8.3.2018 - 17:27 #18548

hauturi

+3084
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2263
Casteliero kirjoitti:
hauturi kirjoitti:

Minä uskon (/arvaan/ennustan), että jossain vaiheessa tullaan kehittämään teknologia, joka tarjoaa lohkoketjuteknologian hyvät puolet (ainakin valtaosan niistä) ilman sen huonoja ominaisuuksia (ainakin valtaosaa niistä). Se ei kuitenkaan tule olemaan lohkoketju vaan jotain ihan muuta. Sitä teknologiaa kehittäville yrityksille (mitä ne sitten ikinä tulevatkaan olemaan) voi povata hyvinkin suotuisaa arvonkehitystä (ja jos silläkin teknologialla toteutetaan valuuttoja, jotka eivät sinänsä tarjoa mitään oleellista teknologista tai muuta lisäarvoa, voi niille odottaa alkuun hypetystä ja sitten unohdusta).

Aikahorisontti tälle arvaukselle/ennustukselle on 10-20 vuotta.

Mitä on nämä hyvät ja huonot puolet? Helpompi alkaa keskustelemaan noista, jos ne tuodaan esille.

Yleisellä tasolla paras puoli lienee hajauttaminen (ts. riippumattomuus yhdestä toimijasta, joka ylläpitää rekisteriä transaktioista). Huonoin taas laskennan raskaus ja sen aiheuttama hitaus. Muut voivat olla jotain muuta mieltä.

Arvaukseni pointti ei ollut pohtia kaikkia hyviä ja huonoja puolia ja arvailla mitkä säilyvät ja mitkä korvautuvat muilla, vaan pohtia teknologian kehitystä noin yleensä ja miettiä mitä se voisi tarkoittaa lohkoketjujen kannalta. Ja on ihan mahdollista, että jotkut lohkoketjutoteutukset jäävät elämään - ainakin joksikin aikaa - vaikka parempiakin teknologioita tulee. Eikä kaikki teknologia happane samaa vauhtia, CICS esimerkiksi on melkein yhtä vanha kuin minä ja ymmärtääkseni eräissä ympäristöissä vielä täysin käyttökelpoinen, ellei jopa ylivoimainen.

0
0
8.3.2018 - 19:16 #18550

Casteliero

+5182
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1915

Hauturi: 

Tuo laskennan raskaus ja hitaus on aiheita mihin käytetään tällä hetkellä tutkimuksissa ja kehittämisessä eniten resursseja avoimien lohkoketjujen ympärillä. Esim. Ethereum Foundation on myöntänyt miljoonan apurahat toimijoille, jotka tutkii noita ja siellä taisi olla amerikkalaisista yliopistoista lähtien asiaa tutkimassa.

Tällä hetkellä alustat jotka kehuu olevansa skaalautuvampia kuin Ethereum käyttää yleensä jonkinlaista delegated proof-of-stake konsensusmekanismia, jolla saadaan enemmän siirtoja aikaiseksi. Delegated proof-of-stake, DPoS, toimii käytännössä niin, että steikkaajien joukosta äänestetään pieni joukko master nodeja, jotka toimii mainareiden tavoin ketjussa. Eli kansalaiset äänestää eduskunnan ja edustajat pääsee nopeammin päätöksiin uusista laista ja päätöksistä -tyylinen ratkaisu. Tällä toki siirrot nopeutuu, mutta siinä annetaan periksi tosi paljon keskittämättömyydestä ja samalla turvallisuudesta.

Ethereumilla tämä on alusta asti niin, että pyritään säästämään mahdollisimman iso keskittämättömyys, mutta silti halutaan siirtyä proof-of-stakeen, koska se on ekologisempi, mahdollistaa isomman keskittämättömyyden jne. Eli Ethereumissa PoS ei ole ratkaisu skaalautuvuus ongelmaan niin kuin muilla ketjuilla on. Ethereumin ratkaisu skaalautuvuus ongelmaan on sharding, jossa lohko pilkotaan osiin ja jokainen osa toimii itsenäisesti ja osat keskustelee keskenään. Samoin Ethereumille on myös salamaverkot siirroille ja älysopimuksille, eli Raiden ja Plasma. Ne toimivat sivuketjuina, joissa siirrot tai sopparit suoritetaan ja kun on saatu hyvä nippu niitä aikaiseksi, niin ne käydään todentamassa pääketjuun. Yhteensä näillä skaalautuvuus ratkaisuilla päästään mahdollisesti miljooniin transaktioihin sekunnissa ja siirtojen "mainaaminen" ja validointi tapahtuu käyttäjien koneilla, eikä isoissa keskitetyissä mining farmeissa.

