4.7.2018 - 21:48 #20443

Casteliero

+5196
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917

Todennäköisesti vielä tänä vuonna tulee KHO:n päätös noista tappioiden vähennyksistä, sekä hankintameno-olettaman käytöstä. 

0
0
4.7.2018 - 23:39 #20444

Hold

+25
Liittynyt:
27.12.2015
Viestejä:
34

Tietysti hyvä jos säännökset alkavat muotoutua. Anyway tässä taas näkyy että kun on palkattu joku tekemään säädöksiä niin niitä sitten tehdään. Krypto ja fina-alueella olisi kehitettävää, mutta tällä sääntelyllä koko ala tapetaan Suomessa. Huvittavaa on että sitten tätä verotettua rahaa tungetaan Tekesin kautta takaisin markkinoille. If it moves, tax it. If keeps moving regulate it.. Verohallintoon saisivat palkata useamman johtavan asiantuntijan miettimään sekä henkilö- että yritysverotuksen yksinkertaistamista. Oheinen hyvä esimerkki missä nyt mennään.

0
0
6.7.2018 - 17:43 #20468

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Positiivisia uutisia putoilee jatkuvasti, mutta saa nähdä mistä suunnasta uusi nousu lähtee. Pornoa saa mielinmäärin kryptoilla kuten Verge ja Zencash, ja nettipeleissäkin kryptoille löytyy jo käyttöä.

The largest speed trading firm in Europe has jumped into the crypto markets, disregarding its regulator's warnings to consumers and institutions not to engage in crypto markets.

https://www.cryptoglobe.com/latest/2018/07/europe-s-largest-etf-trader-…

 

Firstly, and as the first article about the Coinbase Custody service mentioned, this new service offers a gateway for the Institutional investors and high net individuals to get into crypto. This new service probably guarantees their funds are safe and are subject to some form of an insurance policy similar to how banks in the US are backed by the FDIC.

https://ethereumworldnews.com/here-is-what-the-launch-of-coinbase-custo…

Samana päivänä kuin Coinbase ilmoittaa custodyn olevan toiminnassa avaa entinen top-3 cryptopörssi jälleen toimintansa. Molemmissa isona sijoittajana on Digital Currency Group.

https://cointelegraph.com/news/behind-btcc-s-revamp-feeless-trades-for-…

 

Bittrex, a U.S.-based cryptocurrency exchange platform, and invest.com, a fintech startup based in London, are set to launch a new EU-focused crypto trading platform.

https://www.coindesk.com/bittrex-partners-with-invest-com-to-launch-new…

0
0
12.7.2018 - 21:16 #20537

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Nyt "sijoittajaguru" Teeka Tiwari totesi, että CBOE:n EFT hakemus tulee menemään läpi ja voi auttaa viemään bitcoinin yli 50k tänä vuonna. Eli tapahtuisi sama mitä viime kesänkin jälkeen. Mietteitä?

0
0
12.7.2018 - 21:43 #20539

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Kun futuurit tuli tarjolle niin silloin ennustettiin että Bitcoin tulee nousemaan mutta ei mitään tapahtunut niin en tiedä tapahtuuko suurta nousua saati sitten hinnan nousua 50k.

0
0
12.7.2018 - 22:44 #20540

Casteliero

+5196
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917

Futuurit oli cash settled, eli ei tarvinnut hankkia Bitcoineja ollenkaan. ETF:t taas joutuu ostamaan Bitcoineja, eli jos ne alkaa saamaan vauhtia alleen, ni se näkyy kyllä kurssissa.

0
0
13.7.2018 - 09:52 #20546

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Lisääkö ETF:t luottamusta Bitcoiniin kun nyt vaikuttaa siltä että uutta rahaa ei tule sisään enään samaa tahtia kuin ennen? En jaksa uskoa että tuosta tulisi kovin suurta nostetta Bitcoinille, vaikuttaa siltä että nyt odotetaan sääntelyn tuloa jonka jälkeen istituaalista rahaa voi alkaa tulla Bitcoiniin ja muihin kryptoihin oikein kunnolla mutta en usko että ennen sääntelyn tuloa mitään massiivista liikehdintää olisi näköpiirissä.

