Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset

12.1.2018 - 16:55 #17525

JR

+5055
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485
Aki Pyysing kirjoitti:

Tämä ei ylitä Suomessa uutiskynnystä, mutta rahapelialalla tämä on ISO uutinen. NeTent on jättiläinen ja Relax 2010 perustettu nouseva nykyisin jo keskikokoinen (80 työntekijää) pelialustoja tarjoava softafirma.

Nyt täytyy korjata, että meitä taitaa olla 98. 80 kuulostaa joltain kahden tai kolmen kuukauden takaiselta luvulta.

0
0
15.1.2018 - 19:27 #17557

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Mie ajauduin hermoraunioksi, mutta juuri ketään ei kiinnostanut. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on paraspokkaisin valehtelija mitä olen koskaan nähnyt. Ei mitään yllätystä siinä, että Lavrovin mukaan Mainilan laukausten ampujan selvittäminen pitäää jättää historioitsijoille. Lavrov tietää, että Neuvostoliitto ampui, mutta Hesarin toimittaja ei erota Maidanin ja Mainilan laukauksia toisistaan. Nykytoimittajilla riittää yleissivistykseksi, että Ville Niinistö on aina oikeassa ja sillä metodilla saa muuten paljon pesää.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005525121.html

Kansan manipulointi uskomaan johonkin on siinä mielessä onnistunut hyvin, että samnaikaisesti kun rakkaan itänaapurimme ulkoministeri kiistää Neuvostoliiton aloittaneen talvisodan, niin NATO-kannatus on jotain 20%.Tämä "Tiedon voi aina etsiä, eikä mitään tarvitse osata" -mantra on edennyt aivan liian pitkälle. Saatana, kai siellä koulussa voisi jotain opiskella. Pelasin Aalto-lapsieni kanssa niiden ostamaa vuosilukulautapeliä jouluna, ja pyyhin niillä lattiaa. Syytän koululaitosta, kun kympin oppilaatkaan eivät enää tiedä yhtään mitään.

Muita tärkeitä asioita: Yritin vajaan 30 vuoden tauon jälkeen taas kuunnella Stonea ennakkoluulottomasti. Hyvin pojat soittivat, mutta mie en vaan tykkää. Taidan joutua tyytyä olemaan pehmohevimiehiä tyyliin AC/DC ja Metallica.

0
0
19.1.2018 - 22:12 #17661

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Onnea!

Olet läpäissyt testin ja sinulla on nyt oikeus kategoriaan lainoitus.

On hyvin tärkeää, että ymmärtämättömät  eivät käytä vierasta pääomaa sijoittamiseen. Nyt tätä ei enää tapahdu, koska Mifid 2 -direktiivin myötä luotoille on tullut tietämystestit. Läpäisin, koska kaikki suomalaiset reservin upseerit osaavat valehdella loogisesti. Juuri tätä ominaisuuttahan tutkitaan intin palikkatestin toisessa osassa. 

Hain limiitin korotusta Nordnetistä 14.12. ja heti tänään sain Melbourneen viestin, että luoton käyttäminen vaatii uuden direktiivin myötä testin läpäisemistä.

Kysymykseen "Salkun lainoitusarvon täytyy aina riittää käytettävään limiitin määrään" tiesin vastaukseksi, että eihän tarvitse, Nordnetissä joutuu alustavasti vain korkeammille koroille. Toki pantinhaltijalla olisi oikeus realisoida salkkua, mutta tuskin nappia painetaan ihan välittömästi, koska osakkeiden vakuusarvoprosentit antavat esimerkiksi suosimissani pienissä yhtiöissä tilaa 90-100% kurssilaskulle. Toki vastasin kyllä.

Kysymykseen "Luottolimiittiä ei voi koskaan ylittää", vastasin myös kyllä. En vastannut, että ylittelin limiittejäni ensimmäisen kerran 80-luvulla. Tosin tämä ei tietojärjestelmien kehittymisen myötä enää taida oikein helposti onnistua, joten kyllä oli lähellä tämän päivän totuutta. Oikea vastaushan olisi "Riippuu luotonantajan systeemeistä." Mutta ei tässä oikeita vastauksia haluttu, vaan täyttää direktiivin vaatimukset.

Obv en ole ajastani jäänyt, vaan kykenevä käyttämään velkavipua vielä yli 50-vuotiaanakin. 

0
0
24.1.2018 - 19:41 #17765

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Olen Melbournessa Aussie Millionsissa. Pokerimatkailu on toistaiseksi avartanut kassaa.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/aki-pyysing/hillotolpalla-aussie-m…

Sinänsä on jännää, miten sitä jaksaa ottaa pienistä virhearvioista pokeripöydässä hirveitä kilareita, vaikka käytännössä pokerinpelaamisellani ei juuri ole enää taloudellista merkitystä. Toisaalta jos ei välittäisi, merkitys varmasti lisääntyisi, kun kassavirta kääntyisi negatiiviseksi.