Ethereumin osalta Casper, jossa siirrytään tuohon proof-of-stake systeemiin osittain aluksi, on jo käytännössä valmis ja tulee varmasti puolen vuoden sisään pääketjuun. Shardingista on myös tutkimus ja teoria pitkällä ja nyt kun Casper saadaan valmiiksi, kehittäjät panostavat aikansa siihen.

Noita lohkoketjut tappavia teknologioita on jo nyt olemassa, esim. Hashgraph, mutta siinä on omat haasteensa avoimessa ympäristössä, eikä ainakaan vielä haasta avoimia ketjuja. Suljetussa ympäristössä se voi jopa toimia paremmin, mutta suljetussa ympäristössä lohkoketjuilla on myös isompia etuja verrattuna avoimiin ketjuihin. Ne ei esim. tarvitse arvotokenia pyöriäkseen, kun kaikki toimijat tuntee toisensa ja luottaa toisiin, sekä siirrot ovat lähes välittömät. Avoimia ketjuja on kuitenkin todella vaikea tulla koskaan syrjäyttämään, ne on jo tällä hetkellä parinkymmenen vuoden tutkimuksen tulos, jossa on yhdistetty vanhoja teknologioita ja teorioita, kuten esim. peliteoriaa, salausta ja kryptografiaa. Kyse on enempi siitä miten paljon niistä on hyötyä ja miten paljon niille on käyttökohteita.

0
0
8.3.2018 - 21:16 #18553

hauturi

+3084
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2263

Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden (ja myös minulle). Aikahan sen näyttää, miten tässä käy.

Castelierolle kuitenkin kiitokset varsin kiihkottomasta ja asiallisesta kirjoittelusta pitkin matkaa.

0
0
9.3.2018 - 08:06 #18557

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Mielenkiintoinen idea Quantum tokenissa.
Mitä mieltä olette?

https://www.youtube.com/watch?v=2SlsNe9z_cA
 

We put all bitcoins received from the sale of Quantum tokens into a pool of funds that we call Liquidity Pool. These bitcoins are then put to work and generate interest from lending to exchanges for margin trading, making markets, arbitraging price differences between different exchanges and other forms of possible low risk income generation.

All income from these activities is then used to buy back Quantum tokens on the market and send them to a black hole address.

At the end of the month we take all Quantums in the black hole address and cryptographically destroy them by using a smart contract on the Ethereum network.

https://www.quantumproject.org/

https://medium.com/@quantumproject/supply-and-demand-9140fa07e633

0
0
10.3.2018 - 12:38 #18588

Naganon-prinssi

+367
Liittynyt:
18.9.2016
Viestejä:
198

Tätä asiaa voi katsoa monelta kantilta, mutta kryptojen tulo on siinä mielessä hyvä että se on herättänyt suuren osan nuorisoa kiinnostumaan sijoittamisesta vrt. normaaliin osakesijoittamiseen. Alla linkki vanhaan tutkimukseen pörssisäätiöltä.

"Pörssisäätiön Kotitalouksien säästämistutkimuksen mukaan tyypillinen arvopapereiden omistaja on korkeasti koulutettu, suurituloinen ja yli 50-vuotias."

http://www.porssisaatio.fi/blog/2009/06/23/tallainen-on-tyypillinen-arv…

On  vielä kyseenalaista voiko kryptosijoittamista pitää järkevänä, mutta on varmaa että rahoilla on potentiaalisesti parempi tuotto-odotus kryptoissa kuin yleisesti kansan suosimissa lottolapuissa. Herätteleeköhän kryptosijoitukset henkilöitä myös aloittamaan sijoittamisen toisaalla?

 

0
0
10.3.2018 - 14:12 #18590

eke

-788
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504

[quote=Naganon-prinssi] Herätteleeköhän kryptosijoitukset henkilöitä myös aloittamaan sijoittamisen toisaalla?

Eiköhän tämä ole uusi lottolappu lotosta kiinnostuneille, pitkäaikeinen hidas arvonnousu ei tule houkuttelemaan jatkossakaan.