0
0
15.7.2018 - 23:43 #20562

Casteliero

+5196
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917
Meuro kirjoitti:

Tässä olikin paljon mielenkiintoisia uutisia mm. uudesta EFT:sta, miksi Litecoin halusi ostaa pankista siivun ja pystyykö GoChain haastamaan Etheriumin.
Tähän olisi mielenkiintoista kuulla myös Castelieron näkemys..

https://www.youtube.com/watch?v=kxf48BTRdPo&feature=youtu.be

GoChain on mielenkiintoinen tapaus. Se on käytännössä Ethereum, mutta eri säännöillä. Se käyttää PoR konsensus-mekanismia, eli Proof-of-Reputation. Käytännössä tämä tarkoittaa, että valitaan 50 yritystä ylläpitämään ketjua, koska yrityksillä on maine jolla on arvoa ja jos joku näistä yrityksistä yrittää muokata transaktioita, niin tämä yritys menettäisi siinä maineensa. Eli tämän maineen menettämisen vuoksi yritysten olisi pakko syöttää validia dataa ketjuun.

Näihin yrityksiin, jotka "saavat" näitä nodeja pyörittää, voi hakea ensin GoChainin kautta ja sen jälkeen käyttäjät äänestävät nämä lopulliset 50 yritystä ketjua pyörittämään. Nämä yritykset valitaan myös eri maista, niin heidän mukaan saadaan sillä parempi keskittämättömyys. Ja koska yrityksiä on vain 50 niin saadaan tietty nopeammat transaktiot aikaiseksi. Eli tavallaan tämä GoChain menee suljettujen enterprise ketjujen, sekä avoimen ketjun väliin.

Heillä myös markkinoinnissa vertailu Ethereumiin tapahtuu tietysti samalla tavoin kuin useimmilla muilla, eli verrataan Ethereumin nykytilaa ja tässä tapauksessa GoChainin tavoite tilaa ja jätetään tietysti kertomatta, että esim. Ethereumissa kakkoslayerin skaalausratkaisut kuten Plasma, ovat jo käytännössä valmiina ketjuun. Tai esim. FunFair käyttää jo omaa kakkoslayerin skaalausratkaisua, fate channelia.

GoChainilla voi olla tosin nyt markkinarakoa, koska se on täysin Ethereum yhteensopiva ja pystyy ajamaan enemmän transaktioita läpi ja näin ollen se tarjoaa hyvän testialustan eri Ethereum Dappseille. Mutta en kuitenkaan nää tuota konsensusmekanismia kovin hyvänä pohjana netin arvolayerille, eli siinä mielessä se ei minusta pitkällä tähtäimellä Ethereumin asemaa horjuta. Muutenkin kaikki nuo projektit, jotka hakee skaalautuvuutta noiden konsensusmekanismien kautta, ei minusta oikein tule kestämään sitä mahdollista tulevaisuuden tarvetta, vaan Ethereumin Shardingin tapaiset skaalautuvuusratkaisut on paljon pidempi katseisia tapoja hoitaa skaalautuvuus.

Mutta Sharding tulee todennäköisesti vasta 2020 vuonna, niin ennen sitä tosiaan voi olla kysyntää GoChainilla niillä projekteilla, jotka tarvitsevat skaalautuvuutta, mutta eivät jostain syystä halua käyttää noita kakkoslayerin ratkaisuja, mutta todennäköisesti ne kaikki siirtyy takaisin Ethereumiin viimeistään, kun Sharding on saatu valmiiksi. Eli GoChain voi hyvinkin olla hyvä sijoitus, tai sitten ei, itse en kuitenkaan meinaa rahojani siihen laittaa, jo pelkästään verottajan uuden ohjeenkin takia.

0
0
18.7.2018 - 17:36 #20585

Jeans

+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
petteri kirjoitti:
Daytrader kirjoitti:

Bitcoin & kumppanit kuplasta alkaa olla ilmat puhkaistu pois. Mielestäni parabolisessa nousussa kaikki kuplan tunnusmerkit lopulta täyttyivät ja -70% lasku kertoo, että innostus lähti käsistä. Lasku ei ollut kovin vaikea nähdä.

Kryptokuplassa on yhä 100% ilmaa, eihän kryptoilla ole arvoa muuten kuin hauskana pyramidipelinä, jossa kolikoiden hinta riippuu järjestelmään uskovien idioottien määrästä. Käyttöarvoahan kryptoilla ei käytännössä ole. 

Ilmallakin voi toki keinotella jos löytyy riittävästi tyhmiä ostajia ja loistava taito ajoittaa, ei siinä mitään.

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:
petteri kirjoitti:

Kryptokuplassa on yhä 100% ilmaa, eihän kryptoilla ole arvoa muuten kuin hauskana pyramidipelinä, jossa kolikoiden hinta riippuu järjestelmään uskovien idioottien määrästä. Käyttöarvoahan kryptoilla ei käytännössä ole. 