Kryptovaluutat ovat selkeästi globaali ilmiö, koska texasturnauspöydässä puhuttiin lähes pelkästään niistä. Keskustelijat olivat selkeästi tehneet paljon rahaa kryptoilla ja vaikuttivat olevan pihalla kuin porokoirat siitä mitä tekivät. Aussie Millionsissa tulee ennätysvuosi kuulemma, ja mie väitän kryptokuplan olevan iso osasyyllinen. Teknokuplankin aikaan pokeripelit olivat hyvät. Olen joskus marissut, miten en tehnyt mitään merkittävää rahaa teknokuplasta, mutta tämä ei ole kokonaan totta: Tuon ajan pokereista tienasin kyllä hyvää sijoituspääomaa.

 

0
0
30.1.2018 - 03:22 #17817

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Olen sunnuntaina syntynyt, koska kun menin Super Bowliin, sinne pääsi ja sen voitti Denver Broncos, jota olen kannattanut vuodesta 1987. Kun menin elämääni esimmäisen kerran Australiaan, Australia Openin miesten finaalin voitti Roger Ferderer, jota olen kannattanut jostain 2000-luvun alkupuolelta, jo ennen ensimmäistä Grand Slam-voittoa.

Ihan kaikkeen onni ei sitten ole riittänyt: Pokerissa on tullut iloisesti pataan ja olen saanut ilmeisesti ilmastoinneista orastavan flunssan, juuri kun olin hyvin toipunut edellisestä ja päässyt treenirytmiin kiinni. Pokerista viis, se on elämänkestoinen peli, olen pelannut hyviä pöytiä semiok, tosin eilistä Aussie Millionia aika arveluttavasti. Jatkan kuitenkin ylihuomenna pikkunipulla.

Suomessa pysyisin kipeänä poissa pöydästä, mutta täällä aion rivosti mennä pelaamaan. Olen paha ihminen, koska en eristä itseäni ympäristöstäblush. Tosin ei ole mitenkään varmaa, että miulla on mitään tarttuvaa. Turistoida ei jaksa, hotellikuolema johtaisi alkoholisoitumiseen, mutta pelata nyt aina pystyy. Opetin eilen jo kengurubaarimikoillekin, miten rommitoti tehdään.

Sijoitusrintamalla ruoskin itseäni Powercellistä. Siinä pääkeksijä myi, kurssi laski, ja mie ostin myytyjä takaisin, kun kerran halvalla sai ja ilmoittivat jostain mitättömästä patentista. Sitten myivätkin kaikki pääomistajat ja nyt (edelleen hypetetty) kurssi on alle kaikkien ostohintojeni. Enkä kyllä suosittele muille, ellei ole valmis häviämään kaikkia. Powercell on kuitenkin oikea yhtiö, jolla on oikea keksintö ja rajattomasti kysyntää tuotteelleen,  jos se on voittaja.

Kryptokuplakeskustelu muistuttaa kyllä niin teknokuplan aikaista, että ei mitään rajaa. Sijottamisesta jo 90-luvun alussa syrjäytyneet ja ulosottomiehiä pakoilevatkin ovat näköjään löytäneet Midaksen kiveksen. Mutta ei aloiteta tässä päiväkirjassa loputonta vääntämistä aiheesta. Sitä varten on kryptoketju ja näköjään Jensinkin ketjucool.

0
0
2.2.2018 - 20:51 #17905

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Otin tänään heräteostoksina tänä vuonna myymiäni Fortumeita ja Technopoliksia takaisin halvemmalla. Mie en välitä osto- ja myyntipäätöksissä 20 prosentin veroista omassa kioskissani lainkaan. Päivän päätteeksi (meinasin kirjoittaa in the end of day, mutta olen seurannut Enbusken ja Tamin keskustelua ja Tamilta kuulostaminen olisi aika huolestuttavaa) maksan voitoista matalan verokannan ihan tyytyväisenä. Jos verokanta muuten olisi vaikkapa 50 pinnaa, en maksaisi mitään. Olisin kirjoilla Monacossa, vaikkakin olisin Suomessa niin paljon kuin uskaltaisin, aivan kuten esimerkiksi monet suomalaiset huippu-urheilijat tekevätkin.

Jos olisin monacolainen, pelaisin vielä Melbournessa turnauksia. Nyt kun pääsin niukasti rahoille Aussie Millionsin pääturnauksessa (43/800 ja 25K AUD), on turnaukset osaltani pelattu. Olen omillani kulujen jälkeen, ja lisävoitoista menisi marginaaliveron mukaan. Verotus vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen varsin paljon, vaikka tätä ei Vasemmistoliitto myönnä eikä keskimääräinen äänestäjänsä ymmärrä.

