Ajallista hajautusta vai käteisen keräämistä?

PitkäJuoksija

Liittynyt:
18.3.2018
Viestejä:
4

Tiedostan olevani vielä vasta-alkaja osakesijoittamisessa mutta lienee selvää, että olemme siirtymässä turbulentimpaan aikakauteen osakemarkkinoilla. Oletan, että kolmen vuoden aikajänteellä laskumarkkina on väistämätön tosiasia?

Jos lähdetään siitä, että laskumarkkina häämöttää jo "ovella", kannattaisiko kuukaussäästäjän ryhtyä tankkaamaan käteistä talteen - vai jatkaa säästöjen sijoittamista säännöllisesti aikahajauttaen osakkeisiin / rahastoihin?

Tämä nyt tietenkin on monen tekijän summa, mutta jos olettaa (aikanaan) tulossa olevan laskun olevan vähintäänkin syvähkö, voisi kuvitella, että kuukausittain säästetyille pennosille saa paremman tuoton kun ne iskee sisään ostajan markkinoilla. Ajatuksia?

Totta kai, yksittäinen osake voi olla niin aliarvostettu, että sen ostaminen on "no brainer" tilanteessa kuin tilanteessa. Se, mitä tässä keskustelussa koetan peilata, on tavallaan yleistasoisempaa strategiaa suhteessa vallitsevaan markkinatilanteeseen, jossa varmaan kaikki ovat sitä mieltä, että enimmät nousut on noustu...

0
0
27.3.2018 - 22:13 #18934

rockafella

+95
Liittynyt:
11.2.2016
Viestejä:
219

Laskumarkkina on aina nurkan takana, ja asuntojen hinnat aina liian korkeat... ;) Markkinarytinää voi tulla, tai sitten se ei. Tämä on juuri se juttu, kukaan ei tiedä, ja ajoittaminen on mahdotonta. Kalliimpaa on olla kauan poissa markkinoilta.

Osakesijoittaminen on pitkän aikavälin hommaa. Osake on pieni siivu yrityksestä. Jos yritys menestyy, se kasvaa ja jakaa osakkeenomistajille osuuden voitosta. Käteinen ei tuota mitään.

JOS olisi varma tieto että osakemarkkina romahtaa kohta, niin tottakai kannattaisi pitää kaikki käteisenä. 

Jos tilanne huolestuttaa, voi nostaa käteispainoa. Ajallisesti hajauttaen osa rahoista osakkeisiin/etf:iin, ja osa käteisenä. Itse tankkaan osakkeita säännöllisesti, ja käteistä olen survonut Bank Norwegianiin (vaikka se ei täysin riskitön olekaan). 

0
0
29.3.2018 - 00:01 #18947

Aksu

+22
Liittynyt:
16.2.2018
Viestejä:
50

Jos osakkeet pelottaa niin sijoita vaikka yrityslainoihin. Vakavaraisiltakin firmoilta saa muutaman prosentin vuodessa.

0
0
29.3.2018 - 12:00 #18954

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Kaksi tärkeintä kysymystä tässä on:

1. Miten luulet reagoivasi, kun markkina ennen pitkää laskee reilusti?

2. Minkä ikäinen olet ja kasvavatko tulosi vielä jatkossa?

Vaikka itse olen tulevasta kehityksestä varmasti keskimääräistä pessimistisempi, ei sijoittamisen jatkaminen ole kovin huono idea, jos olet kaukana eläkeiästä ja kestät laskumarkkinan kippaamatta salkkuasi laitaan.

Jos laskusta on yhtään tapana ahdistua, niin 5-10% käteisvaratkin tuovat tyydytystä, kun pääsee sijoittamaan halvemmilla hinnoilla.

Paras ratkaisu on tehdä ne liikkeet, jotka aiheuttavat sinulle vähiten epämukavuutta jatkossa. Aika paljon tutkimusta on tehty, että korjausten ennakointi ei kuukausisäästäjälle kannata.

0
0
29.3.2018 - 19:00 #18967

Farseer

+1987
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Aloituksen perusteella kuukausisäästäminen tasasummilla (pieniä suhteessa varallisuuteen) indeksirahastoihin ja lopun pääoman laittaminen vähäriskiseen / riskittömään paikkaan (Norwegian talletustili talletussuojan kattoon asti) odottamaan iskupaikkaa voisi olla paras yhdistelmä joka ei veisi yöunia, antaisi silti jalansijaa mahdollisesta noususta ja takaisi hyvän paikan iskeä mikäli markkinat romahtaisivat.

0
0
29.3.2018 - 22:55 #18972

PitkäJuoksija

OP
Liittynyt:
18.3.2018
Viestejä:
4
Daytrader kirjoitti:

Kaksi tärkeintä kysymystä tässä on:

1. Miten luulet reagoivasi, kun markkina ennen pitkää laskee reilusti?

2. Minkä ikäinen olet ja kasvavatko tulosi vielä jatkossa?

1. Pidän kiinni omistuksista lisäten parhaiden painoja, sekä ostan uusia osakkeita käytössä olevan käteisen rajoissa (ja luoton!?). Uskon kykeneväni tähän.

2.  En nuori, enkä vanha ;-p ...merkittävä tulojen kasvu on epätodennäköistä, joskaan ei täysin poissuljettua. Pyrin säästämään tuloihin nähden aggressiivisesti aikahorisontilla, jonka aikana nähtäneen ainakin kaksi "romahdusta".

Juuri nyt tarkoitus on kasvattaa käteispainoa...se vaan, että kun kauhean kivaa on ostella kaikenlaista... devil

0
0