 

Noh noh, rahanpesu ja veronkierto unohtuivat.

Tällaisten viestien on pakko olla Castelierolle äärimmäisen turhauttavia, kun hän on käynyt niin tarkasti läpi kryptojen ja erityisesti kryptoalustojen hyötyjä, ja niitä viestejä ei joko olla jaksettu lukea tai ei olla ymmärretty. Kiitokset kuitenkin Castelierolle, että jaksat vielä kirjoitella tänne.

Mä oon about puolivälissä sellaista kirjaa kuin The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking, jonka kuulemma on tarkoitus vakuuttaa Bitcoinin ylivoimaisuudesta. Siinä käydään tosi pitkään läpi rahaa läpi historian, millaista rahan kuuluu olla ja minkälainen raha on pitänyt arvonsa hyvin pitkiä aikoja. Ei ole vielä vakuuttanut lainkaan, vaan ehkä jopa päinvastoin, kun kirjailijalla paistaa niin selvä Bitcoin-bias läpi. Mutta eihän sitä tiedä kunnes oon lukenut loppuun saakka.

Tämä on toki jo ollut täällä, mutta mun mielestä suurin ongelma ja myös sellainen, josta Bitcoin-bullit puhuvat liian vähän, on rahalle/arvonsäilyttäjälle äärimmäisen tärkeä ominaisuus scarcity, eli niukkuus. Maksimimäärä Bitcoineja on toki rajattu ja tulee olemaan 21 miljoonaa kpl, mutta sitten ei puhuta yhtään siitä miten altcoineja voi tulla loputtomasti, vaikka olisivat suoria kopioita Bitcoinista. Suosittu argumentti Bitcoinin puolesta verrattuna altcoineihin on, että Bitcoinilla on huomattavasti enemmän developereita, jolloin se tulee koko ajan pysymään kehityksen aallonharjalla, kun muut altcoinit tippuvat pois pelistä. Varmaan ihan hyvä pointti, vaikka vähän vaikea arvioida kun tiedän niin vähän Bitcoinin kehittämisestä. Alustakryptoissa näen huomattavasti selkeämmän winner takes all tilanteen, kun tarpeeksi moni lähtee esim. kehittämään sovelluksia Ethereum-ketjun päälle.

En oo kyllä vieläkään laittamassa rahaa kiinni kryptoihin.

Tuli mieleen ehkä vähän hölmö kysymys, mutta mitkä ovat esim. Bitcoin-kehittäjien insentiivit? Varmasti suuri osa omistaa Bitcoinia ja uskoo teknologiaan, mutta oman työpanoksen vaikutus Bitcoinin markkina-arvoon on niin minimaalinen, että kai he jotain muutakin saavat, palkkaa jostain, keneltä?

0
0
19.7.2018 - 00:23 #20600

Casteliero

+5196
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917
Jeans kirjoitti:

Tällaisten viestien on pakko olla Castelierolle äärimmäisen turhauttavia, kun hän on käynyt niin tarkasti läpi kryptojen ja erityisesti kryptoalustojen hyötyjä, ja niitä viestejä ei joko olla jaksettu lukea tai ei olla ymmärretty. Kiitokset kuitenkin Castelierolle, että jaksat vielä kirjoitella tänne.

Kyllähän ne vähän turhauttaa, mutta aika hyvin tulee ne vaan nykyään ohitettua. Kaikki kun vaan ei halua oppia tai muuttaa mielipiteitään, ja se on ihan fine mulle kyllä. Vähän tietty ihmetyttää vaan, miten niihin otetaan kuitenkin kärkkäästi kantaa ja on pakko tuoda oma mielipide julki. Outoa miten ne herättää niin paljon tunteita puoleen jos toiseen.

Jeans kirjoitti:

Mä oon about puolivälissä sellaista kirjaa kuin The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking, jonka kuulemma on tarkoitus vakuuttaa Bitcoinin ylivoimaisuudesta. Siinä käydään tosi pitkään läpi rahaa läpi historian, millaista rahan kuuluu olla ja minkälainen raha on pitänyt arvonsa hyvin pitkiä aikoja. Ei ole vielä vakuuttanut lainkaan, vaan ehkä jopa päinvastoin, kun kirjailijalla paistaa niin selvä Bitcoin-bias läpi. Mutta eihän sitä tiedä kunnes oon lukenut loppuun saakka.