Itse asiassa enimmäkseen turistoisin, ellen olisi taas kerran saanut kuumeetonta räkäkätautia. Sairaana pystyn lähinnä tekemään töitä, itsensä sivistäminen on vaivalloisempaa. Tein tänään vain kahdeksantuntisen käteispelipäivän, koska oli lakkopäivä Suomessa. Kello on tätä kirjoittaessani muuten aamuviisi, koska heräsin neljän tunnin unien jälkeen köhimään.

Koska Mini-Ilari lähettää vain viestin päivässä kinuten tarinaa käteispeleistä, kirjoitan vähän niistäkin. Vaikkapa vastineeksi niistä kolmesta kerrasta kun Ilari on luvannut kirjoittaa Sijoitustietoon kolumnin lähipäivinä. Niitä ei ole vielä julkaistu, koska mailissani on ollut aika hiljaista.

Australian perusrinki pelaa ilmeisesti 5/5/10 AUD pottiomahaa. Kantapelaajat tulisivat Mikonkadulla elävältä syödyiksi. Löin tänään etupositiosta floppiin kärkiparilla ja kallevärin vedolla, sain kaksi maksua. Turnista tuli väri, ja sökötin. Ensimmäinen sökötti ja toinen jäi arpomaan ja löi vähän. En ollut pelannut jampan kanssa aikaisemmin, mutta yleisen kokemukseni mukaan siellä on outtivapaa käsi, joka ei maksa reissua, jos esiintymisensä oli rehellistä. En voi juuri muuta tehdä kuin maksaa ja sököttää uudelleen. Jos olisin pelannut kaverin kanssa vähän enemmän (=varma riiidistäni), olisin lyönyt riveristä alle jotain naurettavan vähän, koska uutta lyöntiä ei ole tulossa. River meni sitten sökö sökö ja kaverilla oli turnattu suora. Tämä on karmea peli, jolla toistuessaan miulle lahjoitetaan lyönnin verran rahaa tai enemmän, koska jos miulla on tyhjä käsi, lyön äijän ulos.

Arvelisin voittavani käteisestä täällä pitkään juoksuun ainakin 1000 AUD päivä eli yli satasen tunti, jos pelit pyörivät tällaisena. Tänään aloituspöytäni oli käsittääkseni pelkästään paikallisia, joten näin voi ollakin. En ole muuttamassa, mutta nuorelle pokerinpelaajalle Australia olisi selkeästi hyvä optio. Ei tosin Mini-Ilarille, koska paikalliset veisivät sen ikuiselle turistimatkalle autiomaahan kuunneltuaan muutaman viikon sen huutamista.

Ausseissa turnaukset saattavat olla odotusarvoltaan vielä parempia kuin käteispelit, koska turnauksissa oli tosi paljon aivan pihalla olevaa porukkaa, jota ei käteisissä näkynyt lainkaan. Peruskäteispelaajat eivät varsinaisesti roiskineet, vaan vuotivat vähän sieltä täältä ja jokainen eri tavalla, joten ihan oli töitä tehtävänä. Tosin käteisistä olen tappiolla, mutta luotan 23 vuoden kokemukseeni livepelianalyysissä. 

Aussit ovat muuten kivoja, mutta ymmärtävät huonosti englantia. Missään englanninkielisessä maassa en ole joutunut toistelemaan sanomisiani uusin sanoin niin paljon kuin täällä. Näillä on omat ilmaisunsa moneen asiaan, eivätkä nopeasti ota kiinni vieraasta ilmaisusta, jotka kuitenkin periaatteessa ovat oikeita.

Enemmän pokerikiinnostuneille raportti kahdesta ensimmäisestä pelipäivästäni Aussie Millionsissa: https://www.pokeritieto.com/kolumnit/aki-pyysing/kun-liipaisinsormi-ei-…

Pelasin ykköspäivän B- peliäni, kakkospäivän A+ ja kolmospäivän B+. Tasoa on siis vara korottaa. Pidän mahdollisena, että terveenä olisin saattanut olla skarpimpi. Vaikkakaan olo ei käsikauppalääkkeenä saadun pseudoefedriinipitoisen flunssalääkkeen ansiosta ollut mitenkään huono, joten voi olla selittelyä.       

0
0
3.2.2018 - 10:18 #17912

alosuutos

+43
Liittynyt:
23.12.2017
Viestejä:
160
Aki Pyysing kirjoitti:

Verotus vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen varsin paljon, vaikka tätä ei Vasemmistoliitto myönnä eikä keskimääräinen äänestäjänsä ymmärrä..       

Ei ymmärrä myöskään muutkaan poliitikot eikä nykyinenkään hallitus. Kysymys on verokertymästä ja miten sen saanti optimoidaan,  päättäjät on aivan pihalla siitä.

