulkomailla, niin ei silloin ole merkitystä.

0
0
18.10.2018 - 20:53 #21995

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237
Casteliero kirjoitti:

Tuo .fi -päätteinen domain on tuossa iso vaikuttava tekijä. Todennäköisesti myös silloin palvelimet ovat sijainneet fyysisesti Suomen maaperällä. Com domainit ja palvelimet ulkomailla, niin ei silloin ole merkitystä.

Jos nyt oikein muistan niin oikeus linjasi että jos sivusto on suunnattu/mainostettu suomalaisille ja sivusto on suomen kielinen niin silloin ei ole väliä vaikka yhtiö ja domain olisi ulkomaalainen, oikeus tulkitsee että sisältö on se tärkein asia eikä se että yhtiö ja sivusto on ulkomailla.

0
0
18.10.2018 - 21:32 #21996

Casteliero

+5194
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917

Ei sillä ole merkitystä. Jos yritys ja palvelimet on ulkomailla, sekä domain on .com päätteinen, niin ei siinä ole mitään sanavaltaa sen jälkeen. Sama koskee nettikasinoita ja pokerisivuja. Esim. Catena Medialta löytyy varmasti useampikin suomenkielinen sivusto, jotka on tietenkin kohdennettu suomalaisille ja kyseessä on pörssilistattu ruotsalainen firma. 

0
0
18.10.2018 - 21:47 #21997

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237
Casteliero kirjoitti:

Ei sillä ole merkitystä. Jos yritys ja palvelimet on ulkomailla, sekä domain on .com päätteinen, niin ei siinä ole mitään sanavaltaa sen jälkeen. Sama koskee nettikasinoita ja pokerisivuja. Esim. Catena Medialta löytyy varmasti useampikin suomenkielinen sivusto, jotka on tietenkin kohdennettu suomalaisille ja kyseessä on pörssilistattu ruotsalainen firma. 

Miten on .net domainin osalta? MV-lehti oli .net ja palvelimet taisivat olla ulkomailla ja yhtiä Espanjassa joten silloin ei pitäisi tulla syytettä.

Edit. En ole varma oliko palvelimet ulkomaille mutta oletin näin koska yrityskin oli ulkomailla.

0
0
18.10.2018 - 22:30 #21998

raxor88

+14
Liittynyt:
18.10.2018
Viestejä:
39

Tässä koko päätös tuolta osin:

 

Kysymyksenasettelu

Janitskin on kiistänyt syyllistyneensä rahapelirikokseen. Riidatonta on, että MV-lehden verkkojulkaisussa on markkinoitu rahapelisivustoja ilman laissa edellytettyä Poliisihallituksen lupaa.

Asiassa on ensin otettava kantaa siihen, voidaanko Suomen lakia soveltaa kyseiseen ulkomailta käsin toteutettuun menettelyyn. Mikäli Janitskinin voidaan katsoa olleen vastuussa kyseisistä ilmoituksista, on pohdittava, onko hänen näytetty menetelleen asiassa tahallisesti.

Näytön arviointi ja johtopäätökset

Asiassa on kirjallisin todistein selvitetty, ettän MV-lehden verkkojulkaisussa on julkaistu InstaCasino-, LuckyDino-, NettiArpa-, PetersCasino-ja Kotikasino -nimisten, internetissä toimivien rahapelisivustojen mainoksia. Mainokset on julkaistu suomenkielisillä ja sisällöltään suomalaisille suunnatuilla intemet-sivuilla ja siten kohdistettu suomalaisille.

Janitskinin mukaan hän on nähnyt tuhansia suomenkielisiä mainoksia, jotka ovat keskittyneet vedonlyöntiin, urheiluun ja kasinoihin netissä. Janitskin on kysellyt asiasta eikä sivustoilla ole ollut mitään rikosvastuuta. Vastaaja on päätellyt, että myös MV-lehdessä voisi olla tällaisia mainoksia, koska se on ulkomainen sivusta. Janitskin ei ole ajan kulumisen vuoksi muistanut tarkalleen, kuka linkit on MV-lehteen on laittanut.

Asiassa on kuultu lisäksi todistajana ylitarkastaja Tapalista, joka on myös laatinut asiaa koskevan lausunnon. Tapalisen mukaan myös MV-lehti on ollut suomenkielinen verkkojulkaisu, joka on siten kohdistanut markkinointinsa Suomeen ja suomalaiseen yleisöön. MV-lehdessä on todistajan mukaan käsitelty nimenomaisesti Suomeen liittyviä asioita eli myös sisältö on kohdistettu Suomeen. Sillä seikalla, että lehden omistaja on ulkomaalainen taho, ei ole ollut todistajan mukaan merkitystä. Tapalisen kertomus on ollut yksityiskohtainen ja uskottava, eikä asiassa ole syytä epäillä sen luotettavuutta.

