6
forum
|

TonyMahoyny

+5
Liittynyt:
31.5.2018
Viestejä:
8

Onkohan tässä mitään ideaa 14% tuotto?

https://basemansku.fi/

0
0
1.6.2018 - 02:35 #20140

Farseer

+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1567

Konseptina erittäin mielenkiintoinen ja tulevaisuuden ratkaisu, mutta nuo tuotot on vedetty erittäin optimistilla luvuilla eivätkä kestä tarkempaa tarkastelua. Pelkkä sijainti jo reippaasti pudottaa mahdollista yöstä pyydettävää hintaa. Pienemmillä tuottovaatimuksilla ja luotettavilla ankkuriomistajilla voisi hyvinkin toimia ja olisi monistettavissa muihin suuriin kaupunkeihin. Konsepti toimisi hyvin myös vakituisille Helsingin-kävijöille ja hieman muutettuna yrityksille.

Karo Hämäläinen kirjoittanut minusta aika syväluotaavan kuvan hankkeen tuotto-odotuksista: https://www.taloustaito.fi/Rahat/hotellin-omistajaksi-huone-kerrallaan-…

0
0
1.6.2018 - 10:13 #20142

Matteus

+109
Liittynyt:
24.8.2015
Viestejä:
78

Muutama huomio:

-Toimija on uusi eikä sillä ole asiakasrekisterejä, kanta-asiakkaita, yrityssopimuksia jne joten arvio käyttöasteesta on vähintäänkin luova. Tällaisen hotellin asiakkaat on yrityspuolella ja uusasiakashankinta on kallista.

- Huonekohtainen siivousmaksu on linjassa markinan tämän hetkisten hintojen kanssa ja vaikka se voisi vaikuttaa edulliselta, on nämä sopimukset kilpailutettu henkihieveriin. Näkisin että hinnoissa on painetta mieluummin nousta kuin että niitä saataisiin enempi kilpailutettua koska alan työvoimapula on todella kova.

- Sijainti ja hinta ei minusta kohtaa. Muistan kun tuli näissä työskenneltyä ja ero oli kuin yöllä ja päivällä jos sijainnit oli ydinkeskusta vs 1km ison keskuksen juna-asemasta / kauppakeskuksesta.

- Jotenkin on fiilis että bisnes tässä on myydä noita huoneita sijoittajille eikä niinkään itse hotellitoiminta. 14K neliöhinta on mielestäni aivan posketon vaikkakin rakentaminen on kalliimpaa noissa koska märkätilojen osuus on suhteessa paljon isompi kuin esimerkiksi kaksioissa.

- Tällä viikolla neljä ihmistä on oma-aloitteisesti ottanut tämän hankkeen puheeksi joten ainakin markkinointi on onnistunut erinomaisesti.

0
0
1.6.2018 - 17:13 #20146

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368

Tämä hanke on luonteeltaan lomaosake Manskulla. Nyt tätä toki mainostetaan sijoituskohteena eikä elämyspalveluna. 

Jos katsotaan perinteistä lomaosakekauppaa Suomessa tai vaikka Espanjan aurinkorannikolla, joka kohteessa mainostetaan että kohde vuokrataan edelleen kun sitä ei itse tarvitse.

Kun kohde on hankittu huomaakin, että vuokratuotto ei vastaa yhtään kauniita laskelmia.  Toisaalta jälleenmyynti on myös vaikeaa ja hintataso matala. 

Jos ymmärtää mitään hotellibisneksestä on helppo havaita, että 174t euron huonehinta budjettihotellista aika kaukana keskustasta on todella kova ja tuossa konseptissa hotellioperaattorilla on vielä intressinä kyniä omistajalta kaikki mahdolliset kulut eli operaattorin ja huoneen omistajan intressit eivät kohtaa. 

Strong avoid. 

 

 

0
0
19.6.2018 - 12:40 #20285

Matteus

+109
Liittynyt:
24.8.2015
Viestejä:
78

https://www.hs.fi/talous/art-2000005725148.html?ref=rss

 

"Yksittäisen omistajan osakeomistusten määrää ei ole rajoitettu, ja huoneensa voi pistää jälleenmyyntiin heti, kun kaikki huoneet on kertaalleen myyty."

 

Eli todennäköisesti olet naimisissa huonon sijoituksen kanssa niin pitkään kunnes rakennuttaja on saanut myytyä jokaisen huoneen. Ei kuulosta reilulta etteikö sijoitustaan saisi myydä, oli myyntitilanne rakennuttajalla mikä tahansa. Lieneekö tällainen myynnin kieltäminen edes laillista?