0
0
10.3.2018 - 15:27 #18594

Casteliero

+5182
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1915

Jos sulla ei eke ole mitään asiallista tai järkevää sanottavaa, niin voitko mielummin jättää kommentoimatta? Tuo turhanpäiväinen trollaus ei palvele kenenkään etuja ja olet jo tehnyt aiemmin kantasi selväksi.

0
0
10.3.2018 - 15:39 #18595

eke

-788
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504

Kryptot olivat kieltämättä loistava sijoituskohde vuonna 2009 ja pitkälle vielä sen jälkeen. Lottolapun uskoakseni asiasta tekee se, että moni nyt mukaan hyppäävä toivoo sen toistuvan mikä on jo kertaalleen tapahtunut.

p.s. menikö tunteisiin?

0
0
10.3.2018 - 16:21 #18597

Casteliero

+5182
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1915

Eli koska Google, Amazon, Facebook jne oli hyviä sijoituskohteita 10-15 vuotta sitten, niin nykyisiin internet startuppeihin ei kannata sijoittaa, ne on lottolappuja? Vieläkään et ilmeisesti käsitä, että niistä 99% ei ole valuuttoja, eikä samanlaisia projekteja. Kokoajan tulee uusia palveluita kryptomarkkinoille, esim. Grid+ joka automatisoi ylimääräisen aurinkoenergian myynnin ja rakentaa niille avoimet markkinat. Tai Dent-coin joka ilmeisesti pyrkii olemaan maailmanlaajuinen palveluseteli hammashuoltopalveluihin jne. Ne ei ole pelkkää valuuttaa, vaan siellä rakennetaan loppukäyttäjäpalveluita myös.

p.s. Ei mennyt tunteisiin. Ei ole tarvetta mennä. Voisin kysyä sinulta samaa, kun tunnet tarvetta tulla näihin heittelemään epämääräisiä trollauksia, vaikka et ole perillä teknologiasta. Miksi kryptot saa sinut näkemään punaista? Miksi sinä haluat uhrata aikaa näihin kommentteihisi?

p.s.2: Eilen oltiin ainakin CNBC:n talousohjelmassa sitä mieltä, että Ethereum on nyt todella hyvä ostos: https://streamable.com/gzvz8

0
0
10.3.2018 - 16:17 #18598

eke

-788
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504

Lisätäänkö tähän myös onecoinin menestystarina?

0
0
10.3.2018 - 16:56 #18601

muugg

+29
Liittynyt:
2.8.2017
Viestejä:
108
Casteliero kirjoitti:

Noita lohkoketjut tappavia teknologioita on jo nyt olemassa, esim. Hashgraph, mutta siinä on omat haasteensa avoimessa ympäristössä, eikä ainakaan vielä haasta avoimia ketjuja...

Yritin vähän perehtyä Hashgraphiin joka tosiaan itse kertoo olevansa blockchain killeri. Hashgraph on ainakin osittain patentoitu firmalle (Swirlds Inc ?), minkä luulisi hidastavan yleisempää avointa käyttöä. Myöskään mitään todisteita järjestelmän toiminnasta laajassa käytössä ei ole, kun taas esimerkiksi Bitcoin ja Ethereum ovat pyörineet jo vuosia. Ymmärtääkseni tässä on pointtina uusi konsensusalgoritmi jonka pitäisi olla huomattavan nopea ja laskennallisesti kevyt. Toinen etu pitäisi olla lähes jatkuva varmuus siitä mikä on konsensus verkossa eikä myöskään esimerkiksi tarvitse ylläpitää kovalevyllä täyttä historiaa transaktioista. Blockchaineissa transaktion varmuus lähinnä kasvaa (asymptoottisesti) sitä korkeammalle mitä useampaan seuraavaan blokkiin se on laitettu mukaan.

Onko laskennallinen raskaus merkittävästi eri hashgraphissa ja esimerkiksi pos-algoritmeissa? Ja ymmärtääkseni Ethereumin tuleva Casper FFG -algoritmi tuo finalisaatio checkpointit blockchainiin ( https://arxiv.org/pdf/1710.09437 )? Voisiko tämä mahdollistaa tulevaisuudessa myös sen ettei yksittäisen noden tarvitse ylläpitää koko ketjun historiaa vaan vain muutaman edellisen blokin?

