Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa

4.3.2018 - 22:11 #18431

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Miksi mainostaa taalla jos muutenkin tuntuu menevan kaupaksi?

Lol, miksi en? Se, että vähän yli viidesosa kämpistä näyttää menevän iisisti tuttujen kautta kaupaksi näin nopeasti ei tarkoita, että kaikki saataisiin samantien myytyä. Samalla tavalla ne ekat on mennyt kaupaksi, mainostamalla.  Mitä nopeammin nää menee kaupaksi niin sen parempi tietenkin.

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Paljonko nettoat itse, jos asunnot menevat kaupaksi 95%+ pyynnista?

En voi paljastaa kun tässä projektissa on muitakin mukana, enkä oo muutenkaan koskaan kuullut, että grynderi paljastais myyntitilanteessa tällaista tietoa. Ei pitäisi vaikuttaa ostajan päätökseen, ellei tietty epäile mun olevan jotenkin epärehellinen.

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Mikset ostanut saman tien useampaa itsellesi, jos kohde ja sijoitustilaisuus on mielestasi hyva?

Meillä on Espanjassa eri gryndaysprojektien kautta mahdollista päästä mielestäni vielä parempaan riskikorjattuun tuottoon. Sen lisäksi et koen kämpän olevan järkevä sijoituskohde niin ostin sen myös omaan käyttöön. Kelasin itse käydä siellä ja varmasti myös porukat ja tutut.

Ymmärtäisin tällaisen reaktion jos olisin täällä aina myymässä jotain paskaa, mutta oon pyrkinyt alusta asti olemaan täällä täysin rehellinen kuten olin myös edellisessä postauksessani. Kelpaa lukea tätä blogia ilmatteeks, mutta auta armias jos vahingossakaan yrittää jotenkin hyödyntää blogia vaikkapa ihan vaan myyntikanavana.

Pitäisi mun mielestä olla selvää mutta varoitetaan nyt vielä: Se tilanne ostajan pitää tietysti ymmärtää, että mä oon tässä myymässä gryndausprojektin kämppiä, jolloin ostaja ei tietenkään voi puhtaasti luottaa mun myyntipuheeseen vaan on itsekin vastuussa sijoituskohteen hyvyyden arvioinnista. Näin ison kämppäkasan omistaminen on riski, jota halutaan mahdollisimman nopeasti keventää, eli meillä on myös insentiivi myydä järkevään hintaan, että ne menee kaupaks. Jos pitäisi valita sen välillä teenkö asuntosijoituksen kasvukeskukseen Suomessa tai näihin niin valitsisin ehdottomasti sijoituksen näihin mielummin.

edit: vielä lisäys, että asuntoja ei siis vielä olla laitettu julkisesti myyntiin. Tällä viikolla vasta varmistui, että saadaan nää. Projektissa mukana olleet ovat vaan maininneet tutuille aiemmin, että tällainen projekti on luultavasti tulossa ja sitä kautta noi varaukset ovat tulleet.

0
0
5.3.2018 - 00:06 #18432

Viltsu

-3
Liittynyt:
5.3.2017
Viestejä:
55
Pokerisivut 2010 kirjoitti:

City-lehden jutussa Jensiltä tiedustellaan, onko hän joutunut valittamaan Kampin naapureistaan.

"En kertaakaan, minusta on valitettu muutamaan otteeseen. Nyt yritän pitää jatkot hiljaisempina. ... ", Jens kertoo.

Jeans 2018 kirjoitti:

...meillä on kaksi ja puoli kerrosta ja yhteensä 44 asuntoa Fuengirolan rantakadun hienosta Ronda 4 -kerrostalosta

No onko jatkot onnistuttu pitämään hiljaisempina? smiley

0
0
5.3.2018 - 00:02 #18433

Casteliero

+5182
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1915

Jens: Tuo auto-heppa analogia on muuten todella hyvä varsinkin avoimiin lohkoketjualustoihin, kuten Ethereum, ja sillä saa selitettyä sitä dynamiikkaa kansantajuisesti auki. Valuuttojen osalta, kuten Bitcoin, en ole sitä miettinyt, enkä jaksa miettiäkkään.

Eli vertaus on hyvä, mutta vertailukohteet on pielessä. Auto oli uusi teknologia, verrattavissa avoimeen lohkoketjuun. Mutta auto tarvitsi polttoainetta liikkuakseen, samalla tavoin avoin lohkoketju tarvitsee arvotokenin pyöriäkseen. Eli Ether-tokenia voi verrata bensaan tässä tapauksessa. ICO:t sen sijaan on ulkopuolisia toimijoita, jotka rakentaa palveluita autoa hyväksikäyttäen. Ja he joutuvat maksamaan auton käytöstä käyttökustannusta bensan muodossa. Samalla tavoin ICO-projektit, jotka tulee Ethereumin päälle, joutuvat käyttämään Ether-valuuttaa käyttökustannuksena lohkoketjun käytöstä. Ja samoin kuin bensaa voi jalostaa muihin tarpeisiin sopiviksi, niin Ether-valuuttaakin voi käyttää esim. maksamiseen.

Ja esim. pankkeja kiinnostavat suljetut lohkoketjut voi verrata aika suoraan kärryihin ilman polttomoottoria. Ne tarvitsee edelleen sen vanhan teknologian, eli tässä tapauksessa hevosen tekemään työn. Toki hevoset toimi vielä pitkään esim. maanviljelyssä työvälineinä ennen kuin traktorit yleistyi.

Eli tässä tapauksessa betsi ei ole short heppa - long cars, vaan short heppa - long oil. Ja jos en ihan väärin ole historiaa ymmärtänyt, niin öljyllä on tehty isot määrät rahaa 1900-luvulla.

0
0
5.3.2018 - 00:14 #18434

Aki Pyysing

+11689
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540
Jeans kirjoitti:

Ymmärtäisin tällaisen reaktion jos olisin täällä aina myymässä jotain paskaa, mutta oon pyrkinyt alusta asti olemaan täällä täysin rehellinen kuten olin myös edellisessä postauksessani. Kelpaa lukea tätä blogia ilmatteeks, mutta auta armias jos vahingossakaan yrittää jotenkin hyödyntää blogia vaikkapa ihan vaan myyntikanavana.

Törmäät vielä tapahtumaan, jossa siulle kerrotaan, että koska olen lukenut juttujasi, siun pitäisi tehdä sitä taikka tätä. Näin on nimittäin miulle käynyt muutaman kerran. Nämä tapaukset on vain hyvä sivuuttaa ja ravistella hartioiltaan.

0
0
5.3.2018 - 00:50 #18435

Kapteeni Ilmiselva

+33
Liittynyt:
15.4.2017
Viestejä:
160
Jeans kirjoitti:

Ymmärtäisin tällaisen reaktion jos olisin täällä aina myymässä jotain paskaa, mutta oon pyrkinyt alusta asti olemaan täällä täysin rehellinen kuten olin myös edellisessä postauksessani. Kelpaa lukea tätä blogia ilmatteeks, mutta auta armias jos vahingossakaan yrittää jotenkin hyödyntää blogia vaikkapa ihan vaan myyntikanavana.

Jep, kehtaakin kysya kun yritat myyda sijoituksia. Kaverikin suuttui baarissa, kun en ostanut silta autoa parin tarjotun tuopin jalkeen. Kuka tahansa jarkeva sijoittaja tekee taustatyonsa kunnolla ennen kuin antaa rahansa, joten kai joku muukin naihin kysymyksiin haluaa vastauksia.

Olet varmaan huomannutkin, etta samantyylisia kysymyksia olen esittanyt muillekin sijoitusmarkkinoijille taalla - miksi sinulle pitaisi olla eri kriteerit naissa asioissa? Blogisi sisalto on ollut tahan saakka lahinna omien kokemustesi ja sijoitusten kasittelya, mika on aikalailla eri juttu kuin markkinointi.

Jeans kirjoitti:

ostaja ei tietenkään voi puhtaasti luottaa mun myyntipuheeseen vaan on itsekin vastuussa sijoituskohteen hyvyyden arvioinnista.

Totta. Haluaisitko avata laskelmiasi 8-10%+ vuokratuotosta ja kaytetyista oletuksista, jotta paastaan alkuun? Tasta saataneen samalla hyva keskustelu, joka hyodyttaa lukijoita yleisemminkin.

0
0
5.3.2018 - 02:41 #18436

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Lueppa noi kysymyksesi uudestaan läpi niin ehkä tajuut.

"Miksi mainostaa taalla jos muutenkin tuntuu menevan kaupaksi?"

Siis häh, mikä kysymys nyt tää on? En niin kuin ymmärrä ollenkaan. Viideosa kämpistä on mennyt niin turhaa nähdä vaivaa loppujen myymiseksi? Voisit vastata mun kysymykseen, että miksi en? Miksi en käyttäisi tällaista kanavaa hyväkseen, kun kerran sellainen on?

