Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset

24.5.2018 - 12:54 #19994

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237
FinnishDGI kirjoitti:

Jos ne on YLE:n työntekijöiden omasta pelihistoriastaan itseraportoimia tietoja. 

No itselläni kävi sama mielessä. No varmasti luvut ovat luotettavia kerta kun YLE ne on julkaissut ohjelmassaan, ei missään uutisessa mistä ne näkisi. No onneksi tyhmä kansa uskoo ja laittaa rahansa mieluummin RAY automaatteihin koska niiden käyttäjillä ei ole peliongelmaa.

0
0
24.5.2018 - 14:44 #20001

LongJohn

+73
Liittynyt:
21.1.2015
Viestejä:
124

5) Mistä aineisto on saatu? Mukana on maksunvälittäjäfirmoja, kuten myös operaattoreita. Minä en keksi ketään, kenellä voisi tällainen aineisto olla.

Ite kun olen tuota arvuutellut, niin tuollaisia tietoja voisi olla kerättävissä pankilla omista asiakkaistaan ja nets'illä (eli entisellä Luottokunnalla). Se että nuo tiedot ovat päätyneet MOTille ihmetyttää. Kun ei ole oikein lainopillista osaamista en osaa arvioida onko jokin taho tehnyt jotain lainvastaista. Maallikkona tuntuisi, että aika harmaalla aluuella liikutaan. Ohjelmassahan todettiin jotain KELAn työntekijän pelaamisesta eli aineiston mukana on ilmeisesti ainakin jotain profilointitietoa otoksessa olevista rahansiirtäjistä. 

 

0
0
25.5.2018 - 14:53 #20020

Dharma

+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Aineisto ei anna täysin kattavaa kuvaa kansalaisten nettipelaamisesta: Kyse on siis 3000 henkilön otoksesta - jäävuoren huipusta. Materiaali sisältää yllätyksen. Keskipalkkaiset henkilöt käyttävät pelaamiseen jopa useita tuhansia tai pahimmillaan kymmeniä tuhansia euroja kuukaudessa. Monilla on maksuhäiriöitä ja osa on joutunut ulosottoon.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/05/14/peliriippuvuudella-rahastajat-…

Jos sieltä aineistosta on tunnistettavissa tulotasoja ja yksittäisiä maksuhäiriöitä, niin on melko selvää, että MOT on rikkonut henkilörirekisterilakia tuolla aineistolla.

IMO tästä saa vinkin, mistä aineisto on peräisin:

Vain murto-osa maksuista on mennyt Veikkaukselle. Tämän ryhmän ihmiset ovat pelanneet ennen kaikkea ulkomaisia rahapelejä.

Tällainen aineisto on ehkä/luultavasti verottajalta, joka on pyytänyt sen rahanvälitysfirmoilta ja pankeilta liittyen erityisesti tähän juttuun:

KL: Verottaja odottaa jättipottia bitcoin-voitoista - yli 3300 suomalaista tunnistettu

...

"Verohallinnolla on laajahkot tiedonsaantioikeudet muun muassa maksuliikennetietoihin. Meillä on erilaisia keinoja yhdistellä tietoa ja identifioida henkilöitä. Suomi on bitcoiniin liittyvässä analytiikassa johtavassa asemassa ja olemme konsultoineet aika paljon muiden maiden viranomaisia."

Puiron mukaan verottaja on tunnistanut yli 3300 suomalaista, joiden tulisi maksaa pääomaveroa bitcoin-voitoistaan. Osalla näistä henkilöistä on aikaa ilmoittaa tuloista vielä toukokuussa. Veroilmoituksen palautuspäivät ovat osalla 8.5. tai 15.5., mutta osalla ilmoittamismahdollisuus on jo mennyt ohi, jos veroilmoituksen jättöpäivä on ollut huhtikuussa.

"Vielä ei voida sanoa, että veroja olisi jäänyt viime vuodelta saamatta. Vasta toukokuun lopulla voidaan vetää tilannetta yhteen", Puiro sanoo.

Verohallinnon arvion mukaan tunnistettujen 3300 henkilön yhteenlaskettu myyntivoitto on noin sata miljoonaa euroa, joten verottajan osuus potista olisi noin 30 miljoonaa euroa.

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kl-verottaja-odottaa-jattipott…

"Sattumalta" tässäkin aineistossa on n. 3k suomalaista...

Verottajan tietopyyntö rahanvälitysfirmoille ja pankeille on todennäköisesti sisältänyt jonkin, melko ison, vuositason alarajan. Tällä perusteella on sitten löytynyt nuo 3.3k suomalaista. Todennäköisesti tämä on sama aineisto. Oikein kunnon otos. Lol. Ei voisi pahemmin logiikka kyllä pettää, kun tästä aineistosta vedetään johtopäätöksiä koko väestöstä. MOT/Yle on tässä todella pahasti mokannut ja luultavasti rikkonut lakia. Pitänee tehdä tutkintapyyntö poliisille. Samoin verottajasta, jos aineisto on sieltä.

Aineistossa on lähes 3000 suomalaista. He ovat kolmen vuoden aikana pelanneet verkon rahapelejä noin 120 miljoonalla eurolla. Tappioita pelaajat ovat tehneet peräti 50 miljoonaa euroa. Yhtä pelaajaa kohden tappiot ovat lähes 17 000 euroa. Pelaajat ovat pääosin tavallisia keskiluokkaisia suomalaisia. Joukossa on sairaanhoitajia, paperityöläisiä ja esimiestehtävissä olevia asiantuntijoita eri puolilta maata. Heitä yhdistää lähinnä yksi asia: pelaaminen.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/05/14/peliriippuvuudella-rahastajat-…

Kyllä tämän täytyy olla verottajan aineisto. Verottajalla on ammattinimikkeet henkilötiedoissa. Törkeä tietovuoto kyllä. Tämä pitää viedä poliisille. 