Äärimmäisen tärkeä aihe.

0
0
3.2.2018 - 10:28 #17913

eke

-788
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504

Se mikä poliitikkojen ulosannissa hämmästyttää itseäni kaikkein eniten on tämä "se ei ole keneltäkään pois"-asenne kun puhutaan tietyistä julkisista menoista. Jos se ei ole tosiaan keneltäkään pois, niin miksi palkkatodistuksessa lukee yhdellä rivillä ennakonpidätys?

Sauli Niinistöstä voi olla montaa mieltä, mutta ainakin hän on toiminut asian suhteen toisin kuin monet muut poliitikot.  

0
0
4.2.2018 - 00:11 #17926

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537
alosuutos kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Verotus vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen varsin paljon, vaikka tätä ei Vasemmistoliitto myönnä eikä keskimääräinen äänestäjänsä ymmärrä..       

Ei ymmärrä myöskään muutkaan poliitikot eikä nykyinenkään hallitus. Kysymys on verokertymästä ja miten sen saanti optimoidaan,  päättäjät on aivan pihalla siitä.

Äärimmäisen tärkeä aihe.

Kyllä jotkut poliitikot ymmärtävät. Tunnen jopa vasemmistolaisia poliitikkoja, jotka ovat ihan hyvin kartalla, mutta sivuraiteella puolueissaan. Joskus 80-luvulla ajattelin, että ymmärrys tästä lisääntyy väkisin, kun olin lukenut kansantaloustieteen perusteet, jotka vaikuttivat pääosin hyvin järkeenkäyviltä ja selkeiltä. Ymmärrys onkin 80-luvulta lisääntynyt, mutta kehitysvauhti on ollut tuskallisen hidasta.

0
0
4.2.2018 - 05:54 #17930

Aila

+1
Liittynyt:
28.9.2017
Viestejä:
9
alosuutos kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Verotus vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen varsin paljon, vaikka tätä ei Vasemmistoliitto myönnä eikä keskimääräinen äänestäjänsä ymmärrä..       

Ei ymmärrä myöskään muutkaan poliitikot eikä nykyinenkään hallitus. Kysymys on verokertymästä ja miten sen saanti optimoidaan,  päättäjät on aivan pihalla siitä.

Äärimmäisen tärkeä aihe.

Poliitikoiden tavoite on oman äänestäjäryhmän etujen maksimointi, ei tieteellisen neutraali veropolitiikka. Ei yritystenkään tarkoitus ole tuottaa huippulaatua sikahalvalla vaikka niin väittäisivätkin, vaan mahdollisimman suuret voitot omistajilleen. 

Vasemmistoliiton äänestäjäkunta on pienituloista, jotka hyötyvät korkeasta veroprogressiosta ja sen tuoton käyttämisestä tulonsiirtoina massoille. Vihreiden äänestäjäkunta on myöskin suuresti tulonsiirroista nauttivia: opiskelijoita ja pienten lasten vanhempia. Demareiden äänestäjäkunta on työeläkettä jo tai pian nauttivia. Kokoomuksen äänestäjäkunta on parempituloisten eläkeläisten lisäksi alle keskituloiset nuoret, joilla on fantasia ylempään keskiluokkaan kiipeämisestä. Keskustan äänestäjäkunta on lähes tuottamattoman kiinteistö-, maa- ja metsäomaisuuden haltijat, jotka toivovat - tuloksellisesti - varallisuutensa arvon kasvattamista julkisen toimin. Ruotsinkielisten äänestäjät ovat säätiöiden verottomuudesta hyötyvät, jotka naamioivat äärimmäiset etunsa "Pohjoismaisen yhteistyön" nimiin, koska tämä absurdi väite (ja keskeisten poliitikkojen lahjonta säätiörahalla) on osoittatunut toimivaksi strategiaksi.

Vain Jussi Halla-ahoa kiinnostaa maahanmuuttopolitiikan neutraali merkittävyys ja ei sitten mikään muu.

0
0
4.2.2018 - 10:15 #17933

eke

-788
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504
Aila kirjoitti:

Vain Jussi Halla-ahoa kiinnostaa maahanmuuttopolitiikan neutraali merkittävyys ja ei sitten mikään muu.

 

Kunpa kaikki poliitikot toimisivat niin kuin Jussi Halla-aho.

Vai mitä..?

0
0
4.2.2018 - 10:45 #17935

Aila

+1
Liittynyt:
28.9.2017
Viestejä:
9
eke kirjoitti:
Aila kirjoitti:

Vain Jussi Halla-ahoa kiinnostaa maahanmuuttopolitiikan neutraali merkittävyys ja ei sitten mikään muu.

 

Kunpa kaikki poliitikot toimisivat niin kuin Jussi Halla-aho.