Tämä on toki jo ollut täällä, mutta mun mielestä suurin ongelma ja myös sellainen, josta Bitcoin-bullit puhuvat liian vähän, on rahalle/arvonsäilyttäjälle äärimmäisen tärkeä ominaisuus scarcity, eli niukkuus. Maksimimäärä Bitcoineja on toki rajattu ja tulee olemaan 21 miljoonaa kpl, mutta sitten ei puhuta yhtään siitä miten altcoineja voi tulla loputtomasti, vaikka olisivat suoria kopioita Bitcoinista. Suosittu argumentti Bitcoinin puolesta verrattuna altcoineihin on, että Bitcoinilla on huomattavasti enemmän developereita, jolloin se tulee koko ajan pysymään kehityksen aallonharjalla, kun muut altcoinit tippuvat pois pelistä. Varmaan ihan hyvä pointti, vaikka vähän vaikea arvioida kun tiedän niin vähän Bitcoinin kehittämisestä. Alustakryptoissa näen huomattavasti selkeämmän winner takes all tilanteen, kun tarpeeksi moni lähtee esim. kehittämään sovelluksia Ethereum-ketjun päälle.

Nyt oli muuten Suomen Pankin digihörhö Aleksi Grym kirjottanut vähän aikaa sitten 133-sivuisen tekstin virtuaalivaluutoista ja siitä miten rahaa ja teknologiaa ei pidä sekoittaa. Se sai maailmallakin vähän kritiikkiä kryptopiireissä. Aleksi oli myös Konsensus ry:n youtube podcastissa vieraana ja siellä otettiin puheeksi tuo valuutan korvaaminen Bitcoinilla. Yllätys ei sinäänsä ollut, että Aleksi oli niistä äänekkäimmistä keskustelijoista ainut jolla oli ymmärrystä rahasta. Vasta-argumenttejä heitteli lähinnä Coinmotionin toimari Henry Brade, jolla ymmärrys kyllä vähän loppui kesken vaikka kovasti yritti vastaan laittaa. Aleksillakin kyllä tietämys ontui ainakin teknologisessa mielessä.

Bitcoinin puolesta tulevaisuudessakin arvonsäilyttäjänä puhuu varmaan montakin asiaa, mutta ainakin tärkeimpiä on varmasti first mover advantage, brändiarvo ja markkinoiden päävaihtovaluuttana toimiminen. 

Ensimmäisellä on aina tietty iso etu, kun se saa kerättyä ison ja kiihkeän yhteisön ympärille, ja he käytännössä toimivat tietysti myös tehokkaimpina markkinoitsijoina eteenpäin, kun on omat rahat pelissä. Brändiarvo on Bitcoinilla myös älyttömän iso ja sen takia esim. Ethereumille koituu tästä haittaa. Kun puhutaan kryptovaluutoista, niin ihmisille tulee aina mieleen Bitcoin, koska sen on käytännössä kaikki kuullut ja samalla kun puhutaan muista kryptoista, niin ihmiset käsittää niiden olevan käytännössä Bitcoinin kaltaisia "valuuttoja", niinkuin tässäkin ketjussa on nähty. Ja tuo kolmas seikka, eli käytännössä kaikissa pörsseissä Bitcoin on se päävaihtopari krypto-krypto kaupoissa. Nyt on yhä enemmän tullut Ethereum pareja myös ja Ethereumin päälle rakennetut keskittämättömät pörssit tietysti tekee kauppaa vain Ethereumilla ja sen päälle rakennetuilla tokeneilla.

Mutta tosi vaikea on nähdä, että mikään altcoin horjuttaisi Bitcoinin paikkaa sen omassa tehtävässään ainakaan ihan lähivuosina. Anonyymit valuutat on mielenkiintoisia ja ne voi syödä Bitcoinin markkinoita, mutta nekin taistelevat lähinnä tuossa omassa nichessään keskenään. Mutta kehittyä Bitcoinin myös pitää jatkossa, ja nopeammin.

Tuosta kehittämisestä päästäänkin sitten noihin devaajiin, jotka on ehkä jonkin verran ylihypetettyjä Bitcoinissa. Siellä kyllä kehitystä tapahtuu ja paljon merkittäviä päivityksiä alkaa nyt tulemaan, mutta se kehitys on ollut todella hidasta ja viime aikoina muiden kolikoiden nousu tuntuu vasta antaneen sen tarvittavan potkun kehittäjien persauksiin. Se on toisaalta Bitcoinin etu, että se kehitys on hidasta. Bitcoinin on tarkoitus ollakkin mahdollisimman yksinkertainen, kestävä ja toteuttaa se tarvittava tehtävä. Jokainen lisäpalikka lisää aina haavoittuvuusriskejä ja Bitcoinille sen maine on todella tärkeä. Mut käytännössä kaikki merkittävä tutkimus&kehitys tapahtuu nyt eri ketjuissa ja projekteissa.

