Kolumni: Kuinka paljon saa hyvän asian puolesta valehdella?

Sijoitustieto

+1800
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1212

Aki Pyysing 15.1.2017: Kuinka paljon saa hyvän asian puolesta valehdella?

"Kyvykkyys valheentunnistamisessa on sekä sijoittamisessa että pokerissa elinehto. Kyvykkyys valehteluun taas on politiikassa hyvin suosittu keino valituksi tulemiseen. Aina välillä viinaan menevällä pokeriammattilaisella, joka yrittää hoitaa sijoituksiaankin iltapäivisin ammattimaisesti tulee mukin reunat vastaan poliitikkojen valehtelussa."

 

0
0
16.1.2017 - 21:25 #10951

Dh@rma

+8
Liittynyt:
13.1.2017
Viestejä:
21

Viro alentaa osinkoveron 14 prosenttiin ensi vuonna

http://www.ess.fi/uutiset/talous/art2336871

Miksi olisit liian vanha muuttamaan ulkomaille? Viimeksi kun menin taksilla lentokentälle Helsingissä, niin Kovasen kuljettaja oli jäämässä seuraavana päivänä eläkkeelle ja muuttamassa Portugaliin (tällöin tosin oli vielä voimassa Portugalin veroetu suomalaisille eläkeläisille, mutta eipä se ole kuitenkaan sinun kannaltasi olennaista). 

Firman siirrossa ja Suomen verovelvollisuudesta vapautumisessa mennee sellainen viisi vuotta (=lähes arvaus), joten hieman pitää ottaa ennakkoa, jos uskoo sosialismin kiihtyvän lähivuosina.

Sijoitusyhtiön siirto lienee sinänsä helppoa, kun tuotantovälineet ovat sähköisessä muodossa. Luxembourg on ollut suosittu suomalaistenkin keskuudessa, mutta EU-maana altis EU:n toimille, joten joku Kanaalin saarien tai Gibraltar lienee turvallisempi. Tai sitten ihan vain Viro.

0
0
17.1.2017 - 10:24 #10956

baatiful (ei varmistettu)

+11
Liittynyt:
Viestejä:
61

Olen samaa mieltä, että ei yhtä ihmistä tarvitse koko ajan hampaissa mediankaan pitää.

Toisaalta kun pääministeristä kyse, on pakko median valvoa hänen tekemisiään tarkkaakin tarkemmin. Pääministerillä niin paljon valtaa niin moneen asiaan.

Toisaalta ei pääministeriksi tarvitse ryhtyä, jos ei jaksa vastaanottaa "mediaa" sekä on jotenkin, ettei hyväksy mediaa siihen viereen hengittämään. Tosiasiat nyt vaan on hyväksyttävä. Media on ja pysyy siinä vierellä (ja jopa yläpuolella), jos pääministerinä meinaat huseerata.

Toisaalta ei voida suosia yhtä ihmistä, oli kuinka mukava ihminen tahansa. Esim. Sipilä uhkasi sivulauseessa yhdessä haastattelussa YLEä, "...entä jos ei koko YLEä kohta ole?", viitaten siihen, että ei YLElle tarvitse määrärahoja toimintaan antaa, jos kovin vaikeaksi hommat menee. Kyllä Sipiläkin osaa pelata siis, mutta: median kanssa ei pelata noin. Median kanssa on eri pelin säännöt. Se on uskomattoman tärkeätä omasta mielestäni. Vain näin voidaan valvoa vallankäyttäjiä, ettei meno mene kuten Venäjällä tyyliin tjs (lehdistön ennakkosensuuri).

Suomi on vähäisesti korruptoitunut maa ja näin toivon että elämä jatkuukin. Sipilä joutui nyt kärsimään, yritettyään ottaa vallan vahtikoirasta eli mediasta, niskalenkkiä. Sillä tavalla vaan ei voida tehdä :P

Toisaalta sidonnaisuudet kannattaa mainita etukäteen, ennen tehtävään energiaa satsaamasta.

Toivon Sipilälle jaksamista ja toivottavasti hän oppii uuden "pelin" säännöt hyvin, säännöt kaikille samat :P

0
0
17.1.2017 - 15:49 #10963

RaakaRogue

+2
Liittynyt:
30.7.2016
Viestejä:
6

Vasemmistotoimittajien riskiretki yhteiskunnan vaurautta ja ihmisten vapautta jatkuu. Kunhan kaikki olisi yhtä köyhiä niin sitten on kaikki hyvin. Liittyen tuohon Uuden Suomen linkin Oxfam raporttiin.

 

http://www.dailywire.com/news/12451/leftists-keep-saying-richest-people…

"We should immediately confiscate the entire $426 billion from these eight selfish bastards and redistribute it among the 3.7 billion poor people. Let's see, that's $115 for each poor person, taking their average net worth from $111 to $226.

Ta-Da! Problem solved.

. . . plus, I feel really, really good about me."

 

 

0
0
18.1.2017 - 00:15 #10974

baatiful (ei varmistettu)

+11
Liittynyt:
Viestejä:
61
RaakaRogue kirjoitti:

Tämä valehtelu ja asioiden esittäminen kierosti on sairasta:

 

https://www.uusisuomi.fi/raha/212357-havytonta-8-miesta-omistaa-saman-ku...

 

Kommenteissa ollaan valmiina jo palkkamurhiin rikkaiden tappamiseksi. Sairasta 

"

Jorma Vesa
16.1.2017 11:33

Nimetkää ne, kyllä puolella maailman väestöstä on varaa maksaa kahdeksan palkkamurhaa!"

 

Kannattaa argumentoida tarkemmin, eikä syyllistyä toimittajan/puolueen (perättömään) mustamaalaamiseen itse...

(Lisäksi kannattaa havaita, että jos itse välität kommentoijan viestiä eteenpäin, niin toimit pelkäämäsi asian viestinviejänä asiattoman kommentin saadessa entistä enemmän näkyvyyttä).

0
0