"Paljonko nettoat itse, jos asunnot menevat kaupaksi 95%+ pyynnista?"

Ei tää oo mikään nollasummapeli. Se, että tää olisi mulle hyvä gryndaysprojektina ei tee siitä huonoa sijoitusta asuntosijoittajalle. En oo koskaan kuullut, että grynderi paljastaisi myyntitilanteessa tällaista tietoa, enkä kyllä myöskään, että sitä kysyttäisiin.

Tällaisia kysymyksiä esitetään vaan henkilölle, johon ei luoteta pätkääkään. Siksi ton sanoin, koska omasta mielestäni ansaitsisin edes vähän luottamusta tässä vaiheessa. Ainakin enemmän kun joku random provikalla listaamattomia sijoituksia myyvä, jota joskus kuumottelit. Et selvästi ymmärrä tätä eroa ton baariesimerkin jälkeen, enkä aio lähteä sen enempää tästä vääntämään. Saattaa olla pokeriuran jäljiltä, mutta mulle maine on kaikki kaikessa, enkä ikinä lähtis huijaamalla tienaamaan rahaa muiden kustannuksella. Varsinkin kun on vielä taloudellisesti on niin hyvä tilanne, niin ei siinä olisi mitään järkeä. Pokerimaailmassa oon omasta mielestäni saavuttanut tämän, että se on kaikille, jotka mut tuntee itsestäänselvyys, että mun sanaan voi luottaa. Oletin, että se paistaisi läpi myös tämän blogin kautta.

"Mikset ostanut saman tien useampaa itsellesi, jos kohde ja sijoitustilaisuus on mielestasi hyva?"

Tää on ehkä ainoa relevantti kysymys, mutta tääkin kuulostaa aika hyökkäävältä noiden kahden edellisen jälkeen. On monta tapaa kysyä näitä juttuja. Varmaan yllätyit, että vastasin tähän rehellisesti!

Vuokratuotosta: Meillä on suomalainen kontakti, joka on asunut Espanjassa pidemmän aikaa, tehnyt kiinteistöbisnestä siellä, myös meille. Hän on vuokrannut meidän muita kämppiä ja väitti mulle kivenkovaa, että saa näistä yksiöistä 10% ja kaksioista 8%, jopa kulujen jälkeen. Väitti, että suosituimpien 3-4kk aikana kesällä saa yksiön vuokratuotosta 5% kasaan. Sen takia tosin kirjoitin, että "pitäisi pystyä pääsemään", enkä mee siitä henkilökohtaisesti takuuseen. Ei siis saa 10% pelkästään laittamalla pitkäaikaisvuokralle. Sen tiedän, että yhtiökymppanini on päässyt ~10% vuokratuottoihin vuokraamalla selvästi näitä kalliimpaa lomakämppäänsä Marbellassa keskimäärin tyyliin viikoksi kerrallaan, joten en näe sitä minään mahdottomuutena Fuengirolan kämpille. Mutta joo on varmaan laskettu optimisesti ilman liikaa tyhjiä kuukausia/viikkoja, joten oot siinä mielessä oikeessa ettei varmaan kannattaisi heitellä ihan noin kovia lukuja myydessä näitä, ettei tuu lupailtua liikoja. Jos mun antamaan sähköpostiin ottaa yhteyttä, niin pääsee just tän henkilön kanssa keskustelemaan, joka hoitaa suurimmaksi osaksi näiden kämppien myynnin. Häneltä saa yksityiskohdat ihan kaikkeen liittyen ja saa kuumottaa. Mutta se on sit niille, jotka ovat aidosti kiinnostuneita ostamisesta.

 

Casteliero, vastailen huomenna.

0
0
5.3.2018 - 11:43 #18441

Turskanpyytäjä

+22
Liittynyt:
11.7.2014
Viestejä:
23
Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

Ymmärtäisin tällaisen reaktion jos olisin täällä aina myymässä jotain paskaa, mutta oon pyrkinyt alusta asti olemaan täällä täysin rehellinen kuten olin myös edellisessä postauksessani. Kelpaa lukea tätä blogia ilmatteeks, mutta auta armias jos vahingossakaan yrittää jotenkin hyödyntää blogia vaikkapa ihan vaan myyntikanavana.

 

Jep, kehtaakin kysya kun yritat myyda sijoituksia. Kaverikin suuttui baarissa, kun en ostanut silta autoa parin tarjotun tuopin jalkeen. Kuka tahansa jarkeva sijoittaja tekee taustatyonsa kunnolla ennen kuin antaa rahansa, joten kai joku muukin naihin kysymyksiin haluaa vastauksia.

Olet varmaan huomannutkin, etta samantyylisia kysymyksia olen esittanyt muillekin sijoitusmarkkinoijille taalla - miksi sinulle pitaisi olla eri kriteerit naissa asioissa? Blogisi sisalto on ollut tahan saakka lahinna omien kokemustesi ja sijoitusten kasittelya, mika on aikalailla eri juttu kuin markkinointi.

Myyjän ostohintojen kysely on kyllä täysin absurdia ja suorastaan junttia puuhaa, oli kyseessä sitten listaamaton osake, gryndausprojekti tai vaikka k-kaupan karkkipussi. Mitä hemmettiä se asia sinulle kuuluu tai ostopäätökseesi pitäisi edes vaikuttaa? Jos teet taustatyösi kunnolla, kuten mainitset haluavasi tehdä, myyjän omat kulut eivät pitäisi vaikuttaa sinun ostopäätökseesi. Taustatyösi tehtyä sinulla pitäisi olla kyky päättää vastaako pyydetty hinta assetin arvoa mielestäsi. Jos ei, niin et osta. Jos kyllä, niin ostat.

En itse lähtisi missään kuvitteellisessa tapauksissa kertomaan omia ostohintojani, koska niille sankareille jotka näitä päätyy kyselemään, ei voi antaa kuin väärän vastauksen. "Liian isosta" katteesta kertomalla kauppoja ei synny koska toinenhan voittaa tässä liikaa (ihan sama vaikka ostajakin voittaisi). Ja toisaalta todella pienestä katteesta kertomalla päätyy epäilyksen kohteeksi että assetissa on jotain feelua kun tarvii noin pienellä katteella kaupata. 

0
0
5.3.2018 - 13:33 #18448

Kapteeni Ilmiselva

+33
Liittynyt:
15.4.2017
Viestejä:
160
Jeans kirjoitti:

Siis häh, mikä kysymys nyt tää on? En niin kuin ymmärrä ollenkaan. Viideosa kämpistä on mennyt niin turhaa nähdä vaivaa loppujen myymiseksi? Voisit vastata mun kysymykseen, että miksi en? Miksi en käyttäisi tällaista kanavaa hyväkseen, kun kerran sellainen on?

--

Saattaa olla pokeriuran jäljiltä, mutta mulle maine on kaikki kaikessa, enkä ikinä lähtis huijaamalla tienaamaan rahaa muiden kustannuksella. Varsinkin kun on vielä taloudellisesti on niin hyvä tilanne, niin ei siinä olisi mitään järkeä. Pokerimaailmassa oon omasta mielestäni saavuttanut tämän, että se on kaikille, jotka mut tuntee itsestäänselvyys, että mun sanaan voi luottaa. Oletin, että se paistaisi läpi myös tämän blogin kautta.

Veikkaisin, etta suurin osa lukijoista, kuten mina, ei ole sinua koskaan tavannut tai ainakaan tunne sinua hyvin. Jos kerran taman blogin paatit valita markkinointikanavaksesi, varmaankin tarkoituksena on tavoittaa myos tata osaa palstan kayttajista, eika pelkkaa tuttavapiiriasi? Voi tuntua vittumaiselta lukea kysymyksia, mutta etko itse kysyisi vaikeitakin, jos joku sinulle haluaa jotain yli 100keurolla myyda?

Et muuten ekassa postauksessasi kertonut, miten pitkaan nama asunnot ovat olleet jo myynnissa. Sijoitustiedossa on kaupiteltu monenmoista, ja usein itsellani ainakin (ja muutamalla muullakin lukemani perusteella) on tunne, etta tanne tullaan kun muualta ei saa rahoitusta (naista kaupitteluista muuten olet osin itsekin vastuussa saitin omistajana). Jos samoja kysymyksia kysyy sinulta, ei se tarkoita, etta uskoisin sinun olevan taalla kusettamassa muita. En olettanut aikaisemmin muidenkaan olevan heidan projekteistaan kysyessani.

Jeans kirjoitti:

Ei tää oo mikään nollasummapeli. Se, että tää olisi mulle hyvä gryndaysprojektina ei tee siitä huonoa sijoitusta asuntosijoittajalle. En oo koskaan kuullut, että grynderi paljastaisi myyntitilanteessa tällaista tietoa, enkä kyllä myöskään, että sitä kysyttäisiin.