Jeans kirjoitti:

Tuli mieleen ehkä vähän hölmö kysymys, mutta mitkä ovat esim. Bitcoin-kehittäjien insentiivit? Varmasti suuri osa omistaa Bitcoinia ja uskoo teknologiaan, mutta oman työpanoksen vaikutus Bitcoinin markkina-arvoon on niin minimaalinen, että kai he jotain muutakin saavat, palkkaa jostain, keneltä?

Bitcoinin osalta en ole ihan varma tuosta niiden kuviosta, mutta niillä voi olla Ethereumin tapaan esim. jokin foundation, joka jakaa rahaa. Ainakin Coren tyypit saa jotain ulkopuolista rahoitusta. Tietty niillä on myös isot määrät Bitcoineja, eikä taida tarvita välttämättä muita töitä tehdä ja kutsumus menee rahan edelle. Noista voi saada myös kovan maineen, joka on varmaan monelle iso asia. Noita Bitcoinin edelläkävijöitä pidetään isossa arvossa kryptopiireissä kyllä, esim. Hal Finneytä, Nick Szaboa, Wei Daita jne. Niiden mukaan on esimerkiksi nimetty Etherin yksiköitä. Mutta henkilökohtainen ideologia on tosi vahva vaikuttaja noille.

Toivottavasti tuli nyt edes jotain fiksua tekstiä, tuli keskityttyä liian moneen asiaan yhtä aikaa...

0
0
19.7.2018 - 00:53 #20601

jarree

+202
Liittynyt:
30.7.2014
Viestejä:
182
Jeans kirjoitti:
Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:
petteri kirjoitti:

Kryptokuplassa on yhä 100% ilmaa, eihän kryptoilla ole arvoa muuten kuin hauskana pyramidipelinä, jossa kolikoiden hinta riippuu järjestelmään uskovien idioottien määrästä. Käyttöarvoahan kryptoilla ei käytännössä ole.

Noh noh, rahanpesu ja veronkierto unohtuivat.

Tällaisten viestien on pakko olla Castelierolle äärimmäisen turhauttavia

Miksi? Rahanpesu ei taida olla mitenkään merkityksetön osa kryptobuumia.

https://www.newsbtc.com/2018/07/03/crypto-money-laundering-expected-to-…

Crypto Money Laundering Expected to Reach $1.5 Billion in 2018

Mikäli tuo arvio 1,5 miljardista USD pitää paikkaansa ja se suhteutetaan JP Morganin arvioon, jonka mukaan 300 miljardin market cappi on saavutettu investoimalla yhteensä 6 miljardia USD niin kyllä tässä on ihan validi pointti takana.

https://www.zerohedge.com/news/2017-12-02/jpmorgan-has-some-bad-news-bi…

The net flow into cryptocurrencies is very much a function of coin creation which is controlled by computer algorithms and in the case of bitcoin is diminishing over time.  Figure 6 shows the net amount of money invested every year since 2009. The cumulative amount has totaled around $6bn since 2009, well below the current market cap of $300bn

 

0
0
19.7.2018 - 01:10 #20602

Jeans

+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Koska tuon viestin mukaan rahanpesu ja veronkierto ovat ainoat käyttötarkoitukset.

0
0
19.7.2018 - 12:56 #20612

jarree

+202
Liittynyt:
30.7.2014
Viestejä:
182

Nojuu oot oikeessa, lähinnä minusta vaan nämä kryptoprofeetat unohtaa tai kieltää kokonaan nämä negatiiviset faktat. Minusta tuossa vähän kuittailtiin sille ilmiölle. Itse näen kryptoissa huomattavaa potentaalia juuri rikolliselle rahalle, joku meksikon kartelli kun keksii alkaa pesemään kryptojen avulla rahaa niin siinä tulee sellaiset nousut että oksat pois. Tai mistä tietää oliko tuol 20k huippu jo jotain tällaista. Rahavirrat mitä kryptoihin menee on kuitenkin sen verran pieniä.