Vai mitä..?

Suomen poliitikot päättävät käytännössä 80+ mrd e vuotuisista julkisista menoista ja tulonsiirroista sekä kaikkesta elämästä koskevaa lainsäädäntöä, sodasta ja rauhasta, joten erikoistunut linja ei syystäkään suuria massoja puhuttele. Peliteoreettisesti taas "objektiivisuuteen" erikoistuneet poliitikot syrjäytettääisiin subjektiivisuutta korostavilla poliitikoilla ellei äänestäjäkunta olisi jostain erityisestä syystä viisasta filosofia. Tällöinkin he luultavasti haluaisivat lähinnä rahoitusta.

0
0
4.2.2018 - 19:37 #17946

Aila

+1
Liittynyt:
28.9.2017
Viestejä:
9

Annan yhden esimerkin "rationaalisuuden" käytöstä politiikassa: 

Asun Helsingissä, jossa tapana on, että Vihreä Puolue esittää hyvää tarkoittavia hankkeita. Tyypillisesti ne maksavat, mutta eivät tuota suoraan mitään. Tyypillisesti näitä hankkeita perustellaan pitkän tähtäimen "hyödyillä". Esimeriksi pyörätunnelia Helsingin Rautatieaseman ali (kustannusarvio 26 miljoonaa euroa) perustellaan pyöräilyn edistämisellä, joka taasen parantaa terveyttä ja siten vähentää terveydenhoitomenoja. Vihreille ikävä kyllä pyöräilyn vähentämät terveydenhoitokulut näkyvät vasta kymmenien vuosien kuluessa nykyhetkestä parantamalla pyöräilijöiden terveyttä, alentamalla heidän hoitokulujaan ja pidentämällä heidän elinikäänsä. Tämän kaiken sanotaan "säästävän rahaa". 

Vihreät, ja media, eivät koskaan tässä yhteydessä huomaa, että suomalainen maksaa sitä enemmän yhteiskunnalle, mitä vanhemmaksi hän elää. Tässä ei edes terveys ole ratkaisevaa, vaan elinajanodote. Eläke kun maksetaan palkoista ja mitä pidempään elät, sitä pidempään saat eläkettä, jonka siis työssäkäyvät maksavat. Samoin jokainen lisäelinvuosi lisää absoluuttisesti sote-palvelujen tarvetta, vaikka niitä tarvittaisiinkin vähemmän. Toisin sanoen: pyöräilyn terveysvaikutukset tosiasiassa lisäävät yhteiskunnan kuluja, koska ne pidentävät aikaa, jona pyöräilijä on saamapuolella.

Yhteiskunta on liian monimutkainen, jotta edes fiksuimmat poliitikot sitä ymmärtäisivät, saati median edustajat. Rationaalisuus-vaadetta voidaan aina esittää, mutta Jussi Halla-ahon maahanmuuttopolitiikkaa lukuunottamatta mieleeni ei tule yhtään perustelua alaa. 

Kapitalisitisessa järjestelmässä omat virheet tulisivat itse maksattaviksi, mutta sosialistisessa ne menevät muiden piikkiin. Tästä johtuen sosialistinen järjestelmä, kuten Suomi, on aina vaarassa tuhoutua kannustinvaikutustensa luomaan tehottomuuteen.

0
0
4.2.2018 - 19:46 #17947

tuomas

+35
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
39
Aila kirjoitti:

Poliitikoiden tavoite on oman äänestäjäryhmän etujen maksimointi, ei tieteellisen neutraali veropolitiikka. Ei yritystenkään tarkoitus ole tuottaa huippulaatua sikahalvalla va

Pieni korjaus tuohon. Poliitikkojen tavoitteissa on aina ensimmäisenä oma etu, puolue ja äänestäjät tulevat jossakin kaukana takana. Esimerkiksi puolueista toiseen loikkaavat (tai oman puolueen pykäävät tyyliin Siniset tai Paavo) eivät voisi vähempää välittää äänestäjistään, kunhan turvaavat omaa hillotolppaansa.

Akia toivoisi politiikkaan ja läpi menokin onnistuisi varmaan jokaisesta puolueesta (Paavon räpellyksestä olisi ehkä tiukinta) ja toivottavasti eläkepäivien lähestyessä harkitset asiaa uudemman kerran.

