Raisio

1 viestiä / 0 uusia
Uusin kirjoitus
Käyttäjän Lehtopöllö kuva
Lehtopöllö
Liittynyt: 17.9.2014, 10:16
Viestejä: 100

Raision busineksesta n neljännes tulee Britanniasta ja yhtiö on ottanut jonkin verran alamäkeä brexitin jälkimainingeissa. Suurin osa busineksesta tulee kuitenkin Suomesta tai Suomen lähialueilta. Voiden, jauhojen, välipalojen ja eläinrehun pitäisi olla aika vakaata toimintaa, vaikka katteet eivät päätä huimaa. Arvostuskertoimet riippuvat ihan siitä kenen ennusteisiin haluaa uskoa, vaihteluväli on melkoinen.

Olen katsellut osaketta vähän sillä silmällä jonkin aikaa tekemättä mitään peliliikkeitä. Tänään tuli uutinen että pitkäaikainen TJ lähtee vaihtoon.

Onko sijoitustietolaisilla näkemyksiä, kokemuksia, omistuksia tms yhtiöstä?

Onko arvauksia onko Matti Rihko ollut yhtiön koossa ja pystyssä pitävä voima vai onko hän ollut kasvun esteenä ja uudella TJ:llä korvaaminen nostaa yhtiön kiitoon?

Käyttäjän hömelö kuva
hömelö
Liittynyt: 12.6.2016, 23:06
Viestejä: 12

Raisio ollut mielessä minullakin, aina välillä ollut salkussakin.

 Raision liikevaihto ja tulos ovat junnanneet pitkään paikoillaan. Taseeltaan yhtiö on terve ja tekee kuitenkin jonkinlaista kassavirtaakin. En laske paljoa elintarvikkeiden ja välipalojen varaan, ovat kovin kilpailtu ala. Olen seurannut pitkään Benemilkin ihmeellisiä siekailuja , nyt alkaa tulla pahasti Benecol etiäisiä. Toki Benemilkissä on lähdetty täysin eri raiteille, mutta Raisiohan jo tunnusti ettei taida vielä bisnestä tuosta rehusta tulla.

Piksun palstoilta sattui silmään J. Vaheen kirjoitus, jossa Lasse Kurkilahden mukaan omistajilla ei ole intressiä kehittää yhtiötä. Rihkon lähtö lienee samaa jatkumoa, tuskin Rihko kasvun este on ollut.

Käyttäjän Acumen kuva
Acumen
Liittynyt: 7.4.2016, 15:10
Viestejä: 170

Raisiolle muutama huomioitava ajuri. Perjantaina illasta tuli tiedote Southallin tehdaskiinteistön myynnistä. Myyntihinta oli markkinoiden odotuksia korkeampi. 

 

Lisäksi Danske Bank oli nostanut suosituksensa 4.00 € Buy. Aiemmin 3.80 € Hold.

 

"Myynti on odotettu, sillä Raision murotuotanto Southallin tehtaalla loppui keväällä 2016. Olemme huomioineet Southallin kiinteistön arvon osien arvon summaan perustuvassa tavoitehinnassamme (3,8 €) 21 miljoonalla eurolla (0,13 € per osake). Toteutuva kassavirta on noin 22 senttiä. Uutinen jäi markkinoiden vähäiselle huomiolle perjantaina kaupankäynnin viimeisinä minuutteina. Ennakoimme tänään positiivista markkinareaktiota." (OP aamukatsaus)