0
0
19.7.2018 - 14:11 #20613

Casteliero

+5196
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917
jarree kirjoitti:

Nojuu oot oikeessa, lähinnä minusta vaan nämä kryptoprofeetat unohtaa tai kieltää kokonaan nämä negatiiviset faktat. Minusta tuossa vähän kuittailtiin sille ilmiölle. Itse näen kryptoissa huomattavaa potentaalia juuri rikolliselle rahalle, joku meksikon kartelli kun keksii alkaa pesemään kryptojen avulla rahaa niin siinä tulee sellaiset nousut että oksat pois. Tai mistä tietää oliko tuol 20k huippu jo jotain tällaista. Rahavirrat mitä kryptoihin menee on kuitenkin sen verran pieniä.

Eri kryptoja on listattu Coinmarketcap.comiin jo melkein 1700, joista suurimmalla osalla on omat tarkoituksensa ja vain muutamilla pääasiallinen tarkoitus on toimia valuuttana. Rikolliset käyttää lähinnä noista Bitcoinia ja Moneroa. Bitcoinia sen takia, että se on likvidein ja tunnetuin, Monero tarjoaa anonyymit siirrot. Se, että niputtaa kaikki kryptot rikolliseksi tai rikoksia suosiviksi on kovin lyhytnäköistä puuhaa.

Kryptoprofeetat tuskin kieltää laittomuuksien olemassa oloa, uudet teknologiat on yleensä ne, jotka ensimmäisinä vetää puoleensa niin aikuisviihteen, uhkapelit, kuin rikollisuudenkin. Rikolliset saa silloin vielä huomattavaa edgeä toimintaansa. Näin on ollut aikojen alusta asti. Esim. Jenkeissä viinatrokarit kieltolain aikaan viritteli autojaan kulkemaan poliisiautoja kovempaa, mutta autot oli silti ja on vieläkin tuiki tarpeellista teknologiaa. Se on jatkuvaa kissa ja hiiri leikkiä, myös kryptoissa. Siksi nämä kryptoprofeetat ei yleensä näistä niin puhu, koska se hukuttaa alleen kaiken hyvän mitä tämä teknologia on tekemässä. Sääntely ja erilaiset työkalut pitää sitten huolta, että virkamiehet alkaa pikkuhiljaa kitkemään tätä haittapuolta myös pois. Esim. käytännössä kaikki pörssit on nykyään KYC/AML sääntelyn takana ja se tekee vaikeammaksi ottaa rahoja ulos, jotka on merkattu rikollisiksi. Ja esim. Ethereumissa nuo rikolliset tilit flägätään aina, eli pörssit tietää heti, jos tulee merkattua kolikkoa sisään.

Suomalainen verottaja on myös kehunut omia työkalujaan ja niitä käytettiinkin nyt keväällä, kun otettiin kiinni muistaakseni juuri Meksikolainen huumerinki, joka käytti suomessa kehitettyä palvelua juuri Bitcoinien myyntiin. Muutenkin suurimmat osat kryptoista on pseudonyymejä, eikä anonyymejä, niin siirtoja voi seurata hyvinkin pitkälle. Toki molemmat puolet kehittelee uusia omia työkalujaan tarpeisiinsa.

Eli tuskin kukaan kryptoprofeetta niitä haittapuolia kiistää, tai jos kiistää, niin sitä ei kuunnella kannata, mutta se on vaan pakollinen pieni paha minkä uudet teknologiat tuo aina tullessaan mukana ja niin pitkään kun hyöty ylittää haitat moninkertaisesti, niin en ainakaan itse sitä huolestuttavana nää. Varsinkin, kun lainvalvojat ja sääntelijät tekee myös oman työnsä.

0
0
19.7.2018 - 18:02 #20616

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Rahanpesusta mielenkiintoinen salapoliisitutkimus:

Uncovering the Real Cartel in Bitcoin
https://medium.com/thedailydose/uncovering-the-real-cartel-in-bitcoin-6…
 

From what I see, here’s what I imagine happens:

Tether is printed at some point in time (from thin air, because at this point, it’s backed by zilch and they aren’t taking in any customer payments).
It is then used to pump an altcoin that is a USDT traded pair. Once this pump is complete, they then sell/dump these altcoins for Bitcoin.
The Bitcoin is subsequently sold to an exchange like Coinapult or something else that doesn’t require any type of KYC/AML (convenient, right?)
Coinapult, after holding that BTC that they essentially bought can re-trade it to bad actors like the Columbian Cartel or anyone else that has some obscure need for BTC. They may even decide to sell OTC.
Once again, the above list is only speculation, but it makes the best sense. In any case, this process that they are using is extracting Bitcoin from the market because once they ‘dump’ from the top of an alt pump like EOS, for example, they’re extracting millions of BTC from the USDT or USD traded pair markets, which shoots the price up.