--

"Mikset ostanut saman tien useampaa itsellesi, jos kohde ja sijoitustilaisuus on mielestasi hyva?"

Tää on ehkä ainoa relevantti kysymys, mutta tääkin kuulostaa aika hyökkäävältä noiden kahden edellisen jälkeen. On monta tapaa kysyä näitä juttuja. Varmaan yllätyit, että vastasin tähän rehellisesti!

Ei olekaan, eika se tosiaan tee automaattisesti huonoa sijoitusta ostajallekaan. Kun kuitenkin mainitsit itsekin ostaneesi asunnon, tarkoitus oli kaiketi viestittaa, etta projekti on niin hyva etta laitat omaakin rahaa kiinni. Korjaa toki, jos olen tassa tehnyt vaaran johtopaatoksen. Mielestani tilanne on kuitenkin eri, jos olet muiden asuntojen myynnista nettoamassa esim. 2 meur, mihin nahden yhden asunnon ostaminen itselle on melko pieni sijoitus. Vastauksessasi kavit toki hyvin tata puolta lapi, joten eikohan se ole jo selva. Tarkat summat eivat kiinnostaneet alun perinkaan, suurpiirteinen kokoluokka yllaolevasta syysta kyllakin.

Miksi muuten anonyymin foorumilaisen pari kysymysta sai veren nain kiehumaan, olet kuitenkin pitkan pokeriuran tehneena ja julkisuudessa olleena saanut varmaankin kuulla monenlaista? Olet kuitenkin talla kertaa myymassa, ja mielestani todistamisen taakka on myyjalla. Ostopuolella lupaan kysya tyhmia ja vittumaisia kysymyksia jatkossakin, mutta en vittuillakseni.

0
0
5.3.2018 - 15:12 #18453

Turms

-8
Liittynyt:
10.1.2015
Viestejä:
669

Jos kapteenin tarkoitus ei ollut vittuilla, kapteeni ei joko osaa kirjoittaa, tai ymmärrä kirjoittamaansa. Harrastamaasi huonosti verhottuun, katkeraan päänaukomiseen onneksi harvoin tällä foorumilla törmää.

0
0
5.3.2018 - 18:29 #18455

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Edellisen viestin asenteeseen saattoi vaikuttaa, että bustasin samoihin aikoihin Starssin tonnin Turbo mainista 29/2711 rahastaen 6800$, kun voittajalle olisi ollut tarjolla 400 tonnia. Luin nyt rauhassa viestit uudestaan läpi ja kyllä mä vieläkin päädyn jotakuinkin samaan (vaikka en tietty yhtä kärjistettyyn) lopputulokseen kuin Turms. Kyllä terve epäilys näissä jutuissa on aina paikallaan ja kysymyksiä saa kysyä, kuten vaikka sitä kauanko asunnot ovat olleet myynnissä. Sun kysymykset olivat kuitenkin luokkaa sellaisia, joita maksimissaan esittäisin vittuilakseni tyyliin jollekkin uudelle nimimerkille, joka tuli palstalle kaupittelemaan Oncecoinia. Oot useamman kerran tuonut esille LSEn opiskelutaustan ja rahoitusduunit Lontoossa, niin en vetäisi tota anonyymi-korttia. Kyllä kirjoituksillesi annetaan enemmän painoarvoa kuin täysin tuntemattomalle. Uskon kyllä, että tarkoituksesi ei ollut tahallaan vittuilla, mutta mielestäni tilannetajusi oli tällä kertaa kadoksissa. Sitä ei edes LSEssä opeteta.

Oot asiasta selvästi eri mieltä, etkä muuttamassa kantaasi, joten agree to disagree. Tää oli mun vika viesti tähän keskusteluun.

 

Tehdään vielä kaikille lukijoille selväksi tausta omaan Ronda 4 -kämppään liittyen: Ymmärrän, että joissain keisseissä sijoitusten myyjä laittaa jonkun pienen pääoman kiinni mainostakseen, että mukamas niin hyvä keissi kun on katos omaakin rahaa kiinni. Tää ei kuitenkaan todellakaan ole sellainen. Mun rooli näiden kämppien myymisessä on erittäin pieni. Tietenkin yritän auttaa miten pystyn, just tän blogin kautta ja mainitsemalla tutuille, mutta siinä se on. Oon lähes varma, ettei siitä koituis niin paljoa lisämyyntiä, että mun sen takia kannattais ostaa kämppä, eikä kukaan projektissa mukana olevista edes maininnut tällaista asiaa missään vaiheessa. Mä vaikutuin talosta ja näköalasta kun kävin paikan päällä tsekkaamaassa ja päätin vaan yks aamu et vittu, kyl mä otan yhden itsellenkin. Just sen takia, että saan kivan lomakämpän mitä voin tarjota perheelle ja frendeille mutta et se samalla on järkevä sijoitus. Olisihan ehkä voinut myynnin yhteydessä jättää mainitsematta oma ostos, ettei näyttäisi epäilyttävältä, en tiiä.

0
0
5.3.2018 - 22:50 #18456

CassieFin

+154
Liittynyt:
19.1.2018
Viestejä:
128

Mielenkiintoista keskustelua. 

Jatkossa tullaan näkemään vähemmän ja vähemmän yksityiskohtaista teonkuvausta Jensin toimista.

Valitettavasti, koska yksityiskohtaiset ja seikkaperäiset kertomukset ovat olleet ainakin itselle syy lukea näitä.

Kiinnostavuus menetetään, kun puhutaan liian yleisellä tasolla ja liian yksityiskohtaiset kertomukset johtavat näköjään yhteenottoihin.

 

 

 

 

 

0
0
5.3.2018 - 22:33 #18457

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Kapteenin jutut lienee joko vittuilua tai kumpuaa totaalisesta kyvyttömyydestä hahmottaa kontekstia ja arvioida insentiivejä. 

Jengi lukee paljon ja kommentoi vähän (kuten minä), miks joutu laittaa jotain näin ilmeistä, jottei syntyis kuvaa et tääl "puolet" jengistä pitää Jensiä potentiaalisena helppoheikkinä ja skämmääjänä.

 

0
0
5.3.2018 - 23:20 #18458

Malcolm X

-32
Liittynyt:
9.7.2016
Viestejä:
22

Dharma päässyt taas yllättämään noin muuten harvinaisen terävänkin ajattelijan. LSE-jutut voitte panna sen piikkiin, että D on jo scouttaillut lapsilleen tulevaisuuden opintosuuntia luppoaikanaan.

0
0
6.3.2018 - 00:40 #18461

kohina

+8
Liittynyt:
11.4.2015
Viestejä:
49

Hauska nähdä miten useimmilla on jäänyt alkuperääjän postaajan 16.01 ilmoittama "Onnistuin biittaamaan indeksit jälleen 21,34% tuotolla" ohi.

Jälleen? Markkinat (=SP500) tuotti samana ajankohtana saman verran (~21%). Eli sait tuottoa joko alle markkinan tai sitten yli 42% (jota et tuonnut esille). Mitä indeksejä olet biitannut? Kuvasta näkyy vain että salkku on tuottanut tuon ilmoittamasi summan (joka on vähemmän kun sp500). Jos väität jotakin indeksejä biitanneesi niin olisi mielenkiintoista nähdä mihin indekseihin olet vertaillut omia tuottojasi.

0
0
6.3.2018 - 02:14 #18462

Aki Pyysing

+11689
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540
kohina kirjoitti:

Hauska nähdä miten useimmilla on jäänyt alkuperääjän postaajan 16.01 ilmoittama "Onnistuin biittaamaan indeksit jälleen 21,34% tuotolla" ohi.

Jälleen? Markkinat (=SP500) tuotti samana ajankohtana saman verran (~21%). 

Samaan aikaan (=2017) dollari luiskahti alaspäin reilusti. Jos teki euroissa 21,34%, teki dollareissa paljon enemmän. Euromaassa asuvan on relevanttia laskea eurotuottoja. 2015 hyökkäsit tällä nimimerkillä minun kimppuuni kertomalla miten osakkeiden valinnassa minun sijoitusstrategioistani puhumattakaan ei ole mitään järkeä, onko nyt Jensin vuoro?

0
0
6.3.2018 - 02:42 #18463

kohina

+8
Liittynyt:
11.4.2015
Viestejä:
49
Aki Pyysing kirjoitti:
kohina kirjoitti:

Hauska nähdä miten useimmilla on jäänyt alkuperääjän postaajan 16.01 ilmoittama "Onnistuin biittaamaan indeksit jälleen 21,34% tuotolla" ohi.

Jälleen? Markkinat (=SP500) tuotti samana ajankohtana saman verran (~21%). 