Törmäsin tänään myös sattumalta muutamaan uunituoreeseen videoon joissa näytetään missä Ethereumin kehitys menee pos-algoritmien ja plasman osalta ( https://youtu.be/GNGbd_RbrzE ja https://youtu.be/uyuA11PDDHE ), onhan tää mielenkiintoista seurata.

0
0
10.3.2018 - 18:02 #18602

eke

-788
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504
Casteliero kirjoitti:

OneCoinissa ei ole mitään kryptoihin liittyvää

 

Ehkä kuitenkin enemmän kuin googlella ja facebookilla..

0
0
10.3.2018 - 18:09 #18603

Casteliero

+5182
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1915
muugg kirjoitti:

Onko laskennallinen raskaus merkittävästi eri hashgraphissa ja esimerkiksi pos-algoritmeissa? Ja ymmärtääkseni Ethereumin tuleva Casper FFG -algoritmi tuo finalisaatio checkpointit blockchainiin ( https://arxiv.org/pdf/1710.09437 )? Voisiko tämä mahdollistaa tulevaisuudessa myös sen ettei yksittäisen noden tarvitse ylläpitää koko ketjun historiaa vaan vain muutaman edellisen blokin?

Törmäsin tänään myös sattumalta muutamaan uunituoreeseen videoon joissa näytetään missä Ethereumin kehitys menee pos-algoritmien ja plasman osalta ( https://youtu.be/GNGbd_RbrzE ja https://youtu.be/uyuA11PDDHE ), onhan tää mielenkiintoista seurata.

Tuo menee sen verran spesifiin tietämykseen, ettei minulla ole siitä oikein kompetenssia lähteä avaamaan. Jo nyt on kuitenkin mahdolllisuus nodea pyörittäessä valita haluaako ladata kevyen version ketjusta vai koko ketjun, sekä viimeistään shardingin tulon jälkeenhän nuo kevenee, kun nodet pyörittää käytännössä vaan sitä omaa shardia, eikä koko ketjun historiaa. Jotainhan siihen on kuitenkin keksitty/keksittävä, kun se ketjun historia alkaa olemaan jo nykyään aika raskas.

0
0
11.3.2018 - 03:48 #18606

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Aikamoinen villi länsi vai pitäisikö sanoa villi itä tämä kryptomarkkina.

In this piece I will expose why I believe more than $3 billion of all cryptoassets’ volume is fabricated, and how OKex, #1 exchange rated by volume, is the main offender with up to 93% of its volume being nonexistent. I’ll endeavour to prove it by analyzing publicly available data.

 

https://medium.com/@sylvainartplayribes/chasing-fake-volume-a-crypto-pl…

Mikä muuten takaa että esim. kullan tai öljyn markkinäkäppyröitä ei ole rigattu?

0
0
11.3.2018 - 04:48 #18607

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Mielenkiintoista muuten pohtia mitkä firmat hyötyy kryptobuumista esim. kehittämällä louhinnassa käytettävää teknologiaa.

Nvidia on yksi hyvä esimerkki jo hyötyneistä ja nyt mm. Micron on Intelin kanssa kehittämässä uutta muistiteknologiaa 3D Nand:a.
Uskotteko että tällaisellä muistiteknologialla voisi olla käyttöä esim. louhinnassa?
Ymmärtääkseni eräissä algoritmeissa kuten Etheriumin ethash:ssä muisti on keskeisessä asiassa?

Lisäksi Sia:lta on tulossa spesifiä louhintakalustoa. Näettekö tämän nostavat Siacoinin arvoa?
Bitmain tosin taisi äskettäin iskeä samaan suoneen.. 

0
0
11.3.2018 - 20:54 #18611

alosuutos

+43
Liittynyt:
23.12.2017
Viestejä:
160

Nyt taisi tulla aikainen joulu. Napsahti SP8DE jackpotista vajaa 2.2miljoonaa SPX tokenia. Toivottavasti kaverit saa homman toimimaan. Onetime.

0
0
12.3.2018 - 08:43 #18612

Peltinen

+78
Liittynyt:
26.5.2016
Viestejä:
113
Meuro kirjoitti:

Nvidia on yksi hyvä esimerkki jo hyötyneistä ja nyt mm. Micron on Intelin kanssa kehittämässä uutta muistiteknologiaa 3D Nand:a.
Uskotteko että tällaisellä muistiteknologialla voisi olla käyttöä esim. louhinnassa?

