Bioactive Bone Substitutes - Kaikkien arpalappujen isä

17
forum
|

TotaaliPaisti

+2
Liittynyt:
29.9.2017
Viestejä:
19

Avataanpas tänne keskustelu kyseisestä puljusta. Kyseessä on 12-henkeä työllistävä yritys, joka koittaa saada viisi miljoonaa euroa kahisevaa listautumisannista. Korviaan myöden veloissa ja liikevaihtoa on tasan nolla. Yhtiön valuaatio olisi mitä päälle 30m ja siihen on pumpattu rahaa jo ennestään 17m. Valmistavat luuimplantteja poronluusta tai sen uutteesta.

Eli lukujen suhteen täysi susi, mutta jos lotto osuu kohdalleen niin yritys pääsee viemään luuimplanttiaan markkinoille valtavalla katteella jolloin teoriassa yrityksestä voisi tulla hyvinkin kannattava. Isot pojat kertoi netissä myös, että voisi olla houkuttava ostokohde isommille firmoille jos hommat saadaan rullaamaan.

http://www.bbs-artebone.fi/sijoittajille/listautuminen-2018/

https://www.nordnet.fi/kampanjat/ipo/bbs/anti.html

 

Itse en näillä näkymin ainakaan aio osallistua. Vaikka tykkäänkin välillä elää reunalla niin jossain se raja menee. Ei muuten ole vissiin yhtään instikka sijoittajia lupautunut mukaan? Tuleekohan ensimmäistä kertaa anti mitä ei ylimerkitä vai olenko liian pessimistinen?

0
0
7.2.2018 - 16:12 #18016

Harri Holderi

+216
Liittynyt:
7.1.2018
Viestejä:
141

Jos joku meinaa osallistua, niin suosittelen sellaista harjoitusta että ennen merkintää linkkaa tähän lankaan jonkun tutkimuksen, jossa todettaisiin porotahnasta jotain positiivisempaa kuin "Vain osa rotista kuoli ja markkinoilla jo pitkään ollut kilpaileva tuote oli paljon parempi". 

Itse en tätä parempaa tulosta löytänyt yhdestäkään julkaisusta, mutta käytinkin etsimiseen vain noin 20min jonka jälkeen tulin siihen tulokseen että mahdollinen EV uppoaa vaivaan.

0
0
8.2.2018 - 08:16 #18024

Aki Pyysing

+11678
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Ei tällaista voi miun sijoitusfilosofiallani ottaa mitenkään. Vaatii aika kuuman ipo-markkinan, että menee sellaien liikevaihdottoman firman anti läpi, jonka teknologian toimivuus on epäselvää.

Luuimplanteista en tietenkään ymmärrä mitään. Voi tämä olla maailmanvalloittajakin, mutta mie jään siitä valloituksesta sitten paitsi.

0
0
8.2.2018 - 10:15 #18033

Jack Reacher

+673
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
401

Jää väliin myös minulta, koska päätän kerrankin noudattaa ohjetta sijoittaa vain sellaiseen liiketoimintaan jota ymmärrän.

Toki ymmärrän kuinka raha tehtäisiin, mutta mitään osaamista ei itsellä ole arvioida onko tuo heidän tuotteensa aivan poikkeuksellinen tahi millaisiin liikevoittoprosentteihin tällä voitaisiin päästä. Tuotteen poikkeuksellisuutta puoltaa kyllä se, että Oulun yliopisto on tutkinut asiaa todella pitkään ja se että tuntuu hyvin vaikealta löytää netistä tutkimustietoa, joka viittaisi vähän siihen suuntaan ettei tätä ehkä ole tutkittu kovinkaan laajalti. Jos on niin, että leikkauksissa otetaan käytännön aina luuta leikattavalta itseltään ja tämä tuote taas näppärästi hyllystä, on helppo uskoa että hinnakkaanakin tuotteena tämän käyttö olisi sairaalalle järkevää.

Tuon kirjoitettuani aloin jo pohtimaan josko sittenkin laittaisi vaikka minimit, joten kaatakaapas nyt kunnolla lokaa niskaan näille ajatuksille niin säästän hieman rahaa. Jos tähän ropoja laittaa niin selviö on ainakin että sijoitushorisontin pitää olla pitkä ja/tai summan sellainen jonka on valmis häviämään kokonaan jos käy huonot. Tietysti ostamista voisi lykätä ainakin kaupankäynnin alkuun asti jos mennäänkin alle anti-hintojen.