Samaan aikaan (=2017) dollari luiskahti alaspäin reilusti. Jos teki euroissa 21,34%, teki dollareissa paljon enemmän. Euromaassa asuvan on relevanttia laskea eurotuottoja. 2015 hyökkäsit tällä nimimerkillä minun kimppuuni kertomalla miten osakkeiden valinnassa minun sijoitusstrategioistani puhumattakaan ei ole mitään järkeä, onko nyt Jensin vuoro?

Mielestäni olisi hyvä jos "ammattilaiset" jonkinasteista itsekritiikkiä tekisivät ennenkuin alkavat mitään merkittävämpää julistusta tekemään (esim. indeksien biittaamisesta jos ei mitään viiteindeksiä erikseen mainitse). Seuraavalla rivillä Jens mainitsee vielä erikseen pörssioperaatioista amerikkalaisen osakkeen (Kodakin) suhteen. Ilmeisesti tiedät Jensin portfoliosta jonkin verran kun puolustelet sitä eurotuottojen näkökulmasta?

0
0
6.3.2018 - 06:04 #18464

rockafella

+95
Liittynyt:
11.2.2016
Viestejä:
219
Jeans kirjoitti:

Buffett ottaa Marraskuussa 1999 kantaa pörssin arvostukseen

Olipas hyvä teksti totta tosiaan. Kryptojen näkökulmastakin toki, mutta itseäni kiinnostaa osakemarkkina enemmän. Kaipa siitäkin voi täällä vielä keskustella ;)

Miten nousevien korkojen maailmassa voi tehdä sijoittamalla rahaa? 

Inflaatio/korko nousee -> osakkeet, kiinteistöt laskevat. Ja lasku on äkkiä suurempi kuin osinkotuotto. 

Välttämättä korot eivät nouse, mutta oma veikkaukseni on että seuraavan 5-10 vuoden aikana ne eivät laskekaan. Jenkkilän meno tulleineen kovasti haiskahtaa nousevalta inflaatiolta.

0
0
6.3.2018 - 09:32 #18467

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

kohina kirjoitti:

Hauska nähdä miten useimmilla on jäänyt alkuperääjän postaajan 16.01 ilmoittama "Onnistuin biittaamaan indeksit jälleen 21,34% tuotolla" ohi.

Jälleen? Markkinat (=SP500) tuotti samana ajankohtana saman verran (~21%). Eli sait tuottoa joko alle markkinan tai sitten yli 42% (jota et tuonnut esille). Mitä indeksejä olet biitannut? Kuvasta näkyy vain että salkku on tuottanut tuon ilmoittamasi summan (joka on vähemmän kun sp500). Jos väität jotakin indeksejä biitanneesi niin olisi mielenkiintoista nähdä mihin indekseihin olet vertaillut omia tuottojasi.

kohina kirjoitti:

Mielestäni olisi hyvä jos "ammattilaiset" jonkinasteista itsekritiikkiä tekisivät ennenkuin alkavat mitään merkittävämpää julistusta tekemään (esim. indeksien biittaamisesta jos ei mitään viiteindeksiä erikseen mainitse). Seuraavalla rivillä Jens mainitsee vielä erikseen pörssioperaatioista amerikkalaisen osakkeen (Kodakin) suhteen. Ilmeisesti tiedät Jensin portfoliosta jonkin verran kun puolustelet sitä eurotuottojen näkökulmasta?

Vanha kunnon kohina. Mullekkin jäänyt nimimerkki mieleen siitä, että pyrki joskus olemaan erityisen hankala munkin blogissa aikoinaan. Kun aikaa riittää niin mulla on ollut tarkoitus käydä läpi blogi alusta asti ja kommentoida keskusteluja, joista nykyään ymmärrän paljon enemmän. Silloin tulen varmasti ottamaan myös sun vanhoja viestejä puheeksi.

Tähän uusimpaan väitteeseen vastaan, että Aki on aivan oikeassa. Dollarin heikkouden takia en nähnyt tarvetta valita yksittäistä indeksiä, koska kaikki isoimmat relevantit indeksit biitattiin niin reilulla marginaalilla marginaalilla (S&P500 mukaanlukien). Mutta etköhän sä tuolta maailmalta jotain indeksiä löydä tarpeeksi hakemalla jota en biitannut, joten tarkennetaan sun mieliksi: tuotto tuli kokonaan ilman jenkkiosakkeita (Kodak treidi tehtiin tän vuoden puolella kun sain IB-tilin auki) ja varmaan ainakin 80%+ suomiosakkeilla, joten OMXHGI olisi varmaan relevantein indeksi, jos yksi pitäisi valita.

0
0
7.3.2018 - 14:58 #18506

starsailor

-154
Liittynyt:
26.5.2017
Viestejä:
220

Paljonko tuo rannan läheisyys tuo asuntoihin lisää hintaa prosentteina vs. 0.5-1 km rannasta? Lähtökohtaisesti nuo vanhat huoneistohotelli kerrostalot on aika hirveitä, mutta tietenkin remontilla saa ihmeitä aikaan.

0
0
7.3.2018 - 16:45 #18513

WD40

+26
Liittynyt:
15.2.2015
Viestejä:
48

Olis kans kiva tietää mitä Jens näkee vuokratasoksi näihin? Kaksiota jos laskee, niin verot ja kulut on noin 10% hintaan lisää. Rempan jos tekee vielä päälle, niin lopullinen hinta on jossain 390-400k. Mitä sun nähdäkses kaksiosta vois pyytää sesongin aikana ja mitä offseason?

Ollaan just "kohteessa". Mun mielestä talo on ulkoa ihan ok kunnossa ja sijainti A+

0
0
7.3.2018 - 18:46 #18516

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Kiva, että on ollut kiinnostusta vaikka keskustelu täällä lähti vähän sivuraiteille. Olitteko molemmat niitä, jotka oli lähettänyt mulle mailia näistä? WD4D vissiin ainakin?

Hintatasosta en koe tietäväni tarpeeksi, että viitsisin lähteä sanomaan. Meidän kaks kokeneempaa Espanjan kiinteistösijoittajaa on asettanut ne ja tarkoitus on, että sellaiselle tasolle, ettei niiden päällä tarvitsisi pitkään istua kun on niin iso kasa. starsailor laita mulle sähköpostia jenssijoitus [at] gmail.com (jenssijoitus[at]gmail[dot]com) niin ohjaan sut osaavammalle henkilölle, jota saat grillata asiaan liittyen.

Juttelin vuokratuotosta ja pyysin nyt, että tekee selkeet tarkemmat laskelmat mihin nää kovat luvut perustuu. Vuokratoimintaa tultaisiin vetämään vähän huoneistohotellityylisesti ja talon nykyisestä huoneistohotellista saa jotain osviittaa, vaikkakin pienellä rempalla ja kalusteiden vaihdolla voi myydä kämppiä selvästi enemmän premiumina. Voin vielä laittaa tänne blogiin kun näen tarkemmat laskelmat mitä mieltä oon, että kuulostaako liian optimistisilta.

Jos oot WD4D se ketä luulen ja on kiire, niin tsekkaa sähköposti, laitoin tän äijän puhelinnumeron. Jos et oo niin ota sähköpostitse yhteyttä, laitan lisäinfoa. Sain lopulliset hinnat ja ne kaksiot on 305-315 tuhatta euroa, riippuen kerroksesta ja kummalta puolelta.

Noihin kauppoihin tulee Espanjassa tosiaan aika tuhdit varainsiirtoverot + kulut päälle jos ei oo Espanjalainen kiinteistösijoitusfirma, joku 9%.

0
0
7.3.2018 - 20:20 #18523

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Casteliero kirjoitti:

Jens: Tuo auto-heppa analogia on muuten todella hyvä varsinkin avoimiin lohkoketjualustoihin, kuten Ethereum, ja sillä saa selitettyä sitä dynamiikkaa kansantajuisesti auki. Valuuttojen osalta, kuten Bitcoin, en ole sitä miettinyt, enkä jaksa miettiäkkään.

Eli vertaus on hyvä, mutta vertailukohteet on pielessä. Auto oli uusi teknologia, verrattavissa avoimeen lohkoketjuun. Mutta auto tarvitsi polttoainetta liikkuakseen, samalla tavoin avoin lohkoketju tarvitsee arvotokenin pyöriäkseen. Eli Ether-tokenia voi verrata bensaan tässä tapauksessa. ICO:t sen sijaan on ulkopuolisia toimijoita, jotka rakentaa palveluita autoa hyväksikäyttäen. Ja he joutuvat maksamaan auton käytöstä käyttökustannusta bensan muodossa. Samalla tavoin ICO-projektit, jotka tulee Ethereumin päälle, joutuvat käyttämään Ether-valuuttaa käyttökustannuksena lohkoketjun käytöstä. Ja samoin kuin bensaa voi jalostaa muihin tarpeisiin sopiviksi, niin Ether-valuuttaakin voi käyttää esim. maksamiseen.