Then, they sell these Bitcoin over the counter to another exchange (more than likely something like Coinapult, which will give them USD). Coinapult will then sell this OTC or to anyone that bothers to purchase from them. This will be a major OTC deal.

More than likely, the Bitcoin WILL make its way onto an exchange sooner or later and will result in a dump. IF (and this is a big ‘if’), the CME is colluding in this effort or, at the very least, being used as a tool to facilitate this illicit profit gain, then I’d imagine that the strategy of drilling down the price is one that is also profitable as they manipulate the markets.

However, I’m more inclined to believe that the Futures markets probably serve as more of a ‘hedge’ against price depreciation for exchanges like Coinapult (remember, owned by Barry Silbert). I say this because, if you’re holding a bunch of Bitcoin that you’ve bought from Finex/Tether, then you’re losing money if they happen to depreciate. However, if you’ve placed a short on the Futures market (CME), then you can hedge these losses. You’ll actually gain if you’re leveraging this short position.

If the BTC price is running up, just close your position, ride the wave and sell Bitcoin while you make a profit. Win-win situation.

We know for a fact that Erik Voorhees and Barry Silbert are two individuals that have been sanctioned before by the SEC for price manipulation or securities’ violations. So, they’re no strangers to skirting authorities. When considering the resources that are at the disposal of all of these individuals, the convenience of everything involved, the fact that all of this seems to stem from the same year (2014; Tether, Coinapult, Mt. Gox Hack, DCG receiving investments, Finex launch), among other oddities that have been pointed out in this article, you really can’t help but wonder.

I think the case is pretty closed though on whether Tether/Bitfinex are involved in nefarious activity. However, I’m of the opinion that they don’t care because Bitfinex is essentially a shell company. They’ve already laundered an absurd amount of money through Tether, exchange liquidations, and other illicit activities, in my opinion. So, barring actual criminal prosecution, which would require their locations to be discovered — they can coast in to the sunset with hundreds of millions if their “plan” is ever foiled.

In my opinion, this seems to be what they’re angling for anyway. And who knows, this very well may be the case. It all depends on how thorough the SEC, CFTC, FBI and any other monitoring regulatory bodies are in their apprehension and prosecution procedures. Rest assured, though, they are on it.

Tether’s days are limited. That’s already case closed. However, it remains to be seen whether the days of certain exchanges or individuals in the space will be limited as well.

Only time will tell!

I’m not sure what the immediate consequences of this article will be and I am ready to face any and all of them.

0
0
23.7.2018 - 13:01 #20647

Juhlapaikanhakija

-20
Liittynyt:
13.8.2017
Viestejä:
47
Meuro kirjoitti:

Rahanpesusta mielenkiintoinen salapoliisitutkimus:

Uncovering the Real Cartel in Bitcoin
https://medium.com/thedailydose/uncovering-the-real-cartel-in-bitcoin-65...
 

From what I see, here’s what I imagine happens:

Tether is printed at some point in time (from thin air, because at this point, it’s back...

Tää juttu pari kuukautta vanha, tän jälkeen tetheri auditointiin https://tether.to/wp-content/uploads/2018/06/FSS1JUN18-Account-Snapshot…

Toisaalta olihan Madoffillakin feikit tiliotteet ni en tiedä miten todistaa että ovat aidot.

0
0
23.7.2018 - 22:39 #20652

Stu

+94
Liittynyt:
28.12.2015
Viestejä:
65

Tuosta ETF:sta kun oli puhetta niin tämä tuli vastaan twitterissa:

0
0
23.7.2018 - 22:46 #20654

eke

-788
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504

MEinaatko että huomenna on tilipäivä !!!

0
0
23.7.2018 - 23:29 #20655

Casteliero

+5196
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917

Ei oo huomenna tilipäivä vielä ei. Itse ajattelin laittaa ostotarjousta Nordnetin Bitcoin ETN:ään, niin saapahan ainakin tappiot vähennettyä, jos jostain syystä ETF:t ei menekkään läpi tai jostain muusta syystä hinnat romahtaa.

0
0
24.7.2018 - 11:20 #20659

Casteliero

+5196
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917
WD40 kirjoitti:

Bitcoin ETN, mikäs se semmoinen on?

Se on Bitcoin tracker sertifikaatti, pörssinoteerattu ja Nasdaqin listoilta löytyy. Seuraa Bitcoinin kurssia. Ethereumista on myös vastaavat, euroissa ja kruunuissa.