Käräjäoikeus katsoo todistaja Tapalisen kertomuksen ja laaditun lausunnon perusteella, että kyseisiä rahapelisivustoja on markkinoitu Suomessa ja markkinointiin on siten sovellettava Suomen arpajaislainsäädäntöä riippumatta siitä, että MV-lehden omistus on ollut ulkomaisilla yhtiöillä ja sen palvelimet ovat sijainneet ulkomailla. Merkitystä ei ole myöskään sillä, että osa lehden lukijoista on mahdollisesti ulkosuomalaisia. Asiassa on siten katsottava, että MV-lehdessä on vastoin arpajaislain 11 §:ssä ja 62 §:n 2 momentissa säädettyä kieltoa markkinoitu internetissä toimivia rahapelisivustoja.

Käräjä oikeus on edellä tässä tuomiossa mainituilla perusteilla katsonut, että Janitskin on vuodesta 2014 lähtien aina tammikuuhun 20l|8 asti ollut MV-lehden verkkojulkaisun sisällöstä vastannut henkilö. Janitskinin on katsottava viime kädessä siten päättäneen kaikesta verkkojulkaisuissa julkaistusta ja muutoin sen toimittamisessa käytetystä aineistosta sekä lehdessä julkaistuista ilmoituksista. Janitskinin omankin kertomuksien mukaan hän on nimenomaan itse suomalaisten ilmoitusten kautta selvitellyt tällaistarahapelien mainostamista verkkojulkaisussaan. 

Käräjäoikeus toteaa tältä osin, että Janitskin ei voi rikosvastuusta vapautuakseen vedota tahallisuuden puuttumiseen sillä perusteella, ettei hän ole saanut riittävää tai oikeaa tietoa Suomen lainsäädännön sisällöstä. Korkeimman oikeuden ratkaisusta KKO:2017:56 ilmenevän oikeusohjeen mukaisesti jokaisen tulee lähtökohtaisesti ottaa selvää omEin alansa erityismääräyksistä, ellei lain sisällön selvittämiseen liity ylivoimaisia taikka kohtuuttomia vaikeuksia. Tieto normien sisällöstä tulee hankkia ensi sijassa virallislähteistä, eikä muista lähteistä annettu tai saatu väärä tieto voi johtaa anteeksiannettavaan menettelyyn. Vastaajan menettelyssä ;ei ole siten ollut kyse tahallisuuden poistavasta, rikoslain 4 luvun 2 §:ssä säädetystä kieltoerehdyksestä. Janitskinin syyllisyydestä ei ole jäänyt varteenotettavaa epäilyä. 

Näillä perusteilla käräjäoikeus katsoo näytetyksi toteen, että Janitskin on syyllistynyt kyseiseen rahapelirikokseen, ja syytekohdan 17 syyte on sen vuoksi hyväksyttävä.

0
0
19.10.2018 - 00:48 #22000

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203

Jos tekijä asuu suomessa niin ei mahda paljoa kiinnostaa onko väliin yritetty laittaa joku ulkomainen palvelin. Jos  taskussa on jollain tavalla laitonta materiaalia levittäviin palvelimiin ylläpitäjän tunnukset ja pyörität niitä palvelimia niin homma on aika selvä. Poliisia ei kauheasti liikuta selitykset siitä kuinka ne ei ole oikeastaan sinun palvelimia ollenkaan ja eivät kuulu suomen poliisille mitenkään.  Näinhän tuossa käräjäoikeuden päätöksessäkin perustellaan juristikielellä ja se on ainoa täysijärkinen tulkinta tällaisesta tilanteesta.

Mutta joo, ihan mielenkiintoinen sivujuoni tuo pelimainostusjuttu.

0
0
19.10.2018 - 01:17 #22001

Casteliero

+5194
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917

Ilja asui itse Espanjassa, yritys on rekisteröity ulkomaille ja palvelimet sijaitsee ulkomailla. Ei tuo päätös tule koskaan menemään läpi korkeammissa oikeusasteissa, paitsi jos puolustus on luokkaa "en minä tiennyt". Sillä jos tuo menee läpi, niin sen jälkeen jokainen ulkomaalainen nettikasino on syyllistynyt samaan rikokseen, jos niiden sivu on käännetty suomen kielelle.