Ja esim. pankkeja kiinnostavat suljetut lohkoketjut voi verrata aika suoraan kärryihin ilman polttomoottoria. Ne tarvitsee edelleen sen vanhan teknologian, eli tässä tapauksessa hevosen tekemään työn. Toki hevoset toimi vielä pitkään esim. maanviljelyssä työvälineinä ennen kuin traktorit yleistyi.

Eli tässä tapauksessa betsi ei ole short heppa - long cars, vaan short heppa - long oil. Ja jos en ihan väärin ole historiaa ymmärtänyt, niin öljyllä on tehty isot määrät rahaa 1900-luvulla.

Joo eli mä käytin tätä vertausta kun mietin Bitcoinin markkina-arvoa arvonsäilyttäjänä suhteessa kultaan. Jos ollaan hyvin varmoja siitä, että kryptot syrjäyttävät kullan arvonsäilyttäjänä, niin parempi betsi kuin Bitcoin saattaisi olla short gold, sillä ei tiedetä mikä/mitkä coini/t lopulta voittaa.

Mutta muutama huomio sun analogiaan:

Olet kai tässä olettanut, että Ethereum voittaa alustakilpailun? Eikös Buffetilla ollut just se pointtina, että sitä ei voi tietää. Miksi ei esimerkiksi Cardano tai Neo voisi voittaa (en oo niin perillä näistä pienemmistä alusta-cryptoista, joten nää esimerkit saattaa olla hölmöjä, mutta pointtina kuitenkin Ethereumin kilpailijat)? Molemmilla on kuitenkin 6 miljardin dollarin markkina-arvo, joten kai markkinat uskovat, että niillä on jonkinlainen mahdollisuus. Tai joku superkrypto, jota ei vielä ole keksitty. Tässä skenariossa Ether-polttoaine muuttuisi lähes arvottomaksi. Öljyllä taas on aina arvoa.

Toiseksi ja ehkä mun suurempi huolenaihe on sama, josta keskusteltiin kryptoketjussa tähän kirjoitukseen liittyen: An (Institutional) Investor's Take on Cryptoassets (vanha linkki ei toiminut mutta sain tän samalta frendiltä, joka lähetti alkuperäisen. Vissiin aika sama dokumentti, en oo varma kun en ehtinyt lukea läpi). Ether-tokenit ovat tällä hetkellä aivan massiivisen paljon yliarvostettuja suhteessa tähän GASPRICE ominaisuuteen, eli lohkoketjun ylläpitämiseen vaadittavaan computational costiin. Vaikka Ethereumista tulisi maailmaa mullistava internet 2.0, niin jos Ether-tokeneiden ainoaksi käyttötarkoitukseksi jäisi tuo "bensaa autoon"-käyttötarkoitus analogiastasi, se tarkottaisi silti, että Ethereum on järkyttävän yliarvostettu. Ihan vaan jo sen takia, että jotta Ethereumin markkina-arvo tässä tapauksessa voisi olla korkea, computational costien pitäisi olla mahdottoman suuret lohkoketjun ylläpitämiseen rahan tarjonnan M=PQ/V kaavalla. Jotta Ethereum voisi siis olla hyvä sijoitus, on siis pakollista, että Ether-tokenille on muuta käyttöä kuin pelkkä bensa autoon. Platform currencies may soon be obsolete toi näkökulman esiin, että vaikka tällä hetkellä näin on, niin tulevaisuudessa ei välttämättä. Sanoit silloin, että haluat vielä vähän miettiä asiaa. Onko nyt mitään ajatuksia tähän liittyen? Luulisi, että tästä keskusteltaisin enemmän Ethreumiin liittyvillä sivustoilla, joita varmaan seuraat aika aktiivisesti?

Kysyn siis aidolla mielenkiinnolla, mä en oo juurikaan perehtynyt aiheeseen.

Ja mites muuten tää Jimmy Song Polkin podcastissa?

Vaikutti olevan todella perillä asioista ja hyviä juttuja, mutta dumas Ethereumin täysin. Ei tosin hirveen vakuuttavasti mun mielestä. Ekaks tuli pitkä rantti siitä kun ei oo decentralized ja Vitalikilla on kaikki valta, mutta 1:45:30 puhuu Ethereumin ominaisuuksista. Onko se joku tunnettu Ethereum-heitteri?

0
0
7.3.2018 - 22:25 #18527

WD40

+26
Liittynyt:
15.2.2015
Viestejä:
48

Laitoin postia ja sain sun vastauksen. Mielenkiintosta olis tosiaan saada sun näkemys vuokratasosta on/off season. Ite touhutaan 300m sisämaahan päin vuokraajana. Jännä kuulla erot vuokrahinnoissa vs. teidän paraatipaikka.

0
0
8.3.2018 - 20:16 #18551

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Fuengirolan kämpistä:

Oisin voinut tehdä ekassa viestissä selvemmäksi, että vaikka viime vuoden aikana on saanut vähän tatsia Espanjan kiinteistömarkkinoihin, niin en koe vielä tietäväni tarpeeksi, erityisesti Fuengirolan tilanteesta, jotta voisin itse vääntää hintatasosta ja vuokratasosta. Oon tässä projektissa enemmän passivinen sijoittaja. Tarkoitus oli tiedottaa perusasiat ja ohjata kiinnostuneet sähköpostin kautta osaavammalle tyypille. Voisin kuvitella, että esim. jotkut jotka ovat pidemmän aikaan miettineet asunnon ostoa etelästä haluavat varmasti kuulla tällaisesta mahiksesta, päätyvät he sitten ostamaan tai ei.

Just selvis kun vilkaisin alustavia pohjapiirrustuksia, että ehtihän se jo mennä pieleen. Noi mainitsemani 165ke+ yksiöt ovat itseasiassa kaksioita ja kalliimmat 305ke+ kaksiot oikeasti kolmioita kahdella makuuhuoneella! Talon toisessa päädyssä on pienempiä yksiöitä, joista oli joskus puhetta mutta joita ei sitten otettukkaan. Olin neliömääristä vaan jotenkin ottanut riidit, että nää on salee niitä yksiöitä. 305ke+ kämpissä taas oli ollut puhetta, että revitään yksi seinä alas rempan yhteydessä, mikä tehdäänkin, mutta se olikin keittiön ja olohuoneen välinen seinä, niin että saadaan isompi olohuone avokeittiöllä, mutta kaksi makkaria pysyy. Noh, positiivinen yllätys, onneksi näin päin. Ehkä tuli vähän turhan kiireellä postattua projektista kun innostuin siitä, että saatiin se. Vuokratuottolaskelmat on vielä tulossa, mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut tarkkojen kovien lukujen sijasta vaan vaikka käyttää sanaa korkea, kun pointti kuitenkin oli, että kiinnostunut kyselee sitten enemmän noista osaavammalta tyypiltä. Onhan esim. 10% tosi kova vuokratuotto ihan missä vaan, missä asuntojen hintakehityksen oletetaan olevan positiivinen, eikä tällaisen tilanteen pitäisi pystyä säilymään nollakoroilla ikuisesti. On kuitenkin useampia syitä, miksi tuntuu, että olisi mahdollista ainakin jonkin aikaa ja saattaisi olla tehottomampi markkina kyseessä. 1. Yks frendi, joka ei liity tähän projektiin millään tavalla, avasi Fuengirolaan hotellin viime vuonna ja hänen väittämät tuottoprosentit ovat vielä jotain täysin eri luokkaa näistä. 2. Yks aika kämänen hotelli Fuengirolassa, jota ollaan vähän silmäilty mahdollisena tulevaisuuden projektina, on aivan täynnä sesinkoaikaan, vaikka huoneet on suoraan sanottuna aika karmeita. 3. yhtiökumppanin Marbella-kämpän vuokratuotot, 4. Vika mutta ehkä tärkein, vertaamalla talon nykyiseen huoneistohotellin, joka on sesonkiaikaan ihan täynnä ja tähänkin aikaan vuodesta on yleensä vaan muutamia huonompia huoneita vapaana. Meillä on myös erinäisiä syitä uskoa, ettei se tällä hetkellä toimi optimaalisesti, mutta niistä en pysty puhumaan. 4) Tää "airbnb-murros" mikä on meneillään netin ansioista, jossa kämpillä kilpaillaan hotellhuoneita vastaan tulee mielestäni tuomaan hotellihuoneiden hintoja alaspäin ja kämppien vuokratasoja ylöspäin.

Tätä murrosta meillä on mahdollisesti suunnitelmissa käyttää hyväkseen kehittämällä Forenom-tyylinen firma Espanjaan, kun synergiaedut nykyisen kiinteistösijoitusyhtiön kanssa olisivat niin hyvät. Omasta salkusta löytyy jatkuvasti kasvava väliaikainen kämppäkasa, joka tarvii vuokrausta ja gryndayskohteissa on iso plussa jos pystyy tarjoamaan tällaista palvelua ostajalle. Kaikki nämä kämpät ovat vielä useimmiten laadukkaasti rempattuja niin tarkoitus on, että erikoistuttais hyväkuntoisiin kämppiin, jotta meiltä vuokraamalla tietäisi aina mitä saa. Espanjassa vuokrataan niin paljon huonokuntoisia kämppiä. Uskon, että alenevan työttömyyden ja talouskasvun ansioista paikallisistakin tulee pikkuhiljaa laatutietoisempia. Nää rempat ja kalustukset ei kuitenkaan Espanjassa hirveästi maksa. Tästä lisää joskus myöhemmin jos toteutuu.