0
0
25.5.2018 - 16:48 #20027

Dharma

+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Tutkintapyyntö poliisille pitää tehdä paikalliselle poliisilaitokselle henkilökohtaisesti. Vien sen maanantaina. Sisältö on yksinkertaisesti suunnilleen näin:

Tapahtuneet rikokset: tietomurto, henkilörekisteririkos

Tapahtumakuvaus: YLE:n MOT-ohjelma kertoi saaneensa haltuunsa n. 3000 suomalaisen rahansiirtotietoja. Näistä tiedoista ilmeni ainakin ko. suomalaisten ammattinimike, tulot ja maksuhäiriöt. Ohjelma käytti näitä tietoja ohjelmansa (linkki, päivä) perustana. Ohjelma esitettiin (kanava, päivä). Kyseiset tiedot ovat henkilörekisterinalaisia ja on todennäköistä, että YLE:n MOT-ohjelmalla ei ollut lupaa tällaisen rekisterin ylläpitoon ja hyödyntämiseen. Lisäksi vaikuttaa todennäköiseltä, että kyseinen rekisteriaineisto on saatu Suomen verottajalta, joka hiljattain hankki vastaavan aineiston Bitcoin-veronkiertoepäilyjen johdosta. Kyseessä on siten tietomurto verottajan tietoihin.

Pistän tästä sitten tiedon sopiville toimittajille, joilla on alaan kiinnostusta. 

Rikosilmoituksen voisi tehdä netissä, mutta rikosilmoitus raskauttaa ilmoittajansa. Tutkintapyyntö on jättäjälleen riskittömämpi. Eikä haittaa, jos poliisi käsittelee asiaa asianomistajarikoksena: arvelen näet itse kuuluneeni ko. aineistoon eli minulla on oikeus tehdä asiasta jopa rikosilmoitus, mutta aloitetaan nyt tutkintapyynnöllä.

EDIT: Laitoin tämän vähän korjattuna MOT:n toimittajalle ja piilokopiona Ylen vastuullisille päätoimittajille. 

0
0
30.5.2018 - 15:44 #20116

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Tykkäsin joskus Sanni Grahn-Laasosesta jollain pseudosyyllä. Seurailen twitterissä ministereitä ja kansanedustajia ja täytyy sanoa, että suhde on kylmennyt. 

Sanni: Nyt on kertoa hyviä uutisia! Hallitus vastaa 60 miljoonan euron koulutuspaketilla osaajapulaan...

Kun kokoomuslainen ministeri kertoo "hyvinä uutisina", että se on nousukaudella saanut revittyä rahaa budjettialijäämää syventämään, voidaan todeta, että Farseer on osin oikeassa. Demareita mitä demareita. Mitään kantaa en tässä ota rahan käyttökohteeseen, en nähnyt syytä perehtyä. Todennäköisesti nostaa verenpainetta.

Päivän Hesari: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005699335.html

Ylimielisyyttä vai ymmärtämättömyyttä? "Vedonlyöntiyhtiö pitää hallituksen kasassa pysymistä hieman todennäköisempänä kuin kaatumista. Kertoimet tuskin perustuvat oikeasti mihinkään poliittiseen analyysiin"

Kertoo paljon, että näiden mielestä oikeaa poliittista analyysia on HS:n ja muutaman muunkin samassa kahvilassa pyörivän toimittajan. Perusteet odotusarvoista ja vedonlyöntimarkkinoista ovat näillä hukassa kuin Valkeakosken Suurella Ajattelijalla. Jos oikea raha määrittää kertoimet, niin siihen sisältyy aika paljon poliittista analyysia, osin toki laadutonta, mutta varmasti osin ihan laadukastakin, jossa todennäköisyyksiä pohditaan pätevämmin kuin Hesarissa konsanaan. Lisäksi kertoimenlaskijat kyllä tekevät poliittistakin analyysiä ennen kuin asettavat betsejä tai kertoimia saiteille.

Lisäksi täytyy mainita, että luultavasti Teemu Luukka ja Tuija Sutinen ovat hyvin lähelle oikeassa:  Kertoimet tuskin perustuvat ensisijaisesti poliittiseen analyysiin, vaan näkyvyyden hakemiseen. Näkyvyyttä Hesari ei paholaisen asiamiehille tietenkään anna. Tämä ei poista sitä, että ensin Luciferin pöydässä on tehty varmasti myös poliittista analyysia.

Tämä toki oli aivan liian monimutkainen pohdinta "oikeaa" poliittista analyysia tekeville, kun taas Sijoitustiedon vedonlyöntisivistyneet kohauttivat olkiaan, kun itsestäänselvyyksiä länkytin. Mutta uskokaa pois, Hesarin poliittiset toimittajat eivät erota ehdollista todennäköisyyttä riippumattomasta, tai edes laskea kerrointa todennäköisyysprosentista. 