Aiheesta 2009:

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/poron-luusta-tehty-laake-korjaa-murtu…

Aiheesta 2016:

https://yle.fi/uutiset/3-8926713

 

Vuoden 2009 suunnitelmista ollaan yli viisi vuotta myöhässä, mutta miksi ja mitä siitä pitäisi ajatella? Tuliko kehityksessä takapakkia vai hidastelua joidenkin lupien tms. myöntämisessä. Patenttisalkun sanotaan olevan vahva. Eikös tämä lääke-alalla tarkoita jotakin tiettyä aikarajaa ennenkuin kopiolääkkeiden valmistus on sallittua? Jos aihetta ei ole juurikaan tutkittu muualla, niin patenttisalkkuhan voi olla aivan törkeän vahva. 

 

 

 

  

0
0
8.2.2018 - 21:05 #18053

Ede

+2
Liittynyt:
8.2.2018
Viestejä:
4

Jonkin aikaa olen jo foorumilla lurkkaillut, mutta jospa sitä aktivoituisi myös kirjoittamaan.

Itseäni bioteknologiayhtiöt kiinnostavat ja silmäilinkin BBS:n antiesitteen läpi. Jack Reacherin tekstiin kommentoisin sen verran, että kyllä luun paranemista on maailmalla tutkittu paljonkin. Markkinoilla on jo tuotteita jotka perustuvat samantapaiseen ideaan kuin BBS:n tahna. Markkinoilla olevissa tuotteissa on bioteknologisesti tuotettua ihmisen BMP-2 (Bone morphogenetic protein 2) proteiinia erilaisten biomateriaalien kanssa. BMP-2 on kasvutekijä joka stimuloi luun kasvua.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bone_morphogenetic_protein_2

Nämä BMP-2 tuotteet ovat kuitenkin kalliita ja BBS:n suunnitelma on myydä heidän tahnaansa halvempaan hintaan. Lisäksi on havaittu, että ainakin BMP:hen perustuvilla menetelmillä on ollut sivuvaikutuksia ja BBS väittää että heidän tuotteensa on turvallisempi. Tämä siis johtaisi siihen, että BBS:n tuote voittaisi markkinaosuuksia. Ongelma on, että tällä hetkellä BBS:n tuotteesta saatavilla oleva tutkimustieto on ymmärtääkseni ainoastaan eläinkokeiden varassa. Kliiniset kokeet ihmisillä ovat käynnissä tai ne on juuri saatu päätökseen. Kliinisten kokeiden tuloksia ei ole kuitenkaan vielä raportoitu, joten emme tiedä miten hyvin BBS:n tuote lunastaa lupaukset. Lisäksi nähdäkseni BBS:n tuoteen sivuvaikutukset voivat olla samanlaiset kuin BMP-2 tuotteiden. BBS:n tahnassa on jauhettua poronluuta, joka siis sisältää luontaisia kasvutekijöitä ja juurikin esim. poron BMP-2 proteiinia. Emme kuitenkaan vielä tiedä mahdollisista sivuvaikutuksista mitään.

Jäin kyllä pohtimaan esitettä lukiessani, miksi anti järjestetään nyt eikä vasta sen jälkeen kun kliinisten kokeiden tulokset ovat saatavilla. Ehkä yhtiöltä ovat rahat niin lopussa, että rahaa pitää saada heti ja ei ole aikaa odottaa. Uusien lääkkeiden tuonti markkinoille on erittäin kallista puuhaa, joten pelkään yhtiön rahojen loppuvan ennenkuin he saavat tuotetta myyntiin. Sinällään porotahna voi osoittautua toimivaksi tuotteeksi, mutta riskit tässä vaiheessa ovat ainakin itselleni liian suuret. Annin jätän siis väliin, mutta jään seuraamaan kehitystä.

0
0
8.2.2018 - 23:03 #18055

Jack Reacher

+673
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
401

Hyvää settiä Ede. Mahdollisella vähäisellä tutkimuksella tarkoitin lähinnä eläinperäisestä aineesta jalostettua lääkeainetta, en luun paranemista itsessään.