Mutta takaisin Fuengirola-kämppiin. Pointti oli, että jos on tarkempaa kysyttävää, niin tää blogi ei ole oikea paikka, vaan sähköposti. Vuokratuotto selvitetään tässä blogissa nyt loppuun asti, kun kerran sellaisesta lähdin uhoamaan. Palaan asiaan kun saan ne laskelmat.

 

Suomen kielen kurssit ovat huomenna ohi ja kandissa ollaan nyt vähän yli puolessa välissä. Hankenilla on ihan sairasta miten paljon enemmän rahoituksen kandissa joutuu tekemään duunia verrattuna moneen muuhun aineeseen. Tästäkin lisää myöhemmin. smiley Huomisen jälkeen jäljellä on enää Ekonometrian kurssi ja kandi loppuun. Ai että!

0
0
8.3.2018 - 20:17 #18552

Casteliero

+5182
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1915
Jeans kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:
Jens: Tuo auto-heppa analogia on muuten todella hyvä varsinkin avoimiin lohkoketjualustoihin, kuten Ethereum, ja sillä saa selitettyä sitä dynamiikkaa kansantajuisesti auki. Valuuttojen osalta, kuten Bitcoin, en ole sitä miettinyt, enkä jaksa miettiäkkään.

Eli vertaus on hyvä, mutta vertailukohteet on pielessä. Auto oli uusi teknologia, verrattavissa avoimeen lohkoketjuun. Mutta auto tarvitsi polttoainetta liikkuakseen, samalla tavoin avoin lohkoketju tarvitsee arvotokenin pyöriäkseen. Eli Ether-tokenia voi verrata bensaan tässä tapauksessa. ICO:t sen sijaan on ulkopuolisia toimijoita, jotka rakentaa palveluita autoa hyväksikäyttäen. Ja he joutuvat maksamaan auton käytöstä käyttökustannusta bensan muodossa. Samalla tavoin ICO-projektit, jotka tulee Ethereumin päälle, joutuvat käyttämään Ether-valuuttaa käyttökustannuksena lohkoketjun käytöstä. Ja samoin kuin bensaa voi jalostaa muihin tarpeisiin sopiviksi, niin Ether-valuuttaakin voi käyttää esim. maksamiseen.

Ja esim. pankkeja kiinnostavat suljetut lohkoketjut voi verrata aika suoraan kärryihin ilman polttomoottoria. Ne tarvitsee edelleen sen vanhan teknologian, eli tässä tapauksessa hevosen tekemään työn. Toki hevoset toimi vielä pitkään esim. maanviljelyssä työvälineinä ennen kuin traktorit yleistyi.

Eli tässä tapauksessa betsi ei ole short heppa - long cars, vaan short heppa - long oil. Ja jos en ihan väärin ole historiaa ymmärtänyt, niin öljyllä on tehty isot määrät rahaa 1900-luvulla.

Joo eli mä käytin tätä vertausta kun mietin Bitcoinin markkina-arvoa arvonsäilyttäjänä suhteessa kultaan. Jos ollaan hyvin varmoja siitä, että kryptot syrjäyttävät kullan arvonsäilyttäjänä, niin parempi betsi kuin Bitcoin saattaisi olla short gold, sillä ei tiedetä mikä/mitkä coini/t lopulta voittaa.

Bitcoinin, sekä muiden valuuttatokeneiden osalta varmaan noin. Luotan siinä varmaankin sinuun enempi.

Jeans kirjoitti:

Mutta muutama huomio sun analogiaan:

Olet kai tässä olettanut, että Ethereum voittaa alustakilpailun? Eikös Buffetilla ollut just se pointtina, että sitä ei voi tietää. Miksi ei esimerkiksi Cardano tai Neo voisi voittaa (en oo niin perillä näistä pienemmistä alusta-cryptoista, joten nää esimerkit saattaa olla hölmöjä, mutta pointtina kuitenkin Ethereumin kilpailijat)? Molemmilla on kuitenkin 6 miljardin dollarin markkina-arvo, joten kai markkinat uskovat, että niillä on jonkinlainen mahdollisuus. Tai joku superkrypto, jota ei vielä ole keksitty. Tässä skenariossa Ether-polttoaine muuttuisi lähes arvottomaksi. Öljyllä taas on aina arvoa.

Tällä hetkellä oletan täysin, että Ethereum voittaa alustakilpailun, mutta toki muille alustoille on myös omat käyttötarkoituksensa ja missään nimessä ei tule tilannetta jossa on vain yksi alusta.

Se miksi näin uskon, niin Ethereum on vaan täysin eri levelillä kaikessa kuin muut "kilpailijat". Jos lähdetään vaikka kehittäjistä ja tutkijoista, niin Neolla taitaa olla devaajat laskettavissa yhden käden sormilla, eikä Cardanollakaan taida paljoa enempää olla, kun Ethereumin tutkimuksen ja kehityksen parissa toimii satoja ihmisiä ja yliopistoja, sekä yrityksiä jne. Yrityspuolen yhteistyökumppaneita kun lasketaan, niin Cardanolla ei taida olla vielä yhtään, kun ei ole toimivaa ketjuakaan. Neolla voi muutamia olla. Ethereumilla on jo Enterprise Ethereum Alliancessa 400-500 yritystä, jotka on sitoutuneet kehittämään Ethereumia ja palveluita sen päälle. Tämän lisäksi on tietty reilusti muita yrityksiä, jotka ei EEA:han kuulu.

Palveluissa Ethereum on myös täysin omassa luokassaan. Dappseja on tuhansia jo tekeillä Ethereumille ja Ethereumin "pää ohjelmistotalo" Consensys on tälläkin hetkellä rekrytoimassa yli 200 uutta työntekijää jo olemassa olevien muutaman sadan rinnalle. Pankit ja valtiot käyttää ja kehittää Ethereumin teknologiaa. Esim. JP Morganin Quorum on käytännössä Ethereum klooni, mutta suljettuun ympäristöön. Brasilia ilmoittu juuri mahdollisesti laskevansa oman valtiollisen krypton Ethereumin päälle. Dubain smart city projektin avoin puoli tehdään Ethereumin päälle.

Ethereumin pää devausalustaa, Trufflea, on ladattu jo yli 200 000 kertaa, Ethereumin päivittäiset siirrot on isompia kuin kaikilla muilla tärkeimmillä ketjuilla yhteensä jne. Varmaan lähes kaikilla mittareilla ollaan muita alustoja edellä reilusti. Eli sen suhteen ei ole tällä hetkellä epäilystä.

Jeans kirjoitti:

Toiseksi ja ehkä mun suurempi huolenaihe on sama, josta keskusteltiin kryptoketjussa tähän kirjoitukseen liittyen: An (Institutional) Investor's Take on Cryptoassets (vanha linkki ei toiminut mutta sain tän samalta frendiltä, joka lähetti alkuperäisen. Vissiin aika sama dokumentti, en oo varma kun en ehtinyt lukea läpi). Ether-tokenit ovat tällä hetkellä aivan massiivisen paljon yliarvostettuja suhteessa tähän GASPRICE ominaisuuteen, eli lohkoketjun ylläpitämiseen vaadittavaan computational costiin. Vaikka Ethereumista tulisi maailmaa mullistava internet 2.0, niin jos Ether-tokeneiden ainoaksi käyttötarkoitukseksi jäisi tuo "bensaa autoon"-käyttötarkoitus analogiastasi, se tarkottaisi silti, että Ethereum on järkyttävän yliarvostettu. Ihan vaan jo sen takia, että jotta Ethereumin markkina-arvo tässä tapauksessa voisi olla korkea, computational costien pitäisi olla mahdottoman suuret lohkoketjun ylläpitämiseen rahan tarjonnan M=PQ/V kaavalla. Jotta Ethereum voisi siis olla hyvä sijoitus, on siis pakollista, että Ether-tokenille on muuta käyttöä kuin pelkkä bensa autoon. Platform currencies may soon be obsolete toi näkökulman esiin, että vaikka tällä hetkellä näin on, niin tulevaisuudessa ei välttämättä. Sanoit silloin, että haluat vielä vähän miettiä asiaa. Onko nyt mitään ajatuksia tähän liittyen? Luulisi, että tästä keskusteltaisin enemmän Ethreumiin liittyvillä sivustoilla, joita varmaan seuraat aika aktiivisesti?