3D nand liittyy flash-muistiin, eli sen avulla saat läppärisi kovalevystä edullisemman ja isomman. Kryptojen louhintaan sillä ei ole merkitystä.

 

0
0
14.3.2018 - 06:50 #18652

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Kaikki eivät ehkä tienneet, että JP Morganin lohkoketju Quorum on Ethereum forkki.

 

"And while there are trade-offs with public blockchains that enterprises simply cannot afford, what businesses want from ethereum, and what ethereum wants in return, she said, is the ability to interoperate."

 

Haetaan siis ratkaisuja yksityisten ja avointen lohkoketjujen yhteistoimintaan. Eli esim. Aion on yksi hyvä vaihtoehto. Mitä muita projekteja näette sopivan tähän?

 

https://www.coindesk.com/jp-morgans-amber-baldet-enterprise-wants-ether…

0
0
15.3.2018 - 09:35 #18678

Casteliero

+5182
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1915

Polkadot ja Cosmos on ainakin Aionin kaltaisia projekteja. Cosmos taitaa myös tehdä Aionin kanssa yhteistyötä kovasti vaikka ovat "kilpailijoita".

0
0
15.3.2018 - 10:40 #18680

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121

Googlekin nyt sitten aikoo bannia crypto/ICO-mainonnan, "suojellakseen yhteisöään". Facebook vissiin tehnyt saman jo aiemmin. Samaan aikaan kun perseraiskaavat kaikkien digitaalista jalanjäkeä. Short FANG. Mielenkiintoista nähdä, jos elää, mitä nämä diginatiivit miettivät tuosta ja tästä ajasta muutenkin kun pääsevät vallankumousikään. https://www.youtube.com/watch?v=PF7EpEnglgk

Mt.Cox myynneistä ihmettelin kryptofoliohattujen kouhkaamista, että rommautti kurssit. Täälläkin taisi joku sivumennen mainita. Itse pohdiskelin jo aiemmin, että eikö niiden myyntien volyymi oli kuitenkin aika pieni vs. kokonaisvolyymiin. Tässä kuitenkin parempi analyysi kiinnostuneille.

Liukas on ollut taas alamäki, saas nähdä mistä löytyy pohjat.

Edit: Laitetaas tämäkin linkki vielä, kun liippaa meitä finskejä (en itse ole käyttänyt heidän palveluitaan, FYI). Tätä tämä on kun joku jotakin yrittää. Foliohattuna sanoisin, että tässäkin taustalla on sisäsiittoinen pieni piiri, ml viranomaisia, jotka hyvä veli päätöksellä näitä sumplii. Vientivetoisessa taloudessa globaalien innovaatioiden kotimaisten tarjoajien ja kehittäjien torppaaminen (innovaatioksi tähän lasken jo sen, että ylipäätään tarjoaa palveluita) pitäisi katsoa maanpetossyytteen arvoiseksi.

0
0
15.3.2018 - 10:33 #18682

Casteliero

+5182
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1915

Tuo mainonnan kieltäminen on ihan ok. Mikään oikeasti varteenotettava ICO tai muu projekti ei ole koskaan mainostanut itseään Googlen adwordseilla tai Facebookissa ostettuna mainontana. Hyvien projektien ei ole tarvinnut mainostaa. Bitconnectilla oli varmasti tuossa iso merkitys, kun esim. Craig Grant osti kymmenillä tuhansilla mainontaa Googlesta mainostaakseen omalla refelinkillä Bitconnectia ja hankkimalla lisää hölmöjä tekemään sille rahaa.

0
0
15.3.2018 - 10:44 #18683

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121
Casteliero kirjoitti:

Tuo mainonnan kieltäminen on ihan ok. Mikään oikeasti varteenotettava ICO tai muu projekti ei ole koskaan mainostanut itseään Googlen adwordseilla tai Facebookissa ostettuna mainontana. Hyvien projektien ei ole tarvinnut mainostaa. Bitconnectilla oli varmasti tuossa iso merkitys, kun esim. Craig Grant osti kymmenillä tuhansilla mainontaa Googlesta mainostaakseen omalla refelinkillä Bitconnectia ja hankkimalla lisää hölmöjä tekemään sille rahaa.