Visioin tämän lafkan tulevaa kurssikäyrää niin, että annissa mennään +-10% riippuen kiinnostuksen määrästä, mutta sitten tuleekin pitkä pätkä sellaista aikaa kun myyntiä ei vielä ole ja kurssiliikkeet perustuvat uutisointiin jota tullee harvakseltaan aiheina tietenkin tutkimustulokset, saadut tai evätyt hyväksynnät ja luvat ja sittemmin mahdollisesti yhteistyöt ja lisenssoinnit tms. Niinpä näen fiksumpana katsoa ensin minne juna on menossa ja päättää vasta sitten mahdollisesta kyytiin hyppäämisestä. Ravintolavaunussa on tilaa vielä myöhemminkin ja matka on varmasti vielä pitkä siihen että tätä arvostettaisiin myynnin ja liikevoiton perusteella.

 

0
0
20.2.2018 - 20:38 #18234

Ede

+2
Liittynyt:
8.2.2018
Viestejä:
4

Osakkeita merkittiin annissa lopulta alle puolet tavoitteesta. Tuskin on siis kenellekään pikavoittoja luvassa. Katsellaan miten yhtiö lähtee kehittymään. Jos omia rahoja olisi tässä kiinni, niin olisin aika huolissani miten yhtiön rahat riittävät. Toivottavasti liiketoimet kuitenkin lähtevät toimimaan.

0
0
21.2.2018 - 09:21 #18235

Farseer

+1988
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Aika jäätävää että mm. Nordnetin ja osakesäästäjien jatkuvasta pommituksesta huolimatta jäi annin tulos noinkin laihaksi. Varmaan kotimaisilla sijoittajilla on edelleen tapana jopa lukea ne antipaperit tai vähintään seurata sosiaalisen median / sijoittajablogien tuntoja ennen kuin ostavat.

Tosiaan tuo annissa saatu rahoitus - anti- ja mainoskulut eivät riitä kuin muutamiksi kuukausiksi tuolla rahanpolttotahdilla. Todennäköisesti nurin menee, elleivät saa sinä aikana kriittistä etenemistä suoritettua tuotteen kaupallistamiseksi millä saisivat lisärahoitusta. Vaikea uskoa että siellä olisi siihen noin vahvasti uskottu, kun rynnistettiin tässä tilassa pörssiin ilman instituutioiden tulitukea.

0
0
21.2.2018 - 10:38 #18238

Lehtopöllö

+299
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
383

En ole yhtiöön tai antiin perehtynyt ollenkaan, mutta ulkopuolisena tämä on minusta lähinnä hyvä uutinen. Tuntuu että lähiaikoina kaikki annit on merkitty täyteen ja kaikki osallistujat ovat saaneet pikavoitot halutessaan. Tämä anti osoittaa, ettei antimarkkina ole täysin ylikuumentunut ja sijoittajat eivät laita aivan sokeana rahojaan jokaiseen IPOon. 

0
0
21.2.2018 - 14:57 #18240

Jack Reacher

+673
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
401
Lehtopöllö kirjoitti:

Tämä anti osoittaa, ettei antimarkkina ole täysin ylikuumentunut ja sijoittajat eivät laita aivan sokeana rahojaan jokaiseen IPOon. 

Itseäni hieman kummastuttaa listautumisanteihin sijoittamattomien ihmisten suuri määrä kun vaikkapa hyvin tunnettu Rovio sai listautumisessa 11k uusia omistajia ja Titanium hieman yli 5k. Joku voisi kyllä sorvata kansalaisaloitteen sen puolesta, että vanhemmat voisivat merkata anneissa alaikäisille huollettavilleen ilman maistraatin lupia ja kiemuroita. Annit olisivat kuitenkin kuluttomuudesta johtuen hyvä tapa kasvatella pieni sijoitussalkku muksulle ja sitämyöten varmasti nuo osallistujamäärät kasvaisivat mukavasti.

 

0
0
28.2.2018 - 10:26 #18337

TotaaliPaisti

OP
+2
Liittynyt:
29.9.2017
Viestejä:
19

Äsken alkoi kaupankäynti arpalapulla ja laskuunhan se avasi. Muistaako joku milloin olisi viimeksi listautuja avannut laskuun? KL näyttää kurssiksi tällä hetkellä 3,61€ eli -34% laskussa mennään jo.

0
0
28.2.2018 - 11:25 #18341

Aki Pyysing

+11678
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Mie yritin selvittää lähinnä läppäsyistä merkitsikö Reisjärven kunta osakkeita annissa. Se nimittäin omisti ennen antia 16%.

Ei selvinnyt. Yhtiön sivuilla kerrotaan osakemääräksi 5 090 520.

Suurimmat osakkeenomistajat on 31.12. tasalla excel copypastena ilman että päivämäärää on kerrottu. Siinä osakemääräkin on vanha 4 454 001 ja tietysti omistajat yhteensä 100 %.