Kysyn siis aidolla mielenkiinnolla, mä en oo juurikaan perehtynyt aiheeseen.

Tuohon ekaan dokumenttiin muistaakseni kirjottelin jo silloin aiemmin, että minun arvioit tuosta velocitystä on ihan eri luokkaa. Sitä on vielä hankala kuvitella miten isoja määriä ne voi olla, kun IoT esimerkiksi automatisoi eri laitteet ja mitä kaikkea vr tuo vielä mukanaan tai tekoäly. En lukenut nyt tuota dokumenttia läpi, niin en tiedä mihin se loppujen lopuksi perustaa väitteet, mutta en usko, että se ottaa tulevat skaalautuvuudet täysin esim. huomioon laskelmissaan. Pitää katsoa jos lukisi tuon jossain välissä ajatuksella läpi. Kyllä tuosta Ethereum keskusteluissakin oli puhetta silloin kun se julkaistiin, mutta en muista mitä mieltä siitä oltiin tai miten se käsiteltiin. Mutta tällä hetkellä tietty Ethereum on yliarvostettu tuohon laskentakaavaan reilusti.

Tuo toinen linkki onkin sitten pidempi asia ja vaatisi varmaan vähän pidempää kirjottelua, mutta ketjut tulee kuitenkin aina toimimaan niiden omilla natiiveilla arvotokeneilla ja vaikka tokeneista toisiin vaihtelu helpottuu, kuten se on jo helpottunut keskittämättömien pörssien avulla, niin silti se käyttö vaatii aina sen natiivin tokenin ja sille on kysyntää.

Ja vaikka ketjut on kopioitavissa, niin silti niille tarvitaan ylläpitäjiä. Ja kukaan ei lähde steikkaamaan uutta ketjua, jossa tokenin arvo on 0€, jos vastaavan käytössä olevan ketjun tokenin arvo on vaikka 1000€. Se palkkio on aina noissa käytössä olevissa suurempi ja suurin osa seuraa rahaa. Tuossa valiteltiin myös ketjun tukottumista, mutta niihin kyllä on tulossa ratkaisut, jotka poistaa kaikki nuo ongelmat. Ja noiden uusien projektien perustaminen ja ICO:t vaikeutuu nyt myös reilusti, kun SEC on ottanut niihin kantaa ja alkaa reguloimaan niitä isommin. Sillä ei ole isoa merkitystä millä kolikolla noihin ICO:ihin osallistutaan.

Jeans kirjoitti:

Ja mites muuten tää Jimmy Song Polkin podcastissa?

Vaikutti olevan todella perillä asioista ja hyviä juttuja, mutta dumas Ethereumin täysin. Ei tosin hirveen vakuuttavasti mun mielestä. Ekaks tuli pitkä rantti siitä kun ei oo decentralized ja Vitalikilla on kaikki valta, mutta 1:45:30 puhuu Ethereumin ominaisuuksista. Onko se joku tunnettu Ethereum-heitteri?

Jimmy on Bitcoin maksimalisti ja lähtökohtaisesti ne vihaa Ethereumia. Samalla tavoin iso osa isoimmista "asiantuntijoista" kryptoskenessä jotka on ollut Bitcoinin mukana useita vuosia. Ne ei oikein lämpee sille kun Ethereum on teknisesti reilusti Bitcoinia parempi ja kävi market cäpissäkin jo lähellä Bitcoinia, eikä sekään auta että Ethereum on virallisissa ja kaupallisissa ympäristöissä hyväksytympi. Yllättävän moni noista vanhoista Bitcoin-jääristä on kuitenkin alkanut viime aikoina muuttamaan mieltään.

Ethereumissa kuitenkin kolikot on jaettuna isommalle määrälle porukkaa kuin Bitcoinissa ja taitaa nodejenkin määrä olla isompi. Eli ei se ainakaan keskitytempi ole ja PoS:een siirtymisen jälkeen vielä vähemmän. Vitalikilla ei tietenkään ole kaikkea valtaa ja sen näkyvä rooli on hyvä ja huono juttu. Bitcoinistit tykkää Satoshi mystiikasta. Hyvä puoli näkyvällä johdolla on siinä, että kehitys liikkuu nopeemmin ja ei ole samanlaista taistelua kuin Bitcoinin päätöksen teko on. Se on tärkeää näissä kehittyvissä alustoissa, että asiat ja kehitys tapahtuu nopeasti. Huono puoli siinä on tietty Vitalik uskovaisuus, mutta ei se vielä ainakaan ole mitenkään haitallista. Toki sen sana vaikuttaa paljon päätöksiin, mutta ainakin toistaiseksi sen ajatukset kehityksestä on olleet sellasia, että muut voi myös seistä niiden takana. Mutta ei sekään mikään diktaattori ole ja muut pystyy kyllä hylkäämään senkin huonot ideat siinä missä muidenkin ja se on itse sanonut siirtyvänsä enemmän sivuun sen jälkeen kun sharding on saatu valmiiksi. Tuo on vaan niitä yleisiä Bitcoin fanipoitsujen huonoja tekosyitä vihata Ethereumia.

0
0
9.3.2018 - 01:32 #18555

Caveman8

+1
Liittynyt:
4.11.2017
Viestejä:
8

Ethereumia löytyy iso siivu ja sehän kiinnostaa kovasti. Tuntuu, että Castelierolta löytyy aina joku freesi pointti, joka ei ollut vielä tiedossa. Kiitos siis laadukkaista teksteistä aiheeseen liittyen.

0
0
9.3.2018 - 17:41 #18572

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Caveman8 kirjoitti:

Tuntuu, että Castelierolta löytyy aina joku freesi pointti, joka ei ollut vielä tiedossa. Kiitos siis laadukkaista teksteistä aiheeseen liittyen.

Samaa mieltä ja näitä lukiessa tulee aina fiilis sijoittaa Ethereumiin. Arvostus on vaan niin pirun vaikeasti arvioitavissa. Periaatteessa arvonsäilyttäjä-argumenttia, jota käytin Bitcoin-keississä voi ihan hyvin soveltaa Ethereumiinkin. Hauska lukea näitä keskusteluja 10v päästä kun tiedetään miten kävi.

Casteliero kirjoitti:

Tuohon ekaan dokumenttiin muistaakseni kirjottelin jo silloin aiemmin, että minun arvioit tuosta velocitystä on ihan eri luokkaa.

Mikä sun arvio olisi? Ongelma on, että vaikka se olisi huomattavasti pienempi kuin arvioitu 7, sanotaan vaikka 1, niin computational costit per vuosi lohkoketjun ylläpitämiseen olisivat silti yhtä suuret, kuin koko Ethereumin markkina arvo. Tästä syystä mun mielestä on väärin mainostaa Ether-tokeneita bensana Ethereum-verkolle. Toki näin on, mutta se on niin pieni osa nykyistä valuaatiota. Vähän kun mainostais jotain kalliita design-kalusteita sillä, että nää on helvetin hienoja ja kaiken lisäks näistä saa polttopuita talveksi, eli näillä on aina käyttötarkoitus ja siten pohja arvolle. Joo tiedän, huono analogia. Tää bensaa Ethereum-lohkoketjulle on varmasti tosi hyvä myyntikikka jengille, jotka ei oo käyny tän tyylisiä laskuja läpi.

Mutta joo, velocity voi tietenkin muuttua joksikin ihan muuksi, jos jengi alkaa käyttää Ether-tokeneita arvonsäilytykseen jne. Nää laskut on vaan relevantteja, olettaen, että Ether-tokeneita käytettäis ainoastaan lohkoketjun computational costien maksamiseen.

Jotta Ethereum siis nykyvaluaatiolla voisi mitenkään olla järkevä sijoitus, Ether-tokeneilla on pakko olla muita käyttötarkoituksia, kuten onkin, esim. ICOt ja toimivuus arvonsäilyttäjänä. Kun mietit näitä syitä kryptoketjussa, mainitsit joskus yhdeksi, että isot pelurit, vai oisitko sanonut valtiot, haluaa todennäköisesti tulevaisuudessa Ether-tokeneita, jos Ethereumista tulee internet 2.0, sillä tokeneilla saa päätösvaltaa siihen, miihin suuntaan Ethereumia kehitetään. Yks ongelma tän kanssa, joka mulla tulee mieleen on, että haluaako jengi käyttää sellaista nettiä, josta Kiina omistaa 30% ja jenkit 30% ja päättää asiat. Varsinkin kryptovaluuttamaailmassa, jossa ei luottamus valtioita kohtaan oo hirveen iso. Tämä saattaisi johtaa siihen, että jengi siirtyis käyttämään uutta alustakryptoa, mutta mikä estää valtioita taas ostamaan niistä kontrollin?

Casteliero kirjoitti:

Esim. JP Morganin Quorum on käytännössä Ethereum klooni, mutta suljettuun ympäristöön.

