3
forum
|

JiSe

+88
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
91

Mielenkiintoisesti hieman erillaisella tavalla pörssiin puskeva Spotify voi tuoda ihan jänniä heilahteluja.
Seurannan arvoisia IMO ovat ainakin millaisen position levy-yhtiöt ottavat. Jos levy-yhtiöt puskevat tavaran ulos voi firman taru olla melko lyhyt (Oletan että tämä viittaisi vahvasti suunnitelmiin musiikki lisensöintien katkomisesta lyhyehköllä aikavälillä).

https://www.recode.net/2018/4/2/17189624/spotify-daniel-ek-ipo-silicon-…

0
0
3.4.2018 - 19:52 #19017

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Tarjouskirjan matchaaminen kesti vaivaiset 5 tuntia. Hinta 167 dollaria ja myyjiä löytyi 5 miljoonalle osakkeelle eli 8,3 miljardia dollaria. Ihan hyvä potti. Avauksen perusteella markkina-arvo asettui siis kutakuinkin 30 miljardiin dollariin.

Käytän Spotifyn palvelua, mutten oikein usko sen osakkeeseen. Kysymys ei ole siitä, etteikö sen tuote olisi hyvä. Ongelma on mielestäni, ettei sillä ole riittävästi kilpailuetua. Ei ole kovin vaikea nähdä jonkun teknologiajätin ajavan ohi Spotifysta. Netflixin ongelmaksi ajateltiin kyllä ihan samaa kun se oli Spotifyn markkina-arvoluokassa (1/3 nykyisestä). Netflix on onnistunut luomaan itselleen jonkin verran vallihautaa omalla tuotannolla, vahvalla brändillä ja hyvillä algoritmeillä. Jossain määrin näen Spotifyn enemmän hyödykkeenä. En kyllä Netflixiinkään sijoittaisi.

Jos pitäisi valita, niin shorttaisin osaketta mieluummin kuin ostaisin. No parissa minuutissa se olikin jo laskenut viisi dollaria. Katsotaan nyt kuitenkin ihan rauhassa. Kurssi liikkuu nyt niin nopeasti, että epäilen, että jäisin vain jalkoihin. No eipä osaketta saa kyllä lainaksikaan.

0
0
3.4.2018 - 20:37 #19020

JiSe

OP
+88
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
91

Spotifyn isona ongelmana taitaa olla se että levy-yhtiöt voivat hinnoitella aika vapaasti sen millä hinnalla katalogiaan myyvät. Joten jokainen uusi asikas taitaa vieläkin maksaa enemmän kuin varsinaisesti tuottaa.

Mielenkiintoista olisi nähdä mihin hintaan levy-yhtiöt olisivat valmiita luopumaan vanhoista oikeuksistaan. Valitettavasti joku vuosi sitten uutisoitu mahdollisuus lopettaa uuden musiikin julkaisu ja keskittyä omistamiseen aiheutti todennäköisesti sen että joku on jo tuon jalkatyön tehnyt (Ainakin Softbank on yrittänyt käydä ostoksilla).

0
0
4.4.2018 - 20:11 #19031

Matteus

+109
Liittynyt:
24.8.2015
Viestejä:
78

Spotifyn ja Netflixin vertailu on kyl vähän ohutta koska Netflixin oma tuotanto on niin laadukasta eikä sitä ole saatavilla mistään muualta. Spotify:llä voidaan julkaista yhden bändin uusi levy vaikka 1kk ennenkuin se annetaan muille palveluille (tätä ennen sitä myydään vain fyysisenä äänitteenä koska paras kate) mutta luulen että uusia tilaajia tällainen palvelu ei kovin paljon houkuttele (ellei sit juuri kuukaudeksi joku hard core-fani spotifyä osta). Lisäksi musiikkitarjonta on niin pirstaloitunutta ettei auta vaikka saisi Rollareiden ja Gunnareiden koko tuotannon yksinoikeuden jos vertaa esimerkiksi tiettyjen supersarjojen yksinoikeuksia joiden vuoksi odotellaan viikko aina uutta jaksoa vuosi toisen peräään. Lisäksi youtube on todella kova kilpailija jota itse käytän kotona ollessani noin 10x enemmän kuin spotifyä.

Pienellä otannalla mun kaveripiirissä jokaisella taitaa olla netflix, spotify löytynee alle 10% porukasta enkä usko että se määrä tuosta hirveästi tulee nousemaan.

Iso plussa spotifylle tulee exclusive offereista ( En osannut kääntää järkevästi kotimaiselle kielelle) joita tarjotaan paljon tiettyä bändiä kuunteleville: Kuuntelin five finger death punchin musaa paljon viime vuonna ja spotifyn kautta tuli etuostooikeus keikalle.

Tällä valuaatiolla en edes harkitsisi ostamista.

0
0