No juu, en nyt niin ollut huolissaan tuon vaikutuksesta kryptotalouteen. Enemmänkin kuriositeetti tarinaan short FANG.

0
0
15.3.2018 - 11:53 #18685

Aki Pyysing

+11689
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

 

Aki Pyysing kirjoitti:
7.3.2018

Vilkaisin yhden vuoden Bitcoincharttia. Teknisen analyysin ja kryptovaluuttojen suurena asiantuntijana näkisin nyt @10.600 USD hyvän paikan paeta vuorille ja alkaa joogaamaan.

Vilkaisin taas. Enää en anna koskaan mitään kryptoennusteita, jotta ennusteideni osumaprosentti pysyisi sadassa. Bitcoinista näyttäisi nyt reilu viikko myöhemmin irtoavan 8200 dollaria.

0
0
15.3.2018 - 13:13 #18687

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2018-03-15/goldman-backed-c…

 

“The long-term view is that every form of value on the planet will become a crypto token,” Allaire said in Hong Kong. “We want to offer more markets, more assets, we want to localize it, and launch it in more international markets and, critically, we need to work with the most important regulators,” he said, referring to Poloniex.

Circle is backed by $140 million in venture capital from investors such as Goldman, Baidu, and investment bank China International Capital Corp., according to its website. The company has no plans to raise additional funds for now and expects to be profitable for a second year, Allaire said.

0
0
15.3.2018 - 15:16 #18694

rockafella

+95
Liittynyt:
11.2.2016
Viestejä:
219

Lupasin rouvalle vähän bitcoinia joululahjaksi ja varmaan ois aika lunastaa lupaus. Mistä kannattaa ostaa, onko coinmotion ok?

0
0
16.3.2018 - 02:32 #18698

Grid

+1
Liittynyt:
16.3.2018
Viestejä:
3

"Kotikutoinen hash-funktio", voitko tätä kommentoida lisää? Taustalla kuitenkin esim cfb aka come-from-beyond aka sergey ivancheglo. Lue nämä ensin:

https://blog.iota.org/official-iota-foundation-response-to-the-digital-…

http://www.tangleblog.com/2018/02/24/full-emails-ethan-heilman-digital-…

Ymmärrän, että Iota herättää pelkoa esim. Bitcoin faneissa, sillä dag:n takia se mahdollistaa luotettavat kuluttomat transaktiot. Iotan idea ja ajatusmaailma on kuitenkin aivan erilainen ja paljon laajempi, mielestäni tätä ja ylipäätään tulevaisuutta avaa hyvin Jeremy Rifkin:

https://m.youtube.com/watch?t=9s&v=QX3M8Ka9vUA

Voi olla aika hippimateriaalia monen mielestä, mutta olisi tästä hienoa kuulla mielipiteitä. Itselläni tämä muutti paljon ajatusmaailmaa, ja sai minut neljännen vuoden rahoituksen opiskelijana syventymään ohjelmoinnin maailmaan.

Ehdoton Iotan etu kuitenkin mielestäni on se, että kyseessä on saksalainen non-profit foundation, eli yksi maailman säädellyimmistä yritysmuodoista. Kryptojen regulaation lisääntyessä tämä on tietenkin tärkeää. Tämän ovat huomanneet myös Bosch sekä Volkswagen partnershipin myötä sekä yli 40 muuta suurta yritystä Iotan data marketplacen kautta (data.iota.org). 

Disclaimer: Kyllä, olen itse sijoittanut Iotaan. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan saada muita sijoittamaan, ehkä tästä tienaa jos Iotan tavoite saavuttaa IOT-protokolla saavutetaan, ehkä ei. Hienoa olisi kuulla perehtyneitä vastaväitteitä että missä mennään vihkoon. 

 

0
0
16.3.2018 - 06:43 #18700

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Bitcoin ja Ethereum kiinnostavat yhä enemmän kun on näitä Aionin kaltaisia projekteja yhdistämään ja saavat vielä mm. skaalautuvuuteen ratkaisuja.

Minkälaisen potentiaalin näet Casteliero näissä, jotka helpottavat smart contractien tekemistä kuten esim. BlockCat https://blockcat.io/ ja MyWish https://mywish.io/product.html, jolla on jo valmiita smart contract-sapluunoita arkielämän tilanteisiin?

0
0