0
0
27.6.2018 - 17:14 #20362

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Juuri nyt olen jotenkin synkällä tuulella. Olen pettynyt itseeni, sillä viime viikot olen lähinnä murehtinut yrityskauppaa, johon en kovin paljon pysty vaikuttamaan ainakaan murehtimalla. Salilla olisi tarkoitus käydä vähintään neljä kertaa viikossa. Toteutus ollut 3 miinus pelkästään siksi, että väistelen nykyisin jossain määrin kankkusessa treenaamista. Ryhdistäydyn näillä näkymin kun täytän 100 tai kun minusta tulee biljardööri.

Lisäksi olen seurannut mm. twitteriä. Jani Mäkelän twitteriä luulin hetken aikaa parodiatiliksi, sen verran vahva suorittaja jamppa on.

Lappeenrantalainen persukansanedustaja selitti, miten Trumpin asettamat autoteollisuuden tullit eivät haittaa Suomen autoteollisuutta, koska autot voi yhtä hyvin viedä muualle. Mie epäilen, että Kai Lärvikare, persujen harvoja taloudesta jotain ymmärtävä, on ojentanut Jania, että nyt tuli puhuttua läpiä päähän. Twiitit on nimittäin poistettu. 

Mie pyrin aktiivisesti Lappeenrannasta aikoinaan menstyksekkäästi pois, koska väki oli hyvin sisäänpäinkääntynyttä ja väkivaltaista. Sitä kansaa mitä ilmeisimmin riittää siellä vielä yli 30 vuotta myöhemmin, koska Jani Mäkelän kaltaiselle hyvin hitaasti hiihtävälle riittää äänestäjiä.

Olen Jeansin kanssa vahvasti eri mieltä siitä, ymmärtääkö Trump vapaakaupan edut ja pyrkii vain painostamaan muita vapaampaan kauppaan. EU:n vastatullien vuoksi Harley-Davidson on siirtämässä tuotantoaan Eurooppaan. Tähän Trump uhkaa lisäveroilla. "A Harley-Davidson should never be built in another country-never! Their employees and customers are already very angry at them. If they move, watch, it will be the beginning of the end - they surrendered, they quit! The Aura will be gone and they will be taxed like never before!" Tätäkin luulee helposti parodiatiliksi.

Mie olen aina länkyttänyt, että olisi tärkeää löytää poliitikkoja, jotka ovat täysipäisiä. Sillä onko arvot samat kuin itsellä ei ole paljonkaan väliä. Ihmisten arvoihin on vaikea vaikuttaa, mutta taloudelliseen hyvinvointiin poliitikot voivat vaikuttaa paljonkin. Yksi nuorukainen kasinolla sanoi muuten ääneen sen, mitä monet ajattelevat: Tekniikka muuttaa maailmaa, eivätkä poliitikot. Tämä on niin hönö näkemys, että en viitsinyt sanoa mitään, etten vaikuttaisi ylimieliseltä kiihkoavalta sedältä. Poliitikot voivat esimerkiksi aloittaa sotia, ja nämä kyllä muuttavat maailmaa siinä missä iPhone ja IoTkin. Ja jos Trump on täysipäinen, mie oon hartaasti sekä raitis että uskovainen.

Tunnelmaa pirsit tosin se, kun pitkästä aikaa luin kirjan. The New Tsar (=Putin), vahva lukusuositus jos politiikka ja historia vähänkään kiinnostaa. Mie tykkään objektiivisuudesta enemmän kuin vanhemmistani, ja tämä on käsittääkseni objektiivinen ja hyvin kirjoitettu kirja. Se mikä on faktaa, esitetään faktana ja salaliittoteoriat kerrotaan salaliittoteorioina. Näkyy löytyvän suomeksikin, jos englangi ahistaa. Mie tykkään lukea alkukielellä, jos vain suinkin osaan sitä tarpeeksi. Venäjäksi en ole kyllä lukenut kuin oppikirjoja, lehtiä ja keskustelupalstoja. Elämäntavoitteeksi voisi ottaa yksi kirja venäjäksi.  Se olisi realistisempi kuin hoikistuminen ja raitistuminencool.

Sijoitusrintamalla en ole tehnyt juuri mitään, koska lähinnä olen tosiaan reilannut. Taipumukseni hyödyttömään reilaamiseen on johtanut mm. siihen, että pääsääntöisesti väistelen kaikkea urheiluvedonlyöntiä.

0
0
27.6.2018 - 17:49 #20364

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Olen tullut siihen päätelmään että ei kannata seurata kansanedustajien Twitter-tilejä kovin paljoa koska sisältä on yleensä turhaa lässytystä. On kyllä tuo Jani Mäkelän tili aika koominen ja myös monen muun persun mutta kyllä muitakin helmiä on muissa puolueissa joten ei persu edustajat jää yksin typeryyksien laukomisessa.

Mitä taas tulee Trumpin kauppasotaan niin uskon siihen että Trump ei peräänny vaan luottaa siihen että Kiina ja EU tulee vastaan ja saadan paremmat sopimukset USA kannalta. Toisaalta jos nokittelu jatkuu niin sitten pudotusta tulee markkinoilla ja taas kynnetään vuosikymmen syvällä Suomessa mikä on tässä taloustilanteessa pahin mahdollinen skenaario. Itse kyllä uskon että Kiinan ja EU:n päättäjät ymmärtävät kauppasodan riskit ja sen takia perääntyvät hieman että Trump saa haluamansa.

0
0
27.6.2018 - 21:53 #20367

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Jmakela kirjoitti:

 On kyllä tuo Jani Mäkelän tili aika koominen ja myös monen muun persun mutta kyllä muitakin helmiä on muissa puolueissa joten ei persu edustajat jää yksin typeryyksien laukomisessa.