Miulla olisi lyhyt matka Euroclearille mennä tarkistamaan, mutta en nyt ole niin kiinnostunut.

Maltalla, siellä salaisuuksien saarella, omistajat voi kurkata kuka tahansa listaamattomistakin yhtiöistä netistä. Suomessa ollaan Euroclearin toimiston ja yhtiön julkaisemien tietojen varassa.

Sinänsä on hyvä lähteä kahdelle listalle (tämä on nyt listalla sekä Ruotsin että Suomen First Northissa) virheellisillä tai ainakin puutteellisilla sijoittainformaatiotiedoilla.

Jos poronluuimplanteista tulee menestys, odotan jonkun saamelaisen pahoittavan mielensä siitäkin, vaikka luulisi poronluun lisääntyvän kysynnän olevan poromiehille pelkästään hyväksi.

0
0
7.9.2021 - 17:52 #74714

Teemu Åkerblom

+229
Liittynyt:
30.8.2015
Viestejä:
207

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n johto on tänään 7.9.2021 hyväksynyt loppuraportin lampailla tehdyn eläinkokeen tuloksista.

Kokeen tulokset vahvistavat poronluuproteiiniuutetta sisältävän Artebone® Pasten toimivuuden ja niiden perusteella yhtiö pystyy vastaamaan positiivisesti viranomaisten esittämiin vaatimuksiin. Loppuraportin mukaan Artebone® Paste saa luun paranemaan nopeammin kuin verrokit (keraami ja uute yksinään).

Toimitusjohtaja Ilkka Kangasniemi:
“Eläinkokeen tulokset olivat odotustemme mukaisia sekä kliinisesti merkittäviä. Positiiviset tulokset ovat yhtiöllemme tärkeä edistysaskel ja vähentävät osaltaan CE-merkinnän saamiseen liittyviä riskejä merkittävästi. Tiedotamme myöhemmin syyskuun aikana erikseen CE-merkintähakemuksen jättämisen aikataulusta tarkemmin.”

Eläinkoe toteutettiin viranomaisten vaatimuksesta täydentämään CE-merkintähakemuksen dokumentaatiota. Kokeella pyrittiin osoittamaan, että Artebone® Paste voidaan luokitella lääkinnälliseksi laitteeksi ja että sen teho on hyväksyttävällä tasolla.

Yhtiö on kertonut CE-merkinnän hakuprosessista ja siihen liittyneistä viiveistä tarkemmin julkaistussa 25.8.2021 puolivuosikatsauksessaan.

 

Karon pörssissä olikin viikko sitten CE-merkinnästä asiaa. 

"Viime viikolla eli elokuussa 2021 BBS kertoi: "Ensimmäisen puolen vuoden aikana ja sen jälkeen on ilmennyt toimitusten viivästymisiä, poikkeamia ja laitevikoja, jotka ovat viivästyttäneet CE-merkintähakemuksen jättämistä. Yhtiön arvio CE-merkintähakemuksen jättämisen aikataulusta ei julkaisuhetkellä ole vielä tarkentunut, mutta siitä tullaan tiedottamaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään syyskuun loppuun mennessä."

0
0
11.1.2022 - 16:04 #79956

Aki Pyysing

+11678
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Jos olisi aivan pakko ottaa kantaa, shorttaisin. Onneksi ei ole. Ja toki toivon projektin onnistuvan jo vanhan biisinkin tähden. "Lähtekäämme porojahtiin, Reisijärven rantaan. Siel' on poro kontillansa, ampua se antaa".

(Modasin vähän opiskeluaikoina opittua juomalaulua.)

0
0
19.5.2022 - 13:28 #86409

Aki Pyysing

+11678
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Poronluu kaipaa vahvistusta. Kuponkianti menossa. En ajatellut osallistua. Kurkkasin kuitenkin mielenkiinnosta prospektuksen firmaan liittyvät riskit. Prospektus on sellainen esite, että siinä valehtelemisesta jopa fiva voisi älähtää. Tavallista vaikuttavampi lista.

1. Yhtiön käyttöpääoma ei riitä Esitteen päivämääränä kattamaan Yhtiön tämänhetkisiä tarpeita ja käyttöpääoman tarvetta seuraavan 12 kuukauden ajaksi Esitteen päivämäärästä ja mikäli Yhtiö ei saa kerättyä Osakeannilla vähintään 3,4 miljoonan euron nettovaroja, Yhtiö tulee tarvitsemaan lisää käyttöpääomarahoitusta.