0
0
4.2.2018 - 20:23 #17949

Hospitaali

+12
Liittynyt:
11.4.2016
Viestejä:
25

Elämän ehtoopuolella suuret terveysmenot tulevat ihmisistä, jotka tarvitsevat paljon hoitoa. Tarpeen määrä saattaa riippua ihmisen elintavoista. Ilman pienintäkään tietoa arvaan, että tupakoijan elinaikaodote on vuosia lyhyempi kuin muiden ja kuolo korjaa pikaisesti heikkoon kuntoon päässeet. Ylipainoisilla voisi käydä niin, että elinaikaodote on sama kuin normaalipainoisilla, mutta heikon terveyden osuus on tuplasti pidempi kuin normaalipainoisilla. Jos näin on, niin pyöräilyä ja muita terveellisiä elintapoja kannattaa suosia. Muistutan, että arvailen ilman tajua yhtään mistään. Jos joku tietää asian todellisen tolan, niin voi valaista. Esitän samalla epäilyksen aikaisemman kirjoittajan asiantuntemuksesta.

0
0
5.2.2018 - 00:14 #17951

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537
Aila kirjoitti:

...

Dharma on näköjään taas kerran kirjoitellut uudella nimimerkillä itse otetun porttarinsa aikana, huoh. Ymmärrän kyllä, että Sijoitustieto on niin merkittävä palsta, että sille on pakonomainen tarve kirjoittaa, mutta silti monilla nimimerkeillä kirjoittaminen on kiellettyä. 

0
0
5.2.2018 - 18:56 #17973

Aila

+1
Liittynyt:
28.9.2017
Viestejä:
9
Aki Pyysing kirjoitti:
Aila kirjoitti:

...

Dharma on näköjään taas kerran kirjoitellut uudella nimimerkillä itse otetun porttarinsa aikana, huoh. Ymmärrän kyllä, että Sijoitustieto on niin merkittävä palsta, että sille on pakonomainen tarve kirjoittaa, mutta silti monilla nimimerkeillä kirjoittaminen on kiellettyä. 

Luen juuri Ruud Gullitin mainiiota kirjaa: "How To Watch Football". Sen mukaan ymmärtämättömät massat katsovat palloa, kun osaava katsoja seuraa peliä kokonaisuutena. Tässä tapauksessa pallo on kirjoittaja ja peli on kirjoituksen sisältö.

Tili suljettu -yp

0
0
6.2.2018 - 18:57 #18000

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Mie ostin jet lagiessani takaisin myytyjä Technopoliksia ja Nordeoita. En ole kyllä yhtään varma, etteikö tässä voisi olla trendikäännekin. Mutta ammuksia ottaa halvemmalla takaisin on nyt enemmän, koska limiitinkorotukseni meni heti kahdessa kuukaudessa läpi Nordnetissä. Muissa salkuissa on jopa vähän rahaa, joten lähtökohtaisesti saa kyykätä. Mie oon aina tyytyväinen, jos en aja kuoppaan täydessä lastissa. Kun ottaa halvemmalla myytyjä takaisin, varmistaa biittaavansa ikuiset holderit. Tästä taas tulee lähinnä henkistä mielihyvää, mutta ei mitään sarjatason nousua.

Hyvää mieltä tuli myös siitä, että viikonloppuna sanoin ääneen, että shorttaisin juuri nyt S&P500:sta, mutta ei ole sellaista tiliä, josta smoothisti sujuisi. Pitkien korkojen nousu iskee väkisin osakkeisiin, ja jenkkikäppyrä ja arvostukset näyttivät niin pitkiltä yhdistettynä kryptojen yllätyksettömään kyykkyyn, että harvinainen shortti tuntui perustellulta. En harmittele kaatunutta maitoa, varsinkaan kun en olisi isolla ampunut kuitenkaan. Shorttaamalla voi mennä ylikaiket, longina vain kaiket.

Olen vähän pohtinut pitäisikö oikeasti yrittää sarjatason nousua, vaikka pelaan jo kuitenkin SM-liigaa vakiokokoonpanossa, tosin joukkueessa, jolla ei ole playoffmahdollisuuksia. Enpä taida jaksaa puristaa, vaan keskityn parantamaan mailmanlistan sijoitustani 117 pokeriturnausrahastusten määrässä eri maissa. Realistisesti tämä lienee niitä harvoja listoja, missä voin päästä maailman kympin sakkiincool

Unibet Open Lontoossa 22-25.2. jos hohottaa, nousen jo sadan joukkoon. Sillä voi asiasta oikeasti ymmärtämättömille sukulaisille jo kehuskella. Kyseessähän ei ole mikään nettovoittolista, vaan isolla volyymilla kohennettava ranking. Sadan joukkossa on varmasti paljon tappiollisiakin pelaajia. Vähän toisin kuin esimerkiksi tenniksessä.

http://pokerdb.thehendonmob.com/ranking/491/2#1171

0
0
9.2.2018 - 08:49 #18057

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Mie aloin ostaa tammikuun myyntejäni takaisin obv liian aikaisin. Eilenkin ostin loppuhuutarista vähän, ja käytännön varmasti väärin. Mutta en ostanut kaikkia, joten ei mökötellä. Totta kai olisi pitänyt painaa reilummin pihalle ja sitten istua käsien päällä.