Vahva suosikkini ilman itsesuojeluvaistoa vetäväksi toisen laidan twiittaajaksi on koomikko Iikka Kivi. Mies ei ole yhtään hauska, mutta säihkyvällä älyllään haastaa ameeban ihan vahvasti.

0
0
28.6.2018 - 12:00 #20374

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Sinä varmaan tiedät paremmin rahapeli lain Suomessa niin mitä mieltä olet tästä jos tuomio tulee MV-lehden perustajalle:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005733496.html?share=456f499001077911…

"Kaksi syytettä rahapelirikoksesta – MV-lehdessä julkaistiin nettirahapelien mainoksia

1. Janitskin julkaisi tai antoi julkaista Uber Uutiset -verkkosivustolla linkin maltalaisen yhtiön pelisivustolle. Janitskin vastasi syytteen mukaan Uber Uutisten sisällöstä.

2. MV-lehdessä julkaistiin ainakin viiden nettirahapelisivuston mainoksia. Mainokset ovat olleet suomenkielisiä. "

Eli jos on kiellettyä mainostaa ulkomaisia peliyhtiöitä niin eikö moni sivusto saa kohta syytteen siitä että on sivuilla mainos tai yksityishenkilö joka mainostaa esim Instagramissa tai FB ulkomaisia uhkapeliyhtiöitä. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin, se myös on mahdollista.

0
0
28.6.2018 - 13:29 #20376

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Jmakela kirjoitti:

Sinä varmaan tiedät paremmin rahapelilain Suomessa niin mitä mieltä olet tästä jos tuomio tulee MV-lehden perustajalle:

Mie seuraan juuri tätä osiota kiinnostuneena. Omia suoria intressejä ei juuri ole, mutta tosiaan jännä nähdä, voiko ulkomailla pidetystä suomenkielisestä sivustosta saada tuomiota rahapelirikoksesta. Tosin käräjäoikeudessa voi saada minkälaisen tuomion tuomion mistä tahansa, veri punnitaan sitten hovissa.

Iljalle oikeudenmukainen tuomio olisi neljä vuotta pakolaisten valvomaa vastaanottokeskusten vessojen pesua. Pride-marssille pääsisi vuosittain lomille.

0
0
28.6.2018 - 15:23 #20381

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Olen kaukokannattanut demokraatteja USA:n vaaleissa lähinnä aborttikysymyksen takia huolimatta niiden usein hönöstä talouspolitiikasta. On hyvä toivoa omia arvoja kauas, ja lähempänä keskittyä olennaiseen. Tosin Suomessa änkyräarvoja edustavat lähinnä pohjalaiset, kristilliset ja persut, joten täällä asiat ovat aika hyvin reilassa. Joku no-brainer translaki onnistuu heti hallituskombolla, jossa ei ole persuja tai kepua ja tulee siis ennen pitkää kuitenkin.

Mitä ilmeisimmin republikaanit ottavat korkeimman oikeutensa tuomarin Athony Kennedyn eron myötä muutaman vuosikymmenen takapakkia arvotuomioissa yleensä ja aborttikysymyksessä erityisesti. Raamattuvyö halveksuu toki Trumpia, mutta vielä enemmän naisia, jotka haluaisivat päättää omasta ruumiistaan. Betsaisin sen puolesta, että osavaltiot pääsevät päättämään omista aborttilaeistaan muutaman vuoden sisällä. Tämän vuoksi uskovaiset hampaita kiristellen äänestivät Trumpia viime vaaleissa, vaikka kaikki tietävät, että Donald uskoo vain itseensä ja FoxNewseihin. 

Korkeimmassa oikeudessa oli vaalien alla yksi paikka katkolla, ja jos Obaman ehdokas olisi mennyt läpi, olisi tullut demokraattienemmistöinen korkein oikeus. Nyt tulee änkyräenemmistöinen (entisen republikaanienemmistön sijaan, Kennedy oli heiluva vaa'ankieli) korkein oikeus, ja Ylen ja Hesarin toimittajilla riittää vuosikymmeniksi kauhisteltavaa ja väritettävää USA:n karmeasta ihmisoikeustilanteesta.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-28/toppling-roe-abortio…

0
0
11.7.2018 - 10:27 #20519

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Olen ilmeisen tunteeton ihminen, koska en seurannut sydän sykkyrässä, miten luolaan joutuneille thaipojille kävi. 270.000 uutta Syyrian pakolaista kyllä kiinnosti, mutta Etelä-Syyriasta tuli huonommin ja harvemmin uutisia.

Elon Musk sen sijaan markkinointimiehenä on vähintäänkin yritteliäs. Sinne se vaan änkesi Thaimaahan tarjoamaan minisukellusvenettään avuksi. Muskin häirinnästä huolimatta pojat siis saatiin pois luolasta.

Mie en olisi muuten uskonut kotimarkkinayhtiöiden nousevan näin ärhäkästi, mutta niin ne vain ovat tehneet. Kaikki Fortumit, DNA:t ja Keskot ovat huippuhinnoissa. Mie toki olen myynyt tämän kolmikon suorat omistukset käsittääkseni kaikki, vaikka kaikkia kolmea on usein ollutkin.