Hetkinen, millä tavalla tämä on siis hyvä asia Ethereumin kannalta?

Casteliero kirjoitti:

Hyvä puoli näkyvällä johdolla on siinä, että kehitys liikkuu nopeemmin ja ei ole samanlaista taistelua kuin Bitcoinin päätöksen teko on. Se on tärkeää näissä kehittyvissä alustoissa, että asiat ja kehitys tapahtuu nopeasti.

Joo totta hyvä pointti. Pienen Vitalik-riskin voi kantaa tän takia.

0
0
9.3.2018 - 20:12 #18578

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Uutisointia Trumpin teräs - ja alumiinitulleista on ollut erityisen mielenkiintoista seurata kun juuri International Economics -kurssilla ollaan laskettu kaikennäköisiä laskuja siitä kuka hyötyy ja kuka häviää erilaisista tulleista/kaupparajoituksista. Oon pitkään yrittänyt saada riidiä Trumpista. Sen verran suuria juttuja saavuttanut kiinteistöbisneksessä ja onnistui pienellä tiimillä ja budjetilla tulemaan valituksi USAn presidentiksi, ettei hän voi olla niin tyhmä miltä välillä vaikuttaa. Aika pitkään epäilin, että hän vetää roolia. Jos on tarpeeksi pokkaa ja rakkautta isänmaata kohtaan (että on valmis esittämään täyttä idioottia koko maailmalle) niin just tollanen arvaamattomuus ja mukamas ymmärtämättömyys on helvetin arvokasta tällaisissa peliteoreettisissa tilanteissa, kuten tullien asettamisessa. Tilanne on jotakuinkin peliteoriasta tutun game of chickenin tyylinen. Kauppasota on hemmetin negatiivinen asia molemmille osapuolille, mutta jos toinen ei uskalla pistää vastaan niin toinen osapuoli voittaa (voittamalla meinaan esim tällaisia Kiinan ylimääräisiä sääntöjä, joista hyötyvät). Tässä on suurta hyötyä siitä, jos tietää vastapuolen olevan looginen ajattelija, joka on liian varovainen (kuten Obama joidenkin mielestä oli). Kun osapuoli kerran jänistää eikä laita vastaan, on helppo ajatella, että miksi se ei tekisi niin uudelleen seuraavallakin kerralla. Siitä oon ehdottomasti Akin kanssa samaa mieltä, että kauppasodat (ja sodat) on välillä vaan pakko sotia just tämän takia.

Ikävä kyllä Trumppi on jatkuvasti antanut liian paljon syitä uskoa, ettei kyse ole roolista, vaan että hän vaan on joissain asioissa melko yksinkertainen. Vaikka vaikuttaa siltä, ettei Trumppi ymmärrä kansainvälisesta taloudesta juuri mitään esimerkiksi tällä twiitillä:

Niin tällä kertaa uskon, että Trumpilla on pointtia. Kaikesta mitä tähän mennessä oon lukenut niin esim. Kiina nussii jenkkejä tällä hetkellä melko pahasti perseeseen, ettei sitä joissain tilanteissa edes vapaakaupaksi voi kutsua. Jos joku on tutkinut aihetta tarkemmin niin kuulisin mielelläni vastapuolen argumentteja. Esimerkiksi nää Elon Muskin twiitit:

Muski lopettaa tällä, enkä voi olla ajattelematta, etteikö se olisi suuresti Trumpin uhoamisen ansiota:

Tän lisäksi yhtiöillä, jotka haluavat tehdä kunnolla bisnesta Kiinassa, on myös ongelmia immateriaalioikeuksien suojelemisen kanssa. Vapaakauppa on tietenkin kaikille hyväksi, mutta silloin kaikille pitää olla samat säännöt. USAn kauppavaje pienenee varmasti jos tasoitetaan pelikenttää. Kauppavaje ei automaattisesti ole huono asia, mutta näin suuresta kauppavajeesta voi oikeasti koitua ongelmia. Buffett yksinkertaistaa hyvin miksi. Jenkkien 800 miljardin kauppavaje on rahaa, joilla ulkomaalaiset sijoittajat sitten ostavat USAsta maata, kiinteistöjä, osakkeita ja bondeja. Mä en usko, että Trumpin tavoitteena on protektionismi, vaan Kiinan painostaminen vapaampaan kauppaan.

Hetki laittaa Kiinalle vastaan on nyt. Parempi olisi ollut jo aiemmin mutta esim. 20v päästä saattaa olla liian myöhäistä, kun Kiina on tullut niin reippaasti ohi, että voi olla ettei jenkeillä ole enää paljoa sanomista asiassa. Näyttää myös siltä, että Trumpin tiukka linja Pohjois-Koreaa vastaan on puremassa. Saattaa liittyä siihen, että Pohjois-Korean johto pitää sodan riskiä Trumpin kanssa huomattavasti korkeampana kuin Obaman kanssa. Voi tietty liittyä myös täysin muihin asioihin.

Vikaksi pakko myöntää, että Trumpin seuraaminen twitterissä on kyllä viihdyttävää puuhaa. Tällainen tuli muutama päivä sitten:

Mä niin toivoisin tän olevan trollausta/imagon rakentamista, koska aina tällaisten jälkeen kelaa, että eihän presidenttinä kukaan voi olla niin yksinkertainen, että heittää tällaista läppää.

Tän monet on salee nähny mutta mun lemppari:

0
0
9.3.2018 - 20:30 #18582

Kapteeni Ilmiselva

+33
Liittynyt:
15.4.2017
Viestejä:
160
Jeans kirjoitti:

Mutta takaisin Fuengirola-kämppiin. Pointti oli, että jos on tarkempaa kysyttävää, niin tää blogi ei ole oikea paikka, vaan sähköposti. Vuokratuotto selvitetään tässä blogissa nyt loppuun asti, kun kerran sellaisesta lähdin uhoamaan. Palaan asiaan kun saan ne laskelmat.

Kiitokset hyvista vastauksista. Yllaolevaan tosin jatan eriavan mielipiteen - eikohan foorumilaiset saa paremmin infoa, jos naista keskustellaan avoimesti taalla. Samalla opitaan kaikki kiinteistosijoituksesta ja Espanjan markkinoista. Vaikuttaa, etta muutamalla kayttajalla on jo omia sijoituksia ja hyvaa tietoa Espanjasta - ehka sita innostutaan enemmankin jakamaan, jos on hyva potentiaalinen sijoitus yhdessa analysoitavana. Monella voi myos olla, etta sijoitus kiinnostaisi, mutta ei tunne markkinaa tarpeeksi - taalta voisi saada tyokaluja ja oppia muiden kokemuksista.

Ymmarran toki, etta myyjalla voi olla intressit toisinpain (vastaamisen vaiva, random huutelijat yms.), mutta tuskin avoin keskustelu ostajia karkottaa hyvalta kohteelta. Enka tarkoita, etta sinun pitaisi olla kaikkeen vastaamassa, jos hankkeessa on muita laheisemmin mukana.

0
0
10.3.2018 - 00:40 #18583

Advocatusdei

+7
Liittynyt:
1.1.2016
Viestejä:
33
Jeans kirjoitti:

 Oon pitkään yrittänyt saada riidiä Trumpista.

Kaikesta mitä tähän mennessä oon lukenut niin esim. Kiina nussii jenkkejä tällä hetkellä melko pahasti perseeseen

Tähän samaan asiaan liittyy ympäristökysymykset. Trump ilmoitti heti alkuun kaudellaan, että ilmaston lämpeneminen ei pidä paikkaansa ja se on vain kiinalaisten keksimä juoni. Siinä vaiheessa, kun Trump ilmoitti USA:n vetäytyvän Pariisin ilmastosopimuksesta, puoli maailmaa haukkoi henkeään. Tosin Trump aika nopeasti ilmoitti tämän jälkeen, että ilmastosopimus voidaan aina neuvotella uusiksi. Mun ymmärtääkseni Kiina sai ilmastosopimuksella lievemmät päästövaatimukset teollisuuteen, koska se on vasta ns. nouseva talousmahti. Tämä tarkoittaa sitä, että Kiina saa kilpailuetua tuotantokustannuksiin ympäristön kustannuksella. Kiinalaiset tietysti painaa perseeseen myös suomalaista teräseteollisuutta, koska niiden ei välittää kalliista ympäristöystävällisisestä energiasta (energiakulut on terästeollisuudessa melko iso osa kuluja) tai joistain päästömaksuista. Trumpin ajatuksena, ilmastosopimuksen irtisanomisessa, oli ehkä painostaa Kiinalaisia sitoutumaan täysimääräisesti ilmastopimukseen. Aikanaan jo mietin, että jos tuo onnistuu, niin Trump ansaitsee Nobelin. Mut tosiaan sen jutut on niin epästabiileja, et voi olla ettei se oikeesti usko ilmastonlämpenemiseen.

0
0