Valitettavan korkeasta sijoitusasteesta (liki 100%) lähdin tähän korjausliikkeeseen. Mutta näen tilanteen lähinnä tulevina ostomahdollisuuksina. Aion ostella laskeviin maltillisesti ja valikoidusti sijoitusastetta nostamalla ja uudelleensijoittamalla osinkoja. Jos välillä otetaan ylös, keventelen.

Eilen juuri juteltiin siitä, että miten paljon hauskempi on mennä karhumarkkinaan P/E 10 lapuilla, joiden näkymät ovat kunnossa. Ihan sama jos hinta laskee, kymmenesosa positiosta pelastuu joka vuosi, kun firma tekee tulosta. 

Osakesijoittaminen ei loppujen lopuksi ole kovin monimutkaista.

 

0
0
11.2.2018 - 07:29 #18085

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Jos joku on käytännön pihalla pörssistä tai talouspolitiikasta, ei tarkoita, että mihinkään mielipiteisiinsä ei kannata kiinnittää huomiota.

Luin demarijuristin puheenvuoronsurprise

http://valtteriaaltonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250686-humanitaarisest…

Vastaa melko tarkkaan omaa näkemystäni, joten sen täytyy olla nerokas. Rivien välistä luen pääargumenttini suvakkien mielestä nihkeään pakolaisasenteeseeni, vaikka väitän olevani liberaali, humaani ja vielä mikä sitten taas oikeistonuorten mielestä pahinta jossain määrin hyvinvointivaltion kannattajakin. Jo nykyinen pakolaismäärä partalapsineen ajaa ihmiset äänestämään Laura Huhtasaaren tapaista todellisuudenkieltäjää tai Jussi Halla-ahon kaltaista väkivaltaan yllyttäjää. Isompi määrä hengissä selvinneitä veneilijöitä nostaisi populistien suosion täysin kestämättömälle tasolle. Viisikymmentä prosenttia ihmisistä on kuitenkin keskimääräistä tyhmempiä. Puolassa on jo vallassa vainoharhainen keiju-uskovainen ja Varsovaan on lyhyt matka... 

0
0
12.2.2018 - 13:54 #18101

Viltsu

-3
Liittynyt:
5.3.2017
Viestejä:
55

Mitä mieltä olet muuten maahanmuuton vaikutuksista Euroopan väestörakenteeseen seuraavien 100-200 vuosien aikana?

Mistä eri päätekijöistä pakolaismäärät mielestäsi johtuvat, tai miksi määrä jatkuu niin suurena? Valtteri kommentoi että pakolaiset pyrkivät oman elämänsä parantamiseen mutta voisivatko myös korkeamman tason päätöksentekijät (tai iso raha) hyötyä maahanmuuton pitkän aikavälin vaikutuksista (voisi olettaa että siellä jossain oikeasti pohditaan niitä pitkän aikavälin vaikutuksia) ja jos niin kuinka? (vai onkohan tämä väärä paikka tällaiselle pohdinnalle...)

 

0
0
12.2.2018 - 17:43 #18106

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537
Viltsu kirjoitti:

Mitä mieltä olet muuten maahanmuuton vaikutuksista Euroopan väestörakenteeseen seuraavien 100-200 vuosien aikana?

Nuorentaa.

Viltsu kirjoitti:
Mistä eri päätekijöistä pakolaismäärät mielestäsi johtuvat, tai miksi määrä jatkuu niin suurena? Valtteri kommentoi että pakolaiset pyrkivät oman elämänsä parantamiseen mutta voisivatko myös korkeamman tason päätöksentekijät (tai iso raha) hyötyä maahanmuuton pitkän aikavälin vaikutuksista (voisi olettaa että siellä jossain oikeasti pohditaan niitä pitkän aikavälin vaikutuksia) ja jos niin kuinka? (vai onkohan tämä väärä paikka tällaiselle pohdinnalle...)

Elintasoeroille, jotka eivät hirveän nopeasti muutu. Iso raha ohjailemassa pakolaisvirtoja kuuluu salaliittoteorioihin. Toki osaan vääntää uskottavan kuuluisen salaliittoteorian tarvittaessa rivakasti: Ikea tarvitsee halpatyövoimaa ja niinpä konserni ohjailee pakolaisia Ruotsiin ja repii hirveät massit nyt näin vain esimerkkinä. Aiheesta voi tehdä vakuuttavan dokkarin, jossa puolet ajasta näytetään Ingvar Kampradia natsiunivormussa. Tietty porukka ostaa tarinan varmasti.