Tämä kertoo siitä, että raha etsii edelleen epätoivoisesti rauhallista kotia ja elämme jänniä aikoja. Joten mistähän ne Trumpin ja Putinin näkisi varmimmin? Näin nimittäin Ronald Reaganin Helsingissä toukokuussa 1988, nyt olisi taas aika nähdä vilaus USA:n presidentistä - ja samalla saisi bongattua myös itänaapurin pienen suuren miehen.

 

0
0
20.7.2018 - 15:59 #20630

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Mie oon selvinnyt pehmeästä tuloskaudesta toistaiseksi hyvin, koska ei ole vielä juuri tullut fokusyhtiöiden tuloksia. Nordea ja ÅAB yllättivät iloisesti sekä miut että markkinat. Usein olen askarrellut kesällä paljon kauppaa ja pelannut pokeria, kun muut mökkeilevät. Nyt en ole tehnyt oikein mitään. Ihan vähän pieniä täydennysostoja kuopissa.

Sijoitusasteeni meni kertaheitolla alas, kun yksi pörssin ulkopuolinen kioski meni lopulta kaupaksi. Jos rahat joskus tulevat, ostanen osakkeita, mutta jättäen vähän tavallista enemmän cashia. Jos markkinat romahtavat, kuten monet ovat ennustaneet tapahtuvan jo useana vuonna, joku 20% cashiakin auttaa.

Hivenen huvitti, kun Erdogan joku aika sitten kertoi korkean korkotason aiheuttavan inflaatiota. Kukahan Turkissa asuva ekonomisti uskaltaa kertoa Erdoganille korkojen ja inflaation oikeasta suhteesta?

Trump taas otti uuden askeleen vallanjaon romuttamisen yrittämisen tiellä. Hän käytännössä kehotti Fediä olemaan nostamatta korkoja, tosin kertoen antavansa Fedin antaa itse tehdä omat päätöksensä. Onkohan Donald tietoinen, että Fed on ihan lakiperusteisesti riippumaton? https://money.cnn.com/2018/07/19/news/economy/federal-reserve-trump-pow…

Suomessa ovat asiat oikeastaan hyvin, koska meillä on täysipäinen pääministeri ja täällä nahistellaan perustuslain tulkinnoista. USA:ssakin ovat asiat siinä mielessä hyvin, että instituutiot Trumpin kauhuksi puolustavat demokratiaa, vallanjakoa ja lehdistönvapautta. Hivenen hymyilyttää mediajutut, joissa mainitaan Trump maailman vaikutusvaltaisimpana miehenä. Eiköhän se ole kuitenkin Kiinan Xi, vaikka toki USA toistaiseksi onkin vaikutusvaltaisempi kuin Kiina. Xin ei tarvitse murehtia tuomioistuimista tai kongresseista, vaan kun Xi sanoo hypätkää, reilu miljardi kiinalaista tosiaan hyppää.

0
0
20.7.2018 - 18:00 #20631

Harri Holderi

+216
Liittynyt:
7.1.2018
Viestejä:
141

Aina mukava kuulla kun epälikviditkin käyvät kaupaksi. Toivottavasti oli hyvä veivi. 

Mitä Erdoganiin tulee niin hänenhän ei onnekseen tarvitse korkokyselyihin vastata kun palkkasi vävypojan vastailemaan finanssipuhelimeen. Ottaen huomioon että kyseisen pojan ministerihistoriaan kuuluu taloustieteilijöiden ylistämiä nerokkuuksia kuten sähkön hintakatto niin sieltä saattaa tulla aika mielenkiintoisia rahateoreettisia ulostuloja.

0
0
24.7.2018 - 14:31 #20663

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Mie vihasin sunnuntai-iltana itseäni ja vihaan edelleen. Laitoin kolumniin Nordean markkina-arvon naurettavan pieneksi, koska otin sen suoraan Nordnetistä ja olen liimapää. Sitten suhteutuin sen Ålandsbankenin markkina-arvoon ja tein pilkkuvirheen väärällä luvulla. Perrrkele, mie en tee pilkkuvirheitä enkä käytä vääriä lukuja. Ja lisäksi tiesin ennen kolumnia Nordea markkina-arvon suuruusluokan olevan kymmeniä miljardeja.

Lisäksi olen ollut kesäflunssassa. Eilen olin illan samassa tilassa koiran kanssa, koska olen pahasti koira-allerginen. En tiedä kummasta syystä juuri nyt sitten pärskin. Olinkin jo hyvässä salinousukunnossa, joka totuttuun tapaan katkesi sairastumiseen. Jos en pian tervehdy, saattaa Tallinnan reissu Summer Showdowniin mennä ihan yhtä laulua nuoruuden malliin. Jumalani Dionysos ei ole oikein antanut kärsivällisyyttä sairastaa raittiina...

Ensimmäinen vihatekstikin Dharman poistumisen jälkeen nähtiin. Mie muuten ihmettelen toisten kykyä tehdä vihaviestissä useita asiavirheitä ihan dharmamalliin ja sitten kohauttaa olkiaan ja olla edelleen tyytyväinen viestiinsä. Anteeksiantaminen onkin yksi heikoimpia ominaisuuksiani, tosin itselleni annan anteeksi kaikkein viimeisenä. Tämän seurauksena olen keskinkertainen ammattisijoittaja ja -pokerinpelaaja, mutta en koskaan kovin onnellinen. Mutta en häpeä kertoa tätä lapsillenikaan. Ehkä sittenkin olen jossain syvällä pinnan alla tyytyväisempi kuin ryhmä, jota kuittaa perseilyt olankohautuksella, en tiedä.