2. BBS:n liiketoiminta on kehitysvaiheessa, jonka johdosta liiketoiminnan kehittyminen kannattavaksi sisältää epävarmuustekijöitä.

3. Osakeannilla ei mahdollisesti saada kerättyä varoja täysimääräisesti ja jos Osakeannilla saadaan kerättyä varoja olennaisesti odotettua vähemmän, tämä vaikuttaa Yhtiön mahdollisuuksiin käyttää tuottoja suunnitellulla tavalla.

4. Yhtiö tulee todennäköisesti tarvitsemaan Osakeannin jälkeenkin lisää oman ja/tai vieraan pääoman ehtoista rahoitusta liikesuunnitelmansa toteuttamiseksi eikä tällaisen lisärahoituksen saamisesta ole varmuutta.

5. BBS:n tuotteen CE-merkintään ja FDA hyväksyntään liittyy riskejä, jotka voivat aiheuttaa merkittäviä lisäkustannuksia ja viiveitä.

6. BBS:n ekstraktin ja implantin tuotantoon, säilyvyyteen ja tuotannon toistettavuuteen liittyy riskejä, jotka voivat mahdollisesti aiheuttaa merkittäviä lisäkustannuksia.

7. Vaikka ekstrakti ja implantti saataisiinkin markkinoille, BBS ei välttämättä pysty luomaan tarvittavan laajaa myyntiverkostoa, eivätkä tuotteet välttämättä tule saamaan markkinoiden hyväksyntää loppukäyttäjien tasolla.

8. Tuotteiden hinnoittelu ja korvattavuus eivät välttämättä toteudu suunnitellusti.

9. BBS:n nykyiset immateriaalioikeudet eivät välttämättä riitä suojaamaan Yhtiön tuotteita riittävän tehokkaasti.

10. BBS voi rikkoa kolmansien osapuolten immateriaalioikeuksia tai Yhtiötä vastaan voidaan nostaa kanne immateriaalioikeuksien loukkauksista.

11. Toimialan kilpailutilanne ja sen mukanaan tuoma hintojen laskupaine sekä kilpailevien valmisteiden olemassaolo saattavat vaikuttaa haitallisesti BBS:n kannattavuuteen ja markkinaosuuksiin tulevaisuudessa.

12. BBS saattaa joutua tuotevastuu- ja tuoteturvallisuusvaatimusten kohteeksi, mikä saattaa vaikuttaa haitallisesti sen liiketoimintaan.

Kuponkiannissa kahdella vanhalla saa yhden uuden hintaan 1,30. Pörsikurssi on 1,35. En taida lähteä gämbläämään edes merkintäoikeuksilla.

Miulla ei siis ole mitään sitä vastaan, että poronluusta tehdään implantteja ja toivotan Reisjärvelle onnea ja menestystä.

Laitan kuitenkin lainauksen yhtiön tiedotteesta 21.6.2018:

"Tämä päivitetty luokitteluohjekirja on erittäin positiivinen asia BBS:n kannalta. Se vahvistaa, että BBS:n tuotekehityspolku on ollut oikea ja tuotekehitysvaiheet, jotka kaikki on tehty, on valittu oikein. Luokittelupäätös on välttämätön myyntiluvan (CE-merkintä) saamiseksi ja olemme askelen lähempänä myyntilupaa, jonka hakemusprosessi on käynnissä."

Ja tiedotteesta 9.3.2022:

"Olen erittäin tyytyväinen siitä, että BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj on jättänyt tänään 9.3.2022 viranomaisille Artebone® luuntäytekorvikkeen CE-merkintähakemuksen"

Tästä CE-merkinnästä yhtiö on nähdäkseni muistanut tiedottaa joka vuosi. Ehkä se sieltä joku vuosi tuleekin, kun tarpeeksi kauan jaksaa tiedottaa😎.

 

0
0
22.5.2022 - 11:27 #86495

LopullaBensaa

-9
Liittynyt:
2.9.2020
Viestejä:
17

Parempi business olisi tehdä implantteja siitä yhdestä karhun luusta, jota ihmisen anatomiassa ei ole.

0
0
6.2.2023 - 09:56 #95224

Aki Pyysing

+11678
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Inderes aloitti seurannan.

"Vuonna 2023 odotetun myyntiluvan myötä"

Sitä odotellessa saattaa olla anti tulossa, kun nollaliikevaihdon kioski analyysin ostaa😎.

0
0