0
0
5.8.2018 - 13:12 #20776

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Ja kurssi vaan niiaa..

https://news.bitcoin.com/nyse-owner-bitcoin-should-be-in-retirement-fun…

NYSE Owner: Bitcoin Should Be in Retirement Funds, Credit Cards, Retail Stores

Intercontinental Exchange (ICE), owner of arguably the most important stock exchange in the world, the New York Stock Exchange (NYSE), is introducing a new company, Bakkt. The idea is to weave bitcoin core (BTC) into 401(k)s, credit cards, and retail. The project is getting a lot of hype due in large measure to two very powerful backers: Microsoft and Starbucks

0
0
6.8.2018 - 17:25 #20786

Iletus

+110
Liittynyt:
7.10.2014
Viestejä:
130

Onko Castelierolla päivitettyä infoa Factomista ja Tezosista? Jos oikein ymmärsin niin Tezosilla ollut ainakin viivästyksiä? Voisi pienellä siivulla tulla markkinoille, nyt kun hype laantunut ja ilma poistunut hinnoista. 

0
0
6.8.2018 - 22:36 #20788

Casteliero

+5196
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1917
Iletus kirjoitti:

Onko Castelierolla päivitettyä infoa Factomista ja Tezosista? Jos oikein ymmärsin niin Tezosilla ollut ainakin viivästyksiä? Voisi pienellä siivulla tulla markkinoille, nyt kun hype laantunut ja ilma poistunut hinnoista. 

Vähän huonosti tullut nyt kesän aikaan seurattua noita muita kryptoja. Ethereumia ja Bitcoinia tulee aina päivittäin katsottua uutiset, mutta muuten ei kummemmin. Kaikki niissä näyttää menevän eteenpäin, paitsi hinta. Tezosta toki kurkkasen aina sillon tällön ja siellähän betanet pyörii. Mainnet on nähtävästi tulossa n. 60 päivän sisään. Betanet myöhästy aika paljonkin, kun sen piti olla helmikuussa valmis, mutta tuliko se nyt touko- vai kesäkuussa. Todennäköisesti tulee jossain vaiheessa Coinbasen listoille ja se tietty aina nostaa hintaa. Siellä on kuitenkin sen verran nimekkäät sijoittajat seed vaiheesta asti ollut mukana ja nyt ilmeisesti Winklevossit on pistänyt kanssa massia kiinni. Samoin Coinbasen Custody-palvelun listoille Tezos on nähtävästi nyt tulossa, ja miksipä ei olisi.

Factomista ei ole mitään ajankohtaista tietoa, enkä ole sitä seuraillut aikoihin.

0
0
8.8.2018 - 14:42 #20824

Aki Pyysing

+11708
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6545

Mie oon koukkuuntunut kurkkkimaan Bitcoinin ja Ethereumin käppyröitä. Tämä ei liene miulle urheilun seuraamista turhempaa ajanvietettä. Nyt ollaan käyrissä jännän äärellä, kun kurssit menevät kohti tämän vuoden pohjia. Tähän mennessä tänä vuonna on tapahtunut, että pomppu ylös ei ole tammikuun jälkeen jälkeen saavuttanut edellistä kukkulaa. Ethereum kävi pohjissaan huhtikuussa, Bitcoin kesäkuun puolessavälissä.

Vaikka pitkäaikaiset kryptosijoittajat ovat tukevasti voitolla, on "uusi" raha kokonaan kuralla. Varsinaista paniikkimyyntiä ei mielestäni kryptoissa ole vielä nähty. Enkä lähde ennustelemaan, että sellaista juuri nyt tulisikaan, mutta teknisesti jos vanhat pohjat nyt puhkeavat, saattaa pelko ottaa kryptoissa pahasti vallan ahneudesta. Ottaen huomioon nousun jyrkkyyden, on bitcoin pitänyt pintansa tähän asti ainakin miut yllättäneen hyvin.

Jos kryptot kyykkäävät kunnolla, tästä on lähinnä haittaa sekä pokeripeleille että osakemarkkinoille, joten en mitenkään erityisesti toivo sitä. Näen kuitenkin loppukesän paniikkimyynnin ihan realistisena mahdollisuutena. Tämä taas hyvin vähän kryptoista ymmärtävänä tai tekniseen analyysiin uskovana. Lisäksi tällaisten tuotteiden hinnoissa voi tapahtua ihan mitä tahansa lähes mistä tahansa syystä.

0
0