0
0
31.7.2018 - 17:26 #20743

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Mie olin mukana 2007 voittamassa Matti Ahteen johdolla Rahapelifoorumin aloittamaa ensimmäistä nettipokerisotaa. https://www.pokeritieto.com/pokeriuutiset/pokeritieto-ja-pokerisivut-se… Se sota oli muuten verinen, mutta loppui lopulta varsin nopeasti ilman sinänsä virallista aselepoa.

Mie oli mukana voittamassa 2014 Kari Paason 2011 aloittamaa toista nettipokerisotaa. https://www.pokeritieto.com/kolumnit/aki-pyysing/pokerilobbarin-kasikir…

Toivottavasti olen mukana voittamassa myös 2018 yllättäen puhjennutta kolmatta nettipokerisotaa. Ainakin yhden taistelun voitimme: https://www.pokeritieto.com/kolumnit/aki-pyysing/lahtokohtaisesti-en-ka…

Jopa Helsingin sanomat linkkasi Pokeritieto-lehteen: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005771783.html

Olen kelaillut vanhoja taisteluita, ja muistellut, miten erityisesti pokeriurallaan epäonnistuneet ex-ammattilaiset aina selittivät, miten politiikkaan ei voi vaikuttaa ja miten pokeriyhdistys ei tee mitään. Olenkin kehitellyt teoriaa, että pokeriammattilaisuus on oikeasti vaarallista. Jos eläkkeelle alalta joutuu muusta kuin omasta tahdostaan, roikkuu mielenterveyden menetyksen uhka pään päällä. Meillä on tunnettuja esimerkkejä sekä kommunismiin että Ku Klux Klaniin hurahtamisesta. Toki nämä tapaukset omasta mielestään ovat kirurginveitsenteräviä. Jopa niin teräviä, että vanaht kaverit eivät oikein jaksa jutella, kun näiden älyn säihke himmentää silmät.

0
0
1.8.2018 - 17:44 #20754

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Kun rahanjakaja on valvovinaan poliittisesti jaettujen rahojen käyttöä, seuraa kaikenlaista marginaalista lieveilmiötä. Toki kuitenkin suomalainen rahapelimonopolissa voittaa aina.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005775753.html

Mie oon muuten varma, että rahapelirahojen väärinkäytöksissä tämä on vain pintaraapaisu. Valvomaton raha on selllainen eläin, että sitä mielellään monet käyttävät hyväkseen.

0
0
7.8.2018 - 12:55 #20797

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Pöh, mie luulin, että miulla on skuuppi, kun sain käsiini muistion monopolin rahapelituottojen tavoitteiden muuttamisesta arvioiksi. Ei näköjään ollutsurprise. "Miten julkinen valehtelu muotoillaan", ei ollut ulkopuolisille kovin kiinnostava aihe. Totuuden puhuminen onkin poissa muodista. Mie näen systemaattisen kansalle valehtelun vaarallisimpana osiona rahapelimonopolissa. Kun sitä poliitikot harjoittelevat tässä yhteydessä pienestä pitäen, sitten he isona osaavat muissakin asioissa.

Facebookin Sijoituskerho-ryhmä alkaa muuten olla jo liian iso vakavasti seurattavaksi. Siellä trollit ja kollit alkavat olla ottaneet areenan haltuun. Mie ymmärrän, että osaa niistä, joiden työttömyyskorvauksista maksetuilla verorahoilla pakolaiset elävät leveästi ja raiskaavat kaikki naiset, ahdistavat pakolaiset kovasti. Mutta onko saman sakin pakko yrittää vallata jokainen fiksu erikoissivusto?  Lisää kannattajia nämä eivät loputtomalla sijoittamiseen liittymättömällä spämmäämisellä saa, mutta tehokkaasti tuhoavat ryhmän tai ainakin laadukkaan keskustelun.

Pokeritiedossakin osin kävi näin, tosin sivuston suosion laskun myötä ristejä on poltettu viime aikoina selkeästi vähäisemmässä määrin. Ja sitten uhriudutaan:

"Kysymys kuuluukin että miksi pakolaisbisnekseen keskittyvä julkaisu poistettiin? Se on kuitenkin todella iso bisnes missä on ihan valtakunnalliset poliitikot myös mukana. Onko tämä ryhmä ainoastaan eettisille sijoittajille eikä esim. sotiin tai muihin katastrofeihin liittyvästä bisneksestä saa keskustella? Jos ongelma on rasistiset kommentit niin yksinkertainen ratkaisu on potkaista ryhmästä ulos sellaiset kommentoijat että voidaan keskustella asiasta eikä sen vierestä."

Koko keskustelussa ei ole yhtään postia siitä, miten siihen pakolaisbisnekseen voisi sijoittaa tai edes kysymystä siitä, mutta uhriutumista riittää.

Mie vastasin: "Missähän se sijoitusidea tässä keskustelussa on? Onko Barona laittanut Luonan myyntiin? Vai olisiko sittenkin tarkoitus tuottaa yleispropagandaa erikoissivustolle ja sitten uhriutua, kun odotetusti poistetaan?"

Vastausten laatu on tämä:

"No onko se sitten niin että tavallinen kansa ei saa pohtia täällä miten voisi itsekin rikastua. Onko se vain poliitikkojen ja heidän lähipiirinsä etuus? Hiukan nyt tolkkua. Kyllä muutkin voi haluta tienata."

Mitä voitetaan siinä, että tuhotaan neutraaleja keskustelualustoja ja nostetaan framille tässä rimpassa varsin yleinen sisäluku- ja kirjoitustaidottomuus?