0
0
19.6.2018 - 13:51 #20287

Aki Pyysing

+11747
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6559
Matteus kirjoitti:

https://www.hs.fi/talous/art-2000005725148.html?ref=rss

 

"Yksittäisen omistajan osakeomistusten määrää ei ole rajoitettu, ja huoneensa voi pistää jälleenmyyntiin heti, kun kaikki huoneet on kertaalleen myyty."

 

Eli todennäköisesti olet naimisissa huonon sijoituksen kanssa niin pitkään kunnes rakennuttaja on saanut myytyä jokaisen huoneen. Ei kuulosta reilulta etteikö sijoitustaan saisi myydä, oli myyntitilanne rakennuttajalla mikä tahansa. Lieneekö tällainen myynnin kieltäminen edes laillista?

Kylllä soppariin voi laittaa myyntirajoituksia. Onko se B2C ok kuluttajaviranomaisten mielestä, en tiiä.

Mie suhtaudun erittäin epäluuloisesti tällaisiin lausuntoihin:

”Olemme kieltäytyneet pääomasijoittajien tarjouksista ostaa koko hotelli. Lujana pysymistä se toki vaatii”, Saari sanoo.

Että rahat tulisi nyt käteen, mutta mieluummin myydään pala kerrallaan, koska halutaan "pysyä lujana". Epäilen, että pääomasijoittajilta ei ole tullut ainakaan sellaista tarjousta, jolla olisi oikeasti tiliä tullut. Kovin lujana ei poikien tarvitse pysytellä kieltäytyäkseen miun tarjouksista.

0
0
19.6.2018 - 19:53 #20290

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368

Tuossä sijoituksessa on myös mielenkiintoinen sudenkuoppa, nimittäin hotellin ylläpito.

Jos halutaan saada hyvät hinnat hotellihuoneista yleensä ottaen yleisten tilojen ja huoneiden pitää olla hyvässä kunnossa. Niin pitkään kuin talo on uusi ei ole paljon ongelmia, mutta ajan kuluessa rakennus kuluu.

Kun osakkaita on paljon ja omistaja vastaa itse huoneiden sisäpuolen kunnosta on hotellioperaattorilla pidemmällä tähtäimellä hyvin ongelmallista ylläpitää korkeatasoista hotellia. Mitä ilmeisimmin 10-20 vuoden kuluttua käyttöönotosta suuri osa huoneista olisi näet remontin tai ainakin kasvonkohotuksen tarpeessa, mutta se on sitten huoneen omistajasta kiinni haluaako hän korjata huonetta. Tämä tarkoittaa, että hotelliin tulee helposti eritasoisia huoneita eikä asiakkaille voida taata tasalaatuista asiakaskokemusta. Normaaleissa korkeatasoisissa hotelleissa tehdään aina välillä kasvonkohotuksia ja aina välillä iso remontti, jossa kaikki laitetaan uusiksi, niin yleisten tilojen sisustus kuin kaikki huoneetkin, mutta tässä hotellissa tuo on hyvin vaikeaa.

Itse huonetta paljon käyttävien kannalta tilanne myös huononee kun huoneet ikääntyvät. Operointi-ideahan perustuu ilmeisesti siihen, että myyntipoolissa ei ole enää varsinaisesti omia huoneita, vaan omistajakin laitetaan mihin vaan samantasoiseen huoneeseen. Tämä ei enää toimi sen jälkeen kun huoneista tulee kovin eritasoisia, jos "oma" huone on hyvässä kunnossa ei kukaan osakas halua joutua huonompitasoiseen läävään, jota ei ole rempattu käyttöönoton jälkeen.

Sen jälkeen kun talo vähän vanhenee on helppo myös nähdä skenaario, jossa osa huoneista ei enää olekaan pääoperaattorin hallussa, vaan joku esimerkiksi kiinalainen pikkuyrittäjä alkaakin pyörittää omaa hotellia hotellin sisällä siivoten ja ylläpitäen jotain huonerypästä itse. On näet huomattavan houkuttelevaa myydä pientä huoneläjää aina sillä hinnalle, millä huoneet menevät kaupaksi.

Tällä hetkellä tuo hotelli näyttää vähän syrjäiseltä bisneshotellilta muutama kilometri keskustasta, mutta 25-30 vuoden päästä hotellihuoneen omistaja voi huomata omistavansakin huoneen varsin epämääräisestä budjettiho(s)tellista, jossa on vielä useita operaattoreita ja paljon eritasoisia huoneita. Toki omistajia on myös paljon, joilla on paljon erilaisia intressejä.

 

 

0
0