0
0
19.10.2018 - 10:03 #22006

hauturi

+3084
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2264
Casteliero kirjoitti:

Sillä jos tuo menee läpi, niin sen jälkeen jokainen ulkomaalainen nettikasino on syyllistynyt samaan rikokseen, jos niiden sivu on käännetty suomen kielelle.

Miksei niin voisi ollakin, mutta eihän niitä Suomessa mitenkään tuomittua saa.

0
0
19.10.2018 - 10:16 #22007

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Pitää kyllä muistaa tuo mitä Casteliero sanoi että tuskin menee tuo tuomio läpi korkeammissa oikeusasteissa kun kerta on palvelimet ja yhtiö ollut ulkomailla. Tässä päätöksessä kävi niin että leivottiin mahdollisimman iso tuomio ja sen takia meni myös läpi nämä rahapelirikokset. Olisihan se käsittämätöntä jos pelkästään suomenkielisyydella olisi väliä vaikka yhtiöt ei mitenkään muuten liittyisi Suomeen.

0
0
19.10.2018 - 19:39 #22020

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203

Ette taida olla juristeja Casteliero tai Jmakela. Oikeuskäytäntö ei ole noin mustavalkoista. Mutta en jauha enempää tässä ketjussa. 

0
0
20.10.2018 - 11:36 #22037

WD40

+26
Liittynyt:
15.2.2015
Viestejä:
48

Miten optiospekulantti uskaltaa olla tekemisissä Pokeritiedon kanssa, jos kerran:

 

Käräjäoikeus katsoo todistaja Tapalisen kertomuksen ja laaditun lausunnon perusteella, että kyseisiä rahapelisivustoja on markkinoitu Suomessa ja markkinointiin on siten sovellettava Suomen arpajaislainsäädäntöä riippumatta siitä, että MV-lehden omistus on ollut ulkomaisilla yhtiöillä ja sen palvelimet ovat sijainneet ulkomailla

0
0
20.10.2018 - 16:36 #22045

Casteliero

+5194
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917
Hynägrande kirjoitti:

Ette taida olla juristeja Casteliero tai Jmakela. Oikeuskäytäntö ei ole noin mustavalkoista. Mutta en jauha enempää tässä ketjussa. 

Juristi en ole, mutta useita vuosia työskentelin rahapelialalla monipuolisesti ja aika eri meininki olisi tuolla Etelä-Euroopassa, jos tuollainen päätös olisi lainvoimainen Suomessa.

0
0
21.10.2018 - 12:51 #22054

raxor88

+14
Liittynyt:
18.10.2018
Viestejä:
39

Mielenkiintoinen ennakkotapaus kyllä, eiköhän tuo päätös hovissa muutu. Tai en ole kyllä ihan varma onko tämä ennakkotapaus?

0
0
22.10.2018 - 14:47 #22073

Aki Pyysing

OP
+11705
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6544
WD40 kirjoitti:

Miten optiospekulantti uskaltaa olla tekemisissä Pokeritiedon kanssa, jos kerran:

Käräjäoikeus katsoo todistaja Tapalisen kertomuksen ja laaditun lausunnon perusteella, että kyseisiä rahapelisivustoja on markkinoitu Suomessa ja markkinointiin on siten sovellettava Suomen arpajaislainsäädäntöä riippumatta siitä, että MV-lehden omistus on ollut ulkomaisilla yhtiöillä ja sen palvelimet ovat sijainneet ulkomailla

En omista enkä erityisesti johda Pokeritietoa, joten en näe isoja juridisia riskejä itselleni. "Tekemisissä olemista" ei ole kriminalisoitu eikä sen puoleen omistamistakaan olisi. Vain markkinointi on rikollista. Mikä on markkinointia, on juridisesti lopullisesti paaluttamatta. Pahimmille paniikkihäiriöisille mainittakoon, että PAF:illa on suomenkieliset sivut ja se on aika hyvin suomalaisten viranomaisten tavoitettavissa.

Yksi käräjäoikeuden päätös on taas saanut kaikki tavanomaiset maanisdepressiiviset voimat maaniseen vaiheeseen. Useampi henkilö on siis ottanut asian tiimoilta yhteyttä ja ollut huolissaan, kun on joskus kirjoittanut jotakin nettiin. Huomattavaa on, että käräjäoikeuden päätös ei ole mikään ennakkotapaus ja Janitskinin toiminta oli eri tason puuhastelua kuin mitä keskustelupalstoilla yksittäiset henkilöt pystyvätkään tekemään. Hauskasti tämäkin paniikki sivuaa sunnuntaikolumnin aihettacool.

0
0