Tästäkään ei lähde pakolaiskeskustelu käyntiin Sijoitustiedossa. Mie purin tällä vain vähän raivoa trolleja ja floodaajia kohtaan omaan päiväkirjaani ja aion sensuroida "matut raiskaa kaikki naiset" -tyyppiset postaukset surutta. 

0
0
7.8.2018 - 13:06 #20798

korppuleipa

+6
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
33

On muuten mielenterveydellisesti huomattavasti parempi vaihtoehto sulkea selain, kuin lähteä keskustelemaan osapuolen (tai puolien) joiden mielipiteet ovat jo naulattu tiettyyn kantaan. Varmaan tämän tiesitkin, mutta kunhan latelen itsestäänselvyyksiä. 

0
0
7.8.2018 - 14:55 #20800

Farseer

+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Yllättävän hyvin kuitenkin Sijoituskerho on kokoonsa nähden tähän asti pysynyt kasassa. Mutta 35k+ jäsentä ja tasan yksi moderaattori / valvoja on pidemmän päälle toimimaton systeemi, toivottavasti syksyllä saavat jonkinlaisen tiimin kasaan joka ainakin puuttuu kellon ympäri kaikenlaiseen mainostamiseen ja selkeisiin trolleihin tai ekan postin kirjoittajiin jotka haluavat kiittää ryhmään pääsystä / kysyvät samaa kysymystä tuhannen kerran tai joilla vain ei ole mitään kuulemisen arvoista sanottavaa.

Kohinaa riittää, tuolla jäsenmäärällä sitä ei valitettavasti voi välttää. Ilmeisesti alaryhmät ovat kuitenkin toimineet aika hyvin, tosin keskustelu niissä on aika vähäistä. Alaryhmä "sijoittaminen ja maahanmuutto" vain kasaan ja kaikki keskustelu automaattisesti sinne / pois pääryhmästä?

0
0
7.8.2018 - 15:17 #20801

Wiillokki

+14
Liittynyt:
17.3.2018
Viestejä:
13

Tsemppiä toivon sinulle, Aki, synkistä face-vierailijoista huolimatta. Hyvin valituissa aiheissasi näkyvä sivaltava tyyli saa mielen virkoamaan, kun vastineena on kokemusta, näkemystä ja kosolti ironian tajua. Monopolijuttuakin olen jo toisaalla siteerannut. Hyvillä teksteillä, joita suurin osa sivustolla on, on ainakin minulle paljon merkitystä ja toivon tämän foorumin kasvavan ja kukoistavan. Opin ajattelua ja saan samaistumispintaa. Palautan siitä osani, mikäli riittämiin kasvan mukana ja aistini liikemaailmaa vasten vielä vähän virkoavat. Voi hyvin!

0
0
8.8.2018 - 12:24 #20819

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Päivän jakona SOSSU-TATUN ENO, YRITTÄJÄ-EINO: HALUAN TAPPAA KÖYHIÄ!

https://blogit.kansanuutiset.fi/aariajatushautomo/sossu-tatun-eno-yritt…

Mie luulen, että kirjoittaja on vähän läpällä liikenteessä. Mutta tekee samaa kuin Halla-aho oikealla, eli käytännössä kannustaa oman puolen vähälahjaisiaan tarttumaan aseisiin sanomatta sitä suoraan. Oikeasti yrittäjävihamieliset vassarit ovat onneksi varsin pieni ryhmä. Mutta miuta hämmästyttävästi löytäneet edes joitain nuoria kannattajia. Tosin kun olen seurannut terävien pokeriammattilaisten metamorfoosia joko oikean tai vasemman laidan olmeiksi, en luultavasti hämmästy enää mistään.

Nää on kyllä niin parodioita itsestään, että ei tiedä pitäisikö itkeä vai itkeä:

"Pk -yrityksissä kytee tällä hetkellä valtava määrä vihaa ja yrittäjien laajojen verkostojen vuoksi tehokkaasti leviävä propaganda ja vihapuhe muodostavat selvästi vakavan uhan suomalaiselle yhteiskunnalle. Näkemäni ja kokemani perusteella minulla onkin vähemmän tienaavalle kansalaiselle yksi elintärkeä neuvo: Älä päästä yrittäjää selkäsi taakse. Ikinä." Ja siihen perään kuva:

 

0
0
8.8.2018 - 14:39 #20823

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121

DYOR-aikakausi. Informaatio pitää itse suodattaa mediasta ja median suuntautumisesta (vasen, keskusta, oikea, neutraali, ääri, mainstream, alt jne.) riippumatta paskakasasta, joka koostuu pääasiallisesti mielipiteistä.

0
0
9.8.2018 - 10:18 #20845

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Mie kirjoittelin eilen Pokeritieto-kolumnia, ja A-studio oli takana päällä. En varsinaisesti seurannut tarinaa, mutta havaitsin Ylen linjan näyttävän olevan, että Koivunalhon luomutilan paitaa saa pitää, Sijoitustiedon ei. Mie jouduin Ali Showssa https://areena.yle.fi/1-4131722 vetämään Alin paidan päälle, kun saavuin ST-paidassa. Tämä vaikka Sijoitustieto ajaa luomusijoittamistacool.