0
0
12.2.2018 - 21:17 #18108

Viltsu

-3
Liittynyt:
5.3.2017
Viestejä:
55

Meinaatko sanoa että jos yrityksen vaakakupissa on kassavirtojen nykyarvon maksimointi versus Euroopan kansalaisten palveleminen, niin yrityksen johto päätyy palvelemaan Euroopan kansaa? Eikö tuosta voisi tulla johdolle sanomista? Vai sovitaanko näistä salaa kabineteissa, kertomatta asiasta meille osakkeenomistajille?

0
0
12.2.2018 - 21:41 #18109

eke

-788
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504
Aki Pyysing kirjoitti:

jossa puolet ajasta näytetään Ingvar Kampradia natsiunivormussa.

Ingvar selitteli myöhemmin kovasti natsi-sympatioitaan ja pisti ne nuoruuden hölmöyksien piikkiin. Tähän ei olisi ollut mitään tarvetta jos saksa olisi voittanut sodan.

0
0
13.2.2018 - 09:55 #18114

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537
Viltsu kirjoitti:

Meinaatko sanoa että jos yrityksen vaakakupissa on kassavirtojen nykyarvon maksimointi versus Euroopan kansalaisten palveleminen, niin yrityksen johto päätyy palvelemaan Euroopan kansaa?

En viitannut mihinkään sellaiseen.

0
0
13.2.2018 - 09:59 #18115

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Mie oon sitä mieltä, että voittanutta joukkutta ei saa vaihtaa. HBL vaihtaa kuitenkin sunnuntaisijoituskolumnistinsa Carl-Magnus Gardbergista Lars Söderfjälliin. Tästä ei voi seurata mitään hyvää. Tosin en ole yhtään Larsin kolumnia lukenut. Mutta hutkitaan ennen kuin tutkitaan.

0
0
13.2.2018 - 12:52 #18130

Viltsu

-3
Liittynyt:
5.3.2017
Viestejä:
55
Aki Pyysing kirjoitti:
Viltsu kirjoitti:

Meinaatko sanoa että jos yrityksen vaakakupissa on kassavirtojen nykyarvon maksimointi versus Euroopan kansalaisten palveleminen, niin yrityksen johto päätyy palvelemaan Euroopan kansaa?

En viitannut mihinkään sellaiseen.

Ok. En vielä ihan käsittänyt että kuinka pakolaisvirtojen ohjailu olisi salaliittoteoriaa, mutta ehkä tästä on turhaa jankata smiley

0
0
15.2.2018 - 11:16 #18171

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Ei ole miusta enää kunnon road gambleriksi. Pelasin eilen 7 tuntia pääturnausta ja päälle muutaman tunnin PLO8-turnausta ja se oli liikaa. Tippumistani jopa vähän kiukuttelin, mikä on vähän ala-arvoista.

Osaketreidaamiseni tai paremmin määriteltynä salkun pieni säätäminen toi eilen iloa. Laitoin ostoja sisään kesken turnauksen ennen USA:n inflaatiolukuja, koska niiden globaali tuijottaminen oli imo täysin posketonta. Huomasin, että inflaatio oli ilmeisesti odotettua isompi, kun alkoi tulla tekstiviestejä sisään toteutuneista ostoista. Ei ne ostot millään isolla plussalla ole, mutta läpsin itseäni selkään onnistuneesta psyykkaamisesta.

 

0
0
22.2.2018 - 19:38 #18254

Aki Pyysing

OP
+11683
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6537

Sijoitustieto voi lisätä referensseihinsä Bank of Englandin. Mie nimittäin kävin vaihtamassa vanhoja puntia uusiksi siellä. Älkää kertoko Mark Carneylle, että mie otin salaa kuvia kassajonosta ja vaihtotiskistä. En nyt muuten välttämättä olisi ottanut, mutta kun siellä oli selvä kieltolappu.

Tänään oli pokerillisesti paskimpia päiviäni koskaan so far. Pääsen hyvällä stäkillä ison turnauksen kakkospäivään tosi harvoin. Pääsen siis usein kakkoseen, mutta en isolla. Tänään oli se päivä, ja tein neljässä eri kädessä päätöksiä, väärin kaikki, koska luulin kavereita fiksummiksi. En tosin tuntenut niitä ennestään. Mutta annan kunniamitalin itselleni, että monta tuntia myöhemmin olen edelleen absolutistina. Tämä voi kyllä karata ihan hetkellä millä hyvänsä. Tosin minibaariton hotellihuone on aika hyvä tähän.

Pörssissä taas oli hyvä päivä. Inissionilta tuli messevä ja Byggpartnersilta ok-tulos, Dovre jäi vähän jälkeen, mutta satatonnia sinne tänne. Siis Dovren tuloksessa. Ja Technopolis nousi iloisesti. Nyt kun vielä pääsisi Unibet Openin Mainissa rahoille ja laihtuisi 20 kg, voisi olla aika tyytyväinen itseensä.

0
0