Yleisesti ottaen vieraidensa mainostamattomuuden vahtiminen on täysin 80-lukulaista jeesustelua. Lisäksi on selvää, että jos mainostaa jotain pehmeää, pörröistä ja yhteiskunnan tukemaa, on hyvät eväät saada Ylen tuottajalta hyväksyvä nyökkäys. Jos taas edustaa omalla rahalla tuettuja kovia kapitalistisia arvoja, on jo lähtökohtaisesti Ylen linjan vastainen.

 

0
0
13.8.2018 - 17:16 #20923

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Hesarin Tuomo Pietiläinen otti asiakseen vainota Flow-festivaalin järjestäjiä. Flow ei ole mitenkään miun kiinnostusalueella, mutta on kivaa, kun kaupungissa on kaikenlaista tapahtumaa. Jos joku tekee sillä tiliä, niin mitä sitten?

Flowssa on paljon talkooväkeä, ja he yllättäen saavat lipun ja ehkä jotain ruokaakin. Tähän väliin on nyt Tuomo sitten yllyttämässä verottajaa puuttumaan. Juridisesti asia on melko selvä, etuutta tulee joo. Verottaja ei haluaisi tällaisiin koskea, koska tulee niin paljon vihaisia ihmisiä. Tätä ne eivät voi tietenkään ääneen sanoa. Hesarin toimittajilla ei tietenkään ole mitään ongelmaa tässä, koska hehän etsivät vain totuuttasurprise.

Aloitusjutusta arvasin, että nyt siellä kustaan hunajaa rikollisten löytämisen kunniaksi, kun aloitettiin esittellemällä omistajien hirmutuloja taustayhtiöstä.

Toki Hesarin  kulttuuritoimituksen linjan mukaista olisi, että konsertit järjestäisivät vain yhdistykset, jotka sitten kuittaisivat tappionsa kaupungilta. Sitten vuosittain valitettaisiin, kun sitä tukea tulee niin vähän.

0
0
20.8.2018 - 11:31 #21053

Aki Pyysing

OP
+11674
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Osarikausi alkaa olla lopuillaan. Toistaiseksi suhteellisesti parhaani miesmuistiin. Lähes kaikki fokusyhtiöni tekivät Nokiaa lukuunottamatta odotuksiin tai paremman ja suhteellisesti pärjäsin reaalimailmassa eli taululla muuttuvissa numeroissa varmaan aika kivasti. Jotain pikkunäppäriä kauppojakin tein, mutta en varsinaisesti keventänyt positioitani, vaikka olin ajatellut. Hyviin uutisiin myyminen ei kuitenkaan kuulu vahvuusalueeseeni.

Mutta jäljellä on vielä torstain superpäivä, jolloin tulee sekä Inission että Technopolis. Näistä jännittää lähinnä Inission, joka voi näyttää mitä vaan. Incapin hyvä tulos vähän toi positiivista odotusta, kun ovat saman toimialan kioskeja, vaikka omistuksellista yhteyttä ei enää ole. Technopolis on paljon isompi sijoitus, mutta kiinteistösijoitusyhtiö nyt tuskin kovasti yllättää. Jos ei olisi yhtään, ottaisin osaribetsin Technopolikseen, mutta on niin paljon ja sijoitusaste korkealla, että pää ei kestä. Ajattelin laittaa kellon herättämään, jos muistan. Tosin lähden samana päivänä Barcelonaan, ja huonosti nukuttu yö on huonoin mahdollinen startti Katalonian ristiretkelle. Olen kyllä ajatellut herätä pariin muuhunkin osariin, enkä ole kuitenkaan viitsinyt/muistanut yöuniani pilata.

Tosin juuri nyt olen lievissä unihäiriöissä, kun lämpenin lukemaan romaania lauantai-iltana aamuyhdeksään asti. Luen nykyisin melko vähän kaunokirjallisuutta, tyyliin korkeintaan kirjan kuussa, koska hyvä ei vaan tipu käestä, kuten Karjalassa sanotaan. Conn Igguldenia suosittelen, jos pää pitää saada pois pörssikursseista ja historiallinen romaani uppoaa. Kunhan lopetan Ruusujen sodan, siirryn vanhemman tuotannon Julius Caesariin, jonka elämänvaiheet tosin ovat etukäteen vähän liian hyvin hallussa. Tsingis-kaani - ja Ruusujen sota -tietämykseni on Igguldenien myötä selvästi vahvistunut ja ne olivat vähänn pimeämpää historiaa. Nämä kannattaa lukea alkukielellä, jos englanniksi lukeminen vaan sujuu. Samalla kielitaito vahvistuu = profit.

 

0
0
20.8.2018 - 18:43 #21073

Krenjuussa

+121
Liittynyt:
27.10.2016
Viestejä:
186

Jos tykkäät historiallisista novelleista Igguldenin tyyliin niin suosittelisin ehdottomasti Bernard Cornwellin Uthred saagaa. Oli mielestäni parempi vielä kuin Tsingis kaani joka on ainut Iggulden minkä olen lukenut. 

Tykkään erityisesti kirjailijan tavasta tehdä pilaa kristinuskosta joka osuu omaan näkemykseeni hyvin. 

Kirja-sarjasta on netflixissä TV-sarjakin mutta en siitä niin välittänyt. Kirjoja taasen suosittelen lämpimästi, olen kaikki 8 osaa lukenut kahdesti itse. 

Alkuperäiskieltä suosittelen myös, osa suomennoksista on hyvin ärsyttävään tapaan kääntänyt nimiä ja paikkoja jotka eivät käänny järkevästi suomeksi mutta alkuperäiskielellä vitsi toimii. 

 

 

0
0